EN ELOGE TILL ÖSTRANS UFFE CARLSSON

Tidningen Östran med Uffe Carlsson vid rodret framstår mer och mer som den lokaltidning som kör med en rak och öppen linje. Den senaste tiden har de insändare som jah skickat för publicering alltid möts med respekt av Östran och vi har på ett mycket enkelt och rakt sätt nått en kompromiss om det varit något önskemål från tidningens sida. Tack.

När det däremot gäller Barometern så gäller raka motsatsen från dess insändarredaktion. Kommunikationen är lika med noll från Maria Sjöstrand. Min senaste insändare som publicerades den 13 november i tidningen hade till och med journalister utan koppling till insändarredaktionen försökt stoppa. Tidigare har jag alltid fått höra att insändarredaktionen jobbar självständigt från övriga journalister men så är tydligen inte fallet på Barometern. Uppenbarligen måste man "slåss" för varje insändare i den borgerliga Barometern. 

Nu har vi fått ännu ett lysande exempel på skillnaden mellan dessa båda tidningar. Den som använder internet för att läsa nyheter hade nog redan i söndags kunna läsa att Kalmar FF:s nyförvärv Bapupa var anhållen för våldtäkt.  För var dag som gått har nog alla vetat vem den anhållne är och det är nästan beklämmande att läsa och se vitpixlade bilder i media för att dölja sanningen för allmänheten.
Som första tidning i Sverige tog Östrans Uffe Carlsson beslutet att publicera namnet på den misstänkte fotbollsspelaren.

Barometern har dock ännu ej kommit till samma slutsats!


Östran på nätet.Barometern på nätet.


Den som läser texten på klippet kanske också reagerar på den.

Bapupa behöver tydligen tolk vid rättegången. 

Han har varit i Sverige sedan minst 2002 och spelat fotboll för Djurgården, Åtvidaberg och Gefle men under alla dessa 7 år har han uppenbarligen inte lärt sig svenska så att han klarar sig. Jag bara undrar vad Bapupa är för en människa.

Om Bapupa befinns skyldig till denna våldtäkt så skall han lämna KFF omgående. Men tyvärr är det faktiskt även mycket tveksamt om han inte redan brännt sitt förtroende hos supportrar med tanke på att han tidigare dömts för hustrumisshandel och hot enligt uppgifter i media.


 

Kommentarer
Postat av: Dille i Momåla

Om det är sant att han dömts för hustrumisshandel så undrar jag vad man håller på med i Kalmar FF.

Vad har dom för kvinnosyn? För en idrottsman ska ju vara ett föredöme för ungdomen. Det är ju bland annat därför som det skyfflas över så mycket pengar till idrotten.Idrotten ska fostra ungdomen, heter det. Men att ha hustrumisshandlare som fostrare av ungdomen… Det är ju upprörande.Den där Rydström är ju också en skön juvel. Tänk vilken hycklare. Förmodligen fikar han efter en politisk karriär. Det är därför han sväljer och talar sig blå för all gallimatias som PK sprider ut

2009-11-17 @ 18:49:59
Postat av: Gubben o Gumman

Barometern är en skum tidning undrar vem som är den politiske kommisarien där.Pehr Dahl är ute och yrar om SD idag på ledarsidan.

Han har inte förstått att SD är kritisk till Svensk

invandrapolitik.Utan drar det vanliga rasistpladdret ,om att ge sej på vissa grupper.Det vore bättre om du Pehr Dahl skrev om gruppvåldäkter, mordförsök på brandman, våld i relationer instängda kvinnor rån mot etniska svenskar etc.Pehr Dahl är uppe ibland och vänder vid verklighetens yta,men det är kortvarigt.Just när det gäller KFF så verkar ju spelarna ha lite problem lite till mans i sina relationer med tjejer fast på olika sätt.Någon stil eller klass finns definitivt inte i det laget.Ett gäng "Bob Lindemantyper" vid sidan av plan,

då med "Banuppa" på topp för tillfället.

2009-11-17 @ 19:11:35
Postat av: Roberth

HEDER ÅT ÖSTRAN!!!

2009-11-17 @ 19:35:27
Postat av: Micael Foghagen

Jag är inte jurist men i domstolar svär man väl en ed ...."och intet förtiga"?Ska folk ha en möjlighet att kunna ta ställning i frågor, vad det än må vara, borde detta även gälla media kontra läsare/tittare/lyssnare/!Östran är en bit på väg, hoppas fler följer efter!För Sveriges skull.2009-11-17 @ 19:49:02
Postat av: Marthin

Förra gången det begav sig straffades han med bland annat "80 timmar gruppterapi".Ja, det tycks ju ha hjälpt.....

2009-11-17 @ 19:49:51
Postat av: Dille i Momåla

@ Gubben o Gumman Bra skrivet. Håller med om att Pehr Dahl slarvar med sina uppgifter - Eller är det hans kvinnosyn som är i vägen?

Jag menar om man har en nattsvart kvinnosyn så är det väl inte något upprörande med våldtäkter och hustrumisshandel?Sen är väl tidningen bidragsberoende och har fått en tomt till vrakpris av Kalmar kommun? Eller minns jag fel?

2009-11-17 @ 19:58:26
Postat av: dan åke

i morron har de toppmöte för EU i Stockholm då kommer de bli många ”efterfester” på hotellrum. så ut och filma utanför hotellen gissar det fifflas in escortflickor till politikerna och deras livvakter och handläggare2009-11-17 @ 20:27:37
Postat av: Robin_Shadowes

Är det verkligen för mycket begärt att man talar svenska i Sverige?

2009-11-17 @ 20:30:14
Postat av: Stefan A

Den där Henrik "Lindeman" lägger alltid den röda sidan upp, utan att behöva påminnas...

2009-11-17 @ 21:48:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0