GOTIA MEDIAS MARKRESERVATION UTGÅNGEN!

Gotia medias markreservation på ett av de få grönområden som finns kvar på Kvarnholmen har löpt ut utan att Gota media har inkommit med någon ansökan om förlängning.

Det finns heller inga beslut om förlängning av markreservationen i några protokoll från kommunstyrelsen eller kommunstyrelsens arbetsutskott.
Uppenbarligen anser sig Gota Media ha sådan makt in i Stadshuset när kommunens stadsarkitekt, Staffan Lindholm, sitter i Gotia medias projektgrupp att de kan strunta i att lämna in en ansökan om förlängning av markreservationen.

Enligt de beslut som finns i protokoll gällde markreservationen fram till den 31 augusti 2009 för Gotia media. Kommunstyrelsens beslut av markreservationerna godkändes även i kommunfullmäktige när det så kallade ”Kalmaristiska stimulanspaketet” beslutades.


Länk till hela protokollet, $228

Kommunstyrelsen gav i sitt beslut kommunstyrelsens arbetsutskott befogenheten att förlänga markreservationen men när nu så inte skett är markreservationen utgången. Detsamma gäller även övriga markreservationer som togs vid samma beslut. En utgången markreservation kan självklart inte förlängas! Utan nu krävs det nya beslut.

Miljöpartiets Jonas Löhnn har varit ute i media och uttalat sig om denna markreservation ett antal gånger och det är lätt att tro att Miljöpartiet motsatt sig denna markreservation i kommunstyrelsen men enligt protokollet hade Jonas Löhnn och Miljöpartiet inga invändningar emot att detta grönområde på Kvarnholmen bebyggs. Ett riktigt hyckleri från Jonas Löhnn och Miljöpartiets sida!

 Men med tanke på följande skrivning i beslutet om markreservation i kommunstyrelsen borde det vara uteslutet med ett "glasmonster" vid Systraströmmen på Kvarnholmen. Eller har stadsarkitekten Staffan Lindholm en annan uppfattning?


 ”Dessa reservationer ges under förutsättning att det är möjligt och lämpligt att genomföra en sådan byggnation i detta område med hänsyn tagen till Kvarnholmens karaktär.”


 

Kan någon anse att denna byggnad passar in i Kvarnholmens karaktär? Förutom stadsarkitekten!

Med hänsyn tagen till Kvarnholmens karaktär är det enligt min uppfattning helt uteslutet med en byggnad enligt de två förslag som föreligger.

Det är väl just på denna punkt som stadsarkitekten, Staffan Lindholm har sin uppgift att fylla i Gotia medias projektgrupp. Genom att han varit med om att utse de två förslag som finns kvar har han ju samtidigt också godkänt att dessa förslag passar in på Kvarnholmen och dess karaktär. Här kan man verkligen säga att Staffan Lindholm har gjort bort sig å det grövsta.

Hur skall samhällsbyggnadskontoret kunna hävda något annat när stadsarkitekten redan förespråkar dessa byggnader som deltagare i Gotia medias projektgrupp.
Detta är helt sjukt och är inget annat än rent och skärt mygel på hög nivå hos kommunala tjänstemän och Kalmartrojkan.

Stadsarkitektens medverkan i Gota medias projektgrupp är värsta och sämsta sortens jäv som utan tvivel kommer leda till en rad överklaganden i detta ärende. Om ingen annan överklagar detta övergrepp på denna gröna lunga så kommer jag personligen göra detta.

Att dessutom stadsarkitektens medverkan sker på arbetstid och är helt kostnadsfri för Gota media är minst sagt märklig. Detta när kommunen befinner sig i en mycket ansträngd ekonomisk situation.


En sak som Östran uppenbarligen inte noterat
i sin granskning är följande skrivning från kommunstyrelsens protokoll.


”Kommunstyrelsen uttalar vidare att Lofthuset Förvaltnings AB samt Thomas Axeheim AB ska få möjlighet att exploatera delar av området norr om vattentornet (2 a enligt karta), under förut-sättning att utrymme för detta medges under pågående plan-process.”


Detta innebär att det är inte bara Gotia media som kommer bygga i detta grönområde utan även Ronny Nilsson och Thomas Axeheim har planer för detta grönområde. Därmed faller ansvarig utgivaren Gunilla Sax på Barometerns uttalande om att deras mediahus skall ta ”så lite plats” platt till marken. Ju mindre mark till Gotia media innebär desto mer mark till Ronny Nilsson och Thomas Axeheim att exploatera.

Förtätningen är ett faktum och detta grönområde är borta för all framtid.

Hyckleri på hög kommunal nivå.


Kommentarer
Postat av: Ture F.

Ett råd är att SD jobbar mer aktivt med polis och domstolar, som politiska partier gör på kontinenten. Polisanmäl och överklaga till domstol! Nu behöver man i dessa sammanhang inte vara någon stjärnjurist, utan det räcker med att man klagar och talar om varför! Alla kan göra det!

2009-09-21 @ 23:00:21
Postat av: Gubben o Gumman på G

På tal om nyheter:Läs kommentaren av TT själva Barometern inrikes nätet ang

Beatrice ASK:S besök i problem område.Hanoi vänstern avslöjar sej själva."TT drygt 100 talet journaliter(kommunister) ser till att svenska massmedier kan lita på TT som en säker nyhetskälla"Källa TT:s hemsidaKanske någon kan skärmdumpa

2009-09-22 @ 01:24:41
Postat av: World Traveller

Hej Thoralf, taenkte bara visa en typisk groda fraan Ilmar Reepalu i Malmoe:'Chatt med Ilmar Reepalu i Sydsvenskan'

Ricci: Både Ilmar och Anja har gemensamt gått ut med att man vill minska invandringen till Malmö. Men när jag läser handlingar från KF är det endast (M) som lagt förslag om att temorärt stoppa förstahandsinvandringen till Malmö. När får vi se förslagen från (S)??

Ilmar Reepalu: Hej Ricci, Sverige behöver fler invandrare om vi ska kunna bibehålla vårt välfärdssystem. Men med det nuvarande systemet där rika kommuner som Vellinge och andra inte hjälper till att få människor att komma in i vårt samhälle, få jobb och bli självförsörjande, så är det orimligt att Malmö ska bära den här bördan. Om detta har jag i 15 år uppvaktat riksdagspolitiker, bland annat den moderate migrationsministern och Malmöbon Tobias Billström, tyvärr utan resultat. MVH Ilmar'Vi maaste ta in fler invandrare foer att behaalla vaelfaerden' 'det aer orimligt att Malmoe ska baera hela boerdan!!!'Vadaa boerdan? Tjaenar vi inte paa invandringen?

2009-09-22 @ 07:02:28
Postat av: Gubben o Gumman på G

Det värsta med IR är att han på fullt allvar tror på det han säger.Inget av dom Nordiska grannländerna resonerar så.Han är en av dom som bör avisas från Sverige så fort det går.En landsförädare av stora ekonomiska mått.Karln är tydligen så dum i huvudet att han mfl har placerat ut statyer på Emil i Lönneberga i Rosengård. Malmö borde ju vara ett välfärdsexempel utan dess like .Frågan är vilken börda han talar är det mordbränderna då el rånen etc, den typen av välfärd betackar vi oss för .Det är bra att sosse idioterna sitter med slipsen i brevlådan i Malmö vilket ger SD många sköna röster.Kommer SD in i riksdagen på tex 12 procent i Skåne ,så får vi väl skicka blommor till IR.Han vill bli av med välfärdsberikarna för att dom är en börda frågan är hur jävla dum i huvudet en människa kan bli.Källa : Politiskt inkorrekt.

2009-09-22 @ 08:48:37
Postat av: Info

JUST NU PÅ RIKSPLANETJavisst - bevara Kvarnholmens i Kalmar återstående grönområden! Jag sympatiserar med Thoralf. Kämpa på!Parentetiskt bara några ord om vad som är hetast för ögonblicket inom den dvenska litteraturvärlden. Kanhända ämne för något kommande blogginlägg av Thoralf.Långa intervjuer hörs idag i Sveriges radios P1 med (ungraren) Gellert Tamas – en av etablissemangets gullgossar - med anledning av hans nya bok om de djuriskt omänskliga svenskarnas behandling av sina för världen unika s.k. apatiska flyktingbarn. Så här beskrivs bokens innehåll av bok.nu:”DE APATISKA: Om makt, myter och manipulation. --- Maj 2003. En elvaårig flicka ligger svårt sjuk på ett sjukhus i Jönköping. Hon reagerar inte på beröring, äter inte, dricker inte och måste ständigt bära blöja. --- Men det är här en berättelse om landet Sverige tar sin början. Steg för steg blottlägger Gellert Tamas hur tjänstvilliga politiker, aningslösa journalister, organiserade högerextremister [sverigedemokrater] och högt uppsatta läkare och psykiater gemensamt skapar en bild av de så kallade apatiska barnen, en bild byggd på fördomar och vandringssägner, som till slut uppfattas som en sanning.I De apatiska – uppföljaren till succén Lasermannen – tar Tamas än en gång med oss på en obehaglig och närgången resa i maktens och manipulationens landskap.Gellert Tamas är författare, journalist och dokumentärfilmare och har bland annat medverkat i Dagens Nyheter och i tv-programmet Uppdrag granskning. Hans prisbelönta bok Lasermannen har sålts i mer än 200 000 exemplar, översatts till ett halvdussin språk och blivit en rosad TV-serie och en teaterpjäs.”Wikipedia:”Tamas gjorde 2006 ett reportage för SVTs Uppdrag granskning som granskade de statliga utredningar om apatiska flyktingbarn som menar att en av orsakerna till att barnen blir apatiska är att de manipuleras. Reportagets poäng var att visa att inga bevis på att sådan manipulation förekommit kunde hittas. Sommaren 2006 var han en av sommarvärdarna i Sveriges Radio P1.”

2009-09-22 @ 09:10:23
Postat av: MiaH

Det verkar ju som om det finns hopp för att vi slipper det fula glasmonstret som kommer att förstöra hela miljön! Vad glad jag blir i så fall!!! Stackars gamla Kvarnholmen har misshandlats nog nu.

2009-09-22 @ 09:21:13
Postat av: AWSvensson

Allt spekulativt prat om att vi eventuellt behöver arbetskraft i framtiden kan jämställas med att man ta 80 tals datorer ,lägger dem i ett förråd för att eventuellt komma till användning om 20 år. På denna nivå befinner sig kompetensen på dessa muslimer i form av somalier, afghaner , irakier o allehanda varelser som idag utgör reservarbetskraften eller som man säger pensionsräddarna.

2009-09-22 @ 11:00:13
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

PK-pressen förnekar sig inte. I dagens Barometern så skriver Marie-Louise Gravestam att Sverigedemokraterna och Frimodig kyrka STAL!!!! varsitt mandat till Kyrkomötet från S resp M. Är det lämpligt i ett fritt demokratiskt val att skriva att någon STJÄL röster. Medvetet eller aningslöst. Var det för SD var med man använder denna vokabulär.???

2009-09-22 @ 12:25:47
Postat av: Skånepåg

Helt OT.Har nog aldrig sett hur ett gäng korkade SSU:are blir så in i h-e hudflängda, som i kommentarerna till artikeln.Helt underbart att läsa!

Postat av: Dr Livingsteen

1. "Finlandssvenske Fredrik Westerlund om åsikts- och yttrandefrihet"

2. ”Ska personer med dubbelt medborgarskap alltid i första hand få hjälp av just den svenska staten?”

3. ”Aktivitetsbonus”Tre mycket läsbara och tankvärda artiklar av Merith Wager

2009-09-22 @ 13:01:27
URL: http://meritwager.wordpress.com/
Postat av: Kalle

I Alby som ligger i Botkyrka kommun söder om Stockholm bygger man en ny förskola istället för den som brann ned. Alby är en MYCKET invandrartät förort som drabbats av mycket problem.Nu bygger kommunen upp en förskola som är brandskyddad i aluminium. Ett riktig aluminiumfort för de små barnen med utländska föräldrar.Tänk vilka extrakostnader. Först bränns förskolan ned sedan byggs den upp på ett sätt som blir dyrt med aluminiumplåtar som skydd.Tank vad berikarna suger ut den svenska statskassan annars skulle det duga med den gamla förskolan innan/som brändes ned. Bränna allt i sverige så blir det nya grejer för oss berikare tycks de resonera.Postat av: Tom McMullin

Aluminium har stigit 1,38% idag, kanske är råvaror köpvärda ett tag till

2009-09-22 @ 15:40:35
Postat av: j-å

Har du kortat ned beslutsunderlaget för mycket eller hur tolkar man punkten 9b.

Har reservationstiden gått ut, utan förlängning, borde det ju inte finnas några projekt att utvärdera.

2009-09-22 @ 17:34:35
Postat av: j-å

Lite förtydligande i tankegången ang. ovanstående.

Om markområdet inte är förvärvat redan, av dem som det är reserverat för, då är punkten 9b konstig.

2009-09-22 @ 17:40:04
Postat av: Thoralf A

j-åJag har missat att lägga in en länk till protokollet med beslutet.

Har lagt in en länk i inlägget.

2009-09-22 @ 17:49:53
URL: http://thoralf.se
Postat av: Micael Foghagen

Detta sk mediahus är inget annat än ett PR-skrytbygge som tillför noll, nada, ingenting, zipp, niente, till Kvarnholmen och Kalmar stadskärna.Dessutom är det fult.Behöver Barometern större lokaler finns det GOTT om mark annorstädes.

2009-09-22 @ 17:57:54
Postat av: Lotta

Detta är mitt första inlägg på detta forum. Jag läste i dagens Aftonblad om de "apatiska" barnen. När jag läst texten uppkom helt naturligt en del frågor som jag ville ha svar på och lade då in följande inlägg på Aftonbladet:

Några frågor när det gäller Daniel från Serbien och hans familj:

Varför lämnade man Tyskland där sönerna var födda?

När de lämnade Serbien varför återvände de inte till Tyskland?

Varför blev inte Daniel tyst, inbunden och apatisk i Tyskland eller Serbien?

Hur många fler barn finns det med liknande bakgrund?När jag så för en liten stund sedan kollade om det var några fler som skrivit inlägg fick jag till min häpnad se att mitt inlägg var borttaget. Jag hade även fått ett mail från någon på Aftonbladet med följande text> Hej, vi har tagit bort en av dina artikelkommentarer:

>

> , Några frågor när det gäller Daniel från Serbien och hans familj:

> Varför lämnade man Tyskland där sönerna var födda?

> När de lämnade Serbien varför återvände de inte till Tyskland?

> Varför blev inte Daniel tyst, inbunden och apatisk i Tyskland eller Serbien?

>

> Hur många fler barn finns det med liknande bakgrund?

>

> Kommentaren bryter mot en eller flera av Aftonbladets medlemsregler.

>

> Hälsningar

>

> Aftonbladet SnackÄr det inte så man tar sig för pannan. Mina frågor uppkom ju som ett reslutat av det jag läst i AB. Om jag då bryter mot några regler borde väl AB göra det samma eller?Tack för en ypperlig blogg förrestenLotta2009-09-22 @ 18:28:51
Postat av: Henrik

@LottaMan bryter mot AB:s regler om man inte tycker precis som AB:s tendentiösa och rent lögnaktiga artiklar. Falsariet med dom apatiska flyktingbarnen genomskådades för flera år sedan.http://www.expressen.se/kronikorer/elisabethoglund/1.1363690/elisabet-hoglund-darfor-slutade-jag-pa-aktuellt

2009-09-22 @ 19:12:31
Postat av: S-E Karlsson

Vi som behöver TSS = Tecken som stöd när vi kommunicerar med varandra hur ska vi kunna ha lärare som bär den heltäckande Nicban där bara ögonen syns ? Vid användandet av TSS använder man ju också ansiktets mimik ,därför måste hela ansiktet synas . Förbjud slöjbärande överhuvudtaget ! S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-09-22 @ 19:14:08
Postat av: Lotta

Jag har nu mailat Aftonbladet 2 gånger för att få besked om vilken/vilka regler som jag brutit mot men ännu inte fått något svar. Lite konstigt är det att de skriver jag "bryter mot en eller flera av Aftonbladets medlemsregler". Antingen bryter jag väl mot en regel eller bryter jag mot flera regler inte båda alternativen eller?

2009-09-22 @ 19:43:44
Postat av: Skånepåg

Från SD Television.

Ett videoinslag från Dansk Folkepartis årsmöte.

2009-09-22 @ 19:55:45
URL: http://www.klaric.se/archives/8243
Postat av: Lotta

När jag ändå är på hugget. Om det som står i artikeln, (som jag hoppas jag lyckas länka till) stämmer så undrar jag stilla, varför kvoterar man då in invandrare före svenskar till jobb?"Mer rättvist skulle vara att säga att de flesta invandrare i arbetsför ålder arbetar. I själva verket arbetar lika stor andel invandrare som infödda räknat på alla åldrar. Det skulle också framgå att utrikes födda hushåll betalar mer till samhället än de får tillbaka i form av bidrag.??"Postat av: AWSvensson

När någon ställer de självklara frågor alla själv tänkande journalister skulle ställt så kommer deras agerande på skam .Hela upplägget punkteras och istället för att sälja in sitt PK- budskap så faller allt pladask. Då återstår bara att försöka eliminera skadan genom att stryka det uppenbara. Dessutom så tar man väck hela reportaget från webbtidningen, detta trots att man under dagen lagt in ytterligare en växel när det gäller snyft. Ännu ett skott i foten. På dem igen Lotta, har man fått blodsmak så släpper man inte i första taget.

2009-09-22 @ 20:18:51
Postat av: Lotta

@HenrikJag har läst den mycket bra artikeln av Elisabeth Höglund förut men nu drar ju Aftonbladet samma snyfthistorier ett andra varv. Såg precis att någon lagt ut en länk till samma artikel som du på Aftonbladet, undrar hur länge det får stå kvar?

Postat av: VHB

Hur etniska svenskar behandlas i Sverige

Jag vet att detta är off topic, men jag vill ändå dela med mig utav mina erfarenheter.Här är min historia:

På 90-talet var jag kommunanställd. Den dåvarande borgerliga regeringen genomförde en hel del privatisering av den kommunala verksamheten. Som de flesta kommer ihåg översvämmades även landet av en enorm flyktingvåg vi denna tid. Givetvis hade man ingen chans i konkurrensen med dessa ”flyktingar”. Kommunpolitikerna ville ”hushålla med skattebetalarnas pengar” i ena fallet, och ”kunde ju inte vända på varenda krona. Sådant måste få kosta” i det andra. Den borgerliga regeringen såg alltså till att göra mig och många andra arbetslösa.

Så småningom började jag studera. Läste in några ämnen på komvux. Studierna finansierades med s k utbildningsbidrag. Utbildningen planerades att ta tre terminer. Efter en termin drogs mitt och många andras bidrag in. Förklaringen till detta chockartade besked var att bidraget ska hädanefter bara gå till invandrare!!! Eftersom de har så svårt att komma in på arbetsmarknaden. Vi övriga, dvs vi svenskar fick vackert gå till CSN och be om pengar.

Nåväl, skam den som ger sig. Jag gick klart en utbildning jag trodde jag skulle få ett jobb efter, men då sprack IT-bubblan. Då regerade socislamdemokraterna för övrigt. Utan jobb och kontakt med arbetsförmedlingen. Jag undersökte möjligheten till praktikplats, eftersom jag ville ju inte kasta bort den utbildning jag kämpat för. Det här var beskedet jag fick: En privat arbetsgivare måste betala 5000 kr/mån, och kommun/landsting 3000 kr/mån för att ta emot dig som praktikant. Det är bara för invandrare de slipper betala, eftersom de har så svårt att komma in på arbetsmarknaden. Jag menar, de permitterade ju personal på grund av krisen i IT-branschen. Vem vill då betala ens 5000 eller 3000 för mig? Så tack Sveriges politiker, och den svenska, klonade journalistkåren för att ni har diskriminerat bort mig och många andra från arbetsmarknaden. Och det mest skrämmande är att det är genom politiska beslut. Man skulle dra Sverige inför EU-domstolen för denna diskriminering av etniska svenskar.

2009-09-22 @ 21:00:20
Postat av: Skånepåg

@ Lotta

Jag har tidigare kollat upp en del av vad den anonyma bloggen "Vi i Sverige" skriver. Uppenbarligen måste det vara personer som lider av någon form av Münchhausens syndrom. Lögnerna om den "berikande" invandringen och Sverigedemokraterna är minst sagt hårresande.@ VHB

"socislamdemokraterna". En ny variant (dock lite svåruttalad) som jag inte sett tidigare, men mycket passande!

2009-09-22 @ 21:17:26
Postat av: Magne

Förlåt om jag är off topics men debatt ikväll var ju strålande. Programledare Belinda Olsson samt den ljusa medelålders kvinnan (kanske författare missade namnet) i debatten var båda suveräna. Jimmie bara satt och smålog. De förde hans talan. Rättvisepartiets clown begriper jag inte varför han ständigt bjuds in men men Belinda snoppade ju av honom duktigt. Antar att du redan sitter och skriver om detta thoralfs.. Detta kallar jag en demokratisk debatt och ett genombrott för Sverige.

2009-09-22 @ 21:30:30
Postat av: Thoralf A

MagneSåg Debatt med ett allt bredare och bredare leende!Så fort svt lägger upp en länk till programet lägger jag ut ett inlägg.Tar även upp min egen medverkan i TV4 Kalmars inslag om kyrkovalet. Inslaget kanske även går 22:10

2009-09-22 @ 21:51:50
URL: http://thoralf.se
Postat av: Robin_Shadowes

"Jag har nu mailat Aftonbladet 2 gånger för att få besked om vilken/vilka regler som jag brutit mot men ännu inte fått något svar. Lite konstigt är det att de skriver jag "bryter mot en eller flera av Aftonbladets medlemsregler". Antingen bryter jag väl mot en regel eller bryter jag mot flera regler inte båda alternativen eller?"Det är bara ett defaultsvar som Aftonhoran skickar ut.

2009-09-22 @ 23:19:32
Postat av: Putte

Lottas frågor om "flyktingfamiljen" är ju såna som AB:s journalister skulle ha ställt. Att påpeka för AB att kejsaren är naken och dessutom ha rätt är inte lätt för fulmedia att ta.

2009-09-23 @ 05:34:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0