ÄR SAFIA BENOUDA HELT OINTRESSANT?

Den frågan ställer jag mig efter att ha googlat på Safia Benouda och funnit mycket få artiklar i svensk media. Däremot finns det mängder av bloggar som skrivit om Safia Benouda. Det faktum att denna 19-åriga kvinna är dotter till Sveriges muslimska råds ordförande, Helena Benouda borde ge upphov till ett stort intresse hos svensk media om det sedvanliga mönstret efterlevdes. Att Safia Benouda gripits två gånger misstänkt för terrorism och dessutom tillsammans med före detta Guantanamofången Mehdi Gehzali borde göra henna till en mycket ”intressant” kvinna för media. Alla landets ”grävande” journalister borde kasta sig över denna historia och använda sig av alla tänkbara knep för att få fram fakta om Safia Benouda och vad hon sysslat med efter hennes gripande i Somalia 2007 fram till hennes gripande i Palistan. Men så är inte fallet.

Vi har heller inte fått läsa något om de övriga personerna som greps tillsammans med "svenskarna". Varför? Finns det en hund begraven även här? Är det någon som vet något om dessa turkar t.ex. Det borde funnits en och annan rad om detta i turkiska medier. 

Det råder en skrämmande tystnad bland svenska journalister. Uppenbarligen har svenska chefredaktörer beordrat locket på när det gäller Safia Benouda. Det enda som tillåts i svensk media tycks vara ”snyftreportage” om denna kvinna och hennes 2-åriga barn.


Sjukdomssymptomen inom svensk media blir allt mer synbara och bekymmersamma. En pk-pandemi tycks härja inom den svenska journalistkåren som gör dem oförmögna att granska misstänkta ”svenska” muslimska terrorister med kopplingar till Sveriges muslimska råd.


Vid denna sökning hittade jag denna blogg som använt sig av mitt blogginlägg.

Trackback
RSS 2.0