DOKUMENTLÖST PÅ KALMAR KOMMUN
Kalmar kommuns hantering av markreservationer blir allt mer märklig. I Kalmar behöver tydligen inte företagen begära om en markreservation eller en förlängning av en tidigare beslutad markreservation. Kommunen sköter uppenbarligen detta på eget bevåg, utan att nödvändiga dokument existerar om man skall tro dagens artikel i Barometern. 

"Reservationerna gällde till senast den 31 augusti.

– Det stämmer, säger planeringschef Björn Strimfors. Men att det inte blivit någon förlängning beror på oss och inte på dem som har begärt reservationerna, de är alla fortfarande intresserade."Det måste vara de aktuella företagens skyldighet att bevaka sina markreservationer, inte kommunens uppgift.

Fördelen med att det inte existerar några dokument är ju att då behöver man inte gallra ur några dokument som skeddde när det gäller Fanerdun. Då slipper ju även ansvariga på kommunen kritik från JO.

Artikeln finns ej på nätet då den med stor sannolikhet blivit nedskriven med negativa kommentarer.
Starkt "jobbat" Barometern.

Artikeln är givetvis en följd av mitt blogginlägg för någon dag sedan.

Kommentarer
Postat av: Info

RASISM I P1 MORGONKommentar till Thoralfs tidigare inlägg om en TV-debatt, där Johan Büser, SSU, ville likna Jimmie Åkesson vid Hitler (Goodwins lag):Dagens obligatoriska, långa rasistinslag i Sveriges radios P1 Morgon handlade om en det beklagliga och oförklarliga faktum, att så få afrikaner i Sverige skriver böcker och blir berömda författare.Detta hade nu en grupp unga svarta rått bot på:”ANTIRASISMBOK PÅ BOK- OCH BIBLIOTEKSMÄSSAN

´Afrosvensk i det nya Sverige´ så heter en bok som presenteras på Bok- och bibilioeksmässan i Göteborg. Unga människor med rötter i Afrika har skrivit om barndomsminnen, identitetskriser, rasism och framtidsdrömmar. Reportage av Agneta Johansson. Samtal med Cecilia Gärding som är redaktör för boken.”De till Sveriges radio inbjudna författarna fick framträda och i tur och ordning beklaga sig. Ena föräldern från Senegal, den andra från Gambia. Saknade arbete. Blev betraktade som avvikande. Den svenska, kvinnliga journalisten beskrev situationen med gråten i halsen. Rasism, utsatthet, rasism återigen. Hur kan infödda svenskar vara så onda och hemska?Men det fanns hopp: att lära alla svenska barn redan från förskoleåldern så mycket som möjligt om Afrikas historia, om slaveriet, om barnens egen svenska ondska, som måste utrotas osv. (Kanske bäst att liksom göra om, eventuellt helt enkelt utrota svenskarna själva helt och hållet. Snabbare än enbart genom accelererad massinvandring.)Det var bara en enda fråga man inte ställde sig: Vad hade mamman från Senegal och pappan från Gambia just här i det lilla landet uppe i norr att göra? Hur hade de fått idén att flytta från andra sidan jordklotet just upp till de elaka och ondsinta människorna uppe vid polcirkeln? Varför fortsätter det att strömma somalier och eritreaner och gambianer just hit till ondskans stamort på jorden?

2009-09-24 @ 07:19:00
Postat av: P Markurell

Detta bekräftar återigen hur genomkorrumperat det är i Svågerköping. Och alltid är samma gäng involverat med orakelkonsulten i spetsen. Jag är imponerad av din grävande journalistik, Thoralf!

2009-09-24 @ 09:07:19
Postat av: Micael Foghagen

Det blir en svettig valrörelse för Johan Persson (mfl) 2010...Svågerpolitik och dundertabbar i drivor. Hatten av för Thoralf som gräver och gräver och låter oss få kunskap om dessa "historier".

2009-09-24 @ 12:55:57
Postat av: Fd Göteborgarn

Nu har jag stött på något "ont i det goda", när för många sanningar kommer fram så blir det svårt i huvudet på pk-iserade Svenskar.Det verkar som att när någon sanning per månad uppdagas så knyter Svensken näven vid köksbordet, men när det som i fallet här avslöjas i genomsnitt flera sanningar per dag så "slår" pk-spärren ifrån så det passerar utan att Svensken reagerar.Med detta menar jag inte att någon ska sluta leverera sanningar.

2009-09-24 @ 13:12:24
Postat av: VHB

InfoJag läste ditt inlägg om de svarta gnällspikarna. Mycket intressant. Läste även på text-TV igår om kvarteret Negern i Karlstad som inte längre får heta så. Ok, namnet kan man kanske ha synpunkter på, men det spelar ingen roll. Kvarteret har hetat så 150 år. Fram till 5 svarta ställer sig och demonstrerar och genast ska vi krypa ihop, be om ursäkt och låta oss kuvas. 5 personer representerar alltså majoriteten av Karlstads befolkning. Snacka om makt. Tänk om de var lika stora truten i hemlandet de ”flytt från”. Till de gnällande invandrare/”flyktingar” som läser denna blogg säger jag:

Hur FAN understår ni er att komma till ett främmande land och ställa krav??

Hur FAN har ni mage att komma till ett främmande land och kräva att vi ska rätta oss efter er?? Det är möjligen ok bland korkade politiker och journalister, men det är inte ok hos den övriga befolkningen. En verklig flykting är tacksam för en frizon där han kan leva i trygghet. Men inte Sveriges ”flyktingar”. Här hinner inte säga PUT förrän kraven börjar hagla. Lär er detta ordspråk: Ta seden dit ni kommer. INTE Ta med sig seden dit man kommer.

2009-09-24 @ 16:58:13
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Idag blir många människor ifrågasatta på arbetsförmedlingen om de verkligen står till arbetsmarknadens förfogande. Man får höra otroliga historier, men eftersom man bara hör ena partnern är det svårt att ta ställning om det är sant eller överdrift vad personerna säger. Men allt man hör, plus egen erfarenhet av AF, så ligger det nog en hel del vad som sägs. Men det skulle vara roligt att veta om AF påpekar och hotar med indragna bidrag till dessa som kommer till AF i heltäckande slöja dvs burka. Eftersom man " hotar " så många svenskar med indragna bidrag. Står verkligen dessa individer med burka till arbetsmarknadens förfogande eller får de fortsätta lyfta a-kassa om de nu har sådan.

2009-09-24 @ 17:03:18
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Efter storrånet finns bara en fråga: När skall den svenska naiviteten upphöra?

2009-09-24 @ 17:10:13
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Vadå dokument, alla " hästhandlare " har kontoret i fickan. Tänker på Kalmar kommuns agerande i markreservationsfrågan.

2009-09-24 @ 17:17:58
Postat av: Skånepåg

Helt makalöst.

Muslimerna har tydligen fått tillstånd att sätta upp högtalare på en moské och åstadkomma ljudföroreningar i Aarhus, Danmark!

Postat av: Robin_Shadowes

"Helt makalöst.

Muslimerna har tydligen fått tillstånd att sätta upp högtalare på en moské och åstadkomma ljudföroreningar i Aarhus, Danmark!"Snart i ett kvarter när dig. Allah akhbar!!2009-09-24 @ 20:20:45
Postat av: Skånepåg

Uppmaning till massbojkott av Sydsvenskan i bifogade länk!

Att döma av min omgivning, börjar även Barran att ligga pyton till!F´låt felstavningen i förra mailet. Byen heter Aarhuus!@ Robin_Shadows

Som någon skrev i en kommentar på den danska bloggen(ungefär), så blir väl inte muslimerna nöjda förrän man även får tilldelat en sandplätt som man kan utöva stening på!Undrar om Johan Persson och kompani har börjat skissa på var Kalmars stormoské skall ligga och om man även tänkt på behovet av en steningsplats!

Postat av: Skånepåg

Nu har vi det svart på vitt hur hjärntvättade och opartiska journalisterna är på SR.Från Erik Hellsborns blogg.

"Efter att SR Sörmland på nyhetsplats beskrivit SD som främlingsfientliga skickade jag ett mejl till dem där jag påpekade att ett sådant epitet inte är lämpligt i opartisk nyhetsrapportering, och att deras personliga åsikter inte borde får påverka deras arbete. Jag fick följande svar:Hej!

Tack för dina synpunkter!

Vi beskriver Sverigedemokraterna som främlingsfientliga eftersom partiet inte vill ha ett mångkulturellt samhälle. De uttalanden som

gjordes i inslaget är inte annat än just detta. Det är inga personliga åsikter vi för fram. Vi beskriver vad partiet står för.Fredrik Blomberg

nyhetschef SR Sörmland"

2009-09-24 @ 22:11:48
Postat av: Kalle

Det finns inga mångkuturella samhällen. Den starkaste kulturen vinner i slutänden. Se bara på de länder där islam har vuxit sig starka. När det blir 51 procent muslimer så begär de i demokratins namn att bli en rikstäckande religion och kräver att det införs sharialagar.Visst är framtiden ljus för sverige???Fy faen!!!

2009-09-25 @ 11:50:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0