MONA (S) VILL INFÖRA STRAFFARBETEFör att vi skall klara att behålla välfärden i vårt land måste alla jobba längre innan någon går i pension. Nu räcker det således inte med att pensionärer skall straffbeskattas nu skall de även tvingas till straffarbete i tre år innan de börjar straffbeskattas som pensionärer. Läs artikel i SvD


Hur kunde det gå så snett i Sverige?


För mig är inte demografin den fullständiga sanningen, det är bara halva sanningen. Den andra delen av sanningen är den katastrofala massinvandringen .  Enligt flera rapporter tar det som genomsnitt ca 7-8 år innan invandrade män har ett arbete med egen försörjning och för kvinnor tar det 10-11 år. Hur dessa siffror räknats fram vet jag inte men moderaterna har använt sig av dessa i sina dokument och då kan man ju också ha vissa tveksamheter till om de trots det skrämmande innehållet ändå inte är lite friserade.


Om socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen får som de vill kommer kommande pensionärer även få ”straffarbeta” tre år innan de får gå i en välförtjänt pension. De får med andra ord betala för den katastrofala invandringen inte bara en gång, utan två gånger genom detta socialdemokratiska förslag. Som det inte vore nog får de även en sstraffskatt som alliansen infört för pensionärer. Här pratar vi verkligen om allas lika värde.


”Vi äldre kan jobba längre” säger Mona Sahlin.


Har Mona Sahlin någonsin haft ett vanligt jobb? Ett jobb som innebär lite kroppsarbete som t.ex. inom vården har hon definitivt aldrig utfört. Att då kasta ur sig ”Vi äldre kan jobba lite längre ” är ju väldigt enkelt. Det är ännu en groda som hoppat ur hennes mun som jag tror väldigt många med kanske 40-45 år i arbetslivet reagerar väldigt kraftigt på. Det är säkert en väldigt stor andel som känner sig utslitna av ett långt arbetsliv.


Den är nog lika oövertänkt som ”det är häftigt att betala skatt”. Det påståendet delades nog bara av kommunisterna i Vänsterpartiet men då tänkte det givetvis inte på sig själva utan på de ”rika” i samhället. Jag tror inte ens de egna medlemmarna i Socialdemokraterna delade hennes åsikter.


Personligen betalar jag gärna den skatt jag gör idag MEN under den förutsättningen att den används till rätt saker. Tyvärr så är inte det fallet i dagens Sverige.


Kommentarer
Postat av: Drutten

Demografi snacket är bara skitsnack.

Om man fördelade landets pengar väl

så skulle vi inte behöva jobba längre än 65!

Det mångkulturella experimentet tillsammans med

hyper kapitalism har sugit ut landet och det kommer ta generationer att återställa skadan.

2009-10-28 @ 00:21:45
Postat av: Peter, den förste.

@ThoralfSjälvklart måste vi alla jobba tills vi dör; för hur skall vi annars kunna ha råd med det mångkulturella experimentet som under sina 30 år kostat 1 000 - tals miljarder och kommer att kosta 1 000 - tals miljarder mer. Att jag själv inte behöver arbeta mer än till 50 års ålder har absolut ingen som helst betydelse, för "alla djur är jämlika, men vissa djur är mer jämlika än andra". Föresten så gör vi såssar inte saker och ting annorlunda än vad såssarna i England gör:"Labour wanted mass immigration to make UK more multicultural, says former adviser. Labour threw open Britain's borders to mass immigration to help socially engineer a "truly multicultural" country, a former Government adviser has revealed." Se http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/lawandorder/6418456/Labour-wanted-mass-immigration-to-make-UK-more-multicultural-says-former-adviser.htmlP.S. Har haft mitt hjärta där, men är ingen såsse nu om nu någon skulle få för sig det.

2009-10-28 @ 00:29:52
Postat av: Gubben o Gumman

Synovate : SD 3.9%, nu börjar "valfusket" bli synligt.Snart kommer Skop med 2.9% för SD .Den höjda pensions åldern, mörkas in hos 40-talisternas pensioner ,istället för på berikarkontot.Så kan dom somna tryggt, och mumla "Vi e så nöjda så"Att deras barnbarn konkurrerar med Mustafa och hans instegsjobb ,har dom ingen aningen om.Sannolikt konfiskerar Lasse o Mona deras privata pensionsförsäkringar, med några snillrika extraskatter.För att trygga deras statlig pension.....Vad dom mumlar innan dom somnar ,ja det vet ni nu.Trodde Måna att hon skulle lura Gubben o Gumman.En hemlis kan vi avslöja 60-taliterna är flera,

så där åker det på 3-4 år till för Svenne att jobba.Lägg sedan till 1 miljon invandrare till på 10-15år.Så kan man nog plussa på 5 år till.Pensionsåldern blir således 77 år kan bli tufft för en murare el elektriker.Även kommunals flickor får köpa ett par extra Birkenstock innan pensionen.Fast dom blir nog avdragsgilla det fixar Mona.Så kan dom lungt gå hem efter sista arbetsdagen och sluta ögonen för gott med ,orden "vi e så nöjda så"Eller så skiter dom i den socialkommunistiska cirkusen ,och röstar på Sverigedemokraterna.

2009-10-28 @ 00:45:49
Postat av: Gubben o Gumman

Demokratiska DN har under rubriken val 2010

länkar till alla partier inklusive Piratpartiet o FI.Sverigedemokraterna finns det ingen länk till.

2009-10-28 @ 00:49:29
Postat av: Skeåning

Eller vad sägs om att det är sexigt att betala skatt? Ännu en Sahlin klassiker.. Tror inte hon använder sådan retorik längre dock, lär inte falla i god smak med muslimer..Varför gör gubben och gumman alltid kommentarer med den säregna stilen att ha mellanrad till varje mening? Det blir väldigt utspritt och jobbigt att läsa. Det är ofta inte alls knutet till ämnet vilket gör att diskussionen hackas i sönder och dör. Lite synd Gubben & Gumman, bara ett vänligt påpekande, och ni har ofta bra poänger. Kanske skulle starta en egen blogg?

2009-10-28 @ 00:56:23
Postat av: vmm

Appropå Mona så hörde jag för någon månad sedan ett radioprogram i P1 som berättade om Monas så kallade Toblerone-affär. Journalisten som avslöjade hennes dribblande med kontokort berättade om vad som egentligen hade hänt under den här affären, och att Mona skickligt nu fått det till att bara verka som det handlade om en Toblerone som av misstag hamnat på fel kort. Icke. Journalisten berättade om ett systematiskt trixande med korten, med lön som togs ut i förskott, med en Mona som tappat kontrollen över sin privata ekonomi. Att tappa kontrollen över sin ekonomi kan hända vem som helst men jag är bekymrad om en statsministerkandidat gör det.Toblerone-affären var betydligt mer omfattande och problematisk för Mona än en chokladbit som hamnat på fel kort. Svenska folket kanske bör påminnas om det i god tid före nästa val.

2009-10-28 @ 01:16:09
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Tore

Rullatorn kommer till användning av vårdens personal! Vårdpersonal som iregel är utslitna före 60 års ålder! ja, ja! Mona "muslim" och hennes förslag! Låt istället "fackföreningarna" bestämma

pensionsålder!

Det kan finnas yrken där folk kan tjänstgöra till 80, om de inte dessförinnan erhållit hjärnblödning av allt tjaffs! Yrket? Just det, politiker! då sparar vi in deras pensioner som de får efter endast 12 år i viss ställning! Och blir de kickade

skall endast minimiersättning utgå! (5000 kronor skattefritt)...:-)

2009-10-28 @ 01:21:32
Postat av: Smuggler

Peter den förste,jag länkar till samma som dig,för det brör oss svenskar lika mkt,varenda friskt tänkande europe borde bli j-t mörkrädd av detta,för exakt samma sak sker i alla rika länder i europa.LÄS DETTA!!! och kommentarerna…så förstår ni snabbt att ett litet land som sverige med en betydligt naivare och extremt följsam och blåögd befolkning har varit 10ggr lättare att blåsa,frågan är bara NÄR något liknande avslöjas i sverige….och ser man på kommentarerna så är det EXAKT samma kommentarer som överflödar svenska forum och artiklar varenda gång det skrivs om det sociala experimentet med muslimer…..dags att alliera sig med övriga europas motståndsrörelser – för förr eller senare kommer blod att flyta.http://www.dailymail.co.uk/news/article-1222769/Dishonest-Blair-Straw-accused-secret-plan-multicultural-UK.html2009-10-28 @ 01:25:58
Postat av: Smuggler

TOBLERONE-affären vmm?,hade svenska folket haft ett enda uns av riktig ryggrad och stolthet hade mona-muslim-allah-sahlin varit avsatt med 308 winchester för länge sedan,efter hennes alla svenskfientliga uttalanden och bevisat hat mot sitt eget folk är det fullständigt ofattbart att folket och hennes partikamrater ger henne en enda röst...fullständigt j-a ofattbart...hon borde ha avlägsnats redan vid första uttalandet om svenskar och tvingat leva under skyddat identitet i sydafrika.Men men,svensson får vad han förtjänar till slut,var så säker,om 10-15 år får folk se exakt vad dom röstat på och vad dom tillåtit hända med sitt land,då är sverige,pengarna,välfärden och det trygga landet SLUT.Det sätter jag mitt liv på.

2009-10-28 @ 01:35:51
Postat av: Peter, den förste.

@SmugglerBättre aktiv idag, än radioaktiv imorgon.

2009-10-28 @ 01:41:08
Postat av: Tomtefar

för dom intresserade bifogar jag en länk till monas shopping turer med Riksdagen kontokort och det var inte bara toblerone som inhandlades !

Hon var en oärlig person och är det fortfarande.http://www.expressen.se/1.511241

2009-10-28 @ 02:29:35
Postat av: vmm

Smuggler skrev: "hade svenska folket haft ett enda uns av riktig ryggrad och stolthet hade mona-muslim-allah-sahlin varit avsatt med 308 winchester"Fruktansvärt. Det här tycker jag Thoralf ska radera. Jag gillar inte Sahlin och jag vill inte att hon ska bli statsminister men våld kan jag aldrig acceptera. I ett land där vi haft ett statsministermord och ett mord på en utrikesminister relativt nyligen så finns absolut inget som helst utrymme för att ens utan att mena det säga sådana här saker.

2009-10-28 @ 02:50:47
Postat av: World Traveller

@ vmmTill viss del har du raett men aendaa inte. Hur tycker du Quisling borde ha behandlats?

2009-10-28 @ 04:12:50
Postat av: Nesse

Att hennes utspel är logiska och genomtänkta kan man inte anklaga henne för. Hon sa i Tv härförleden att s är ett arbetareparti!! Undrar hur de arbetare tänker vid 60 som efter ett tungt arbetsliv vill gå i pension efter denna present från Mona. Sosseriet har naturligtvis upptäckt att invandringen kommer att bli så dyr att vi alla måste slava framemot 70 om det ska gå ihop. Där finns en logik, men tror ni blufferskan Mona kommer att avslöja den, om hon ens är medveten! ?

2009-10-28 @ 05:06:53
Postat av: Hulda

Är det "Mao-glasögon" de har på sig, Ulvskog och Sahlin?

(Appropå Forum för Levande Historias utställning om Kambodjas tragiska historia och fyra naiva Svenskars resa dit, som inget såg och inget hörde. Trots att mängder med människor dödades och svalt ihjäl.)

Idag kanske dessa glasögon effektivt döljer problemen med invandringen och mångkulturen........

2009-10-28 @ 05:56:35
Postat av: Fredrik

Undra på att vi måste jobba längre!

SANSLÖST ATT MAN SKA BEHÖVA STRAFFAS FÖR VARIT MED OCH BYGGT UPP ETT LAND OCH ETT SÄTT ATT LEVA!!Vi kan inte rädda världen och kommer inte att göra det heller. 3år till? Surfit.... har ingen skam i kroppen! Stoppa massflödet på bidragskåta invandrare så kan vi gå hem idag, nya människor in i arbete imorgon, sen tar vi in dom som har ordentliga skäl att komma hit för vad tycks om dessa!? Mygel o båg AB!

Postat av: Fredrik

Ordentligt Förbannad!!Min rätt som hårt arbetande svensk vad är och finns den? När kan jag luta min slitna kropp tillbaka och njuta av det lilla som är kvar?70 ?? Så här blir det när man låter facister leka i vår demokrati. Röstar vi stop så är det stop !!Ska jag med andra ha dåligt samvete för att jag lever hyfsat? Förtjänat varenda krona med det har slitit på kropp o själ. Försummat familj flera gånger om bara för man ska få det att gå ihop!Sen Mona muslim så vill du höja skatten??

Det jag fått i lönehöjning de senaste 2-3 år vill du nu ta ifrån mig din jävla su..... varför?För att jag ska vara med och försörja människor som du tycker ska komma hit helt kravlöst och utan eller med lögner som giltiga skäl?Fan ta dig din Sverige hatare!Ska veta hur stolt jag är över hur större delen av oss svenskar beter oss mot andra. Men du föder en ilska inom mig och andra pga av att du så ansvarslöst ger mig ansvaret över andra oönskade individer.Du utsätter mig och min familj för kulturer,religioner och en människosyn som är så främmande för mig att jag ser det som min skyldighet att försvara mig och mitt sätt att leva i mitt land!Inte våld men verbalt genom att rösta SD.Informera vänner ,kollegor och alla i min närhet om hur du fördärvar vårt land.Hade du som politiker fördärvat välfärden för något muslimskt land eller något annat favoritland som du har så.... Inte svårt att lista ut kanske?Det du gör är att föda en ilska !

Men vi har vår yttrandefrihet som gör oss till kompetenta motståndare! Så bring it on din

SVENSK HATARE!DU,ISLAMISTER,FACISTER,INVANDRARLIGISTER, NYNAZISTER OCH BIDRAGSKÅTA IMIGRANTER

ÄR SAMMA SKRÄP!UT SKA NI !!Ha en bra dag Mona.S

2009-10-28 @ 07:10:08
Postat av: Nalle i Växjö

En typisk flyktingfamilj

Läs SydsvenskanUndrar om dom ska jobba till 68 eller om dom flyttar "hem" när dom sparat tillräckligt med pengar

Postat av: Skeåning

Flyktingar var de inte, utan anhörigimmigranter. Är det medierna som benämner den här gruppen av immigranter som flyktingar eller är det migrationsverkets definition? Saker ska benämnas för deras rätta sak, och immigrerar man till detta landet utan att fly krig och förtryck är man inte flykting. Om jag emigrerar till England är jag flykting då? =)

2009-10-28 @ 07:33:52
Postat av: Robert

Hade hon hållt sig till sanningen hade det låtit; "Äldre måste jobba längre för yngre nyinflyttade jobbar inte alls och det kostar."

2009-10-28 @ 07:41:47
Postat av: Skeåning

Eller låt oss säga att jag skulle vara gift, och min fru flyttar till USA för att jobba, jag flyttar efter något år senare, då skulle jag i princip kunna klassas som anhörigflykting enligt migrationsverket. Det är samma sak ju. Det är naturligtvis en oerhörd skandal att Sverige bedriver massimmigration av detta slaget bekostat med skattemedel, samtidigt som våra pensionärer sitter urfattiga på ålderdomshemmen och ungdomsarbetslösheten är skyhög.

2009-10-28 @ 07:49:11
Postat av: Info

TOBLERONELedare i Sv.D. 6 januari2007"Att se Mona Sahlin i ledartröjan fick Expressens Britta Svensson att bege sig till arkivet. Vad var det som fällde Sahlin för elva år sedan? Var det verkligen bara att hon köpt en Toblerone med fel kreditkort? Resultatet är en avslöjande krönika (5/1).Det första hon hittade var en artikel om då nyutnämnda arbetsmarknadsministern Sahlin där det, i förbigående, avslöjades att hon haft svart dagmamma. Några år senare uppdagades att hon struntat i tv-licensen. Det var inte det som fällde hennes kandidatur; båda hade uppdagats flera år tidigare. Men lita på att det blir annorlunda i år, efter att just dessa snedsteg avsatt två ministrar.Det som sänkte Sahlins partiledarkandidatur var Expressens avslöjanden om hennes sammanblandning av privata betalkort och statens. Det var inte en toblerone, det var tusentals kronor som plockats ut kontant från ett tjänstekort, hon hade köpt kläder och hyrt bil privat och använt tiotusentals kronor från tjänstekortet på semester. ”När hon krävdes på pengarna struntade hon i att betala, ofta i månader”, skriver Svensson. ”Inte förrän Expressen skrev om dessa otillåtna ‘lån‘ av skattebetalarnas pengar slutade Mona Sahlin att missbruka sitt kort.” Vid ett tillfälle förklarade Sahlin kortanvändandet med att ”jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra.”Att många i dag avfärdar historien som ”en toblerone” måste vara den mest skickliga manipulation av historien som en svensk politiker någonsin lyckats med, skriver Svensson. Myten grundlades vid en direktsänd presskonferens, där Sahlin plockade upp ett av de kvitton det rörde sig om och läste högt. ”Jag köpte två toblerone, blöjor och cigaretter, sa Mona Sahlin med en obetalbar min av sårad oskuld.” Sedan tog hon ”time-out” – på Mauritius, och lät skattebetalarna plocka upp notan för den assistent och de två livvakter som hon tagit med sig till det femstjärniga lyxhotellet. Ridå.I höstas väckte partiveteranen och tidigare biträdande partisekreteraren Enn Kokk stor uppmärksamhet då han på sin blogg avfärdade Sahlin som okunnig och utan egen politisk linje, mer intresserad av varifrån vinden blåser än egen övertygelse, och så oberäknelig att hennes medarbetare brukade slå vad om huruvida Sahlin skulle dyka upp vid möten. ”Med det här vill jag säga, att det personliga slarv, som fällde henne förra gången, är bara förnamnet”, avslutar han. ---Kristian Karlsson

Ledarskribent"

2009-10-28 @ 07:51:00
Postat av: Stefan K

Thoralf

Går det att få fram statistik över hur pensionsåldrarna ser ut i övriga Europa? Jag misstänker att man går åt motsatt håll än här i Sverige.

2009-10-28 @ 08:57:42
Postat av: Roberth

Uppsala universitet har bevisat att demografien är BS! EN bluff!

2009-10-28 @ 10:03:12
Postat av: Info

MÅNAS TRUMFKORT"I dag inleds Socialdemokraternas partikongress, och ett av partistyrelsens alla förslag som ska behandlas är att straffet för sexköp ska skärpas.Det innebär att den som fälls döms till MINST ETT ÅR I FÄNGELSE, i stället för som i dag böter.– Sexköp är inte vilket brott som helst. I dag jämställs det straffmässigt ungefär med snatteri. Det är inte rimligt, säger Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin."(Källa: SR:s hemsida.)2009-10-28 @ 10:24:19
Postat av: AWSvensson

Orkar ni tröska igenom detta sammelsurium av floskler så har ni tagit del av ett koncentrat av allt svammel som PK folket kan uppbringa. Själv tycker jag att meningen som börjar "Även om alla lögner som SD sprider om muslimer hade varit sanna skulle" är en riktig pärla och som avslutning "Vi måste komma ihåg att minst 94 procent av svenska folket är emot rasistpartiet - skulle vi svika dessa och i stället släppa in rasisterna i värmen"

Ta man in sådan smörja som i det här fallet Smålandsposten så är man desperat. Att kalla alla SD väljare rasister, vilket vi vant oss vid, skulle om ordet SD byts mot muslimer skapat krigsrubriker.

Postat av: Calle

@ Thoralf

Mycket bra artikel! (igen) Hur få ut info. om detta till samtliga pensionärer.Direktutskick från SD? Pensionärerna är en stor väljargrupp som är direkta förlorare på massinvandringen, och nånstans kommer droppen som gör att dom inte röstar som " dom alltid har gjort".Infon. i din artikel kan vara den droppen.

2009-10-28 @ 10:59:56
Postat av: GubbenmellanslagGumman

Skeåning: Lyckatillmedäkteskapetochflyttenutomlands

GubbenochGummanvinkar.

2009-10-28 @ 11:11:50
Postat av: Skeåning

Haha, nu ska inte gubben och gumman bli snea. =)

2009-10-28 @ 11:29:52
Postat av: Erik i Lund

MAN SKYLLER PÅ DEMOGRAFIN. . .. . . men kan bara tänka sig att åtgärda den med import av människor. Men med den generösa anhöriginvandringen av äldre släktingar kommer ibland fler gamlingar in än unga och arbetsföra.Den naturliga lösningen borde förstås vara att stimulera svenska mammor att föda ett barn till.Nu ses barnafödande och barnuppfostran närmast som en hobby man skall klara på sin fritid. Det borde istället ses som den viktigaste "produktionen" i samhället. Feministerna har totalt missuppfattat värdet av kvinnornas plats i samhället.Det har däremot muslimerna, som ser dem som så "dyrbara" att de skall skyddas från allt utom barnafödande, vilket istället är hela familjens högsta mål.Särskilt schizofrent blir det när vi aborterar 40 000 barn om året . . . Dom behövs alltså inte.

2009-10-28 @ 12:14:00
Postat av: AWSvensson

GubbenmellanslagGumman , det är lågt att missbruka andras namn , låt oss slippa sådant i fortsättningen.

2009-10-28 @ 12:16:38
Postat av: Stefan K

Jag skulle älska att se Mona Sahlin ställa sig på ett verkstadsgolv bland utslitna arbetare och tala om för dem att de måste jobba tre år längre för att klara välfärden i Sverige.

Själv skulle jag bli förvånad om Sahlin jobbar en dag längre än de 60. Politiker behöver ju inte det, utan det är väljarna som ska bära ansvaret på sina axlar genom att tvingas slita på verkstadsgolv, i gruvor och på sjukhus.

Kraven på att jobba längre för att klara välfärden är bara ett sätt att ta bort fokus från det nya pensionssystemet som mer eller mindre tvingar folk att jobba längre för att uppnå en dräglig pension.

Detta faktum är det tyvärr allt för få som känner till och detsamma gäller vetskapen om vilka som tog fram förslaget.

Just det, arbetarregeringen Göran Persson, Monas förra chef.

Frågan alla bör ställa sig är varför vi i Sverige som betalat världens högsta skatter inte har råd med välfärdens tre kärnområden vård, skola och omsorg, utan att ta till ytterligare skattehöjningar som oppositionen föreslår och krav på ett längre arbetsliv?

2009-10-28 @ 12:17:23
Postat av: Dille i Momåla

Politikerna jobbar för brinnande livet med att ösa pengar på blufflyktingar. Men någonstans ifrån ska kosingen tas - och det blir de svagaste, pensionärerna, som rånas på sina pengar. Precis som i Sovjet där arbetare och bönder blev trälar och berövades allt så att miljoner och åter miljoner svalt ihjäl.

2009-10-28 @ 12:19:05
Postat av: Helene

Definition av flykting1. Flykting från annat land. Flyr från förföljelse av något slag. Några procent av de som kommer till Sverige från annat land räknas som flyktingar.2. Verklighetsflykting. Denne flykting har själv aldrig upplevt verkligheten. Söker oftast asyl i områden där denne inte kommer i kontakt med verkligheten. Har endast teoretiska kunskaper i ämnet. Dessa kunskaper hämtas oftast från andra verklighetsflyktingar. Denne flykting har mycket svårt att själv bilda sig en uppfattning, läs- och hörförståelsen tycks kraftigt begränsad. Även förmågan att dra egna slutsatser och se sammanhang förefaller svårt för flyktingen. Har mycket svårt att diskutera känsliga ämnen med meningsmotståndare. När diskussion uppstår börjar flyktingen mekaniskt rabbla inlärda fraser. Blir rabblandet utdraget uppstår det vi kallar ”blåskärm”. Ni vet inom datatekniken pratar man om ettor och nollor. I detta läge existerar bara nollor, vilket osökt leder in oss till nästa undergrupp. Här tar våld och hot vid. Man kan inte med ord övertyga meningsmotståndaren. Våld och hot behöver inte ens föregås av en diskussion i denna grupp. Flyktinggrupp nummer 3 återfinns bland organisationer som t ex AFA (Antifascistisk aktion) och RF (Revolutionära Fronten).Flyktinggrupp nr. 2 dras oftast med annan mental ohälsa såsom xenomani (=överdriven förkärlek för allt utländskt) och islamofobi (=sjuklig rädsla att kritisera islam/muslimer). I denna grupp återfinner vi stora delar av journalistkåren, såsom Anne-Charlotte Marteus och bland politiker finns sådan som Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt.Grupp 4. Verklighetsflyktingar som faktiskt har upplevt verkligheten, och när den blev för påträngande tvingats fly. Här återfinns flyktingar som Nalin Pekgul t ex. Söker oftast asyl i samma områden som grupp 2.Framtidsutsikter för dessa flyktingar: Flykting nr 1 har möjlighet att återvända om situationen i hemlandet förändras. För de övriga och för oss andra ser framtiden dessvärre mörk ut. De flesta förblir oftast på flykt livet ut.

2009-10-28 @ 12:53:12
Postat av: Thoralf A

HeleneJag skulle mycket väl kunna sätta in fotbollsliraren/bloggaren/snackaren Henrik Rydström i grupp nummer 2. Cosmopoliten som flytt till Boholmarna för att undvika det mångkulturella samhället för sig själv och sin dotter.

2009-10-28 @ 14:29:49
Postat av: Magne

Apropå Rydström så lirade en annan (som sett om sitt hus) sin sista match igår nämligen Lasche Johansson. Återstår att ovan nämnda "nyttiga idiot" också lägger skorna på hyllan och rättar in sig i socialistflocken så man äntligen kan börja hålla på FF med hjärta och själ. Personligen tycker jag idrotten skall vara politiskt obunden.

2009-10-28 @ 14:48:09
Postat av: Dan Åke

Helen, mycket finurlig kommentar som smular sönder hela media etablisemangets indoktrinerings-strategi. Detta kunde man använda vid valdebatter.Jag har fortfarande inte förstått varför Svenska politiker i sosse och alliansblocken under minst 20 år aktivt förstört sitt egna land och framtid för sina medmänniskor. vore det för girighet hade det ju funnits mycket pengar för dom ändå,vore det för internationell karriär det hade väl fixat om de varit duktiga.

Nu verkar Sverige bli en fattig och liten delstat i nya förenta staterna EU. De politiker som roffat åt sig kommer ju inte kunna leva det lyxliv de drömt om, när samhället runt dom rasar med allt vad det innebär med ett laglöst och mångkriminellt samhälle.

2009-10-28 @ 15:09:47
Postat av: Molle

Det är alltid ålderspensionärer som det enligt SD ska vurmas för. Vad beror det på när dessa pensionärer har varit med om att skapa det samhälle vi har idag?

2009-10-28 @ 15:21:00
Postat av: Magne

Det var en konstig fråga Molle. Är du möjligen socialdemokrat?faerdtjaensttilldotterns60_aarsfest/%28comment%29/view#view" rel="nofollow">http://www.nyheterna.net/index.php/nyheter/oskarshamn/nekasfaerdtjaensttilldotterns60_aarsfest/(comment)/view#view

Postat av: Magne

En dag Molle blir du också gammal. Ser du fram mot Gulags soptipp?

2009-10-28 @ 15:37:41
Postat av: S-E Karlsson

Kvinnliga politiker med dubbelefternamn och glasögon är det farligaste som finns! Tittar man på bilden ovan så är dom nog lika farliga med glasögon och enkelefternamn !

2009-10-28 @ 15:40:29
Postat av: Dan åke

magne, jaha Sverige är verkligen som ett Gulagläger och tidningar och tv fixar så gulagarbetarna indoktrineras.

verkar som allians och särskilt sosseblocket vill att folket skall slita medans de som anslutit sig och stödjer partikamraterna skall slippa att göra nåt annat än mingla och fjäska på partimöten och ta ut feta löner och arvoden. det är där massinvandringen fyller sin funktion- det skall alltid finnas tillgång till nya gulagarbetare som skall utföra skitjobben som partikamraterna inte vill göra.kanske därför skapade de livssituationen "Papperslös"

2009-10-28 @ 15:52:46
Postat av: dan åke

jo men tänk efter! Sverige var ju på väg att bli ett utopiland där alla hade det bra och alla hade möjlighet att studera och skaffa sig de jobb man ville ha. men vem skulle då göra de enkla mindre glamorösa uppgifterna, när de lågutbildade började bli allt för få?

tror ni Mona Salin kan jobba i äldrevården de perioder då riksdagen är stängd och de har ledigt eller kan de ringa Sveriges bäst betalda vårdbiträde, wanja Lundby-wedin när det fattas vårdbiträden på nattpasset i äldreboenden? nä f-n de har gjort karriär på att hyckla sig fram.

välfärdsamhället har råkat ut för Syntax error och det löser alliansen och sossarna med att sätta folk i klistret så de åter får stå med mössan i hand och lyda.

alliansen vill ha "arbetslinjen" och sossarna "bidragslinjen" men med gemensamma nämnaren att man skall vara skrämd att lyda

2009-10-28 @ 16:10:35
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Det var vi som inte kunde låta bli

att skoja lite "på" Skeåning ifall du trodde det var någon annan.Tack för många bra inlägg Svensson.

Hjärna o Hjärta är stort att inneha.Vi har för övrigt ett mycket bra förhållande till skåningar för dom har ofta en skön humor.

Med vissa undantag Grrr.....Flyktingdefinitionen av Helene är förbannat bra.Gubben o Gumman vinkar till alla glada på bloggen.

2009-10-28 @ 16:10:59
Postat av: DDR2

Hulda: Det är inga "Mao-Glasögon" de har på sig. Det är "Programledarbrillor", se länken. Ja det är humor.

Postat av: Magne

DDR2: Det var det bästa jag sett på länge! Suveränt.

2009-10-28 @ 16:26:18
Postat av: Hulda

DDR2 Hehe....Humor men med en tragisk baksida.

2009-10-28 @ 16:54:24
Postat av: Ingeborg

Läs om hur Storbritanniens politiker medvetet har medverkat till att förstöra sitt land och nu är alltså Tony Blair-socialisten på väg att bli EU:s president.

Postat av: Molle

Mange,

Jag är inte socialdemokrat utan sverigedemokrat. Lever inte i gulag (hur skulle jag kunna göra det) men på soptippen i sverige trots att jag har trettio år fram till ålderspensionen. Söker arbete febrilt och tar vilket jobb som helst med kollektivavtal.

2009-10-28 @ 17:28:45
Postat av: Pensionären

Glöm nu ålderspensionärerna för en stund. Visst har många av dem blivit lurade men luredrejeriet fortgår med deras stilla minne och nu ska nya grupper luras. Förtidspensionärer får inte sova gott om nätterna när ålderspensionärerna ger hals. Även om förtidspensionärerna är sjuka och inte kan arbeta så säger ålderspensionärerna att det är latmasken som har slagit rot i ryggraden på de förtidspensionerade. De arbetslösa som försöker få arbeten men inte får några arbeten är det också fel på enligt ålderpensionärerna. Det är väl bara att ta ett arbete säger dom och vilket var lätt på deras tid men inte idag. De kunde byta arbete som vi byter trosor eller kalsonger. Det var lätt att få arbeten inom alla privata, kommunala och statliga verk och sedan kunna arbeta sig upp via facket eller med två bara händer inom det privata som man brukar säga. Tex Springpojken (köpte winerbröd åt tjockisarna) startade med två utblottade händer. Nu äger han företag i hela världen.

2009-10-28 @ 17:55:57
Postat av: DanneSwede

Sahlin måste vara kvar som förvirrad ledare för såkallade Socialdemokraterna , hon är trots allt en bra valarbetare för SD :)

2009-10-28 @ 18:24:05
Postat av: Thoralf A

Foghagen ring mig!

2009-10-28 @ 19:26:10
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: dan åke

När jag fick den där reklambilden i brevlådan så tog jag en svart penna och ritade dit burkor på madammerna, den blev då mer sanningsenlig.

2009-10-28 @ 20:13:09
Postat av: Peter Winberg

Jag tycker mig nästan hela tiden se kommentarer som uttrycker sig nedlåtande om Svenskar såsom fega, röstar fel, tar emot all skit utan att säga och göra nåt etc...Jag håller med! Det är verkligen så.Men har någon tänkt på att VI är offer för ett gigantiskt experiment? 1975 beslutades det i riksdagen att Sverige skulle avskaffas som nationalstat, d.vs det finns inget speciellt folkslag som kan kalla sig Svenskar!Det i sin tur innebar ju att vem som än kom till detta land (som på pappret benäms som Sverige) kan kalla sig Svensk och uppbära alla tänkbara fördelar som en s.k "riktig svensk hade" i form av olika bidrag för försörjnings skull m.m.Men trycket på oss "riktiga svenskar" bestod ( och består) VI skulle minsann lämna ifrån oss barnen till dagis och arbeta hårt för att säkerställa välfärden...Låta dagisfröknar och skolpersonal uppfostra våra barn medan vi jobbade hårt för fortsatt välfärd.NU förstår jag varför! Allt var ett jävla spel. Vi blev splittrade som familj samtidigt som det började välla in en massa ovälkomna människor som ville ta del av vår luxuösa tillvaro här.Dessa rackare kom i klasar och höll ihop och sände genast efter alla "anhöriga" de kunde komma på medan VI arbetade i vårt anletes svett för att kunna försörja dom- vilket vi inte visste då! VI trodde att det var för vår egen skull vi jobbade så hårt, men...så fel vi hade. Suck.Ska avsluta nu, detta kan annars bli hur långt som helst...2009-10-28 @ 20:16:22
Postat av: Magne

Molle; Jag kanske missförstod i hasten. Sorry!

2009-10-28 @ 21:43:48
Postat av: Allah

Mannen utan minne

Självklart var det en bluff

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6032735.ab

2009-10-28 @ 23:32:19
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Robin_Shadowes

Snart får vi väl se sjuksyrror och byggnadsarbetare med rollator. Vad blir sedan nästa steg? Att man rullar in sjuksyrrorna och byggnadsarbetarna till jobbet på bår? Jag tänkte också på dom gamla galärerna. Där hade dom ju slagverkare som höll takten och piskare som såg till att dom verkligen gjorde det. Slagverkare och piskare, kommer det bli dom nya instegs-jobben? Det blir säkert ett arbete som musslorna nog inte har något emot att ta för en gångs skull...

2009-10-28 @ 23:45:33
Postat av: Smuggler

Du hade passat utmärkt som "Dialog-polis" vmm,det är tack vare sådana som dig som sverige rasar,få se om 15 år om du fortfarande tycker att våld inte behövdes,om 15 år när precis hela välfärden är raserad,när precis alla pengar tagit slut,när vi har 10000 våldtäkter/år istället för 5-6000,när sjukvården,rättsväsendet,skolan och äldrevården är så nerkörd i botten att sverige räknas till ett riktigt u-land - på riktigt...men antagligen så vaknar sådana som du inte ens då,ni fortsätter köpa aftonbladet och finner er i situationen,knyter näven i fickan och råkar uttala ordet "våld" efter några öl för att sen dagen efter be om ursäkt för att ni tänkte fel....men no worries vmm,du är inte ensamen,90% av svenskarna delar din uppfattning,90% av svenskarna skulle ringa polisen den dagen deras dotter kommer hem sönderslagen och våldtagen,90% skulle apatiskt titta på när gärningsmännen fick 3,5 år och va ute efter 2,sörja resten av livet och bara suga och svälja."Vikingarna" hade pissat på dagens svenskar om dom sett hur ryggradslösa vi blivit,men håll bara ut i 15 år till så ska du få en kallsup du aldrig trodde var möjlig.Har vi riktigt tur håller det i 20.

2009-10-29 @ 02:44:29
Postat av: Smuggler

Den här artikeln borde krossa alla disskussioner om "arbetskraftsinvandring" och pensionsräddare,har man bara synen i behåll så fattar man exakt vad svenska regeringen håller på med,exakt varför sverige blir sämre,fattigare och brinner:Fria nyheter 13 juni 2009 (frianyheter.wordpress.com)Fria Nyheter har tidigare berättat om den sk rekryteringsresa Migrationsverket planerat till Jordanien för att rekrytera irakier och nu är resan genomförd. Tobias Billstöm själv beslutade att flyga ner med regeringsplanet och på plats inspektera och följa arbetet. De europeiska kollegorna erbjöds att följa med på resan och besöka Migrationsverkets “vidarebosättningsresa“, dels för att finna inspiration till att ta efter och följa Sveriges exempel på att “dela bördan”.

Väl på plats i Jordanien blir det ambassadmiddagar och högtidliga handslag och ryggdunkningar. Ministern får beröm av Förenta Nationerna för Sveriges föredömliga flyktingmottagning. Migrationsministern håller presskonferens och förstasidesrubriken i Jordan Times blir: ”Sweden to resettle 200 Iraqis” – 200 irakier får fristad i Sverige.Ministern passar även på att träffa den lokale FN-chefen Imran Riza från Pakistan som berättar att FN försöker lätta på flyktingtrycket i Jordanien. FN försöker att slussa så många irakier som möjligt vidare till länder som USA, Kanada, Frankrike och Sverige. På FN-mötet med Tobias Billström återkommer ett uttryck: ”dela bördan”. FN försöker få fler länder att ta emot flyktingar på kvot. Av de irakier som slussas via FN från Jordanien, tar USA den i särklass största andelen.

Den känsligaste frågan handlar om urvalet. Av irakierna i Jordanien har 45 procent högskoleutbildning. Några är analfabeter. Enligt FN är det inget tvivel om vilken grupp som är lättast för FN att ”sälja in” till mottagarländerna för att  “dela bördan”.– Alla länder vill ha läkare suckar en anonym FN-tjänsteman.FN vill ogärna kritisera mottagarländerna för deras krav, trots allt är det viktigaste att länderna tar emot flyktingar och "delar bördan".Danmark i sin urvalsprocess tittar på och bedömer flyktingarnas ”integrationspotential” när de gör sitt urval av FN:s kvotflyktingar, Kanada ser kvotflyktingarna som ett sätt att få arbetskraft, och vill ha kvalificerat folk. USA kräver att flyktingarna bedyrar sin lojalitet mot landet. USA tar också enbart ostraffade flyktingar vilket diskvalificerar en grupp fattiga, utsatta kvinnor som prostituerat sig och åkt fast för det. USA nekar även sökande som i Irak betalat ut lösensumma till kidnappare, eftersom de då anses ha stött terrorism.- Hur gör Sverige då i sin urvalsprocess?– Vi har ingen integrationsaspekt. Vi tar gamla, sjuka, handikappade och analfabeter, säger Oskar Ekblad, avdelningschef inom asylprövningen.Det här specialuppdraget har haft Anna Eriksson som ansvarig och som i sitt dagliga arbete är chef för Migrationsverkets enhet i Örkelljunga. Nu har hon fått i specialuppdrag att leda sex unga handläggare i Jordanien. Under arton dagar är de i Amman och intervjuar irakier. På kvällarna samlas de runt ett bord på Anna Erikssons hotellsvit på tionde våningen på Landmark Hotel. Beställer mat gör man från rumsservice och diskuterar dagens intervjuver och fattar preliminära beslut om vilka som ska erbjudas att flygas till Sverige. Det är under dessa möten som 82-årige Noel och 70-åriga Amel diskuteras om de ska få möjlighet att flygas till Sverige och bosätta sig i Skärholmen där de redan har en son. Paret har berättat att de vill leva ett stabilt och tryggt liv, samt att de har hälsoproblem såsom diabetes, hjärtsjukdomar och astma. Även flerbansmamman Oroba Rashid med en syster i Mjölby har intervjuvats och enligt henne själv gick intervjun bra och väntar bara på beskedet att få flygas till Sverige och förenas med sin syster.Fria Nyheter kan meddela att Oroba Rashid och hennes barn var tre av de lyckliga som beviljades uppehållstillstånd. Det äldre paret, Amel och Noel Dauud, fick också uppehållstillstånd och kommer inom kort att flygas till Sverige och erhålla det skattefria äldreförsörjningstödet på ålderns höst.Svenska arbetare betalar,vem annars?- Under sensommaren flyger de till Sverige och börjar sina nya liv.Målet med resan var att hitta 200 irakier att erbjuda uppehållstillstånd i Sverige. FN hade valt ut 256 personer som Migrationsverkets personal intervjuade. Endast 138 av de intervjuade uppfyllde dock kraven för att få uppehållstillstånd i Sverige. Migrationsverkets rekryteringspersonal reste därför hem efter att bara ha rekryterat 138 irakier. För att uppnå målet om 200 irakier överväger därför Migrationsverket att erbjuda uppehållstillstånd till 62 irakier från Jordanien som man inte intervjuat. FN ska välja ut ett antal irakier och skicka deras handlingar till Sverige. Utifrån vad som  står i handlingarna kommer därefter Migrationsverket att kunna rekrytera de återstående 62 för att målet om 200 irakier ska uppnås.Under juni månad har Migrationsverket planerat en rekryteringsresa till Sudan.

2009-10-29 @ 02:49:50
Postat av: Jimmy

Är själv jävligt sliten efter snart ett trettiotal år som yrkesverksam.Hur farao ska jag inte vara om ytterligare trettio.Jobbat både som kock,städare,diskare m m och numera som uska.Undra om sahlin vet hur det är på golvet,det är lätt att glömma.Jobben är ju inte lika påfrestande som att blarra en massa skit om vad andra ska göra när man har sitt på det torra med fin pension och sjukförsäkring,bekostad av oss trälar.

2009-10-29 @ 05:13:45
URL: http://www.kattsajten.net
Postat av: Stefan K

Smuggler

Läste artikeln på Fria Nyheter och mailade runt den till alla jag känner. Sanningen mottogs inte positivt av någon.

Nu vet vi varför oppositionen vill höja skatterna rejält. De tänker ju införa generösare invandrings- och flyktingregler. Jo ni läste rätt, GENERÖSARE.

2009-10-29 @ 09:25:44
Postat av: Roberth

INvandrare är mer sjuka och lever kortare än svenskar. Så hur kan det menas att de ska rädda pensionerna? Som sagt en bluff

2009-10-29 @ 11:48:46
Postat av: lee

"INvandrare är mer sjuka och lever kortare än svenskar." när dom bor i sverige .Men får dom pension skickad till hemlandet så lever dom mycket längre än svenskarna.

2009-10-29 @ 13:06:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0