UTVISNINGEN AV ABBAS REZAIS MÖRDARE STOPPAS

Högsta domstolen stoppar utvisningen av Abbas Rezaias mördare. Det bestialiska mordet som begicks i Högsby i november 2005 där senare en 17-åring dömdes till enbart 4-års ungdomsvård var upprörande.

Nu har tydligen mördaren avtjänat detta straff och skall enligt domen utvisas till Afghanistan men nu stoppar högsta domstolen utvisningen. Enligt uppgifter i media (Radio Kalmar) skall han hävda att han tog på sig skulden för detta hedersmord men nu vill han slippa utvisning.

Ur hovrättsdomen:

”Samma dag som mordet skedde hade han, Sarahs broder då 17 år, låtit fotografera sig med en kniv, men någon tanke att göra Abbas illa fanns inte. Han började koka olja för att fritera ägg, men oljan kastade han på Abbas, som fick allt över sig.17-åringen högg Abbas i handen, ett finger skadades, han utdelade några knivhugg mot framsidan av Abbas kropp, han högg Abbas i skinkan (kniven var 4 decimeter lång och försedd med grova hullingar); han upplevde att kniven gick långt in i Abbas kropp. Han högg därefter på åtskilliga ställen av kroppen, mot ryggen, högg och högg... Mor och far kommer in, tittar på... Far är feg... Han diskade kniv och oljegryta för han gillar inte smuts... Han säger att det inte är riktigt att han knäppte upp Abbas skjorta efter det att denne var död för att kunna hugga honom i hjärtat.”.

Kurt Lundgren skrev följande kommentar till domen.

"Denna dom föranleder egentligen inga andra kommentarer än dessa : Jag har svårt att se hur jag skall kunna bli multikulturellt berikad av denna förmedeltida barbari och vidskepelse, som vi låter slå rot, och för det andra är det en hovrättsdom så stötande för den allmänna rättskänslan att jag under mina 40 år som journalist aldrig mött något motsvarande : Fyra års ungdomsvård för detta beräknande, kallblodiga och grymma mord är en skam och torde komma att väcka internationell uppmärksamhet. Den tredje kommentaren som kan tillfogas är att eftersom hovrätten pekar ut möjligheten av ytterligare gärningsmän måste polisutredningen fortsätta; det går inte bara att släppa mordet och nöja sig med det som förevarit vid de två rättegångarna”.

Tänk så rätt framlidne Kurt Lundgren hade!

Läs även hur Kurt beskrev 2 timmar av denna rättegång vid tingsrätten i Kalmar.

Givetvis var både pappan och mamman skyldiga till detta hedersmord och borde givetvis även dömts till fängelse och livstids utvisning. Då hade det inte uppstått några frågetecken senare. Nu kommer detta rättsfall uppenbarligen kosta svenska skattebetalare miljontals kronor ännu en gång. Förhoppningsvis fälls även mamman och pappan denna gång med utvisning som följd.


Kommentarer
Postat av: Not very memorable

Tur för det svinet att han inte heter Karl Karlsson

2009-11-19 @ 18:54:30
Postat av: Mats

Det är inte svårt att förstå varför man låter 17-åringar stå för dödandet när det inte innebär annan påföljd än 4 år på fritidsgård.

2009-11-19 @ 19:00:03
Postat av: lee

Friades från hedersmord - får 100 000

Satt frihetsberövade i nästan fem månader

Föräldrarna till den då 17-årige pojke som dömdes för det uppmärksammade mordet på Abbas Rezai i Högsby i fjol får 50000 kronor vardera i ersättning av justitiekanslern (JK).

Föräldrarna var från början misstänkta för att ha deltagit i mordet och satt anhållna och häktade under nästan fem månader, rapporterar flera medier. Föräldrarna friades i tingsrätten medan deras son dömdes till fyra års sluten ungdomsvård. Hovrätten fastställde domen.På grund av föräldrarnas agerande – de befann sig i lägenheten under delar av den tid som brottet begicks utan att stoppa det – sätts ersättningen ner till cirka en fjärdedel av vad som annars skulle ha utgått.Föräldrarna ville ha en högre ersättning än normalt på grund av den stora uppmärksamhet som händelsen fick.I sitt beslut håller JK med om att bland annat den stora uppmärksamheten i massmedierna kan motivera ett högre skadestånd än normalt. Men det faktum att föräldrarna var i mordlägenheten och efteråt tillsammans med resten av familjen skyndsamt reste till Danmark gör att beloppet i stället ska sänkas kraftigt.Tar inte ställning i skuldfrågan

JK Göran Lambertz betonar att beslutet inte innebär att han tar någon annan ställning i skuldfrågan än tingsrätt och hovrätt, som båda frikänt föräldrarna från mordåtalet.– Någon sådan prövning får jag inte göra. Men jag menar att de genom sitt agerande har bidragit till att ha blivit frihetsberövade och misstänkta, säger Lambertz till TT.Han tillägger att det händer i liknande fall att den frihetsberövade blir helt utan ersättning.Karl Olof Wirell, advokat åt den mordåtalade mamman, vill ännu inte kommentera beslutet. Om föräldrarna är missnöjda är, enligt JK, deras enda möjlighet att stämma staten för att försöka få ut mer pengar

2009-11-19 @ 19:14:49
Postat av: j-å

Inte ett öre skulle de haft.

En enkelbiljett till Sibirien hade varit mer passande.

2009-11-19 @ 19:45:44
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Läser professor ( i ekonomisk historia ) Lars Magnussons artikel i Aftonbladet. Bilden som han målar upp är enormt skrämmande, om Sverige som framtida industriland. Mina egna analyser ( har själv 50 högskolepoäng i nationalekonomi ) är att bilden stämmer. Jag tror att regeringen är fullt medveten om situationen, och undrar i mitt stilla sinne ibland varför man inte tillsätter en kommision och analyserar läget, och drar slutsatsen därav. Bara denna artikel och flera samstämmiga borde göra att man stoppar invandringen omedelbart. Handlingsförlamningen är total, och så går det när man har låst in sig i ett hörn, angående invandringspolitiken.

2009-11-19 @ 20:40:38
Postat av: Sigge

Thoralf: Nu har SD-bluffen angripit dig med sitt vanliga dravel.

2009-11-19 @ 21:09:35
Postat av: Carl

Det är tragiskt att se Sverige förfalla. Man kan fråga sig, i vilken soptunna dumstolarna hittar sina jurister nuförtiden. Nu ska rekryteringen till juristlinjen "breddas". Stora resurser läggs ner för att rekrytera ungdomar med utomeuropeisk invandrarbakgrund samt ungdomar från "studieovana miljöer". Om etnisk och social bakgrund ska gå före begåvning och kompetens, lär ovanstående skandaldom inte bli den sista. Snart vägs väl politisk orientering in i urvalsprocessen också. Resultatet kommer att bli en rättsskipning med samma kvalitet och förfining som i Roland Freislers Volksgerichtshof.Om Sverige någonsin ska kunna komma på rätt köl igen, är dumstolsväsendet det första som måste rensas ut. Här räcker inga dynggrepar - här behövs ett batteri av bandschaktare!Kurt Lundgren som var en klok karl, insåg detta för länge sedan. Jag hoppas att hans blogg får sväva kvar i sajberspejs - som ett bestående digitalt monument!

2009-11-19 @ 21:15:26
Postat av: John

4-års ungdomsvård är det högsta straffet i straffskalan, så det finns ingen anledning att tycka att straffet var lågt, i detta enskilda fallet. Risken att fler individer faller offer för gärningsannen kan vara större att om han utvisas till Afganistan än om han stannar i Sverige, så det är inte säkert att Högsta domstolen är fel ute.

2009-11-19 @ 21:46:06
Postat av: Carl

Om fyra års ungdomsvård för överlagt mord, utfört på ett utstuderat och bestialiskt sätt är högsta straffet i straffskalan och gärningsmannen inte därefter utvisas, om han är utländsk medborgare, bevisar detta bara en sak: Sverige styrs av idioter!

2009-11-19 @ 22:04:34
Postat av: Ronken

"John"

Är du på riktigt?

2009-11-19 @ 22:05:28
Postat av: Mats

John skämtar. Något annat vägrar jag att tro.

2009-11-19 @ 22:22:29
Postat av: Not very memorable

Vad John menar är att detta svin dödar mer svenska NATO soldater i Afganistan än de få soldater som finns kvar i Sverige

2009-11-19 @ 22:35:39
Postat av: Carl

Vid ett liknande rättsfall i Danmark, vid ungefär samma tid, utdömde Östre Landsret 120 års fängelse sammanlagt åt alla inblandade. Om dessa sedan blev utvisade, känner jag inte till. Detta bevisar ytterligare en sak: Danmark styrs av kloka politiker och omdömesgilla domstolar, i motsats till Sverige.Om man i Sverige förespråkar en liknande lagstiftning och tillämpning som i Danmark, utmålas man som rasist, fascist och nazist.Varför? Jo, därför att massmedia i Sverige styrs av vänsterradikaler.Ett talande exempel är Nysvenska Dagbladet i Malmö, som under Daniel Sandström och Heidi Avellan sjunkit från tidigare boulevardnivå ner i kloakerna.Gamle chefredaktören Christer Wahlgren, på sin tid ledare för Malmöhögern (1949-1957), roterar i griften. Troligen åt höger.

2009-11-19 @ 23:01:15
Postat av: Demokratibloggen

Det påminner om de fingerade rättegångarna i Hitlertyskland, där man friade nazister och fällde judar och andra.Den här afghanska parasitfamiljen räknas idag som Sveriges arier!

2009-11-19 @ 23:30:29
URL: http://www.metrobloggen.se/prpublishingblog
Postat av: Thoralf A

SiggeJag trodde att SD-Bluffen var nedlagd. Ju mer dessa ssu:are gastar desto bättre går det för Sverigedemokraterna. Så jag tycker att vi alla skall heja på SD-Bluffen så alla får upp ögonen för deras verklighets frånvända uppfattningar.

2009-11-20 @ 00:17:09
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Robin_Shadowes

Tror knappast att dumstolarna kommer bli bättre med all denna inkvotering av folk med utomeuropeiskt ursprung (läs: mussar). Dom kommer ju inte att överge hemlandets/islams lagar bara för att dom sitter i en svensk dumstol.

2009-11-20 @ 00:21:38
Postat av: Gubben o Gumman

I Rapport igår ett reportage hur underbart bra det är med motagning av unga hitsmuglade män .Reportaget gällde Sorsele kommun,man hade till och med kunnat spela fotboll i division 6 ,nu när dom nya "välfärdssnattarna" deltog.Kommunalråd C lovordade det hela betonade ansvaret?

Detta är manipulering av SVT68, som börjar bli lite oroliga,så lurar man "Svenne banan" löpande sedan 30 år tillbaka.Alla kunde se att åldern var över 20 år på "barnen" ,så tror man att svenska folket skall gå på detta, dom som går på detta är endast dom faktaresitenta nummera ,lycka till SVT68.Ett bra tecken på att dom ofrivilliga tarmrörelserna ökar hos socialkommunisterna.

2009-11-20 @ 05:55:24
Postat av: Fredrik

Ska det löna sig att mörda??

Ska det verkligen det?Vad händer med mitt Sverige?SD 2010!

2009-11-20 @ 07:02:13
Postat av: Gubben o Gumman

Beslutsschema/socialkommunism :-68 vänstern SVT(68) PK (4)

Afa med rätt till politiskt våld

Politisk tidskrift, med rätt att manipulera Expo-Expressen, Aftonladet ,SVD, DN mfl 70% av journalisterna är socialkommunister-Socialdemokrater, Miljöpartister,Vänsterpartister ,"Socialmoderater",

Center, Folkpartiet. politiker livrädda för mediadrev, samt att bli av med feta förmåner.

(gummiryggar)Vellinge kommun?Kommunen skall nu ta emot 4 unga "välfärdssnattare"

Basuneras nu ut i PK 4.Vilken demokrati Sverige är.2009-11-20 @ 07:31:53
Postat av: Gubben o Gumman

Nyhetsuppläsare i PK4 : "Vellinge kommun har nu gjort en helomvändning"Tjenare.

2009-11-20 @ 08:03:59
Postat av: Gubben o Gumman

Ny trevlig överaskningssex i Stockholm gravid 20årig.

Trevlig kille.Vad är oddsen på en "Djungeljuckare"?

2009-11-20 @ 08:06:33
Postat av: Nalle i Växjö

Nya förslag om ekonomiska frizoner .Undrar när någon kommer med frizoner för dom som är och har varit företagare ute i landet.

Men dom betalar snällt skatter och moms utan att göra så mycket väsen av sig.Håller dom på så här så ligger nog 15 % för SD inom räckhåll nästa år

Postat av: Inge Sandén

Dom svenskar som tror att DDR och stasiagenterna försvann i och med att folket rev muren blir naturligtvis besvikna efter att få läsa att utvisningen är inställd av detta barn,som också hans föräldrar var delaktiga i.

DDR har flyttat till Sverige.

Det finns inte en enda normal Svensk som tror på att inte föräldrarna var högst inblandade.

I DDR var det precis så som Sverige är idag.

Domstolarna dömmer ett,folket tycker ett annat.

Samma sak i Vellinge.

Billström går ut och välkomnar kommunstyrelsens beslut att ta emot små föräldralösa barn i ren och skär DDR-anda.

Folket tycker något annat.Folket vet att det är vuxna välmående män.

Det senaste att döda SD,efter alla tidigare försök som misslyckats,är nu ett nytt DDR exempel på att förringa vad folket tycker.

Professor Demker agerar som en äkta DDR-agent.

Nya partier tenderar att bli större i mätningar än i val,med anledning av Sverigedemokraternas senaste 7,2% som speglar folkets röst.

Svenska folket som följer samvetets röst om vad som är rätt och fel röstar på Sverigedemokraterna 2010.

Gör uppror mot den vänsterintellektuella eliten på landets tidningsredaktioner,domstolar och likvärdiga myndigheter.

Tack Tholalf och alla andra SD-vänliga bloggar,som inte räds att säga sanningen.

Vänstern äger media,folket äger internet,därför segrar sanningen 2010.

2009-11-20 @ 10:37:59
Postat av: Laers

SD har min röst 2010, jag hoppas ni kommer in.

2009-12-08 @ 17:05:42
Postat av: Ekrem TOS, lawyer-interpreter; Gillerbacken 43, 12464 Raagsved-Bandhagen, Stockholm-SWEDEN Tel/fax: 00.46.8-646 54 06 Mobil-phone: 00.46.735.88 97 96 [email protected],

Antidiscrimination Network: International Law Center ETOS, att: Ekrem TOS, lawyer-interpreter; Gillerbacken 43, 12464 Raagsved-Bandhagen, Stockholm-SWEDEN Tel/fax: 00.46.8-646 54 06 Mobil-phone: 00.46.735.88 97 96 [email protected], AdvocateEkrem[email protected],

2010-01-13 @ 09:40:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0