HYCKLERI GUNILLA SAXBarometerns ansvariga utgivare Gunilla Sax går idag ut i en artikel på ledarsidan och förklarar varför tidningen inte namnger  den fotbollsspelare som har häktats för en våldtäkt på en 18-årig kvinna.  Konkurrenttidning Östran/Nyheterna namngav Yannick Bapupa för flera dagar sedan och det har tydligen givit Gunilla Sax skrämselhicka och föranlett henne att förklara tidningens hållning. Det är givetvis tidningens eget beslut och det kan man tycka precis vad man vill om idag. Men i artikeln skriver hon dock följande som jag reagerar på.

”Till exempel är det av allmänintresse om folkvalda politiker missköter sig, och de får därför tåla större publicitetsskada.”

Gunilla Sax anser således att det är helt i sin ordning att namnge politiker som missköter sig. Det är här som hyckleriet blir så uppenbart. Jag tror säkert många kommer ihåg den socialdemokratiska politiker i Kalmar som hade sexuellt umgänge med en minderårig och dömdes vid Kalmar Tingsrätt han lämnade även sina politiska uppdrag. Namngav tidning den mannen?

En annan socialdemokratisk politiker och nämndeman vid Kalmar Tingsrätt åtalades för misshandel och hot mot tjänsteman. Namngav tidningen den mannen?

I dagens tidning kan vi också läsa om en politiker från Torsås som plockat vagnen full med varor i en affär och smitit ut bakvägen. Han är fångad av butikens övervakningskamera. Namnger tidningen denne politiker?

Här kommer några ytterligare exempel på att Gunilla Sax talar sanning.

Politiker dömd för dödshot.

Politiker dömd för barnmisshandel

Politiker dömd för skattebrott

MEN DET STORA HYCKLERIET ÄR ÄNDÅ FÖLJANDE.

Det är faktiskt sant att tidningen ibland anger namn på politiker som döms för brott men då handlar det mycket sällan eller aldrig om moderater eller socialdemokrater. Då handlar det om t.ex. en politiker från Ölandspartiet, Sverigedemokraterna eller något annat lokalt parti som skall smutskastas av Gunilla Saxs medarbetare på tidningen i rent politiskt syfte. Då ges till på köpet de politiska motståndarna tillfälle att spy galla i tidningen. Som i följande exempel i Barometern.

Dömd politiker får sitta kvar.

Hyckleri är bara förnamnet!

 


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Helt Off Topic.På dagens debattsida I Barometern blir Henrik Rydström fullständigt förnedrad av Docent Lars Berglund.Under rubriken ”Inte en siffra rätt, Rydström”, presenterar han fakta som gör att Anders Johanssons artikel framstår som korrekt och mycket omdömesgill i alla avseenden och Rydströms svarsartikel som en misslyckad arbetsuppgift i lågstadiet!

2009-11-20 @ 10:27:42
Postat av: Gubben o Gumman

Barometern är ju en tidning med i stort sett bara vänsterjournalister.

Symbiosen med Socialdemokraterna och Kalmar FF är mycket stark.Istället för att ta ställning mot våldtäkter gruppvåldtäkter,och därigenom få stopp på detta,

genom bildpublicering visar bara på vilken kvinnosyn som,

finns på tidningen i sann politiskt korrekt anda.Gunilla Sax kan ju vara glad att inte vara mamma till den 20-åriga gravida kvinnan som våldtogs i Haninge igår.Vi får hoppas att bloggvärlden snart gör "total-uthängningar" av våldtäckare o mördare,

med hela släkten.Det finns inga alternativ ,när press o etablerade politiker sviker våldsoffren,för att undanhålla

svenska folket sanningen om det nya Sverige.För det är bara det det handlar om inget annat.

Det vet hela Sverige .Östra Småland har gått om som samhälls debatör.

Inte ens svar på Socialdemokratiska politikers insändare tar Barometern in.Det säger allt om vad klockan är slagen på den tidningen.Tidningen är ett skolexempel på socialistisk manipulation av läsarna.Säg upp abonnemangen,skänk pengarna till kvinnojourena istället.Barometern saknar all trovärdighet samt objektivitet.

Tidningen namngav för en tid sedan en privat person

som var misstänkt för skattefusk.Vilket är värst Gunilla Sax våldtäkt kvinnomisshandel el skattefusk j-vla hyclare.

2009-11-20 @ 10:36:17
Postat av: Calle

@ Thoralf Manipulation,lögner och medveten vilseledning av svenska folket torde vara efternamnet.Tycks vara em medveten strategi från media att positivt särbehandla brottslingar med utländsk härkomst.Allt för att kunna fortsätta med den omvända kolonialismen av Sverige. Jmfr. denne Bapupa( och flera andra "nysvenska"idrottsmän) som begått grova brott, med de 3 ishockeyspelare som fick löpa gatlopp i media, med namn och bild,klubbtillhörighet,civilstånd mm. publicerade.Dom hade haft sex med en tjej som frivilligt följt med dom till deras hotellrum, .Behöver jag nämna att dessa 3 var etniska svenskar? Du har rätt Thoralf, hyckleri är bara förnamnet.

2009-11-20 @ 11:00:24
Postat av: Info

OIKOFOBI OCH HENRIK RYDSTRÖMOIKOFOBI: ”Oikofobi är ett sjukligt behov av att nedvärdera sin egen kultur” (intressant.se). – ”Scruton har även myntat nyordet oikofobi (engelska oikophobia) som, i likhet med xenofobi, inte syftar på en fobi i medicinsk mening utan i det här fallet på vad Scruton såg som en konsekvent nedvärdering av den egna nationen och dess kultur genom en individs identifikation MOT vad Scruton menade var dennes ´egentliga´ nation och/eller kultur.” (Wikipedia.)EXEMPEL: ”Och så är vi tillbaka i det här med svenskt och ursprung och traditioner och bevara vår svenska folksjäl. Fuck it, säger jag. För återigen, vad är svenskt?" - "Midsommar är över och jag sörjer inte det. Jag nämnde tidigare att jag inte är förtjust i högtiden. Precis som när det kommer till nationsvurmande vid idrottsevenemang får jag SD-vibbar av midsommar. Det kryper i mig när det svenska ska firas.” (Från blogg av fotbollsspelaren i Kalmar FF, Henrik Rydström.)EXEMPEL 2: "Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker." (Mona Sahlin i mars 2002 inför turkiska ungdomsförbundets kongress "Euroturk".)EXEMPEL 3: "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån." Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen. Det första utländska besöket som statsminister gick till Finland. Det första inhemska gick till assyrier-syrianerna i Södertälje.” (Nyhetsartikel i DN 15/11 2006.)EXEMPEL 4: "Jag hatar allt genuint typiskt svenskt" (Linda Skugge i Expressen 26/7 2002.)EXEMPEL 5: ”I en gryta puttrade kåldolmar som jag lagat precis som min mamma gjorde men för att inte vara för svenskt traditionell stod också en stor fräsch grekisk sallad och glänste av olivolja, oliver och Fetaost på köksbänken.” (Täppas Fogelberg i krönika, okänt år.)EXEMPEL 6: ”AVSKAFFA SVENSKAN. - Professor vill att svenska språket ersätts med engelska. Professor Marian Radetzki, 69, vill avskaffa svenska språket. Och ersätta det med engelska. – Det skulle ge oss enorma fördelar, säger han.Marian Radetzki lanserar idén i sin bok ´Sverige, Sverige! Fosterland?´. Radetzki, som själv kommer från Polen, väckte uppseende bland sina studenter i Luleå när han krävde att alla hans doktorander i nationalekonomi skulle prata och skriva på engelska. ---Radetzki säger att språkbytet skulle bli ett enormt projekt. – Det skulle ta ett par generationer. Vi skulle visserligen mista en stor del av vår svenska kultur, men vi skulle å andra sidan få tillgång till den anglosaxiska som är rikare och oändligt mycket större.” (Svante Lidén i artikel i Aftonbladet 2/2 2006. Ingen vågade opponera sig.)EXEMPEL 7: KROSSA DEN SVENSKA KULTURRASISMEN! (Allmänt, svenskt fältrop sedan 1990-talet.)

2009-11-20 @ 11:10:25
Postat av: Helene

Om man skall vara konsekvent så borde väl Sax skrivit ”våldtäkten på ett 18-årigt barn”. Eller har juvenilitet och etnicitet ett samband?

2009-11-20 @ 11:14:41
Postat av: Inge Sandén

Gjorde en kommentar på Thoralfs inlägg angående den instälda utvisningen av Abbas Rezais.

Ville påvisa hur Sverige tatt över DDR,s-roll,att tycka och skriva tvärtemot vad folket tycker.

Med en gång får vi läsa om hur Gunilla Sax på Barometern väl axlat denna roll.

Hon förmedlar inga nyheter,i ren DDR-anda förtränger hon,det folket vill veta.

Folket i Kalmar län och övriga Sverige kommer att sätta dessa folkförrädare på plats 2010,var så säkra på att så sker.

Min prognos.

Sommaren 2010 då det alltmer av alla undersökningar står klart att SD får 12-15% i valet den 19 sept,vänder dessa journalister kappan efter vinden och börjar att skriva mera korrekt om vad som händer,för att inte framstå som f.d. stasiagenter i folkets ögon.

2009-11-20 @ 11:16:29
Postat av: Mats

"Sommaren 2010 då det alltmer av alla undersökningar står klart att SD får 12-15% i valet den 19 sept,vänder dessa journalister kappan efter vinden och börjar att skriva mera korrekt om vad som händer,för att inte framstå som f.d. stasiagenter i folkets ögon."Det var det som hände i Danmark. T.o.m. partiledaren för deras vpk bytte fot över en natt.

2009-11-20 @ 12:22:19
Postat av: Jonte

@Skånepåg

Var hittar men den?

2009-11-20 @ 12:23:28
Postat av: Gubben o Gumman

Inge Sanden : Vi skola dem ej glömma.

2009-11-20 @ 12:33:58
Postat av: Skånepåg

JonteI Barometerns pappersupplaga för i dag. Om du inte har tillgång till Barometern, så prova på något bibliotek där du bor. Jag har kollat men hittar inte artikeln på deras nätupplaga?Kanske Thoralf kan få tillåtelse att återge Lars Berglunds artikel här på bloggen på samma sätt, som han gjorde med Anders Johanssons artikel?

2009-11-20 @ 12:38:01
Postat av: Thoralf A

Lars Berglunds debattartikel finns bara i pappersupplagan, precis på samma sätt som med Anders Johanssons artikel som startade det hela.Men som säkert alla vet finns däremot Henrik Rydströms genmäle på Barometern under Rydströms blogg.Det kallar Barometern för "nätdemokrati".

2009-11-20 @ 12:41:57
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Henrik Rydström

Jamen jag trodde det skulle vara så, vad ska jag nu göra mamma. Du har alltid sagt att om du hittar något som fina och rika människor tycker ska vara på ett visst sätt då ska du också säga samma sak och helst stick ut hakan lite längre eller hur mamma!?

Fast du lovade också att jag inte skulle tappa håret i unga år och se som det blev! Jag är så villrådig nu mamma! Vad ska jag göra??

2009-11-20 @ 13:12:51
Postat av: Dille i Momåla

Har man valt en KGB-agent till ordförande i Publicistklubben så får man tydligenDet är Publicistklubben som svarar för pressetiken här i riket.Nå, säger Du kanske, men pressen har väl ingen etik värd namnet och Gunilla Sax förordar ju en rent sovjetisk pressetik.

- Javisst, men så har även Publicistklubben haft en KGB-agent som ordförande. Det är klart att detta sätter sina spår på tillämpningen av pressetiken.Jag tror för övrigt inte att KGB skulle ha mycket att tillägga till Gunilla Saxs syn på pressetiken.Tänk vilken cynism och vilket bedrägeri mot läsarna - Ja ,läsarna har faktiskt betalt för denna eländiga propaganda.

2009-11-20 @ 14:09:49
Postat av: Putte

Det är bara att hålla med Helene! Om man ska vara konsekvent så borde Bapupa vara misstänkt för våldtäkt mot barn och pedofili! Är man "ensamkommande barn" när man är 20-25 år gammal, så borde väl ett 18-årigt våldtäksoffer också vara barn!

2009-11-20 @ 15:08:29
Postat av: Robin_Shadowes

Gunilla, med ditt namn kan jag inte motstå att ge dig ett gott råd: Klipp dig och skaffa ett riktigt jobb!!!

2009-11-20 @ 23:54:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0