FOJO ETT SORGLIGT KAPITEL

Fojos fortbildning av journalister lider uppenbarligen av stora problem med sina värderingar. Efter att en stor grupp från FOJO besökt gårdagens kommunfullmäktige i Kalmar fick jag många kommentarer på min blogg från dessa besökare. Jag har blivit kallad en hel rad epitet som pucko, CP, störd, Sverigedemokratisk dynga, dravel, svin, trångsynt och obegåvat. Signaturen Viktor skrev följande.Viktor gör sig alltså till talesperson för hela gruppen från FOJO, ivrigt påhejad av signaturen Boo.

Jag vill påminna mina läsare om att det är dessa människor som så fort det passar dem skriker om ”alla människors lika värde” men det gäller uppenbarligen inte dem själva.

Det som jag ändå finner märkligast av allt är orsaken till denna explosion av epitet och illavarslande kommentarer, i skrivande stund närmare 100st.

I det förslag till handlingsplan för att förebygga våld mot kvinnor i nära relationer som godkändes igår fanns en skrivning när det gällde bakgrunden till handlingsplanen där invandrarkvinnor utpekades tillhöra en särskilt utsatt grupp. Den exakta skrivningen i förslaget till handlingsplan var enligt nedan.

"Nyligen invandrade kvinnor kan också vara särskilt utsatta. Ofta är dessa kvinnor isolerade på grund av språksvårigheter. De nås inte av samhällsinformation och har många gånger ett svagt eget socialt nätverk."

Det jag opponerade mig emot var att när sedan de konkreta punkterna/åtgärderna radades upp i handlingsplanen fanns inte en enda punkt som riktade sig till den utsatta gruppen invandrarkvinnor. Jag ville se konkreta åtgärder när det gällde även denna grupp. Därför yrkade jag som enda ledamot på en återremiss av handlingsplanen för att den även skulle kompletteras med detta. Det skulle t.ex. kunna vara åtgärder inom Invandrarservice, SFI-utbildning, introduktionskurser, medborgarkontor i Norrliden där jämlikhetsfrågor, kvinnosyn och svensk lagstiftning skulle kunna vara grundpelarna i information och utbildning.

Jag anser att alla ledamöter i Kalmar kommunfullmäktige från de så kallade etablerade partierna svek alla dessa invandrarkvinnor som utsätts för kvinnoförtryck eller till och med hedersvåld av sina män eller manliga syskon. Den politiska korrektheten gör de dock omöjligt för de etablerade partierna att peka ut åtgärder som enbart riktar sig till invandrare.

Att sedan dessa journalister från fortbildningen på FOJO tar detta som en ursäkt för att angripa mig är fullständigt befängt. Det bevisar dock hur illa ställt det är med objektiviteten bland landets blivande journalister och att vänsterindoktrinering gått mycket längre än vad jag befarat. Dessutom har tydligen EXPO-utbildningarna varit effektiva.

P.S.

Notera att jag inte har raderat något av dessa "kritiska" kommentarer även om de kan upplevas som kränkande.
Radering av kommentarer är ju annars mycket vanligt inom pk-media och hos politiska motståndare inom de etablerade partierna.


Kommentarer
Postat av: nadacomprende

Även ostkustens pärla skulle behöva någon som du.

En eloge till dig för vad du gör.

2010-04-27 @ 18:16:38
Postat av: Cavatus

Intressant iakttagelse. Ett annat intressant och djupsinnigt analyserande debattinlägg från någon i nämnda grupp var "pucko".Man undrar hur intagningen sker till dylika utbildningar. Ordförråd och förmåga att uttrycka sig verkar inte så högt i kurs. Andra kriterier verka ligga till grund för antagningen. Hm.Just nu debatteras presstödet med ledarskribenten på Södermanlands nyheter här:http://www.sn.se/asikter/ledare/1.685662?articleRenderMode=article_full_discussionMan blir som vanligt trött på dessa förutfattade floskler men jag skulle uppskatta om någon mer kunde komma med några väl valda ord i debatten.

2010-04-27 @ 18:22:03
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Journaliststuderande

Thoralf,Du är faktiskt mycket smartare än vad jag först trodde. Du är smart eftersom du är den första som lyckats lista ut den hemliga sektverksamheten som pågår på vår utbildning. Som du själv säger så blir vi vänsterindoktrinerade. Kom själv på studiebesök någon dag! Hos oss är alla välkomna!På måndagar har vi högläsning ur Maos lilla röda, på tisdgarar brukar vi ha allsång och lyssna på Knutna Nävar, på onsdagar och torsdagar vilar vi. Men på fredagar brukar vi ha bokbål, bränna svenska flaggan Ibland kommer Gudrun Schyman och Göran Greider och förhör oss på det kommunistiska manifestet.Du är varmt välkommen att hälsa på!

2010-04-27 @ 19:14:20
Postat av: Lasse

FOJO = Kommunisthögskola

2010-04-27 @ 19:19:19
Postat av: Journaliststuderande

Jo, det var ju precis det jag sa! Thoralf har verkligen slagit huvudet på spiken.

Men det är bra att du förtydligar så att folk förstår.Mvh

2010-04-27 @ 19:22:05
Postat av: Claes

Grattis journaliststuderande du har precis slagit huvudet på spiken gällande det begrepp som kallas sarkasm.

det helt underbart att du går utanför ramen av jantelagstänkandet och ger dig själv möjligheten att klappa dig på axeln att du nått den här höga nivå av av självförtroende gällande din nyvunna kunskap.

om du implimenterar denna nyvunna kunskap i tänka utanflr den röda lilla lådan så kan du gå hur långt som hellst. Om det nu är så att dina lärare klarar av att hålla sina elever i så långa tyglar.

2010-04-27 @ 19:27:07
Postat av: Roger S

Oj en Journaliststuderande med humor. Ska du måhända ta över Betners fallande stjärna. Kasta in lite mer "ironi" så kommer du garanterat få jobb på Svt, och kan föreläsa på Expo

2010-04-27 @ 19:29:45
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Roberth

Pucko är gott. Komiskt att de som är svagbegåvade ens uttalar sig om dig. Vad har de själva för utbildning? 1 år på folkhögskola?

2010-04-27 @ 19:30:41
Postat av: Stora Småland

Ja,jamen så var det med det ,var på City Gross i dag , gick förbi deras utmärkta tårtbageri och vad fick mitt vänstra öga skåda om inte en hucklebärande " konditor " ,det smygs in den ena efter den andre , det är väl kallt uträknat att "vi " ska vänja oss så sakteliga vid mångkulturen !

2010-04-27 @ 19:36:33
Postat av: Claes

Roger SIroni= två kompisar cyklar på en väg den ena kompisen kör in i en lyckstolpe. den andra killen skrattar åt honom för att sedan själv köra in i en buske. ödets ironivart vårat nyvunna tilskott som går under namnet journaliststuderande skriver är sarkasm.två skilda saker

2010-04-27 @ 19:43:36
Postat av: Zalgonenko

Stora Småland: Tala om för butikschefen att du inte vill handla om inte personalen som hanterar livsmedlen använder hygieniska kläder.

2010-04-27 @ 19:45:43
Postat av: Roger S

ClaesTror inte riktigt du förstod mitt inlägg. Jag ska vara mer tydlig nästa gång.Men tack för att din "förklaring"

2010-04-27 @ 19:52:24
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: robban

sarkasm brukar användas i nedvärderande syfte. och inte ens det funkade här då journalister i allmänhet och tydligen journaliststuderande i synnerhet tror att de har någon form av högre moraliskt intellekt. tydligen har de på sin kursplan att sverigedemokrater är inskränkta hillbillies som inte förtjänar en rak argumetation utan kan avfärdas som mindre vetande.jaja det behövs folk för att skriva radannonser med på en blaska.

2010-04-27 @ 19:54:04
Postat av: Inge Sandén

Bara stå på dig Thoralf.

Du ska veta att svenska folket står på din sida.

Victor och hans polare är offer för hjärntvätt och demokraturen som tydligen ingår i undervisningen på landets vänsterstyrda journalistskolor.

Att dessa elever hade så dålig kunskap om islams kvinnosyn är förvånande.

Gubben och Gumman har myntat ordet "Valboskapstekniker" och där satte dom pricken över iet igen.

Att vara en blivande jounalist och inte känner till demokratins grundregler utan häver ur sig alla de floskler,som vi hört till leda,visar att DDR mentaliteten tagits över av en stor del av den unga obildade journalistkåren.

Man tror att man kan undanhålla sveriges folk om tillståndet i landet med lögner likt DDR-journalisterna.

Alla vet ju hur det gick med muren och den 19 sept skall Victor- gänget få ta på sig dumstruten och be Thoralf om ursäkt för sina osakliga påhopp.

2010-04-27 @ 19:54:52
Postat av: Journaliststuderande

Gott folk,Jag läser kommentarerna i bloggen och gapskrattar, för vet ni varför? Jo, det är ren underhållning. Skitkul! Tack för lite skön lantishumor.Tack Inge Sandén för "DDR mentaliteten", kul! =)Tack Stora Småland för ett helt underbart roligt inlägg.Och vet du vad Claes, ditt inlägg var riktigt skönt. Men du ska veta att nu är jag inte ens sarkastisk, bara på bra humör, som man blir av roliga grejer.Trevlig kväll!

2010-04-27 @ 20:14:14
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Högskolestudenter???. Ordval och språkbruk tyder på att de skall kallas Lågskolestudenter.

2010-04-27 @ 20:19:10
Postat av: World Traveller

Skrammande att lasa de "bildades" kommentarer. Omogna slynglar som aldrig gjort ett hederligt handtag och aldrig kommer att gora ett hederligt handtag. Vad jag tycker ar lustigt ar att vanstern sager sig kaempa for arbetarklassen och de fattiga men samtidigt hanar dom for att de inte har gatt i skolan hela sitt vuxna liv som vissa bortskamda aktivister gor.

2010-04-27 @ 20:24:33
Postat av: Stora Småland

Ja,jamen så var det med det ,var på City Gross i dag , gick förbi deras utmärkta tårtbageri och vad fick mitt vänstra öga skåda om inte en hucklebärande " konditor " ,det smygs in den ena efter den andre , det är väl kallt uträknat att "vi " ska vänja oss så sakteliga vid mångkulturen !

2010-04-27 @ 20:25:14
Postat av: JAG

Vem bryr sig om journalister numera?Det enda de fokuserar på är "hur får man den bästa orgasmen" och "hur du förblir trogen" mm skit.Har inte sett en enda journalist som verkar ha alla hjärnceller i behåll, inte PK journalister i alla fall.

2010-04-27 @ 20:27:57
Postat av: Stora Småland

Zalgonenko ! Problemet är svårlöst emedan butikschefen är invandrare , så detär nog bara att vänja sej ! Hur det sedan är med hygienen tycks inte spela ngn roll!

2010-04-27 @ 20:30:24
Postat av: Allemand

Varför fortsätter ni mata trollen?

2010-04-27 @ 20:39:07
Postat av: Anonym

Den sk 'journaliststuderande' visar med all tydlighet varför gammelmedia befinner sig i den kris den gör.SD borde verka för ett avskaffande av presstödet. Vem köper skiten om ett lösnummer kostar 40kr?

2010-04-27 @ 20:42:08
Postat av: Vic

Bra jobbat Thoralf, jag tycker du är fantastiskt bra. Vad är det som gör att du vågar stå upp ensam mot alla andra? Förutom att du ser landet falla sönder förstås.

2010-04-27 @ 20:45:38
Postat av: *Skäms*

Jag skäms något fruktansvärt över mina klasskompisar och jag är inte rädd för att säga det. De har dragit journalistutbildningen i smutsen och jag är mycket chockad över deras uttalanden.Vi ska stå upp för demokratin - för allas rätt att uttrycka sina åsikter - och OPARTISKT granska statsmakten. Om journalisterna helt plötsligt börjar exkludera vissa politiska åsikter är de inte ett dugg bättre än de "parasiter" som de försöker bekämpa.SD har precis lika mycket rätt att uttrycka sina åsikter som vi andra har och det, mina kära studentkollegor, är något som ni måste lära er om ni vill bli bra journalister!

2010-04-27 @ 20:49:41
Postat av: Skeåning

Som den gode greven Ian skrev på sin blogg som uppmuntrande ord för uppstickare... Vilka det nu kunde vara. =)First they ignore youThen they laugh at youThen they fight youThen you win(Mahatma Gandi)Jag antar att våra vänner från FOJO har nått skrattfasen...

2010-04-27 @ 21:00:02
Postat av: Jonas

Dagens skola har bara en bråkdel av vad gårdagens hade. Har själv varit lärare och det enda många eleverna har är ett oerhört EGO, annars är det mestadels tom och öde.

2010-04-27 @ 21:11:47
Postat av: Marcus

Journaliststuderande:Vad tycker du i själva sakfrågan då? Du som är så högutbildad och ser ner på alla med "lantishumor". Har du något vettigt att tillföra i sak eller är du så rädd för vad vi ska säga om dina argument i sakfrågan att du inte vågar föra fram dem? Det är lätt att sitta på åhörarplats och kasta glåpord, svårare att faktiskt vara den som äntrar scenen och försöker få till förändring.

2010-04-27 @ 21:18:51
Postat av: Anna

Skäms :

Så vitt jag förstod har dessa kommentarer kommit från PRIVATPERSONER som uttryckt sina privata åsikter, inte av praktiserande journalister. Tror du så lite om dina klasskompisar att du inte tror att de kan sköta sitt yrke utan att lägga in privata värderingar?

2010-04-27 @ 21:38:33
Postat av: vmm

Jag har en vän som läst till journalist nyligen (dock ej på den skola som nämnts här). Hon har berättat att de flesta av hennes klasskompisar stod till vänster i politiska åsikter. Så jag tror inte att det är en myt att journalistiken är vänstervriden.

2010-04-27 @ 21:40:49
Postat av: Närvarande student

Thoralf. Jag förstår din vrede och att du är uppjagad. Men du kan vara lugn, alla är inte som Viktor. Jag lovar dig att utbildningen håller MYCKET hög klass. Redan under första året i utbildningen blir vi matade med begrepp som objektivitet och opartiskhet. Viktor hävdade att han talade för alla. Troligtvis gjorde han inte för någon mer än sig själv.Redan under första året blir man inskolad i den s.k. tystnadsspiralen (politisk korrekthet) och vi alla är medvetna om dess närvaro.Citerar en stor förebild: Jag håller inte med dig om det du säger men jag skulle kunna dö för att du skall få säga det.

2010-04-27 @ 21:45:29
Postat av: Thoralf A

Närvarande studentJag är vare sig arg eller uppjagad däremot har dessa journaliststudenter sjunkit i anseende men din kommentar visar att det ändå finns personer som kan se lite objektivt på kf-mötet.Jag hoppades att några andra skulle träda fram och skriva någon kommentar.Jag tar gärna emot konstruktiv kritik men jag tycker att det är ganska fegt av den som vill kritisera om man inte vågar stå för kritiken med sitt fulla namn.

2010-04-27 @ 21:57:27
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Funtaren

Närvarande student:"Redan under första året blir man inskolad i den s.k. tystnadsspiralen (politisk korrekthet) och vi alla är medvetna om dess närvaro."Jag hoppas man påpekar att det är något man bör hålla sig ifrån?Skämt åsido, tack för att du visade att det finns lite ljus i det journalistiska mörkret.

2010-04-27 @ 21:57:33
Postat av: Svensk tant

Jag är inte bara tant. Tanter kan man ju avfärda fortare än en katt nyser. Jag är också journalist med lång och gedigen erfarenhet från några av Sveriges största massmedia.Utifrån den erfarenheten kan jag säga att de rötägg som har yttrat sig här varken är eller kommer att bli journalister. Det finns inte en enda arbetsgivare som vill anställa så utflipprade och retarderade personer.Det finns många goda skäl att ha kritiska synpunkter på den svenska journalistkåren. Som bekant publicerar jag också sådana ibland.Men de gossar som yttrat sig här har ingenting med journalistik att göra. Sorry boys, ni har inte lämnat dagisnivån ännu, och prognosen verkar dyster. Journalister blir ni aldrig. Ett tips kan vara att ägna framtiden åt gyttjebrottning. Ni verkar ha talang och trivas med skit.

2010-04-27 @ 22:06:05
Postat av: Närvarande student

Thoralf A:

Det var mina ord, inte dina. Jag förstår om du hade varit uppjagad och arg för det hade jag varit. Självklart ingår det i uppgiften att rapportera objektivt från KF-mötet och det vet jag att alla mina medstuderande också kommer att göra. Håll isär vad en individ (i detta fallet Viktor) har för åsikter och vad resten av åhörarna hade igår. F.ö. ett trevligt möte (även om det var lite långt för en otränad)Funtaren:

Ja, självklart är det där poängen ligger.

Tystnadsspiralen är intressant och mer komplex än man tror. Blev sugen på att damma av de gamla böckerna igen.

2010-04-27 @ 22:09:42
Postat av: Funtaren

Enormt roligt att prata med en seriös journalist, särskilt som jag på ditt citat förstår att du inte är SD-sympatisör.Får man fråga hur du personligen anser att en journalist värd namnet skall bemöta SD?Och hur anser du att media idag hittills har skött sitt uppdrag på det området?

2010-04-27 @ 22:20:38
Postat av: Valhallström. T

http://beyondletters.blogg.se/2010/april/sverigedemokraterna-ar-ni-verkliga.html#commentherre gud vilken pajas!

2010-04-27 @ 22:33:31
Postat av: Carl

Jahaja!

Retoriken är, som vanligt, låg hos meningsmotståndarna.Varför inte vända sig till omnämnda journalistutbildning, söka upp en styck ansvarig person, och peka på forumets inlägg? Torde inte vara så svårt att påverka gossens karriär?

Fiskar man i "grumliga vatten", såsom Journaliststuderande gör här, så får man mellan varven räkna med bottennapp.Iofs så jobbar han själv aktivt på det redan.Trevlig helg, SD.

2010-04-27 @ 22:36:32
Postat av: Svensk tant

@ Funtaren.

Ett mycket enkelt och rakt svar på dina frågor:Självklart ska SD behandlas på exakt samma sätt som man behandlar alla andra partier. Det vill säga de ska ges utrymme i media och granskas kritiskt utifrån samma utgångspunkter som man granskar övriga partier.Journalisters uppdrag är att beskriva verkligheten. De ska arbeta sakligt och opartiskt. De ska inte ha en egen politisk agenda. De ska vara den tredje statsmakten som kritiskt granskar politikerna utifrån samma måttstock.Jag anser att media hittills har skött sitt uppdrag skandalöst dåligt. SD särbehandlas utifrån journalisternas privata politiska agenda. Det är en skam för både journalistkåren och för demokratin.Journalisterna lierar sig med de sju riksdagspartiernas politik och går med uppseendeväckande ojusta metoder till attack mot dem som ifrågasätter den.Det är så långt från hederlig journalistik man kan komma. Dessutom är det dubbelmoral och hyckleri av värsta sort. Själva bor journalisterna nämligen långt från mångkulturen, i allmänhet i dyra bostadsrätter i stadskärnorna eller i prydliga villaområden.Den mångkultur de ivrar för är uppenbarligen avsedd för andra än dem själva.Till sist svar på en fråga som du inte ställde:

Hur kommer det att bli i framtiden?

Journalisterna kommer att tvingas ändra taktik och acceptera att det är verkligheten som gäller, inte kartan.Ett första tecken på det är Jimmie Åkessons artikel på DN Debatt i dag. DN har valt att bita i det sura äpplet och publicera för att man inser att SD representerar åsikter hos många av läsarna, och det går inte längre att försvara en särbehandling av SD.De sista som faller bland de mest politiskt korrekta med egen agenda blir Heidi Avellan på Sydsvenskan, Ann-Charlotte Marteus på Expressen, Åsa Linderborg och Olle Svenning på Aftonbladet, Christer Fridén på Dagens Eko, Claes Elfsberg på Rapport och Anna Hedenmo på Aktuellt. Bara för att nämna några.I de fallen tror jag det föreligger behov av att genomgå en avprogrammering för före detta sektmedlemmar. I PK-sekten, alltså.

2010-04-27 @ 22:53:50
Postat av: Cavatus

Åkessons inlägg i DN idag var en ren fröjd att läsa. Han siktade mitt i solar plexus och vred om kniven långsamt och väl. Aj, aj, aj vad sanningen gör ont.Det ska bli intressant att se hur dessa pk-journalister som Svensk Tant räknar upp ovan reagerar. Hur de kommer att agera när sanningen uppdagar sig för dem. När verkligheten kommer ikapp dem och de inser att de ägnat sig åt annat än journalistik. Ska de avgå? Ska de emigrera? Ska de vända kappan efter vinden? Eller ska de fortsätta att kverulera och leka opinionsbildare i en än hätskare ton?Framtiden får utvisa, och nog är det spännande alltid! Vi verklighetens folk får fortsätta vår flygbladsutdelning.Nu finns det en möjlighet på korta.nu/flygblad att söka efter andra människor att samordna utdelningen av flygblad tillsammans med. Har skapat en diskussions-drop-down-lista för detta ändamål. Där kan ni söka och hitta varandra. Önskemål har framförts om samarbete i Helsingborg av Matte. Svara honom där.Nu finns ytterligare ett dokument som Anna skickat in. Ett flygblad som ger ett smakprov på de nyheter man kan läsa här.Sen måste jag ge er en stor eloge! Nu över 13 000 nedladdningar! Ni är fantastiska. Glöm inte att utan ert idoga undergroundarbete kan Sverige likt Titanic gå under. Tillsammans måste vi rädda Sverige och återerövra sanningen, dvs rätten att kalla en spade för en spade i lugn och sansad ton utan att bli kallade allehanda skällsord. Dessa tokstollar och gaphalsar som inte kan diskutera sakfrågan lider av psykiska problem. Dessutom är de hjärntvättade. Vansinnet måste motverkas med alla medel! Forsätt arbetet, gärna tillsammans!www.korta.nu/flygblad

2010-04-27 @ 23:02:32
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Närvarande student

Funtaren:Min syn på journalistiken är att den skall vara rak och objektiv. Alltså inte själv ha en "dold" agenda eller att ha vissa åsikter som man mellan raderna vill få fram. Självklart förstår jag att det är svårt eftersom att all journalistik görs av människor med egna värderingar. Det är alltid svårt att styra över det.Dock kan jag ibland efterlysa en större objektivitet i journalistkåren (även om jag tycker att svenska medier ofta är relativt bra). Det som kan vara skadligt är ett medieklimat där man påstår sig vara oberoende och granskande av ALLA på lika villkor men inte i praktiken är det. På så sätt är det bättre i USA. Tittar man på FOX News så vet man att man får högervridna och republikanska värderingar. Då är det upp till konsumenten att välja mediekanal och enklare sålla i nyhetsflödet.Sammanfattat så tycker jag som den svenska tanten att SD bör granskas precis som alla andra utan att stormedierna tar på sig ett ansvar för "demokratins bästa". SD kan man dock med gott samvete syna lite extra i sömmarna eftersom att det på vissa håll finns kvar rester från VAM. Det är en journalistisk granskning som jag tror att de allra flesta i SD också uppskattar mycket.

2010-04-27 @ 23:11:24
Postat av: Funtaren

Svensk tant: Tack för ditt svar. Jag håller dig i den högsta respekt, men jag vet ju också ganska väl vid det här laget vad du står och går för.Min fråga var primärt ställd till den närvarande studenten men jag klumpade till det och missade att adressera. Tycker det skall bli särskilt intressant eftersom han verkar ha en god yrkesetik och inte är SD-sympatisör. Roligt att höra på en vettig person från andra sidan stängslet...Så Närvarande student, jag ser fram emot dina kommentarer till numera både mina frågor och Svensk Tants utmärkta inlägg.

2010-04-27 @ 23:21:36
Postat av: Funtaren

Hoppsan. Så det kan bli. Vi gick visst om varandra.Rätt, öppen partiskhet är bättre än falsk opartiskhet. Jag håller också med dig om att svenska media funkar relativt ok, så länge det inte handlar om de "känsliga" frågorna. Då brukar etiken bryta samman rejält.En sista fråga för ikväll: kan en person med din yrkesetik argumentera för en opartisk granskning av SD och att låta SD komma till tals med genmälen och annat utan att behöva riskera att det påverkar karriären? Vi ser ju därute att SD-sympatisörer och -företrädare blir trakasserade/hotade/utmobbade på olika sätt. Vad väntar en icke-sympatisör som argumenterar för "fair play"?

2010-04-27 @ 23:46:36
Postat av: Ola

Osmakligt då "Journaliststuderande" endast bemödar sig med att hysa förakt. Nu i AFA(?), Expo nästa? Eller??! Journalister har väl inte granskat statsmakten sedan Palme sköts?! Säga vad man säga vill om Palme, men han sa vad han tyckte. Det var ju därför han blev skjuten. Inte sedan dess har väl varket någon politiker eller journalist höjt rösten om någonting egentligen. Jo möjligen en. Nämnligen Thoralf som både granska och informerar om det bra mycket bättre än någon journalist i hela landet. Säger man i PK-Medierna sanningen så lägger ju snart redaktionen locket på! Och journalisterna är ju där ytterst för sin lön. Thoralf däremot är aktiv i politiken för att han vill Sverige väl. Som någon nämnde tidigare, nu skrivs det ju bara i de vanligare medierna om tex "hur får man den bästa orgasmen" och "hur du förblir trogen" mm skit. Att dessutom partierna i Sverige färgar betydligt mer än ledare-sidorna vet väl alla som är normalfungerande i huvudet om! Men visst låtsas att ni journalister är sååå himla objektiva! Ni kanske boirde granska "Lilla Saltsjöbadsavtalet" lite?! Ni kan ju börja med att googla...

2010-04-27 @ 23:46:39
Postat av: Robin Shadowes

Journaliststuderande=Magnus Betnér? Dom har iaf samma tradiga humor.Gandhi-citat bör revideras och modifieras för den moderna världen vi lever i.First they ignore youThen they laugh at youThen they fight youThen they kill you

2010-04-27 @ 23:59:13
Postat av: Närvarande student

Återigen håller vi med varandra. Jag följer få utländska medier men de jag följer vet jag inte har samma tystnad kring invandringsfrågan. I de länderna finns säkert andra känsliga frågor som inte är känsliga i Sverige (homosexualitet kan jag tänka mig i medierna är ett tabubelagt ämne i många andra länder).Jag förstår lite vad du fiskar efter och dessvärre måste jag ge dig delvis rätt. Mina intryck från branschen idag är att man som journalist inte vill ta invandrarfrågan just för att det kan leda till ett självmord i karriärstegen. I alla fall är säkert många unga journalister rädda för det. Därför är det helt klart att ta den enkla vägen ut genom att stämpla frågan som rasistisk och då raljera över den. Dock vill jag här ge en eloge till många lokalredaktioner i landet där jag har sett större opartiskhet och mer objektiv granskning av den politik som förs.Om jag får generalisera kan jag tänka mig att de huvudsakligen beror på att om man får jobb på någon av de större etablerade medierna (ex. Aftonbladet, Expressen, DN) så håller man hårdare i anställningskontraktet än på en liten tidning. I ortstidningarna har dessutom journalisterna mycket större eget ansvar och är generellt sätt faktiskt mycket bättre journalistik än de tunga namnen. Om vi utgår från att jag har rätt i det påståendet kan man ju tycka det är synd att fler och fler nöjer sig med de riksomfattande medierna och går ifrån lokalpressen.För att kort besvara din fråga så måste jag nog göra dig besviken. Jag kommer att bli tvungen att rätta in mig i leden som alla andra. Men så fort vindarna vänder så lovar jag att, så gott jag kan, objektivt och opartiskt granska SD. Det är grunden i det journalistiska idealet och för varje dag som går i motsatt riktning så naggas vår redan så sarjade yrkesheder i hörnen. God afton.

2010-04-28 @ 00:13:14
Postat av: Liba

Till närvarande student: Om du bara visste. Det är så skönt att få läsa din text, skriven av en blivande normal journalist som kan polemisera, har mogna svar och bemöter andras argument med respekt. I natt ska jag sova gott. Förhoppningsvis ska det finnas flera till som Närvarande student är. Tack till dig och ta många med dig på sanningsvägen.Och tack till dig Thoralf för allt jobb som du lägger på rätt politik och blogg.

2010-04-28 @ 01:09:30
Postat av: MartinA

@Närvarande student

"Dock kan jag ibland efterlysa en större objektivitet i journalistkåren (även om jag tycker att svenska medier ofta är relativt bra)."Hm, alltså, enligt min åsikt är svensk journalistkår den mest genompolitiserade och oärliga och hycklande i västvärlden. I denna tråd har "Victor" fått kläda skott men i den förra var det ett helt koppel små glin som var inne och vittnade om sin egen brist på bildning och ärlighet.

Jag har i 15 års tid prenumererat på the economist till exempel. Vidare läser jag från tid till annan övrig engelsk press. Och jag läser spansk media då och då. Och någon gång om året så har jag det högst tvivelaktiga nöjet att hamna på samma fest som svenska journalister. Maken till obildade människor får man söka länge efter. Ärligt talat har jag aldrig träffat någon svensk journalist som tänkt något annat än andra människors tankar. Jag saknar kunskap i vad det utbildas i på journalisthögskolor men det dom producerar tycks vara små vidriga människor utan egen åsikt, mod eller ärlighet och med en oefterhärmlig egenkärlek och med ett industrialiserat, träigt och ofta inkorrekt språk.

Jag är en nybliven SD sympatisör och vad som drivit mig att rösta mot min egen liberala grundsyn är svenska journalisters brist på respekt för demokratin, yttrandefriheten, ärligheten och sin egen värdighet. Att säga att svensk journalist håller hög klass är ett sorgligt skämt. I själva verket är det lögn att säga att svenska journalister håller någon klass överhuvdtaget. Engelska tabloider har mer heder. Sju dagar i veckan och tre gånger på onsdagskvällar.

2010-04-28 @ 01:23:12
Postat av: MartinA

@Närvarande student

Därmed inte sagt att jag har någon åsikt om dig som person. Jag tycker det är behjärtansvärt att vilja ta ansvar och förklara och stå upp för sin institution som du gör. Jag bara vittnar om mitt personliga intryck och uppfattning om den yrkesgrupp du söker tillhöra. Om jag var en spelare skulle jag satsa pengar på att victor och såna som han når längre inom svensk medievärld än en människa som du. Vilket är märkligt men det är bara att titta på resultatet, dvs de gamla varbölder som styr svenskt medieklimat.

2010-04-28 @ 01:31:28
Postat av: Hittade ett lite ihop plock av den bistra sanningen! Håll till godo...

http://www.youtube.com/watch?v=6g_tSs5OJqs

2010-04-28 @ 01:52:06
Postat av: Magne

Jag har följt din blogg i flera år Thoralf. Att internettrollen gjort avtryck titt som tätt har man noterat med ett leende då de aldrig haft några sakargument att tillföra utan endast bidragit med en väldigt låg nivå på inläggen som t ex pucko och jävla rasse.Det är därför väldigt skrämmande att se att morgondagens journalister håller exakt samma nivå som dessa som jag trodde var vilsna unga sextonåringar med total avsaknad av vuxen erfarenhet av arbetslivet med finnar över hela ansiktet och piercing som utsmyckning i näsa, öra och ögonbryn. Nu visar det sig att morgondagens journalister är just dessa små omogna troll.

Som inte skäms över sin odemokratiska agenda. Jag syftar på Viktor och Boo framför allt. Det är faan skrämmande!

2010-04-28 @ 02:16:14
Postat av: Gubben o Gumman

Magne/Inge Sanden : På måndag byts yrkesnamnet journalist officiellt ut till :ValBooskapstekniker. (Vbt) slangversion : "VaBoot"Nya yrkesbenämningen bör användas strikt i kommentrsfälten över hela riket.Så passar vi på att tacka för signaturen Boo:s

avtryck i den Sverigedemokratiska världen.

2010-04-28 @ 02:33:42
Postat av: Tore (preact)

Naturligtvis skall tidningsstödet tas bort! Då blir det som de vill ha det, med sist in blir först ut! Då får dessa "hjärnor" arbeta med kroppsarbete istället för med sina indoktrinerade hjärnor. Det lär bli en "fasansfull" slakt på onödig publikation, och dess skapare. "Endast den starke vinner"!

Dessutom: "En åsikt är inte nödvändigtvis riktig bara för att någon är villig att dö för den"!

(Oscar Wilde)

2010-04-28 @ 02:53:13
Postat av: Thomasson

Ja, det finns uppenbart inte hopp för medias kommande generation "journalister", det är ju uppenbart. Men vad trodde man, men tanke på dagens slaskmedianivå.För var det lite rang på att vara journalist.Idag är det ett yrke som har sämre pondus än nån som slaggar dynga ute i en håla på landet. Och kommentarerna här visar ju att detta är en korrekt uppfattning.

2010-04-28 @ 05:28:16
Postat av: Ludvig

Efter att ha läst vad du skriver Thoralf så syns det väldigt tydligt vilka som är Pucko. Att dom kan bli så hjärntvättade.

2010-04-28 @ 06:23:09
Postat av: Bosse

Det verkar som stora delar av journalistkårens begåvningsreserv var på mötet, Viktor är ett praktexempel på detta. Jag tycker att det är bra av dig Toralf att inte radera oönskade kommentarer. Hade någon kommenterat i stil med Viktor på en vänsterblogg hade det raderats direkt.

2010-04-28 @ 08:05:50
Postat av: MartinA

@Närvarande student

Fel av mig att vädra min gamla förbittring i det här sammanhang och i en post som riktar sig till någon som är positiv och konstruktiv som du är. Ledsen för det, ibland har jag dåligt omdöme.

2010-04-28 @ 08:09:45
Postat av: Stefan A

Man skall inte dra alla över en kamm, det finns säkert normalbegåvade och duktiga personer på journalistutbildningarna,som vill förmedla KORREKTA och OPARTISKA nyheter till folket,även om de är i minoritet,väntas stort överskott på journalister i framtiden,så man kan alltid hoppas att marknaden sållar bort de värsta, de övriga kan söka lyckan hos skvallerpressen, där sanningen inte står högst på dagordningen, snarare tvärtom.Det går chockvågor genom media nu,ordet neger råkade slinka ur Arne Hegerfors på tisdagsmorronen, blev naturligtvis omedelbart tillrättavisad av programledaren, och har redan hunnit pudla i alla tidningar av rang....ska man skratta eller gråta över den otroliga skinödigheten?

2010-04-28 @ 08:18:40
Postat av: HenrikP.

Vicke och Bosse:Ett tips till er(och andra gummiryggar)är att läsa bortgångne journalisten Kurt Lundgrens blogg, Östra Ölands fria horisont.

Där har ni något att sträva efter och se upp till.

Integritet och ryggrad, mer behövs inte.

Kurt, RIP!

2010-04-28 @ 09:34:16
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Det är uppenbart att något är väldigt fel i Sverige. Jag anser att detta blir mer tydligt när problemen med invandringen lyfts fram. Inga kritiska åsikter eller negativa konsekvenser får diskuteras. Om det är för att PK-människor inte kan/vill se alla problem och kostnader vet jag inte. Jag tror snarare att det är så känsligt att diskuteras därför att det då blir tydligt att massinvandringen är utom all kontroll och är helt misslyckad. Påhittat våld och självorsakad utanförskap diskuteras flitigt, men inte invandrares våld och beteende. Nya droger som kommer till Sverige med nyanlända ”flyktingar” från Afrika är tabu att diskutera. Debattklimatet kommer att bli hårdare eftersom SD växer. Alla PK-människor gör bort sig mer och mer för varje gång de försvarar och bortförklarar dessa problem. Vänstergrupper attackerar SD-politiker när kritiken inte kan bemötas. Vänstermupparna är så angelägna om att kartlägga allt annat våld mot kvinnor. T.o.m i invandrarnas hemländer vill de hjälpa våldtagna och misshandlade kvinnor men inte om kvinnorna befinner sig i Sverige. Det är med andra ord säkrare för kvinnorna om de stannar kvar i sina hemländer. Ge er alla PK-människor era argument är så pinsamma och dåliga. De är så lätta att bemöta eftersom de inte bygger på förnuft utan på utopiska visioner.

2010-04-28 @ 09:39:20
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Nu har problemet med resistenta bakterier på BB blivit så stora att nyförlösta mammor skall

skickas hem 5 timmar efter förlossningen,man tror

inte man hör rätt.Hembesök aktuella istället, bra hur gör man då

om barnmorskan eller syster är man ,med vissa grupper.Går det bra att undersöka "rosen" ändå?

Frågan är ställd då med bakgrund av när Mustaffa

skall bada tex,inte en karl får då närvara i

simhallen.Detta är ett perfekt uppdrag för Victor tex,att

Googla fram orsaken till ,dvs hur det blivit så här jävligt på Svenska sjukhus med bakterier.Söktips : Läkartidnigen mm.-Vem blir den första journalisten att undersöka

detta fenomen ,dessa små "mördare" lever i urinrören.Kiss kiss på toan, dead baby ,Kanske något för dom kvinnliga studenterna vid Fojo att undersöka

magisterna hjälper er gärna....-Eller vilken journalist blir den första journalisten att undersöka Anticimwx arbetsadreser

vid lus sannering.Scoopen väntar på er Muhaha.Samtidigt glömmer vi inte damen, med teorin om

att Svenne o Svea Banan reser mera woine woine...

Fru Politiskt Korrektus hette hon visst.

Hon slog nytt "Dumdum" rekord i Tv rutan.

2010-04-28 @ 10:06:54
Postat av: Skånepåg

Bränderna i skolorna bara ökar och ökar. Även här ett "hett" ämne för blivande journalister att undersöka orsaken till varför det blivet så!Postat av: World Traveller

Om SD kommer in i Riksdagen ar det nagon som tror pa allvar att massinvandringen/invasionen av muslimer plotsligt skulle upphora?

Jag tanker rosta pa SD for att det ar Sveriges enda chans, men jag tror aldrig de kan stoppa det som pagar just nu.

- Regeringen skulle aldrig ge order till tull, polis och militar att stanga granserna for asylturister/jihadister.

- Bidragen skulle aldrig dras in for de muslimska foreningarna och for alla parasiter som lever pa bidrag.

- Regeringen kommer aldrig att beordra en repatriering av muslimer aven om det visar sig att de ar har i kriminellt syfte eller som trojanska hastar for ett framtida maktovertagande.

- U-hjalpen som bidragen till Hamas och Al-Shabab kallas kommer inte att minska. Det vagar de inte for da kan Hamas farbroderna bli arga.

- Jag tvivlar pa att SD kommer att lyckas stoppa nagot av det ovannamnda och overfora resurser till aldrevarden, skolan och brottsbekampning.

- De kommer att motarbetas av bade etablissemanget och media och vanligt folk kommer att ga ifran dom igen eftersom de inte ser nagra resultat.

- Jag vet inte vad losningen ar, kanske en statskupp och militarstyre kravs for att fa tillbaka vart land.

2010-04-28 @ 10:53:24
Postat av: P

SD borde absolut verka för att avskaffa press stödet, samt SVT. Varför ska statliga pengar tas för politisk propaganda/indoktrinering? I USA vet man i alla fall att Fox News är ett privat företag med en högeragenda, medan svensk media är statlig vänsteragenda i "objektiv" täckmantel. Vilseledande kallas det för och är oftast olagligt i näringslivet.De enda journalisterna värda att nämna på denna site är Thoralf och Svensk Tant, de andra är antingen kommunister eller korrumperade lakejer för att kunna "karriärsklättra". Sverige är verkligen ett underbart land ;(

2010-04-28 @ 11:51:16
Postat av: Raoul G

Toralf A.: jag tror det skulle vara toppen om du på något sätt kunde lägga upp "journalisternas" kommentarer i en lättillgänglig form, så att deras kommentarer får så stor spridning som möjligt. Journalistkårens anseende och förtroendekapital börjar närma sig noll, och om det går att sprida Boo och Victors och Journaliststuderande inlägg, så spär det på föraktet för journalistsekten ytterliggare.

Raoul G

2010-04-28 @ 11:56:22
Postat av: Marcus

http://www.youtube.com/watch?v=akrxIlQJ3CI&feature=relatedLyssna 0:50 in i klippet där Jan Guillo ger sin sin syn på hur en journalist skall uppträda. Man hör på sättet han säger det att det inte är en vanlig syn i dagens media.

2010-04-28 @ 12:26:24
Postat av: Riffi

Jag såg ett inlägg om FOX (amerikansk kanal) ovan.Titta på FOX så ofta Ni kan. En ny värld kommer att öppnas för Er och Ni kommer bl.a. att se hur falsk den svenska beskrivningen av Amerika är och att 50 % av amerikanerna har helt andra åsikter än Ni förmåtts tro. Ni kommer att förstå att FOX ligger på högerkanten, men Ni kommer också att se att det finns åsikter som omfattas av hundra miljoner sådana amerikaner som i svenska medier skildras som sekter. Jag kände mig här i Sverige som den fula ankungen med de åsikter jag hade. Jag förstod efter att ha sett på amerikanska TV-kanaler under några år att jag inte var den fula ankungen utan snarare svanen och att mina åsikter delas av åtminstone hundra miljoner amerikaner.Rent konkret har Ni över 100 miljoner amerikaner med Era åsikter inom områden som t.ex. invandring, miljövård, försvar, skola. Ni kommer att se att det är tusentals svenska journalister som kan beskrivas som sektmedlemmar och inte Ni.

2010-04-28 @ 12:51:38
Postat av: Tomtefar

Janne Josefsson ord ringer i mina öron och tyvärr är det bara att konstatera att det blivit en tradition bland journalister här i Sverige."Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare."http://hd.se/mer/2008/02/10/mannen-bakom-avsloejandena/

2010-04-28 @ 12:54:00
Postat av: carl10

Sverige verkar ha en mobbingmentalitet framväxt som en biverkning av vänster och socialstflummet. alla måste tycka som partitoppen bestämmer.alla måste tycka som majoriteten i en grupp, annars...När fotfolkets parti anno 2010- SD, nu vill att folk skall få tycka och tänka själva bli det protester mot det.

allt Vad SD säger är fel, men tar 7 klövern och kopierar samma förslag då det plötsligt bra förslag.

svenska vänsterflummet inom media funkar inte i framtiden

2010-04-28 @ 13:44:37
Postat av: vmm

Jag vet egentligen inte om Viktor och kompani kommer att bli bra journalister. Men det jag vet är att dom verkar vara väldigt otrevliga. Och faktiskt tror jag otrevligheten kan vara en nackdel om man ska bli en bra journalist. Viktor kommer ju med ett bra exempel på varför i en tidigare post när han först är spydig och otrevlig mot Thoralf och sedan vill ha svar på en fråga från honom... Behandlar man människor som man vill ha svar av på detta sätt så blir det inte särskilt lättjobbat som journalist.Och arbetsgivare brukar inte gilla otrevliga människor även om dom är bra journalister. Men visst - jag kan tänka mig att en otrevlig människa kan bli en bra frilansjournalist och som bara sysslar med projekt där man aldrig behöver intervjua eller träffa andra människor.

2010-04-28 @ 17:23:13
Postat av: Skeåning

Trevlig debatartikel i Jyllandspostens blogg för historikern Morten Uhrskov Jensen, som berör ämnet... Översättningen från bloggen lilliseverin.."Likt våta hundar anar de etablerade svenska medierna inte vad de ska göra. Deras förtiganden, förvridningar och lögner genom flera årtionden utsätts nu för det klara ljus som internettet skiner med. De försöker argumentera, de censurerar, de ränner fram och tillbaka, de söker febrigt, men de kan inte finna trollformeln. Det finns ingen väg tillbaka."

Postat av: Gösta. C

Jag är så trött på Sverige"demokraterna"...Det bör finnas lagar mot personer och partier som hotar demokratin! När får det svenska folket hålla val om att utvisa dessa inhumana barbarer från vår kära fosterland!

2010-04-28 @ 20:51:08
Postat av: Stora Småland

Dear Gösta.C ! Det är såna lagar som vi hoppas införs i höst efter valet ! Du har rätt vi måste få bort dom som i dagsläget styr Sverige dom är verkligen ett hot mot demokratin !

2010-04-28 @ 21:17:10
Postat av: Martin

Sv journalister kan mna ju inte lita på.

2010-04-28 @ 22:47:02
Postat av: Ceasar

Heja Thoralf!Nu kör vi....Häng på: Vårt gäng går under helgen upp till strax under 3000 flygblad utdelade. Vem kommer slå vår underground rörelse i aktivism för Sverige?

http://korta.nu/flygblad - Hämta flygblad

http://aktualia.wordpress.com/flygblad/2010-04-29 @ 00:43:07
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Putte

"vår kära fosterland" Gösta. C?Du menar ditt drömland. Den islamistiska republiken AFA-MENA-stan?

2010-04-29 @ 06:24:07
Postat av: Journaliststuderande

Som svar på Marcus fråga:Marcus, vad jag tycker i sakfrågor är helt ointressant. Jag ska bli journalist och är helt opartisk. Folk får tycka vad de vill. Kom med någonting jag skrivit som bevisar motsatsen, tack! Har jag sagt något som visar att jag tar politisk ställning? Har jag uttryckt någon typ av åsikt. Nej, jag har bara varit sarkastisk och ironisk. Jag tycker folk som kommenterar den här bloggen visar tendenser på sviktande hjärnverksamhet. Det är vad jag tycker i sakfråga. Och då talar jag inte om deras politiska åsikter, utan om deras argumentation.. osaklig och otrevlig. Den håller sig inte till fakta och den går mest ut på att smutskasta! Jag kommenterade i början eftersom Thoralf kommer med rena lögner i sin blogg, vilket är helt uppenbart. Att alla ca 210 journalisstudenterna skulle vara vänstervridna, det är det dummaste jag hört. Dessutom attackerar han alla studenter och får många lättlurade människor att tro på dyngan. Hur kan ni vara så naiva så ni drar alla över en kamm bara för att någon som kallar sig Viktor skrev något i en blogg. Vi lär oss något som kallas källkritik, vet ni vad det är gott folk? Lär er källkritik, lär er att hålla er till fakta. Då tror jag folk skulle lyssna mer. I dagsläget får man lätt bilden av att det är ett gäng "hillbillies", som någon skrev, som i vart fall kommenterar bloggen.När det handlar om politik bryr jag mig inte. Men när det gäller att bemöta osanningar gör jag gärna det. Det är sånt journalister ska göra. Och inte bara osanningar från sd symapatisörer utan alla medborgare med olika politiska åskådningar.(Ursäkta eventuella stavfel - folk brukar hacka på sånt)

2010-04-30 @ 10:32:03
Postat av: Journaliststuderande

En sak tillOm man blir påhoppad (som grupp i detta fall) då blir man arg och en försvarsmekanism inrättar sig.Min bedömning av situationen som på gått på bloggen sedan Kommunfullmäktige är följande:Sd-sympatisörer känner sig påhoppade som grupp och intar försvarsställning.

Journaliststuderande känner sig på hoppade som grupp (Eftersom man strävar efter vara rak, sanningsenlig och opartisk)Det blir helt enkelt friktion.Jag kan bara tala för mig själv och vill påpeka att jag i stort instämmer i argumentatinen från Närvarande journalist.Det var sista gången jag skrev i denna blogg. Tack och hej!2010-04-30 @ 10:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0