KRISTDEMOKRATEN PETER ALHTIN

I en intervju i SvD liknar advokaten och före detta riksdagsmannen Peter Althin sina medmänniskor vid ”maskar ur marken” när han försvarar sin klient Mehdi Ghezali. Givetvis är det de personer som uttryckt negativa omdömen om Mehdi Ghezali som Peter Althin åsyftar.

Jag finner det mycket anmärkningsvärt att en ledamot i kristdemokraternas partistyrelse och som verkligen borde ha alla människors lika värde som en ledstjärna ändå uttrycker sig på detta föraktfulla sätt om de människor som inte delar hans naiva syn på Mehdi Ghezali.


”När man kallar någon för terrorist och spion som är svensk medborgare med ett utländskt namn, då kommer det som maskar ur marken en massa främlingsfientliga medborgare med synpunkter. Men tänk om det är helt galet, säger Peter Althin.”

Artikel i SvD.


Jag rekommenderar Peter Althin att läsa vad som skrivs om Mehdi Ghezali på Wikipedia! Då borde väl även denne välutbildade politiske korrekte kristdemokrat ana ”ugglor i mossen” och vara lite försiktigare i sina tvärsäkra uttalanden.

 

Kurt Lundgren skrev redan i april 2005 följande om Mehdi Ghezali.

”Mehdi Ghezali från Örebro är en yngling som alltid tycks befinna sig på fel plats, i fel sällskap, vid fel tidpunkt.”


Tänk så rätt Kurt Lundgren hade. I sitt inlägg tar han upp flera frågeställningar som är en mer aktuella idag. Kurt skulle säkert inte vara nådig i sina kommentarer angående Peter Althin. Läs hela inlägget på Östra Ölands fria horisont.


Kommentarer
Postat av: Hulda

Om man hittar en räv precis utanför hönsgården - är han där av en slump...? Nej, likadant med dessa "svenskar" när de var i Pakistan.....

2009-10-12 @ 21:59:47
Postat av: HemrikP.

Ghezali och co. tycker säkert en semesterresa till Phuket eller Mallorca är alltför svennigt....därav det något udda resmålet, igen...

2009-10-12 @ 22:42:02
Postat av: Gubben o Gumman

Se "Proften" Altin, som en perfekt "medarbetare" till SD .Möjligen skall någon kanske ringa till honom, och tala om att att KD ligger på 3.7% i undersökningar

inte 37%Frågan är bara vem som är den största skurken "folkrättsligt"Formellt har Altin rätt, moraliskt så sänker han KD

lite till.Göran Hägglund måste ju slita sitt hår när han läser detta.Fast håll med om att det var kul när Göran petade den kommunistiska kultur eliten i svensk media i ögat.Altin gör två mans arbete Helan o Halvans.

2009-10-12 @ 23:24:55
Postat av: Robin_Shadowes

Tristdemokraterna har spelat ut sin roll i svensk politik. 2010 blir det bye-bye.

2009-10-12 @ 23:36:44
Postat av: vmm

En sak som jag ofta tycker glöms bort i Mehdi-fallet är att killen faktiskt suttit i fängelse i Portugal (har för mig att det var runt ett år). Det var för någon stöld och hade inget med terrorism att göra. Men det visar väl vilken "fin kille" han är...När jag sitter här och tänker och skriver så undrar jag om man kan beställa hem domen från Portugal. Jag vet inget om dom har någon slags offentlighetsprincip eller hur deras rättsadministration funkar men jag har svårt att tänka mig att domar skulle vara hemliga där på något sätt. Dom går säkert att beställa ut. Och jag är såpass bra på portugisiska att jag förmodligen kan översätta en dom (jag har aldrig sett en portugisisk dom så jag vet inte... det kanske är skitsvårt språk (för att uttrycka sig på ren svenska)).Men jag börjar luska och se om jag kan få ut hans dom från Portugal. Vi får se vart det leder. Jag håller er underrättade.

2009-10-13 @ 00:27:05
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: vmm

Hm... nu har jag kollat på Wikipedia om hans Portugaläventyr och tydligen så satt han häktad för stöld runt 1999 i ungefär ett år men han dömdes aldrig. Jaha... (grubblar). Men det kan ändå vara intressant att se papperen om vad han misstänktes för. Portugal är dokumentfixerat och har superkoll på papper så det borde gå att kolla vad han häktades för och vad det står om honom.Och tänk om det här vore i Sverige: häktad ett år utan fällande dom skulle leda till hundratusentals kronor i skadestånd.Men om uppgifterna på Wiki stämmer så dömdes han alltså aldrig. Då satt han alltså oskyldig först i Portugal misstänkt för stöld och sedan i Guantanamo misstänkt för terrorism och sedan nyss i Pakistan misstänkt för olaglig inresa eller något. Snacka om att killen har haft otur!!! (himlar med ögonen och det betyder att jag är minst sagt skeptisk till otursteorin - men fine, killen är oskyldig och har drabbats hårt)

2009-10-13 @ 00:40:32
Postat av: Sven Duva

@ vmmEnligt wikipediaartikeln ovan så blev det vare sig åtal eller rättegång i Portugal. Vill man leka djävulens advokat så är det inte osannolikt att han var oskyldig i Portugal.Fö så anser jag att den som skickade regeringsplanet åt honom förra gången borde få betala för det. Jag vill inte betala. Som jag ser det är det hans familj som ska betala för en vanlig flygbiljett, inte jag.

2009-10-13 @ 00:41:08
Postat av: vmm

Sven Duva: det där med hemflighten med regeringsplanet retar mig något så oerhört. Priset för flighten sägs vara 500.000 kronor. Det är inte priset i sig som retar mig utan att ett regeringsplan (hm... tror det finns tre, faktiskt. Två Gulfstream jet som kan ta sig över Atlanten och ett Saab 340 som ehh... inte kan ta ta sig över Atlanten. Men jag vet inte så noga. Mer kunniga får berätta det dom kan) används för det här.Den här grejen med att flyga Mehdi med regeringsplanet är intressant. Inte bara för halvmiljonen från skattebetalarna. VEM fattade det här beslutet? Nej, jag tänker inte på den statssekreterare eller byråkrat som skrev under det formella beslutet utan VEM bestämde det här? Det var ett politiskt beslut och då finns det ett politikernamn. Och VARFÖR fattades det här beslutet? Och HUR gick det till när beslutet fattades?Det finns MÅNGA relevanta frågor att ställa om Mehdis flygresa till Sverige.(Mehdi själv behöver inte känna sig anklagad eller utpekad på grund av dom här frågorna för det är staten Sverige och myndigheternas och politikernas agerande som är intressant)

2009-10-13 @ 02:31:49
Postat av: Gubben o Gumman

Avloppssystemmet får hjärtinfarkt i Norrliden.Östran : Nätet

2009-10-13 @ 05:05:40
Postat av: Gubben o Gumman

Sveriges nya ambassadör Mehdi Gezhali vill ha betalt för att låta sej inntervjuas Expressen vägrar betala .Förhandlingar ang bet pågår sedan några dagar.Får man tippa att Aftonbladet kommer med en story med ensamrätt inom 48 timmar.Han kanske behöver stålar till nya resor,skulle han hitta på något hyss, sponsrad av någon svensk tidning blir det bingo.Det skall väl chefredaktören på ev publicerande tidning tänka på.Eller skall han betala senaste fakturan från UD ?

Kronofogden får vara med nu .Nu när vi vet att han står på publicerande tidnings

lönelista med största sannolikhet.Ev belopp går ju att läsa i nästa års självdeklaration.2009-10-13 @ 06:21:49
Postat av: Nesse

Kurt Lundgren va en hjälte, han hade sågat "viktigpettern" Altin jäms med fotknölarna!

2009-10-13 @ 06:36:48
Postat av: Hulda

Den tidning som ev. betalar för Ghezalis story bör fullt ut bojkottas för alla framtid.

Varifrån kom den stora summa pengar som sällskapet hade med sig när de greps i Pakistan...?

Det har varit tyst om dessa pengar.

2009-10-13 @ 08:08:54
Postat av: Bamse

Hej!

Kan vi inte bli terrorister allihopa här i Sverige,

förlåt.... Vad är Sverige? Då blir vi kanske bjudna på flygresor fram och tillbaka vad vi en ska. Gör Sverige till ett Guantanamo för sådana utlänningar som Meddi så får han väl hjälp av sina forna landsmän att lämna Sverige Hjälp till att Hålla Sverige Svenskt. Kalla inte sådana människor Svenskar... Det är ett hån ! ! !

2009-10-13 @ 09:03:19
Postat av: Nalle i Växjö

Dom fetaste maskarna som kryper fram är nog advokaterna som tjänar pengar på att försvara illegala invandrare och liknade folk

2009-10-13 @ 09:05:09
Postat av: Calle

Instämmer mes Hulda. Media borde intressera sig för var den stora pengasumman kom ifrån, samt hur dessa 3 "turister" finansierar sina återkommande semesterresor över hela världen. Kommer pengarna från lönearbete,företagande,socialbidrag eller kriminell verksamhet.Hade detta gällt en svensk hade åtminstone skattemyndigheten varit intresserade.Kan pengarna vara "insamlade" i bidragsparadiset Sverige för att överlämnas till terrorister på plats? I så fall går dom ju bakom ryggen på Sida som normalt brukar sköta detta. Nu finns ju ytterligare en "svensk" fängslad där nere för att han vistats illegalt där.Vad kan UD och Sverige göra för honom? Han måste ju " hem".

2009-10-13 @ 09:27:49
Postat av: Calle

Efter att ha läst på Wikipedia om denna globetrotter blir jag än mer frågande. Inte ett ord om arbete ( kanske inte har hunnit mellan alla resor) eller hur han försörjer sig.VEM kan få fram såna uppgifter???

2009-10-13 @ 09:42:27
Postat av: VHB

Har funderat lite på hur omvärlden ser på Sverige. Förr var det

ABBA, Björn Borg, röda stugor med vita knutar man förknippade

med Sverige, men nu? Den ene "svenske" islamistdjäveln efter

den andre grips utomlands. klart att omvärlden hör talas om detta. Och var får de pengarna ifrån? Är det svenska skattebetalarna som indirekt finansierar Al Qaidas terrorverksamhet? Hur många socialbidragsmiljoner, skickade av "svenskar", hamnar på Usamas konto? Man bara undrar.

2009-10-13 @ 10:22:36
Postat av: Sven Duva

@ CalleUndrar om de här typerna fick någon form av socialbidrag samtidigt som de var i Afganistan, Somalia och Pakistan? Det är inte tillåtet enligt regelverket men det ligger inte i fulmedias intresse att undersöka sånt.

2009-10-13 @ 10:25:08
Postat av: AWSvensson

Kan man inte luska ut uppgifter om beskattningsbar inkomst de senaste åren, det är offentligt. Om man korsar en finsk kossa med en tunisisk arab vad får man då , inte en svensk i varje fall. Gå in på denna kossas blogg och läs: Vem ska hållas ansvarig om han skulle dö i fångenskap? Vi kan nu samstämt ge dig svaret från öst till väst , från norr till söder, alla på en gång. Det ska du som gett din dotter galna ideer som en del i bristande uppfostran.

2009-10-13 @ 10:39:36
URL: http://www.releasemychild.se/sida2.html
Postat av: World Traveller

Samtliga anstaellda paa alla svenska myndigheter maaste avskedas, hela Riksdagen, migrationsverket och allt som har med invandring att goera, allmaenna arvsfondens anstaellda o.s.v. Sen maaste naagon ta tag i vart alla skattepengar och pengar fraan arvsfonden gaar till. Dom miljarderna maaste sen satsas paa skolan, vaarden, pensionaererna och foersvaret och alla med islamsympatier goeras statsloesa och utvisas efter att deras tillgaangar har foerverkats. Finns det naagon i vaart land som motsaetter sig det tror ni?

2009-10-13 @ 11:17:10
Postat av: Stefan A

Denne Ghesali kommer nog att låta höra talas om sig igen, blir man inte avskräckt av fängelse i Portugal eller Guantanamo, blir man det aldrig,en normal människa skulle, efter detta, hålla sig så långt som möjligt från norra Pakistan, det är mycket troligt, som någon skrev, att han skulle överlämna stålar insamlade i Sverige till någon ljusskygg org. är inte så lyckat att skicka pengar elektroniskt om man inte vill visa vem mottagaren är.

2009-10-13 @ 11:25:24
Postat av: S-E Karlsson

Denne Gesahli får väl göra som många andra av hans gelikar göra en anmälan till DO att han känner sej "kränkt" , det brukar ge en utdelning på ca 100000 tusen kronor i de flesta fall.

S-E Karlsson .

2009-10-13 @ 13:11:17
Postat av: Tengil

Han satt häktad för ett rån i Portugal. Tror att dom fann 10 miljoner kr på hans hotellrum. Det ni...Sen blev han häktad för ett rån England också.

2009-10-13 @ 15:43:16
Postat av: dan åke

advokater ser invandringsindustrin som en ny guldrusch, feta arvoden i miljonbelopp för ganska enkla fall att driva, att få sina nysvenskar friade från sina brott och det enda "hot" som finns är om nån förnuftig "Svenne" skulle våga/kunna komma tilltals genom statliga censurmedia.makteliten och Svenska folket lever verkligen i skilda Världar men hur länge kommer Svenska folket att stå ut?den dagen då dammluckorna brister vad händer då? kommer EU´s gemensamma armé att sättas in mot upproriska Svenskar?

2009-10-13 @ 16:43:11
Postat av: Ibbe

Gehzalis brottslista i Portugal omfattade juvelstölder och bankrån. Det fanns starka misstankar om att bankpengarna skulle användas till terrorverksamhet. Fängelsestraff utdömdes men vår algeriersvensk(dubbla medborgarskap naturligtvis),släpptes relativt snart. Diplomatiska ansträngningar måhända även då? Hemtransport även då ombesörjd av UD? Svenska myndigheter och politiker tycks springa benen av sig var gång han slumpvis finns där han inte borde vara. Av vilken anledning måste man fråga sig? Portugalsvängen har f.ö. ingen svensk s.k. grävande journalist intresserat sig för trots att när den var aktuell blev mycket omskriven i portugisiska medier.

2009-10-13 @ 17:10:45
Postat av: Zachary K. Jamesson

Det går ivf bra på bostadssidan i Kalmar! Bäst i landet med en ökning på 17% grattis

Postat av: Foland

Ja det var värst Zachary, det måste nog till en moské med ljudlig minaret för att ändra en sådan uppgång

Postat av: Fredrik

Vill man ha betalt? Kanske skulle betala tillbaka istället till det svenska samhället.Att ge denna man pengar för att man ska skriva nåt om den där figuren vore än skam. Har han blivit illa behandlad eller varit där i ett hederligt syfte så hade denna kulturberikare skrikit rakt ut i pressen. Medverkat i debatt o annan pk media.Nu vill man ha betalt som värsta superstaren:-)Ena dagen en stark troende muslim.

Nästa så är man en pengahungrig utsugareSå troende var denne man ! vilket skämt !2009-10-13 @ 19:44:16
Postat av: vmm

Om mina undersökningar om Mehdis Portugaläventyr: jag har mailat polisen i Portugal och frågat vad dom vet om Mehdi. Det här är spännande! Jag antar att om dom ens svarar så finns det skapliga sekretessregler som sätter stopp för utlämnande av info på det här sättet. Portugal är inte riktigt inne på den svenska linjen om offentlighetsprincip för att uttrycka sig lindrigt. Och är det verkligen bra om en helt okänd snubbe från ett annat land kan maila polisen i något land och begära ut info om en människa som polisen annhållit (och få info)? Jag är verkligen inte säker på om jag tycker det är bra om dom lämnar ut info på det här sättet. Men det är i alla fall intressant att se om dom gör det!

2009-10-13 @ 19:45:50
Postat av: Gubben o Gumman

Kalmar har gått om studenter, och pensionsräddare.Detta driver delvis prisbilden.Kommunala Kalmarhem har Socialdemokraterna belånat

till 1.7 miljarder. Genom sedvanlig Sosse

misskötsel, 13 % av bolaget ägs numera av skattebetalarna 87% av bankerna.Ny byggnationen bör ju hämmas lite när man når skorstenen."Den som är skuldsatt är icke fri"

Citat Göran Persson numera godsägare/konsult.Trots detta berömer sej styrelsen i Östran nyligen.

(Man har genom lågt ränteläge samt försäljningar fått ett liten vinst)Kalmar ungdomar, samt nyligen "ringmärkta" får hosta

upp mellan 500000-900000kr för sitt första bo.Såldes ingen direkt gräddfil där.Norrliden strand kommunalt projekt, med hamnpir mm

i invandratäta Norrliden har även nytt möte inom kort.(Missa inte dagens artikel om "hjärt infarkt i Norrlidens avloppssystem")

(Östran nätbilagan)Då utan allmänheten Socialdemokraterna blev utskällda vid förra ,detta kallas för demokrati.När Kalmars befolkning inte vill ha det skall det myglas igenom i sann kommunistisk anda.HSB har fått ombilda bostadsrätter i närheten av Norrliden tills hyresrätter.Problemet med bostadsbristen i KALMAR löses med att alla hyresrätter ombildas till bostadsrätter.Där bla 30 åriga inbetalare till socialförsäkkringssystemt får 90% i rabatt på insattsen,som max i en fallande skala.

2009-10-13 @ 20:01:57
Postat av: FreeBird

Sign. Vmm: Det var för någon stöld och hade inget med terrorism att göra. Men det visar väl vilken "fin kille" han är.Det är fel, åtminstone enligt tidningen el Mundo och domaren Baltazar Garzon (samma som försökte sätta in Pinochet) . Citerar:Spanska säkerhetstjänsten hävdar att rånen i Portugal har en direktlänk

till Al Qaeda för att finansiera islamistiska terroraktiviteter. Spåren

leder enligt den spanske domaren Baltasar Garzón bla via Portugal och

Algarve. Den portugisiska regionen Algarve har en stark arabisk

tradition och är ett favoritställe i Europa för muslimska nordafrikaner

enligt tidningen Elmundo.

Länken är tyvärr på spanska:

http://www.elmundo.es/elmundo/2002/07/31/internacional/1028122826.htmlMehdi har en äldre bror Samu Michael Karim Ghezali, som förut satt i fängelse i Portugal och som idag är fri, är känd som specialist på att förfalska belgiska pass, och för att hade kontakter med kommendant Massouds (ledare för Norra Alliansen i Afghanistan) mördare. (Courrier International, tyvärr inte på nätet)Intressant länk på svenska:

http://blogg.expressen.se/ladycobra/entry.jsp?messid=545808Googla gärna på nätet, jag har tyvärr så mycket jobb att jag inte hinner sammanställa längre inlägg. Ber om ursäkt.

2009-10-13 @ 21:12:08
URL: http://www.lulu.com/content/4730263
Postat av: Robin_Shadowes

"makteliten och Svenska folket lever verkligen i skilda Världar men hur länge kommer Svenska folket att stå ut?den dagen då dammluckorna brister vad händer då? kommer EU´s gemensamma armé att sättas in mot upproriska Svenskar?"Det är säkert därför det är inskrivet med dödsstraff för uppror i Lissabon-fördraget. Helt klart kommer uppror slås ned med järnhand.

2009-10-14 @ 08:03:30
Postat av: Robin_Shadowes

"makteliten och Svenska folket lever verkligen i skilda Världar men hur länge kommer Svenska folket att stå ut?den dagen då dammluckorna brister vad händer då? kommer EU´s gemensamma armé att sättas in mot upproriska Svenskar?"Det är säkert därför det är inskrivet med dödsstraff för uppror i Lissabon-fördraget. Helt klart kommer uppror slås ned med järnhand.

2009-10-14 @ 08:04:17
Postat av: vmm

FreeBird: tack för info!Robin_Shadowes: står det inskrivet i Lissabonfördraget om att införa dödsstraff? Du... eh... skämtar aprillo? Det låter faktiskt inte sant.

2009-10-14 @ 08:32:57
Postat av: Vicious Dog

En majoritet av svenskarna har sedan starten, 1959 av undersökningarna, varit för dödsstraff. 1984 var förespråkarna 80%. i År runt 75%

2009-10-14 @ 09:17:16
Postat av: Robin_Shadowes

"Du... eh... skämtar aprillo? Det låter faktiskt inte sant."Nej, tyvärr gör jag inte det. Men eftersom sådana som du inte brukar godkänna andra bloggar eller wikipedia som källor så bryr jag mig inte om att länka.

2009-10-14 @ 23:57:36
Postat av: vmm

Robin_Shadowes: nähej, inga länkar för en sådan som jag... Så nu tycker du att jag ska tro att Sverige måste införa dödsstraff för att vi säger ja till Lissabonfördraget? Min källa till att Sverige måste införa dödsstraff? Ja, det är någon som sa det i en kommentar på internet men som inte ville ge länkar till en sådan som jag...Inte så troligt.

2009-10-15 @ 10:19:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0