NYTT REKORD I SIFO

Jimmie Åkesson presenterade siffrorna för SIFO:s senaste undersökning under kvällens middag i Ljungbyhed. 4,7 procent är den högsta siffran någonsin för Sverigedemokraterna i en opinionsundersökning från SIFO.


4,7 procent är den högsta notering Sverigedemokraterna (SD) fått sedan Sifo började redovisa partiets väljarsympatier i september 2006. SD, som detta veckoslut har samlat sitt högsta beslutande organ till landsdagar i Klippan, är i nuläget större än Centerpartiet (4,6) och Kristdemokraterna (4,3).

Enligt Sifo:s opinionschef Toivo Sjörén är Skånedominansen bland Sverigedemokraternas sympatisörer inte lika dominant som tidigare.

– Det har skett en geografisk breddning. Men partiet är svagt i storstäderna och allra svagast i Stockholm.

 

Även väljarkåren har breddats och omfattar även pensionärer. Yngre män är fortfarande den största enskilda gruppen, men partiet har nu lika många kvinnliga sympatisörer som manliga.

Nytillskottet kommer främst från förstagångsväljare eller tidigare soffliggare. De som tidigare röstat kommer främst från Moderaterna eller Socialdemokraterna.

Läs hela artikeln i GP.


Kom då ihåg att undersökningen är gjord innan Landsdagarna. Jag är personligen helt övertygad att den publictet som vi får under denna helg kommer leda till ännu bättre opinionssiffror.

Det som gläder mig mest är att vi enligt undersökningen har lika många kvinnliga sympatisörer som manliga.

Se även inslag i TV4 Nyheterna där jag lyckats medverka i ett inslag.

Länk till 19-Nyheterna

Trackback
RSS 2.0