VI ÄR PÅ GÅNG NU!

Erik Almqvist och Linus Bylund sjunger duett!   Foto Thoralf A

Sverigedemokraternas nya vallåt "Vi är på gång nu" framfördes för första gång till stort jubel och allsång.


Nästan hela partistyrelsen + suppleanter.    Foto Thoralf A

Idag har ett stort antal motioner avhandlats. Jag tänker inte skrivna om alla dessa men några förtjänar att nämnas.

Vår nationalsång "Du gamla du fria" är inte Sveriges officiella nationsång men nu har vi idag beslutat att när SD kommer in riksdagen skall vi motionera om detta.

Den så kallade "Pumplagen" som leder till att ett stort antal bensinmackar läggs ner. Denna lag skall rivas upp!

Det beslutades också att Sverigedemokraterna skall värka för att IPRED-lagen rivs upp.

Situationen för pensionärerna kommer att få en mycken framskjuten position i kommande valmanifest och stora ekonomiska förbättringar kommer att finnas med i valmanifestet.

SD skall även verka för att så kallad gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker skall tillåtas.


Joakim Larsson, Uppsala       Foto Thoralf Alfsson

Den motion som dragit till sig mest intresse från media var utan tvivel Joakim Larssons motion om att återinföra dödsstraff. Motionären möte ett kompakt motstånd av ombuden på Landsdagarna. Mötesordföranden vädjade till alla som satt upp sig på talarlistan för att yrka på avslag att stryka sig när ca 15-20 ombud redan varit uppe i talarstolen med samma budskap.
Vid den efterföljande voteringen röstades motionen ner med siffrorna 120-3  (några avstod även från att rösta vid voteringen).

De som har följt Landsdagarna i media och på nätet har kanske uppmärksammat att det inte förekommit så mycket poliser och polisfordon i rapporteringen. Uppenbarligen ser hotbilden inte ut på samma sätt längre. Under fredagen syntes vare sig polisen eller några polisfordon till, vilket var väldigt skönt. Under lördagen och söndagen har bara några enstaka poliser kunnat synas inne på den gamla flygflotiljen.

Kan det vara så att vänsterextremisterna gett upp hoppet om att kunna "stoppa oss" när den ena efter den andra opinionsundersökning visar på nya framgångar medans vänstern går kräftgång i opinionen. När sedan dessa vänsterextremister döms till fängelse för misshandel av Sverigedemokrater och förbjuds att fortsätta sina utbildningar vid svenska högskolor har tydligen verkligheten även kommit ifatt dessa flummiga vänsteranhängare.

Sydsvenskan har faktiskt skrivit flera relativt bra artiklar.

Aftonbladet och Lena Mellin är dock veckans skitstövel och lögnare.

Kerstin Nilsson är dock inte så långt efter, hon är dock lite skickligare på att dölja sina lögner

"När vi några timmar senare lämnar Ljungbyhed är det mörkt och kallt. Och jag inser att jag, för första gången sedan jag var barn, är mörkrädd."

Jag undrar bara vad som gjorde henne mörkrädd? En sak är i varje fall säker och det är att Kerstin Nilsson uppenbarligen aldrig besökt t.ex. Rosengård. Om hon hade gjort det skulle jag haft förståelse för att hon blivit mörkrädd men inte idag i ett soligt och höstvackert Ljungbyhed.


Kommentarer
Postat av: MiaH

Jag undrade samma sak, jag läste också vad Kerstin Nilsson skrivit. Är hon rädd för att sanningen kommer fram och att det inte går att gömma sig längre eller? Ni verkar ha haft ett par intensiva och intressanta dagar iaf!

2009-10-18 @ 23:47:54
Postat av: Skeåning

Roligt att konstatera att stämningen verkar vara på topp där. Låter bra det som kommit fram om politiken hittills.

Lena Mellin betedde sig riktigt illa i sin artikel. Men de blir väl hysteriska nu när de på allvar börjar känna att SD går framåt, och att folk ser igenom deras lögner och mörkande. Vad som är roligt med Kerstins artikel är att hon beskriver det som världens hemskaste upplevelse och verkligen anstränger sig för att försöka få det att låta negativt. Men vad exakt det är som är så hemskt framkommer aldrig. För vad är det t ex som är så hemskt med följande "Allt handlar om att minska invandringen och bevara ”det svenska” och ”våra svenska värderingar”.

Vad är det som är så hemskt att kämpa för det svenska samhället, och våra värderingar?

Obegripligt.

Ska bli intressant att kolla på klippen när de kommer upp från landsdagarna.

Då väntar man på att få höra val-låten! =)

2009-10-19 @ 03:18:47
Postat av: Skeåning

...Och så lite ros då till sydsvenskan som skriver riktigt nyanserade artiklar. All heder. Även andra tidningar har skrivit relativt nyanserat och hållit sig ifrån den värsta vinklingen. Förutom aftonbladet då, men det var ju väntat...

2009-10-19 @ 03:37:55
Postat av: Gubben o Gumman

Artiklarna i Aftonbladet är bandit artiklar.

Denna tidning producerar bara vad socialkommunisterna vill läsa.Förstår man inte det är det dags att söka hjälp.

Kommentarena under i stort sett varje artikel som sprider skit om SD talar sitt tydliga språk.Dom flesta tycker inte som journalisten.PK journalist är inget framtids yrke som vi skrivit tidigare.Vilseleda medborgarna i ett land medvetet,är inte

det landsföräderi? vad är det då.Fast sanningen har ju aldrig varit speciellt viktig i socialistiska kretsar.Det är just därför läran dör sotdöden överallt i världen.

2009-10-19 @ 05:04:14
Postat av: Bamse i Kalmar

Hurra SD..

Ni har vunnit en stor seger...

Såg att skittidningen Aftonbladet skulle bojkotta er.

Men i dagens tidning stor artikel om SD där Ni talar om vilket hot muslimerna är

2009-10-19 @ 07:39:04
Postat av: anders

Det finns mycket att snacka om vid köksborden i det forna folkhemmet idag! Kanske uppmärksammar man också Mona Sahlins önskan om att starta upp ett nytt folkhem målat i pride-färger? Sverige, landet där hela befolkningen förväntas KOMMA UT!

http://to.ly/ue1

2009-10-19 @ 08:13:51
Postat av: Dr Livingsteen

Nyhetsmorgon på både SVT och TV 4, slogs om att kasta skit och retorik över hela landsmötet.

Både programledare och såväl unga som gamla stutar kastade nazianklagelser och häcklade SD så att deras ansikten skrynklades ihop.

Inget var positivt. TV 4 var mest arg över att SD använde TV 4 skyddshelgon Astrid Lindgren i sitt tal

2009-10-19 @ 08:16:38
Postat av: Lessie Basmanoff

Blev det inget stopp för SVT,s påtvingade licens och andra tvivelaktiga monopol

2009-10-19 @ 09:01:36
Postat av: Skeåning

Läste nyss Jimmie Åkessons välskrivna debattartikeln på aftonbladet. Mycket bra skrivet Jimmie! Extra kul att läsa kommentarerna till artikeln där väldigt många håller med. Får se hur lång tid det tar innan Aftonbladet börjar rensa bort kommentarer. Verkar som Jan Helin hade väntat sig en annan reaktion från läsarna, man får iaf det intrycket när man läser hans analys av artikeln där han försöker dra kopplingar till antisemitism, det håller inte längre Jan Helin.

2009-10-19 @ 09:35:50
Postat av: Sven Duva

Appropå lögnaktiga sk journalister så har en 4H-gård brunnit i Spånga. Vi vanliga människor kallar invandrargettot för Tensta även om postkoden är Spånga.

Postat av: Roberth

Mycket bra att riva uåå pumplagen som Gp fixade. En smart mackägare löste detta genom att sälja ved=gengas.

2009-10-19 @ 10:14:40
Postat av: Fd Göteborgare

Mörk är det "nya pk-ordet" för det som tidigare hette neger i Sverige.Sug på den :)

2009-10-19 @ 20:16:57
Postat av: Lisa

Eftersom det här kommentarsfältet får det att se ut som att SD är ett rumsrent parti (trots den vildeledande omröstningen om dödsstraff(!)), vill jag uttrycka lite andra åsikter. Jag citerar direkt ur inlägget:"Vår nationalsång "Du gamla du fria" är inte Sveriges officiella nationsång men nu har vi idag beslutat att när SD kommer in riksdagen skall vi motionera om detta."

- Att den aldrig blivit antagen officiellt är för de flesta människor lite rolig kuriosa, medan andra sätter frågan högst upp på dagordningen på sitt parti-möte..."De skall även verka för att så kallad gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker skall tillåtas."

- Nämen, ett vettigt förslag mitt i alltihop? Vilken tur att Fp också lagt fram det. Till riksdagen."Under fredagen syntes vare sig polisen eller några polisfordon till, vilket var väldigt skönt."

- Kan det vara förbudet mot nazi-uniformer på partimöten som gjort susen till slut?Slutligen vill jag tacka för den oerhört underhållande låten. Mycket Vit Makt-musik fokuserar nästan bara på främlingsfientligheten, men här finns det plats för homofobi också! Nyskapande och mycket vackert.

2009-11-19 @ 14:20:27
Postat av: Sofia

Tillåt mig att skratta, riktigt högt åt detta såkallade partiprogram. Menar ni att ni kan kalla er politiker? "Värka" för så kallad gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker?

Seriöst, är detta ett skämt eller består Sd enbart av outbildade lantisar som tycker att detta är en viktig fråga för Sveriges framtid!? Kanske ska man också få bränna spriten hemma? Eller varför inte odla hasch i växthuset?Dödsstraff? Allvarligt? 2009? I det mest demokratiska landet i världen? Kommer SD in i riksdagen kan jag inte se annat än förödelse o´ch katastrof, och jag tycker det är rent ut sagt förjävligt att sådana mentalt efterblivna och förmodligen utstötta människor väljer att kalla sig representanter för Svenska folket. Ni borde skämmas!

2009-12-15 @ 12:58:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0