”TOPPOLITIKER” I ASTRID LINDGRENS VIMMERBYI Vimmerby finns det en socialdemokratisk politiker som heter Peter Högberg. Han anser att det bara är han och hans gelikar som får skriva ”Vår Astrid”. Peter Högberg har en hel rad förtroendeuppdrag i kommunen och måste anses vara en socialdemokratisk toppolitiker i Astrid Lindgrens Vimmerby.

I måndags skrev han ett blogginlägg där han kallade Sverigedemokrater för ”främlingsfientliga rasister” med anledning av Aftonbladets publicering av Jimmie Åkessons debattartikel. Troligen hade han inte ens bemödad sig om att läsa debattartikeln innan han vräkte ur sig dessa ord i ett blogginlägg. Jag kommenterade då hans inlägg och bad honom att citera de stycken i artikeln som han ansåg vara rasistiska. Då fick plötsligt denne socialdemokratiska toppolitiker stora problem.

Läs den debatt som vi sedan fört och hans oförmåga att ens ge ett enda litet exempel på rasism. Ynkligt är bara förnamnet! Läs inlägget och vår debatt i kommentarerna.

Kommentera gärna sedan dina intryck på hans blogg.


Kommentarer
Postat av: .

Thoralf-Peter, 1-0

2009-10-21 @ 14:08:20
Postat av: robban

jag är för en fri invandring men de får själva stå för bostad och uppehälle dvs inga bidrag för invandrarna över huvud taget. kvotflyktingar ska få den hjälp de behöver. inga bidrag brukar ha en tillräckligt preventiv effekt. de ska på sin höjd få tut i ex 10 år innan det blir aktuellt med put.

2009-10-21 @ 14:10:48
Postat av: Micael Foghagen

Stackars Högberg och dess gelikar...men de må de ha!

2009-10-21 @ 14:42:33
Postat av: Peter Högberg

Jag har svarat Thoralf. Men han är ej nöjd med svaret och då får det stå för honom själv. Det verkar finnas en slinga att man bara blir nöjd med svaret om det är som man själv vill. Så är inte verkligheten.

2009-10-21 @ 14:52:25
URL: http://hogbergstankar.blogspot.com/
Postat av: Micael Foghagen

>Peter HögbergJag var nyss inne på din blogg och ditt svar till Thoralf var , ja vad va det? Du ombads ge exempel på rasism i Jimmmies debattartikel men du kunde inte prestera ett enda. Klart man inte blir nöjd med ett sådant svar. Snarare upprörd!Det är minst sagt en föraktfull inställning du intar, först anklaga min partiledare, sedan Thoralf och mig själv och alla andra SD-sympatisörer för att vara rasister men när vi ger dig chansen att ge ett endaste exempel går du bet.Inser du inte hur löjlig du gör dig? Men det värsta är att du sprider lögner.

2009-10-21 @ 15:05:59
Postat av: AWSvensson

Jag har ställt frågor på denne soosses blogg men de verkar försvunnit ut i rymden.

Allas lika värde : innebär det att Sverige har försöjningsansvar för all världens befolkning bara de slänger sina papper efter att köpt sig hit.

Om alla människor är välkomna till Sverige, onekligen inte eftersom vi , på papperet i varje fall , har reglerad invandring.

2009-10-21 @ 15:20:39
Postat av: Calle

Bra jobbat, Thoralf!!!

@ Peter Högberg: Du citerar Hierpe! Varför skulle SD vara nazistiskt? Det finns ju partier för såna i Sverige. Dom går i demonstrationståg mot judar och Israel tillsammans med muslimer och vänsterfolk.Varför skulle en övertygad kommunist rösta på sossarna när det finns ett kommunistparti??

2009-10-21 @ 16:15:14
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Peter Högberg är en typisk obildad socialdemokratisk politiker som har överlevt sig själv!

"Saliga äro de korkade, ty de skola icke drunkna"!

2009-10-21 @ 16:48:07
Postat av: Gubben o Gumman

"Sådan är inte verkligheten"Herr Högberg är en av verklighetens folkFrågan är bara på vilken planet.Tänk vilken smäll för en sådan kille när han kommer på att Palme förstört hans fosterland.

2009-10-21 @ 16:51:04
Postat av: Björn Runn

Igår kom i brevlådan en reklamtidning om att

möta julen i "Astrid Lindgrens värld" i Vimmerby.

Alla de kända figurerna och miljöerna ur Astrid Lindgrens författarskap välkomnade med öppna armar.

Ett stycke svensk kultur och historia tycktes det mig. Värd att bevara och värd att berätta.Det som slår mig är att när en del av vår tradition/historia ( det gamla bondesamhället)

berättas så utestänger vi en betdyande del av dagens befolkning. Vilken skolklass kan kan resa till

Vimmerby och besöka Astrid Lindgrens värld??Hela tilställningen är ju en kränkning av de som inte delar vår historia, vår kultur och vårt sätt att

förmedla våra erfarenheter.

Ska Astrid Lindgrens Värld vara en del i det mångkulturella Sverige så måste också Astrid

Lindgrens figurer och miljöer anpassas till rådande förhållanden. Ty det hon beskriver är inget

annat än ett nationalromantiskt bondesamhälle med

en ganska så homogen befolkning, en gemensam tradition och historia.Ska denna "värld" finna nåd inför dagens politruker och "experter" borde den snarast

ändra inriktning.Med dagens " politiskt korrekta "ögon torde Astrid Lindgrens hela litteratur betraktas som högst tvivelaktig.

2009-10-21 @ 18:53:27
Postat av: Helene

Ännu en fåntratt som gick på pumpen. Tack för det Thoralf.

2009-10-21 @ 19:51:07
Postat av: Thoralf A

Björn RunnDu har helt rätt! Men jag känner nästan att jag måste radera hela din kommentar så inte någon av mångkulturkonsulenterna läser din kommentar för då ligger Astrid Lindgrens värld illa till.

2009-10-21 @ 21:32:08
URL: http://www.thoralf.se
Postat av: Sven

Känner att jag måste tacka för en intressant avklädning av en S-politiker. Som så många andra som antagit att viss ärlighet bordefinns i det politiska högre skiktet är jag nu oerhört förvånad hur man ljuger, man hittar personer som har en extrem bakgrund och förklarar att pga att dessa, etablerade rasisters uttalande är SD nazistanstucket. Har halkat in på din blogg och läst nu en längre tid efter Östra Ölands dödfall. Råkade också i helgen läsa Ian W:s nya bok och inser att vissa av dagens politiker är lika ruttna och falska som Bengt Westerberg som var anledningen till att jag lämnade folkpartiet för länge sedan. Han lämnade ju soffan när Nyd kom och lurar ju Rödakorsare på pengar numera. En Kd-väljare som funderar allvarligt på att rösta på er "rasister" och "nazistanstuckna" som av någon märklig anledning försvarar judar då och då. Kanske ni inte är riktiga nazister ändå, fast bara lite eller

2009-10-21 @ 22:16:17
Postat av: Markus Ketolainen, SD Haninge

Skrev ett litet blogginlägg om din debatt med Högberg. Själva bilden som finns med är det mest intressanta.

Postat av: Peter, den förste.

@Sven: "...Kanske ni inte är riktiga nazister ändå, fast bara lite eller"Vill du hitta folk som är nazi-light får du allt söka på nån SSu blogg eller i den rödgröna sörjan. Förövrigt är som bekant 2/3 rött och 1/3 grönt detsamma som brunt.

2009-10-22 @ 00:32:47
Postat av: Sven Duva

Jag kommenterar nog av ohejdad vana. Jag har inget nytt att komma med. Men det har ju inte Peter heller. Jag kanske ska gå med i Sossarna. Vem vet, kanske jag och Jimmie bildar en koalitionsregering 2014. :-)

2009-10-22 @ 02:30:40
Postat av: Gustaf Janson

Tilläts inte kommentera på Högbergs blogg, så här har ni min kommentar till hans efterblivenhet."Men herregud, Högberg! Hur svårt kan det vara att ge exempel på rasistiska inslag i Åkessons artikel? Du har ju själv hävdat att den är just rasistisk, då måste du ju ha tagit ställning till hela eller delar av den för att kunna dra den slutsatsen, eller hur? Du vrider dig värre än metmasken på en nyagnad krok. Nog för att jag kände till faktumet att vissa (främst sossar) lokalpolitiker knappast tillhör dom mer skarpslipade knivarna i lådan, men du ger ju faktiskt den rena och oförfalskade idiotin ett praktfullt ansikte.Seså, torka nu dräglet ur mungiporna och ge oss törstande en svalkande dryck bestående av dina citat från den artikel som du storvulet och helt utan substans kallar "rasistisk". Herregud, må Gud förbarme sig över invånarna i den kommun du har din politiska gärning!"

2009-10-22 @ 19:08:37
Postat av: Tore

Heja Thoralf! Din kombatant har lämnat in!...

2009-10-23 @ 01:32:27
Postat av: tomtefar

Ja nu när JK talat om att det inte är rasistiskt så blir det mer intressant att få reda på hur Peter Högberg kommit till den motsatta slutsatsen ! kan Peter Högberg lagen bättre än JK ? många frågor men inget svar Högberg men en uppriktig ursäkt från Herr Högberg för att ljugit skulle nog vara det minsta man kunde begära.

2009-10-25 @ 13:11:17
Postat av: Peter Sandberg

Ang Peter Högbergs "Tankar" om att de rödgröna är sååå duktiga och målsättningen är 40% samt att de ska focusera på arbetslöshet mm.Gick inte att kommentera därinne så jag lägger det här istället.-Glöm inte att ni skall föra fram mer bidrag som ni älskar så djupt....helst till de som redan får bidrag från annat håll så de således tjänar gravt mer än hårt slitande arbetare som inte har drabbats av lathetssjukan ni premierar...

Er politik är febrig och inte alls uppdaterad till dagens klimat.

Så stanna ni hemma och kurera er på kammaren så kan vi andra göra något åt saken istället..

2009-11-24 @ 12:54:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0