MINNESFÖRLUST HOS KOMMUNALRÅDET?

Vänstermajoriteten i Kalmar presenterade sitt budgetförslag i början av veckan och som vanligt fick allianspartierna ta del av budgeten innan den presenterades. Men precis som vanligt får vi Sverigedemokrater inte ta del av budgetförslaget annat än via tidningarna och då är det inte lätt att kommentera budgetförslaget när journalisterna ringer.


Jag hade dock läst lite på lokala politiska bloggar för att kunna ge en kort kommentar till Barometern. Att många människor känner ett stort politikerförakt är det dock inte svårt att förstå när det socialdemokratiska kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson säger följande enligt Barometern.
Den 1 januari 2009 höjde Johan Persson skatten med 40 öre. Samme Johan Persson har dessutom lagt ut besparingar på 3 procent på kommunens verksamheter, inklusive kärnverksamheter. Eftersom kommunen har en omsättning på närmare 3 miljarder kronor innebär det besparingar på närmare 100 miljoner kronor.


Det som är unikt med Kalmar är nog snarare Johan Persson som redan förträngt sina egna beslut om skattehöjningar och besparingar. Dessutom anser Johan Persson tydligen att ytterligare 13 miljoner kronor till socialbidrag är en offensiv satsning.


Skattehöjningar och besparingar som har föranletts av en misskött ekonomi, trots högkonjunktur under 2007 och 2008 har den vänsterstyrda kommunen inte lyckats uppfylla sina ekonomiska mål och tvingades därmed till stora besparingar och en skattehöjning.

I Kalmar har skattebetalarna sett sina skattemedel användas till Salvestaden som gått i graven till en kostnad 20 miljoner kronor, ett kritiserat konstmuseum som kostade ca 20 miljoner kronor mer än beräknat. Till på köpet klarar inte konstföreningen av driften av detta konstmuseum som utlovats utan har nu pantsatt delar av konstverken för att inte gå i graven. Konstföreningen kommer med stor säkerhet bli nästa ekonomiska bekymmer för kommunen med krav om miljonbidrag till föreningen.

Sedan får vi givetvis inte glömma bort kinesiska Fanerdun som har stora skulder till ett kommunägt bolag (ca 5 miljoner kronor) för att inte tala om alla andra fordringsägare. Det otäcka för kommunen är att denna historia inte är avslutad, risken är stor att kommunen kan drabbas av stora kostnader för att återställa markområden och byggnader när konkursen för Fanerdun är ett faktum.


När det gäller socialbidrag/försörjningsstöd kommer utvecklingen vara mycket dramatisk och jag misstänker att kommunen kommer att få skjuta till ännu större resurser än dessa 13 miljoner kronor. Kostnaden för socialbidrag kan öka med 40-50 procent sedan 2007.

Trots detta fortsätter kommunen med sitt stora flyktingmottagande och det tycks vara en verksamhet som är undantagen alla besparingar. Vänstermajoriteten skär ner på kärnverksamheterna som skola, vård och omsorg men flyktingmottagningen är tydligen en "helig ko" som inte får röras.

När det gäller socialbidrag gick ca 60 procent av bidragen till utrikes födda/flyktingar som endast utgjorde ca 8 procent av Kalmars befolkning. Se utvecklingen av socialbidrag i Kalmar.


Kommentarer
Postat av: Kalle

Nästan uttjatat.

Kalmarsossar Ä-R korkade. Troligtvis mer korkade är riksgenomsnittet för sossar.

2009-05-21 @ 23:04:46
Postat av: Edvard Samarin

Får ja inte vara med i SD om jag downloadar?

Postat av: Knegarn

Kalle: Nä de är nog lika korkade över hela landet. Det är bara det att i Kalmar finns Thoralf som klär av dem så totalt!

2009-05-22 @ 00:18:50
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Sammanfattningen av vänstermajoriteten är klockren.Man är ju inte uppriktig ,vi reagerade också på ordvalet från Persson. det är väl fräckt.

Egentligen borde Alfssons text vara skriven av en Barometern journalist.Så killar o tjejer på Barometern läs o lär detta är den ekonomiska verkligheten i Kalmar kommun.

Har ni inte förstånd el mod att ifrågasätta detta som borgelig tidning.Så kan ni börja på Kalmarposten .Journalistiskt sett är detta bedrövligt minst sagt.Snacka om straffspark.Frågan är dock om Jp o gänget inte skitit i det blå skåpet ett par gånger för mycket under denna mandat perioden Fanderdun o Salve begriper folk att det är rejäla magplask.Alla ser eländet ute vid bygget samt förstår vad detta innebär att röja upp.Vi ser kranskommuner som drar ned på bla räddningstjänsten . Medans invandraverket bygger nytt

Borgholms kommun tar emot ensamkommande barn enligt avtal medans man sparar på komvux tex, enligt dagens lokaltidning.Är det så du vill ha det Svensson.Problemet med kostnader för invandring osv ,är enligt OSS att detta blivit en självgående verksamhet som ingen ansvarig vill offra sin karriär el feta lön på att få stopp på.Det är det som är det otäcka.Vänstern kör landet,som då i detta fall gäller kommunen medvetet i botten på lite sikt.För man måste väl vara bra tappad bakom en vagn om man inte förstår vad 1.5 miljoner invandrare med rekordarbetslöshet ,kostar ett land stora pengar.200-300 miljarder årligen minst polisen får kosta 17 miljarder som ett exempel.Både sossestyrda landstinget i Kalmar samt kommunen ligger nog risigt till nästa val.Förmodligen får SD in ett kommunalråd till.Kommer säkert in landstinget.

En politisk utveckling som i Norge får nog anses som trolig i landet i stort.Den största överraskningen sker sannolikt den 7 juni

då SD trots allt motarbetande tar sej in i Eu-parlamentet .Precis som en oppinions undersökare skriver så får piratpartiet svårt att få sina väljare att komma till-valurnorna.Det är definitivt ingen självklarhet att dom kommer in.Landet har problem med:-Ett mycket försvagat försvar.-En ordnigsmakt(Säpo) som öppet medger att man tappat kontrollen över kriminella gäng är inte det ett hot mot demokratin?-En invadring som skenar med gigantiska kostnader

på bekostnad av pensioner skolor bla.-En journalistkår som inte återger sanningen.Senast i TV4 i morse ang Vännäs. Där rabblar man fortfarande om rasism.När orsaken är en misshandlad flicka till råga på allt elände fel person ,samt invandrare som dragit kniv.Detta är stora problem .Ipred lagen är ett litet problem som går snabbt att rätta till.Det är inte fult att vilja sina barn , sej själv sina barnbarn ett fint Sverige i framtiden .Pensionärer glöm aldrig bort att ER pension är ER rättighet ingen annans.

Tänk på det när du står framför stället med valsedlar vid valbåset på posten el den 7 Juni i valokalen .Sverige har aldrig behövt sina medborgare mer än nu dom sista 200 åren.2009-05-22 @ 00:51:38
Postat av: Per

Din bonde, sluta suga och hjärntvätta svaga människor!Och snälla ta inte bort kommentaren! min polare blir skogstokig på mig för att jag använder hans dator!

2009-05-22 @ 00:57:01
Postat av: Fredrik

Debatt igår: Invandrarna vill inte ha fler invandrare.Svenskar känner sig diskriminerade.Som en invandrare sa:INVANDRARE MÅSTE STÄLLA SIG FRÅGAN:SKA 9MILJ SVENSKAR RÄTTA SIG EFTER DIG ELLER SKA INTE VI RÄTTA OSS EFTER DOM ?Men våra politiker envisas med att man ska pumpa in folk oavsett !!Sen denna politiska korrekthet!

Media idag är nog de fegaste som finns !!

Men han som öppnade programmet sa bara:De är åt helvete !!!!!!!!!

2009-05-22 @ 06:00:03
Postat av: Livsnjutare

Hr Fökk är nu nedlaggd för att möjligtvis återvända runt 2010.Livsnjutaren och ett sällskap flyger idag till Kroatien för kryssning i Adriatiska med en Bavaria 50 Cruiser. Återkomst ej beräknad, eu-röstningen är som bekant avklarad för min del. Någon eller några planerar ev rösta på konsulatet i Rijeka.Har funderat på olika saker med tanke på senaste tiden kontrovers.

Om jag 1982 efter universitet inte gått min egen väg utan tagit order. Då hade jag suttit bakom en dator på ett tillverkningsföretag och längat efter pension om 5 år.

Istället blev jag oförskämt rik, så rik att jag redan för 5 år sedan började jag varva ned, för att idag bara ägna mig åt det materiella eller annat trevligt som livet erbjuder.

2009-05-22 @ 10:07:12
URL: http://www.flygresor.se/kroatien/karta.html
Postat av: Thoralf A

LivsnjutarenÄndå vågar du inte stå för dina åsikter med ditt eget namn. Därmed är din trovärdighet lika med noll.Ha en trevlig helg bakom datorn i ettan i någon mångkulturell förort!

2009-05-22 @ 10:14:38
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Angående något helt annat.För några veckor satt chefen för polisens underättsavdelning i tv och saVi kan inte få bort dom kriminella gängen.Vilka dom består av vet väl dom flesta på denna blogg.Nu rycker Sveriges problemlösare nr 1 .SÖDERTÖRNS

HÖGSKOLA in.Skall jobba integrerad på fältet med studier av dom kriminella gängen förmodat ihop med dialogpolisen (ordningspolisen).Detta känns ju tryggt när SÄPO tappat kontrollen.

Dock känns det något naivt.Gubben o Gummans förslag är enligt USA model tungt beväpnade SWAT team som följer med til gränsen.Vi är där.Vilka stolpskott man är ju 25 år efter utvecklingen

2009-05-22 @ 10:20:33
Postat av: Livsnjutaren

Kliar mig nu under foten, ahaahha!Gamla gubbsen som inte ens förstår att grova påhopp av populära företeelse i samhället obönhörligen leder till fall, vilket också avspeglat sig i den senaste tidens marknadsundersökningar. Lycka till! Det lär sannerligen behövas2009-05-22 @ 10:51:39
Postat av: Per

har ni sett? är det här Thoralf som gift sig?http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article5040700.abGrattis Alf! :D

2009-05-22 @ 13:39:25
Postat av: Thoralf A

Livsnjutaren skrev följande."Istället blev jag oförskämt rik, så rik att jag redan för 5 år sedan började jag varva ned, för att idag bara ägna mig åt det materiella eller annat trevligt som livet erbjuder."Om du då är så oförskämt rik tycker jag att det är beklämmande att du inte vill betala för musik eller film som du laddar ner från nätet.

Men din rikedom kanske har skapats genom tvivelaktiga affärer och nu åker du till hemlandet (Kroatien)på en "välförtjänt" semester.2009-05-22 @ 15:18:36
Postat av: Tore

Nog har du rätt Thoralf! Din blogg besökes av mycket märkliga figurer! Är det inte "Bahlool", så är det liknande. Det gäller dock att avsöja dessa, speciellt "de som breder ut sig"! Vi hade en figur som stavade "kankse" i bloggen. Jag brukar inte ha med "socialistiska tidningar" (Pravda)av intresse, men ibland vill man jämnföra pk blaskorna. Och se, där dök denna felstavning upp igen. Det kanske inte är samma figur, men politisk sett, ligger det nog till deras last!...Det skrivs mycket om "vindkraftverk" här i Värmland! Nu har de planer att anlägga en "hel park" av dessa på Värmlandsnäs. Det är väl klart,

att om förnufftet får råda, så följer väl "makten"

ortsbefolkningen protester. Men på andra platser i Vänern monteras det vilt idag! Tänk om folk bara visste, vilka sattyg dessa är, med odjud och mycket annat elände. Den 22 maj hade 32 verk av 812 registrerade, havererat här i Sverige! Det är så gott som varje dag, som dessa fantastiska siffror redovisas! Dessutom stod en hel del av dessa monster stilla. Sammanlagt gav dessa 812 vindkraft-verk 60 MW. Det är ju ett fullständigt bedrägeri, att svenska folket skall "sponsra" dessa odugliga, och landskapförfulande verk! Dessutom lär vi också få betala för de reparationer som ideligen förekommer. Se här, och studera först vinjetten! (Öland?) Mycket förtroendefullt, eller hur:

www.vindstat.nu

2009-05-23 @ 01:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0