POLO

På en kurs i personlighetsutveckling för ca 15 år sedan fick jag lära mig att jobba efter POLO-modellen. Det är inga konstigheter utan egentligen ett väldigt logiskt sätt att lösa ett problem.

Här kommer ett praktiskt exempel på detta som gäller ensamkommande barn.

P = Problem.
Vad är problemet? I vårt exempel är det den stora mängden ensamkommande barn som söker asyl i Sverige. Problemet kan illustreras med följande diagram där jag jämför med Danmark.Källa Migrationsverket och Ny i Danmark. Betänk då att siffrorna för 2009 bara gäller 10 månader, ca 400-500 skall läggas till innan året är slut. Därför är inte 3000-4000 orimligt under 2010. 

O = Orsaken till problemet. Det är här de flesta missar genom att helt enkelt hoppa över detta steg.

I Sverige har varenda politiker, journalist och ”expert” hoppat över just detta steg.  Anledningen är givetvis att då kommer en rad obekväma sanningar fram. I vårt exempel anser jag orsaken vara en alldeles för generös och kravlös invandringspolitik, vilket skapar en stor efterfrågan på att leva i Sverige. Den som har lite information om det jättespektakel som pågår vid dessa boenden för dessa barn ute i kommunerna skulle bli mörkrädd. Jag har t.ex. sett listan över utflykter, äventyrsresor, nöjesresor o.s.v. som dessa ensamkommande barn fått göra i Kalmar. Jag kan lova er att inga andra barn får göra så mycket på så kort tid. Dessa barn berättar givetvis hur fantastiskt allting är i Sverige när de ringer hem till sina vänner i Afghanistan. Detta genererar givetvis en ännu större ström av ensamkommande barn till Sverige. När de sedan också kan ta hit sina familjer som anhöriga ökar trycket ännu mer. Det finns givetvis en hel rad andra orsaker men jag nöjer mig att nämna dessa.

L = Lösningen.  För den som har hoppat över ”orsaken till problemet” blir givetvis lösningen en helt annan. Då handlar det hela tiden om hur vi skall ta hand om alla dessa barn. Migrationsministern Tobias Billström vill nu t.ex. tvinga kommunerna att ta emot ensamkommande barn. Detta visar bara på den inkompetens som råder hos Sveriges statsråd. I år räknar man med att ca 2 400 skall komma men om det kommer 6 000 eller 10 000 nästa år hur ser då Tobias Billströms lösningar ut?

Den riktiga lösningen
handlar ju om hur vi bromsar tillströmningen av asylsökande till Sverige. En restriktivare invandringspolitik är givetvis det första steget. Idag finns det egentligen inget skäl att ge någon uppehållstillstånd till asylsökande från Afghanistan, detsamma gäller Irak. Situationen är så pass bra att lokalbefolkningen själva anser att korruptionen är det största problemet när det gäller Afghanistan. Lyssna på inslag från Studio ett. Anhöriginvandringen skall mer eller mindre stoppas helt och hållet. Tillfälliga uppehållstillstånd skall tillämpas istället för permanenta. Inga ID-handlingar innebär små möjligheter till uppehållstillstånd. Med dessa förändringar skulle antalet asylsökande sjunka dramatiskt. Det är fullständigt häpnadsväckande att inte ens journalisterna tar upp denna frågeställning med ansvariga politiker. Att journalister och politiker lever i symbios är ställt utan rimligt tvivel.

O = Optimal lösning. 
Den optimala lösningen är ofta en lösning som är omöjligt att uppnå. I detta fall skulle det kunna vara att man skapar en livssituation och livsvillkor i dessa länder som gör att ingen väljer att söka asyl i något annat land. Problemet i dessa länder stavas islam och är tyvärr något som är omöjligt att förändra inom överskådlig tid.


Kommentarer
Postat av: Peter, den förste.

@ThoralfEn annan metod att använda vid problemlösning är Toyota-metoden som går ut på att ställa frågan "varför det" minst fem gånger, således:Problem: 500 ensamkommande barn får ingen plats!Fråga 1: Varför det?

Svar 1: Därför att för få kommuner vill ta emot dem!Fråga 2: Varför det?

Svar 2: Därför att de flesta kommuner anser att de inte har råd o.s.v!Fråga 3: Varför det?

Svar 3: Därför att de redan tagit emot så många o.s.v.Fråga 4: Varför det?

Svar 4: Därför att det kommit så många till Sverige.Fråga 5: Varför det?

Svar 5: Därför att det är så förmånsfullt och lätt att få stanna i Sverige.så genom att fråga "varför det?" ett antal gånger så kommer man till slut fram till grundorsaken till problemet, d.v.s. Därför att det är så förmånsfullt och lätt att få stanna i Sverige. Svårare än så är det inte, t.o.m. barn löser problem på detta sättet (vilket alla föräldrar vet). Så alla medborgare ni måste ställa fler frågor till era politiker och få tillfredställande svar, innan ni nöjer er!P.S. Har nu blivit medlem, efter en viss vånda, det som gjorde att jag tog steget, var det uppenbart odemokratiska sättet att behandla Vellinges kommunala självbestämmanderätt. För min del finns det inget tvivel längre, SD är det ända rätta tillsvidare.

2009-11-16 @ 00:34:09
Postat av: LN

BRAVO! Nu börjar det bli riktigt underhållande!

Också gamle Occhams Rakkniv kan tillämpas i sammanhanget: av ett flertal plausibla förklaringar gör man klokt i att välja den enklaste - eller om detta låter för enkelt och självklart (absolut inte för flertalet): uppställ inte fler hypoteser än vad som erfordras för att tillräckligt förklara det observerade fenomenet!

(1) vad är ett ensamkommet flyktingbarn? -- en manlig, föräldra- eller familjelös individ som förmodas var ca 16, som har färdats över halva världen och av en slump har hamnat i Sverige

(2) varför saknar barnet identitetshandlingar? -- sannolikt för att dölja verklig ålder samt göra repatriering omöjlig

(3) har barnet gått hit? -- nej barnet har (A) mot arvode smugglats hit - annars skulle rimligen barnet ha fastnat i 'första asylland' eller (B) flugit hit

(4) i både fall (A) och (B) måste kostnaden ha varit betydande - har flyktingbarnet förfogat över sådana medel i hemlandet?

(5) rimligen inte! - det föräldralösa barnets föräldrar/familj/släkt har pröjsat resan

(6) varför kommer det flyende, föräldralösa, barnet till just Sverige, dumhetens hemvist?

(7) för att söka och erhålla PUT, varefter far och mor eller familj kommer till rätta i hemlandet och sedan i Sverige måste återförenas med sitt barn.Slutresultat 3 - 6 eller 7 individer erhåller vänligt bemötande, god omsorg, fri sjuk- och tandvård, arbetslös försörjning - i bästa fall livet ut.

Försatt i samma situation som det föräldralösa flyktingbarnets föräldrar - skulle du inte ha

agerat på samma sätt?

- - - - -

Vänlig hälsning till alla gernerösa gutmenschen!

2009-11-16 @ 02:15:26
Postat av: Varför ännu en vitpixling, förlåt jag menar våldtäkt...

http://img687.imageshack.us/i/eller.jpg/http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/article6126294.ab

2009-11-16 @ 02:45:04
Postat av: Kalle

Och enligt initierade källor verkar det vara FF:s nyförvärv från Gävle.Say no more....Grattis Kalmar! Nu öppnas en ny häktesdörr nära dig.

2009-11-16 @ 06:20:53
Postat av: Gubben o Gumman

-14 unga män på hotel i Malmö läget "akut" enligt

Billström.

-Ensamkommande "välfärdssnattare ökar

Carl Bildt vill bli FN chef styr, Reinfeldt, som styr Billström.

-Billström samt bla Ask är helt offside politiskt sett.Carl Bildt var med när Westerberg tog hit halva Balkan.-Vad skall dom etablerade partierna göra när dom tvingat alla kommuner via lagstiftning ta emot dessa unga män,och det är fullt.?

-Blir det hotell då?

-Det handlar ofta om hitsmugglade unga män inga barn.

-Hur naiva o korkade får politikerna bli ,förmodligen skrattar hela världen åt Sverige.

-Hjälp till med din röst på SD 2010 att få stopp på

denna jävla dårskap.

-Svenska politiker oavsett parti rånar svenska arbetare.

-Detta är inga pensionsräddare.

-Behöver Sverige 1000 nya dagcenter?

-När mördas den första svenska brandmannen.

2009-11-16 @ 07:01:45
Postat av: Fredrik

Vill M och S gå till val med att

"skita i Svenssons" och satsa sitt krut på sånt här så låt dem göra det! Visar bara föraktet man har mot Sverige och dess medborgare.Sitter 10.000 tals invandrare i våra förorter som inte har ett jobb! tror ni dom tycker när man bara pumpar in fler i detta land? Enda vägen ut är grov kriminalitet. Detta kommer medföra enorma motsättningar i samhället inom en snar framtid.Sanslöst hur politiker agerar!

Som medborgare som betalar hög skatt så kommer jag kräva att mina skattepengar minskar drastiskt. Jag har defenitivt inte gått med på att bidragskåta familjer som kommer hit med sin sketna kultur och förpestar tillvaron för oss genom att slänga ut kvinnor från balkonger,våldta,råna och förnedra hederliga medborgare.Barn på bilden?Skäms politiker för den förnedring ni bedriver av Svenska hederliga medborgare.2009-11-16 @ 08:03:43
Postat av: Junders Plunket

Den vitpixlade negern och kvinnomisshandlaren:Yannick Ngabu Bapupa, född 1982-01-21, från Kongo.Som till vardags spelar som mittfältare för Kalmar FF.Negern som blev vit i Aftonbladet finns på bild i PI

2009-11-16 @ 08:09:32
URL: http://politisktinkorrekt.wordpress.com/
Postat av: oveg

Det var en bra bloggning, Thoralf. Jag önskar att debattens ”gutmenschen” läser och begrundar. Och det var bra med bilderna på ”barnen” du tog med; en bild säger ibland mer än tusen ord. Du engagerar dina läsare, vilket ses i de konstruktiva kommentarerna om ”Toyota” och ”Occhams”.Det är inte rätt av regering och riksdag att bara lasta över problemen på kommunerna. Riksdagen borde lösa det här mer innovativt, den skulle kunna upprätta en egen statlig kommun på en bit kronomark för samtliga som söker asyl i Sverige. Det är ju staten som släpper in dem. I den tänkta statliga kommunen har så staten hela ansvaret under utredningstiden och tills de som befunnits ha asylskäl funnit arbete och bostad i en vanlig kommun.Det vore även kostnadsrationellt. Den statliga asylantkommunen kan kraftsamla med allt på ett ställe, som: Erforderliga tolkar, Nödvändiga asyladvokater, En Migrationsverksfilial, Migrationsdomstolen, Migrationsöverdomstolen (de båda sistnämnda kanske i samma byggnad med gemensamt kansli).

2009-11-16 @ 09:37:13
Postat av: Fundersam

SKAPA ETT SÄKERT LÄGER I AFGHANISTANVi har ju trupp där. Sätt upp ett staket runt en åker och försvara den mot alla. Skicka dit våra "ensamkommmande", som behöver känna sig säkra. Det är ju för att civila skall känna sig trygga, som vi har soldater.När lägret är säkert, får flyktingarna det skydd de behöver. Låt oss sen vara generösa och kosta på tegel och murbruk samt utbildning i att bygga hus, så skulle dom det yrkeskunnande de behöver för att bygga upp landet, när de blivit fullvuxna.Så snart vi börjat skicka tillbaka några, kommer inga fler !Enkelt sa Watson.Dessutom kostar detta bara enstaka procent av omhändertagandet här i landet. Utrymme finns säkert redan i SIDA:s budget.2009-11-16 @ 10:56:37
Postat av: Trocadero

Barn, pyttsan. Snacka om vilseledande.

2009-11-16 @ 12:25:10
Postat av: VHB

Ett annat sätt att lösa invandringspolitiken är att tillsätta Cristina Tyrann Husmark och Littorin som migrationsministrar så kan de sätta blåslampor i röven på alla parasiter. Leta rätt på var enda djävel som håller sig undan och tvinga dem att göra rätt för sig. Den taktiken har ju funkat på sjukskrivna och arbetslösa. Människans lika värde heter det ju.

2009-11-16 @ 12:59:31
Postat av: Solveig Baudin, Barkg 7, 79434 Orsa

Lägret i Afghanistan är bästa alternativet för dom

som har kommit och de som är på väg hit , nä fram med blåslampan på alla knickedicker som tror sig ska stanna ut ut så fort som möjligt.

2009-11-22 @ 21:08:03
URL: http:// b-s-b

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0