ETT LITET STEG MOT SANNINGEN


"Tokkärringen" Lodenius                             Foto Thoralf Alfsson

Böckerna om oss Sverigedemokrater ges ut i en strid ström! För några dagar sedan var det Niklas Orrenius som släppte sin bok. Nu är det dags för Markus Uvell att släppa sin bok med titeln ”Folkhemspopulismen - berättelsen om Sverigedemokraternas väljare”.

Uppenbarligen finns det ett antal personer som hoppas kunna tjäna en och annan krona på att just vara populistiska i sitt val av tema för sina böcker. Ett tema som går ut på att måla ut Sverigedemokraterna som ett problem eller till och med ett stort hot som Markus Uvell uttrycker det.

Tankesmedjan Timbro har idag haft ett frukostseminarium som just behandlade denna bok. Förutom Markus Uvell fanns även Anna-Lena Lodenius på plats.

Genom att ”djupintervjua” Sverigedemokraternas väljare har Markus Uvell lyckas komma fram till samma bild som jag gång efter gång presenterat på denna blogg.

”De flesta som röstar eller överväger att rösta på Sverigedemokraterna är varken särskilt höger eller särskilt extrema. Snarast handlar det om frustrerade mittenväljare som tycker att Sverige var bättre förr, förklarade Markus Uvell.”

Grattis Markus Uvell! Etablissemanget har kommit sanningen något närmare.

Han exemplifierar detta sedan med tre exempel som är väl kända hos oss Sverigedemokrater men tyvärr undviker han kanske den absolut största gruppen av väljare vilket är mycket förvånande men det kanske har att göra med hur urvalet av ”djupintervjuer” gått till.

De tre grupper av Sverigedemokratiska väljare han pekar ut är följande.

·         Arbetare som upplever att arbetarrörelsen har svikit dem.

·         Lärare som i sitt yrke upplever ett kaos på sin arbetsplats.

·         Ensamstående kvinna i vården med barn som inte omfattas av välfärdssystemen.

Den grupp som Markus Uvell missat eller undviker är pensionärerna som svikits av både vänsterblocket och alliansen. Min egen upplevelse är att just pensionärerna kommer vara den grupp som garanterar SD en plats i riksdagen den 19 september.

Markus Uvell presenterar en hel rad icke politiskt korrekta sanningar vilket får ”tokkärringen” Lodenius att häva ur sig en rad korkade påståenden.  Hon pratar nazister och Hitler i en salig blandning.

Det värsta och mest ”kränkande” är dock hennes inledning där hon så föraktfullt menar att dagens Sverigedemokrater är gamla gubbar utan hårväxt vilket tydligen de närvarande fann väldigt roligt. När hon dessutom talar osanning blir det bara för mycket.

Däremot är det en kvinna bland åhörarna som ger ett praktiskt exempel som är väldigt slående även om hon är lite försiktig.

”Det kan vara svårt att erkänna. Men det finns faktiskt en massa människor som åtminstone på kort sikt delvis har fått försämringar på grund av invandringen. Som mamman som uppfattar att hennes son med dyslexi inte får utrymme i skolan men det får pojkarna som kommer från ett arabiskt land och får extra resurser för att lära sig svenska. Hon har då dragit slutsatsen att det blivit sämre därför att det kommit invandrare. Det är ju delvis inte bara att hitta en syndabock utan en korrekt beskrivning av hennes verklighet. Men hon får höra att den upplevelsen gör henne till rasist. Vilket ju, förstås, förstärker hennes bilder av att ingen lyssnar på henne och att etablissemanget har en helt felaktig bild av det här.”

Ändå är det alla dessa människor med sina egna upplevelser som har fel!


Kommentarer
Postat av: vmm

Jag såg det där seminariet via webben och för att handla om SD så var det ovanligt sansat, nyanserat och intressant. Det var inte bara det gamla "dom är rasister - hur ska vi hindra dom" - tjaffset.

2010-04-21 @ 23:49:04
Postat av: Högutbildad och trött

Dom glömde dom allra största grupperna, trakasserade svenskar i invandrartäta förorter, samt brottsoffer generellt. Större delen av svenska lagar, straff, skolregler, asylregler, bidragsregler, försäkringskassan osv är ett skämt. Sverige är fredsskadat och godtrogenhetsskadat, alla i världen är snälla som Bamse. Alla journalister och politiker vurmar för mångkultur, men inte en enda bor i förorter. Lev som ni lär, annars är era ord billigt snicksnack.

2010-04-22 @ 00:12:19
Postat av: Roberth

LOddan har byggt sin karriär på att se nazister i varje buske. En vanvettig individ

2010-04-22 @ 00:24:00
Postat av: Robin Shadowes

Om Google och internet-censur. Kanske nåt för Loddan et consortes?http://www.google.com/governmentrequests/

2010-04-22 @ 00:46:09
Postat av: Trisse

Man har ett stort problem.Etablisemangets recept; Förbjud diskussion kring problemet.Dom som e v vågar skall i PK-media förolämpas med epitet som rasister o s v.

Djupt kränkande.

2010-04-22 @ 04:03:52
Postat av: Gubben o Gumman

Varenda Svensk som har barn i skolan kan med gott

samvete rösta på SD .Skolans resurser är till för

dom som betalar skatt ,inte för dom som kastar sten

på brandkåren el bränner ned skolor mycket enkel mattematik.Vi tippar runt 17% för SD den 20 September när

valbomben briserar.

2010-04-22 @ 05:38:19
Postat av: Gubben o Gumman

SVT (HJÄRNTVÄTTAVISONEN) fortsätter sitt verk

för att påverka myndigheter ,samt Svenska folket.

Detta borde granskas juridiskt som "otillåten" påverkan.Hur länge skall dessa svullna deghjärnor få

fortsätta ,låt dessa få spela i "gymnastikfilmer" i Ryssland istället.Det verkar vara för många "rödingar" i SVT:S lokaler.

Lite färre skulle nog bara vara hälsosamt för

Sverige faktiskt."Bara två exempel Helge"-Mena killarna som kastar sten på brandkåren ,har

nu fått leka brandkår o polis vid 9 tillfällen

i Göteborg,när kommer kursen emigration?-Mannen som fick avslag och skulle utvisas ,klev

in på Invandraverket ,och tände eld på sej själv,

han hedras med ett snyftreportage ,med enda syfte

att påverka IV så att mannen skall få stanna.Gubben o Gumman vinkar till Boljevikerna på SVT.

2010-04-22 @ 06:44:38
Postat av: Nalle i Växjö

I kväll på SVT kl 21.30 kommer den misslyckade Svenska integrationspolitiken att diskuteras.Programmet kommer även att kunna ses senare på SVT Play2010-04-22 @ 07:05:06
URL: http://svt.se/2.33163
Postat av: HGulda

Det kommer att bli fullt i väntrummet på landets psykakuter veckan efter valet i höst. Hur ska de som räds SD kunna hantera det trauma som uppstår efter valnatten..?

Vi får hoppas att samhället skjuter till resurser i god tid....

2010-04-22 @ 07:13:02
Postat av: Skånepåg

Andra grupper som Markus Uvell inte nämner är intellektuella inom kategorin civilingenjörer och läkare. I vår familj och i vår bekantskapskrets runt om i Sverige, ser samtliga som tillhör denna grupp med mycket stor oro vart vårt land är på väg på grund av den fullständigt vansinniga massinvandringspolitiken och som kommer att stödja Sd i kommande val.

2010-04-22 @ 07:57:18
Postat av: Gubben o Gumman

Som ev förmildrande skäl till dödsmisshandeln i

Landskrona anförs den äldre damens ålderspåverkade

blodkärl ,då av advokat vimse i plånboken.Gubben o Gumman har ett annat förslag dubbla utdömt

straff för den som ger sej på en person över 65 år

fyrdubbla straffet över 75år.Vi väntar även på Britta Svensson reportage i

Expressen angående släkten som spottade och kastade

pennor på åklagaren.Här kan Britta Svensson med fördel ta en sväng runt

IQ världen på Wikipedia så klarnar det mesta.

2010-04-22 @ 08:52:45
Postat av: Stefan A

Äldre har inget värde i det här samhället, man ska vara mitt i "karriären" och bo i en storstad, för att vara nått att ha, tur man har 14 år kvar till "utrangeringen" eller det det kan ju också vara 20 år, vem vet...märkligt intresse SD-väljare väcker hos "eliten",proffstyckarna, är nog en steghjälp i deras karriär, ger nog en guldstjärna på kultursidorna och hos chefredaktörer, och en stadig plats i tv-sofforna och tv-debatter, de borde betala royalties till SD, lämpligen till SD;s valfond, så de gjorde någon nytta iaf.....

2010-04-22 @ 09:02:03
Postat av: Cavatus

Det som möjligen var än intressantare är följdresonemanget på det sista, kursiverade stycket i Thoralfs bloggpost, och den slutsatsen var ungefär: ingen människa hade kunnat bli bemött med retoriska floskler av en politiker i en konkret fråga där det finns ett existerande problem.Som ett exempel på utsaga: "min gamla mor har upplevt stora neddragningar i äldreomsorgen och måste bäddas ned redan kl 15.00 på eftermiddagarna". Ett svar som att: "du måste lägga dina egna intressen åt sidan och tänka på den fria konkurrensen på denna marknad" skulle vara helt otänkbart och fullkomligt utopiskt.Men när det gäller invandringen kan man alltså bemöta människor på detta sättet och komma undan. DET tror jag är en av de viktigaste frågorna. Och det handlar om en låsning, ett tabu, en beröringsskräck som är så nära knuten till att problemet gränsar till området främlingsfientlighet, ett namn på något som låtits svälla ut och ta orimliga proportioner likt en cancersvulst då snart nog ALLT som yttras och inte faller den tilltalade på läppen klassas som främlingsfientlighet. Att lagstiftarna späder på detta med lagar (HMF) gör saken än värre.Vi har hamnat i en situation som kan liknas vid en varböld. Ska den på ett klokt sätt dräneras eller tillåtas brisera med buller och bång? Det kan nog bara framtiden utvisa.Men det här seminariet - även om det ligger nära till hands att man fnissar åt spektaklet (denna eviga diskussion OM sverigedemokrater, aldrig MED) - är likväl ett steg mot en normaliserad bild av den genomsnittlige sverigedemokratväljaren.www.korta.nu/flygblad

2010-04-22 @ 09:32:50
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Ateisten

Etablissemanget kommer efter valet att bli förvånade när de begriper att SD fått massor av röster från högskoleutbildade tekniker och akademiker.

2010-04-22 @ 09:46:52
Postat av: Erikson

Dom korkade " journalister " som skriver och

förklarar varför SD finns, har inte förstått

någonting. Och säkert har de inte förutsättningar

att göra det heller, bundna som de är av det

PK-virus som förpestat det officiella Sverige

och sina egna fördommar. Ber man dem att knyta

näven, spretar fingrarna åt alla håll, Uvell och

Lodenius.SD är det enda parti som klart talar om att med

denna vansinniga invandring går den svenska

ekonomin fort åt helvete och det har den faktiskt redan gjort.För att försörja alla arbetsskygga analfabeter

som importeras, skärs nu ned på mycket, vilket man försöker att dölja, pensionerna inte minst. Nedskärningarna kommer att forsätta i ökad takt.PK-Sverige bygger nu moskeér, intet ont anande tiii islams övertagande av landet. Islam är en facistlära som bara skulle förbjudas i Sverige om

PK-dumhuvudena hade någon självbevarelsedrift.Men det har de uppenbarligen inte, därför måste

SD till för att om möjligt räta upp situationen.2010-04-22 @ 09:59:55
Postat av: Lotta

OT/Jag skrev häromdagen ett inlägg som jag lade inte på Östra Smålands hemsida gällande våldtäkten i Hultsfred:

”När det gäller marodören som skar sönder däck och förstörde bilar i Kalmar i helgen finns signalementet "Misstänkt är en ljus, rätt lång yngling" men när det gäller våldtäkten i Hultsfred lyser det med sin frånvaro? Varför? Kan man som vanligt dra slutsatsen att det rör sig om en utländsk gärningsman?”

Det tog ju naturligtvis inte in. I dagens Östra Småland på webben står följande att läsa om händelsen i Hultsfred:

” hon har även givit polisen ett detaljerat och bra signalement på mannen”.Man har alltså hela tiden haft ett signalement men det dolde man i vanlig PK-anda för alla läsarna. Länk finns nedan till artikeln där det konstigt nog (med tanke på PK-standard) står:

” Polisen har dock än så länge bara kunnat hålla inledande förhör med mannen eftersom det varit svårt att hitta en tolk som talar hans modersmål,”Måste även säga att jag blev förvånad över att det inte blev några kommentarer om den muslimska PUTmanualen som man hittat genom efterforskningar på nätet utförd av Politiskt Inkorrekt som Helen länkade till och Stefan K skrev om häromdagen? Jag tyckte det var ett jättescoop väl värt att kommentera.

Postat av: Gubben o Gumman

Lotta : Även vi blev censurerade ang signalemenet.

Vi får se hur det går med dagens inlägg:"Kulturberikning,ett möte mellan två människor"Vad tror du Svennebanan kommer Östran att ta in

kommentaren.Den 20 September hjälps vi åt och få slut på detta.

2010-04-22 @ 10:26:29
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Man må förvåna "invandrarnomenklaturan" då med följande meriter; "Högutbildad akademiker, VD i ett antal börsföretag och egna företag, arbetat och bott i mellersta östern och Sydamerika i ett antal år och driver eget i USA de senaste fem åren.

Varit ansvarig för ett större antal miljarder i exportinkomster genom åren och till vilken nytta kan då frågas?

Jag har sett detta framgångsrika, och ett av världens rikaste länder, förvandlas till en "slasktratt" av diverse mångkulturella äventyr och dessutom fattigare och fattigare på väg mot "Emil i Lönneberga och Kommandoran med fattigstugan på menyn"!

Röstat SD sedan 2002!

2010-04-22 @ 10:33:03
Postat av: Nisse Hult

Thoralf skriver......"hoppas kunna känna en och annan krona på"...Tjäna, inte "känna".Ursäkta en besserwisser ;)

2010-04-22 @ 10:41:25
Postat av: Björn Runn

Utdrag ur Carlboms rapport om integration och strukturell rasism. Går att "googla" "Carlbom Röda Rummet"”Det är ett problem att föreställningen om rasism har fått ett så stort genomslag i Sverige. Följden av detta är att den antirasistiska kampen har blivit godtycklig. Vem eller vilka är det som ska bekämpas när ”alla” betraktas som rasister? Politik bygger ofta på att man utser en fiende, föreställd eller verklig. Här är det öppet för att hela befolkningen blir politisk måltavla för en upplyst, men totalitär, elit av akademiker och politiker som utifrån de rätta idealen har tagit sig an att skapa en ny människa. Problemet är naturligtvis, som Alain de Benoit påpekat, att när alla är rasister är ingen rasist.(4) Eller, så hamnar man i det intellektuellt absurda förhållandet att om en svensk pensionär säger ”det bor för många invandrare i mitt bostadsområde” jämställs det med det nazistiska påståendet ”alla judar måste utplånas eftersom de tillhör en lägre stående ras”. När alla företeelser som på något sätt är kritiska i förhållande till invandrare/ invandring beskrivs som rasism så trivialiseras den riktiga rasismen. När ”alla” kritiska uttryck är en fråga om rasism är det nödvändigt att formulera en lagstiftning som är så bred i sitt omfång att den blir i det närmaste omöjlig att upprätthålla. Att rasismen är strukturell implicerar exempelvis att hela det svenska samhället borde ställas inför rätta.””För tjugo år sedan ansågs det som progressivt eller radikalt att vara antirasist. Då var ideologin en del av den kritik som formulerades utanför det etablerade politiska systemet. Idag är det, tvärtom, nödvändigt att omfatta antirasistiska ideal för att kunna göra karriär och skaffa sig materiella förmåner. Från att ha varit en motståndets ideologi har antirasism, precis som feminism, inlemmats i statens institutioner där dess bärande idéer är hegemoniska. Regeringskansliet, Riksantikvarieämbetet, politiska partier från vänster till höger, Sveriges radio, Integrationsverket, högskolor och universitet och så vidare, administrerar idag verksamheten utifrån en tankestruktur där feministiska, pluralistiska och antirasistiska ideal utgör norm. Idealens genomslagskraft märks inte minst i den akademiska världen. Forskare vet att det är säkrast att kryssa i genusrutan på ansökningar till Vetenskapsrådet, även om de är ointresserade av könsfrågor””Idén om strukturell rasism döljer det verkliga integrationsproblemet” Socialantropolog Aje Carlbom2010-04-22 @ 10:47:03
Postat av: Thoralf A

Nisse HultIbland är man ordblind, tack

2010-04-22 @ 10:58:31
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: AWSvensson

Inför vår vår herre är vi alla sverigedemokrater. Vissa inser detta kvickt , andra aldrig. Personer med fritt tänkande och ryggrad är de som går i täten när det gäller att avslöja den stora bluffen mångkultur.

Det gäller bara för flertalet att ta det lilla men ångestfyllda steget, att rösta med sin övertygelse och släppa all den massiva propagandan som placerar sverigedemokrater i kategorin den lägsta tänkbara.Har man bara mentalt tagit detta steg så är marschen till valurnorna idel solsken, och framförallt när valresultatet kommer en välmående känsla att man deltagit.

2010-04-22 @ 11:06:26
Postat av: Fundersam

<b>Sverige mindre rasistiskt än de flesta länder</b>Jag jobbade i ett sant globalt företag med 95 % av försäljningen utanför landet. Jag reste under 20 år storleksordningen 120 dagar om året i alla sorters länder. Eftersom det handlade om produktionslinjer träffade jag såväl folk på golvet som chefer för jätteföretag.Mitt synnerligen väl underbyggda intryck är att det finns mindre rasism i Sverige än i de flesta andra länder. Bland bekanta och grannar finns flera invandrare, som uppträder civiliserat, och helt accepterats.Men invandrare som ständigt pockar på att vara annorlunda är det naturligt att vi visar en viss skepticism. Särskilt om de kommer från en folkgrupp som gjort sig känd för stökighet eller brottslighet. Det kan inte kallas rasism.Det är deras ansvar att bättra på sitt rykte, inte vårt att acceptera dem utan att veta vilka som sköter sig och vilka som missköter sig.Det är många högutbildade som kommer att rösta på SD. Jag känner tre professorer, som kommer att göra det.Som Dick Erixons skrev: De etablerade partierna har inga företrädare som haft riktiga jobb. De är alla gamla ungdomsförbundare med intrigmakeri som främsta merit. SD är det stora undantaget. Den som ställer upp för SD visar dessutom större civilkurage än de flesta andra politiker har.Det är synnerligen märkligt att inte de etablerade inser vilket demokratisk kaos de släpper fram, genom att inte strikt beivra allt hot och våld mot SD:s politiker och sympatisörer.Eller kanske det är självklart, när politik blivit en översittarklass, som mest är mån om sina egna intressen ? De vill tydligen inte ha någon konkurrens.2010-04-22 @ 12:04:13
Postat av: Stefan K

Statsministern var på besök i Nyköping under gårdagen och invånarna fick chansen att ställa frågor till honom via lokaltidningen SN. Givetvis gjorde jag det och frågan gällde regeringens prioritering. Jag tog upp det nya boendet för ensamma flyktingbarn i Hofors där 27 vårdare ska ta hand om 30 barn. En personaltäthet som de vars yrke är att ta hand om elever, sjuka och äldre inte ens vågar drömma om. Reinfeldts svar löd så här:"Jag känner inte till det aktuella

fallet, men Sverige är bundet

av internationella konventioner.

Regeringen hedrar också

asylsystemet och vill snabba

på integrationsprocesserna och

öppnar även för arbetskraftsinvandring".Reinfeldt känner alltså inte till vad som sker i Sverige? Kan det vara orsaken till att regeringen fortsätter på samma generösa linje som sossarna gjorde i regeringsställning? Vet inte regeringen och oppositionen hur skoleleverna, de sjuka och de äldre drabbats av besparingar, samtidigt som kostnaden tillåts skena för alla satsningar som görs på de nykomna?

2010-04-22 @ 12:10:13
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Det är rätt och riktigt!

Till skillnad från "flumsju-klövern" så är vi som arbetar för SD's framtid "riktiga" människor med bakgrund från svenska "riktiga jobb"!

2010-04-22 @ 12:17:15
Postat av: Carl Gösta

Det är ju uppenbart att du och sverigedemokraterna är ett hot för Sverige och demokratin.”En väl fungerade västerländsk demokrati måste dessutom innehålla gränser för sin egen bestämmanderätt. Vissa beslut kan den bara inte godkänna – även om de fattas med demokratiska metoder. Rasism är en företeelse som den aldrig får acceptera.”2010-04-22 @ 12:22:04
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Förmodligen kommer Belgien att rösta att det blir förbjudet att bära heltäckande slöja på offentliga platser. Sverige borde följa efter. Som jag ser det så är det ett demokratiproblem. Hur skall vi veta i t ex en vallokal vem det är som röstar? Hur skall vi veta vem som tar ut pengar på banken om inte personalen kan se vem det är? Hårddrar man det kan en stå i riksdagen och tala men det är inte den som blivit vald? Kan tänka mig att i många situationer kommer demokratins spelregler att sättas ur spel?

2010-04-22 @ 12:25:20
Postat av: Cavatus

Stefan K! Läste och SN imorse. Mycket skrämmande svar av statsministern! "Regeringen hedrar asylsystemet" - jag tror karln är okunnig om att 98% är falska asylanter. Jag vill påstå att karln är kriminell. Han stödjer indirekt illegala människosmugglare. Vilken slätstruken typ han är.

2010-04-22 @ 12:28:30
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: carl10

varför skriver de inte böcker om pol-pot istället? nä då avslöjar de att sossarna (bla Birgitta stödde denna "idela" samhällsbygge.7 klövern och media verkar livrädda för att normala fotfolket skall få sitt parti SD, in i maktenskorridorer. varför denna rädsla har de något att dölja?fotfolket bloggar medans 7 klöverns diktaturkreatur skriver böcker.Låt fler upptäcka sanningen på bloggar

boxnet är en Amerikansk virusfri seriös företagstjänst. Så ladda ner och printa ut och dela ut.

http://www.box.net/shared/v9a3sgouv7

2010-04-22 @ 12:49:01
Postat av: Inge Sandén

Detta är min framtidsprognos.

När kriget mot islam är utkämpat och vunnit kommer Sverige att se ut så här.

Alla dessa som försvarat islams totalitära lära kommer likt Nünbergsrättegången få sitta bakom skranket och får svara på dessa frågor.1)Hur kunde ni tillåta att oskyldiga barn könsstympades,tvångsgiften av unga flickor.

2)Tvång att klä sig på ett förödmjukande sätt.

3)Mord i hederns namn.

4)Hur kunde ni kyrkans företrädare lägga er för

för denna ondskans lära.

5)Ni regeringsledamöter,hur kunde ni tillåta att bygga moskeér på svensk kristen mark,där det predikades hat mot vårt folk och hur landet skulle övertagas utan vapen med hjälp av den intellektuella kultureliten och att ni för rädsla att bli kallade för rasister aldrig satt er fot i dessa förorter där denna hatpropaganda florerade helt öppet.

6)Hur kunde ni tillåta att det skrevs på arabiska på bloggar,hur man skulle ljuga för att komma in i vårt land, utan att upplysa folket om hur det gått till i verkligheten för att få PUT.Ytterligare ett 20-tals frågor ställdes och alla svarade likadant som dom nazistvänliga journalisterna gjorde,då det stod klart att Hitler skulle förlora kriget.

Vi visste inget om dessa övergrepp och förstod ingenting och av rädsla för att vara främlingsförentliga,gjorde vi allt för att svärta ned de sanningssägande Sverigedemokraterna.Alla dömdes till utvisning till länder som hade islam som statsreligion.

De blevo efter en kort tids vistelse i sina nya hemländer halshuggna av sina nya herrar,likt "Kiruna Svenskarna" men dessa lämnade Sverige frivilligt,då de var mera ärliga i sin tro på en annan likvärdig med islams ondska den kommunistiska ondskan.Det enda undantaget mot att bli halshuggen blev den som kunde visa på ett trovärdigt sätt,att han var pedofil,för att inte "Profeten" skulle bli kränkt.

2010-04-22 @ 12:49:20
Postat av: Lotta

@Carl GöstaEtt tips exklusivt till dig. Gå in på sidan jag länkar till och förkovra dig lite. Sedan kan du komma tillbaka med lite kommentarer om det du fått lära dig.

Postat av: Skogman

Lodenius är torr överallt.

2010-04-22 @ 12:52:21
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

>Carl GöstaDet blir lite fånigt om du citerar utan att skriva vem du citerar...Och för vem är det "uppenbart" (citerar ditt inlägg) att vi skulle vara ett hot mot demokratin?Rasistokvädeshandsken ids jag inte ens plocka upp. Håller med Lotta - läs på lite och ta dig en funderare...

2010-04-22 @ 13:06:39
Postat av: WMB

Thoralf skriver: "Min egen upplevelse är att just pensionärerna kommer vara den grupp som garanterar SD en plats i riksdagen den 19 september."Det tror jag definitivt INTE Thoralf. Tyvärr är det ytterst få pensionärer som vet vad SD egentligen står för. Den enda möjligheten att få veta detta är ju via nätet, och det är fortfarande endast en MINORITET av alla Sveriges väljare som kan, bryr sig, orkar eller hinner googla efter politiska sajter på nätet. Den stora allmänheten, i synnerhet pensionärerna, har därför bara sett, läst och hört PK-medias förvrängda och manipulerade "sanningar".Man blir knappast speciellt positivt inställd till SD efter att ha indoktrinerats med massmedias SD-fientliga utbud varje dag år efter år.Majoriteten av pensionärer och övriga väljare är inte ens medvetna om att Sverige har en massinvandring. De är också helt ovetande om att endast en liten bråkdel av alla de som kommer hit har några ID-handlingar med sig och är verkliga flyktingar enligt Genevekonventionen.

Majoriteten av pensionärer och övriga väljare är istället helt övertygade om att "de stackars duktiga flyktingar som lyckats ta sig hit ska rädda vår ekonomi och hjälpa våra nuvarande och kommande pensionärer."

Vi svenskar har ju fått veta att vi egentligen är värdelösa på alla möjliga sätt och att vi därför ska vara ytterst tacksamma ju fler som kommer hit och vill hjälpa oss.

Majoriteten av pensionärer och övriga väljare är fortfarande övertygade om att "SD är en samling korkade och farliga nazister som absolut inte ska få bestämma i Sverige".Om alla väljare regelbundet hade tagit del av den information som finns att läsa på de politiska sajterna om SD och massinvandringen skulle opinionssiffrorna för SD ligga på minst 30-40 procent. Men eftersom SD fortfarande endast når ut med sanningen till en minoritet av väljarna blir siffrorna betydligt lägre.Vad som helst kan hända dagarna före valet. Samtliga av våra riksdagspolitiker och PK-media har enats i sin ångest inför att SD i riksdagen kommer att blotta deras mörkläggningar och manipulationer, och de söker nu frenetiskt efter lämpliga negativa "avslöjanden" om SD.

Det finns till och med risk för valfusk, bland annat med försvunna valsedlar.

2010-04-22 @ 13:46:15
Postat av: Cavatus

Hallå! Nytt, uppfräschat flygblad upplagt med avrivningslappar (att sätta upp på anslagstavlor mm)www.korta.nu/flygblad

2010-04-22 @ 14:33:38
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Jaha, "gamla gubbar utan hårväxt" var det, jaha!

Vad rösta då "gamla kärringar med hängpattar" på, då?

2010-04-22 @ 14:37:16
Postat av: Thoralf A

WMBDet är en fyra procentsspärr vi har i Sverige, inte 30-40 procent.Det behövs ca 220000 röster för att nå riksdagen. Om 100000 pensionärer röstar på oss är det en stabil bas för ett riksdagsinträde 19 september.

2010-04-22 @ 14:40:14
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Marcus

Jag tror att det är totalt meningslöst att försöka hitta grupper som i större utsträckning än andra röstar på SD. Jag är övertygad om att SD:s väljare finna överallt, inom alla "klasser", samhällsskikt, med olika utbildning, arbetare, tjänstemän, arbetslösa osv. Möjligen finns det en viss överrepresentation hos vissa grupper, framförallt gruppen män, men att hålla på och säga att lärare eller ensamstående kvinnor som jobbat inom vården och har barn skulle vara extra benägna att rösta på SD är bara svammel.Är det ens någon som läser och skriver här t.ex. som tillhör någon av dessa grupper?

2010-04-22 @ 14:53:14
Postat av: carl10

WMB de äldre kunde få flygbladet "massinvandringsfakta" utdelat i postlådor,på PRO möten, liggandes på bibloteken.hjälp cavatus att srida hand fantastiska arbete med flygblad och info. det hjälper även Sverigevänliga politiker när allt fler vaknar och opinonen vänder.

http://www.korta.nu/flygbladreserv länk

http://www.box.net/shared/v9a3sgouv7

2010-04-22 @ 14:56:07
Postat av: S-E Karlsson

Har jag bara hämtat mej från pågående brakförkylning så ska här jevlaranamma delas ut av flygbladet " ska det vara en skam att bli gammal " !

Mvh Sven- Erik .

2010-04-22 @ 15:26:57
Postat av: Cavatus

S-E Karlsson! Kan du mejla mig på brakise(at)yahoo.se så kan vi diskutera hur du ska få hit det där flygbladet!?

2010-04-22 @ 15:35:13
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Carl Gösta

Det är ju uppenbart att du och sverigedemokraterna är ett hot för Sverige och demokratin.”En väl fungerade västerländsk demokrati måste dessutom innehålla gränser för sin egen bestämmanderätt. Vissa beslut kan den bara inte godkänna – även om de fattas med demokratiska metoder. Rasism är en företeelse som den aldrig får acceptera.”Det är från Zigma-sjätte upplagan, min samhällskunskapsbok!http://www.bokus.com/b/9789147079773.html

2010-04-22 @ 16:18:25
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

>carl GöstaJag har inte boken framför mig, däremot vet jag att boken utkom på Libers förlag 2006. Det tar ju dessutom en viss tid att skriva en bok - och oftast är det bara en del av upplagan man uppdaterar vid en nyutgåva.Ditt citat från boken kan således vara en kvarleva från första utgåven - när det nu begav sig. SD har förändrats otroligt mycket sedan 80,90-talet.Rasism är och förblir en avart som inte hör hemma i något parti - och jag vill påstå att det i synnerhet gäller oss Sverigedemokrater.Vi kritiserar invandringspolitiken och dess kostnader och konsekvenser för samhället - inte individerna. Vi gör detta rakryggat och hederligt. Andra partier och sympatisörer har inte den trovärdigheten.Till sist, som beskrivning av zigma-boken står det dessutom att läsa:

"En annan viktig målsättning är att visa på att det ofta finns motstridiga värderingar inom olika samhällsfrågor. Därför betonar texten att verkligheten kan ses genom olika glasögon och beskrivas på olika sätt."Det finns alltid två sidor av ett mynt och man gör klokt i att syna båda innan man tar ställning.

2010-04-22 @ 17:03:28
Postat av: Gurra

@Carl Gösta:

Jag tror du skojar med oss. Haha, citera från en samhällskunskapsbok...

Även om påståendet du citerar kan vara sant, insatt i ett sammanhang, så är det ändå så att jag måste fråga om du då kopplar rasism ihop med SD? Hur resonerar du då? Nåja, du skojade nog bara med oss.Ang Frukostseminariet har jag nu lyssnat igenom hela, det var intressant. Och en hel del var ju riktigt, ex att partiledningen är tämligen färglös, tillbakadragen och flöjlar inför fortsättningen.Jag saknade då i och för sig följdfrågan, varför vill så många rösta på SD TROTS dessa och andra brister. Kanske för att alternativen är ÄNNU SÄMRE? Ett litet uns av självkritik hade ju varit klädsamt men det kom tyvärr aldrig...Det som är mest frapperande de senaste 2 månaderna är att tonen trots allt har förändrats, från det rena rasistavfärdandet till att vi eventuellt skulle kunna vara som folk är mest. Givetvis med en nedlåtande akademisk fnysning än så länge, för vi tänker ju inte rätt trots det... eller tänker för smått, förstår inte de stora politiska målen.Men bara att slippa den värsta stigmatiseringen kan göra att nästa våg av människor vågar öppna munnen och kräva lite fler kort på borden. Det öppnar för ännu större spridning, lite högre i tak för lunchrumsdiskussionerna osv.Tack till er eldsjälar som jobbat öppet med detta i motvind så länge! Jag är optimist. Det blir en spännande sommar!/Från en sviken Centerpartist som lär byta parti i år för att han äntligen förstår de stora politiska målen :-)

2010-04-22 @ 17:07:43
Postat av: Putte

Carl GöstaOm vi hypotetisk antar att svenska folket röstar in ett nazistparti i riksdagen och dessa skulle få absolut majoritet. Vem ska då hindra dem från att införa en öppet rasistisk politik? Du, Carl Gösta eller kanske författarna till boken? Har du och/eller bokens författare tänkt er hindra dom genom en statskupp, eller?

2010-04-22 @ 17:14:37
Postat av: Gregorius

Men snälla Carl Gösta! Vad har SD med rasism att göra? Var står denna rasism att finna i SD partiprogram eller valmanifest? Utveckla gärna!

2010-04-22 @ 17:21:54
Postat av: Gregorius

Aha! Carl Gösta med oss skämta aprilo!

2010-04-22 @ 17:23:32
Postat av: S-E Karlsson

Cavatus ! Flygbladet landar nog hos dej under kvällen ! En partikamrat som är duktig på data ska fixa det ! Mvh Sven-Erik .

2010-04-22 @ 17:35:17
Postat av: Lotta

@Carl GöstaGick du inte in och läste på sidan jag länkade till? Vad är du rädd för? Att informationen skall spräcka livslögnen du lever i?

Postat av: Mikael Valtersson

En rolig och samtidigt sorgerlig sak från Timbros seminarium var att det kom fram en hel del personer som ville prata med en riktig sverigedemokrat eftersom de aldrig träffat någon sådan tidigare. Jag kände mig lite som en apa på cirkus men det var faktiskt bra samtal efteråt. Några personer väntade tom utanför och bjöd på frukost på Clarion hotel för att få reda på mer om partiet. Jag gjorde mitt bästa för att få dem att se ljuset:-) Åtmindstone så tror jag att deras bild av partiet blev mer sansad. Nu jobbar vi på för 16,5% i riksdagsvalet så att jag kommer in:-)

2010-04-22 @ 19:34:06
Postat av: WMB

Thoralf skriver: "WMB Det är en fyra procentsspärr vi har i Sverige, inte 30-40 procent."Jo, jag vet nog det Thoralf, och de där 4 procenten kommer SD antagligen upp till också, trots vissa gruppers försök till valfusk och trots alla intensiva ansträngningar att hitta några SD-skandaler att skriva om i media. Men inte blir det tack vare pensionärerna som SD tar steget in i riksdagen.Alldeles för många pensionärer har ingen information alls om den bistra verkligheten, och 4 procent är ett alldeles för lågt resultat för ett parti som egentligen borde ha 30-40 procent. Å andra sidan kommer nog en hel del riksdags- och kommunalpolitiker från olika partier att byta sida när SD förhoppningsvis kommit in i riksdagen och därmed inte längre kan tystas och ignoreras på samma sätt som nu av det övriga etablissemanget. Sanningar kommer att avslöjas, räfst och rättarting kommer att krävas av folket och huvuden kommer att rulla... :-)

2010-04-22 @ 19:43:41
Postat av: S-E Karlsson

Ja jag vet pensionärer som säger på följande sätt "får jag bara nån klästrasa och lite värme och lite mat så är jag så nöjd " hur argumenterar man med sådana ? Och sen har vi traditionsröstarna som måste rösta på samma vis som morfar, mormor ,farfar,farmor dom är inget att räkna med !

2010-04-22 @ 19:57:44
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Eventuellt off-topic, men vi är ändå inne på ämnet "pensionärer".

På något sätt låter ordet som personer gåendes iklädda brungråa kläder och matar duvorna i väntan på den slutgiltiga tomheten.Ingenting kunde vara mer missvisande.De äldre idag är de som nyligen jobbade igår. De som gjorde att vi något yngre har ett bra liv helt enkelt. Dessutom är de vitalare än någonsin och förtjänar respekt.De har ögon och öron att se och lyssna med, de har en enorm livserfarenhet och likt en kompass av guld ser de än tydligare vad riktningen för Sverige barkar hän.De ska inte behöva få sin mat i en plastlåda ställd utanför dörren som blir uppvärmd i en micro några timmar senare av en stressad hemtjänst.Dessutom är pensionärer inte en grupp bara för att de har fyllt ca 65. De är individer och bör behandlas därefter.Guldkant skall de ha - för det förtjänar dom.

2010-04-22 @ 23:23:35
Postat av: s29

Ja du Carl-Gösta hör du talas om en Sverigedemokrat som är rasist så tycker jag du ska stämma honom. Jag antar att du inte blandar ihop begreppen rasism och främlingsfientlihet. Och att du inte medvetet pratar skit. Främlingsfientlighet är ett uttryck för den ökade brottslighet som Sverige upplever,och som understöds av den politiskt korrekta fegheten som har blivit ett svenskt signum. Jag som själv är SDare har bott ca27 år i Stockholmsförorter, och känner troligen fler invandrare än dej. Problemen som vi står inför nu handlar inte om raser utan snarare kultur samt befolkningsmängd.

2010-04-26 @ 18:20:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0