VAD ÄR SVENSKT?Har ni hört den frågan tidigare? Så sent som i söndagens agenda fick Sven-Olof Sällström den frågan av programledaren Anna Hedenmo. Vad är svenskt?

Denna fråga kommer ju alltid upp i diskussioner eller debatter när det gäller att vi Sverigedemokrater vill bevara vår svenska kultur och identitet och inte dras in i Eurabia.


Vad är svenskt? När Sven-Olof Sällström frågade hur lång tid han fick på sig att besvara frågan blev svaret 5 sekunder. Med andra ord ville den oikofobiska pk-programledaren bara få detta sagt för markera att det är fel att vara stolt över sin kultur och identitet.Men igår blev jag mycket fundersam eller helt stum över hur korkade vårt lands journalister är. I varenda tidning kunde vi läsa om en norrman som fallit i koma efter att han druckit svenskt vin. SVENSKT VIN?

Helt plötsligt är alltså spanskt vitt vin numera svenskt eftersom det sålts i en svensk systembolagsbutik.
Detta är oikofobi på hög nivå på TT som de flesta tidningar använder sig av. Det som förvånar mig än mer är att ingen reagerar på denna fullständigt horribla felaktighet i media.
Med samma logik kan vi ju konstatera att Mercedes är en svensk bil om den sålts i Sverige. Detsamma gäller pizza och kebab om det köps på en svensk pizzeria, inte ens kinamaten är kinesisk om den äts på en svensk restaurang.

Jag har fått flera tips om Alf Robertssons "Mitt land". Här kommer en version av denna.


Kommentarer
Postat av: Knegarn

Alf Robertson sjöng fint om vad som är svenskt i sin "Mitt Land" redan 1976.

2009-05-27 @ 09:03:13
Postat av: AWSvensson

Grundreglern är att allt som är negativt skall om det finns det minsta koppling kallas svenskt, just för att visa hur usla och odugliga vi är och att hjälpen står att finna bland analfabeter och kriminella.

2009-05-27 @ 10:17:37
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Till dej journalist som tycker det är hemskt att Ola Norrman druckit Svenskt vin?Förmodligen förgiftat med någon form av cyankalium enligt polisen i Norge.Starka grejor.Föreslår vi följande tips:Skriv om alla bilolyckor som orsakas av NORSK bensin via Statoil.Artiklarna är så djävla korkade så man tror inte det är sant.Vinte är lika svenskt som kamelerna på Ölands djurpark stolpskott.2009-05-27 @ 10:21:06
Postat av: Info

MERA TYPISKT SVENSKTBara en liten erinran om något annat, som godkänts som typiskt svenskt. Och som var på tapeten (igen) igår i svenska massmedier.TYPISKT SVENSKT är att inte erbjuda tillräcklig terapi och specialvård åt alla våra nyanlända irakier, som lider av svåra, traumatiska symptom. Nu de senaste åren rör det sig om bortåt 40.000 psykiskt lidande irakier, som inte riktigt kunnat beredas plats på landets sjukhus. De behöver långa samtal (med tolk), meningsfulla fritidssysselsättningar, små trevliga utflykter hit och dit med god mat efter vägen osv. Och sköna sängar vid återkomsten till sjukhusen. Men bara en ringa del har än så länge kunnat erbjudas detta.TYPISK SVENSK är alltså den SVENSKA GRYMHETEN.

2009-05-27 @ 10:24:47
Postat av: AWSvensson

Samma tema: svenskar häktade för rån i Köpenhamn, varav minst en är definierad som turk.

2009-05-27 @ 10:28:11
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Vårt Svenska Aftonblad berättar att minnsan slutat avrätta folk under 20 år nåja en ung donna hängde man den 1 maj.Det går framåt.Vad Aftonbladet glömde att berätta var att man är straffmyndig vid 9 års ålder om man är flicka samt 14 år om man är pojk.Fast det är ju inte pk.I borgeliga ? Lokaltidningen Barometern ifrågasätter den politiske redaktören Pehr Dahl om dom nya moderaterna är lika bra på att förvalta makten som socialdemokraterna FRAMGÅNGSRIKT gjort i många år.Sitter inte den killen på fel redaktion?Detta efter att tidningen gett den SOCIALDEMOKRATISKE EU kommissionären Anna Hed mycket plats i tidningen.Bravo Baromtern.Man får nog konstatera att styrelsen för tidningen

förrutom att dom är blinda o döva även ligger i koma.

2009-05-27 @ 11:13:19
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Landet är IRAN föll bort suck

2009-05-27 @ 11:14:44
Postat av: Roberth

Allt svenskt=dåligt. Allt från andra länder=bra. Dessa svinryggar till media borde skämmas men det har de inte vett till

2009-05-27 @ 11:23:31
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Mera Lokaltidning:I en insändare av ett 20 tal lärare i estiska ämnen.Skriver dessa lärare att det skall bli frivilligt med ämnen, ang kultur i Sverige.Dom är lite oroliga att detta smygs igenom.Gubben o Gumman får hälsa dessa lärare välkomna till verkligheten.Välkommen till multikulti Sverige .Varför skulle berikare behöva läsa kultur när dom inte ens vill gå på SFI .Om dom överhuvudtaget kan läsa.Lite långsökt att vikta upp insändaren med mambo jambo snack om Europa o kultur.Kultur lärarare i SVENSK kultur är nog inget framtidsyrke.

2009-05-27 @ 11:39:05
Postat av: Markus Wiechel

Jag började undra varför du hade en massa bilder på vin. Haha. Journalisterna är mycket märkliga, minst sagt.

2009-05-27 @ 15:30:13
URL: http://markuswiechel.wordpress.com
Postat av: Eric H

"Känt bildelsföretag" kände sig tvingade att dra in alla 5-liters dunkar med T-röd efter att en NORRMAN (jodå..) mått pyton och nästan avlidit då han druckit av smörjan vars främsta användningsområden är tvätt/spolarvätska/spritkök etc.

Kemiintresserade vet naturligtvis att detta är en blandning av etanol av usel kvalitet med mycket annat inblandat, bla metanol (och närliggande spritsorter) som är synnerligen giftiga vilket även står på dunkens etikett.

Och nån dum j-l DRICKER det !!!!

2009-05-27 @ 16:45:51
Postat av: Rättvis

Var ute på stan och kunde då beskåda välstugor och valplakat - Och tänk att Miljöpartiet är så fräcka att dom i sin reklam utmålar sig som EU-kritiska.

Det är helt otroligt att inte media griper in och talar om att Miljöpartiet försöker lura godtrogna väljare.Nej visst ja. Jag glömde ju att media, t ex, statstelevisionen för en kampanj för vänsterpartiets och miljöpartiets. Och det är klart att då går det ju inte an att tala om vad miljöpartiet håller på med.Men ändå, väljarna blir ju lurade.

2009-05-27 @ 17:24:29
Postat av: Gubben o Gummann på Getingen

Är det någon som har koll på om dom 7 pirater som den svenska båten fångade finns kvar på båten.Eller om dom är överlämnade för samhällstjänst i Kenya?

2009-05-27 @ 20:22:43
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Det räckte med att gå in på SVT hemsida.Piraterna är kvar på den svenska båten.Folkrättsligt kan dömas dömas i Sverige

eller i Grekland vars fartyg angreps men Grekerna är i inte så sugna på det...EU har ett avtal ,där man betalar fett till Kenya för att döma och fängsla pirater Kenya har begärt mera stålar.Tja annars vore dom ju dumma.Även USA anlitar Kenya mot betalning.Då börjar det bli intressant.I Svensk PK tv har man ju väldiga bekymmer med avisningen via USA o Bromma till Egypten av två terroristmisstänkta .För att tortyr förekommer där.I Kenya sitter 300 pirater finkade.Det gör det i Kenya med .Men här har EU ett avtal att tortyr inte får förekomma, är väl värt ungefär lika mycket som papperet det är skrivet på.Vilket hyckleri.SVERIGE är alltså med i EU som betalar för att nu 300 pirater kan utsättas for tortyr.Kenya är ju inte den bästa rättstaten i världen avslutar UD tjänstemannen med.Svenska skattebetalare betalar för att ha båtar i området samt att få Somliska pirater dömda o fängslade i Kenya.Samtidigt får vi veta via Rapport att 50 MS patienter inte kan få rätt medicin för att ev slippa rullstolen landstinget har inte råd.Vilket tycker du är viktigast?

Den 7 Juni är det EU val Sverigedemokraterna vill lämna EU.2009-05-27 @ 20:49:40
Postat av: Fredrik

Inte ens när man väntar på att leva i ett bättre land så kan man hålla sig från att begå brott !?

Så nu ska gärningsmannen på automatik dömas och få garanterad vistelse här i ett antal år.

Härligt Sverige !!

Världen skrattar åt oss!Ska bli intressant och se om det belyses i media?

Postat av: Nybropensionären B.Nilsson

Med anledning av valfusket i Skövde kan man inte utesluta någonting!Därför kollar jag upp röstlokalen varje dag.Kommer också att kolla upp alla ställen för särskild röstmottagning den 31 maj.

Tycker att man som pensionär kan ta sig den tid det tar att kolla så att allt går juste till!Mvh

B.Nilsson Nybro

2009-05-27 @ 22:26:46
Postat av: Robin_Shadowes

En annan bra svenskbeskrivande låt som gör en nostalgisk om det svunna Sverige är Ted Ströms En Vintersaga, kanske mest känd i Monica Törnells version. Önskar jag kunnat säga detsamma om Kents Sverige men den ger mig dessvärre multikulturella rysningar.

2009-05-28 @ 00:22:22
Postat av: Knegarn

Skall inte Piratpartiet ta de somaliska piraterna i beskydd nu?

2009-05-28 @ 09:42:12
Postat av: Millan

Kul att Sverigedemokraterna har tid att ägna sig åt sådana här ankedoter om vin, det ökar ju verkligen trovärdigheten för partiet........

2009-05-28 @ 18:48:09
Postat av: UncleBob

Alltså: man tar sig för pannan över den här urusla, svenskfientliga journalistiken. Inte nog med att den är politiskt vinklad och tendensiös.

Därutöver är den rentav lögnaktig som den här historien om "SVENSKT VIN" som förgiftats.Därför måste sådana artiklar sättas in i sitt sammanhang politiskt sett. Vad är "svenskt" och vad är "dåligt"? Det låter som Mona Sahlins nedvärderande kommentar om svenska traditioner som "små grodorna".Men ruttenheten kommer från toppen och sprids neråt i partiapparaten och påverkar även PK-media.

När det råkar "bli fel" så vägrar en god sosse att inse felet, Därför är de dubbelt så skadliga för vårt samhälle!http://www.youtube.com/watch?v=j4Gbn5TA3pMHon må vara "svensk" på pappret, men är tamejfan den mest svenskfientliga oikofob jag kan tänka mig.Exportera gärna henne till valfritt land med muslimsk befolkning.UncleBob2009-05-29 @ 00:23:27
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

På vår inbetalningskort till Radiotjänst står det att Sverigess television är partipolitisk obunden.?På torsdagskvällen kunde man beskåda en Socialdemokratisk kvinna, som först nekar till en direktdebatt med en Engelsk EU politikiker han har fel åskter.Han tillhörde ett SD partiExakt så fungerar socialdemokratin.Glöm aldrig bort att STALIN var socialdemokrat innan han blev kommunist.Sedan ett långt inslag om Bulgarien där ingen vill bo ,inga barn föds.Det skall visa hur viktigt det är med invandring till Europa.Att berikarna skall ta hand om oss när vi blir gamla upprepas med jämna mellanrum.Vifår också veta att Bulgarien varit kommunistiskt.

Kan det ha något med landets problem att göra måntro.Lösningen för landet Bulgarien (läs Sverige)

är invandring.Vem fan vill invandra till Bulgarien?Detta ¨då för att selektera bort Vänsterpartiet till förmån för sossarna ifall någon

skulle missuppfatta budskapet.Här skjuter man sej i foten då både SOCIALDEMOKRATER o KOMMUNISTER vill bestämma över andra männsikor.Man börja på allvar undra allvar undra hur det står till på Sveriges television.

Att så uppebart göra reklam för Socialdemokraterna

inför EU valet.Gör ju att man undrar vad man har för syn på svenska folket.Några höga tankar kan man inte ha när man idiotföklarar en hel nation.Detta är ju en parodi på idiotmanipulering.Det är ju tur att man är så djävla bakom flötet på SVT att man ite fattar vad som blir resultatet av detta valfusk för något annat är det inte om än legalt.

2009-05-29 @ 01:00:22
Postat av: ecke

Re: Postat av: Gubben o Gumman på GetingenMan får hoppas att ni med en gång säger upp betalningen av tv-avgiften. Så länge som 68' är genomsyrat i (media)samhället lär det inte leda till något vettigt...

2009-05-30 @ 00:20:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0