AFTONBLADET INTET NYTTAftonbladets beslut
att inte publicera annonser från Sverigedemokraterna går helt i Mona Sahlins anda. På sätt och vis, hur underligt det än låter är det faktiskt ett välkommet beslut av flera anledningar.

  • För det första kommer detta ge en väldig massa publicitet och det kommer att diskuteras i media och på bloggar utan att det kostar Sverigedemokraterna en enda krona.
  • Det understryker givetvis det faktum att Sverigedemokrater inte behandlas rättvist av media.
  • Martyrskapet som detta ger är också en tillgång i debatten men inte så stor som vissa skribenter vill hävda.
  • Faktum är ju också att Sverigedemokraterna inte har de ekonomiska resurserna som krävs för annonser i t.ex. Aftonbladet.
  • Min egen uppfattning är att annonser har mycket marginell betydelse för valutgången 2010 och det är inte försvarbart kostnadsmässigt när budgeten är begränsad.   

Därför är Aftonbladets beslut på sätt och vis ett väldigt ”bra” beslut. Detta ”ställningstagande” kommer Aftonbladet få leva med ända fram till den 19 september 2010 och det kommer att utnyttjas flitigt i debatten. Som Sverigedemokrat kanske vi faktiskt skulle skicka lite blommor till Jan Helin och Lena Mellin som tack för detta ”ställningstagande”. Jag gråter i varje fall inte över detta beslut!

I deras motivering till detta beslut finns dock en rad motsägelsefulla tankar men det är ju givetvis väldigt svårt att förklara varför man tagit detta synnerligen märkliga beslut, utan att det blir just motsägelsefullt. Istället borde dessa ansvariga utgivare fundera på varför utvecklingen i alla de länder som de räknar upp skett och att partier med liknande agenda som SD växer i hela Europa.

När det gäller Danmark så är faktiskt danskarna lika gemytliga och trevliga som tidigare. Problemet är nog snarare de ”nya danskarna” som inte assimilerats i det danska samhället. Aftonbladet tycks utan kritisk granskning stödja sig på Lena Sundströms mycket partiska film och bok om danskarna. Lena Sundström som bosatt sig i Nörrebro under tre månader har väl knappast upplevt något danskt gemyt i den stadsdelen av Köpenhamn med det har ju sin naturliga förklaring.

Uppenbarligen har inte Jan Helin och Lena Mellin förstått hur rätt de har när de skriver följande.

”En underström i Sverigedemokraternas Bullerby som säger att om du röstar på dem kan Sverige bli som förr. Utan en massa gapiga invandrargäng som stjäl dina ungars mobiltelefoner och våldtar.”

De kunde gärna också skrivit att dessa invandrargäng eldar upp skolor och bränner upp svenskars bilar, kastar sten på polisen och brandmän. De hade inte ens farit med lögner om de skrivit detta. Så småningom kommer inte ens Jan Helin och Lena Mellin kunna blunda för den verklighet som råder i samhället och som uppenbarligen endast Sverigedemokraterna ser i vitögat utan skygglappar. Uppvaknandet lär bli smärtsam för Jan Helin och Lena Mellin och deras sympatisörer.

Aftonbladet 


Kommentarer
Postat av: HenrikP.

Vi är vana att jobba i motvind...men detta beslut Aftonbladet tagit verkar passa oss bättre än det förra dvs. att alla annonspengar från SD skulle gå vidare till Expo. Aftonbladets agerande tyder på att de har svår beslutsångest inför denna fråga.

Expressens utfrågning av Åkesson var den 1:a men fler med samma upplägg lär komma.... invandringsfrågan är bannlyst och alla andra områden skall vändas ut och in på.

2009-09-17 @ 20:37:08
Postat av: Skeåning

En tydlig taktik från media och de sju riksdagspartierna är att ta bort fokus från det största samhällsproblemet och driva andra frågor istället. Och här tycker jag tyvärr Jimmie Åkesson går rätt i fällan. Jag ser ingen anledning till varför Jimmie ska göra en sådan intervju även om det är bra med uppmärksamhet. Sedan vet man ju inte hur väljarna reagerar på etablissemangets arrogans att inte diskutera invandringen. Men SD ska inte spela efter på medias vilkor.

2009-09-17 @ 20:45:49
Postat av: Skeåning

Vad jag kanske lite kryptiskt menade i slutet var att jag tror det kommer straffa sig för media och de sju riksdagspartierna när de är arroganta inte diskuterar denna frågan. Men i vilket fall så tycker jag inte SD ska valsa efter.

2009-09-17 @ 20:47:39
Postat av: Dille i Momåla

Hade Göbbels kunnat ta del av Aftonbladets artikel så skulle han ha bleknat av avund.Precis som Göbbels smyger Aftonbladet in lite sanning i sin lögnpropaganda. Meningen är förstås att folk ska nicka igenkännande och säga: ”så sant, så sant, Aftonbladet kanske ändå har rätt.”

Och visst har Aftonbladet helt rätt i det här:

”Mediernas tystnad kring rörelser som Sverigedemokraterna i annat än tendentiösa granskningar blir det perfekta bränslet för denna konspiration”Men resten är ett skickligt hopkok av insinuationer och rena lögner, så skickligt hoprört att, som sagt, Göbbels skulle ha bleknat av avund om han kunnat ta del av eländet.Men har Aftonbladet något för sitt omak? Svensken är ju luttrad av all propaganda och vet att PK bara ljuger om SD.Allt detta har lett till att SD är mer eller mindre självgående. Folk vet att media bara vinklar och ljuger och därför går man upp klockan fem för att dela ut flygblad.Sen har vi internat som gör att folk kan informera sig och ta del av alternativa åsikter, t ex här på Thoralfs blogg.Så låt Aftonbladet köra sitt race. Oss skadar det inte.

2009-09-17 @ 21:19:52
Postat av: Skeåning

Dille i Momåla håller med i det du skriver. Svensken är nog luttrad över medias vinklande vid det här laget, och förhoppningsvis gäller det även med intervjuer där oseriösa och faktiskt rent tramsiga regler gäller som i expressens. Det är bollibompa nivå.

2009-09-17 @ 21:23:46
Postat av: Carl

Ett präktigt självmål av Aftonblabbets korkade murvlar! Så urbota enfaldigt! De ger SD en publicitet som hade kostat ett tvåfaldigt miljonbelopp att uppnå med kommersiell reklam.Och glöm nu inte att RÖSTA PÅ SÖNDAG!!!!!!!

2009-09-17 @ 21:32:49
Postat av: Carl

Ska stå: tvåsiffrigt miljonbelopp.

2009-09-17 @ 21:34:41
Postat av: Hulda

Där sköt Aftonbladet sig i foten! Ack, vad de kommer att ångra sig när rösterna räknas om ett år.......

2009-09-17 @ 21:54:45
Postat av: Argus

Vi har en grundlag som garanterar åsiktsfrihet och fri opinionsbildning. Svenska medier, idag är det Aftonbladet som stoppar annonsering och Sydsvenska Dagbladet som genom censur vill bestämma innehållet i Sverigesdemokraternas annons till Kyrkovalet eller när Sveriges Radio och TV öppet diskriminerar detta parti, som i EU-valvakan, är det ett lågvattensmärke för demokratin. Det är nu hög tid att svenska folket vaknar upp och rädda demokratin och vårt fri och öppna samhälle som är på väg att raseras. I ett sådan fritt samhälle kommer Sverigedemokraterna, att kunna jämföras med fremskrittspartiet i Norge, dvs med en opinion omkring 25 % skulle snart bli en verklighet, men först krävs en fri opionsbildning.

2009-09-17 @ 21:59:36
Postat av: Nissolf

TV4 Stockholm (lokal-TV) har flera gånger i dag visat inslag med en tant-präst från Huddinge som står fram och ber så många som möjligt rösta "för att hindra Sverigedemokraterna att komma in, dom passar inte in i vår öppna kyrka". Men....??? Tantens kyrka är vel inte öppen om hon vil stänga Sverigedemokrater ute??? (Låt dom små barnen komma till mig, hindra dom inte).

2009-09-17 @ 22:00:28
Postat av: Jonas

Tyckte att vi går mer mot ett forna DDR, men det verkar mera lita CUBA.

Trots allt ger det mera reklam, men vidrigt är det.

2009-09-17 @ 22:57:05
Postat av: Nissolf

Nytt från Sydsvenskan: "Nej till islamisering" är "hets mot religionsutövare".

Postat av: Robin_Shadowes

Men hets mot oskyldiga svenskar är tydligen helt okej. T o m om det står inskrivet i koranen att det är så. Att inte låta musslorna hetsa sitt värdfolk är tydligen krängkande.

2009-09-17 @ 23:05:16
Postat av: Nissolf

Fungerade inte, nytt försök.

Postat av: Nicklas Eriksson

Inga partier behandlas rättvist av media. Hur lätt tror ni det vore för KP att köpa reklamplats i SvD?När ska ni lära er att det är skillnad på vad staten gör för skattepengar och vad privata företag väljer att göra för sina pengar? Aftonbladet har ingen skyldighet att ta in en endaste liten annons som man inte vill ta in.

2009-09-17 @ 23:40:54
Postat av: Gubben o Gumman på G

TV debatt imorgon godmorgon Sverige 07.15

Jimmie Åkesson - Jan Hellin,samt sannolikt en programledare skolade på Södertörns högskola,

ständigt avbrytande Åkesson, när han får in en bredsida.Att möta två Boljeviker ,kan bara sluta på ett sätt.Finns dessutom ingen anledning att gå i polemik med Aftonbladet, deras beslut har betygsatt sej självt.SD kan gott bojkotta Aftonbladet samt TV4 .

Chatten i Expressen var bättre än den riggade intervjun, som tyvärr fick Åkesson i fällan.Varför går Jimmie Åkesson med på att lägga invandringen åt sidan,medias strategi är ju att påskina att SD är ett enfrågeparti för att skrämma ut SD på banan, och sedan kunna skjuta på andra frågor.Riktigt amatörmässigt.Samma media lotsar fram Piratpartiet lett av två penningkåta donkies.La man undan deras huvudfråga?Expressen skriver om en SD representant som är dömd 10 gånger samt tydligen har en mindre bra förflutet politiskt milt utryckt.Vad gör han i SD ?

tror ledningen i partiet ,att media inte spinner loss på detta oavsett om det var 25 år sedan.Plocka bort dessa omgående.2009-09-17 @ 23:52:32
Postat av: Jonas

Nicklas Eriksson. Kallar du Aftonbladet för ett privat företag? Kan du ge en definition på privat företag thanks!

2009-09-17 @ 23:53:10
Postat av: Skeåning

Gubben och GummanJag håller med er om intervjun i Expressen. Jimmie Åkesson skulle lämnat intervjun på direkten. SD har ingen som helst anledning att göra sådana intervjuer. Jag tycker Jimmie Åkesson har utvecklats mycket som partiledare och gör oftast bra ifrån sig i intervjuer, men ibland är han för snäll. Gå på attack lite oftare! Min pesonliga åsikt. Och jag vet att det är ju lätt att tycka en massa ibland, men det är bara menat som konstruktiv kritik. Om man har rätt eller fel får andra avgöra. =)

2009-09-18 @ 00:01:09
Postat av: Dille i Momåla

“Öppen kyrka” är ett kodord som kommunister brukar använda. När folk protesterar över att det finns så gott om präster som använder kyrkan för kommunistisk propaganda talas det om “ den öppna kyrkan”. Kyrkan ska vara öppen för alla, heter det, alltså även för kyrkans fiender, som t ex kommunister.Denna propaganda har sossar och borgare gått på och är precis lika lydiga som höns i en hönsgård. När tuppen befaller hönsen att gå in så lyder de, givetvis medelst språng.

2009-09-18 @ 00:06:22
Postat av: Gubben o Gumman på G

Hejsan Niklas är du här nu igen.Vet du vad det första Stalin gjorde var när han kom upp i smöret var att göra.Han blev chefredaktör för Pravda (Aftonbladet i Sverige)Sedan mördade han 20 miljoner av sitt eget folk.Finns visst dom ,som för han lära vidare exklusive

några som sitter på kåken.

2009-09-18 @ 00:08:01
Postat av: Skeåning

Tror att tidningarna kommer fortsätta som sydsvenskan, man kommer officielt hävda att man tillåter alla att annonsera. Men jag misstänker att i praktiken kommer man inte godkänna en enda annons, utan hela tiden hitta någonting som man anser inte ska tryckas. Med andra ord, budskapet är ganska klart. För du enligt redaktionen rätt politik får du annonsera, annars inte.

2009-09-18 @ 00:39:29
Postat av: joffe

Redaktionstopparna på AB har "omyndigförklarat" svenska folket och en stor procentenhet av europeiska länder.AB-redaktörerna H.och M.får toppoäng för svensk flathet och SD får dyrbar annonshjälp, gratis skjuts och fler väljare som läst och reagerat inför beslutet.

Grattis ! Förbered er för Victory 2010!

2009-09-18 @ 03:57:47
Postat av: S-E Karlsson

Hämtat ur Fria Nyheter : tyyr säger 17/9 följande :Omjag har en affär så kan jag inte säga att zigenare inte är välkomna att handla ! Men har jag en tidning så kan jag säga nej till vilka annonser jag vill ! Allt i den fria pressen som kämpar för det fria ordet ! Ordagrant nedskrivet .

Mvh S-E Karlsson .

2009-09-18 @ 06:26:54
Postat av: Nalle i Växjö

Om jag uttryckligen framför att jag vill inte bli begravd på samma kyrkogård som muslimer, vad är jag då?Kan jag begära att kommunen bygger en ny begravningsplats för 8 miljoner så att jag slipper ligga i samma jord som muslim?Om jag vill ligga med huvudet mot Norr?Läs länken och skicka vidare till alla inför kyrkovalet

Postat av: Donnie Blair

Media har inte kommit över Månas överväldigande förlust mot Jimmy i deras enda sk debatt.Jimmy måste ge dem lite köttben, han för överlägsen i svenska språket och motargumenten, tyvärr vågar motståndaren inte möta honom och då kommer barnet fram. Jag ska stoppa! Jag vet bäst! Jag jag jag

2009-09-18 @ 07:27:29
Postat av: Gubben o Gumman på G

Vi hade jättefel Jimmie Åkesson skötte sej mycket bra gentemot Aftonbladet.Programledaren var reko precis som sej bör.Hoppas ni hörde betonandet av att SD inte är emot invandrare utan den ansvarslösa invandringspolitiken.Detta gick rätt ut flera gånger.Man får nog säga hur subjektiva dom flesta är här så "vann" Åkesson.Ser mycket bra ut inför valet bra jobbat Jimmie.

2009-09-18 @ 07:35:54
Postat av: Skånepåg

Mattias Karlsson som är Sverigedemokraternas presschef, gör en utmärkt sammanfattning på sin blogg:”Valspurt i den demokratiska folkrepubliken SverigeJournalister ringer och ljuger mig rakt upp i ansiktet för att under falska förespeglingar försöka locka partiledningen till intervjuer där de hoppas kunna förnedra våra företrädare offentligt.

Kandidater som varit helt öppna med att de i sin ungdom hamnade i fel och extrema kretsar, men sedan har levt ett exemplariskt liv i flera decennier, "avslöjas" och hängs ut som extremister för femitoelfte gången och saken bedöms ha ett sådant enormt nyhetsvärde att alla större medier i nationen rapporterar om det flera gånger om.Ledande partikamrater hotas och får sina hem vandaliserade, annonser stoppas och det hela diskuteras sedan på bästa sändningstid, där vi anklagas för att spela martyrer för att vi har mage att hävda att vi blir negativt särbehandlade av medierna. Givetvis får ingen sverigedemokrat vara med i studion. Inga andra partier granskas.På valdagen kommer många SD-väljare märka att just våra valsedlar på något mystiskt vis "försvunnit" från deras vallokal.I bakgrunden skymtar hela tiden den "demokratiska tidskriften" Expo, som nu flyttat in hos TV8 och fått nya lydiga kamrater på TT. Även om det förmodligen bara är en mild vårbris av vad som väntar oss nästa år, så märks det att det är valspurt i den demokratiska folkrepubliken Sverige...”

Postat av: Stefan A

Åkesson är en utmärkt retoriker, förstår att alla undviker debatt med honom,chefred. hade inga hållbara argument, AB kommer snart att göra en pudel, en tv4, och tillåta annonser, officiellt iaf. kanske inte i praktiken.

2009-09-18 @ 08:11:51
Postat av: Dragan Klaric

http://www.klaric.se/archives/1938

2009-09-18 @ 08:39:31
URL: http://www.klaric.se/
Postat av: Bloomseer Poplar

Jimmie Åkesson var helt överlägsen och fick dessutom mycket positiv respons av bl. a Stig Malm, Maria Abrahamsson,och t.om Barbro Hedvall i Nyhetspanelen.Jimmie är så överlägsen att det blir svårt att hitta debattmotståndare.Vidare skönjas alltmer goda nyheter om att ful kärringen i Sveriges muslimska råds ordförande Helena Benouda inte får tillbaka sin dotter, Safia Benouda, från Pakistan. Synd bara om de skulle bli avrättade, önskar att de får tillbringa sina misserabla livi i Pakistanskt fängelse.Safia Benouda, dotter kan däremot svenska socialen överföra så att det stackars misshandlade barnet får en ärlig chans till uppväxt i ett kristet hem. Mussarna Benouda har förverkat rätten att uppfostra barn

Postat av: Skånepåg

Se morgonens gomorron Sverige ( 02:10 in i programmet) med den saklige Jimmie Åkesson och förundras över Aftonbladets chefredaktör ”den vilt sluggande pajasen” Jan Helin!

Postat av: s-e karlsson

Har precis sett och hört Jimmie Åkessons framträdande i Go morron Sverige och kommer inte Sd in i riksdan 2010 så är det iallafall inte Jimmies fel ! Herre Gud så bra han skötte sej , nu är det roligt att vara Sverigedemokrat igen !

Mvh S-E Karlsson Sd Högsby

2009-09-18 @ 09:23:01
Postat av: Bloomseer Poplar

SD,s bästa valarbetare, Mona Muslim på 50-årskalas med festfixaren Micael Bindefelds, mitt under upptakten till kyrkovalet.

Postat av: AWSvensson

Det var julafton för SD nu på morgonen. Först Jimmies framträdande som redan berömts, det är inte lätt att måla fan i hans ansikte med den framtoningen. En något skärrad Hellin hade ibland svårigheter med ordvalet pga stress. Reportern som blev tillrättavisad av Rheinfeld skulle nu söka stöd som hämnd i nöjespanelen. Stig Malm försökte men sen var det stopp. Kontentan, frågan om vilka som skulle söka stöd av SD om de blir vågmästare var lika berättigat att ställa till Måna Sahlin vilket vi får hoppas reportern tjatar om i intervjuer med Måna.

2009-09-18 @ 10:20:12
Postat av: Bloomseer Poplar

@AWSvenssonRing och fråga henne! Hon är på Mallis med super fånet Micael Bindefelds.Det går bra att ringa redaktionerna och tala om vilka frågor de ska ställa till henne, massor av uppslag finns på YouTube

Vi får inte glömma

Postat av: Kalle

Aftonbladets chefredaktör Helin såg ut som en stackars knähund. Ju längre intervjun pågick såg han mer och mer ledsen ut. Mungipporna började hänga alltmer nedåt. Knähunden Helin trodde till slut inte på vad han själv sade.Jimmie var lysande med sitt diskreta segerleende. Han väntade ut Helin i debatten och sluggade sedan in ett verbalt slag som däckade Aftonbladets chefredaktör Helin som gick ned för räkning. Helin lyckades dock resa sig till slut på 8 och sökte hjälp i Jimmies beskrivning av de brinnande förorterna i Sverige. Orden tröt för Helin som fortfarande var groggy av Jimmies lysande retorik.Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vann denna debatt mot ett fulmedia med råge.2009-09-18 @ 12:28:05
Postat av: Stone

Vem bryr sig om aftonbladet, en tidning som de senaste åren sysslat med kändishistorier och pseudohändelser. Där finns inga undersökande journalister. En pinsam chefredaktör som bestämmer vad folk skall få läsa och tycka, snacka om von oben attityd.

2009-09-18 @ 15:29:31
Postat av: Lotta

Detta är mitt första inlägg på detta forum. Jag läste i dagens Aftonblad om de "apatiska" barnen. När jag läst texten uppkom helt naturligt en del frågor som jag ville ha svar på och lade då in följande inlägg på Aftonbladet:

Några frågor när det gäller Daniel från Serbien och hans familj:

Varför lämnade man Tyskland där sönerna var födda?

När de lämnade Serbien varför återvände de inte till Tyskland?

Varför blev inte Daniel tyst, inbunden och apatisk i Tyskland eller Serbien?

Hur många fler barn finns det med liknande bakgrund?När jag så för en liten stund sedan kollade om det var några fler som skrivit inlägg fick jag till min häpnad se att mitt inlägg var borttaget. Jag hade även fått ett mail från någon på Aftonbladet med följande text> Hej, vi har tagit bort en av dina artikelkommentarer:

>

> , Några frågor när det gäller Daniel från Serbien och hans familj:

> Varför lämnade man Tyskland där sönerna var födda?

> När de lämnade Serbien varför återvände de inte till Tyskland?

> Varför blev inte Daniel tyst, inbunden och apatisk i Tyskland eller Serbien?

>

> Hur många fler barn finns det med liknande bakgrund?

>

> Kommentaren bryter mot en eller flera av Aftonbladets medlemsregler.

>

> Hälsningar

>

> Aftonbladet SnackÄr det inte så man tar sig för pannan. Mina frågor uppkom ju som ett reslutat av det jag läst i AB. Om jag då bryter mot några regler borde väl AB göra det samma eller?Tack för en ypperlig blogg förrestenLotta

2009-09-22 @ 17:59:47
Postat av: Skeåning

Lotta, det kvittar hur man lägger fram sådana frågor, de är för obekväma för aftonbladet helt enkelt och då lägger man benen på ryggen. Är frågorna kritiska till allt som rör invandring, asyl, eller liknande så släpps de gärna inte fram, sedan kvittar det hur sakligt det är framlaggt. Det är pk cencur på hög nivå.

2009-09-22 @ 19:03:02
Postat av: Skeåning

censur*

2009-09-22 @ 19:03:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0