KRITIKER INTE VÄLKOMNA TILL KALMAR KOMMUNS MÖTEN

I Kalmar har vänstermajoriteten stora planer för Kalmars ”Rosengård”, Norrliden. Ett projekt som kallas Norrliden strand har tagits fram och planerna har presenterats för de boende i de berörda områdena. Vid det möte som hölls den 9 september var protesterna mer än högljudda av de boende i de omkringliggande områdena som nu skall integreras i Norrliden för att skapa ett mer ”attraktivt” Norrliden. Norrliden är utan tvekan den mest problematiska stadsdelen i Kalmar, med precis samma problem som andra invandrartäta områden i andra städer. Adresserna Två  Bröders väg, Två Systrars väg och Smålands Lejons väg förekommer flitigt i domarna vid Kalmar Tingsrätt och är alla adresser i Norrliden, ett faktum som sällan tas upp i media.

Andelen invandrare ökar ständigt i denna stadsdel. Så fort en lägenhet blir ledig i detta område så lägger invandrarservice i många fall beslag på lägenheten och placerar nya asylsökande med PUT i dessa lägenheter. Idag kommer dessa i huvudsak från Afghanistan, Somalia och Irak vilket gör Norrliden än mindre attraktivt år från år för etniska svenskar.

Det är med denna bakgrund man skall se de högljudda protester vid kommunens informationsmöte den 9 september.  Projektets syfte bygger på att jobba bort segregeringen där Norrlidsvägen delar området i två delar enligt ansvariga på kommunen.

Barometern beskrev mötet den 9 september på följande sätt.

 ”Tre timmars råskäll. Ett totalangrepp på alla fronter. Mötet om Norrliden strand spårade ur totalt på onsdagskvällen.”

 En av de närvarande beskrev mötet som hölls av kommunens planeringschef Björn Strimfors med följande ord.

 ”Mötet var dåligt förberett och dåligt utannonserat. Dessutom är många av idéerna tagna ur det blå och mer vackra ord än realistiska.”  

 

Läs artikeln i Barometern.

 

Nu bjuder kommunen och Björn Strimfors in till ett nytt möte men då är inte allmänheten välkommen. Nu är det bara föreningar och organisationer i området som är inbjudna och max två representanter för varje grupp är välkomna.

Den som har sett förslaget på Norrliden strand förstår säkert att de boende i områdena reagerar. Grönområden, skogspartier, motionsspår, fotbollsplaner och strandängar kommer att bebyggas på ett eller annat sätt. I rena villaområden kommer hyreshus byggas och syftet är givetvis att bryta segregeringen, som det så vackert heter.

 

Hur har då kommunens företrädare tänkt sig att denna segregering skall brytas?

För det första är det ju intressant att Kalmar kommun pekar ut och erkänner Norrliden som ett segregerat område.

Nu finns ju bara två alternativ för hur en segregering kan brytas, antingen skall etniska svenskar flytta in i Norrliden eller så skall invandrare flytta ut i de omkringliggande villaområdena. Den som studerar detta förslag begriper omgående att det inte handlar om att få svenskar att flytta in till Norrliden utan tvärtom. Jag förstår att dessa villaägare inte vill ha flerbostadshus på sina grönområden som kommer att befolkas med muslimer från Afghanistan, Somalia, Palestina och Irak. Nu är det inte så många av de som protesterar som vågar säga att detta är orsaken till deras protester utan man har en rad andra ursäkter men hur många tvivlar på att mina slutsatser är felaktiga.

Vem vill ha kvinnor i Burka och Niqab och män i skägg och pyjamas in på knuten?

Jag tror att de flesta som bor i de omkringliggande områdena föredrar att kommunen inte gör några förändringar alls. Möjligen skulle de applådera en inhängning av Norrliden.

När mötet hölls den 9 september hade jag inte möjlighet att närvara men den 21 oktober skall jag besöka detta möte om jag nu blir insläppt av kommunens ”vakter” som skall kontrollera att inte någon förening eller organisation skickar mer än två företrädare.

Sverigedemokraterna lär dock med stor sannolikhet inte få någon inbjudan.


Kommentarer
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Mitt förslag är att kommunen bygger ett höghus på Boholmarna ( jämte Rydström ) och befolkar detta med kulturberikare. Inga protester alls ( åtminstonde inte från Rydström, som saknar mångkultur i sitt helvita område ) men kanske från andra. Förresten kan väl några bo hos Rydström, som har lagt in om bygglov för en utbyggnad.

2009-10-13 @ 20:16:53
Postat av: Gubben o Gumman

Finns det möjligen 1000 motståndare till Norrliden strand som kan stödja Thoralf vid mötet.21 okt var mötet.Det börjar bli dags .Är du tveksam kan du ju alltid surfa in på Politiskt inkorrekt ,ang länstyrelsens förbud för

brandkåren att ha kamera i sina bilar när dom utsätts för mordförsök.

2009-10-13 @ 20:37:21
Postat av: svennebanan

Ni får väl se till att upplysa folk om när och var mötet skall hållas, och samlas utanför samlingslokalen. Några hundra arga Kalmarbor som står utanför och protesterar skapar garanterat mediauppmärksamhet. Se till att ta med dig bankgiroblanketter för SD-medlemskap Thoralf

2009-10-13 @ 20:59:47
Postat av: j-å

Varför inte ta i ordentligt. Varvsholmen.

Bör väl gå att fixa lågbudgetlägenheter i den där fula, gamla tegelbyggnaden, som ligger i fronten av holmen.

Samt en minaret vid sidan om "läppstiftet" som pricken över i.Då skulle nog de med "makt och pengar" vakna upp.2009-10-13 @ 21:10:05
Postat av: j-å

Fel av mej.Det ligger tre fula, gamla tegelbyggnader i början av Varvsholmen.Uppskattningsvis 50 lägenheter till en början.

2009-10-13 @ 21:21:59
Postat av: Anonym

Först för politikerna en invandringspolitik som fullständigt saknar stöd hos den svenska befolkningen. Sedan kräver de att vi ska ta hand om deras skitiga byk. Skalle-Per (Rydström) och de andra mångkulturförespråkarna har inte en aning om hur vanligt folk har det i dessa områden. Eller rättare sagt, de skiter fullständigt i det! Det kokar i det Svenska folkhemmet. Hoppas detta märks i valet 2010!

2009-10-13 @ 22:20:32
Postat av: Tengil

Lägg information i folks brevlådor och be dom komma till mötet. Politikernas version är "demokrati" är vidrig.

2009-10-13 @ 23:07:47
Postat av: Bamse

Angående Lars Roséns inlägg här...

Du är 100% ig...

Håller med dig fullständigt....

Tispa kommunen om att slå upp tält på hans tomt så kan det vistas inne hos honom vid behov...

Då spar vi ju in bidragen på alla dessa...

Jag undrar om det inte var han som gick i pjyamas och lösskägg på Storgatan förra veckan. Han skulle väl impa på sina kompisar..

2009-10-14 @ 08:02:01
Postat av: Info

SVERIGEDEMOKRATERNA POPULISTISKA ENLIGT SREtt inslag i Sveriges radio idag på morgonen, som handlade om ”populism”, återkom inte oväntat då och då till Sverigedemokraterna, Dansk Folkeparti, Fremskrittspartiet m.m. som särskilt avskräckande, odemokratiska, populistiska exempel.Inbjuden expert var CHRISTIAN ANDERSSON, som länge och oemotsagd fick lägga ut texten. Utgångspunkten för det hela var Göran Hägglunds tal och artiklar i år om motsättningar i Sverige mellan ”eliten” och ”verklighetens folk” och Christian Anderssons egen, nyligen utgivna bok ”Populism”.De av Christian Andersson utpekade ”populisterna” avfärdades i intervjun inte oväntat som okunniga, främlingsfientliga, antifeministiska och dåliga i största allmänhet. Någon elit fanns däremot inte. Bara illasinnat prat för att vinna billiga, politiska poängLåt oss ta en liten titt på Christian Andersson. Vem är han själv?CHRISTIAN ANDERSSON är journalist och f.n. lektor i journalistik vid Södertörns högskola. Tillsammans med Anna-Lena Lodenius, Marie Demker, Ulf Bjereld m.fl. tillhör han Sveriges radios oftast inkallade experter, när man önskar fördömanden av den svenska ”högerextremismen”. För Sveriges radio har han gjort flera (naturligtvis prisbelönta) radiodokumentärer på samma ämne.Är han därmed den rätte att uttala sig som opartisk expert? Eller utgör han i själva verket personligen ett av de mest typiska exemplen på en företrädare för den mediala vänstereliten?Maria Schottenius, Dagens Nyheter: ”Om ni vill använda en timme till något vettigt, läs då sociologen och lektorn Christian Anderssons skrift Populism.”2009-10-14 @ 08:17:44
Postat av: Prinsessan Madeleine

Annat ämne:http://monaljuger.wordpress.com/

2009-10-14 @ 08:25:32
Postat av: Malin R

Västra Norrlidens sociala problematik måste fördelas.Villaägarna i östra Norrliden ska inte tro att de kan få fortsätta att bo lugnt och tryggt.Ett synnerligen orättvist förhållande enligt multikulturalismens förespråkare.Norrlidsvägen är en barriär mellan öst och väst enligt dessa tjänstemän och politiker.En skyddsbarriär enligt allmänheten som ser verkligheten.Nu ska dock som sagt problemen fördelas rättvist under integrationens täckmantel.Därav det nya mötet med utvalda deltagare som garanterat inte kommer att protestera, d.v.s. ett diskrimineringsmöte.Var står den s.k. alliansen i Kalmar i frågan?Kommer den att svika i den politiska korrekthetens namn?Vi i östra Norrliden väntar på svar.

2009-10-14 @ 08:58:31
Postat av: Skånepåg

Lite väl tidigt att snickra ihop en Limerick. Men OK, den här får väl ändå duga.I det redan invandrartäta området Norrliden

gör kommunen allt för att få utrymme till muslimen.

Här skall även svensken integreras till varje pris

högt över huvudet på den som är klok och vis.

För Johan är hänsyn till demokrati passé, liksom den för individen!

2009-10-14 @ 10:58:36
Postat av: AWSvensson

Åter igen kan jag hänvisa till denna blogg som klart och tydligt beskriver hur denna asylhantering utvecklats till århundrades största bedrägeri , där de som drabbats är den svenska befolkningen och dess skattebetalare. Hur länge skall detta få fortgå, en fråga man ställt sig i snart 20 år. När skall dessa korkade, är snäll idag, politiker inse vad som händer. Svaret är givet , när Sverigedemokraternas väljarandel uppgår till för dessa politiker besvärande siffror, dvs när makten är hotad

2009-10-14 @ 11:03:43
Postat av: AWSvensson

URL -ade i fel ruta.

Postat av: S-E Karlsson

: Stod härom eftermiddagen och väntade vid Högsbys

nya rondell dvs södra delen nere vid gamla Mejeriet ,döm om min förvåning när jag fick se en taxi komma från Trafikterminalen på väg söderut ,taxin var fullsatt med antingen Iranier eller Irakier kan inte avgöra vilket ,antagligen var de på väg mot Blomstermåla efter att ha varit på som jag tror SFI= Svenska för invandrare ,i Högsby . Min fundering blir givetvis , kan inte dessa SFI- elever åka med vanliga färdmedel typ tåg eller buss som ju går ganska regelbundet både norr och söderut ! Att transporteras med taxi tur och retur Högsby- Blomstermåla kanske dagligen borde väl vara betydligt dyrare än att köpa tex månadskort på tåg eller buss ? Tänker man vidare på att äldre och sjuka knappt får färdtjänst så är ju detta helt tokigt , äter dom måhända på silverfat med silverbestick också ?

S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-10-14 @ 11:43:33
Postat av: Nalle i Växjö

Stackars Kalmariter.Och fängelset hotas av nerläggning fast underlaget ökar varje dag.

Postat av: dan åke

farlig "lek" allians och sossepartier håller på med med att införa Islam överallt och nu ökar det till att tvinga på medelsvensson "mångkultur".

på 1970 talet "flörtade" politiker i afganistan och pakistan med Islamister och det ledde till Talibanstyre det verkar som det kommer gå åt hel-vte med Sverige om mångkulturprojektet får ta över helt och hållet. men det är planerat från EU så de kan plundra Sverige utan att etniska Svenskar skall finnas kvar som skulle stoppa Uranbrytning,slutförvaring av all Världens kärnbränsle utanför Uppsala som är enda godkända berget i Världen,skog och vattenkraft mm finns säkert planer bakom det sakta förintelsen av Sverige.

2009-10-14 @ 16:36:48
Postat av: Nissolf

"Nalle i Växjö".

Irak = krig - turism - universitetsstudier.

(Växjö Universitet är fö snart Linnèuniversitetet Växjö/Kalmar).

Postat av: Nalle i Växjö

Jag ska nog anmäla mig till en kurs i Arabiska i vinter så jag kan göra mig förstådd i mim hemstad Växjö.

Det gäller att snabba på för

utvecklingen går fort (:-(

2009-10-14 @ 20:16:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0