LÖGNAKTIG RUBRIKSÄTTNING I AFTONBLADETÅterigen gör sig Aftonbladet skyldigt till en ren lögn när man rubriksätter Jimmie Åkessons debattartikel om det mångkulturella samhällets konsekvenser med följande rubrik.

”Muslimerna är vårt största utländska hot”

Ingenstans i Jimmies Åkessons debattartikel kan du hitta denna text som Aftonbladet genom citattecken försöker framstå som Jimmies ord!

Aftonbladet förnekar sig inte i sin lögnaktiga journalistik.

 

Tidningen har sedan tagit in en lång rad så kallade ”experter” som anser att debattartikeln är ”hets mot folkgrupp”. När kan sanningar bli hets mot folkgrupp?

År det när man radar upp sanningarna efter varandra som det anses vara ”hets mot folkgrupp”?

I följande stycke räknar Jimmie upp en rad exempel på det mångkulturella samhällets konsekvenser.

Vilket av dessa påståenden är inte sant?

”För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.”

Man kan ju tro att den lögnaktiga Lena Mellin medverkat vid rubriksättningen.

Skall Aftonbladet anmälas för hets mot folkgrupp med anledning av denna falska rubriksättning? 

En annan fundering man får är om Aftonbladet försöker flytta fokus från kvällens kommunfullmäktigemöte i Trelleborg där Socialdemokraterna kommer att stödja Sverigedemokraterna i ett ärende som stoppar alliansens försök att inför avgiftsbelagda luncher i skolan.

HUR MÅNGA KOMMER IHÅG DETTA!


"DET MUSLIMSKA HOTET MOT VÅRT SAMHÄLLE ÄR STÖRRE ÄN KLIMATHOTET MENAR DEN DANSKE VICE STATSMINISTERN LENE ESPERSEN"

"Hvis du går rundt og tror, at den største trussel mod din eksistens er miljøet, der truer med at oversvømme dit liv de kommende årtier, kan du godt tro om igen.

Den største trussel mod Danmark og de danske værdier er muslimsk. Det fastslår den konservative leder og vicestatsminister Lene Espersen, der nu anlægger en tone, som man normalt kun hører fra kollegerne i Dansk Folkeparti.

- Den største trussel mod os kommer fra militant muslimsk ekstremiste, fastslår ministeren over for Politiken."

Läs hela artikeln i Ekstra Bladet

Trussel = hot

Vad jag vet har ingen i Danmark anklagat vice statsministern för hets mot folkgrupp.

Aftonbladet använder rena diktatursfasoner för att tysta röster mot det mångkulturella samhället som tidning och Socialdemokraterna under lång tid förespråkat.

Jag kommer definitivt inte sluta framföra de sanningar som media vägrar publicera, på min blogg. Jag instämmer helt i Jimmis Åkessons slutkläm i sin debattartikel.

"Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år."


Kommentarer
Postat av: Allah

Då skulle dessa "experter se vad musslorna skriver, och vad de anser oss. Men klart, de har frikort och nyttjar lite kultur genom att säga svennebög, svennehora osv. Sen är det bara lite religionsfrihet att cutta otrogna.Det är en märklig värld.Grattis till era ökade siffror Thoralf.

2009-10-19 @ 10:01:20
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Skeåning

Jag reagerade också direkt på överskriften och tänkte det där är inte skrivet av Jimmie. Aftonbladet förnekar sig aldrig...

2009-10-19 @ 10:03:25
Postat av: Sven Duva

Effekten av Aftonhorans lögner är att vi får fler röster. Deras lögner fungerade länge som ett lock som "skyddade" folket från Sverigedemokraterna. Idag har svensken insett att något är galet och litar inte på media rakt av utan hittar andra källor. Bla den här bloggen.Varje verifierad lögn från media är ytterligare en bekräftelse att Sverigedemokraterna har rätt och i förlängningen en röst till. Så låt dom ljuga sig blåa.

2009-10-19 @ 10:17:55
Postat av: AWSvensson

Ett försök att skrämma folk till tystnad, ett beprövat sätt i många diktaturer men knappast något man har förknippat med Sverige. I den havererade mångkulturens namn så drar man sig inte för något. Frågan är hur är dessa hjärntvättade journalister är funtade som mot bättre vetande kan skriva något så taffligt, vad vill man uppnå, att det är ett tryck från etablissemangets sida att visa sig duktig, sådana idioter behövs också.Lämna in en anmälan så vi en gång för alla få klart för oss att sanningen kan aldrig vara annat än sanningen.

2009-10-19 @ 10:29:42
Postat av: Ibbe

Noterar att Danmarks kvinnliga statsminister för någon månad sedan konstaterade att det största hotet mot Europa varken var klimat- eller miljöfrågorna utan islam. Förväxlar Aftonbladet Åkesson med en dansk politiker?

2009-10-19 @ 10:34:37
Postat av: vmm

Flera experter uttalar sig och säger att det här är hets mot folkgrupp. Jag tycker faktiskt det vore intressant om den här artikeln kunde anmälas och få det prövat i den frågan. För om det är hets mot folkgrupp då är läget allvarligt. Då har yttrandefriheten tagit ett steg framåt. Mot avskaffandet.Man måste få skriva så här utan att det ska anses olagligt, är min uppfattning. Men det vore intressant att veta vad en jury tycker.

2009-10-19 @ 10:45:19
Postat av: AWSvensson

Prata om att helomvändning. Den observante kunde igår i Aftonbladets webbsida läsa i rubriken: Östros vann duellen mot Borg. Men efterhand som folkets åsikt strömmade in i en enkät om vem som vann så ändrades Rubriken till Borg och Östros i het skatteduell. Varför, jo över 60% tyckte att Borg vann och i det läget framstod denne Lena Mellin som aningen överspelad.

2009-10-19 @ 11:01:48
Postat av: Skånepåg

Är vi i Sverige på väg att få en parallell till vad som håller på att ske beträffande åtalet mot Geert Wilders i Nederländerna? Där var det filmen Fitna som satte i gång det hela, i Sverige kan det vara en sanningsartikel i AB!Så här skriver man på SVT:

"Sd-text kan vara hets mot folkgrupp

Publicerad 19 oktober 2009 - 10:02Uppdaterad 19 oktober 2009 - 10:05

Islam är det största utländska hotet mot Sverige sedan andra världskriget, skriver Sverigedemokraternas partiledare i en debattartikel.

Ledande jurister menar att texten kan vara hets mot folkgrupp.

Sverigedemokraterna avslutade på söndagen sin kongress i skånska Ljungbyhed.

På måndagen publicerar Aftonbladet partiledaren Jimmie Åkessons debattartikel där han går till hård attack mot islam.

"Makteliten blind för faror med islam"

Åkesson skriver att "dagens mångkulturella svenska maktelit är totalt blind för farorna med islam". Han påstår bland annat att ett tiotal muslimska terrororganisationer finns etablerade i landet, att Sverige har flest våldtäkter i Europa och att muslimska män är kraftigt överrepresenterade bland förövarna.

-Det här är samma typ av propaganda som den nazistiska antisemitismen, säger Jan Hjärpe, professor i islamologi, till Aftonbladet.

-Det här har dessutom rasistiska undertoner, eftersom den här retoriken förutsätter att religionstillhörighet är avgörande för hur människor agerar.

Gränsar till hets mot folkgrupp

Flera ledande jurister som Aftonbladet talat med anser att debattartikeln gränsar till att vara hets mot folkgrupp.

-Jag tror att JK skulle åtala den. Artikeln riktar sig enhetligt och hätskt mot muslimer som grupp, säger advokat och medierättsexpert Peter Danowsky.

-Att peka ut en hel religion som det största utländska hotet ligger nära hets mot folkgrupp, säger advokat Peter Althin.

-En sträng tryckfrihetsjury skulle kunna fälla den här artikeln. Det är ett uttryck för missaktning mot muslimer som grupp, säger Per Hultengård, jurist på Tidningsutgivarna."

2009-10-19 @ 11:02:27
Postat av: Thoralf A

IBBETack för ett mycket bra tips.

2009-10-19 @ 11:11:26
Postat av: Henrik Hanell

Rubriksättningen på Jimmies sakliga artikel fick mig att ryta framför datorn. Det är ju förtal! Med citationstecken insinuerar ju AB att det skulle röra sig om ett citat. Vilket det ju inte gör. Islam och muslimer är inte samma sak. Jag som sverigedemokrat är motståndare till de totalitära ideologierna nazism,kommunism och islam men människorna bakom den politiska (religiösa) fasaden har samma värde. Aftonbladet däremot gör skillnad på människor. Jag hoppas innerligt att deras hatpropaganda inte leder till fler politiska våldsaktioner mot sverigedemokrater.I debatten runt artikeln så finner jag det även skrämmande att man låter tre advokater uttala sig, individer med tydliga personliga intressen, men endast en juridisk professor, som agerar utifrån ett akademiskt och samhällsnyttigt perspektiv, i frågan om artikeln är att betrakta som hets mot folkgrupp eller inte. Det är uppenbarligen Pravdas handbok i pressetik som gäller på AB.Henrik Hanell, Nässjö

2009-10-19 @ 11:20:10
Postat av: Allah

Åsiktsfriheten är hotad över hela Europa. Vet inte om ni känner till vad som nu pågår i Englandhttp://www.youtube.com/watch?v=5PTBIGxJb5AInom 2 år så kommer vi ha liknande fall här.2009-10-19 @ 11:23:54
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Micael Foghagen

PK-Eliten närmar sig en kollaps, undviker de debatten förlorar de, tar de debatten förlorar de - sista desperata försöket är nu (än mer om möjligt) att förtala, ljuga och smutskasta brett.Men det kommer vara lika framgångsrikt som Ardenneroffensiven...(Fast en sak skulle jag gärna se en källa på, vilka tiotal terrororganisationer åsyftas?)

2009-10-19 @ 11:45:42
Postat av: Skånepåg

En trots allt hyfsad sammanfattning av landsdagarna i Expressen.@ Micael Foghagen

Jag är osäker, men tror att jag sett något om detta i en rapport från SÄPO?@ S-E Karlsson

Såg att det var 2 kritiska insändare om multikultur i nr 42 av Kvällsstunden. Vi fick den som reklam i brevlådan i förra veckan. Någon "fjomme" avslutade sin insändare med att han ville se Sverigedemokrati men utan Sverigedemokrater!

Postat av: Tusan

Hittade detta inlägg på Expressen idag:citat

Postat av Ej inloggad The Wizard 65 den 19 okt 2009 kl 11:04

Är det rasism att tycka att vi tar emot för många flyktingar i Sverige? Ja, då är jag rasist!

Är det rasism att tycka att vi inte skall ta emot ekonomiska flyktingar? Ja, då är jag rasist!

Är det rasism att tycka att man skall stimulera flyktingar att återvända när läget är säkert? Ja, då är jag rasist!

Är det rasism att tycka att upprepad grov brottslighet skall föranleda utvisning? Ja, då är jag rasist!

Är det rasism att tycka att sk papperslösa som "svalt passet" på flyget skall hållas i förvar till identiteten kan bekräftas? Ja, då är jag rasist!

Är det rasism att tycka att det är fel spendera mellan 39 och 58 miljarder av skatterna på invandring årligen? Ja, då är jag rasist!

Är det rasism att tycka att svenska fattigpensionärer skall ha MINST lika bra pension och bidrag som pensionerade anhöriginvandrare? Ja, då är jag rasist!

Är det rasism att tycka att burka och annat dyligt otyg inte hör hemma i Sverige? Ja, då är jag rasist!

Och vet ni vad? Jag skäms inte det minsta!

slut citetNej det gör vi inte! Dessutom är det ju rena struntet att påstå att Åkessons artikel i Aftonbladet skulle vara hets mot folkgrupp. Det håller inte i Strasbourg och inte ens enligt den svenska hemsnickrade lagen om hets mot folkgrupp! Inlägget från Åkesson var ett typiskt politiskt inlägg i den allmänna debatten. Sådan hålls högt i Strasbourg!

2009-10-19 @ 12:10:59
Postat av: Hr Fökk

Hr Fökk gör bara här ett kort inhopp med anledning av att motionen mot IPRED gett positiv respons på Landsmötet och att det beslutades att Sverigedemokraterna skall verka för att IPRED-lagen rivs upp.Hr Fökk känner att sunt förnuft återigen har segrat eller hur Thoralf!!

2009-10-19 @ 12:35:26
Postat av: L E E

Islam är ingen folkgrupp utan en religion,därför måste "hets mot folkgrupp" vara helt uteslutet.

2009-10-19 @ 12:40:36
Postat av: AWSvensson

Smaka på det här.

Enligt Jan Hjärpe finns det en risk att Sd nu sätter agendan för vad som ska diskuteras.

- Nu kan de politiska partierna falla in i den diskussionen som det har blivit i Danmark och att man börjar diskutera om deras påståenden är riktiga istället för att man ser att det rör sig om en kollektiv skuldbeläggning av en del av Sveriges befolkning.

börjar diskutera om deras påståenden är riktiga, tänk hemska tanke om det är så.

2009-10-19 @ 12:42:07
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonJan Hjärpe var tidigare verksam som professor vid Universitetet i Lund och höll då och då (åtminstone för några år sedan) mindre sammankomster och föredrag på olika platser hos vänner i Skåne och där även andra mot en mindre avfgift fick komma in och lyssna. Jag och några bekanta passade på att höra vad han hade att förtälja. Efter knappt halva sammankomsten fick vi nog och avlägsnade oss, eftersom hans bristande objektivitet på konflikten i Mellanöstern och antipati mot Israel var obehagligt att lyssna på.Om Jan Hjärpe tycker jag inte!

2009-10-19 @ 13:06:01
Postat av: Gubben o Gumman

Nu har Aftonbladet fått stänga av

kommentarsfunktionerna.Aftonbladet har tydligen rört om i ett getingbo hehe.Exakt samma sak händer så fort man ger sej på SD .

En komunist skrev tex att det skulle var SD rent bland kommentarena tidigare,själv skrev han kommentar efter kommentar på samma tema, han har väl ringt till Hellin.Nu är det Fredrik Reinfeldts tur att få en omgång, nytt inlägg i Aftonbladet.Du glömmer väl inte att använda Internet.

Mot den förljugna PK pressen.

2009-10-19 @ 13:31:05
Postat av: Gubben o Gumman

Fredrik Reinfeldt har nu satt sej i samma båt som Mona Salin lovprisar multikulti där han vill att hans barn skal växa upp.Hur många bilbränder el gruppvåldtäkter har det varit i Täby.Hoppas på ett mass avhopp från Moderata väljare till SD.Är man så korkad så man inte förstår att massimport av valboskap gynnar S matte mattiskt skall man inte vara ledare för Moderaterna det är ju dummare än dumt.Där gick nog gränsen ,han skall inte regera ihop med SD heller.

2009-10-19 @ 14:00:39
Postat av: Tusan

Det är rena rama kalabaliken på de stora tidningarna! Skitkul! Många insändare skriver riktigt bra! Här kommer ett inlägg till från Aftonbladet idag.citatSocialjurist, 24 år, Idag 13:28 Vår kära statsminister bekräftar sålunda, låt vara indirekt, att hans lösning på våra brinnande förorter är att under den kommande fyraårsperioden fortsätta på den inslagna vägen. Han, och hans parti kan man förmoda, kommer alltså med öppna ögon att släppa in ytterligare hundratusentals flyktingar och deras anhöriga. Personer som i många fall på grund av religiösa, kulturella eller personliga skäl i allt väsentligt är oförmögna att leva i ett modernt sekulärt samhälle. Man undrar VEM som vill rösta på DET partiet?!Slut citatVäldigt bestickande! På något sätt känns det som om något håller på att rämna - blir det s.k. pudlar från Alliansen, när krutröken lagt sig?

2009-10-19 @ 14:02:31
Postat av: j-å

Det är mycket märkligt att man i media focuserar på om vissa uttalanden eller skrivna artiklar om en viss religion, är rasistiska eller "hets mot folkgrupp".

Det är att "skjuta över målet".Om man vänder på kuttingen i stället.

Alltså börjar skriva och berätta i media om Islams historia och dess verkningar i olika länder, skulle man snart "skrämma slag" på både journalister, skribenter och svenska folket.Nu spelar man Islam och dessa muslimer rätt i händerna och begriper inte bättre.

Man tillskriver muslimerna rätten att skydda sin Islamska tro, på det sätt som muslimer alltid har skyddat den. Genom att ta till svärdet.Döda och utplåna hotet mot Islamisk tro är ingen kulturyttring eller sedvänja. Nej, det har Gud befallt genom Koranen.

2009-10-19 @ 14:03:32
Postat av: Fredrik

Muslimer är ingen ras så det kan aldrig bki hets mot folkgrupp.Detta är en religion som kristendom,satanism,buddism osv osv osv.Brå är livrädda nu ! Undra varför man ska satsa miljoner inom staten på att utbilda och försöka förhindra hedersvåld??? :-)Härligt att se att debatten är igång !!Rakt in i riksdagen 2010!!

2009-10-19 @ 14:35:51
Postat av: Nissolf

Inga Guantanamo-fångar till Norge. Notera at Fredrik skall möta Obama inom kort för att köpa sig framgångar i klimatfrågan. Undrar vad Fredrik betalar med, kanske mottak av just Guantanamofångar?

Postat av: Info

HETS MOT FOLKGRUPPEn svensk journalist på Svenska Dagbladet med det klingande namnet JOSEF EL MAHDI bereder Kurdo Baksi dyrbar plats i tidningen för att få lufta sina åsikter om Jimmie Åkesson och Sd:”Kurdo Baksi, antirasistisk debattör och författare: - Jag är upprörd och förbannad. --- Men jag tror inte att svenskarna vill rösta på ett sådant parti, folk är inte dumma. Sverige är inte Danmark, Sverige är inte Holland, Sverige är inte Norge.”Vem anmäler Sv.D:s ansvarige utgivare för HETS MOT FOLKGRUPP?Här säger ju svensken Kurdo Baksi uttryckligen och utan omskrivningar attDANSKARNA SOM FOLK ÄR DUMMA (i huvudet)

HOLLÄNDARNA SOM FOLK ÄR DUMMA (i huvudet)

NORRMÄNNEN SOM FOLK ÄR DUMMA (i huvudet)

2009-10-19 @ 15:01:10
Postat av: Tusan

Här kommer en godbit till från Aftonbladet. Debatten är nu stängd.citat

Glytrex, 43 år, Skellefteå, Idag 12:44

När aftonbladet ställer frågan om vad folk tycker om Åkessons debattartikel så blir det allt annat än objektivt. Har man svarsalternativet: "Mer extremt än jag väntat mig" så måsten man ju ha ett motsvarande alternativ åt andra hållet, exempelvis "vettigare än jag vågat hoppas på". Sen kan jag tycka att frågeställningen i övrigt är feg och undvikande! Frågan som givetvis bör ställas är: Är muslimer ett hot mot Sverige? Och detta med svars alternativen ja, nej och vet ej.slut citatTala om fega uslingar!

2009-10-19 @ 15:22:44
Postat av: Skånepåg

Beträffande Jan Hjärpe som nu åter försöker att komma fram i rampljuset, finns nedanstående att läsa i Wikipedia. Säger allt som man behöver veta om honom."Under rättegången 1989 mot Ahmed Rami, som stod åtalad för hets mot folkgrupp genom radiokanalen Radio Islam, anlitades Hjärpe och Jan Bergman som sakkunniga. Hjärpe kom senare att kritiseras för vad en del uppfattade som försvar för Rami. Citat av Hjärpe som tolkats som stöd för Rami är bland annat att "Oberoende av de stötande uttrycken och omdömena i det som framförts i Radio Islam och i Ramis bok (Vad är Israel?) är det väl helt klart att Ramis ärende inte är att angripa judarna/judendomen (folkgruppen) i sig, utan att uppsåtet är att kämpa för palestiniernas sak" och att "det primära syftet [med rättegången] är att få tyst på politiska motståndare i den konfliktfyllda palestinafrågan" [1]. Rami dömdes till fängelse för hets mot folkgrupp."

2009-10-19 @ 15:23:18
Postat av: Hulda

Denna artikel har förvisso rört om i grytan, REJÄLT!

SD kommer säkert att öka väljarstödet ännu mera!

2009-10-19 @ 15:48:27
Postat av: Roberth

Njuter av Aftonhorans mentala härdsmälta!

2009-10-19 @ 15:53:41
Postat av: Fredrik

Aftonbladet är en parodi :-)

Kolla länken o bara njut i fulla drag!Undra var dom fått den statistiken ?

Ha ha ha ha !!Sen kolla aftonbladets artiklar där man kan kommentera. Man har börjat stänga ner dom ?Undra varför ?

ha ha ha ha !!Sverige håller på att vakna!

Läs och njut !

Postat av: Stefan K

Att religionen islam är ett stort hot mot många av de värderingar som ett modernt västerländsk land byggt upp är väl ändå klart?

2009-10-19 @ 16:08:08
Postat av: Gubben o Gumman

Då hade Reinfeldt fått veta att han levde nu är även den artikeln stängd för kommentarer.Aftonbladet drog "ett streck i debatten" efter ca 2 timmar.För skrivsugna finns Wolfgang Hansson blogg öppen

där han halvpudlar lite.

2009-10-19 @ 16:19:08
Postat av: Lotta

Konstigt, jag har fått så många inlägg bortplockade på AB och då fått ett löjligt mail om att det är borttaget eftersom jag brutit mot någon av AB:s hemmasnickrade regler. Jag har lagt in flera inlägg under Reinfeldtdiskussionen men alla har tagits bort. Inte ett enda mail om detta har jag fått. Fick de för mycket att göra på AB med alla inlägg som skulle rensas eftersom de inte var PK så de inte hann med?

2009-10-19 @ 16:27:30
Postat av: L E E

Lotta du är inte PK därför rensar Censur media bort vad du tycker..

2009-10-19 @ 16:41:26
Postat av: Lotta

"L E E, jaha det förklarar saken. Undrar annars vad de håller på med på AB. Först dök det upp ett antal inlägg efter kommentarfunktionen var stängd som enligt klockslagen var skrivna runt 16:20. Nu är de alla bortrensade? Inte för att jag blev förvånad att de togs bort då det ena tog upp Halalslakt men varför först publicera dem för att sedan ta bort dem? Själv hade jag ett inlägg där jag påminde om Jens Orbacks bevingade ord ”Vi måste behandla muslimerna väl så att de är snälla mot oss när de tagit över”. Nu sa han inte riktigt så utan ” Vi måste vara öppna och generösa mot muslimer och islam, för när vi blir i minoritet kommer de att göra likadant tillbaka mot oss”. Det är ju samma sak. Jag såg att det kom in men en liten stund senare var det borttaget? Varför kan man fråga sig eftersom uttalandet är sant?

2009-10-19 @ 16:46:12
Postat av: Info

AVSTÄNGD KOMMENTARFUNKTIONSvenska Dagbladets redaktionschefs blogg (som naturligtvis idag handlade om ett aktuellt, avskyvärt parti) avslutades nyss med följande rader:"Uppdatering: Tyvärr tvingades SvD stänga av kommenteringsmöjligheten till den här artikeln vid 15-tiden, sedan diskussionen spårat ur och antalet rasistiska och kränkande inlägg börjat strömma in i en takt som omöjliggjorde moderering i efterhand. Därmed togs samtliga kommentarer bort.

Detta är oerhört tråkigt. Tanken med denna blogg är att det ska föras en diskussion med läsarna om SvD.:s journalistik. Om debattreglerna inte följs blir den diskussionen omöjlig."Själv hann jag läsa en hel del av kommentarerna, av vilka inte en enda var rasistisk. De flesta uppehöll sig däremot vid vissa obekväma sanningar och vid obekväm men trots allt officiell statistik.

2009-10-19 @ 16:52:44
Postat av: Mats

Jag tror att även Newsmill stängt kommentarsfunktionen. Jag skrev en kommentar för över en timme sedan som visades direkt. Senare plockades den bort tillsammans med alla andra efter kommentar 52. Det här är nog första gången någonsin som Newsmill stryper kommentarer.

2009-10-19 @ 17:03:52
Postat av: Dunderminnet

Rätt komisk läsning här också:http://nwt.se/article601902.eceSSU anmäler Jimmie för något som Aftonbladet publicerat.Kul vi har det i Sverige med yttrandefrihet anno 2009.

2009-10-19 @ 17:36:50
Postat av: Info

AFTONBLADET POLISANMÄLT”Centrum Mot Rasisms ordförande, MARIAM OSMAN SHERIFAY, polisanmäler Aftonbladet. --- Texten [Jimmie Åkessons artikel] är uppenbart rasistisk, skriver MARIAM OSMAN SHERIFAY i en debattartikel på Newsmill. ---Enligt Aftonbladet.se hade ytterligare tre polisanmälningar kommit in under måndagseftermiddagen.”http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/article94186.ece

2009-10-19 @ 17:43:04
Postat av: AWSvensson

En god sjömansregel , släng aldrig skit i färdriktningen och absolut aldrig i fören. Förstår inte varför jag kom att tänka på det i samband medpolisanmälan mot AB.

2009-10-19 @ 17:52:24
Postat av: Magne

Ska bli intressant att följa utvecklingen efter detta. jimmie vet säkert vad han gör, undra om massmedia gör det samma. Hehe! Go Jimmie GO! SSU nu nyttiga idioter även i SDs koppel.

2009-10-19 @ 17:54:51
Postat av: natasha

Nu är jag riktigt förbannad! I dagens ledare i Expressen kommer man med en fenomenal underrubrik: "SD är ett parti som osynliggör kvinnor bättre än någon burka". Detta kallar jag för att gripa i sista halmstrået för att inte drunkna. Mer desperat handling har jag inte skådat!Jag är både invandrare och kvinna, så borde jag vara enligt Expressen den värsta pesten för SD. Så är det icke! Jag har många vänner i SD och jag röstar rakt genom på SD, därför att SD tar upp frågor som berör mig starkt.Dessutom, trots allt vad Expressen än säger, ingen bestämmer över hur mycket jag skall synas i politiska sammanhang eller inte synas överhuvudtaget. Expressen gör sitt bästa för att omyndigförklara alla kvinnors förmåga till handling. OBS, det är inte SD som gör det!Jag behöver inga feminister eller ännu mindre Måna eller Ohly som genom smutskastning på SD eller propaganda styr mitt val. Det är bara rak höger till den som försöker detta med mig!

2009-10-19 @ 18:00:19
Postat av: S-E Karlsson

" Skånepåg 09-10-19 kl. 12:07:08 ."

Jodå , jag har fått in många bra insändare i Kvällsstunden förut men nu är det svårare vet ej varför men jag tror att dom blivit mer PK nu . Tyvärr mvh S-E Karlsson .

2009-10-19 @ 18:18:50
Postat av: Ture F.

Bra talat natasha! Ett bra tal för kvinna! Det är märkligt att alla dessa feminister inte har ett ord att säga om sina systrar som stängs inne i hucklen m.m. i de muslimska länderna för att inte tala om att det är knäpptyst på Schyman och andra om förtrycket av de muslimska kvinnorna här i landet. Dessa skall bara viras in i dukar och misshandlas i den s.k. hederns sak! Fy fan för både islam och Schmyman!

2009-10-19 @ 18:44:37
Postat av: Mats

Yes!!! Det här har jag väntat på. De politiska partierna väljer att delta i medias självmordsförsök. Från Aftonbladet just nu:Partiledarna: "Förfärligt!"Alla ledarna för riksdagspartierna tar avstånd från SD-ledaren Jimmie Åkessons (SD)debattartikel. Lars Ohly (v) "Det är rasistisk smörja".

2009-10-19 @ 18:52:38
Postat av: putte

Har köpt och läst aftonbladet i 35 år, det är helt slut med detta nu, bojkottar denna tidning framöver.

2009-10-19 @ 19:04:02
Postat av: Lotta

Lade inte följande citat på AB:”Vi måste vara öppna och generösa mot muslimer och islam, för när vi blir i minoritet kommer de att göra likadant tillbaka mot oss”. Jens Orback i Sveriges Radio P1 den 9 november 2004.Det tog man precis bort? Vad är det för demokrati när man in en socialdemokratisk tidning inte får citera en fd socialdemokratisk ledamot?

2009-10-19 @ 19:25:44
Postat av: Karpstryparn

Det enda som Jimmie Åkesson skriver i artikeln är sanningen, det är därför som han blir anklagad för att köra hets mot folkgrupp.

Problemet är bara att de som anklagar honom för det har helt fel, om det hade varit hets mot folkgrupp så hade inte Aftonbladet publicerat debattartikeln och Göran Lambertz (JK) hade direkt inlett en förundersökning mot artikeln.Men ingenting utav detta har hänt, Lambertz sade tidigare idag runt 13-tiden i en intervju i TV4 att han inte kommer att inleda någon förundersökning mot artikeln för enligt honom så var de saker som stod i den inte hets mot folkgrupp.Dessutom är det ju så att religion inte har med hets mot folkgrupp att göra, om så vore fallet så skulle människor inte kunna komvetera till andra religioner.Det finns ju t ex kristna araber och muslimska kineser, alltså har lagen om hets mot folkgrupp ingenting med enticitet att göra.Detsamma gäller sexuella läggningar, det finns ju t ex homosexuella iranier.

Sexuella läggningar begränsar sig lika lite till en enticitet som en religion gör.Detta vet de flesta normala människor, de enda som inte vet det är möjligtvis de politiskt korrekta då.Har själv skrivit ett inlägg om det hela idag, det heter "Är detta hets mot folkgrupp?".

2009-10-19 @ 19:28:58
URL: http://www.metrobloggen.se/Karpstryparn
Postat av: Micael Foghagen

Här har man iklätt sig uniform i ca 10 år för att vara beredd på att försvara Sverige, och så öppnar våra egna folkvalda dörren på vid gavel...Hur mycket är klockan, är det inte 2010 snart?!

2009-10-19 @ 19:35:12
Postat av: Kurtan

Hej infidels,Jimmie säger bara vad en majoritet av europas folk tänker och tycker. Ibland, riktat till vänsterpack och pk-journalister/politiker, kan tyvärr sanningen göra ont för dårar som har huvudet upp i r....Men trots allt vad ni spyr ur er och fantiserar ihop, har Jimmie helt rätt!Eller vad sägs om de "fredliga" protesterna i London då parlamentarikern Geert Wilders hade en presskonferens där nyligen?! Hets mot folkgrupp ? Rasism ? Hatbrott ? Uppvigling ? Eller kanske helt ok, eller ?!Muslim protestors insult Geert Wildershttp://www.youtube.com/watch?v=det7TUsLy8Umvh

Kurtan

2009-10-19 @ 19:56:46
Postat av: Lotta

Tittade precis på Rapport. I ett inslag togs Jimmie Åkessons debattartikel från AB upp. Inslaget precis efter handlade om den mycket välintegrerade mönsterinvandraren Denho Acar, ledare för den fina invandrarföreningen Original Gangsters. Han är anhållen i sin frånvaro för bland annat försök till två mord, och gömmer sig i hemlandet Turkiet. Kände man inte till PK-media kunde man nästan tro att det var planerat att sända dessa båda inslag precis efter varandra?

2009-10-19 @ 20:01:22
Postat av: dan åke

politiker i allians och sossepartierna måste vara extremt omdömeslösa eller så är de uppköpta av Saudiarabien till att göra Sverige till en muslimsk provins. man märker det blir syntax error för sosse och alliansens kommunalråd och till slut väljer de att lyda direktiven från partiledningen!

man skäms att Svenska politiker i allians och sossepartier är så extremt fega.

2009-10-19 @ 20:08:44
Postat av: Aftonbladet tänker åt dig

Erik Almqvists kommentar:

"Det roliga är att citatet (som Aftonbladet satt som rubrik) som anmälaren särskilt pekar ut som kränkande, inte är ett äkta citat av Jimmi, utan ett som Aftonbladet själva hittat på.F ö ringde jag, för pressekretariatets räkning, till Aftonbladet för att påtala felaktigheten i rubriksättningen, men deras redaktion hävdade att de vidhåller att Jimmie ska felciteras eftersom de själva ansåg att Jimmie egentligen hade den åsikt som de valde att fabricera."

2009-10-19 @ 20:13:53
Postat av: dan åke

pollitiskt korrekta indoktrinerade tv och tidningsfolk och politiker kan se sanningen här:

http://www.truthtube.tv/seemore.php?load=viewedkanske pk-folket får upp ögonen när Svenska afganistanstyrkan får uppleva vad verklig islam dyrkan innebär

2009-10-19 @ 20:26:14
Postat av: Gustav Vasa

Många kommentarer ramlar ju på det vanliga fallrepet och blandar ihop religion och "svartskallar". Det finns många svenskar som blir muslimer och det finns många irakier som hatar allt vad religion heter... Bestäm er vilka av de två kategorierna ni vill slippa först.

Jag känner 3-4 irakier genom jobbet, skulle gärna bo granne med dem. Men att bo granne med några som vill följa den islamska läran... det känns otryggt.

2009-10-19 @ 21:14:44
Postat av: pelle

äntligen jimmi åkesson ryter du till

detta kommer att föda många sd,are

tack för det

pelle

Postat av: Tusan

Tala om PK-folket! Just nu går SVT, och jag säger bara det fy fan! Det är är bara som i Sovjet! Det är märkligt att dessa människor lånar sig till denna maskerad. En sak är ju säker, nämligen att dessa PK-ister hade platsat till 1000% hos Himmler eller Stalin! Det är märkligt att de inte ser alla de problem som landet har! Finns inte allt det och mer till som Åkesson nämnde och som vi dagligen kan iakttaga??! Det här är bara skandal! Och Sverige skall vara en demokrati med yttrande- och åsiktfrihet??! Kyss mig i arslet!Go Jimmie, go!

2009-10-19 @ 21:21:09
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Nu skriver PK-pressen att pensionerna måste/skall sänkas p g a finanskrisen, dvs det rinner in för lite pengar till statskassan. Är det inte på det viset att det rinner ut för mycket pengar från statskassan. Och vi vet alla var dom pengarna tar vägen, åtminstonde vanligt folk. Tycker att mer kommentarer är överflödiga, eller hur.

2009-10-19 @ 21:28:11
Postat av: Tusan

Groteskt av Maria Schouttenius på DN! Vilket kvalifiserat dravel! Självklart får vi läsare inte kommentera direkt! Fegt, när tidningarna bara spottar ut PK-ismer! En helt riggad föreställning! Samkört på alla tidningsredaktioner?Kolla slingan!http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/maria-schottenius-groteskt-jimmie-akesson-1.977950

2009-10-19 @ 21:44:33
Postat av: Tusan

Groteskt av Maria Schouttenius på DN! Vilket kvalifiserat dravel! Självklart får vi läsare inte kommentera direkt! Fegt, när tidningarna bara spottar ut PK-ismer! En helt riggad föreställning! Samkört på alla tidningsredaktioner?Kolla slingan!http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/maria-schottenius-groteskt-jimmie-akesson-1.977950

2009-10-19 @ 21:45:45
Postat av: AWSvensson

F ö ringde jag, för pressekretariatets räkning, till Aftonbladet för att påtala felaktigheten i rubriksättningen, men deras redaktion hävdade att de vidhåller att Jimmie ska felciteras eftersom de själva ansåg att Jimmie egentligen hade den åsikt som de valde att fabricera."

Humor i världsklass.

2009-10-19 @ 21:52:09
Postat av: S-E Karlsson

Godkväll , Ansvarige utgivaren på TTela Allan Johansson berömmer Sd för deras begåvade strateger .

S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-10-19 @ 22:02:00
Postat av: Helene

dan-åkeJag just tittat på filmen du länkade till. Det var absolut det värsta jag någonsin har sett. Mår fortfarande illa.

2009-10-19 @ 22:05:30
Postat av: Anonym

Nu skriver PK-pressen att pensionerna måste/skall sänkas p g a finanskrisen, dvs det rinner in för lite pengar till statskassan. Är det inte på det viset att det rinner ut för mycket pengar från statskassan. Och vi vet alla var dom pengarna tar vägen, åtminstonde vanligt folk. Tycker att mer kommentarer är överflödiga, eller hur.

2009-10-19 @ 22:12:38
Postat av: Nalle i Växjö

Följande artikel i Aftonbladet 2000-03-13 måste vara fakta, genom att den är publicerad i Aftonbladet.Nu kommer dagens webbfråga.

Tror du att brottsligheten bland invandrare i förhållande till siffrorna i artikelns publicering år 2000Minskat

Samma

ÖkatRätt svar vinner en resa till Aftonbaldets redaktion när dom publicerar brottsstatistiken för 2009 , vilket dom lovat att göraPS. Artikeln i AB är sparad om det skulle vara så oturligt att dom får ett hårddiskhaveri

Postat av: Magnus

Thoralf! Hoppas du läser detta, och i sådana fall, hälsa Jimmie att han (eller du) lägger ut källhänvisningar till alla de saker han tar upp i sin debattartikel. T.ex. de 10 terrorgrupperna, varifrån kommer detta exakt, med länk till källan. Detta så att man kan kopiera detta och trycka ner det i halsen på folk som går på Aftonbladets lögner på forum över hela nätet.

2009-10-19 @ 22:32:22
Postat av: Nalle i Växjö

Artikel om hur illa media hanterat frågan om invandringSkriven av min Ulf Nilsson favorit bland kvällstidningarnas reportrar ( nästan den enda)Förmodligen har han pension så han behöver inte vara rädd om jobbet

Postat av: Roberth

Har du bytt namn Thoralf?

2009-10-19 @ 22:43:48
Postat av: Nalle i Växjö

Artikel i Aftonbaldet om gangster med invandrarbakgrund.Visst ja det var i Danmark och då går det att skriva, kanske inte så noga då

Postat av: Skånepåg

@ Nalle i VäxjöHoppas att Thoralf spinner vidare på den här artikeln och gör en egen tråd, nu när nestorn inom svensk journalistik Ulf Nilsson talar fritt ur hjärtat!Dagens massmediautbud visar utan tvekan, att hela "PK-eliten" är djupt skakad av Åkessons tal och det är uppenbart att man inte vet hur man skall hantera detta. En synnerligen intressant fortsättning lär följa framöver!

Postat av: Magne

Saxat från Skånepågs länk;Jimmie ger det tysta Sverige, det Sverige som gått och undrat varför ingen säger något, han ger detta Sverige en röst.Fucking det bästa jag läst på länge!

2009-10-19 @ 23:18:42
Postat av: Helene

@Skånepågjag tror att det kan ha varit här som Ulf Nilsson "såg ljuset". Jag vill minnas att han inte var helt olik dagens pk-journalister på den tiden.http://www.bgf.nu/nr/95/7/be.html

2009-10-19 @ 23:20:24
Postat av: Magne

Jimmie vår tids Gustav Wasa som slängde ut Christian tyrannen 1523 ungefär. Min hjälte idag!

2009-10-19 @ 23:22:19
Postat av: Skånepåg

Det är Nalle i Växjö som först uppmärksammade artikeln och som skall ha "klapp på axeln"!!!Natti!

2009-10-19 @ 23:28:43
Postat av: Robin_Shadowes

Nalin Pekgul stod i Aktuellt och kände sig krängkt som muslim. Märkligt då att samma tant för några år sedan valde att flytta från sina musse-kompisar i Tensta till ett etniskt svenskt område. Hyckleri (huckleri) någon?

2009-10-19 @ 23:28:50
Postat av: Skånepåg

@ Robin_ShadowesHann inte slå av datorn, så måste bara kommentera.Hon valde inte, utan hon VÅGADE inte bo kvar enligt egen utsago!I ett direktsänt radioprogram tillfrågades hon hur det var att vara svensk. Hon fräste till direkt och svarade att "jag är kurd".

2009-10-19 @ 23:37:58
Postat av: Magne

Någon expert på svt eller fyran på TV ikväll stod och snedläste på ett papper utanför kameran varje gång han skulle visa prov på sin expertism vad han skulle svara och tycka angående Jimmies artikel. Borde inte en expert kunna i huvudet rabbla vad han skall säga och tycka kan man undra denna intressanta kväll?

2009-10-19 @ 23:42:05
Postat av: vmm

Magne 23.42.05:Här har jag skrivit av intervjun som programledaren i TV4s Nyheterna gjorde med deras politiske kommentator Ulf Kristofferson i 19.00-Nyheterna: (jag har behållit deras talspråk så det är lite kryptiskt ibland)Programledaren:- Vad var syftet med den här artikeln egentligen?Ulf Kristofferson:- Ja, det är ett försök att plocka röster på dom fördomar som finns om invandrare. Just nu är det muslimerna som står i skottgluggen för attackerna - det kunde vara judar, det kunde vara svarta, det kunde vara homosexuella. Huvudsaken är att man hittar en syndabock att skylla på, och med det främlingsfientliga budskap som alltid har varit, och fortfarande är kärnan i Sverigedemokraternas politik.- Vad får allt det här för effekt tror du?- Det KAN gynna dom tillfälligt att dom får uppmärksamhet, men det slår också hål på den här bilden med den här mjukaren framtoningen som dom har försökt skapa den här senaste.- Vi pratar om martyrskap... har dom fått för mycket uppmärksamhet i media?- Ja, det kan man väl möjligen säga, samtidigt så dom söker ju uppmärksamhet när dom sticker ut hakan på det här sättet, och jag tycker det här avslöjar vad Sverigedemokraterna verkligen står för - det är hat och rädsla, det är dela upp i vi och dom, och Jimmie Åkesson han dömer ut en hel religion med anhängare över hela världen, miljontals vanliga, hyggliga medborgare och... han framställer det som muslimer i sig, den muslimska befolkningen, skulle vara ett hot. Det är obalanserat, det är felaktigt och det kan bara skapa hat och elände.

2009-10-20 @ 00:37:28
Postat av: Tusan

Tänker tillsist här i dag fylla på med några citat från Newsmill med anledning av Ulf Nilssons artikel. Det verkar då äntligen som om murarna börjar rämna, kanske något liknande som när Berlinmuren föll för 20 år sedan. Litet va samma känsla får jag!citatTack Ulf.

Som vanligt sätter du med suverän precision fingret på problemet och avslutar med lysande analys.

Om SD också hinner få med en vettig profil kontra klimathysterin inför september 2010 hamnar dom på 12-15 %, minst!

Permalänk | Anmäl #7 Sven-Bertil, 2009-10-19, 20:33slut citatVisst vore det väl kul om SD kunde anföra tivivel om politikernas trandans runt klimathysterin. Samma politiska korrekthet där som om invandringen och islam.citatJa som oftast så har du rätt Ulf... visst. Vi är ett sorgligt folk, som har haft dåligt samvete i årtionden över att vi inte var med i andra världskriget och slogs mot Hitler, så då har det blivit så att vi ska rädda hela världen. Så långt att vi inte längre kan ta hand om oss själva riktigt.Jimmie kommer helt säkert in i riksdagen och det är bra tycker jag. Då kan vi få upp dessa heta potatisar på bordet istället för att gömma dem i mörkret. Själv blir jag förskräckt över den propaganda i islams namn, som får framföras i yttrandefrihetens namn, men icke kritiken.I dag och i kväll har pk-människorna i politiken och pressen ställt sig upp och med en mun sagt att det är för jävulusiskt att det finns ett parti som SD. Va ni har ju själva skapat det genom att tiga och censurera.Och inte ens JK tror att det finns någon grund att fälla artikeln i AB för rasism eller något annat. Och det är väl bra.Permalänk | Anmäl#3 Ann Helena Rudberg, 2009-10-19, 20slut citatKommentarer överflödiga!citatDen regiserade indignationen får i detta ögonblick fritt spelrum på tidningarnas löpsidor efter Åkessons artikel. Dock kommer författarna att upptäcka att den valsen inte funkar längre! Journalisterna och politikerna har förbrukat allt förtroende i denna fråga pga. de svek och lögner som Ulf Nilsson helt riktigt beskriver.Det är bara att luta sig tillbaka och se hur deras förfelade och anti-demokratiska strategi nu slår tillbaka mot dem själva.Permalänk | Anmäl#13 Elin Eriksson, 2009-10-19, 20:53slut citatSkönt!CitatTack Ulf Nilson för Din välskrivna och viktiga artikel!

Vi blir fler och fler som öppet vågar berätta om galenskapen i - och det katastrofala följderna av - vårt mångkulturella experiment. Ett experiment som måste avslutas så fort som möjligt. Ju förr sådana auktoriteter som Du, Ulf Nilson, tar bladet från munnen desto snabbare kan vi börja reparera de enorma skador som vårt älskade Sverige har drabbats av.Permalänk | Anmäl#21 Linus Ekström, 2009-10-19, 21:57slut citatVisst börjar det finnas hopp!Jag stannar här och tackar Thoralf för hans trägna arbete och hans utmärkta blogg. Hoppas att jag inte har tyngt er med citaten, men en god spridning av budskapet är bra - Som rid i natt!

2009-10-20 @ 01:50:09
Postat av: Hugo

Haha vafan... att du orkar bry dig! Snubben är ju nazist ända ut i fingerspetsarna, inget att tjabba om! och btw, om du ska skriva ett sånt wannabe-välvårdat inlägg kanske du ska korrekturläsa det?

2009-10-20 @ 19:21:57
Postat av: Nesse

Hela havet stormar bland (politiker) eliten. Man kan tänka sig att samarbeta over blocken för att hindra Sd. Patetiskt, nästan som om vi skulle ha ett krigstillstånd. Miljömuppsen vill gå i bräschen för detta !! Då sänker de ju hela den rödgröna röran. Toppen !!! Det är ett ynkligt skådespel som multikultieliten spelar upp. Många kommer garanterat och bli uppretade och i ren protest lägga sin röst på SD.

2009-10-20 @ 20:11:07
Postat av: Gregorius

Thoralf! Jag har sagt det förr men det förtjänar att upprepas - Du besitter ett enastående civilkurage. Må ditt engagemang aldrig svikta./GreggePS: Vi andra fegisar står i skamvrån och skäms.

2009-10-21 @ 21:55:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0