KVINNLIG PRÄST FÖRDÖMER ISLAMHelene Sturefelt som är präst i Karlskrona går till hårt angrepp mot islam i en debattartikel i lokaltidningarna i Karlskrona.

 

”Det talas bara om att alla religioner är välkomna för vi har religionsfrihet i vårt land, men inget om dess innehåll. Vi säger ju inte att alla politiska partier är välkomna. Vi är noga att, i demokratins namn, skärskåda innehållet så att partierna följer svensk lagstiftning. Gäller inte detta islam också? Det undrar Helene Sturefelt, präst i Karlskrona stadsförsamling.”

 

”Vi, som kristet land, som ger uppehållstillstånd till muslimer, kallas alltså för otrogna och har inte alls samma värde som en rättrogen.
Är beslutsfattarna medvetna om detta?
Var inte så naiva!”

Läs hela hennes debattartikel "Var inte så naiva om islam" som vållat rabalder i Karlskrona.

 

Tänk att sanningen är så svårsmält för så många eller är det bara pk-eliten som vägrar se den verklighet som fler och fler svenskar numera får uppleva i sin vardag. Nu väntar vi bara på att Expressens alla kvinnliga krönikörer går i taket och fördömer Helene Sturefelt som en främlingsfientlig och rasistisk präst i Svenska kyrkans tjänst.

 

Den socialdemokratiska tidningen Sydöstran har givetvis rusat iväg till en imam i Karlskrona som får uttala sig i sann PK-anda. Läs artikel.
Tidningen har även kallat in Jan Hjärpe till sin hjälp att fördöma Helene Sturefelt.
"Det finns egentligen ingen religion, bara människor. Och dessa formas genom historia, kultur, familj och gemensamma sociala mönster. Det är så ett socialt förtryck formas, inte av religionen i sig."
Läs artikel.

Sydöstran gör uppenbarligen vad som helst för att försvara Socialdemokraternas 70 procent av rösterna bland muslimerna.


Missa inte debatten i Radio Blekinge mellan prästen Helene Sturefelt och Ahmed Almofti ordförande i islamiska informationsföreningen. Debatten börjar ca 7 minuter in avsnittet. Lyssna på lögnaren Ahmed Almofti som kommer med den ena häpnadsväckande påståendet efter det andra. Utan att programledaren ställer honom "mot väggen" för sina påståenden.

Varför döms människor i muslimska länder till döden om de konverterar från islam till någon annan religion? Vad grundar dessa länder dessa dödsdomar på om inte koranen.
Jag hoppas att prästen Helene Sturefelt får allt stöd hon behöver när svenska kyrkan kommer att tillrättavisa henne för hennes debattartikel. Det är bara att hoppas att Helene står på sig när biskopen i Lund kallar ner henne för ett allvarligt samtal.


Kommentarer
Postat av: Roger S.

Det var modigt sagt och det är väl på tiden att detta förs upp på annat håll än bland bloggare och "rasister"Undrar vad för epitet hon ska få av media, nazistprästen?S

2009-11-04 @ 21:29:14
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Anonym

Hon är skärpt och ger raka skarpa frågor! Han bara svamlar om respekt, SD och Bush...

2009-11-04 @ 21:37:39
Postat av: Henrik

Nu blev jag förvirrad, tycker du vi ska dela ut PUT till alla tomtar som hävdar att de konverterat till kristendomen och därför inte kan åka hem eller ska vi inte göra det?

2009-11-04 @ 22:06:56
Postat av: Gubben o Gumman

Det var en modig präst,förmodligen delar 95% av hennes kollegor hennes åsikter,annat vore ju konstigt, rent yrkesmässigt så att säga.Frågan är bara om dom väljer samma väg som dom borgeliga politikerna, som kommer att försvinna rent mattematiskt.Det vore friskt om flera präster kunde påminna nuvarande politiker om att Sverige är ett kristet land.Alla i landet kanske inte tycker att homo äktenskap samt tok-import av analfabeter/muslimer.

Är det bästa som finns i världen.

2009-11-04 @ 22:27:45
Postat av: Gubben o Gumman

Om ett "äkta" kärleksäventyr kan ni läsa om i Barometern nätet.

Så det kan gå.

Skall vi gissa på att det är Kat tuggare?

2009-11-04 @ 22:31:06
Postat av: Thoralf A

HenrikDet intressanta är att en präst fått upp ögonen för hur muslimer uppför sig i Sverige och hur islam fungerar i praktiken. Och att hon vågar gå ut med detta i pk-Sverige är ännu mer intressant.Hade hon gjort det om inte debattartikeln från Jimmie Åkesson publicerats. Helene Sturefelt lägger minsann mer ved på den brasa som höll på att slockna.Uppenbarligen anser inte Migrationsverket att det finns skäl för uppehållstillstånd och då är det med stor sannolikhet så. Med tanke på den mycket generösa bedömningen som sker i Sverige kan inte skälen vara så välgrundade.Men nu kanske media får upp ögonen för fallet och då blir det säkert ett PUT.

2009-11-04 @ 22:32:48
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Inge Sandén

Mycket glädjande att en präst äntligen vågar sticka hål på en ballong till. Denna präst är att jämföra med Torgny Segerstedt,som aldrig vik undan för de nazivänliga PK-iterna i början av 40-talet.

Undra hur många som vet att EXpressen startades upp av en del libiraler,som motvikt till den nazivänliga tidningen Aftonbladet,som vände kappan efter vinden först efter då Hitler fick stryk av ryssen i vinterkriget 1942-1943.

Tycker mig se en viss likhet mellan Sydöstran och Aftonbladet på 40-talet.

Tänk att en svensk tidning år 2009 springer och kallar på en imman för att försöka göra ner en Svensk präst,som vågar säga sanningen om den totalitära politiska världsuppfattningen islam.

Kommunism,nazism och islamism är tre totalitära likvärdiga läror.

Alla som kramar islam idag är samma sorts människor som kramade nazisterna i dess begynnelse.

Ragnar Eriksson,som bytte namn till Edenman,var en sådan nazikramare i början av 40-talet.

En dag skall alla falska krönikörer på Expressen och Aftonbladet och alla fega politiker få be om ursäkt och säga som deras föregångare sade,vi visste inte,vi förstod inte hur ond Hitler var.

Samma sak skall dom säga om islam.

Det är bara modiga män och kvinnor,som vågar säga sanningen om den kvinnoföraktande läran islam.

Ord som hedersmord,tvångsgifte,balkongmord,halalslakt gruppvåldtäckter och könsstympningar läste man aldrig om förrän islam gjorde sitt inträde i vårt land.

2009-11-04 @ 22:55:23
Postat av: Peter, den förste.

Hon är inte ensam om sin kritik av akademiker och politikers blåögdhet när det gäller en viss religion. Som ett av otaliga andra exempel kan det vara intressant att höra vad Dr.Keul Jok från Sudan[1] har att säga: http://www.youtube.com/watch?v=Acak-9eMh5QResten kan läsas här: http://tundratabloid.blogspot.com/2009/11/tundra-tabloids-confronts-jaakko-hameen.html[1] inDarfur" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/WarinDarfur

2009-11-04 @ 23:24:38
URL: http://www.youtube.com/watch?v=Acak-9eMh5Q
Postat av: Robin_Shadowes

All heder åt denna präst som vågar ta bladet från munnen angående islam. Men en sak är säker, det kommer blåsa hårt kring henne när PK samlar alla sina styrkor till gemensam attack mot henne. Marteus kanske rent av börjar svamla om hur hon går upp i predikstolen klädd i SS-uniform.

2009-11-05 @ 00:49:01
Postat av: joffe

Helene Sturefelts artikel om Islam var helt korrekt. Vågar man ÄNTLIGEN hoppas på en allomfattande pressdebatt etc.i Gamla Sverige?Tack också till BLT som tar tag i ämnet och föregår med gott exempel. Tänk om merparten av journalistkåren också började se verkligheten i vitögat och vaknade upp till de realiteter som förändrar mitt gamla hemland.Tack också till Inge Sandén som sedan länge spritt glädje till mit hjärta!Jag har bott utomlands i drygt ett kvars sekel och ser ÄNTLIGEN en ljusning i tidigare totalt svenskt mörker. Men hur väcker man SVENSKA FOLKET?

Det är den stora frågan!

Lycka till!

2009-11-05 @ 00:51:36
Postat av: Snapahnen

Den evige Jan Hjäpe er ude med det samme:Det är genant att en präst är så okunnig när det gäller religionshistoria.

Jan Hjärpe, religionshistoriker och professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet, anser att Helene Sturefelts uppfattning om islam och Koranen är att likställa med antisemiternas åsikt om judarnas heliga skrift Talmud.http://www.sydostran.se/index.80144---1.htmlDen autoritativ hadith Karlskrona-præsten sigter til er: Muhammed: “If anyone changes his religion, kill him”

2009-11-05 @ 01:41:45
Postat av: Roberth

Bra! Thoralf kolla vad Herta Müller anser om islam. Den bäste nobelpristagaren någonsin.

2009-11-05 @ 05:26:21
Postat av: Robin_Shadowes

Ironiskt att norrmännen valde en muslim till pristagare medan de vittra valde en islamofob. Man undrar ju om dom verkligen visste vad dom gjorde.

2009-11-05 @ 06:46:34
Postat av: Fru Frumperton

BLT papperstidning skriver idag att migrationverket gör sig av med 400 lägenheter pga färre "flyktingar"

(valfläsk?!)Färjorna däremot kör fullt,,,med tjuvar från östeuropa

Postat av: Pelle i Lyckeby

Vad som förvånar är att BLT tagit i kommentarer som är direkt kritiska till islam. Även om inte alla genmäle publiceras så är det ändå en positiv förändring.Det blåser onekligen förändringens vindar i debattklimatet just nu. SD får mer utrymme i media, AB publicerar Jimmies debattartikel och frågan om integrationspolitiken som tidigare tystats ner så effektivt är plötsligt framme i ljuset.

Jag tror detta är en uttalad strategi av gammelmedia för att "stjäla frågan" från SD, men här misstar man sig rejält.

Hur man än gör så växer SD. Tystar man ner så får det effekten att SD växer. Lyfter man fram frågan så växer SD än mer. Och för varje gång något görs så växer SD i opinionsundersökningarna. Panik måste råda bland riksdagspartierna./Pelle

2009-11-05 @ 10:59:32
Postat av: Dille i Momåla

Bara analys Pelle.I själva verket har PK nu nått vägs ände och måste göra allt för att rädda ansiktet. Just nu ges SD en hel del mediautrymme för att det ska se ut som om PK-media inte alls är styrda av kommunister och odemokratiska.Delvis hänger den nya kursen samman med PENNINGEN. Det är nämligen så att folk kan inhämta information från nätet. Varför ljuga om saker som folk ändå kan kontrollera, resonerar säkert folk inom media. För om folk går till alternativa källor så mister media annonsintäkter och prenumeranter.Och när en tidning lyfter på locket så måste alla andra följa med för att inte förlora pengar.Men säkert kommer det att råda en total tystnad om SD vid valrörelsen. Det kan vi nog säkert räkna med.

2009-11-05 @ 11:18:09
Postat av: Jonas

De flesta i sverige har det relativt bra och även de som sitter här likt mänskliga klagomurar. Varför byta ut tryggheten genom att gå med i SD eller ta ryggsäcken och dra härifrån på vinst och förlust? Vi vet alla (allha) vad vi har och därför sitter vi kvar. Vi vet inte vad vi kommer att få om vi tar steget ut i stora världen. Så är det och har alltid varit sedan Jesus gick i badbyxor, att tryggheten styr och tryggheten är pennningen för arbetarklassen vilka är de som skriver här. Man sätter bo och skaffar barn. Direkt blir det barnbidrag. Sedan blir det bostadsbidrag om inkomsterna är för låga. Barnen går i skolan oavsett om de vill eller inte, frugan är inskriven på aktivitetsgarantin oavsett om hon vill eller inte, föräldrarna börjar bli gamla etc. Vi måste stå upp för sverige eller hur? Men att stå upp för sverige kan man göra i vilket djävla land som helst idag oavsett om man är kvinna eller man, ensamstående, transvestit, muslim eller kristen. Vi har vårt svenska medborgarskap och det kommer man långt med.

2009-11-05 @ 12:15:02
Postat av: Jonas

Ni som har möjlighet, flytta på er!

2009-11-05 @ 12:17:08
Postat av: AWSvensson

Är jag tillräckligt svensk, Åkesson?

Ännu en tramsartikel i Aftonbladet.

Personer med identitetskris vänder sig väl i första hand till en psykiatrer och inte till en partiledare som har fullt upp att förbereda nästa års val, eller?

Postat av: LP

"Personer med identitetskris vänder sig väl i första hand till en psykiatrer och inte till en partiledare som har fullt upp att förbereda nästa års val, eller?"Ha ha, klockren AW!

2009-11-05 @ 14:20:45
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Jonas

Klockrent blir det och många orkar inte med och är ändå med ändå med är med i sverige. Vi ska titta på dessa avskum.

2009-11-05 @ 16:28:30
Postat av: Magnus A

Aah! Försöker få BLT att ta in svar på "Ulf":s påstående att shariadomstolar inte existerar, men BLT:s moderator tar tydligen inte in det...(?) :-

<i>Ulf. I Sydsvenskan har sedan länge nämnts en shariadomstol i Rosengård där alltså imamen och moderatpolitikern Adly Abu Hajar var ordförande. Referens till samt citat från nu raderad Sydsvenskan-artikel:

tinyurl.com/96ncxuMan har även beskrivit Rosengårds radikalisering med krav på islamisk lag:

sydsvenskan.se/sverige/article141180/Extremister-lockar-vilsna-tonaringar.htmlI Danmark finns lokala shariadomstolar. Danmarks Radio om en i Vollsmose:

www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/09/19/225638.htmUK har länge haft shariadomstolar. En av otaliga mainstream media-artiklar:

www.telegraph.co.uk/news/uknews/2957428/Sharia-law-courts-operating-in-Britain.htmlEU:s familjerätt ska börja ta hänsyn till lag i länder som invandrare kommer ifrån, inkl sharialag. Det kan undergräva rätt för kvinnor att skilja sig; ett fall i Tyskland uppmärksammades häromåret. Nationalencyklopdpedien: "[i] stater med sekulär lagstiftning kan familjerätten bygga på sharialagar".Du frågade retoriskt hur många mord som begåtts i kristendomens namn. Inga av staten godkända i kristendomens namn eftersom stat och kyrka åtskilts sedan religionens barndom. Islam gör dock inte denna åtskillnad. Vissa anser iofs krig utlämpade mot muslimer, såsom vid deras invasion av Europa under bl a 1600-talet, var dödande i kristendomens namn men det är en tveksam beskrivning. Har man läst historia och upplysningslitteratur begriper man det.Slutligen är försvar av religiöst mord aldrig acceptabelt. Du gör fel när du försvarar muslimska mord med (det osanna) påståendet att såna begås i kristendomens namn. Sluta ursäkta sharia-förtrycket./Magnus Andersson, magnus123[at]live.se </i>

2009-11-06 @ 16:40:40
Postat av: Magnus A

Kommenterade även för några dagar sedan sakligt i god ton Marias Blomqvists påstående om islams betydelse för västs matematik, kultur och tänkande, men inte heller det svaret har publicerats.Tydligen är det oändligt mycket lättare att få fel och lögner publicerade än försynta påpekanden att de inte stämmer. (Några av exemplena motbevisas av att det påstådda funnits ibland >1000 år innan islam och det som fördes till väst låg som orört byte och hade inte avgörande betydelse för västs utveckling.)Mobbar BLT:s moderator mig... eller klämmer skon någon annanstans?

2009-11-07 @ 15:29:23
Postat av: Bra gjort Helene!

Det Helene gör är att ge konstruktiv kritik och inget annat. Hon säger inte att vi ska hänga människor som är muslimer eller att vi ska trakassera dem. Hon menar på att vi ska tänka oss för vads vi går med på, före vi gör det. Att vi ska vara rädda om vår demokrati, vår fria vilja och inte acceptera att människor far illa. Hon har själv mött flera människor som har konverterat ifrån islam till kristendom, som sedan har råkat illa ut pga av just detta. De har blivit hotade till livet. Precis som de islamska kvinnor som väljer att leva som en svensk kvinna och själv bestämma över sin sexualitet. Många av dessa kvinnor har blivit dödade. Det är fakta och inget annat. I fall detta är föreskrifter som levs utifrån Koranen, eller ifall det är feltolkningar eller rent ut kultur, det återstår att se. Men jag tycker att det är modigt av Helene att våga ta upp debatten, så att vi fega svenskar äntligen vågar ta av oss ögonbideln och börjar göra något åt saken! För dessa utsatta människor behöver vår hjälp! Bra gjort Helene!

2009-11-11 @ 20:16:50
Postat av: Thore Hult

Det är på tiden att ifrågasätta Islams budskap.

De människor som inte läst Koranen skulle inte få svara, för de har ingen aning om var det handlar om.

Nu har demokratin segrat i Schweiz också.

Minareter skall förbjudas. Det Schweiziska folket vill bara ha sin tro, det räcker. De vill inte provoceras och påtvingas en annan religion.

Demokrati har införts och den skall stanna.

Islamerna har våldfört sig på judiska människor i Malmö, på judiska hus och gravar.

Den svenska statliga nazismen växer för de judiska hemsidorna bevakas av Säpo, Svenska Försvaret och många andra svenska myndigheter redan. JAG HAR BEVIS på detta. ca 50-60 gånger per månad övervakas de judiska sajterna av Svenska myndigheter. Det är nazismen i sin groteska vardag. Så ser det ut i Sverige idag. Från Islamernas Minareter utropas de (Suror) verser från Koranen. Och vad står i Koranen.

Jo där står det att de Människor (Svenskar) som inte tror på Allah skall stekas så de blir riktigt genomstekta. Så står det i Koranen.

Observera att det råder yttrandefrihet i Sverige så denna sanning skall visas. Tager man på redaktionen bort den så är också yttrandefriheten borta i Sverige, när det gäller sanningen.

Och då är också demokratin borta.

Det som Helene Sturefelt skrivit är helt korrekt och i sin ordning. Hon har all RÄTT att yttra sig.

Och det Helene sagt är helt riktigt.

Vi försvarar Helene Sturefelt

Helt säkert

Thore & Gudrun

2009-11-30 @ 16:44:17
URL: http://kylingecity.spaces.live.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0