KALMARTROJKAN MYGLADE BORT DOKUMENT.Genom Agneta Adeens utomordentliga granskning av Fanerdunprojektet avslöjades Kalmar kommuns myglande med viktiga dokument rörande Fanerduns trovärdighet som företag.


Nu riktar JO hård kritik mot kommunlednings bortgallring av viktiga dokument. Läs artikel i Dagens Nyheter. Det handlar återigen om kommunalrådet Johan Persson (s) och kommunchef Roland Karlsson och näringslivschefen Thomas Davidssons sätt att mörka hela detta katastrofala projekt som de hyllade som det största som hänt Kalmar i modern tid under valrörelsen 2006. Projektet skulle ge 800 nya jobb till regionen.


 Efter detta ansåg sig tydligen Johan Persson ha stoppat fingrarna alldeles för långt ner i den kinesiska syltburken och började systematiskt gallra bort allting som kunde påvisa att Mr Lou och Fanerdun var rena luftslottet som enbart byggde på lånade pengar. Att en del i Fanerduns affärside bestod i att sälja uppehållstillstånd i Sverige var ju inte särskilt roande för kommunledningen.


 Att på detta sätt systematiskt gallra bort ej önskade dokument borde utan tvivel leda till en förtroendekris i kommunen. Hur många andra dokument har gömts undan när det gäller andra känsliga frågor som avhandlas av denna Kalmartrojka.


 Kommunens revisorer hade inte mycket att säga om dessa saknade dokument i sin granskning av kommunen när det gäller Fanerdun. Är kommunens revisorer även de insyltade i detta? Har Barbro Mollinder gjort sitt som revisor hos Kalmar kommun. Är det lämpligt att samma företag fungerar som revisorer år efter år hos Kalmar kommun.


 Det senaste lustigheten inom Kalmar kommuns ledning är stadsarkitektens medverkan i Gotia medias projektgrupp för ett nytt mediahus. Vilket kommunalrådet Johan Persson (s) säger sig inte ha känt till. Hur många litar på att det är sanningen vi får höra av kommunalrådet? Jag gör det inte, utan det luktar socialdemokratisk maktfullkomlighet lång väg.


 Nästa sak som kan vara under uppsegling är den markreservation för Lillviken som hastigt och lustigt hamnade hos Skanska. Hur har detta hanterats av ansvariga på kommunen. Kommunens egen värdering av marken stannade vid 3000 kronor/m2 medan Skanskas värdering stannade på 2000 kronor/m2. När det nu handlar om ca 6000 m2 så rör det sig alltså om en köpeskilling på 12 miljoner kronor eller 18 miljoner kronor. Johan Persson och kompani gick på Skanskas värdering och vill sälja marken för 12 miljoner en ”förlust” på 6 miljoner kronor för kommunen.


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Är på det viset att Lillviken har reats ut till Skanska.

Skall dom ansvariga omedebart lämna sina uppdrag.Hur har mellanskillnaden fördelats i vems fickor?Socialdemokraterna håller uppenbarligen på att städa inför valet, via Östra Småland.Sahlin o Bodström får kritik ,Juholt välkomnas.

Det händer något i rörelsen på riks o kommunivå.Nu får vi se om JP, Stadsarkitekten, Mona mfl.

Skall löpa gatlopp el göra en "Hellenborg"Hoppas att man granskar konstmuseets placering,samt

givetvis "Det politiska självmordet Fanedun"Där hela svågerköpings ryggdunkare officiella, som inofficiella är insyltade.Där är man stortorsk när Östran går loss.Detta är nog det största som hänt i Kalmar sedan sundet brann politiskt.Titta gärna in på Östran nätet, hjälp journalisterna ,om du har fakta ,så detta myglet upphör.Det hör inte hemma i en demokrati oavsett partifärg.Man kan börja med att ta ifrån Pontus Löfgren Ronny Nilsson o Axheim nyklarna till kommunhuset.

Där har dessa inget att göra.Vi har kommunalval i Kalmar.

Det bara att gå med i ett parti för dessa "utvecklare".Släng ut dom från kommunhuset.Uffe med korvkiosken "Olgas", har gjort flera Kalmarbor lyckligare ensam ,än vad ni kommer att göra på tre man under hela ert liv.Lycka till i krogbranschen killar.

2009-09-15 @ 02:52:11
Postat av: Gubben o Gumman på G

Off Topic:Två män gripna för midsommarmordet i Köpingsvik.

25 år hemmahörande Kalmar.Källa Östra Småland nätet.

2009-09-15 @ 09:47:32
Postat av: S-E Karlsson

Gotia Media kör med samma utpressningstaktik mot Kalmar kommun angående tidningshusbygget som KLT gjorde mot Högsby kommun angående flytten av KLT till Högsby ! Högsby kommun blev därmed tvingade att bygga en ny kontorslokal till Migrationsverket ! Mig-verket stänger ju den ena förläggningen och kontor efter den andra , undrar hur länge dom blir kvar i Högsby .

S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-09-15 @ 10:17:42
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Man skall inte känna skadeglädje men i fallet Fanerdun vill man gärna göra det. Vi som på ett tidigt stadium insåg att hela affären var ett " pyramidspel " fick rätt till slut. Vi minns att Kinas president ringde under förhandlingar, och MR Lou reste sig spikrakt upp. Ett spel för galleriet. Kan sätta en hel del på att det var en kompis till Mr Lou som ringde. När sedan en sån man med sådana kontakter inte skulle kunna få ut pengar, ja då borde väckarklockan ringt hos Persson o Compani. Och varför vaknade ingen hos Regionförbundet? Svensk naivitet?

2009-09-15 @ 10:25:55
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Kulturberikarna som åkte fast i Pakistan hade sägs det enligt vissa tidningsartiklar 50 000 Dollar på sig. Pengar från Sverige? Vem finansierar dom? Ja, här finns många frågor som behöver svar.

2009-09-15 @ 10:33:16
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Ha en bra dag Mr Karlsson i Högsby. Förstår ni kämpar som f....n.

2009-09-15 @ 10:35:29
Postat av: Gissa religionen

http://www.aftonbladet.se/wendela/article5786580.ab

2009-09-15 @ 11:51:10
Postat av: s-e karlsson

Tack , Lars Roseen ! Vi är noviser inom politiken men nog gör vi så gött vi kan med att röra om i grytorna ! Ha en bra dag själv !

Mvh S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-09-15 @ 12:04:09
Postat av: Ola

Stämmer detta, att det ät denne Tommy Hansson som är chefredaktör för Sdkuriren- http://www.nationellidag.se/visa/print.asp?dokID=958 så är det mycket skrämmande! Mer fientlighet emot svenska folket än tidskriften Contra kan ju bara en Sosse-regering eller Allians-regering visa upp! Hoppas, hoppas att det inte är samma Tommy Hansson! I så fall så kommer SD tappa mer i opinion än någonsin! Inte minst ifrån mig...

2009-09-15 @ 12:09:49
Postat av: Micael Foghagen

Är inte helt påläst men efter lite googlande verkar det vara en och samma person...Får faktiskt lite dåliga vibbar tyvärr

2009-09-15 @ 12:51:47
Postat av: Stora Småland

Läste någonstans att kattmat och halvsvält väntar

många pensionärer när pensionerna sänks nästa år ! Skattesänkningen på pensionerna är ju skrattretande låg om man tänker på att pensionerna kanske sänks med hundratals kronor i månaden ! Det är ju väldigt viktigt tycks det att arbetskraftsinvandringen hålls vid liv och att den därtill ökar ! För min del förstår jag inte var alla arbeten finns ? Invandrare får ju gå här och driva i sju långa år innan dom kommer ut i arbete , hur dom som ska ha hand om huvet tänker begriper inte jag i varje fall !

Stora Småland .

2009-09-15 @ 14:29:00
Postat av: Vicious Dog

Det Kalmar kommun håller på med är bedrägligt beteende och borde beivras

2009-09-15 @ 15:14:54
Postat av: Junders Plunket

Tusentals aktier i swedbank inköpta i mars i år för ett ca pris mellan 18 - 27 kr dvs ett gav på 22,50 säljs nu för det facila priset av 81,25 kr meddelas endast på detta sätt

2009-09-15 @ 15:21:41
Postat av: BAW

Vad säger de rättsvårande myndigheterna om Kalmar kommuns förfarande? I mina ögon handlar det både om en brottslig handling och ett lögnaktigt förfarande gentemot väljaran. Ett klar missbruk av ett förtroende.

2009-09-15 @ 15:55:24
Postat av: Nalle i Växjö

Lycka till i Kalmar med utrensningen av fifflande politiker.Men förmodligen har alla hållhake på varandra som i Vanja affären, så det blir nog inget resultatHurra för demokratin Sverige

2009-09-15 @ 15:58:51
Postat av: Dille i Momåla

Det här är en klyscha som DN sätter in i artikel efter artikel:”Fremskrittspartiet, det högerpopulistiska partiet som omgetts av spekulationer om att det skulle kunna bli regeringsmedverkan vid borgerlig valseger, får i NRK:s undersökning 21,6 procent, att jämföra med 22,1 procent vid förra valet. Därmed ser partiet ut att befästa sin ställning som Norges nästa största parti,”Men någon information om det norska valet av betydelse bryr sig DN inte om att servera.Annars är en av de största nyheterna att Venstre nästan är utraderat och dess partiledare har tappat sitt mandat.

Partiet har nu bara två ynkna mandat. Så kan det gå när ett parti sturskt gapar ut att det aldrig ska regerar med Fremskrittspartiet.. Ett sådant parti straffas av väljarna eftersom dessa inte är ute efter att välja in förmyndare till riksdagen.Tänk att en sådan sak ska behöva sägas men alla vet att det finns gott om förmyndare och åsiktspoliser, t ex på DN.I stället för att försvara demokratin och folkets rätt att själva välja sina representanter serverar dessa skojare förvanskade och vinklade nyheter och ti8ll och med ren lögnpropaganda.

2009-09-15 @ 17:05:02
Postat av: Kalle

Fremskrittspartiet ligger på 22.9 % vid det vid valet i Norge igår och är Norges näst största politiska parti. Sverigedemokraterna harvar runt 4%.Vad är det som skiljer Fremskrittspartiet och Sverigedemokraternas politik??? Vad är det som gör att Fremskrittspartiet får sååå fina procentsiffror vid val efter val???2009-09-15 @ 17:36:45
Postat av: Foland

De du Falle lille beror på att man i Norge ser sina medborgare med öppna ögon och inte far med fientliga osanningar .

2009-09-15 @ 17:43:56
Postat av: Micael Foghagen

>KalleEn faktor kan vara att FRP till skillnad från övriga norska partier vill använda mer än 4% av avkastingen från oljefonden. Om jag har förstått saken rätt...

2009-09-15 @ 17:47:13
Postat av: AWSvensson

Kalle , den svenska mentaliteten, skammen över att vi levererade malm och inte sände 100000 tals svenskar i döden. En övertro på att vi är det rikaste landet i världen och kan kosta på oss en sinnessjuk generositet.mm Fick rapport från frun som skulle rösta att det inte fanns några röstsedlar på Sverigedemokraterna, ska det inte finnas det?

2009-09-15 @ 17:59:11
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Är det Skanska som ska bygga arenan mån tro?

2009-09-15 @ 18:42:03
Postat av: S-E Karlsson

Jo, men visst AWSvensson ska det finnas valsedlar för Sd annars har inte valförrättarna skött sitt jobb ! Nu blev jag orolig imorgon åker Karlsson ner till vallokalen och kollar upp läget !

Mvh S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-09-15 @ 18:51:30
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonOm det inte finns några valsedlar med beteckningen Sverigedemokraterna på, så tag en blank valsedel och skriv Sverigedemokraterna (med rätt stavning!) Inget annat för då blir valsedeln ogiltig.Har fått rapporter från bekanta att valsedlar för SD finns på vallokaler hos olika församlingar i Kalmatrakten. Där vi förtidsröstade i går fanns det valsedlar för Sd.

2009-09-15 @ 18:55:19
Postat av: AWSvensson

Församlingshemmet Nygatan i Växjö fanns inga röstsedlar för Sverigedemokraterna, ställer de inte upp eller?

2009-09-15 @ 19:27:30
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Meddela gärna på detta forum om det inte finns valsedlar ute. Tackar på förhand.

2009-09-15 @ 19:33:56
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonGäller för Växjö. Du får själv leta rätt på din församling i den högra kolumnen.Du kan även se vilka som är valbara till stift och kyrkomöte på sidan.

Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonI de aktuella församlingarnas vallokal kan du rösta på Sd till Växjö Stift och till Kyrkomötet. Tror inte att Sd ställer upp med egen lista till någon församling i Sverige? Bifogade URL till valbara Sd:are inom Växjö stift, sedan är det bara att klicka runt så hittar man all information som man behöver.

Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonI de aktuella församlingarnas vallokal kan du rösta på Sd till Växjö Stift och till Kyrkomötet. Tror inte att Sd ställer upp med egen lista till någon församling i Sverige? Bifogade URL till valbara Sd:are inom Växjö stift, sedan är det bara att klicka runt så hittar man all information som man behöver.

Postat av: Liberalen

Det kan ju vara bra om ni tar om de trosartiklarna så vi andra riktiga partier sköter politiken.

2009-09-15 @ 20:20:57
Postat av: Skånepåg

@ Liberalen".....trosartiklarna?"Det du nämner tar väl i så fall Feministiskt Initiativ hand om?Och beträffande "riktigt parti", så är det väl när föräldrar och släkt arrangerar giftermål enligt den muslimska traditionen!Var det något annat som du är osäker på eller vill veta? Thoralfs bloggkommentatorer står alltid i mån av tid, ork och lust till allmänhetens tjänst.

2009-09-15 @ 20:33:46
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Ja ni liberaler har ju gjort det bra, titta bara på Bengt Westerberg och Friggeboden. Det är ju dessa liberaler som har skapat Rosengård etc. Hade dessa ljushuvuden lyssnat på Ian o com. så hade Sverige sett annorlunda ut i dag. Har vi haft sämre politiker än dessa två.

2009-09-15 @ 20:41:45
Postat av: Libralen

Alfssons blogg har all tid i världen att kommentera SD-relaterade spörsmål. Ja, jag skulle gärna vilja ha svar på varför Rosengård är tryggaste platsen i södra Sverige.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/rosengardsbor-vittnar-om-okad-trygghet-1.952280

2009-09-15 @ 20:51:42
Postat av: Skånepåg

@ LiberalenTack för din fråga och jag står så gärna än en gång till tjänst med fakta.Svar: Det beror på att Malmöpolisen numera har en omfattande polisiär närvaro i Rosengård, som aldrig tidigare någonsin förekommit inom ett område i Malmö. Man är tvungen att ha patrullerande poliser dygnet runt i området och Malmöpolisens har aviserat att deras budget håller totalt på att ”gå åt skogen” på grund av detta, eftersom man måste utnyttja poliser från hela Skåne för att täcka upp denna bevakning.

2009-09-15 @ 21:06:48
Postat av: Nissolf

På tal om liberaler, i norska valet rasade Venstre (motsv. Folkpartiet) tillbaka från TIO till TVÅ mandat!

2009-09-15 @ 21:07:20
Postat av: Skånepåg

Beträffande Rosengård så fortsätter eländet utan uppehåll så fort man får chansen och då poliserna inte är i närheten.Stenkastningen mot bussar gör att man t.ex. numera inte vissa tider alls trafikerar Rosengård.

Postat av: Skånepåg

Rättelse:

"Stenkastningen mot bussar gör att man t.ex. numera vissa tider INTE alls trafikerar Rosengård."Av artikeln i Kvällsposten framgår även att det förekommer en hel del andra "trevligheter"!

2009-09-15 @ 21:34:22
Postat av: Lars

@LiberalenDet är inga som helst nyheter att Rosengård är en trygg plats.

Vem bajsar i eget bo? Det är inte heller en nyhet att områden kring Rosengård är utsatta för diverse brott.

Gud (Allah?) förbjude att mamma får reda på hemmaplan vad man håller på med.

2009-09-15 @ 22:31:16
Postat av: Anonym

Varför får Fremskrittspartiet 23%?

En av orsakerna är att i Norge kan man inte göra

antydningar att det finns något naziförflutet i partiet.

Det är barn och barnbarn till dom som var med i motståndsrörelsen som har stort inflytande i partiet.

Dom är samma nationalister som vi Sverigedemokrater.

Våra motståndare söker hela tiden efter naziförflutet hos våra medlemmar.

Därför var det bra för SD när dom värsta extremnationalisterna bröt sig ur partiet och bildade ND.

Därför är Tommy Hansson en tillgång för SD då han är en sann och känd Israelvän även hos våra motståndare.

Att SD ökar hela tiden beror på att vi lyckatats mer och mer att få bort nazistämpeln.

Vidare är det så att Tommy Hansson lämnat tidningen Contra,då han inte längre var överens med styrelsens syn på SD.

När Jimmy Åkersson blev partiledare insåg T.Hansson att SD nu hade gått igenom sitt reningsbad då han är värdekonservativ och en stor fosterlandsvän och mycket skrivkunnig som såväl behövs i partiet.

Alla som kommer till insikt att SD är det enda parti som kan rädda Sverige från undergång och att det är den totalitära världsuppfattningen islam som är det stora hotet mot vårt land är mycket välkomna i partiet.

Inte ens Aduktsson i kvällens TV 8 samtal med Jimmy Åkersson kunde låta bli att ta upp att tre kandidater till kyrkovalet hade något skumt förflutet.

Islamister,kommunister och nazister är samma skrot och korn.

Sossarna kramar f.d. kommunisten Lars Ohly och Mona och broderskaparna kramar islamisterna och det skall dom få höra av er SD-are då dom slänger sina FLOSKLER MOT ER.

Köp och läs boken "Inte bara Stassi" så får ni läsa om sossar som kramade DDR,så förstår man bättre varför det är som det är i dagens Sverige.

2009-09-16 @ 01:10:39
Postat av: Inge Sandén

Kommentaren 01:10:39 2009-09-16 postat av

Inge Sandén

2009-09-16 @ 01:19:18
Postat av: Anonym

OTSnacka om att världen är helt upp och ned!Läs detta: "Nazi-beundrare på Human Rights Watch utreds". Se http://fredimellanostern.wordpress.com/2009/09/15/nazi-beundrare-pa-human-rights-watch-utreds/

Postat av: dan åke

jag har insett det ,hoppas fler inser att Socialdemokraterna är en maffia och en sekt som tvingar alla att tycka likadant. ledarna i toppen är cyniska och egoistiska och giriga detta sprider sig sedan ner i organisationen. Hoppas medelsvensson tar avstånd från Sossemaffian vid valet 2010. Sverige skulle behöva friska smarta och hederliga politiker och det finns INTE inom allans eller sosseblockens organisationer.

2009-09-16 @ 02:18:13
Postat av: Gubben o Gumman på G

Sanslöst Off Topic.Länsman har nu gripit mar(odörer) för skolbränder vid två bränder.YtterLigare 4 stycken är gripna för stenen mot brandbilen.Nu hoppas vi att samtliga hängs ut på nätet.

Så svenska folket får se vilka som står för dessa terrordåd.Tydligen har 68 Vänstern fått lite kalla fötter.Givit polisen i uppdrag att börjar gripa berikare.

Berikarna börjar nu bli en allvarlig belastning inför valet.Redan här börjar man darra inför SD:s inträde i Riksdagen 1 år innan mycket bra.Sorry to lateVad som inte är bra är att 68 vänstern styr polisen

i Sverige, likt Anita en gång styrde TelevinkenStraffen för dessa lär bli mycket lindriga.Skall bli spännande och se vad dom får för stenkastningen mot brandbilen.Detta är mordförsök, men kommer väl att klassas som ringa skadegörelse alternativt nedskräpning.Notera även att soc i Stockholm går minus 16 miljoner.Boende för hemlösa och Maria ungdomsmotagning får ta smällen.Kanske kan Röda korsett starta en insamling.Fotnot: Socialbidragen i bara Södertälje uppgår till 161 miljoner per år.2009-09-16 @ 03:08:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0