BAKSMÄLLA FÖR POLISEN I KALMAR LÄN

Hälften av länets polisstationer kommer att läggas ner om operativa chefen Ulf Eriksson får som han vill. Anledningen är att lokalkostnaderna är för stora i en jämförelse med landet i övrigt. I Kalmar län tar lokalkostnaderna 13 procent av budgeten medan snittet för övriga landet är 10 procent.

Givetvis är det då de små polisstationerna som Hultsfred, Högsby, Gamleby, Mönsterås, Färjestaden, Mörbylånga och Torsås som får stryka på foten. Varför har då plötsligt lokalkostnaderna stigit så mycket?


Var och en som har sett det nya polishuset i Kalmar med sina fina exotiska träpaneler  på fasaden förstår nog säkert att lokalkostnaderna stigit dramatiskt för polismyndigheten i Kalmar län. Konstverket och torget utanför polishuset som kostade närmare 4 miljoner kronor gör ju inte saken bättre. Läs tidigare inlägg.Nya polishuset i Kalmar.                           Foto Thoralf Alfsson


Nu har tydligen en baksmälla drabbat polismyndigheten när kostnaderna för det nya polishuset skall inrymmas i budgeten. Som vanligt är det glesbygden och de små kommunerna som får stryka på foten och mister sina lokala polisstationer. Ulf Eriksson menar att man nu får mer resurser för fler poliser som kan synas utåt. Det är ju sant att nu kan ingen sitta och fika på stationen men risken är väl uppenbar att det blir större fikarum på de återstående stationerna och att nya kontorsutrymmen måste skapas för alla poliser som blir utan skrivbord vid de nedlagda polisstationerna. Därmed ökar nog risken för betydligt längre utryckningstider den gången något händer.

Högsby kommun har placerat sig högt i varje trygghetsundersökning som mycket otrygg på en rad områden. När nu polisen planerar att ta bort polisstationen kommer definitivt inte situationen bli bättre bland den otrygga befolkningen i Högsby.


I Högsby bygger kommunen istället nya lokaler till Migrationsverket, vilket tydligen de lokala politikerna tycker är viktigare än kommunens innevånares trygghet. Högsby kommun borde istället erbjuda polisen billigare lokaler så att polisen finns kvar i Högsby. Det skulle säkert kommunens innevånare uppskatta betydligt mycket mer än att man använder kommunala skattemedel till lokaler för Migrationsverket.

 

MEN det mest effektiva sätten att få ner brottsstatistiken är ju att stänga polisstationerna!

Inga polisstationer = Inga anmälda brott.


Läs och lysnna på inslag i Radio Kalmar

Barometern
Östran


Kommentarer
Postat av: Rune

Skulle inte polisen i Kalmar kunna hyra in sig i billigare lokaler?

Det måste ju gå att få tag i sådana nu i lågkonjunktur.

Det nya polishuset kan man ju sedan sälja till något stort multinationellt bolag för en bra penningsumma att sätta in i verksamheten.

2009-10-14 @ 20:25:27
Postat av: Rune

Skulle inte polisen i Kalmar kunna hyra in sig i billigare lokaler?

Det måste ju gå att få tag i sådana nu i lågkonjunktur.

Det nya polishuset kan man ju sedan sälja till något stort multinationellt bolag för en bra penningsumma att sätta in i verksamheten.

2009-10-14 @ 20:27:15
Postat av: Anonym

Rune, polisen i Kalmar måste bygga mer. Dom "glömde" bygga häkte.

2009-10-14 @ 20:36:22
Postat av: S-E Karlsson

Istället för att bygga nytt åt migrationsveket i Högsby så kunde man ju renoverat upp fd brandstationen i Fågelfors åt dom , den ska ju ändå inte säljas nu .

S-E Karlsson .

2009-10-14 @ 21:41:48
Postat av: Sven Duva

Undrar vad innevånarna i Högsby vill ha, polis eller parasiter?

2009-10-14 @ 22:29:09
Postat av: Dille i Momåla

Bra att Du tar upp den här frågan Thoralf.Den förda politiken är ingenting annat än en katastrof för glesbygden. En katastrof som PK tiger ihjäl.Exempel. I allra nordligaste Jämtland ligger Frostvikens socken. Det är på sina håll nästan 20 mil till kommunens centralort Strömsund. Om inte tjänsten är indragen finns det EN polis I Frostviken och han lär även ha att hålla I tullen.På kvällar, nätter och helgdagar är han ledig.Jo men Strömsund ligger ju knappt 20 mil bort, invänder förstås PK. (Vilken tröst för en misshandlad kvinna våra politiker serverar)Dessutom är förstås polisstationen i Strömsund stängd nätter och helger.Närmaste polisstation ligger alltså knappt trettio mil bort.Utryckande polisfordon har att beakta att det inte finns älgstängsel på dessa trettio mil. Farten torde anpassas därefter och det finns skäl att fråga sig hur cynisk en politiker kan bli.Struntar dom helt i medborgarna? Är det bara de egna förmånerna som beaktas?Till sist. Det är uppenbarligen bara invandringspolitiken som får kosta, trots att dess konsekvenser är förödande för oss svenskar.

2009-10-14 @ 22:40:00
Postat av: Stygge Sigge

Låt jönsarna lägga ner ty dom gör minimal nytta ändå. Den hederliga svensken bildar medborgargarden i det mångkulturella helvetet!

2009-10-14 @ 22:49:21
Postat av: Gubben o Gumman

Polisstyrelsen Kalmar:-Olof Ehrgård(är ersatt men ej ändrat på hemsidan)

-Lis Lyrbo (S)

-Johny Bengtsson(S)

-Christina Magnusson (S)

-Evy Aner (S)

-Björn Nilsson (S)

-Jan-Åke Jonsson (V)Detta är "68 vänstern", som du skall ringa om du tex bor i Högsby Torsås Emmaboda Nybro.

Om du känner otrygghet.Dessa partier Socialdemokraterna, Vänsterpartiet,

har producerat tröttkepsar,samt högt avlönade mellanchefer i 30 år.Detta bekräftas för 137 gången i Kvällsöppet den 14 okt.(för mycket mellanchefer)24 polismyndigheter finns, med egen admininstration

samt tillhörande högavlönade mellanchefer.Fredrik Reinfeldt har ju satt på handbojor på Beatrice Ask,så någon större förändring är inte i sikte.Övriga ledamöter:-Katrine Pålsson (KD) (suck)

-Lisbet Karlsson (FP)

-Christina Davidsson (C)

-Klas Wetterstöm (M)

-Eva Ahlström (M)StatisterSvensk poliskår samt svenska politikerkåren går idag bara ut på att fylla egna pensionskontot, samt plånboken innan skutan Sverige sjunker.-Svensk polis

-Svenskt försvar

-Sveriges politikerkår i riksdagen.Är en total katastrof.2009-10-14 @ 23:29:35
Postat av: Anonym

KOLLA IN DETTA INLÄGGET --> http://ceciliesjostrand.blogg.se/2009/october/smygreklam.html DU KOMMER INTE (!!!!) ÅNGRA DIG! ♥

2009-10-14 @ 23:30:25
Postat av: Dr Livingsteen

BLT har idag på sin debattsida, papperstidning, ett inlägg undertecknat Dan Damsgård, Jan-Olof Petersson, Lena Hjort, Bo Löfgren och några folkpatistiska kufar till.

Det lyder "SD tar Sverige till medeltiden" och är en kackafoni i att "var och en har rätt att fritt utöva sin religon" och att de utgår ifrån att SD ansluter sig till svensk lagstiftning!

Att SD med mycket dunkla motiv vill förbjuda mosképrojektet i Karlskrona.

Plus en hel del annat ointelligent skräp som varje normalbegåvad svensk skrattar åt vid köksbordet

2009-10-15 @ 07:16:18
Postat av: Gubben o Gumman

På tal om polisen så har Mehdi Gehzali, och gänget behandlats illa av Paikstansk polis.UD har skickat en skarp protest.

Det var ju tur att dom kom hem idag rappoteras om flera terror självmordsdåd i Pakistan 10 döda minstVidare har två kålrötter till politkker i Jönköping föreslagit att tex gamla höftleder från avlidna skall återanvändas.Man kan ju hoppas att dom smälts ned först.

2009-10-15 @ 08:16:05
Postat av: Stone

Klart de vill satsa på invandring och därmed migrationsverket (som i dag har ca 3 500 anställda). Invandring är ju så lönsam eller...

http://www.dn.se/opinion/debatt/arbetskraftsinvandring-hjalper-inte-offentlig-sektor-1.974540.

Undrar var denna rapport kommer att hamna?

2009-10-15 @ 08:18:46
Postat av: Fredrik

Man kanske lägger ner fängelset?

Inget nytt häkte än på horisonten?

Nu ska man lägga ner lokala polisenheter?Kriminaliteten ökar!

Man bygger ut för migrationsverk!Såg att man även nu ska satsa miljoner från svenska skattebetalares pengar för att utbilda folk i att kunna hantera "hedersvåld"!?Krav o mindre invandring så hade vi kunnat spara dessa miljoner som dessa människor kostar oss.

Nyheterna igår.Rim o reson? Nej o åter nej !Polis och kriminalvård MÅSTE gå före migrationsverket och den rådande massinvandring vi har i Sverige. Såg riksdags debatten igår.Mona muslim och kommunisten Lars Olhy vill inte att vi ska jobba utan sitta hemma och få bidrag i brevlådan. Det vill säga : Vara nöjda o hålla käften rent ut sagt. fyyyyfaaaan !Rösta rätt 2010 !

2009-10-15 @ 08:22:09
Postat av: Gubben o Gumman

Martteus häcklar Jimmie Åkesson på opinions bloggen

Expressen nätet.

2009-10-15 @ 08:47:24
Postat av: Skånepåg

@ G&G på G"Förstås! Åkesson kan tala om Verklighetens Verklighetens Folk och deras av riksdagens elitpolitiker "nedtystade" och "förhånade" åsikter om invandring och sånt som, ja, helt enkelt invandring och svenska värden och invandring och Emil i Lönneberga, JaDäVarTiderDet! och invandring och verklighetens köksbord."Den som skriver en sådan dj-a smörja borde skämma ögonen ur sig. Här är det således ett verkligt behov av och motiverat att skaffa en burka (galler för ögonen) och inte niqab (skymtar i en glipa). Och givetvis med en lämplig text på ryggen!

2009-10-15 @ 11:14:23
Postat av: Foland

Klart att de "häcklar Jimmie Åkesson"! Vad ska de annars ta sig till för att komma åt honom så underlägsna som de är.

Ingen vågar ens ta debatt med honom

2009-10-15 @ 11:55:39
Postat av: Nalle i Växjö

Stort hopp för Pakistans framtid.

Journalister utbildas i Sverige som är ett föregångsland för demokrati i Världen. ( enligt tidningen)Lycka till, och då behöver kanske inte alla komma hit i framtiden

Postat av: Dan åke

inse att "Sverige" inte finns kvar! vi är nu bara en liten delstat i EU och således är den sakta nedmonteringen av välfärdssamhället en noga planerad anpassning. Alla länder skall vara lika fattiga.(eller "(berikade)rika")Det viktiga är att Allians och sossepartiernas politiker kan få sina feta löner och arvoden all kritik mot detta tok är stämplad som "rasistiskt" "medelsvensson begriper inte" mm tänk vad lätt det är att indoktrinera fotfolket så de även tycker det är bra att deras livsvilkor försämras!

varför inte testa tv-indoktrinering i krigsländer, dela ut en TV till varje Talibankrigare i Afganistan så kan de se på såpoperor och robinson mm istället för att lyda krigshetsare.

2009-10-15 @ 16:15:24
Postat av: dan åke

politiker som blir av med sina uppdrag får behålla sina löner tills de hittar nya jobb, därför vägrar de söka andra jobb.

men om man erbjuder dom arbeten som är enkla och dåligt betalda och de vägrar ta dom får de då behålla sina 55500 kr/månaden ?

2009-10-15 @ 18:55:09
Postat av: Fd Göteborgare

Jag har fått en inbjudan till ett nytt möte om Norrlidens framtid, hade gärna gått om det inte var för det att det var igår. Är det någon som vet något om detta? Hittar inte någon info om hur det gick.För övrigt väljer jag en motorväg genom grönområdena framför bostäder åt "nysvenskar"

2009-10-15 @ 19:10:06
Postat av: Dille i Momåla

Så fort man granskar kommunismen och lägger resultatet på Internet, t ex en tidnings web, så kommer det ett högljutt skrän: “Det är sjukligt att ironisera”Just ironin skyr vänstern, precis som ett troll solen.Här försöker dock vänstern själv att använda ironin som verktyg i sin propaganda: Läs själva:"Förstås! Åkesson kan tala om Verklighetens Folk och deras av riksdagens elitpolitiker "nedtystade" och "förhånade" åsikter om invandring och sånt som, ja, helt enkelt invandring och svenska värden och invandring och Emil i Lönneberga, JaDäVarTiderDet! och invandring och verklighetens köksbord." /”@ G&G på G/Men när man har så helt fel i sin politik som vänstern och dess apostel G&G så hjälper inte ens den av kommunisterna annars förbjudna ironin.För vänstern finns egentligen inget annat argument än mutor, taggtråd, nackskott och koncentrationsläger.Med dessa medel kunde en hel kontinent styras av ett gäng perversa banditer, utsugare och mördare.Den svenska vänstern fick betalt för att hålla med och för vad som skulle sägas i riksdagen.

2009-10-15 @ 19:25:27
Postat av: Dille i Momåla

Så fort man granskar kommunismen och lägger resultatet på Internet, t ex en tidnings web, så kommer det ett högljutt skrän: “Det är sjukligt att ironisera”Just ironin skyr vänstern, precis som ett troll solen.Här försöker dock vänstern själv att använda ironin som verktyg i sin propaganda: Läs själva:"Förstås! Åkesson kan tala om Verklighetens Folk och deras av riksdagens elitpolitiker "nedtystade" och "förhånade" åsikter om invandring och sånt som, ja, helt enkelt invandring och svenska värden och invandring och Emil i Lönneberga, JaDäVarTiderDet! och invandring och verklighetens köksbord." /”@ G&G på G/Men när man har så helt fel i sin politik som vänstern och dess apostel G&G så hjälper inte ens den av kommunisterna annars förbjudna ironin.För vänstern finns egentligen inget annat argument än mutor, taggtråd, nackskott och koncentrationsläger.Med dessa medel kunde en hel kontinent styras av ett gäng perversa banditer, utsugare och mördare.Den svenska vänstern fick betalt för att hålla med och för vad som skulle sägas i riksdagen.

2009-10-15 @ 19:26:05
Postat av: Dille i Momåla

Rättelse av ett ett litet tryckfel. Den kommunistiske aposteln var INTE G&G utan en annan skribent som G&G hänvisade till - som avskräckande exempel.

2009-10-15 @ 19:57:20
Postat av: VHB

I kväll är Cirkus Scott på Debatt. Garanterat att ett gäng bölande och självömkande muslimkäringar är inbjudna. Plus lika många pk-idioter som sitter och försvara dessa idiotier.

2009-10-15 @ 21:34:46
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Läser att en man och en kvinna tränger sig in hos gamla i Hultsfred och stjäl pengar ifrån dem. Gissa tre gånger om polisen går ut med något signalement????. ÄR DET INTE POLISENS SKYLDIGHET ATT SKYDDA MEDBORGARNA? Eftersom man inte går ut med något signalement så är det förmodligen kulturberikare. Förmodligen skulle det hjälpa andra gamla om man fick reda på vilka man skall akta sig för. Vi kan ju också ponera att det inte är kulturberikare, utan sk svenskar. Men eftersom den här typen av brott ofta begås av kulturberikare, så tror jag de flesta människorna hemma i stugorna tror det är utländska medborgare som begått detta brott. Genom att inte gå ut så skapar ju polisen bara en massa spekulationer, rykten etc. Öppenhet gynnar alla.

2009-10-15 @ 21:45:18
Postat av: Robin_Shadowes

Det är förmodligen ziggisar om dom har som MO att bryta sig in och råna gamla människor.Det är ju en händelse som ser ut som en tanke att samtidigt som man bygger nytt för migrationsverket så lägger man ner polis-stationer. Enligt PK finns det säkert inga kopplingar alls. Säger dom som så gärna använder guilt by association mot Sd. Åter igen dras det ned för vanliga svenskar bara för att man skall kunna fortsätta massinvandringen. Fy fan!

2009-10-15 @ 22:12:01
Postat av: Robin_Shadowes

Det är förmodligen ziggisar om dom har som MO att bryta sig in och råna gamla människor.Det är ju en händelse som ser ut som en tanke att samtidigt som man bygger nytt för migrationsverket så lägger man ner polis-stationer. Enligt PK finns det säkert inga kopplingar alls. Säger dom som så gärna använder guilt by association mot Sd. Åter igen dras det ned för vanliga svenskar bara för att man skall kunna fortsätta massinvandringen. Fy faen!

2009-10-15 @ 22:13:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0