IDAG RÖSTAR SCHWEIZIdag kan schweizarna säga nej till uppförandet av minareter. Muslimer hävdar att ett förbud skulle skapa konflikter mellan kristna och muslimer i Schweiz. Jag undrar om samma muslimer och imamer anser att det skall byggas kyrkor i t.ex. SaudiArabien.

Enligt opinionsundersökningar kommer 37 procent säga ja till förbudet medan 53 procent kommer att säga nej till förbudet. Övriga 10 procent har inte bestämt sig ännu.

Imorgon skall det bli väldigt intressant att se hur stor skämighetsfaktorn är i Schweiz.

Om den är på samma nivå som i Sverige kan det ändå bli ett nej till minareter.

SvD, DN

Kommentarer
Postat av: Carl B

"Muslimer hävdar att ett förbud skulle skapa konflikter mellan kristna och muslimer i Schweiz". Jaså, så interssant! Folkomröstningen är ju det direkta resultatet av att dessa konflikter funnits under lång tid.2009-11-29 @ 03:32:42
Postat av: Carl B

Mer info på: minarette.ch och svp.ch

2009-11-29 @ 03:43:57
Postat av: MadAsHell

Islam = konflikt över hela världen,

inte bara Schweiz och Sverige...http://www.radicalislam.org/

2009-11-29 @ 04:50:03
URL: http://www.youtube.com/watch?v=q_qgVn-Op7Q
Postat av: Anonym

Svårt att acceptera att majoriteten av schweizarna tycker att det är okej med minareter?

2009-11-29 @ 05:22:04
Postat av: GustavIII

Är det någon som känner till etniciteten hos 12-åringen som överföll en 19-årig kvinna i Hässleholm?

2009-11-29 @ 05:58:12
Postat av: Blackfootnation

OT. Just nu sands ett program som heter Coast to Coast AM. Ian Punnett har ett samtal med David Gaubats. David ar anti-terrorist specialist. Titeln pa programmet ar 'Muslim Mafia' och handlar bla om 'council of islamic relations' och om 'muslim brotherhood'.

Coast to Coast AM ar ett ca 4 timmar langt samtalsprogram. Imorgon eller om ett par dagar kan du/ni leta lite pa nagon torrent site och ladda ner programmet. Sok pa Coast to Coast AM och datumet for det program du vill hora/ladda ner.http://www.coasttocoastam.com/Du kan aven om du tycker om deras amnesomraden bli medlem for en billig penning och lyssna/ladda ner showen direkt fran deras hemsida.

Dagens program ar nog sa itressant ur svensk synvinkel.

2009-11-29 @ 06:16:04
Postat av: Blackfootnation

Jag vet inte om detta blir en dubbelpostning.

Just nu sands Coast to Coast AM.

"Attorney Galen Cook joins Ian Punnett in the first hour to discuss the D.B. Cooper mystery on the anniversary of the case.Then, counter-terrorism specialist David Gaubats will share his insights into the Council of Islamic Relations and Muslim Brotherhood's plans to destroy American society from within."Om du vill lyssna pa programet kan du soka det pa torrent-siterna om en eller ett par dagar..

Sok pa coast to coast am- torrent och det datum programmet sandes. I detta fall Nov. 28.http://www.coasttocoastam.com/

2009-11-29 @ 06:36:38
Postat av: wolf

Om vi nu tycker att demokrati är det bästa sättet att styra ett land, så är ju folkomröstningar vara helt perfekt. Jag tycker att vi borde ha något liknande i Sverige.

2009-11-29 @ 06:41:53
Postat av: Victorious

Folkomröstningar kanske hade vart en bra grej (vi har ju ändå bara folkvalda politiker som ska driva vår vilja sen innan men dom kan man ju inte lite på el?...)

Då skulle vi kanske kunna få bort dom där inskränkta SD människorna som faktiskt endast har stöd från 4% av vår befolkning (enligt mig en skrämmande hög andel)...Om vi sedan även får folk att läsa in sig på olika religioner och vad dessa står för faktiskt så är vi nog på en god väg!

Lite öppenhet, intresse och acceptans kommer ta oss långt men det är nog för mycket att hoppas på tyvärr...

2009-11-29 @ 06:51:09
Postat av: Tusan

Till Victorious! Antar att du avser muslimerna här, som bör läsa på litet! God idé! På en kanten finns inte mycket av tolerans!

2009-11-29 @ 07:18:47
Postat av: nesse

Tyvärr så kan nog de flesta muslimer inte ens läsa på då många som kommer hit är analfabeter !! Att sen lära analfabeter behärska ett helt nytt språk så kan ju var och en förstå svårigheterna. Merparten av de invällande massorna från Mellersta Östern och Afrika har en skrämmande låg utbildningsnivå. Hur pk-etablissemanget får ihop detta med behovet av högutbildad arbetskraftsinvandring det går över min förståelse. Svensk invandringspolitik är stt sånt kopiöst misslyckande att det går utöver all logiskt tänkande och strategi för att få en en god samhällsutveckling.

2009-11-29 @ 08:37:24
Postat av: Demokratbloggen

Alla dessa kränkta muslimerhttp://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/29/alla-dessa-krankta-muslimer/2009-11-29 @ 09:01:40
URL: http://demokratbloggen.wordpress.com/
Postat av: Stefan K

Victorius

Sd har i nuläget minst lika många väljare som c, kd, v, är inom kort ifatt fp och fortsätter Sverige på den inslagna linjen är man snart ifatt även mp. Du förordar kanske ett tvåpartisystem om du nu tycker att partiet med 4-6% inte ska få existera.Vi har idag åsiktsfrihet, yttrandefrihet och religionsfrihet i landet och detta har vi kämpat länge för. Om det nu skulle byggas minareter i Sverige för att tillgodose muslimernas krav och därmed tillämpa religionsfriheten, så borde väl Sd få samma chans att bjudas in i finrummet och behandlas likvärdigt som alla andra partier, för att därmed tillämpa faktorerna åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Nu är det inte så och du själv Victorius tycker ju inte att dessa punkter i den demokrati som Sverige bygger på är värda att stödja, så varför skulle svenska folket krypa för muslimers krav och erkänna religionsfriheten som en del av den demokrati som ser ut att naggas i kanten numera?Nu har vi inte kommit så långt som i Schweiz, men kraven på minareter har framförts även i Sverige så vitt jag vet.

2009-11-29 @ 09:06:22
Postat av: kalle008

Folkomröstningar i all ära, men det finns ett viktigare verktyg att ge väljarna, det som togs ifrån oss för ett antal mandatperioder sedan: rätten att stryka någon på valsedeln. Nu måste man välja annat parti om det står någon muslim på partiets valsedel.Bör införas snarast!

2009-11-29 @ 09:19:10
Postat av: Tut

Intressant att lägga märke till är att varken Aftonbladet eller Expressen har någon artikel angående omröstningen. Tiger får agera förkläde på löpen.

2009-11-29 @ 10:08:08
Postat av: Jalle

Läste en länk på DN debatt om att även journalister börjat ifrågasätta den satta normen att DU FÅR INTE SKRIVA NEGATIVT, eller vad som kan uppfattas som detta. I dagens politiska klimat är ju t.o.m. sann statistik att betrakta som negativ…

2009-11-29 @ 10:27:31
Postat av: Roger S.

Långt över 60% är emot byggande av minareter. Det går åt rätt håll

http://www.20min.ch/news/abstimmungen/?id=35&l=0

2009-11-29 @ 13:08:42
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Not very memorable

@GustavIIIMed tanke på att en 13 årig Somalier greps samma dag för samma brott ligger de nära till hands att tro att 12-åringen också var blåneger med samma tillhörighet

2009-11-29 @ 13:33:06
Postat av: Kalle

Vi har folkomröstninger i sverige då och då. Dessa är idiotiskt nog endast rådgivande. På kommunal nivå finns det numer även folkomröstningar men politikerna försöker jämnt slingra sig ur dessa omröstningar för de är inte ett dugg intresserade av att höra folkets vilja i folkomröstningar. Tvärtom.När SD kom in i någon kommun norr om stockholm i det senste vanliga valet ville genast politikerna från de sju systerpartierna ha ett nytt val för att innevånarna skulle rösta "rätt" i det nya valet. De gick ända till regeringen med sin åsikt.Hoppas att Schweitsarna röstar för att förbjuda minareter och att det beslutet verjställs.

(I grund och botten är det en omröstning om eller inte en islamisifiering av Schweiz.)OBS att rösta om det går bra utanför EU. Inom EU vore det otänkbart med deras odemokratiska inställning. Se bara på Irland som tvingades att rösta flera gånger om Lissabonfördraget ända tills EU:s maktahavare var nöjda med utgången som godkände lissabonfördraget.Leve Schweiz som tror på och uppskattar folket samt låter dem folkomrösta. Det kallas DEMOKRATI. Börjar bli en stor bristvara av den inom EU.2009-11-29 @ 13:46:31
Postat av: Kalle

Hittade en grafisk karta och diagram för att följa det spännande valet om ja eller Nej till minareter i Schweiz. Sajten är på tyska men det går att följa utvecklingen i gafiken.I skrivande stund ar de flesta för ett nej till minareter.Lank till Ja eller Nej i minarets omröstningen

Postat av: GustavIII

Kan ni tänka är en folkomröstning i Sverige à la Schweiz, om huruvida stänga invandrarkranen eller inte! Tänk er vilken valrörelse med Måna Muslim i spetsen? Man blir rörd! Men demokrati vore det! Fega svenska politiker! Det är bara ren och skär ynkedom!

2009-11-29 @ 15:03:42
Postat av: natasha

Roger S. och Kalle!Tack för länken. Spännande att följa resultaten av omröstningen, där folk får möjlighet att säga vad de tycker. Dock en fullständig omöjlighet här i Sverige.

2009-11-29 @ 15:07:38
Postat av: Gubben o Gumman

Im Switzerland kann mann nicht minareten bauen,

näschte stimme vor oder gegen burka?.

Hoppla

2009-11-29 @ 15:22:23
Postat av: Urban

Lutar åt seger för ja-sidanPublicerat i dag. 13:27Som första land i världen folkomröstar Schweiz i dag om ett förbud mot att bygga minareter, muslimska bönetorn. Vallokalsenkäter pekar på att 59 procent har röstat ja till förslaget.Man ser nu framför sig hur Sveriges samlade journalistkår sitter som fågelholkar framför sina monitorer och försöker förstå varför den redan hemräknade svidande förlusten för rasisterna i Schweiz inte inträffade.

Nu stundar ett stort bortförklaringsbehov.

Ja - där har vi det. Schweizarna hade inte satt sig in i frågan.

TV4 behöver nu göra om vårens planerade serier om Islams framgångar i Schweiz där folket tillåts tycka och flera specialinsatta program faller bort som visar hur de lågutbildade Schweizarnas röster är i minoritet. Nyheterna förkortas med 25 minuter de närmaste dagarna så man slipper berätta om resultatet.

Kaliber har redan skickat hela redaktionen på en kurs i tyska och Expo kommer att begära extra medel från riksdagen för att också kunna mörka tillståndet i Schweiz för svenskarna.

Bo Inge Andersson kommer att kallas in som värd på julafton i de statskontrollerade kanalerna. Gästerna kommer att vara de förväntade Per Garthon, Mona Muslim, Bengt Westerberg och Muhammed Omar osv osv.

Postat av: GustavIII

Finns det någon därute på nätet eller ett partikansli kanske hos de sju systrarna, som kan tala om för mig varför systrarna är så kåta på att vräka in muslimer från Mellanöstern och negrer från Afrika i Sverige? Kan dessutom någon tala om för mig på vad sätt jag och övriga i landet blir berikade av dessa personer? Ty, det kan väl inte vara så att hedervåld, väldtäkter, misshandel, kvinnoförakt, barnäktenskap och allmän kriminalitet vore det "positiva" tillskottet till kulturen i landet? Dessutom lär väl räkningen för verksamheten sluta på så där 300 miljarder i röda siffror, den civila sektorn inkluderad! Tala om för mig varför allt detta är så bra! Ge mig några skäl i substans! Kanske köper jag dem, men då måste alla fakta upp på bordet för att värderas! Det som sipprar fram är föga övertygande. Systrarna - ni med de goda argumenten för massinvandringen - låt oss väljare få ta del av dem! Eller vågar ni inte?

2009-11-29 @ 15:31:02
Postat av: Anonym

För er som läser franska (utöver tyska?), så kolla redogörelsen över läget på Le Monde.12737283214.html#ens_id=12737" rel="nofollow">http://www.lemonde.fr/europe/article/2009/11/29/les-suisses-se-prononceraient-en-faveur-de-l-interdiction-des-minarets12737283214.html#ens_id=12737Zarkozy gillar ju inte slöjor!

2009-11-29 @ 15:51:15
Postat av: Roger S.

Hoppas nu bara att resten av Europa väljer samma väg som Schweiz

2009-11-29 @ 16:20:08
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Tengil

Det blev ett förbud med 57%

2009-11-29 @ 16:22:03
Postat av: natasha

Urban, jag är helt övertygad om att du har rätt. Man behöver inte vänta på reaktionen speciellt länge heller. Se den fantastiska artikeln i Aftonbladet "Tidigare var jag rädd för muslimer" samt andra artiklar i pressen.Allt efter den sovjetisk kommunistiska propagandaregelboken: vid varje motgång tiodubbla propagandastyrkan i PKn!

2009-11-29 @ 16:34:18
Postat av: Skeåning

Fantastiskt härligt att Schweizarna röstade ja. Det borde man faktiskt firas på något vis. Utvecklingen i Europa är glasklar, vår tid kommer.

2009-11-29 @ 16:38:42
Postat av: Dunderminnet

Glädjer mig att det blev ett förbud!

Hoppas bara nu att man kan göra detsamma med resterande religösa byggnader. Religion skall inte uppmuntras, den skall botas.

2009-11-29 @ 16:54:16
Postat av: Stora Småland

"Förhoppningsvis kommer konjunkturen att vända !

Då kan Sverige ta emot betydligt fler personer som vill komma hit och arbeta !" Då har jag en fundering , konjunkturen kommer väl att vända även för andra länder dvs dom kommer väl att behöva mycket arbetskraft även dom ? Vi har ju en enormt stor exportmöjlighet av arbetskraft i exvis Rosengård i Malmö där det sägs att 80% av invandrarna som bor där är utan arbete ! Reepalu har ju ett gyllene tillfälle att bli av med invandrare utan att behöva tvinga på andra kommuner dessa !

Bättre att exportera dom !

Stora Småland .

2009-11-29 @ 17:09:47
Postat av: Kurt

Såg just en viktig länk - "Faces of Islam"

http://blogs.tampabay.com/photo/2009/11/terrorism-thats-personal.html

2009-11-29 @ 17:21:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0