ROSA ELEFANTER OCH FP-LÖFTE


Vänsterfobi?

Beröringsskräcken mot oss Sverigedemokrater är så fullständig att det tar rent sanslösa uttryck. Mona Sahlin sa i lördagsintervjun för några veckor sedan att hon skulle lämna en demonstration om det gick Sverigedemokrater med i demonstrationståget. Det ger ju mig idéer om att Sverigedemokraterna kanske skulle ordna bussresor till den 1:a maj demonstration där Mona Sahlin skall delta nästa år.

I Borås försöker Folkpartiet få en medlem att lämna partiet då han skrivit en insändare om politiskt våld från vänstergrupper tillsammans med Sverigedemokraten William Petzäll. Detta är så långt från sunt bondförnuft som man kan komma.

I Kalmar har jag även fått exempel på detta. Det allt som oftast ”krängta” politikerparet Birgitta Axelsson Edström (V) och Pierre Edström (FP) har under veckan visat prov på detta på lite olika sätt.

Birgitta Axelsson Edström skrev med anledning av minnet av Kristallnatten ett inlägg på sin blogg. Jag ställde då nedanstående fråga och fick följande svar. Länk till blogginlägg.

 

Till saken hör att Birgitta är heltidspolitiker och Kultur o fritidsnämndens ordförande. Beröringsskräck eller ……

Inte undra på att Pierre Edström skriver om "vänstermajoritetens hjärnspöken" på sin blogg!


Pierre Edström går dock ännu längre
och lovar att avgå som landstingsråd om han skulle behöva stöd från SD efter nästa års val. Det är givetvis hans fulla rätt och inget jag har synpunkter på men däremot har jag reagerat på hans motivering. Länk till inlägg på Pierres blogg. Se inlägg 8 november "Söndagsbetraktelser".


 


Efter att jag läst hans motivering ställde jag några frågor till Pierre och bad honom ge exempel på vad han menar. Läs kommentarerna i blogginlägget så får ni läsa hans försök att komma undan att svara på mina frågor. Så småningom rycker även folkpartisten Sebastien Hallén in för att hjälpa Pierre Edström och försöka flytta fokus till något annat.

Efter 15 kommentarer publicerar inte Pierre fler kommentarer. Pierre borde ju ha fickorna fulla av argument men inget lyckas han plocka fram.

Skall man skratta eller gråta?

 


Kommentarer
Postat av: peter, den förste.

OT



Väldigt intressant debatt: "Alexander Bard: "Jag är VÄLDIGT anti-islam": http://www.youtube.com/watch?v=ur0SH8Sa24M



Alexander Bard verkar vara en sann demokrat. Vill säkert ställa upp på en debatt, vilken TV-kanal skulle kunna motstå det?

2009-11-12 @ 23:07:27
Postat av: Utlandssvensk

Med anledning av din debatt med Pierre tar jag mig friheten att posta delar av en kommentar från ditt förra inlägg:



Efter att ha bott mer än 10 år i olika europeiska länder vet jag att SAMTLIGA EU länder (utom Sverige) redan har en asylpolitik som liknar eller är hårdare än den SD vill införa.



Du skulle kunna ställa föjande fråga till Pierre:

Ni vägrar att sammarbeta med SD pga. deras "människosyn" samtidigt stöder ni en union där samtliga andra länder företräder samma "människosyn". Hur går det ihop? När får vi se ett kraftigt fördömande av alla EU länder?



Här är lite material från några EU länder om Pierre tvivlar:



Ett litet exempel från EUs folkrikaste land, Tyskland:

” the Lower House of the German Parliament (Bundestag) agreed to the “asylum compromise” in 1993, which made applying for political asylum in Germany considerably more difficult. ”

”In 2005, the Federal Ministry for Migration and Refugees (BAMF) took 48,102 decisions on asylum cases. The share of persons granted full asylum reached the historic low of 0.9%”



(http://focus-migration.de/Germany.1509.0.html?&L=1)



Från Frankrikes sittande president 2006 (då inrikesminister):

”“I have embarked on a policy of systematically sending people back,” Sarkozy told the commission. “The number of deportations of foreigners without proper papers which have been carried out has risen strongly,” he continued.”



”Sarkozy also announced a tightening of rules governing asylum seekers.”



(http://www.amren.com/mtnews/archives/2005/11/franceinteriorminister_aims.php



Slutligen lite från Italien 2009:



”Since last week, Silvio Berlusconi’s centre-right government sent over 500 African migrants back to Libya, under a new agreement signed with Tripoli allowing Italian authorities to ship them back without first checking if they are asylum seekers.”



”The Italian premier last week said he didn’t want Italy to become a ”multi-ethnic society”"



” The Italian parliament is also set to adopt an immigration package making irregular immigration a crime and to legalise vigilante ”citizens’ patrols” in cities to assist police by hunting out and reporting on any ”illegal activities” perpetrated by immigrants.”



(http://euobserver.com/9/28116)



(om du Thoralf tycker att det är olämpligt att jag i princip repeterar min kommentar ber jag om ursäkt)



2009-11-12 @ 23:10:17
Postat av: Gubben o Gumman

" Stopp för vänstermajoriteten hjärnspöken"



Denna överskrift går att läsa på "Pirres" blogg.

Samtidigt är mannen gift med en vänsterpartist?

Är inte detta ett uppslag till Sveriges alla nyårsrevyer?

Fullständigt sanslös kille



Man tror ju inte man läser rätt,trovärdigheten är

lika hög som för Janne G.

( Mao kommunist)



Folkpartiet vill att en kille som protesterat mot vänstervåld skall avgå?

En annan Folkpartist gökar småflickor.

En tid innan valet kommer kvällspressen att ta fram en lista på lagförda Sverigedemokrater.

(kallas för pressetiska regler in en socialkommunistisk diktatur)

Eller blir det Folkpartiet denna gången.

Får vi kanske läsa sagan om vänstersympatisören

Leffe Norrby som placerats på hispan.



Grupparbete:



-Stalin-Afa-Expo-VÄNSTERPARTIET-kvällspressen.



-Westerberg-Friggebo(FOLKPARTIET)-halva Konsumbananien/Berbien invandrar-brottskurvor rakt uppåt-enorma kostnader för svenska skattebetalare, Svenne Banan mfl.

(Se Affes statistikblogg)



Inte ens HELAN o HALVAN skulle lyckas med dessa bedrifter hur dom än försökte.

Internet arkeologerna kommer att få många skratt

i framtiden.

2009-11-12 @ 23:45:22
Postat av: Sebastian Hallén (FP)

Du ställde frågan om Aldebe var välkommen till FP, du fick ett tydligt svar av mig att det inte är Pierre som avgör det (och att min bedömning var att han skulle ha lika stora chanser till medlemsskap som du). Du började spekulera i Aldebes framtida partitillhörighet, jag svarade med att göra detsamma.



Så nej, jag tycker faktiskt inte jag "försökte flytta fokus" när jag svarade dig, jag tycker tvärtom att jag höll mig till de ämnen som du lyfte in i debatten.

2009-11-13 @ 00:11:37
Postat av: Robin_Shadowes

Kanske dags att lägga in dig på torken om du oroar dig så mycket för rosa elefanter, Birgitta?

2009-11-13 @ 00:21:05
Postat av: Utlandssvensk

Till Sebastian:



Som jag visar i min kommentar ovan har SAMTLIGA EU länder en asylpolitik som motsvarar eller är hårdare än den SD vill införa.



Kan du vänligen svara mig hur ni folkpartister kan stödja en union där samtliga övriga länder för en politik som ni anser omänsklig och vedervärdig? Hur är detta moraliskt försvarbart?

2009-11-13 @ 00:21:10
Postat av: Sebastian Hallén (FP)

Utlandssvensk: Apropå att försöka flytta fokus eller?



Vare sig Merkel, Sarkozy eller Berlusconi är liberaler, vilket jag är. Folkpartiets Europaparlamentariker sitter i ALDE (den liberala gruppen) och i dessa frågor är de ofta motståndare till de konservativa (som t ex Merkel, Sarkozy och Berlusconi).



Det är ingen hemlighet att FP är kritiska till EU:s flyktingpolitik, den är i många avseenden just omänsklig och vedervärdig, och därmed är vi också indirekt kritiska till de länder som har majoritet i parlamentet.



Vi bedömer dock att fördelarna med Europeiska Unionen överväger nackdelarna. Man får, på något sätt, ta det onda med det goda och försöka påverka inifrån.



Och däri ligger skillnaden:



EU har positiva sidor (gemensam miljöpolitik, gemensamma insatser mot internationell brottslighet, enklare att resa, studera, bo och arbeta utomlands) som väger upp det negativa (byråkrati, skyddstullar mm).



SD har däremot inte mycket positiva sidor som väger upp de negativa.

2009-11-13 @ 00:40:56
Postat av: Utlandssvensk

Sebastian,

Tack så mycket för ditt utförliga svar. Jag har ställt samma fråga till flera moderata bloggare men inte fått något svar.



Jag finner din inställnig i princip rimlig. Dock måste jag säga att att kraftorden som används inte fungerar med den pragmatiska inställning du verkar representera. Om man hävdar att ett annat parti har en "vedervärdig människosyn" är det inte direkt samma sak som att ha olika åsikter om t.ex marginalskatter. Om man ärligt menar detta förefaller det orimligt att ha intimt sammarbete med en sådan motpart, oavsett fördelarna. Jag tycker t.ex att Ku Klux Klan har en vedervärdig människosyn. Detta innebär att jag INTE skulle kunna tänka mig att förspråka att Sverige ingick union med ett land styrt av Ku Klux Klan även om det innebar väldiga fördelar. Du tycker uppenbarligen annorlunda.

2009-11-13 @ 00:57:21
Postat av: Gubben o Gumman

Tänk om det dyker upp en tidningsartikel med överskrift:



Sebastian Hallen Folkpartiet kan se positiva sidor hos Sverigedemokraterna, även om dom negativa överväger.



Reportrarna som ringer kommer givetsvis att fråga herr Hallen om vilken el vilka positiva egenskaper

han kan se hos Sverigedemokraterna.



Så varför inte göra det direkt på bloggen här

Narturligtvis skall Hallen ta med dom negativa sidorna,gärna med faktaunderlag.

2009-11-13 @ 01:18:49
Postat av: Utlandssvensk

Vad sägs om en en tidningsartikel med rubrik:



Folkpartiet anser att regeringarna i Tyskland, Frankrike och Italien samtliga representerar en vedervärdig människosyn



Underrubrik:

Folkpartiet vill dock fortfarande att Sverige skall vara i Union med dessa länder eftersom det blir "enklare att resa, studera, bo och arbeta utomlands".

2009-11-13 @ 01:30:50
Postat av: Utlandssvensk

Till Sebastian:



Som jag ser det finns det bara två rimliga alternativ för Folkpartiet och de andra svenska riksdagspartierna.



1. Erkänn att asylpolitiken är som vilken annan politisk fråga som helst. Olika partier kan ha olika uppfattning men man kan fortfarande ha ett normalt parlamentariskt sammarbete med partier som kräver begränsad asylrätt.



2. Fortsätta att hävda att synen på asylpolitiken är totalt överordnad att annat och att man är villig att göra vad som helst för att att inte ha något samröre (inte ens underteckna debattartiklar om annat t.ex miljöpolitik) med partier som förespråkar normal europeisk asylpolitik.



Väljer man 1. måste man radikalt ändra sin inställning till SD.



Väljer man 2. kan man inte hederligt fortsätta att stödja ett svensk medlemskap i EU.



Hur många artiklar tror du inte att dina partivänner i ALDE har undertecknat tillsammans med representanter för regeringspartierna i Tyskland, Frankrike och Italien? Om ni inom FP skall vara konsekventa MÅSTE ni vägra att sammarbeta med dessa individer. Ni lär nog bli ganska ensamma men kan ju trösta er med att ni själva anser er vara godast av alla.

2009-11-13 @ 02:03:02
Postat av: robban

många i FP blandar samman frihet med anarki därav de något vänsterorienterade tongångar man ser mellan varven och var de får flosken om allas lika värde är mig en gåta. lev efter devisen i så fall fullt ut och inte bara kasta ur er den som en universialsvar vid argumentationer av invandringen med SD.

2009-11-13 @ 02:56:45
Postat av: Gubben o Gumman

Folkpartiet är för fri rörlighet boende studier etc

detta kallas att vara liberal.



Egentligen skall väl landsgränserna "försvinna" om man hårddrar det hela?



Det fjärde riket skall skapas.

Med el utan mustasch.



I denna vackra värld undrar man ju då,ska Sverige

behålla sin socialförsäkring ,samt sitt pensionssystem, sjukvård etc ,el skall inbetalda premier bli bundna till inbetalarens personummer/konto?



Hela eventuella sjukvårdskostnader betalas direkt över disk vid vårdtillfället av den enskilde tex.



Rimligen får man ju ha gränser, med sociala system som bekostas/utnyttjas inget man kan "flytta sej till" , el får man överge välfärden, och ha öppna gränser för alla.



Man kan inte ha både och äta kakan , rent national-ekonomiskt,eller kommunekonomiskt.



Vilket vi nu ser i kommunerna ,skall det vara så svårt att fatta det för tex en Folkpartist.



Vellinge kommun har svårt med ambulans, samt brandverksamhet, men skall vara med och betala en del kostnader enligt lag för dom ensamkommande männen för något annat är det inte.

Helt sinnessjukt.



Det vet alla som klarar av en hushållsbudget.

Familjen Svensson kan inte gå in till familjen Hansson ,och ta pengar ur Hansson matkassa.

Rättsligt kallas det för stöld, på politiskt språk bla liberalism ,kommunism ,nanzism.

Där även bortagande av landsgränser som bekant ingår.("fri rörlighet")



Det blir bara ett pyramidspel likt det Westerberg

Bildt mfl ägnade sej åt 1991-1994.

Budgetunderskott 1403 miljarder i upplåning för att vara generös o snäll.



Behovet av utbilding angående plus o minus är bevisligen mycket högt för Folkpartister



Hundratusentals människor från Balkan ,vilka i

fredstid åktebussresor till Sverige ,utan något som helst skyddsbehov,och släptes in av.

Folkpartiet bla med den i särklass dyraste svenska politiker ,i fredtid för Sverige, en riktig jubelidiot Bengt Westerberg.



Att vara politiskt aktiv innebär att ta ansvar,

inte att tvinga på någon något under tex Liberalismens Nanzismen el Kommunismens fana.



Hur det har slutat historiskt för dom som försökt det för el senare vet vi ju alla.



Runt 2018 är det färdigflummat för Folkpartiet finns med all sannolikhet inte i riksdagen.



Enligt turordningen : KD 2010 Centern 2014 Folkpartiet 2018.



2009-11-13 @ 03:05:56
Postat av: S- E Karlsson

Hej och godmorgon ! Nu har man tyvärr kört över Vellinge kommun vad det gäller de omtalade "flyktingbarnen " ! Man tvingar den ena kommunen efter den andra att ta emot dessa "barn " ! Min undran är återigen vad har man för strategi när den ena kommunen efter den andra måste säga nej till mottagande ? Alltså ingen kommun har väl outsinliga skattekistor ?

Det förundrar mej att ovanstående fråga inte ventileras mer ! Det pratas bara om att kommunerna måste ta sitt ansvar för dessa "barn "! Har för mej att jag läst i kommunallagen om att kommunerna ska i första hand se till kommuninnevånarnas bästa , jag tycker att man helt och hållet glömt den bestämmelsen , det verkar som om man är oerhört rädd för att bli " uthängd " ! Är det så illa kan man undra ? S-E Karlsson .

2009-11-13 @ 05:48:20
Postat av: Smuggler

DDR-staten sverige har nu snart blommat fullt ut:



http://www.expressen.se/Nyheter/1.1777986/kommuner-kan-tvingas-ta-emot-barn



"- Vi har sett till att det är rena ekonomiska vinsten. Vi har vädjat till humaniteten, det goda hjärtat, till samhällsansvaret. Mitt personliga tålamod med kommunerna är slut, säger Fredrick Federley, Centerpartiets migrationspolitiska talesperson till SvD."



Men detta förstod man,inte nog med att hycklaren ljuger sig blå,han bevisar med en riktigt korkad kommentar hur han föraktar demokrati och det svenska folkets åsikter,det borde inte vara något frågetecken för någon läskunnig längre om vad svenska politiker vill göra med svenska skattepengar - OAVSETT vad folket vill,det är inte relevant för politikerna.



SD2010!!!



(Expressen hänvisar dessutom källan till SVD,som ska vara en konkurrent...det är tydligt hur äckligt korrupt svensk media är.)

2009-11-13 @ 07:55:19
Postat av: Thoralf A

Tack för läsvärda kommentarer Utlandssvensk och Gubben o Gumman.



Det är ju även roligt att konstatera att folkpartisten Sebastian Hallén följer min blogg så intensivt.



När det gäller Vellinge så kommer jag med ett inlägg till kvällen!

2009-11-13 @ 08:06:51
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: filosofie magister

Intresant att läsa hur folkpartisten svänger sig, men egentligen ganska beklämmande. Det är sådana personer som styr vårt land, rakt ner i helvetet - om inte tillräckligt många kan mobiliseras för att ändra kursen.

2009-11-13 @ 08:33:49
Postat av: Nalle i Växjö

Finns det någon statistik officielle eller inofficiell som visar hur lång tid det tar innan dom " ensamkommande barnen" lyckats i sitt letande efter anhöriga.



Och är det några som åkt hem så att dom kan lyckligen förenas med den splittrade familjen.

Jag tycker att det är hemskt att alla flickor tydligen dött i alla dom länderna och inte fått chansen att komma hit

Kanske något för Schyman att ta tag i

2009-11-13 @ 10:37:43
Postat av: AWSvensson

Från Merith Wager:s blogg

Det här med Migrationsverkets barnhantering är rena tramset. Dessa barn hittar nämligen så gott som alltid sina föräldrar och andra släktingar så snart de har fått PUT. Och om de inte är barn utan vuxna så väntar de bara en tid och sedan visar de sin rätta identitet.



Så börjar ett mejl som jag fått från en migga. Det fortsätter så här:



Här är vad jag personligen varit med om bara i år:



1) Flicka från Balkan fick PUT, i asylberättelsen var hon ensam och pappan försvunnen. Tre månader senare sökte hennes pappa tillstånd på anknytning.



2) Pojke från Somalia fick PUT, för han hade ingen som kunde ta hand om honom. Sju månader senare stod en pappa, en styvmor och två syskon och knackade på dörren till ambassaden i Addis Abeba.



3) Flicka från Somalia fick PUT, var 22 år (sa hon) och utan hjälp. Två månader senare stod en make och en mamma och knackade på dörren till ambassaden i Addis.



4) 19-årig flicka från Somalia hade ingen släkting kvar och fick PUT. Sex månader senare anmälde sig hennes mamma och två syskonbarn.



5) 15-åring från Etiopien har ingen kvar. Men fyra månader efter PUT anmäler sig en halvbror och en pappa och vill ha tillstånd.

2009-11-13 @ 10:51:20
Postat av: AWSvensson

I det här landet så behöver inte ord betyda detsamma från den ena dagen till den andra. Exempel , äktenskap , flykting , solidaritet mm.

Det har slagit mig att uttrycket liberal är väl synonymt med idiot, så varför ha två ord i svenskan , det räcker väl med idiot.

2009-11-13 @ 10:56:22
Postat av: Inge Sandén

@Gubben och Gumman.Det var det bästa inlägg du någonsin skrivit. Det blev tyst på folkpartisten.

Håll dig till den denna höga nivå får du många anhängare.

S-E Karlsson.Ang.de ensamkommande ungdomarna.

Att inte fler kommuner tar emot dessa ungdomar beror helt och hållet på att dom uppfattar inte att det är ensamkommande barn.

Hade man gjort det skulle alla invånare i varje kommun stält sin lediga utrymmen till kommunens förgogande.

Den som uppfattar att det är ensamkommande barn och inte gör det får ställa in sig iledet av de värsta hycklare som skådats på år och dag.

Undras hur många av dessa hycklare som vill tävla i godhet har betalat in avgiften för årets julkort och kalender till Mun och Fotmålarna.

Krigen man talar om är religions krig.

Det är ungdomar till det rika folket i dessa länder som kommer och vill helt naturligtvis komma ifrån fundamentalisterna i deras länder och prova på det omtalade och mycket väl utspridda budskapet.

I Sverige har den arbetande och skattebetalande befolkningen skapat ett högt välstånd,som dom vill dela med sig till alla människor i världen.

Dom fattiga som skulle vara hjälpta med vår genorisitet,får vackert stanna hemma.

Att använda ordet barn är skamligt och kränkande mot alla barn som skulle behöva vår hjälp.

Alla som seglat till sjöss och besökt städer som Rio och Manila,vet vad gatubarn är.

Svenskt sjöfolk hjälpte dessa gatubarn på 50-talet och lät sina skor putsas medans man avnjöt en kall öl.

Svensk flumvänster hade ännu inte kommit på orden rasist,främlingsfientlig och ensamkommande barn.

Om vi skulle ta hit all världens gatubarn till detta land,skulle vi alla gå under.

Man hjälper på plats om man inte vill stå i hycklarnas led som tävlar i att vara godast.







2009-11-13 @ 11:27:06
Postat av: LN

'Tore (preact)' skrev 2009-11-13 @ 03:07:08:



"Lissabon-fördraget menar du väl, LN!?"

============================

Jag hade nämligen dristat mig att skriva bl.a.



"Detta är bara inledningn av Barcelonafördraget

Glöm ej, att av EU skall EURABIA uppstå.

Framtidens EURABIA skall bli som dagens

Brazilien - ett MULATTLAND.

Läs på här http://to.ly/wCO "

2009-11-13 @ 02:02:46

============================

(1) Söker man på Google efter Barcelonafördraget

får man 3 träffar:

(2) Söker man på Google efter Barcelona treaty

får man 3.500 träffar.

(3) Söker man på Google efter Barcelona process, som är det egentliga namnet, får man 81.000 träffar.

- - - - -

Jag citerar ett av de tre träffarna som man fick på (1):



Knute skrev på 'Every Kinda People' http://to.ly/wEC

"Läst på den amerikanska bloggen 'Gates of Vienna' http://to.ly/wED

Om en anti-jihadistisk blogg i Sverige får 3000 läsare om dagen - alltså 3000 av (hoppas jag) 3 miljoner ganska vettiga människor i Sverige - så är det en promille som kanske vet något om Barcelona-fördraget eller det kommande Eurabia!

Plats för skratt!"

- - - - -

Jag tyckte detta lät bekant, så jag klickade över till 'GatesofVienna'. och det visade sig att jag själv hade skrivet inlägget. Det har kanske större relevans idag än i fjol!

- - - - -

Hur som helst, gott folk, skaffa er kunskap om Barcelona processen - och inse också att vi är förda bakom ljuset och att vi kommer att föras bakom ljuset av det illasinnade/samvetslösa/aningslösa patrasket som leder landet Sverige och som leder EU(SSR).



EURABIA http://to.ly/wES Sub-Sahara skall inte vara med - men befolkningsöverskottet skall hämtas hit!

Här finns kortfattad, svensk information om EURABIA http://to.ly/wER

2009-11-13 @ 12:17:17
Postat av: Maria

Det är tydligen skillnad på folk och folk. Mona Muslim har inga problem att gå i demonstrationer som hyllar en terror-organisation som Hamas och där israeliska flaggor bränns och folk har plakat med Hakkors på. Hon har dock problem med att gå i samma tåg med förträdare från ett parti som har ca 7-8% av befolkningen bakom sig. Det säger allt om vilken sjuk människa hon är. Att hon kanske blir våran nya Statsminister är minst sagt skrämmande!

2009-11-13 @ 12:34:39
Postat av: Kalle

Snart upptäcker alla politiska att de sett Rosa Elefanter under alla år som de släppt all invandring. Folket i stugorna har börjat vakna samt en del politiker som kommer fram som stöd till folkets vilja.



Saxat ur Ystad Allehanda om Skurup:



"Nej till ensamma flyktingbarn

Kommunstyrelsen säger nej till ensamma flyktingbarn.



Det blev beslutet när John Andersson(S) motion behandlades. Socialdemokraterna är kritiska till beslutet och menar att Skurups kommun ska ta emot flyktingbarn."



Protesterna mot ensamkommande flyktingbarn sprider sig som en löpeld över landet. Media vädjar till folks empati för dessa och letar upp människor som sympatiserar med dem.



I kommunstyrlser kommer den riktiga folkviljan fram bland de förtroendevalda som protesterar och sätter ned foten.



Media upptäcker nu hur de kämpar mot den allt starkare MOTvinden. Pendeln har svängt. De börjar se det nu. Desperationen sprider sig bland riksmedia utan fingertoppskänsla.



Postat av: Klas Johansson

Hej Thoralf! Vill bara meddela dig att jag och en stor majoritet bland mina nära och kära tänker lägga vår röst på SD i riksdagsvalet 2010. Vårt tålamod med korrupta PK-politiker är slut sedan lång tid! Vill även passa på att tacka för en enormt bra samt upplysande blogg! Mvh / Klas

2009-11-13 @ 13:17:21
Postat av: Helene

Om man ska använda definitionen ”flyktingbarn” som media och riksdagspolitiker envisas med, borde man, när situationen på svensk arbetsmarknad diskuteras, kalla det barnarbetslöshet och inget annat. Och eftersom barnarbete är förbjudet i Sverige är det väl då heller inget problem. Då borde staten betala barnbidrag i stället för socialbidrag till dem. Vad gränsen till vuxen ska dras kan väl de ovan nämnda bestämma.

2009-11-13 @ 14:01:38
Postat av: AWSvensson

Så här uppgivet är det bland de som har total insyn över eländet. Varför får aldrig dessa komma till tals som sitter inne med alla kunskaper.Anonymt givetvis, Den som trodde att Stasi dog ut med muren har fullständigt fel.

Postat av: Tomas

Till Herr Folkpartist.



Du säger att ditt parti inte samarbetar med andra partier som inte anser att alla människor har lika värde.

Mao, enligt dig och ditt parti: är lika värde det samma som att alla människor skall, om de så önskar, få bosätta sig i Sverige och bli försörjda av svenska skattebetalare?



Har jag tolkat dig rätt?



I så fall, varför slösar vi pengar på migrationsverket, när alla, oavsett nationalitet och bakgrund, skall få stanna och bli försörjda enligt "lika värdes" principen?



Med samma princip, är det någonsin rätt att utvisa någon?



Toralf, ETT STORT TACK, för en mycket bra blogg.



Tomas.

2009-11-13 @ 16:58:40
Postat av: Dissidenten

Barcelona processen



http://ec.europa.eu/external_relations/euromed/index_en.htm



http://www.regeringen.se/sb/d/11147

2009-11-13 @ 17:38:07
Postat av: Fd Göteborgare

Till folkpartisterna.



Era uttalanden om "allas lika värde" spricker en smula när ni stödjer israels etniska utrensning i palestina.



Eller det kanske är värre att värna om sitt land än att stödja folkmord.



Om någon som inte är folkpartist vill uttala sig om vad som är värst, så är det oxå välkommet.

2009-11-13 @ 18:32:33
Postat av: Ture F.

Efter det att Lissabonfördraget trätt ikraft den första december, så kan man bara hoppas på att EU fastställer en asyl- och invandringspolitik efter den minsta gemensamma nämnaren inom EU, vilket innebär snålare än Finland! Då blir SD midstream! Måtte den dagen komma! Då blir det tvärstopp!

2009-11-13 @ 18:46:46
Postat av: Ture F.

Det bara kokar av ilska runtomkring i landet över den svenska invandrarpolitiken! Den helt sjukt galna! Nu gäller det att öka trycket inför valet 2010!



Vad jag inte förstår är det ständiga talet om "alla människor lika värde". Vad har det med invandrarpolitik att göra? Låt vara att människor är födda fria och lika, men sedan gäller ju inte satsen, ty hur annars skulle man ha kunnat nedkämpa Hitlerriket och sänka Sovjet? Någon skillnad måste ju finnas, och just nu är det islams ondska som breder ut sig. Tredje gången gillt alltså!

2009-11-13 @ 18:55:03
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Ett litet tips till Pierre Edström. Läs boken GULAG av Anne Applebaum. Fråga sen din hustru hur hon kunnat stödja Lars Ohly, som har kallat sig kommunist, utom den senaste tiden. Lägg sedan handen på hjärtat och ställ frågan till dig själv: Är sverigedemokraterna värre än den sjuka diktatur du har läst om, och som kanske har orsakat 25-30 miljoners människors död. Är sverigedemokraternas ideologi lika sjuk som kommunismen? Det är ett sorgligt kapitel i Sveriges historia att V skall få sitta med i en rödgrön regering, men vad gör inte Mona för att få behålla makten. Och varför har vi tagit emot flyktingar från Ungern, Tjeckoslovakien etc när en exkommunist förmodligen skall ha en ministerpost ev i framtiden. Är själv övertygad om att Lars O fortfarande är kommunist.

2009-11-13 @ 19:23:41
Postat av: Pierus

Är det någon som är förvånad, Birgitta är rädd för råsa elefanter, jävla fyllkärring.

2009-11-13 @ 19:25:05
Postat av: LN

–Tiden har kommit för oss att skapa en Medelhavsunion som ska sammanlänka Europa och Afrika. På samma sätt som grunden till EU lades för 60 år sedan ska vi nu forma en union för länderna runt Medelhavet, sade Nicolas Sarkozy den 6 maj 2007. http://to.ly/wHo



"Barcelonaprocessen har som mål att skapa ett område runt Medelhavet omfattande 37 stater, med fred och stabilitet, delat välstånd och förstärkt samarbete i sociala och kulturella frågor."

-- Skurkstaten Libyen är ännu inte medlem i Barcelonaprocessen, men deltar som observatör.--

"Ett annat namn på processen är Euro-Mediterranean Partnership, EMP, ofta förkortat Euro-Med. Sverige deltar aktivt i Barcelonaprocessen. De viktigaste områdena för Sverige är demokrati, mänskliga rättigheter, jämställdhet, frihandel som inkluderar jordbruksprodukter, miljö- och vattenfrågor samt dialogen mellan kulturer och civilisationer." säger regeringen.



För skapandet av the Euro-Mediterranean Partnership är handslag viktiga - ett exempel: http://to.ly/wHr

2009-11-13 @ 19:47:23
Postat av: Ture F.

Pierre Edström är en feg jävul! Har varit inne och tittat på hans blogg. Nog fan kunde skiten ha svarat på frågorna, om han nu anser sig ha sett ljuset och sanning? Som Hitler och särskilt Stalin/Stahlin!! Kan man tro!

2009-11-13 @ 19:49:29
Postat av: LN

Euro-Mediterranean Partnership



Ett handslag betyder så mycket - jag glömde detta

atåtliga: http://to.ly/wHr

2009-11-13 @ 20:03:21
Postat av: LN

Rättelse!



http://to.ly/wHy

2009-11-13 @ 20:08:34
Postat av: Drutten

LN, det blir inbördeskrig.

2009-11-13 @ 21:17:38
Postat av: christer

ville bara säga att jag var en stor beundrare av Kurt Lundgren,,,det var det första jag slog upp på datorn under flera år.När han dog knall och fall så blev jag alldeles vilsen.Men jag skulle vilja säga att du axlar hans mantel väl Thoralf....fortsätt på den vägen.

2009-11-13 @ 21:24:07
Postat av: Thoralf A

christer



Att bli jämförd med Kurt värmer men tyvärr kommer jag aldrig i närheten av Kurts otroliga bredd och kunskap.

2009-11-13 @ 22:10:34
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: peter, den förste.

Jag tycker alla riksdagsledamöter och kommunpolitiker är väldigt själviska, främlingsfientliga, rasister och ja rent ut sagt barnmisshandlare som inte ställer upp och tar hand om de ensamkommande barnen i sina egna hem!!!



En överslagsberäkning[1] ger vid handen att om varje riksdagsledamot och kommunpolitiker tog hand om var sitt barn så skulle 10 000 ensamkommande flykting barn få ett hem hos någon som verkligen älskar dem!!!



Eftersom de flesta politiker säkert bor i villa och har gott om utrymme, så kan de gott ta emot två barn vardera vilket skulle innebära att hela 20 000 bedårande ensamkommande flyktingbarn kan få ett varmt och ombonat hem!!!



Eftersom de flesta politiker säkert är välbärgade, så behöver de heller inte få något bidrag för att ta hand om dessa barn, det har de råd med.



SÅ HUR KOMMER DET SIG NU ATT INTE DESSA FUTTIGA 2 500 ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARNEN FÅTT NÅGON PLATS ÄNNU!!!???



[1] Ett kommunfullmäktiges storlek i Sverige varierar från 31 ledamöter till 101 ledamöter.

2009-11-13 @ 22:29:04
Postat av: Helene

kan inte Sverige ta emot denna lilla gosse? Han borde ju sorteras under kategorin ensamkommande flyktingbarn ; )



http://www.expressen.se/Nyheter/1.1779146/ledare-for-11-september-attacken-infor-ratta

2009-11-13 @ 22:31:00
Postat av: peter, den förste.

Det är frustrerande att inte alla riksdagsledamöter och kommunpolitiker tar hand om de ensamkommande barnen i sina egna hem!!!



Jag tycker vi, folket, skall stifta en lag som tvingar alla riksdagsledamöter och kommunpolitiker ta hand om de ensamkommande barnen i sina egna hem!!!

2009-11-13 @ 22:44:06
Postat av: Nalle i Växjö

Varning för "Den Nyaste" influensan.



Drabbar både syn, hörsel vilket gör att man har svårt att uppfatta vad som händer i omgivningen.



Influensan går under förkortningen " PK Influensan" och börjar vanligtvis från vänster.



Det finns tyvärr inget känt botemedel, fören det är för sent





2009-11-13 @ 22:51:07
Postat av: Magne

Influensan du beskriver Nalle har skrämmande lika symptom som lobotomi. Märkligt!



Du fick mig att brista ut i ett gapskratt där Helene det behövde jag efter allt elände/sanningar man läser på nätet. Hur ska det gå för Vellinge?



Skoj förresten att hela detta blogginlägget har jag varit med och skapat. Det var liksom mitt fel då jag la orden i munnen på Thoralf för typ två-tre år sedan. Kolla länkarna i Thoralfs inlägg den som orkar. Jag kan ge ett tips det handlar om julgranspynt. Hrmf!

2009-11-13 @ 23:00:30
Postat av: Magne

Klippt från den gode folkpartistens blogg;



Pierre Edström sa...

När du inte fick publicera ett foto på min fru på din blogg i september 2007, skrev du denna kommentar med anspelning att hennes hörapparater var att likna vid julgranspynt. Kallar du detta att visa respekt Thoralf? Du vet mycket väl hur illa jag tog vid mig av den händelsen. Nu sätter jag stopp för den här diskussionen som annars bara blir ännu mer pinsam.



Postat av: Thoralf A

Magne, det är nog säkrast jag kör med min svarta ruta tills jag har egna foton. Annars så gillar jag julgranspyntet i öronen. Tomtar på loftet så att säga.



Ser nu att den gode folkpartisten har missuppfattat alltingen. Själv hade jag ingen aning om någon hörapparat. Helt ärligt var det öronhängena jag trodde vi diskuterade och jämförde med julgranpynt. Stora var dom och runda som satt fast i örona. Det var ju tragiskt att det skulle bli så fel. Då ber jag om ursäkt å mina och Thoralfs vägnar och hoppas på ett mjukare debattklimat i fortsättningen.

2009-11-13 @ 23:11:25
Postat av: Lotta

@Helen Klockrent:-)

2009-11-13 @ 23:36:07
Postat av: oveg

Jag förmodar Vellinge som boendekommun är förpliktigad att ordna bostad åt ”barnen” vartefter de får PUT. När sedan de anhöriga dyker upp – sådant är vanligt - så måste Vellinge tfa socialtjänstlagen ordna bostad även åt dem och garantera en rimlig levnadsstandard?

2009-11-13 @ 23:44:43
Postat av: Gubben o Gumman

Magne : Om det är helt uppenbart att ni diskutterade öronhängen, (varför ni nu gjorde det)?



Så är det en mycket ful taktik ,att flytta över öronhängena till handikapphjälpmedel .

Den enda som skall be om ursäkt, och skämmas inför sin fru är den som kör med dessa lågvattenmärken/fulhugg.

Värdigt hästhandlare och psykopater.



Precis samma taktik/teknik ,som den butiksägare använde ,som helt plötsligt i en dispyt la in "tala inte skit om min personal".



Personalen hade inte nämts överhuvudtaget.

(Nämndes handikapphjälpmedlen i debatten)?



Detta görs ofta medvetet,samt kan i sin utveckling mycket väl leda till ett förtals åtal.



Går det juridiskt att bevisa att öronhängena debatterades är det klockrent.



Du gick i fällan där Magne uräkten kan du med gott samvete ta tillbaka.

2009-11-14 @ 07:19:06
Postat av: Gubben o Gumman

Sebastian Hallen drar sej ur debatten för att någon

kallat honom för idiot?Skriver han på sin blogg.

Vem då?



Vi tycker Bengt Westerberg är en stor jubelidiot

nationalekonomiskt,samt för kriminalitetens utveckling i Sverige.



Är det det Hallen drar sej ur för ?

Knappast Hallen sköt hål i hela fotdjävlen.



Kan någon med bättre glasögon än vi leta upp var "idiot" påhoppet finns på Hallen.



Även om ett sådant finns så skall inte en debatt av en seriös politiker stanna av.



Det är ytterliggare den feges teknik när argument saknas.Ta första bästa eget påhittade nödutgång.



Snacka om lättkränkta Folkpartister.

Det är tryggast att hålla dom väluppfostrande föräldrarna i handen.



"Om någon är stygg lille Sebbe" sluta "pjata mjed djom"



Hur fan kan man skriva att man är väluppfostrad i en politisk debatt sandlådan nästa "Sebbe"

Härlig sjävbild, men låt någon annan säga det.



Frågan hur kränkta dom två flickor 13 samt 14 år

kände sej när dom gruppvåldtogs på en skolgård i Örebro i Oktober.



Dom två gärningsmännen 17 samt 18 år var inte "väluppfostrade"



Kanske var det dom nya"djungeldjuckarna som praktiserade berikning vad vet vi det ger sej.



Detta kan ni diskuttera på kommande kongress.



Det är vårt förslag till gruppdiskussion på Folkpartiets nästa kongress istället öppna gränser.

2009-11-14 @ 08:06:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0