RÖD MAKTMUSIK I KALMAR


Lena Hallengren                                               Foto Thoralf Alfsson

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort tidigare i mitt drygt 50-åriga liv. Jag har nämligen lyssnat på ett 1:a maj tal på Larmtorget i Kalmar.

Nu tänker jag inte uppehålla mig särskilt mycket med vad dessa socialdemokrater med Håkan Juholt och Lena Hallengren i spetsen utlovade utan att tala om hur de skulle finansiera detta. Som alla vet finns det bara ett sätt för socialdemokrater och vänsterpartister och det är skattehöjningar för "de rika".


Demonstrationståget kom inmarscherande på Larmtorget till "röd maktmusik" som t.ex. Internationalen där vers 5 lyder som följer.

"Till krigets slaktande vi dragits, vi mejats ner i jämna led. För furstars lögner har vi slagits, nu vill vi skapa evig fred. Om de oss driver dessa kannibaler, mot våra grannar än en gång, vi skjuter våra generaler och sjunger broderskapets sång."

Svenska flaggor lyste givetvis med sin frånvaro
på Larmtorget denna dag. Röda fanor fanns det däremot gott om.För den som däremot tröttnade på de politiska flosklerna från talarstolen och lyfte blicken mot himlen kunde se hela fem svenska flaggor på toppen av det gamla vattentornet mot en knallblå himmel.  


Några politiska överraskningar fick jag ej höra men det var väl i och för sig ingen överraskning då visionerna saknas och ersatts med rådslag inom socialdemokratin.


Den stora överraskningen var dock att flera för mig okända människor kom fram och gav Sverigedemokraterna sitt stöd. Några av dessa personer var mycket irriterade över hur situationen är för framför allt de äldre i samhället idag. De hade också sina teorier klara över varför inte en av världens högsta skatter räcker till för att ta hand om de äldre i samhället.

Sedan fick jag en del bra bilder till mitt bildarkiv för bloggen, som jag säkert får användning för i framtiden.

Idag fick vi även ännu två bekräftelser på att Sveriges Radios smutskastningskampanj inte lyckats när nya opinionsundersökningar presenterades. I Novus undersökning får SD 4,4 procent vilket är en uppgång med 0,4 procent sedan marsmätningen.

I Sentio fick SD hela 4,9 procent, vilket är en uppgång med 0,5 procent sedan senaste mätningen. Nog har man god lust att "peka finger" åt Sveriges Radio.


Kommentarer
Postat av: Rättvis

Kommunisterna har börjat att uniformera sig. Mycket skrämmande. Och pressen tiger. Se bild på länken.

Postat av: Magne

Attans va vacker den Svenska fanan är. Den röda känns olustig och främmande samt ond på något sätt.

2009-05-02 @ 00:06:08
Postat av: Magne

I Oskarshamn har det tydligen varit gängslagsmål under valborg. Det mörkhyade gänget led tydligen svårast vilket glädjer. Heja Sverige!http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/stokig-valborgsnatt-i-norra-lanet(1301248).gm

Postat av: vmm

Lysande satir som känns pinfärsk:http://www.youtube.com/watch?v=QI9z0aQyrXs2009-05-02 @ 00:45:03
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Tore

"vmm", perfekt satir, nu sover jag mycket nöjd!...

+++++

2009-05-02 @ 01:24:12
Postat av: Ture F.

Sumpdjur är de som inte vågar se sanningen i vitögat! Fakta på bordet först! Sedan får ju var och en dra sina egna slutsatser! Att undertrycka rapporteringen om verkligheten kan aldrig accepteras, men Weiss är ju en gammal kommunist och i Sovjet så rapporterades ju endast "goda" nyheter ur proletariatets perspektiv, dvs. ledarnas i kommunistpartiet. Har ni sett satirteckningen av den rödgröna röran på DN?, där Åli (Ahli) ser ut som mulla från Iran!!??

2009-05-02 @ 02:16:40
Postat av: Ture F.

Tittade faktiskt på svensk TV i kväll. Knappast någon höjdare i jämförelse med vad som bjuds mer söder över. Jag har tänkt och sagt det så många gånger - skall man få reda på vad som verkligen händer (även i Sverige), så måste man titta på och läsa ett gäng utländska kanaler och tidningar. Svenska media är nog de futtigaste som finns efter Cuba och Nordkorea!Hur som helst så var det TV6 som hade ett reklaminslag från SverigeAutomaten - minns inte vad produkter ifråga var - men stod i köket och fixade nattmackan och hörde Sverigedemokraten. Det var som tusan! Detta fick mig att undra över om vi som tänker rösta på SD inte kunde producera några bra reklaminslag - limrickar??!!Sanningen finns! Rösta på SD!För ett tryggt svenskt Sverige! Rösta på SD!Europa är tusan så bra men Sverige är bäst! Rösta på SD!Trött på tramset? Rösta på SD!Ni där ut kan säker komma på fler än jag så här på nattkröken i all hast!

2009-05-02 @ 02:29:31
Postat av: Ture F.

Skall inte trötta er mer med mina reflektioner, men jag hörde en skillnad i bedömningen av blattar i dag, nämligen blattedrägg apropos våldtäktsgänget i Södertälje. Det finns alltså blattar och blattedrägg. För svenska förhållanden var domarna ganska grava, men hade det varit fråga om andra EU-länder, så hade man kunnat lägga på så där 50% i fråga om strafftiden och förmodligen evig utvisning. När får vi dessa straff också i Sverige?

2009-05-02 @ 02:35:11
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Socialdemokratin är ju trots allt en light version av kommunismen.Som för övrigt övrigt är en fortfarande verksam mördarmaskin.Den andra nöp jänkarna 1945.På 1970-talet gick Palme tillsammans med Hanoi bödlarna i demonstrationståg .Resultatet blev att cowboysen borta i väster blev rejält uppretade.Pojkarna i öster blev så förtjusta så dom skickade hit u-båtar bla till Karlskronas skärgård.Det var tider det marinen bombade kylskåp.Vi dom svenska minbatterierna satt svenska värnpliktiga

med order om att ej utlösa minorna.Så inte Ivan kom upp.Apprå texten i rad 5 ,i Internationalen.Så sköt Josef Stahlin 80 procent av dom ryska officerarna.

Vilket bla ledde till att finska kulspruteskyttar fick psykiska problem 1939 av Sovjetiska totala inkompentens.Den socialdemokratitiska lightversionen .Har varit i Sverige att långsamt montera ner hela försvaret.

Från 900000 man till dagens föreslagna 50000 man.När Lena Hallengren skall tillbaka till sitt gamla jobb på dagis.SÅ bör hon akta sej för Tensta, Alby Botkyrka.Där slutar den svenska personalen i parti o minut.Det sedan man blivit spottad på .Samt kallad för det sedvanliga namnet på etniskt svenska kvinnor hora.Åtminstone om man får tro på vad den SOCIALDEMOKRATISKE ordförande i socialdemokratiska pressklubben skriver på sin blogg.Oppinionsiffrona är glädjande SD går framåt oavsett vad SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA pysslar med.Sverigedemokraternas samarbete med Moderaterna i Malmö visar på ett politiskt indirekt inflytande i invadrarfrågor på 30 procent.Precis som Fremskrittspartiet i Norge, med en egen väljarkår på 30 procent.Sanningen o rättvisan segrar alltid till sist över lögnen o falskheten.I Sverige startar processsen vid valet 2010.2009-05-02 @ 04:32:54
Postat av: Info

TILL TORE OCH ANDRA INFLUENSAINTRESSERADEJag fick ju en rejäl avhyvling av sign. Tore i närmast föregående bloggkommentarer, beskylld bl.a. för att återkommande sprida desinformation på nätet. Detta med anledning av en terminologisk diskussion oss emellan. Här är min senaste "desinformation" (densamma som igår men litet utförligare formulerad):Man har i det aktuella viruset identifierat DNA-inslag, typiska för åtminstone tre, förut kända influensavirusstammar. Närmare bestämt fågelvirus, svinvirus och humanvirus. Som rimligaste förklaring antar man, att det nya viruset uppkommit genom spontanmutation, möjligen hos just äkta svininfluensavirus av Nordamerika-typ.. Men ingen vet säkert. Alla influensavirus muterar lätt.Efterson osäkerheten beträffande den genetiska bakgrunden är stor, kallas viruset numera och tills vidare av insiktsfulla helt enkelt och korrekt för det ”nya influensaviruset”. (Uttrycket ”svininfluensa” är, fastän missvisande, fortfarande vanligast världen över.)

2009-05-02 @ 07:51:18
Postat av: Ingeborg

Läs denna artikel i dag i DN. nu börjar det hända saker i Sverige. Kanske kan vi hoppas på en förändring.

Postat av: Hr Fökk

FN-organet UNRWA lade på fredagen ner sitt hjälparbete i Gazaremsan sedan regimstyrkorna från Hamas gjort det alltför farligt. Detta efter att beväpnade Hamasstyrkor för andra gången på tre dagar stulit betydande mängder humanitärt bistånd ämnat för nödlidande i Gazaremsan. Hamas använder biståndet för att muta Gazabor som är kritiskt inställda till regimen.

2009-05-02 @ 08:55:38
Postat av: Hr Fökk

FN-organet UNRWA lade på fredagen ner sitt hjälparbete i Gazaremsan sedan regimstyrkorna från Hamas gjort det alltför farligt. Detta efter att beväpnade Hamasstyrkor för andra gången på tre dagar stulit betydande mängder humanitärt bistånd ämnat för nödlidande i Gazaremsan. Hamas använder biståndet för att muta Gazabor som är kritiskt inställda till regimen.Märkligt nog rapporterar inga stora svenska medier om FNs blockad av Gaza.

Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Södertörns Högskola kallas inte för inte för "Blatte - Harvard"!!!!

2009-05-02 @ 09:10:27
Postat av: Daniel

Snöbollen rullar, vi har framtiden för oss.

Detta är bara början. Underbart.

2009-05-02 @ 09:43:14
Postat av: Inge Sandén

Det senaste som sagts från 1 maj stolarna, är att skall man vara en korrekt PK-it bör man inte längre skriva Svenskar eller helt utelämna etnesitet därför att folket som läser gammelmedia förutsätter alltid att det bara är Svenskar som kan begå brott i landet Sverige.

Eftersom konkurrensen skärpts av bloggar och kommentarer på nätet bör gammelmedia bli mera tydliga.Det bör inte längre anses som rasistiskt att ange varifrån Svensken flytt eller varifrån Svensken tidigare varit bosatt.Om man korrekt skall återge en händelse om t.ex.en gruppvåldtäckt eller ett bankrån eller om man genom dåligt uppförande utomlands skämt ut landet Sverige bör man istället t.ex. skriva så här.

Fem Svenskar från Gambia gripna på Cypern för stölder av mobiltelefoner och ett onyktert och våldsamt uppträdande.

Eller tre Svenska pojkar,såvida deras ålder är under 25 år,från Irak anhållits för gruppvåldtäckt på en 12-årig flicka från den Svenska staden Södertälje.

Om någon läsare tidigare trott,att Södertälje ligger i Irak eller något annat land från MÖ.är det viktigt att förtydliga,att Södertälje är en Svensk stad.

Således kära åhörare det ligger ett tungt ansvar på det som tidigare kallades för gammelmedia numera efter 1maj kallas för nymedia att det inte bör mörkas var Svensken tidigare varit bosatt.

Vi sossar vill att nymedia skall förstå att alla jordens folk är Svenskar till sitt ursprung.

2009-05-02 @ 11:58:55
Postat av: Ingeborg

Apropå löftena från socialisterna )S) och kommunisterna (v) och anarkisterna (Mp)så skall ni läsa min länk.

Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Ang TV4:s beslut att neka Sd reklamtid.Så har man

först glömt att erbjuda Junilistan reklamplatsSd var väl inte aktuellt att erbjuda detsamma.

Däremot har man erbjudit FI reklamplats för att sedan komma på att då måste man ju även ge Sd detsamma.Panik Scheerman är ju inbokad hos TITTO SEDAN LÄNGE.För att Scheerman skall kunna sitta med TITTO och ljuga hela svenska folket rätt upp i ansiktet om att Sd varken sitter i riksdagen el i EU-parlamenetet.Och att det är anledningen tilla inte Sd får reklamplats.Så drar man tillbaka erbjudandet till FI .Om reklamplats.Som nu hämnas med att skvallra om detta i Riksradion kannal 1 kl 13.00 den 2 Maj.Vi tycker Tv4 gör två mans arbete Helena o Halvans.

Eller om ni så vill Scheerman o Gidenfeldt .

Som för övrigt nu torde stå med byssorna nere vid fotknölarna inför hela svenska folket.Vilka clowner.

2009-05-02 @ 14:00:26
Postat av: Jonas Franzen

Jag tycker det är intressant att Thoralf knappt berör politiken som Håkan och Lena pratade om. Utöver att det inte var någon chock. Innebär det att Thoralf håller med Håkan och Lena rent politiskt?

2009-05-02 @ 19:44:23
Postat av: Thoralf A

Jonas FranzenJag håller med om vissa saker i deras tal men jag delar inte deras uppfattning att allt är allinasregeringens fel. Det är att göra det väldigt lätt för sig.Jag ställer mig bakom en höjd a-kassa och jag till och med tänka migt en högre ersättning än 80 procent men då vill jag också se vissa förändringar i LAS som i den danska modellen.Att pensionärerna har fått det sämre under inte bara alliansregeringen utan även under den socialdemokratiska styret är nog alla medvetna om.

Sverigedemokraterna kommer att satsa på pensionärerna inte bara sänka skatten utan även höja pensionen för fattigpensionärerna om vi får en möjlighet att påverka och den kostnaden kommer vi spara än på begränsad invandring.Men som du vet har Mona S lovat att aldrig, aldrig någonsin samarbeta med Sverigedemokraterna så vad spelar det för roll om jag har samma uppfattning i vissa frågor.

2009-05-02 @ 19:58:21
URL: http://thoralf.se
Postat av: Tore

"Info"! Nu hänger jag inte med riktigt, att jag nämnt något om "Svininfluensan"!

Visst hade jag tänkt nämna detta, men jag förmodar att det inte är någon slags "tankeöverföring" i ämnet! Det här hade jag tänkt mig:

Muslimer och judar avskyr grisar (Svin). Det är "smutsiga djur", sägs det.

Därför meddelas det från "Israel", att de ville döpa om "svininfluensan till Mexikoinfluensan". Om

uttalandet kommer från islamister eller israelister

kan man ju undra? Personligen tycker jag "svininfluensa" låter bra, och skulle många insjukna här i Sverige, får vi sannolikt en enorm utvandring av muslimer. Och det är ju bra! Några judar tror jag inte "utvandrar" då dessa har etablerat sig mycket bra här. Enstaka galningar finns överallt!

Nu är det också så, att de som avlidit av denna virus i Mexiko, är sannolikt sådana som haft låg motståndskraft mot sjukdomen, t ex fattiga med dålig näringsintag, mycket gamla, hiv och aids-sjuka och knarkare. Dessutom har väl VHO nerklassat sjukdomen vid detta laget. Alltså en s k normal vanlig influensa, som drabbar människor

med låg motståndskraft. Några dödsfall i övriga länder har tydligen icke raporterats. I övrigt tycker jag din nuvarande information är perfekt!...2009-05-02 @ 21:26:42
Postat av: Jens Leandersson

Bara en lite upplysning om att SD inte ökat med 0,4 procent utan 0,4 procentenheter. Det är en stor skillnad. Rätt ska vara rätt annars kan man lika gärna bli journalist...

2009-05-03 @ 00:14:05
Postat av: s-e karlsson

Jodå, Jag är för att Sd propagerar för att Sverige ska gå ur EU , men enligt min mening borde vi i samma andetag propagerat för tex en nordisk union bestående av Sverige ,Norge ,Danmark,Finland ,Island och ev Estland,Lettland och Litauen då hade vi blivit en egen stark union här uppe i norden ????

Mvh S-E Karlsson .

2009-05-03 @ 04:19:00
Postat av: Thoralf A

JensSå rätt, så rätt.

Det är inte första gången jag slarvar.

2009-05-03 @ 10:21:11
URL: http://thoralf.se
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Det låter ju bra att du håller med på många punkter. Sedan ett par detaljer.

... Jag tror inte att Lena eller Håkan (även om jag själv inte hörde dem) sa att ALLT var alliansen fel. Troligtvis sa de att alliansen inte gjorde tillräckligt under finanskrisen. Att de satsar på fel saker osv.

... Vad är det för förändringar i LAS du vill se? (enligt dansk modell).

... Även om Mona någonsin kommer samarbeta med SD så är det fortfarande en rättighet för SD att rösta för Monas förslag. För ni är väl inte så trångsynta att ni röstar mot ett bra förslag bara för att det kommer från Mona, eller?

2009-05-04 @ 10:30:31
Postat av: Thoralf A

Jonas FranzenJag betecknar nog mig själv mer som pragmatiker och jag kan stödja förslag från alla partier om de är bra. I kommunfullmäktige har vi därför röstat på både förslag från alliansen och vänsterblocket. Så trångsynta är vi definitivt inte. Trångsyntheten finns nog tyvärr allra mest hos ditt eget parti där endast de egna förslagen är bra och partipiskan viner om någon förirrar sig vid sidan om skocken.

Att socialdemokraterna skulle stödja ett förslag från sd har hitills varit en omöjlighet, inte ens när vi motionerade om ett klassmorfarsystem enligt Karlskronamodellen (som införts av socialdemokrater) fick vi något stöd från s eller något annat parti. Där kan vi prata om trångsynthet Jonas.

2009-05-04 @ 11:17:55
URL: http://thoralf.se
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Jag förnekar inte att det mycket väl kan finnas trångsynda personer inom socialdemokratin. Fast den stora skillnaden är att inom ett stort parti som (s) så diskuteras åsikterna oftast väldigt mycket innan de tas upp till diskussion i fullmäktige.

... men jag vill fortfarande veta vilka förändringar du vill göra i LAS?

2009-05-04 @ 15:37:36
Postat av: Thoralf A

Jonas FranzenDanska "flexcurity" modellen verkar mycket intressant.

Jag har själv suttit vid förhandlingsbordet vid nedskärningar av antalet anställda och vet att LAS inte praktiseras till 100 procent utan att det görs undantag. Ett företag måste även kunna överleva efter att många får gå hem. Det finns alltid nyckelpersoner med speciella kompetenser eller helt enkelt så måste man kunna behålla unga på ett företag så att inte medelåldern blir över 50-55 år på ett företag. Det gynnar ingen av parterna. Jag anser att LAS skall luckras upp en aning och att mer kan lösas vid förhandlingar ocg ge lösningar som bättre passar varje enskilt fall.

2009-05-04 @ 18:58:13
URL: http://thoralf.se
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. I LAS står det ingenting om att först in sist ut alltid ska gälla. När det exempelvis handlar om specialla kompetenser så har man rätt att behålla en och låta en annan gå. Det är mycket tydligt, och alltså ingenting som LAS hindrar.Företaget har alltid rätt att behålla nyckelpersoner, såvida den som blir uppsagd har varit anställd längre OCH inte kan göra samma jobb som den som får stanna. Alltså hindrar inte LAS företaget att behålla någon med en nyckelroll.Dessutom är stora delar av LAS förhandlingsbart redan idag. En fackförening har alltså redan idag rätt att förhandla om stora avvikelser från LAS.Så jag förstår fortfarande inte vad du vill ändra på?När det gäller felxicurity-modellen så är jag tveksam. Dels för att utan ett system där arbetsgivaren måste ha goda skäl för uppsägning så kan vi hamna i en situation där arbetsgivarna fritt får säga upp en person för orsaker som inte bör finnas i ett modernt system. Dessutom för att det bygger på att alla arbetslösa MÅSTE ta ett jobb som erbjuds, även om du bor i Malmö och jobbet finns i Kiruna.Sedan är jag inte främmande för att ändra på vissa regler som gäller exempelvis småföretagares skyldighet till sjukersättning och liknande där små företag kan bli hårt drabbade. Men det handlar inte om LAS. Det finns flera saker på arbetsmarknaden vi kan göra bättre. Men en starkt anställningstrygghet är en av de sakerna som gjort att Sverige gick från U-land till välfärdsland.

2009-05-04 @ 21:48:41
Postat av: Tore

Såå, Jonas Franzen! När hade ni sossar tänkt ändra på LAS? Är det bara nu inför valet, som du försöker smörja Sveriges befolkning? Du har många visioner, men kolliderar gärna med ditt partis åsikter!...Måste bara återkomma om detta med Novus ökning med

0,4 procentenheter, till 4,4%. Dessutom Sentio med en uppgång av 0,5 till 4,9%. Detta trots alla "statliga angrepp"! bl a.

Jag har tidigare påstått, att många vill säkert "mörka", med tanke på tidigare händelser, och är verkliga presumtiva väljare.

Nu visar det dessutom att när oppinionsinstituten kontaktar en "väljare", använder de bara "riks-telefonen" och ej till mobilen. Dessutom är deras telefon "omärkt", och hur många lyfter telefonen om den visar anonymitet? Dessutom har vi också exemplet med Junilistan, där före valet visade på mellan 3 och 5 %, men valet visade sedan på 14,5 % istället! Man bör nog ta nuvarande låga oppinions-siffror för SD med "en nypa salt"! Se här:

www.expressen.se/Nyheter/1.1557419/branschen-som-39-procent-av-vara-politiker-vill-begransa

2009-05-05 @ 19:51:20
Postat av: Jonas Franzen

Tore. Thoralf och jag har debatterat vilka ändringar som behövs i LAS. Det är synd att du inte kan komma med några förslag, eller delta i debatten.Ja jag har visioner. Jag är inte ensam om det inom sossarna. Det är ett väldigt brett parti. Självklart har vi olika åsikter. Men grundtanken är densamma.Jag har aldrig påstått att opinionsmtäningar stämmer. Men frågan är vad opinionsmätningar har med diskussionen om LAS att göra?

2009-05-05 @ 22:53:23
Postat av: Tore

Men jag frågar dig "sosse Jonas", vad har ditt parti för avsikt med LAS? Även om du har visioner,

har väl inte "din Mona" för avsikt att förändra detta!? Du borde väl begripa, att det finns även andra som är "spekulater" på dina sagor, eller hur?

Eftersom du inte begriper att jag avslutade min kommentar till dig med orden: "Du har många visioner, men kolliderar gärna med ditt partis åsikter"! Punkt slut...Brett parti skriver du! Jag tycker endast att ni är

"breda i käften", och ändå hjälper det inte er!...Det övriga var "ej som upplysning ställt till dig",

Jonas Franzen, utan till den övriga "SD befolkningen", då Thoralf tog upp det i slutet på sin skrivna del, men det begrep du naturligtvis ej! Du läser och förstår som en "fjortis", även om du är en "orolig sate", just med denna upplysning...Punkt slutÄr det något mer du ej begriper, så kan du svara på: "När hade ni sossar tänkt ändra på LAS?, och har "din Mona" sagt det?... Punkt Slut!2009-05-06 @ 01:41:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0