POLITISK KORREKTHET I KVADRAT?

Guantanamosvensken gripen i Pakistan misstänkt för terrorverksamhet. Hur många kommer ihåg hur han hämtades hem från Kuba i ett regeringsplan till en kostnad av 500 000 - 600 000 kronor av den socialdemokratiska regeringen.

I tidningen arbetaren kunde man läsa följande.


"För advokat Peter Althin och Guantánamogruppen, där bland annat ledamöter från de sju riksdagspartierna ingår, var detta en stor seger."


Undrar om dessa politiker jublar även ikväll när uppgifterna om att han är en av de gripna "svenkarna" i Pakistan. Läs artikel i SvD.

Vilka politiker kommmer nu agera för att han skall flygas hem i ett regeringsplan till Sverige ännu en gång?

Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt! Vi väntar på att ni skall agera och få hem den oskyldiga "svensken"!
Ett nytt regeringsplan till pakistan och sedan skulle vi ha en politisk korrekthet i kvadrat att skryta med inför våra främlingsfientliga grannar i Norden.


Biografi från Wikipedia

Ghezali föddes i Botkyrka, Stockholm, och växte upp i Örebro. Han är son till en algerier och har sedan 1998 även själv algeriskt medborgarskap. Han tog studenten 1999 och är utbildad svetsare. Han misstänktes för en stöld i Karlskoga samma år, men reste till Portugal sommaren 1999 och hann därför inte höras av polisen. Ghezali greps av portugisisk polis i Algarve, Portugal, den 31 juli 1999. I Portugal misstänkes och åtalades han för att tillsammans med grekiske medborgaren Stavros Christos Toilos ha genomfört ett bankrån i staden Albufeira med ett byte på 600 000 euro samt en juvelstöld i Playa de la Galé med ett byte på 5 000 euro [1]. De två dömdes av domstolen i Albufeira till tre och ett halvt års fängelse var, men släpptes efter drygt en tredjedel av straffet. Ghezali frisläpptes den 12 juni 2000, efter att ha tillbringat drygt tio månader i portugisiskt fängelse, och reste därefter tillbaka till Sverige. [1]

Efter ankomsten till Sverige begav han sig till Medina i Saudiarabien för att söka in på universitetet. Där blev han dock inte antagen och återvände till Sverige i mars-april 2001 för att en kort tid senare resa till London, där han studerade vid schejk Omar Bakris koranskola. Därefter reste han till Pakistan för att studera vid så kallade "madrassas", koranskolor. Efter att ha misslyckats med att komma in på skolorna reste han med en bekant till Afghanistan sommaren 2001. Han hävdar själv att han bodde hos en familj i den afghanska staden Jalalabad. Enligt uppgifter till TT bodde dock Ghezali på "Algerian House", som beskrivits som ett känt tillhåll för al-Qaida i Jalalabad.[2].

Ghezali tillfångatogs av lokala krigsherrar i Pakistan den 8 december 2001, nära gränsen mot Tora Bora-bergen i Afghanistan. Han överlämnades till amerikansk militär för att därefter transporteras till Guantánamobasen på Kuba, där han satt fängslad utan rättegång i 930 dagar, för att frisläppas 8 juli 2004 eftersom han, enligt USA, "inte längre utgör ett hot mot USA".

Efter hemkomsten till Sverige framträdde Ghezali på en presskonferens i hemstaden Örebro, där han hävdade att han blivit utsatt för olika former av tortyr.Han vägrade dock konsekvent att svara på frågor om vad han gjort i Afghanistan och om de tidigare brottsmisstankarna mot honom. I samband med denna presskonferens uttalade han också följande om al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin: "Jag känner honom inte som person och därför kan jag inte döma honom. Jag tror inte på det amerikanerna säger om honom. Det är mycket som inte stämmer"[3].

Ghezali misstänktes även av pakistanska myndigheter för inblandning i ett fånguppror, där 17 personer (varav 7 vakter) dödades[4]. Ghezali och 47 andra misstänkta transporterades i en buss, där vakterna övermannades varefter sju vakter och tio andra dödades. Fångarna rymde ut i vildmarken, men flertalet tillfångatogs igen. Byäldste krävde länge att samtliga inblandade fångar skulle straffas med döden, oavsett vem som hållit i vapnen. För 5 miljoner rupier (cirka 800.000 kronor) drog pakistanierna dock tillbaka sina krav. Pengarna ska ha kommit från USA. När Ghezali på presskonferensen i Örebro fick frågan om hans medverkan i ett fånguppror i Pakistan förnekade han all vetskap om ett sådant.

Ghezali greps i början av september 2009 av pakistanska myndigheter tillsammans med tio andra personer av vilka två var svenska medborgare, sju turkiska medborgare och en rysk medborgare. De elva gripna greps i Dera Ghazi Khan-distriktet i Pakistan såsom misstänkta för terrorverksamhet och samröre med al-Qaida.[5]


Kommentarer
Postat av: Ture F.

Om dessa dårar som utlyste en seger, kan man väl bara säga på genuin amerikanska: Fuck you all!

2009-09-10 @ 22:12:48
Postat av: Sven Duva

Jämför gärna med vilken skit poliser som kallar apadjävlarna vid dess rätta namn får ta.

2009-09-10 @ 22:41:26
Postat av: Per Petersson

Undrar hur lång tid det tar innan Mona vill ha hem odågan till Sverige igen?

2009-09-10 @ 22:51:03
Postat av: snaphanen

Frågan är: kommer han nonginsin hem ? Pakistanerne har 17 mord på ham. Det kan blive dyrt.

2009-09-10 @ 22:57:34
URL: http://www.contra.nu/kommentar0429.html
Postat av: Per Petersson

Jag önskar inte livet ur någon,men han vet nog förbannat väl vad han har gett sig in på & då håller jag med dig snaphanen att hem varken tror eller vill jag inte att han kommer.

Men vad mona vill är en annan sak. :-)

2009-09-10 @ 23:06:16
Postat av: Mia Sanden

Han är inte Svensk, men tyvrärr springer han omkring med svenskt pass tack vara våra idiotiska politiker. Är det inte dax att dra in hans medborgarskap innan han gör ännu mera fin reklam för Sverige.

2009-09-10 @ 23:13:12
Postat av: Gubben o Gumman på G

Kan ingen lägga ut lite mailadresser till inblandade politiker etc .Tex Peter Altin bör väl få ev mailbox överfull.Så dom som känner att dom vill skriva några rader till dessa i detta ärende kan göra det.För vi skulle väl använda Internet?Vi kan väl hoppas att vi slipper se denne killes pappa demonstrerande i TV.Nu ser vi fram om ett repotage i TV4 om vilken djävla skurk det där var, imorgon bitti.Kom igen nu pappaskallar.

2009-09-10 @ 23:26:43
Postat av: Villvaraanonym

Dessa örebroare... suck.

2009-09-10 @ 23:44:27
Postat av: LP

Ha ha ha, klockrent.Muslimsk bandit finner allah och skall in på rätta vägen, och blir...terrorist. Ock ock ock, hela världen (tom Pakistan!) är emot dessa fromma krigare. De är missförstådda!Minns ni förresten Farid Habibi?http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/03/11/nu-farid-habibi-fick-2-ars-fangelse-for-valdtakt-och-5-ars-utvisning-innan-sossar-och-vanstern-kampade-for-att-han-skulle-fa-stanna-i-landet/Han visade ju hela halalhippivänstern vilket skrot och korn de afghanska männen innerst inne är gjorda av. Nu händer det igen, suveränt. Jag är idel skadeglädje! Islam och civilisation går inte ihop, när skall folk fatta det?Kanonbra biografi av Alf. Denna artikel skall bookmarkas!

2009-09-11 @ 00:15:54
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Anonym

http://www.thethirdjihad.com/911stream/911stream.php

Postat av: Magne

Detta är ingenting har ni alla glömt den hemska rasistATTACKEN?!http://www.barometern.se/sporten/rasistattack-mot-tolvarig-spelare(1514608).gmNågon skrek blatte..Blatte kan vara en nedsättande benämning på en individ med etnisk bakgrund som uppfattas som icke-central/nord/västeuropeisk, exempelvis en person med sydeuropeiskt, afrikanskt eller arabiskt ursprung.Under 2000-talet har individer ur företrädesvis invandrade grupper försökt neutralisera ordets pejorativa karaktär genom att aktivt införa det i den egna gruppens språkbruk (jämför "nigger", "bög"). Tidskriften Gringo, vilken gjort sig känd för sitt provocerande språkbruk, har bidragit till att betydelseförskjutningen även fått ett visst genomslag i etablerade media.Blattens motsats i vardagsspråket är "svennen". De är båda arketyper i populärkulturen.Blatteförmedlingen definierar "blatte" som en "individ med svenskt eller utländskt ursprung, som bor i Sverige och har insikt i andra språk, kulturer, seder och bruk än de traditionellt svenska".

/Källa Wikipedia

Postat av: Alex

Tja, man kan ju inte kalla killen för en invandrare i alla fall. Han är ju född i Sverige trots allt.

2009-09-11 @ 01:51:23
Postat av: Tore

Jaha, detta har jag bara väntat på! Han är en islamisk terrorist, och har sedan sitt besök i London runt milleniumskiftet varit engagerad i "al Quaida! Förr eller senare avslöjas dessa, som väl!

Thoralf! inte DN för guds skull, utan Svenska Dagbladet! :-))

2009-09-11 @ 02:16:00
Postat av: Hulda

Nu får han några trevliga veckor hos CIA. Han borde ju veta hur "trevliga" de är och därför avhålla sig från dumheter - men inte.....

SD,s väljarsiffror kommer tack vare denne "Närking" att öka rejält!!!

2009-09-11 @ 06:41:41
Postat av: Gumman o Gumman på Getingen

Regeringen har nu kommit på nästa idiotförslag.Integreringslotsar.

(Dessa skall hjälpa berikarna till jobb lycka till)Dialogpoliser ,ensamkommande barn,finns det ingen hejd på den här jävla idiotin.Ytterliggare meningslösa kostnader för skattebetalarna.-På vilket sätt ökar det antalet jobb i Sverige?-Hur höjer detta förslag utbildningsnivån där många inte kan läsa på sitt eget språk.?-Vad tycker svenska ungdomar o arbetslösa att denna "gräddfilen" inrättas?Det är o förblir "fel" sociala turister man har tagit in.80% av kvinnorna är arbetslösa 65% av männen likaså.Att en Moderat led regering inte hajjar detta är helt otroligt.Måtte Fredrik Reinfeldt få den största foten ur sitt parti efter valet.2009-09-11 @ 06:51:14
Postat av: Fredrik

Att stå som vuxen och skrika vid en fotbollsplan på ungar och även skrika "jävla blatte" är sånt lågvatten att man blir förundrad hur dum i huvudet man kan bli!Åter till artiklen: Kan bara säga att sluta kalla dessa svenskar för dom är inte och kommer aldrig att bli.Dom är bidragskåta invandrare som utnyttjar vår välfärd och givmildhet. Det är inte vi som ska rätta in oss i ledet utan invandrarna skall rätta sig efter våra seder och kultur.Sen så sitter hela politiska fjollträsket och sätter sina nybakade scones i halsen när dom ser att deras vurmande för detta svin kommer resultera i att svenskar bestämmer sig för att ta ställning för vi vill ha tillbaka vårt land.Dags att lägga korten på bordet vid valet 2010!

2009-09-11 @ 06:58:32
Postat av: Fredrik

Bästa inlägget i blogg sverige om vår egen lilla terrorist jävel som vänsterflummet vurmade för är från denna:

Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Off topicModerat valfläsk :-4 miljarder till polisen var redan beslutat tidigare.(Panik)-251 miljoner till bla kommuner dessa pengar täcker inte ens socialbidragen i Stockholms kommuner, till berikare.Givetvis tycker Johan Persson inte om detta valfläsk ,enligt insändare i Barometern igår.Han tycker det skulle gälla varje år tacka fan för det .-Ingen gratis utbildning för utlänska studenter,

för säkerhets skull har man inrättat stipendium istället.Grattis till att ha kommit på att Sverige är det enda land som lagt 500 miljoner på detta varje år.

2009-09-11 @ 07:10:58
Postat av: Vicious Dog

Häng ut vartenda namn på dessa duktiga idioter som med hög röst skrek Mehdi Ghezali tillbaka till Sverige.

Låt dem stå till svars någon gång!

2009-09-11 @ 07:23:26
Postat av: s-e karlsson

Kalmar har ju ökat sin befolkning med drygt 300 personer ! Ställde en fråga till Johan Perssons blogg hur många av dessa som var anhöriginvandrare , men den frågan har han modererat bort !

2009-09-11 @ 07:30:02
Postat av: Vicious Dog

Vicious DogKan inte heller se det på annat sätt än att dessa svenskar som så ivrigt ville ha terroristen Mehdi Ghezali tillbaks till Sverige från gizmo, gjort sig medskyldiga till planering av mord

2009-09-11 @ 08:06:09
Postat av: Gubben o Gumman på G

Lokal: Kalmar två containers har brunnit inatt i invandratäta Smedby förmodligen anlagda.Here we go.Socialdemokraterna är besvikna på att det blir en friskola istället för den kommunala i invandrartäta området

Oxhagen."Det känns för djävligt det området har flest S röster i Kalmar säger Jonas Hellberg (S)(klurig kille)Källa :Barometern nätbilagan

2009-09-11 @ 08:15:09
Postat av: Allah

Denne lille "snälle" pojk skapar en ny bild av oss svennar. En gång i tiden var vi blonda, starka, stolta, och villiga. Numera ser omvärlden oss som skäggia pedofildyrkare. Jag gillar INTE läget....2009-09-11 @ 08:26:47
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Nalle i Växjö

Nu blir det i alla fall ordning på Internet med nya muslimska sökmotorn som på sikt helt skall ersätta GoogleSöker man exempelvis på " homosex" kommer tydlig varning och det går förmodligen att helt spärra allt som är Haram.Hur den funderar på ord som stenkastning, mordbrand och pedofil och andra liknade ord har jag inte hunnit kolla, men med den nya sökmotorn får vi en ny och bättre värld

2009-09-11 @ 08:39:03
URL: http://imhalal.com/
Postat av: Nalle i Växjö

Nu har jag kollat och Pedofil går bra men inte Homosex

2009-09-11 @ 08:42:03
URL: http://imhalal.com/
Postat av: Gubben o Gumman på G

Gruppvåldtäkt funkar bra med.

2009-09-11 @ 08:50:12
Postat av: Ibbe

Släppte Säpo kollen på Ghezali efter hemkomsten? Rimligen bör man inte ha gjort det med tanke på dennes bakgrundshistoria. Kanske gripandet av Medi är resultatet av ett samarbetet mellan pakistansk och svensk underrättelsetjänst och då är det förtjänstfullt. Men ha tillbaks honom till Sverige?

Nej tack, tusenfalt nej tack. Detta händer naturligtvis inte. Istället lär vi få se Medi i tv-soffan inom en snar framtid. Mona och Fredrik tar nämligen väl hand om de "sina". Det är ju snart val som bekant och den muslimska gruppen i landet är viktig valboskap för partierna.

2009-09-11 @ 09:14:08
Postat av: Skånepåg

@ IbbeVerkar som S(L)ÄPO inte längre har koll på någonting.Något som den inkvoterade vänsterradikalfeministiske polischefen i Stockholm nu även fått känna på!Förresten hur korkad är egentigen denna polischef. Kallar på SLÄPO i stället för att kontakta sjukvården, då hon råkar ut för någon form av halkolycka i hemmet?

Postat av: Skånepåg

Läste igenom artikeln i SVT en gång till och börjar undra.Den vänsterradikalfeministiske inkvoterade polischefen har med stor sannolikhet 3 "telefoner" i lägenheten. Fast abonnemang, mobiltelefon och handenhet i polisens RAKEL-system. Hon klarade av att krypa ut ur lägenheten och larma "förbipasserande" men inte krypa till någon av de i lägenheten befintliga apparaterna och larma den vanliga sjukvården. Var detta månntro ett försök att dölja vissa besvärande fakta angående "olyckan"?

2009-09-11 @ 10:15:21
Postat av: AWSvensson

Begreppet svensk. Jordgubbar plockade i Tyskland som transporteras hit och säljes får inte kallas svenska.

All världens välfärdssnattare blir däremot automatiskt svenska när de kommer hit. Logiskt eller?

2009-09-11 @ 10:58:57
Postat av: E

Tja, det är väl bara för pakistanierna att hänga honom i närmsta träd denna gången, släpper de honom lär han ju bara komma tillbaka.

2009-09-11 @ 11:00:49
Postat av: Fredrik

Denna fullkomliga ironi !!

Är inte direkt lämpligt och väldigt klumpigt av en tjänsteman att yttra dessa ord! MEN OCH ÅTER MEN !!Att de ska vara stört omöjligt att få människor som är utvisade ur detta land !?????

Dom är olagligen i Sverige !!Den UTVISADE gapar o skriker så blir det inget??

Vi måste vara de mest,ursäkta språket men

KUKLÖSA LAND i hela jävla världen !!Bara på planet sen fråga om man ska ha fallskärm eller flyttväst ! Bara välj med bort ska du !!Vad håller vi på med ? Och sen ska POLISEN SOM I SIN IRRITATION SOM DETTA UTTALANDE YTTRAR SIG I FÅ EN VARNING OCH LÖNEAVDRAG ???SKÄRPNING SVERIGE FÖRFAN !!

Postat av: Thomasson

@Nalle:

Intressant fynd, men du missar tyvärr att enbart engelska är blockerat. 'homosex' är detsamma på engelska och svenska, och blockas. 'Pedofil' är på svenska och släpps igenom, varav 'Pedophilia' är engelska och därmed blockeras...Bra fynd annars.@AWSvensson:

Intressant liknelse. ;)

Nu är det så att inte många av de tyska jordgubbarna är klassade som flyktingar. Det är iofs. inte många av välfärdssnattarna heller rent generellt, men det kanske har med det att göra.

2009-09-11 @ 12:12:17
Postat av: Nicklas Eriksson

Jovisst är han svensk.Han delar bara en egenskap med flera av er som kommenterar här: han är extremist. Och därmed inte rationellt tänkande.

2009-09-11 @ 13:46:25
Postat av: Skånepåg

@ Nicklas ErikssonDet var inte mycket du hade att komma med den här gången. När du nu ändå är i gång, kan du väl försöka att komma med lite mer knorr på dina floskler och befängda påståenden. Jag menar att lite mer underhållande "skämtläsning" än så skall du väl ändå klara av att bjuda oss på?

2009-09-11 @ 14:25:31
Postat av: Stefan K

Uttrycket "lång näsa" räcker inte för att beskriva känslan hos alla de som vädjade för extremistsvenskens frigivning. "Pinocchio-lång" passar bättre in i sammanhanget.

Undrar hur han tänkte när han satt i det specialchartrade planet på väg hem till sitt älskade Sverige? "Dumma svenskar som betalat en halv miljon för att få hem mig", "Ha-ha, lurade" eller satt han redan då och planerade för kommande terroristdåd?

Jag har inte hört någon pk-politiker kommentera fallet. Har jag missat det eller är inte pk-media intresserade av att ta upp fallet?

2009-09-11 @ 14:31:50
Postat av: Rune

"Han är son till en algerier och har sedan 1998 även själv algeriskt medborgarskap."

----------------------

Då är ju saken klar. Det är ju då bara att helt resolut dra in det svenska medborgarskapet och förbjuda inresa till Sverige i fortsättningen.

Vill man så kan man!

Han blir ju inte utan hemland. Men vi kunde slippa honom.

2009-09-11 @ 19:08:08
Postat av: Ibbe

@ Stefan.

Eftermiddagens eko hade den förste och störste Mediesnyftaren, Hultén, inne för intervju. Återigen var Medi offer för rättslöshet, återigen hade denne religiontörstande fine unge man befunnit sig på fel plats, i fel del av Pakistan vid fel tillfälle. Detta lär bara

2009-09-11 @ 19:16:10
Postat av: Ibbe

Forts......vara början.

2009-09-11 @ 19:17:56
Postat av: Gregorius

Thoralf! Du är en klippa! Måtte ditt engagemang inte svikta. Vilket civilkurage - enastående!

2009-09-11 @ 20:30:46
Postat av: Robin_Shadowes

Mehdi är en klockren psykopat med flera mord på sitt (icke-existerande) samvete. Vi vill inte ha tillbaka honom och hans två kamrater hit. Låt pakistanarna hänga dem. Men känner jag våra politiker rätt så kommer dom inte spara några pengar eller krafter på att få tillbaka dessa "hjältar" till Sverige. Noterade dessutom att han misslyckades med att komma in på raketforskarskolor i t o m länder som SA och Pakistan. Kan inte vara mycket behängt med IQ'n om t o m mussarna ratar honom. Att denne galne fanatiker gjort samma misstag två gånger och inte lärt sig något från förra gången säger väl rätt mycket. IQ-badboll kanske?

2009-09-11 @ 22:44:24
Postat av: Gubben o Gumman på G

Hejsan Niklas Eriksson .Vi är lite nyfikna på vad du kallar Rebecka Roos

samt Nathalie Nikadon mfl för?Hur tror du det går i hovrätten förresten.?Man tog visst hänsyn till diagnoser i straffmätningen i tingsrätten,men vad betyder diagnos egentligen

Nicke.Förresten delar inte ni ett medlemslap i Vänster partiet?Det är alltid kul när du hälsar på med lite synpunkter från din värld.Vi har äntligen förstått vad den klasslösa kampen står för.Man har helt ingen ingen stil o klass,precis som Engelsmän på semester på tex Canarieholmarna.Sverigedemokraterna låg visst på 6 % i Göteborg då blir det nog ca 8% i valet.Då med tanke på vad era gullungar valboskpen håller på med.Snart går SD förbi V, och valet 2014 finns inte V i riksdagen mera ,aldrig mera.Fast det vet du ju redan, importen av valboskap

stryps ,precis som Josef Stalin "ströp" 20 miljoner

av sitt eget folk, du vet din lilla mysgubbe.I Norge låg visst Fremskrittspariet på 24% i sista valmätningen.Kanske Nordkorea kan vara ett alternativ för dej Nicke ,så småningom.

2009-09-12 @ 05:15:41
Postat av: Gregorius

Gumman o Gumman: Vad är en "ytterliggare"?

2009-09-12 @ 08:09:57
Postat av: hummelstadskarin

Vem är svensk? På Wormsö i Estland bodde, i varje fall för några år sedan, bland andra Maria Myhrman i sin enkla stuga. När svenska kungaparet var på statsbesök i Estland besökte man henne. Hon sjöng då med hög och klar röst, och ackompanjerade sig på cittra, "Modersmålets sång". Den börjar med orden "Hur härligt sången klingar på älskat modersmål..." Maria Myhrman, en fattig gammal kvinna, föddes när Estland var fritt, levde under det sovjetiska slaveriet, hade aldrig besökt Sverige. Är hon mer eller mindre svensk än till exempel Jerzy Sarnecki, Nyamko Sabunbi. Mehdi Ghezali?

2009-09-12 @ 08:53:01
Postat av: Skånepåg

@ GregoriusGå in på Google och sök på "ytterliggare". Du kommer antagligen liksom jag, att bli oerhört förvånad över hur många inom alla tänkbara områden som INTE kan stava till "ytterligare"!Har ett svagt minne av att just "ytterliggare" har använts som en sjöfartsterm på segelfartygens dagar, men det är som man säger en helt annan historia.

2009-09-12 @ 11:12:20
Postat av: Skånepåg

@ hummelstadskarinAtt vara svensk är något som finns i själen och som mycket förenklat kan beskrivas vara förknippat med vilka värderingar man har och vilken ansvarskänsla man har för Sverige som nation.Att bli beviljad svenskt medborgarskap är något helt annat och bygger på de politiska beslut som ligger till grunden för detta.

2009-09-12 @ 12:45:22
Postat av: f

undra om mia och likasinnade tycker att zlatan är svensk?

2009-09-14 @ 19:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0