ENSAMKOMMANDE BARN ÅTALAD

Kalmar kommun driver en anmälan mot ett "ensamkommande barn" till åtal vid Kalmar Tingsrätt. Den somaliska ensamkommande barnet Mohamed som idag redan hunnit bli 20 år och fått permanent uppehållstillstånd i Sverige har när han bodde på kommunens mottagningshem Horisont olovligen använt telefonen för att ringa telefonsamtal till anhöriga och andra i Syrien, Saudiarabien och Somalia för sammanlagt 93 306 kronor. Detta skedde under period från mitten av november 2007 till slutet av maj 2008.

Jag undrar hur många fler han lockade till Sverige med sina samtal? Dessa samtal har säkert kostat de svenska skattebetalarna betydligt mer än dessa 93 000 kronor. Kom ihåg att varje ensamkommande barn kostar skattebetalrna ca 800 000 kronor/år tills vederbörande fyller 20 år.

Frågan är varför det tar 18 månader innan detta hamnar i tingsrätten?

Kommunen begär nu ett skadestånd på motsvarande belopp + ränta tills beloppt är betalt. Frågan är kommunen någonsin kommer få en enda krona tillbaka.

Det som är anmärkningsvärt är att kommunen inte upptäcker detta som pågått under mer än sex månader. Någon måste väl ändå reagera på dessa telefonräkningar. Eller är det vanligt att dessa ensamkommande barn även får ringa till sina anhöriga i Somalia, Afghanistan och Irak med personalens tillstånd? Är dessa telefonräkningar alltid så stora så att ingen tjänsteman reagerar på dessa fakturor från TELIA.

Östran har en artikel om detta som faktiskt nämner att det handlar om en "flykting".
Barometern

Kommentarer
Postat av: Robin_Shadowes

Jag trodde skäggbarna berikade Sverige och inte bara kostade en massa pengar. Önskar politikerna kunde svara på detta, vem drog denna vinstlott eller vilken person räddade han pensionen för?

2009-11-10 @ 21:38:38
Postat av: Robin_Shadowes

Jag trodde skäggbarna berikade Sverige och inte bara kostade en massa pengar. Önskar politikerna kunde svara på detta, vem drog denna vinstlott eller vilken person räddade han pensionen för?

2009-11-10 @ 21:40:16
Postat av: Sven Duva

Ständigt denna Muhammed.

2009-11-10 @ 22:35:07
Postat av: j-å

Är det någon ide att driva ett sådant åtal?

Kan det vara ett lagbrott att telefonera från ett hem där man bor?

Till vilken nytta är det om han blir fälld och vad kostar det skattebetalarna om det blir rättegång?

Ansvariga begår den ene dumheten efter den andra.

2009-11-10 @ 23:53:55
Postat av: iln

För att vara ett "ensamkommande barn" hade han iallafall många att hållla kontakten med. Kan han inte skickas vidare till något av dessa länder där säkert pappa eller mamma finns?

2009-11-11 @ 00:13:44
Postat av: dan åke

de telefoner som vårt nya herrefolk kan disponera efter behag borde ju vara spärrade för utlandssamtal. Det förstår man ju att de ständigt kommer ringa till anhöriga i sina hemländer. är säkert så vanligt med enorma teleräkningar och allt blir ju så känsligt när det gäller massinvandringsfrågor så ingen socialsekreterare vill bli "besvärlig" och ifråga sätta. bara betal och lägg ner äldreboenden så kan de ringa mer, ja nånstans måste pengarna tas

2009-11-11 @ 00:41:54
Postat av: Gubben o Gumman

För att nu klara skinnet på den helidiot, som inte spärrat telefonen för utlansamtal,på en invandrarförläggning polisanmäler man nu lille "Mustafa".Samma sak som att ja ge "Pundarjocke" en laddad fix ,och säga håll i den medans jag går på toa.Han ville givetvis tala om för hela släkten ,om hur vackert, och bra deras nya hemland kommer att bli för dom.Samt att resebyrån han åkte med är att rekommendera.För övrigt finns det gott om "lintottar" som "busat" upp mamma o pappas telefonräkning rejält,så "Mustfa"är i gott sällskap.

Ingen skugga skall falla över den lille?gossen.Det tillhör alla barns narturliga utveckling att leka med vatten o telefoner osv.Åtalet som för övrigt kommer att kosta 50000kr till

el så, med invandrarindustrin inblandade, borde istället inriktas på telefonen.Den skall åtalas, man får därigenom bort telefonansvariges ansvar,samt att "Mustafa" slipper massa skadestånd o elände.Dessutom har telefonen en ägare Kalmar kommun, som då kan betala skadestånd till målsägaren Kalmar Kommun.En win-win situation för alla.

Dessutom kan Lasse på bloggen Vi i Sverige räkna hem ännu en skattevinst till samhället.Invasions-industrin betalar ju skatt ,och Kalmar kommun har fått tillbaka sina pengar med ränta, bara salta på.Dom socialdemokratiska väljarna kan lungt gå till valurnorna 2010,och tralla "Vi e så nöjda så"Upp till kamp på barrikaderna kamrater, mot ålders screening på boende för ensamkommande barn.

2009-11-11 @ 01:38:43
Postat av: Magne

Attans du/ni är Kung/ar Gubben o Gumman. Om ni ändå hade en egen blog. Hehe!

2009-11-11 @ 02:28:05
Postat av: Jimmy

Jobbar i kommunen och på mitt jobb hade vi en hög teleräkning som vår boss ifrågasatte och blev tillsagda att inte ringa så mycket som vi gjorde/gör.Om nu ingen vet så är vi tvingade till budget i balans.Men verkar inte gälla alla

2009-11-11 @ 06:03:46
Postat av: Robin_Shadowes

Det är krängkande att åtala Mustafa så dom får väl åtala Mustafas munk-jacka iställlet.

2009-11-11 @ 06:37:20
Postat av: s-e karlsson

Nästa år ska pensionerna sänkas förmodligen för att till en del bekosta invandringen ! Invandringen

utöver kvotflyktingarna är en kostnad som Sverige helt idiotiskt och därtill frivilligt tagit på sej ! Låt skäggbarnet ringa så mycket han vill , vad det gäller kostnaden så är det ju bara att nästa år sänka pensionerna med 7% istället för 4% så har ju dessa ensamkommande skäggbarnen lite mer att ringa för ! Oss som är pensionärer går det ju att pungslå hur mycket som helst till förmån för den vansinniga invandringsidiotin ! Klokheten måste nästa höst komma till makten oavsett vad EXPO och Åman (v) säger !

Medlem i klokhetspartiet i Högsby .

S-E Karlsson .

2009-11-11 @ 08:53:54
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Nu skall Vellingeborna " tvingas " på sk ensamkommande flyktingbarn. Men det är väl det som kallas demokrati.

2009-11-11 @ 09:23:33
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Läser i Dagens industri att Geely, dvs kinesiska företaget som köpt Volvo, skall bygga en fabrik i Kina för att tillverka Volvobilar. Är det inte alliansen som säljer ut Sverige och svenska företag, så köps de upp och flyttas. Utvecklingen är skrämmande. Kommer tidningen i framtiden heta " gårdagens industri ".

2009-11-11 @ 09:33:45
Postat av: Peter

Notera gärna artikelns småmysiga inledning -ett uppenbart försök av journalisten att förminska det brottsliga inslaget: "Längtan att få höra sina anhörigas röster blev för mycket...". "Längtan" är ordet som ska få oss att tycka synd om stackarn. Och om han fortfarande har anhöriga i Somalia - vad gör han då ensam i Sverige???

2009-11-11 @ 09:38:10
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Islamistiska rebeller värvar i Sverige skriver Aftonbladet. Var det en nyhet??????.

2009-11-11 @ 09:41:45
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Peter- de anhöriga är redan på väg, gissa vad???.

2009-11-11 @ 09:43:58
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Mordbrand, försökt köra över poliser etc. Efter förhör släpptes de. Fina signaler till andra femtonåringar.

2009-11-11 @ 09:48:53
Postat av: Inge Sandén

Detta med "ensamkommande barn"måste klargöras hur det uppkommit.

Det är framtagits av vänsterhjärnor,som har sina gener från Myrdalsepoken och sossar som skäms för sin 30- 40- och 50-tals rasbiologilära.

Efter att kommunism-nazism kramarna besegrats kom islamkramarna.

Sverige och väst skall inte förgöras med vapenmakt.

Den totalitära politiska världsuppfattningen islam som har samma mål som sina två föregångare "världsherravälde"

Med ordet "ensamkommande barn" vill man nå en grupp bestående av ett par hundra tusen snälla och goa tanter och farbröder från sådär 50-år och uppåt som inte inhämtar sina kunskaper från internät.

En stor grupp är dessa tanter som stickar vantar,som nu till jul har ett högt försäljningsvärde i godhetens namn.

Men tyvärr hinner dom bara få ihop till Bengt Westerbergs lön.

Dom som skulle behöva något blir utan.

Till denna grupp vill man skicka en synbild av fattiga,trasigt klädda och en liten dockväska i ena handen som innehåller allt vad man äger.

Dom är smutsiga och hungriga från sin svåra resa genom ett tjugotal länder,som inte räckte ut en hjälpande hand.

Vellinge är ett bra exempel,nu ska det sista motståndet brytas med rena stasimetoder,den enda kommun som vågat ropa "Kejsaren är naken"

Varför kommer det inga flickor,frågade min snälla 87-åriga släkting,vars synbild jag här försökt att nedteckna.

2009-11-11 @ 10:23:42
Postat av: Kalle

Saxat ur Aftonbladet:"Ni vill inte ha några flyktingar i Vellinge kommun?– Vi har inte skrivit några avtal med Migrationsverket.Så de ensamma flyktingbarnen är inte heller välkomna?– Vi vill inte ha hit dem, säger han.Trots kommunalrådets och ortsbornas protester kommer de första barnen att flytta in på vandrarhemmet i dag."Så går det i det demokratiska Sverige när det protesteras mot flyktingbarn!!!Postat av: AWSvensson

Inge Sandén : ett montage från den utmärkta Blågula Frågor som mycket väl illustrerar din kommentar.

2009-11-11 @ 11:44:33
URL: http://www.bgf.nu/montage/flyktingbarn.html
Postat av: lee

Så klart att den svenska välfärden är en global allemansrätt .Så klart att politikerna i sverige inte är nöjda från hela sverige är ett mångkriminellt samhälle.Ser man på rosengården,tensta och Rinkeby så är det politikernas mångkulturella dröm samhälle.Här har svenskarna för länge sedan flyttat ut och där bor nästan till 100% araber .En kultur in en UT hur blir det mångkultur?Var är den irlänskepuben?Sen sitter politiker ,kulturskribenter och andra höjdare i sin lägenhet innan för tullarna på norrmalm och säger att vi som inte vill leva i ett mångkriminellt samhälle är lågutbildade.Varför flyttar inte politikerna ut i dessa förorter?Varför ska folk tvingas att leva i samhällen där din bil brinner och där dina barn inte vågar gå ut.Konstigt är oxå att sverige kan vara första asyllandet för afghaner ,Irakier och somalier .finns det inget land på vägen som det är fred i?Finns det ingen av gulfstaterna som kan ta hand om derras bröder?Nej det är svennekålrot som ska jobba tills han är 70år och betala dom högsta skatterna i världen för att försörja det mångkriminella samhället som han inte vill bo i.blev raderad på Jinges blogg för detta var rasistiskt ...vad är det som är rasistiskt??

2009-11-11 @ 11:49:40
Postat av: Kanske kan han bli "ungdomsledare" i Rinkeby - Saxat ut Aftonbladet:

Aftonbladet Nyheter Publicerad:2009.11.11Islamistisk rebellrörelse

värvar på fritidsgården

"Han sade att man skulle komma till paradiset"

Den islamistiska rebellgruppen al-Shabaab i Somalia, har rekryterat flera unga svenskar från en fritidsgård i Rinkeby i Stockholm.En ungdomsledare på fritidsgården var ledande i rekryteringen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.Ett tiotal personer berättar för Ekot att en av ungdomsledarna, en man i 30-årsåldern, var ledande i rekryteringen som pågick på en ideell fritidsgård som hade startats av den lokala moskén i området.De unga männen rekryterades till den islamistiska rebellgruppen al-Shabaab i Somalia, som är inblandade i strider mot regeringen i landet.De unga männen värvades just för att åka ned och strida för rörelsen, uppger Ekot."Han var nära att påverka mig"

Enligt Säpo har al-Shabab rekryterat ett 20-tal ungdomar i Sverige. Och några av dem har dött i strider.Ekot har pratat med en av ungdomarna som besökte fritidsgården:– Han var nära att påverka mig alltså. Han var nära att dra in mig i det här. De här som blir dödade, jag kunde va en av dem, säger han.Ungdomsledaren visade även filmer om att offra sig.– Han sade att man skulle komma till paradiset. En enkel biljett till paradiset.Rekryteringen fortsätter

Ungdomsledaren ska ha lämnat Sverige och har nu en hög position inom al-Shabaab.Fritidsgården fick under fyra år 480 000 kronor i bidrag av kommunen, men lades ned våren 2008.Men enligt Säpo fortsätter rekryteringen i de svenska storstäderna.

2009-11-11 @ 12:11:27
Postat av: tryit

Jo Thoralf att ingen på kommun upptäckt räkningarna är för att det är inte deras egen plånbok dom tar ur.

Jag säger som jag alltid har sagt tänk om alla kunde vara egna företagare då skulle man vara mycker mer noggrann med vad man betalar för och kontrollera varje räkning.

Vi har en alldeles för stor admin apparat i Sverige som ger jobb åt pappersvändare...mer effektivitet tack..mao lägg ner landstinget.

2009-11-11 @ 12:42:29
Postat av: Stora Småland

Nyinflyttande till Kalmar från Högsby , invandrarfamilj med 7 barn , ingen av föräldrarna har gjort ett ärligt handtag i Högsby .Ytterligare ett barn på väg ! Jo,jo !

Högsby kommuns sociala budget har nytta av ovanstående !

Stora Småland .

2009-11-11 @ 12:52:50
Postat av: Stefan A

Lillen får säkert "sysselsättning" som turistambassadör så småningom, med en 25 000 i mån....

2009-11-11 @ 13:09:11
Postat av: Dåren

Jag läser ofta denna blogg och det slår mig hur många förnuftiga kommenterer som skrivs vilka jag alla skulle kunna skriva under på. Jag vill ställa en fråga till er som kommenterar och även till Toralf. Ni som kommenterar här och på andra invandringskritiska bloggar! Vilka är ni och hur orkar ni leva nyktert när ni ser vad som pågår i vårt land Sverige? Jag super i stort sett varje dag numera för att orka med alla idioter som ger hals inom företagsvärlden, politikervärlden media och i den verklighet jag lever i. Jag måste värja mig. Hur orkar ni som jag antar inte är som mig? Ska svagheten hos alla (i grunden är alla människor svaga) utrotas? Då kan vi börja med de som tror att de är starka fast de är svaga. Obama, Reinfelth, George B, Mona S med mera patrask är inte starkare än Astrid Svensson i Borås, Sara Johansson i Västerås, eller Ulf Karlsson i Stockholm. De är individer. Om Obama hamnar på en öde ö med Sara från Västerås, är det troligt att hon överlever och Obama går under.

2009-11-11 @ 13:40:59
Postat av: AWSvensson

Dåren:Det som inte knäcker oss, stärker oss.

2009-11-11 @ 15:02:51
Postat av: Gubben o Gumman

Polisen söker efter kvinna med helikopter i norra Kalmar (Norrliden)

kan bara hedersrelaterat enligt Barometern mera info efter kl 16

2009-11-11 @ 15:52:11
Postat av: Gubben o Gumman

"kan vara hedersrelaterat"

2009-11-11 @ 15:53:33
Postat av: Mats

I en annan värld så hade jag inte hört talas om hedersrelaterade brott. Jag hade inte brytt mig om hur folk väljer att leva sina liv i Kurdistan eller Somalia. Jag hade inte vetat vad huvudduk heter på något arabspråk och jag hade inte haft någon åsikt om det är rätt eller fel att bära en sådan.Fy fan vad jag hatar hela denna jävla skiten som inte går att stänga ute utan tränger in i varanda spricka om man inte blundar och håller för öronen.2009-11-11 @ 16:13:00
Postat av: AWSvensson

Jag har blivit missbrukare, i varje fall tycker Sydsvenskan det efter att ha kommenterat deras artikel om ensamkommande till Vellinge.Så som en saga.

Dessa barn,de vet knappt vad de heter och de vet definitivt inte vad deras föräldrar heter eller var de bodde. Antingen är de analfabeter eller också har de förträngt allt som de en gång visste. Något hände, hela familjen sprang i väg åt olika håll, men som genom ett under träffade de en smugglare som undrade varför barnen var så ledsna. Smugglaren tog sedan barnen hem till sig, eftersom han hade ett så gott hjärta så betalade han resan till Sverige.

Smäller inte lika högt som att ha blivit klandrad av Expo. Men man får vara glad för det lilla.

2009-11-11 @ 16:52:37
Postat av: Dille i Momåla

Helt otroligt att Åkesson är stoppad från att delta i ett humorprogram.Men kommunister, många med dryga extrainkomster från DDR och Sovjet fick delta.Tänk hur desperata PK-iterna kan bli.

Postat av: Helene

Aftonbladet är för roligt. I förmiddags hade de en fråga läsarna skulle svara på. Frågan löd: Ska kommunerna tvingas ta emot flyktingar? Strax efter kl. 10 var ställningen 72 nej och 28 ja. Detta var tydligen för magstarkt för aftonbladet. Nu lyder frågan i stället: Ska alla kommuner dela på ansvaret för att hjälpa flyktingar? Effektivt sätt att gömma opinionen i ”flykting”frågan, eller hur?

2009-11-11 @ 18:22:00
Postat av: Dan Åke

rosén: "Gårdagens Industri" ja den var braaa. varför är Svenska affärsmän så villiga att sälja? det blir ju inga produktionsföretag kvar i Sverige.

Koreaá varvsarbetare tjänar ju ca 400 000 skr/månaden med massor med förmåner fri sjukvård,mat mm.

Verkar som Svenskarna är Fredsskadade alltså har inget "djäv-lar anama" i sig kvar, samtidigt som giriga och ohederliga personer fått alla betydande poster i samhället som lärt sig lura systemet.

Sverige är precis som i filmen Titanic lydiga Medelsvensson blir inåsta i trapphusen och kan inte komma upp till däck.

Det som kan bryta sänkningen vore om Svenska folket fick en fri och oberoende tv-kanal och tok indoktrineringen från EU vansinnet upphörde

2009-11-11 @ 18:45:13
Postat av: Solveig Baudin, Barkg 7, 79434 Orsa

janten sitter tydligen kvar på ena axel och ågren på den andra !

2009-11-14 @ 18:04:59
Postat av: Serious business

The internet - seroius business.

No, really.

2009-11-19 @ 11:08:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0