HALALSLAKTAT PÅ MCDONALDS

Brukar du äta på McDonalds? Vet du att du då äter halalslaktat om du väljer en produkt som innehåller kyckling.

Efter att detta faktum blivit känt i Finland där McDonalds köper en sitt kycklingkött från de danska företaget Danpo som halalslaktar alla kycklingar. Läs inlägg av Merit Wager.

Vid en förfrågan till informationsavdelningen hos McDonalds i Sverige bekräftar Sara Jansson, McDonald's Kundservice McSvar att man även i Sverige köper in sitt kycklingkött från Danpo.

"McDonald's kycklingprodukter levereras i dagsläget av företaget Danpo i Danmark. De använder sig av Halal-slaktning."Avstå ovanstående produkter som innehåller kyckling!

Danpos hemsida sprider man gärna sitt budskap om halalslakt eller vad säger ni om detta.I texten kan man läsa följande.

"At kyllinger slagtes efter halal-metoden betyder, at den slagterimedarbejder, der overvåger slagteprocessen, er muslim.

Den muslimske slagterimedarbejder er godkendt af Islamisk Kulturcenter i København.

Den muslimske slagterimedarbejder fremsiger en bøn for sig selv ved slagtningens begyndelse og hver gang, der har været en pause i slagteprocessen. Bønnen hedder i oversættelse: "I Guds navn, Allah er den største"."Bojkotta McDonalds om du inte anser att "Allah är den störste"! 

Islamic center i Köpenhamn har tydligen godkänt halalslaktning på fler företag i Danmark. Här är en länk där du kan se flera danska företag vars produkter säljs i Sverige eller som till och med bedriver verksamhet i Sverige.

I listan finns Danish Crown som äger slakteriet i Kalmar.
Kommentarer
Postat av: Tore

Märkligt för de skryter om att de endast använder

"råvaror" från närliggande leverantörer. Det kanske borde vara koll om deras "biffar" också kommer från Danmark.

Lustigt det här Thoralf! Först vill vi hjälpa danskarna när de "mobbas" av muslimerna, men nu har danskarna tydligen sett över sitt hus!...

2009-09-28 @ 23:05:25
Postat av: HenrikP.

"Grillat är godast"....stämmer tydligen på alla sätt och vis.

2009-09-29 @ 00:18:54
Postat av: Lappri

I ett strikt ekonomiskt perspektiv kommer all svensk slakt att anpassas till halalmetoden. Vanlig västerländsk slakt med bedövning har och får allt fler paragrafer och förordningar som fördyrar processen. Halalslakten slipper dessa "sekulära” kostnader varför halalslakten är ett mer kostnadseffektivt alternativ än vanlig slakt. Sharialagen säger också att slakten ska ske av en utbildad muslim, vilket i praktiken innebär att islam får ett direkt inflytande över matproduktionen och slakteriindustrin.Frågan om halalslaktens vara eller icke vara är ingen liten sak. Vid val av slaktmetod följer vissa moraliska och etiska ställningstaganden. Att skydda djur från onödigt lidande har länge varit vägledande för den svenska rigorösa djurskyddslagstiftningen. Detta gäller inte längre.Att islam genom sin sharialag får frikort från djurskyddslagstiftningen visar med vilken kraft och styrka det islamska civilisationsbygget har i dagens Sverige och Europa.Självklart kommer islam att flytta fram sina positioner inom andra områden för att ytterligare anpassa de europeiska territorierna efter sharialagstiftningen. I dagens Europa har vi en bunt socialliberala värderingar som står i vägen för den islamska civilisationens fortsatta expansion, t ex HBT och feminist-rörelelsen, vilka kommer att mosas under trycket från islam.Religionens farligaste motståndare är det ”fria ordet”, och måste därför utifrån ett islamskt perspektiv i praktiken avskaffas. Tyvärr är självcensur och nedmonteringen av yttrandefriheten en logisk följd av ett mångkulturellt samhälle, då statens viktigaste uppgift blir att dämpa och parera etniska revirstrider. Nivån på yttrandefriheten i samhällsdebatten kommer att sättas av den mest kränkta gruppen (läs islam).Nåväl!Med detta dystopiska inlägg kan det vara bra att påpeka att européerna fortfarande kan vända trenden.– Om vi bara vill och törs.

2009-09-29 @ 02:22:33
Postat av: Jonas

Vad skönt att man inte äter på McDonalds. Ännu en anledning således. Genom påtryckningar från konsumenterna har företaget tvingats bli både miljövänligare och mer hälsoinriktade. En rejäl kampanj med inkluderad bojkott kanske kan få dem att avstå från muslimmat också?

2009-09-29 @ 02:32:02
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Pälskling

Äter aldrig på donken. Anledningen är att det finns godare snabbmatställen. Detta gör ju att man aldrig kommer sätta sin fot oavsett om det skulle vara de enda nattöppna matställe, skulle hellre gå hungrig.

2009-09-29 @ 03:05:28
Postat av: Skeåning

Håller med. Kommer aldrig mer sätta min fot där. Har visserligen inte ätit där på många år ändå. Äter aldrig snabbmat numera, som kebab och liknande, är ju bergis halalkött väldigt ofta. Men sådant här får de allt informera om. Kan ni tänka er det omvända om muslimer ätit kött slaktad i vanlig...normal..metod. I tron att det var halalkött? Det hade tagit hus i helvete och donkan hade mycket möjligt blivit nerbränt.

2009-09-29 @ 05:50:50
Postat av: Fredrik

Snacka om att "smyga sig på " Sverige och övriga

Eurpoa med den muslimska kulturen.Blir definitivt ingen MC längre! usch!

2009-09-29 @ 05:53:22
Postat av: Hulda

Finns det någon lista över halal-produkter som man bör/skall undvika? Att ofrivilligt riskera att bidra till barbariskt djurplågeri får mig att må pyton....

2009-09-29 @ 07:13:30
Postat av: Tobbe

"Religionens farligaste motståndare är det ”fria ordet”, och måste därför utifrån ett islamskt perspektiv i praktiken avskaffas. Tyvärr är självcensur och nedmonteringen av yttrandefriheten en logisk följd av ett mångkulturellt samhälle, då statens viktigaste uppgift blir att dämpa och parera etniska revirstrider. Nivån på yttrandefriheten i samhällsdebatten kommer att sättas av den mest kränkta gruppen (läs islam)."Mycket väl och smidigt formulerat! Detta citat borde leva ända in i valrörelsen och förbi, fingret EXAKT på problemet, bravo!

2009-09-29 @ 07:50:56
Postat av: Allah

Man kanske skulle trycka upp vilka företag som använder sig av dessa barbariska metoder. Sprida det kring brevlådor. Hänga upp på anslagstavlor. Sen kankse se om vissa butiksägare går med på att man sätter upp information inne i butiken om vad halalslakt är för metod. Även vissa butiker måste ju vara emot detta? Eller så har de bara inte kunskapen.Bara sprida detta på nätet räcker inte. Det behövs nog info direkt i brevlådan om halal, och vilka företag som stödjer detta.Är mer än villig att hjälpa till. För vi kan inte bara sitta online och anmärka knasigheter. Vi måste agera med.

2009-09-29 @ 08:18:04
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Tony

Vilken jävla tur att jag inte har ätit något av dom ovanstående burgarna,men nu är det slut ätit på Mc Donalds,nu blir det burgare på Sibylla istället!Hoppas det här kommer ut,men frågan är om någon tidning vill ta upp saken!

2009-09-29 @ 08:55:11
Postat av: Skånepåg

I dag sker oerhört mycket muslimskt lobbyarbete i det tysta och det ena efter det andra "smygs" på oss allteftersom.Den multikulturella agendan, som i praktiken är en pro-islamisk agenda, drivs nu så hårt att man är beredd att till varje pris förändra nuvarande svensk lagstiftning samt köra över både religions- och yttrandefriheten för att tvinga oss "otrogna" på knä.

2009-09-29 @ 09:36:51
Postat av: AWSvensson

Hämtat från Merit Wagers blogg:Finlands islamska samfund kontrar med att saken inte skall blåsas upp i onödan. Bönen som bes vid halalslakt är inte riktad till själva köttet och inverkar inte på produkten. Det är fråga om en inledande bön som muslimer vanligen ber när de påbörjar något, såsom arbetet på morgonen, berättar Abdi-Hakim Yasin vid Finlands islamska samfund.

Om det inte inverkar på köttet varför i h-e ska det då vara bra för. Hokus pokus placebo, ett svindleri som allt annat i kategorin invandring.

2009-09-29 @ 10:38:23
Postat av: vmm

Griskött är aldrig halalslaktat eftersom muslimer inte äter griskött. Därför kan man äta hamburgare som har inslag av griskött (tror Sibylla och MAX har så). Vanlig varmkorv med bröd är annars ett säkert tips.

2009-09-29 @ 10:40:37
Postat av: Appropå muslimer

Saxat ifrån Svt text:"Gripna svenskans mamma begär hjälpMamman till den 19-åriga svenska, som tillsammans med sin tvåårige son och två andra svenskar greps i Pakistan i augusti, begär nu hjälp av de sociala myndigheterna för att få hem dottern och barnbarnet. I brev till en av Stockholms social-nämnder hänvisar mamman till Lagen om vård av unga och begär att nämnden samarbetar med utrikesdepartementet. Enligt Rapports källor skulle dottern och barnet överföras till ambassaden i Pakistan. Men ambassaden hänvisar till Stockholm och UD nekar till att man vet något om det, säger mamman."Jag hoppas sannerligen att om de AV SVENSKAR BETALDA, FÖR SVENSKAR AVSEDDA sociala myndigheterna skall göra något i detta fallet, så bör det endast vara att omhänderta barnet ifrån fundamentalist-modern. Övriga inblandade borde få varsin "slips" av välkänd modell... Inget annat!

2009-09-29 @ 11:12:01
Postat av: Helene

Halalslakt idag, tvångsburka i morgon.

Tack för informationen Thoralf. Ska genast börja sprida den vidare till alla jag känner.

2009-09-29 @ 11:25:25
Postat av: Drutten

Då blir det inga mer Nuggets för min del.

2009-09-29 @ 12:16:50
Postat av: Skånepåg

Kan inte låta bli att informera om senaste nytt från Sdbluffen.Enligt en påläggskalv inom SSU från Helsingborg, är alla som kritiserar massinvandringen enligt honom att betrakta som RÄTTSHAVERISTER!En annan skrev på Sdbluffen för några dagar sedan och ansåg att alla som inte välkomnade massinvandringen höll på med ”främlingsfientlig onani”!Man kan verkligen undra var SSU raggar upp alla sina medlemmar samt att ingen får överskrida ett visst IQ-värde för kvalificera sig som medlem?

2009-09-29 @ 12:38:03
Postat av: Hm

En av våra svenska procucenter av kycklingkött har bekräftat att det ringer imamer och andra företrädare för denna mycker speciella ideologi stup i kvarten och försöker påverka dem att införa halalslakt. Så skånepåg har alldeles rätt, det psykologiska undermineringsarbetet fortgår oförtrutet. Och 'the man on the street' är fortsatt aningslös!

2009-09-29 @ 13:06:02
Postat av: Gubben o Gumman på G

Vi får hoppas att alla hjälper till med små inlägg,

när svenskt djurskydd kommer på tapeten.Då med små inlägg med hänvisning till MC DONALDS

insatts i frågan.Det biter mycket bra.Så kan alla surfande innevånare ta del av det och

fatta sina beslut.En lista på företag som använder halal slaktatde

djur bör läggas upp omgående på Internet.Givetvis med en film om hur det hela går till.Svenska folket vill inte tillbaka till medeltiden.Men ett mera naivt och nerknarkat folk, då med

trygghetsknark a la vänster,är nog svårt att

hitta i hela världen.

2009-09-29 @ 15:19:40
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Vi talar ofta i Sverige om arbetsmiljöproblem och säkerhet, och då undrar man varför det aldrig talas om Ramadan. Här sitter många och kör t ex buss utan att äta på hela dagen. Hur trötta är dessa framåt eftermiddagen???.

2009-09-29 @ 15:27:16
Postat av: LN

http://to.ly/rko

2009-09-29 @ 15:28:17
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Skanska fick Lillviken till reapris och skrattar hela vägen till banken. Ännu ett exempel på att politiker inte skall leka affärsmän.

2009-09-29 @ 15:31:48
Postat av: LN

http://to.ly/rkxhttp://to.ly/rkv

2009-09-29 @ 16:07:51
Postat av: Allah

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article5875583.abDe glömde säga att de svikit oss andra de senaste åren med. Men det är väl kankse inte lika viktigt

2009-09-29 @ 16:36:44
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Putte

Denna kommentar hittade ja under artikelsn som Allah har länkat till:"grymlan, 42 år, Idag 16:22

Själv ser jag gärna att mina skattepengar går till vård av desperata medmänniskor som flytt från krig och förföljelser, alldeles oavsett om de har uppehållstillstånd eller inte. Bidrag till lata svenska bondläppar som vägrar skaffa vettig utbildning eller flytta dit jobben finns, det skulle jag däremot vilja stryka från listan."Det måste vara skrivet av en liberal. De trampar mer än gärna på sina egan landsmän och står ännu mera gärna med tungan i rö*en på utlänningar.

2009-09-29 @ 17:08:13
Postat av: Affe

Thoralf,Du har en mycket bra blogg men en mycket märklig högerkolumn, åtminstone i firefox. Det är ett enormt avstånd mellan rubrikerna. Om du går in i style.css och letar rätt på

.nav a {

margin: 0;

display: block;

height: 100%;Ta bort raden "height: 100%;" så kommer det fixas till.2009-09-29 @ 17:17:33
Postat av: WSF

"Märklig högerkolumn"...

Så sant så, men då förslår nog inte enkla stylesheets.

2009-09-29 @ 19:03:34
Postat av: Natan

Äter väl en mac burgare någon enstaka gång per år! Nu blir det definitivt ingen gång per år. Köper inte pizzor och kebab, kan man laga mycke godare själv!!

2009-09-29 @ 19:59:58
Postat av: MiaH

Läskigt! Man kanske gör säkrast i att enbart hålla sig till griskött hädanefter eftersom det verkar vara det enda man kan vara 100 procents säker på inte har inneburit mer tortyr av djur än nödvändigt.

2009-09-29 @ 20:11:04
Postat av: Andreas Henriksson

Det här är fördjävligt rent ut sagt.. Nu tänker jag bojkotta McDonalds jävla skitmat så länge jag lever.Bra information Thoralf.

2009-09-29 @ 20:29:23
Postat av: Andreas Henriksson

ThoralfHar Svenska Lantmännen och Kronfågel något att göra med Danpo? Är dom ägare i Danpo?Forska i detta är du snäll.

2009-09-29 @ 20:34:01
Postat av: Skånepåg

Från http://www.klaric.se/Firma: Lantmännen Kronfågel Holding AB

Adresse: Box 30174, 104 25 Stockholm

CVR.nummer: 5565-29-6372

Hovedkontor: Stockholms län, Stockholms kommunFirma: Lantmännen Danpo A/S

Adresse: Ågade 2, Farre, DK-7323 Give

CVR.nummer: 31241316

Hovedkontor: Farre/Give <

Lantmännen Kronfågel Holding ejes af:

Svenska Lantmännen ek.för (100%)

2009-09-29 @ 20:41:08
Postat av: j-å

Nu står man där igen som "åsnan mellan hötapparna".Allah, översatt är väl = Gud.Vad jag vet så översättes Allah Akbar = Gud, den störste, eller Gud, är den störste.Allah är den störste, i den danska texten, är ju bara översatt delvis.Alltså uppmanar Thoralf till Gudsförnekelse med texten: om jag inte anser att "Allah är den störste", så ska jag bojkotta Mc Donald´s.Det var väl inte meningen.Eller vet inte muslimerna själva vad som är vad?

2009-09-29 @ 20:55:29
Postat av: Gubben o Gumman p G

Kalmar lokalt : Barometern nätet.3-4 killar ofredar en tjej ,en man går i mellan,

ligger nu på intensiven med skallskador.Inget signalement som vanligt ,men man kan ju ha sina misstankar.Här skulle ju signalement vara bra att ge ut el.?2009-09-29 @ 20:56:37
Postat av: j-å

@Gubben o Gumman p GÖppna en tråd på Flashback Forum, så vet du det i morgon.

2009-09-29 @ 21:02:24
Postat av: natasha

Det är så läskigt att man blir spyfärdig. Jag kommer aldrig att sätta min fot på McDonalds och jag kommer att göra mitt bästa för att sprida Thoralfs budskap.Här ser vi hur intet ont anande svenskar blir grundlurade och fullmatade med halalkött utan ens ha en aning om det. Bojkotta McDonalds och Kronfågel som bara vräker ut halalslaktat kött och dessutom är stolta övet det.Bojkott!!!

2009-09-29 @ 21:38:48
Postat av: Nils

Det är ju inget speciellt med slaktmetoden. Om man blott mumlar "fan helvete", "Allah kanske är stor, men Jesus är bättre" eller dylikt innan man bitar i sin kycklingburger, blir de muslimske böner oskadliggjord.

2009-09-29 @ 21:39:48
Postat av: Ture F.

Nu är det inte så att halalslakten är en normal slakt, där det endast tillkommer en muslim, som stor och surrar om Allah. Ritualslakter går ju till på ett visst sätt, nämligen här att man utan bedövning skär halsen av djuret i fråga så att det förblöder tills det dör. Därutöver kan ju olika finesser tilläggas. Slaktsättet är förbjudet i Sverige, och det är även rättsligt sett förbjudet vid straff att också importera dylikt kött. Tullen lär väl inte överanstränga sig här. Här finns det en hel del att göra på den rättsliga sidan om någon nu orkar.

2009-09-29 @ 22:44:27
Postat av: Robin_Shadowes

Har inte käkat på Donken på 10-12 år och nu kommer det aldrig någonsin bli av fler gånger heller. Undrar när dom avskaffar McPork?"Jag hoppas sannerligen att om de AV SVENSKAR BETALDA, FÖR SVENSKAR AVSEDDA sociala myndigheterna skall göra något i detta fallet, så bör det endast vara att omhänderta barnet ifrån fundamentalist-modern. Övriga inblandade borde få varsin "slips" av välkänd modell... Inget annat!"Tänker du på "a short drop and a sudden stop"?

2009-09-29 @ 23:08:18
Postat av: Dan åke

makteliten som lurar fotfolket med hjälp av Marit Paulsen som galonsfigur i TV valpropaganda för värdig djurhållning. nu har Sverige varit med i EU (för)länge och det enda som hänt är att Sverige får lyda EU´s regler istället som Marit Paulsen "lovat" att hon skulle lära övriga EU-länder värdig djurhållning som Sverige hade.

Svenska politiker är fega dj-vlar som lyder bara de tjänar på det. Djurhållningen i EU är bara girig vinsttänkande och nu när Muslimer blir i majoritet så är det nya vinster som gäller istället för värdig djurhållning. Halal-slakt kosher -slakt hör INTE hemma i västerländsk modert samhälle

2009-09-29 @ 23:34:03
Postat av: Nils

"Nu är det inte så att halalslakten är en normal slakt, där det endast tillkommer en muslim, som stor och surrar om Allah."För kycklingarna är det præcis så.

2009-09-30 @ 00:08:32
Postat av: Albert K Tillman

Nils,Inte alls för hur kan det vara det när den största skillnaden är att kycklingarna förblöder utan bedövning?

2009-09-30 @ 12:08:22
Postat av: Skånepåg

Börjar undra hur det är med nötköttet som man använder. Är detta också halalslaktat?Någon Whistleblower inom företaget, som har information om detta?

2009-09-30 @ 13:18:14
Postat av: Nils

Kycklingarna förblöder inte utan bedövning. Dom bedövs med ström och får huvudet kapad. Slakt utan bedövning är olagligt och förekommer inte på "rigtiga" slakterier i Danmark eller Sverige.Muslimerna kanske borde klaga på falsk varubeteckning, eftersom djuren inte har utsatts för tillräckligt med lidande.

2009-09-30 @ 14:37:36
Postat av: Robin_Shadowes

Undrar vad Tant Astrid hade tyckt om halal-slakt? Inte nog med att hon blev blåst på löftet om att ge kycklingarna ett värdigare liv. Det blev inte ens en värdig död för dem.

2009-09-30 @ 22:24:35
Postat av: Johan

Tyvärr har det gått så långt att det inte längre går att bojkotta livsmedelsaffärer som befattar sig med dylikt då alla gör det. Coop, Hemköp och Willis men även Ica. Jag har skrivit till kedjorna och fått ungefär samma svar att de gärna säljer halalkött och inte ser några problem med det. Tonen är inte att man skyggt ger efter utan det låter verkligen som de vänder upp ändan och töjer ut den för att vara muslimerna till lags.

Netto varierar sina produkter såpass ofta att det är svårt att veta men även de har svarat att de gärna och ofta säljer halalkött.Jag uppmanar alla att maila till sin butik och säga vad man tycker. Vi kan tyvärr inte längre slippa eländet genom att välja.

2009-10-01 @ 13:22:28
Postat av: Carl

Ät svensk mat i stället! Idag lagade jag öländska kroppkakor med smält cheddarost. Mycket gott! Garanterat ej halal!2009-10-02 @ 20:46:58
Postat av: Kulturkamp

Kronfågel saluför också halalslaktade kycklingar. BOJKOTT!

2009-10-09 @ 18:03:19
URL: http://www.kulturkamp.blogspot.com
Postat av: Susanne

Jag äter mina burgare på MAX!!!

2010-03-15 @ 01:12:47
Postat av: Al

Ja svensk mat är ju jätte gott....not, ja va ska ni göra, finns inte så mycket att göra, islam erövrar Europa på ett eller annat sätt, inte bara är det halal kött, utan många europeer konverterar sig till islam, enligt statistik så kommer Europa bestå av 50% muslimer om inte mer år 2033, alltid kul med lite förändring ;)

2011-06-01 @ 19:50:54
Postat av: nina

vad är skillnaden mellan Halalslaktat kött eller inte halal om du är svensk och äter gris

2012-01-14 @ 15:54:19
Postat av: Morgan

Vi kanske inte skulle importera så många muslimer så kanske vi kan utrota denna hemska religion och utövare från Sveriges yta.

Jag förstår inte hur folk kan älska muslimer så mycket att de vill fortsätta hjälpa dem att med svenska pengar (socialbidrag) plåga oskyldiga djur.

Jag hatar muslimer och alla deras äckliga seder och bruk. Stoppa invandringen NU!

2012-01-28 @ 03:45:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0