LAGMAN CONNY JÖRNEKLINT FÖRSVARAR SITT BESLUT


Barometern har nappat på mina uppgifter och tar upp saken i en artikel i dagens tryckta upplaga. Tyvärr finns inte artikeln på nätet men den kanske kommer.

Lagman Conny Jörneklint vid Kalmar Tingsrätt har idag svarat på mina frågor angående den socialdemokratiska nämndemannen Mahmoud Haidar som han återinsatt som nämndeman. Han försvara givetvis sitt beslut men jag tycker att de första meningarna i hans svar är tillräckliga.


När en nämndeman får entledigas är reglerad - inte av Domstolsverket - utan av lagen. I 4 kap 8 § andra stycket rättegångsbalken stadgas följande: " Domstolen skall entlediga en nämndeman som genom att begå brott eller på annat sätt har visat sig uppenbart olämplig för uppdraget."


Saken är enligt mitt sätt att se saken helt solklar! Mahmoud Haidar skulle entledigats från sitt förtroendeuppdrag med omedelbar verkan då han dömdes till dagsböter vid Kalmar Tingsrätt för hot med tjänsteman. En besvärande omständighet är ju att han tidigare även är dömd för misshandel.


Conny Jörneklint menar dock i sitt svar att brottet inte är så allvarligt att Mahmoud Haidar behöver entledigas.


"När påföljden - som i detta fall - stannar vid böter, här var det 50 dagsböter för ett ringa hot mot tjänsteman, är presumtionen snarast den motsatta nämligen att entledigande inte ska ske. Som sägs finns det dock situationer när entledigande bör ske även när påföljden stannar vid böter. Någon sådan situation förelåg dock inte i detta fall."


I domen kan man läsa följande om bråkets utveckling på restaurang Krögers.


"Mahmoud Haidars sällskap var mycket högljutt. Ljudstyrkan ökade. Mahmoud Haidar uttalade också kränkande saker om kvinnor och förde en högljudd diskussion om olika brottmål. När sällskapet blev för högljutt gick N.N (kvinnlig vakt) fram till dem och bad dem dämpa sig. Mahmoud Haidar talade då om att han var nämndeman och sa att N.N inte hade någon rätt att bestämma deras ljudnivå."


Detta skall också beaktas då Conny Jörneklint skriver följande I sitt svar.


"Å andra sidan bör enligt motiven en nämndeman som t ex återfaller i tillgreppsbrott eller begår brott mot tystnadsplikten kunna entledigas från sitt uppdrag även om påföljden stannar vid böter."


I domen kan vi läsa hur Mahmoud Haidar högljudd diskuterar olika brottsmål och om inte det är brott mot tystnadsplikten så undrar jag hur Conny Jörneklint definierar brott mot tystnadsplikten.


Från domen kan också följande läsas.


Efter upprepade glaskrossningar vid bordet avvisades Mahmoud Haidar och dennes sällskap. Under avvisningen och efter skrek Mahmoud Haidar att "han skulle rövknulla L.L (manlig vakt)". Att han visste var L.L bodde. När de både vakterna försökte prata med Mahmoud Haidar förklarade han emellertid "att hon kunde ta sin kukförlängare och dra." Mahmoud Haidar gick därefter fram till en kamrat och sa med ögonkontakt med L.L att "vi plockar honom sedan". Detta uttalande upprepade han tre gånger.


Uppenbarligen väger inte lagman Conny Jörneklint in det faktum att Mahmoud Haidar är tidigare dömd för misshandel. Detta anser jag är ett stort misstag från lagmannens sida om han vill värna befolknings förtroende för vårt rättssystem.


Conny Jörneklint, jag anser att du gjort en mycket felaktig bedömning och det påverkar tyvärr väldigt många människors förtroende för vårt rättssystem, VILKET ÄR MYCKET BEKLAGLIGT.


Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Denna Jörneklint är en skam för våra domstolar!

2009-05-06 @ 23:58:54
Postat av: Tore

Anmäl ärendet till Domstolsverket omgående. Du har ju också protokoll avseende detta om Mahmod Haidar!

Som jag tidigare påstått: Det är jobbigt att simma mot strömmen till källan!...

2009-05-07 @ 00:46:56
Postat av: Natan

Dettta är skamligt ,,,ska vi ha såna nämndemän i

våra domstolar. Kan inte hysa det minsta förtroende

för varken Haidar eller Jörneklint. Skandalöst är väl det minsta man kan säga!

2009-05-07 @ 01:11:53
Postat av: Ture F.

Kan ingen polisanmäla Jörneklint för grovt tjänstefel??? Vilket namn förresten! Han hette nog Jönsson tidigare - och en jöns tycks han ju vara!

2009-05-07 @ 01:20:33
Postat av: Robin_Shadowes

Både mussen och hans dhimmi är en skam för vårt rättssystem. Ut med packet!

2009-05-07 @ 01:27:22
Postat av: DunderMinnet

Någon borde ta bort skygglapparna ifrån herr Conny."Mahmoud Haidar talade då om att han var nämndeman och sa att N.N inte hade någon rätt att bestämma deras ljudnivå."Kvittar vart man är ifrån, beter man sig såhär så ska man inte sitta som nämndeman.

2009-05-07 @ 02:28:14
Postat av: Natan

Problemet med att föra ärendet vidare är väl att när man hör invandrarnamnet så vågar man inte göra ett dugg på grund av risken och bli stämplad för rasist. Hela pk-etablissemanget får väl stora självan av risken. Så långt har det nog gått i detta land ! Omvänd rasism! Är du svenne tig, håll käften!

2009-05-07 @ 06:15:38
Postat av: World Traveller

Snart aer Sharia-domstolarna haer.

2009-05-07 @ 06:16:44
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Först o främst bra inlägg av Tore om Sverige i förfall.Det är exakt vad det handlar om inom försvar, skola, invandring, polis ,rättsväsendet som i detta fall.Orsaken till detta förfall, samt denna nämndeman, är inkompetenta Socialdemokrater.Som under lång tid kört detta landet åt helvete till den Bananrepublik det är idag.Varken POLITISKA PARTIER el TINGSRÄTTER skall bemannas av lagförda stollar tycker vi.Det rätta problemet är DOM som möjligör för dessa personer att hamna på dessa stolar.Dessa stollar saknar ju ofta all förmåga till självkritik oavsett dom är gröna blå el vita.Vilket är bla signifikativt för bla psykopater.Får man avgå ur en regering för att man inte betalt sin tv-licens ,el smaskat på Toblerone på skattebetalarnas bekostnad ,

så är ju ribban satt där el?Behövs inget gidder om utmätt straffs dignitet.Brottsregistret duger bra för oss.I detta fall kunde Conny Jörneklint satt stopp för denna idioti.Han valde istället att inte stöta sej med sossarna samt att bli kallad för främlingsfientlig.Han valde att bli en möjligörare

för denne felplacerade kriminelle stolle.Conny Jörneklint vi har inget förtroende för dej.

Vi hoppas även att inkommande i nämndemän från Sverigedenokraterna efter valet 2010 vägrar att samarbeta med bla denne klart olämplige nämndeman.Är man inte olämplig som nämndeman med det språkbruket i lagakraft vunnen dom. Så är väl frågan

om inte Jörneklint skall entledigas från sitt uppdrag med hänvisning till domstolsväseendets regelverk.Att nämndemannen i detta fall är en vid födelsen en misstänkt felvaccinerad Baloba från Libanon spelar faktiskt inte så stor roll i detta fallet .Placerar man honom i en tingsrätt har man både fel på syn hörsel samt hjärna.Blir väl svettigt för Jörneklint nästa gång denne nämndeman förs till tings.Det dröjer inte så länge.

2009-05-07 @ 06:31:31
Postat av: Nalle i Växjö

Dom kanske är medlemmar i Frimurarna båda två?En grupp som brukar stödja varandra i svåra stunder

2009-05-07 @ 06:38:50
Postat av: s-e karlsson

Kunde man inte göra ett försök med namnlistor ?

Jag åtar mej att sköta om det i Högsby !

Något måste ju göras det har ju redan gått för långt ,han borde varit utvisad för länge sedan !

Mvh S-E Karlsson .

2009-05-07 @ 07:12:18
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Det som är små komiskt med denne berikare.

Är att han ena dagen stod med svensk vaktbricka

samt ett förordnande som ordningsvakt utanför familjens krog Absolut, brevid vid dåvarande polishus.För att nästa dag sitta och hota ordningsvakter på en annan krog vilket han är dömd för .Vi får väl hoppas att han som moskebyggande muslim inte drack sprit.(Annars har ju denne pajas ett trovärdighetsproblem)Frågan är om han har kvar sitt vaktförordnande efter att ha blivit dömd för att bla hotat pippa en vaktkollega i tvåan bla.Vilken stjärna.Denna kille skall varken sitta i tingsrätten el jobba som ordningsvakt el vara i Sverige så enkelt är det bara.2009-05-07 @ 07:30:28
Postat av: Hr Fökk

Förra veckan gjorde M och SD gemensam sak mot terroristerna i Rosengård. Då blev det ett dj... oväsen i tidningarna om det hemska i att M går i allians med SD!

Idag som första nyheter på både TV 4 och SVT tas samma sak återigen upp, fast då är det pudelpartiet FP som tycker att utgångsförbud ska gälla i Rosengård. Vad ska man säga?Hade det inte varit Thoralf som anmält hade idag nämndemannen naturligtvis varit borta. Ytterligare en anledning till få så många som möjligt att rösta SD. 20% i riskstaden skulle lätt kunna slå sönder dagens diktaturstrukturer

2009-05-07 @ 07:43:20
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Alldeles nyss rappoterades att en Folkpartist föreslog en kraftsamling av polis från hela landet för att stävjä våldet och mordbränderna i Rosengård.Förra veckan kunde vi i tv höra en polis som sa att

det var ett fåtal familjer som bråkade.Någon har uppenbarligen en trovärdighetsproblem el instruktioner att bagatellisera situationen.Genomförs detta förslag blir det fullt krig.Då har SD 15 procent i nästa val.Så Folkpartisten talas nog till rätta under dagen.Eftersom det är Sd som är problemet i PK-MEDIA el i familjen Ponniers värld.

2009-05-07 @ 07:49:39
Postat av: Stefan A

Ringa hot mot tjänsteman? aldrig hört talas om, hot mot tjänsteman bedöms alltid hårdare än om man t.ex. hotar grannen.Största ansvaret i den här härvan bär SAP i kalmar som nominerat denna figur. Polischef Välling i Malmö var på tv i går, det är tydligt att Malmö har ett stort jobb framför sig, inte med Rosengård, utan med att entlediga personer i ledande ställning, som fastnat i pk-träsket till så mild grad att de blivit handlinsförlamade.

2009-05-07 @ 08:21:30
Postat av: Hummelstadkarin

Heter han verkligen Jörneklint? Bara en sån sak...

2009-05-07 @ 08:57:10
Postat av: Hulda

Sverige - ett land i utförsbacke....

2009-05-07 @ 09:38:41
Postat av: pelle motala

vaket toralf

tack för att du finns

pelle

2009-05-07 @ 10:12:06
Postat av: Carl

Oerhört bra att Du gräver upp den politiska dyngan i Sverige, Thoralf! Du har förtjänat en guldspade! (Pris för grävande journalistik).Både förvaltning och domstolar kryllar av sådana pellejönsar som Du beskriver. Bruntungor brukar vi kalla dem i Skåne. Även lagtexten blir sämre och sämre formulerad av jurister som inte längre behärskar svensk normalprosa. En diffus lagtext ger med automatik upphov till tolkningsproblem, viket gynnar politiskt jönseri av ovan beskrivet slag.Nationalsocialisterna i Tyskland hade problem med att lagen hindrade deras oinskränkta maktutövning. Därför lanserade Dr. Goebbels det fantastiska begreppet "Das gesunde Volksempfinden"

(ung. det sunda folkmedvetandet). Detta och inte lagens bokstav skulle vägleda domstolarna. Det verkar som om vissa pellejönsdomare har insett det genialiska med denna "fria lagtolkning".Vad bör göras (chto djelatj), som Lenin frågade? Ett bra tips: rösta på Sverigedemokraterna i valet till Europaparlamentet. Förhandsröstningen börjar den 20 maj. Adresser till alla röstlokaler finns under www.val.se Jag röstar på SD redan den 20 maj!!!

2009-05-07 @ 10:13:25
Postat av: pelle motala

vem var det som dömde haidar?

var det polarna på kalmars tingsrätt eller var det polarna i någon annan rättsal?

man kan undra hur det står till i sverige med all fjäsk för utlänningar och särbehandling

pelle

2009-05-07 @ 10:27:41
Postat av: Maria

Ännu ett skäl att avskatta systemet med nämndemän. Hobbypolitiker har inget i en domstol att göra.Lagmannen i fråga bör anmälas till JK eller annan berörd myndighet för grovt tjänstefel. Fjanten Mahmoud Haidar ska omedelbart entledigas och borde åka hem och vila upp sig lite. Han verkar vara lite överspänd och ha problem med självförtroendet. " Mahmoud Haidar talade då om att han var nämndeman och sa att N.N inte hade någon rätt att bestämma deras ljudnivå." Jösses, vilken klippa. Ha ha

2009-05-07 @ 11:05:01
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

AKTUELLT:Titta gärna på tidningen Barometerns valundersökning tyck o tryck SD har knappt 23 procent .Näst störst.Nu har möjlighryrn att rösta försvunnit helt plötsligt tekniskt fel?Eller panik på redaktionen.

2009-05-07 @ 12:25:10
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Går att hitta igen samt rösta hur många gånger man vill.......

2009-05-07 @ 12:29:10
Postat av: World Traveller

Tidningen BAROMETERN

Den 7 juni är det val till EU-parlamentet

Hur skulle du rösta om det var val i dag?

RESULTAT

Centern 1,46%

Folkpartiet 3,41%

Junilistan 3,9%

Kristdemokraterna 0,49%

Miljöpartiet 4,88%

Moderaterna 22,93%

Piratpartiet 17,07%

Sverigedemokraterna 24,39%

Socialdemokraterna 15,12%

Vänsterpartiet 6,34%

Totalt antal röster: 205 st

2009-05-07 @ 12:38:44
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Vi skall se hur länge denna undersökning får vara kvar i Barometern ligger kvar 12.49.28 procent snart för SD

2009-05-07 @ 12:48:01
Postat av: Ibbe

Nazi Malik, nämndemannen Haidar och den nu avgångne

sexdömde politikern i Kultur- & Fritidsnämnden finns alla i Kalmars politiska liv som s-representanter. Socialdemokraterna i Kalmar har uppenbarligen grava rekryteringsproblem. Ett mjäkande rättsväsende, vi låter Haidar fortsätta som nämndeman, gör inte det hela bättre.

2009-05-07 @ 12:52:02
Postat av: Daniel

Snart 32% för Sd

2009-05-07 @ 14:34:15
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Centerpartiet med bla förslaget om ökad invandring

kämpar lite i motvind1.08 procent SD 32 procentNu blir nog inte kepskillarna i sina Massey Fergusson glada.Fast det är klart i Norge ligger Fremskrittspartiet på 30-35 procent av väljarkåren i nationella val.För den data intresserade kan man starta en liknande undersökning alldeles själv i Kalmars egen Pravda ÖSTRA SMÅLAND.Man bestämmer själv vilka partier som skall vara

möjliga att rösta på.Glöm inte Piratpartiet bara heheSamma möjlighet gäller förhoppningsvis till riksdagsvalet.

2009-05-07 @ 14:42:04
Postat av: Axel

Är det någon som anmäler detta till någon instans? Jag blir fly förbannad, men känner att jag inte riktigt har förmågan att anmäla. Jag vet tex inte vart jag ska vända mig.Jobbar själv som väktare och blir förbannad på allt som har med min yrkesgrupp att göra :P

2009-05-07 @ 15:25:20
Postat av: Hulda

Ta gärna en titt på Politikerbloggen! "Rektor" Anna Sjödin är i farten igen..

Respekt för demokrati är tydligen inget för Sossar..

2009-05-07 @ 16:53:08
Postat av: Sven Duva

Etablissemanget har det inte lätt inte. Tar de upp mångkulturens negativa sida förlorar de väljare till SD direkt. Förtiger de mångkulturens negativa sida förlorar de än fler väljare men på längre sikt. Som att välja mellan pest och kolera.Någon som hört någon politiker som sagt något positivt om kulturberikarna på sistonde?

2009-05-07 @ 17:02:30
Postat av: Dumle

Tänk vad sjukt att bli dömd av denne Mahmoud Haidar. Tingsrätten förlorar ENORMT i trovärdighet med denne pajas ibland sig. Han tror sig också stå över lagen då han hänvisar till sin position som nämndeman i syfte att få ordningsvakten att backa. Att sedan hota att "rövknulla" en annan manlig vakt tyder på en omdömeslöshet som är helt otänkbar för människor inom rättsväsendet. Men det tycker tydligen inte sossarna.

2009-05-07 @ 19:44:52
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Tore

36,7%! Mer än dubbelt upp till Moderaterna, och sossarna akterseglade. Precis som det skall vara...Lite andra otrevligheter, från den muslimska minoriteten, som gläds åt vår svenska gästvänlig-het. Är det inte dax att sparka "Migrationsverket" i arselet så det känns! Se här:

www.aftonbladet.se/nyheter/article5093434.ab"Mahmoud Haidar" igen! Enbart hans vokabulär bland människor, diskvalifiserar honom! Det finns ej heller "lindrigt hot mot tjänsteman", utan hot mot tjänsteman straffas extra hårt/gentemot hot mot andra! (Vakt B) Möjligtvis har "de sju syskonen" ändrat "straffskalan" med tanke på dessa "kultur-lärlingar". Dock undrar jag om inte denne Conny

"Jönseklint" får krypa till korset, även om han tydligen "kryper för sossarna"!...

2009-05-07 @ 20:22:03
Postat av: fns

Tjänsten mediacreeper visar att TV4 och Helsingborgs dagblad besökt Fria Nyheters artikel om Haidar. Medier som SVT och Sydsvenskan har med all sannolikhet läst om avslöjandet på startsidan.Ändå verkar det inte ha kommit någon artikel än...

2009-05-07 @ 20:37:49
Postat av: Kurt Einar

Enligt demoskop, expressen och DI finns det inte längre några hinder med en programs partier. Både PP och Juni listan hyllas idag

2009-05-08 @ 15:54:45
Postat av: Tore

Med tanke på "juristernas" beteenden i dagens Sverige, är jag inte förvånad. Om en ledamot i HD

begår en brottslig handling, och ändå får fortsätta dömandet, då är det något fel med svensk rättvisa. Jag brukar kalla detta för rättsröta:

"Sexköpsdömd domare dömer igen"

www.aftonbladet.se/nyheter/article492409.ab

Justitiekanslern Göran Lambertz, socialdemokrat, beslöt att inte väcka åtal mot denne sexköpande brottsling.

Leif Thorsson, född den 3 juli 1945 i Malmö, son till Inga Thorsson, socialdemokrat och kuku till många befattningar under sin levnad.

Tycker ni inte att det är dax, att ändra dessa sossars skyddande mot varandra, och låta dessa få sitt straff. Den vanlige icke socialist, undgår som sagt inga repisalier, även om de är av lindrig art!

Göran Lambertz eskapader har jag nämnt i en tidigare Thoralfs blogg. Smaklig måltid, ni otrogna

Sverigedemokrater...

"Man må säga vad man vill om ett syndigt leverne, men det kanske är numera allmänbildande"

DS

2009-05-09 @ 16:28:26
Postat av: Jonas

KROSSA DESSA KOLLABORATÖRER NU !!!! När islamisterna startar sitt krig mot oss på allvar kommer de att fortsätta stödja dem.

2009-05-14 @ 07:54:14
Postat av: Janne

Här nedan socialdemokraternas svar på varför nämndemannen ej fått sparken:Svar på skrivelseBakgrundNär vi efter valet tillsätter olika politiska uppdrag gör vi det genom att våra s-föreningar nominerar/föreslår personer som de tycker är lämpliga att företräda partiet i olika sammanhang. Så skedde även 2006 då den aktuella posten som nämndeman tillsattes.När valberedningen fått in nomineringarna så arbetar man fram ett förslag till vem som ska företräda partiet och var. Då kollar man också upp de personer som är föreslagna om man misstänker att något inte är som det ska. Vi kollar dock inte regelmässigt upp alla i olika register, det klarar vi inte. Det är partiets högsta beslutande organ här i Kalmar som beslutar och oftast går man på valberedningens förslag.När den aktuella personen valdes till sitt uppdrag i december 2006 kände partiet och därmed också valberedningen inte till att han var misstänkt för brott. Hade det varit känt hade han inte fått uppdraget. När det blev känt att han var misstänkt för brott diskuterade vi frågan i styrelsen men kom fram till att när han inte var dömd så kunde partiet inte döma honom i förskott och därför fick han sitta kvar. Efter domen så beslutade rättens företrädare att han kunde fortsätta sitt uppdrag som nämndeman. Det medförde att styrelsen bedömde att vi inte kunde be honom att avgå. Därför är han kvar.Man kan naturligtvis tycka att vi borde göra noggrannare undersökningar av de personer som väljs till förtroendeuppdrag, men hittills har det inte varit nödvändigt. Med anledning av vad som hänt så ser vi nu över de kriterier som gäller för att bli föreslagen till uppdrag för partiets räkning. Vi är naturligtvis väl medvetna om att det inte är bra för partiet att ha en företrädare som har begått brott, men vi ber honom inte avsäga sig uppdraget så länge rätten godkänner hans medverkan.För övrigt är det så att när en person tackat ja till att företräda partiet så kan vi inte bara avsätta vederbörande, det är den enskilde som måste avsäga sig uppdraget. Så är det när det gäller alla förtroendeuppdrag, det gäller alla partier och deras företrädare. Det kan man säkert ha synpunkter på, men sådana är reglerna i dag.Socialdemokraterna i Kalmars styrelse den 19 maj 2009Svar på skrivelseBakgrundNär vi efter valet tillsätter olika politiska uppdrag gör vi det genom att våra s-föreningar nominerar/föreslår personer som de tycker är lämpliga att företräda partiet i olika sammanhang. Så skedde även 2006 då den aktuella posten som nämndeman tillsattes.När valberedningen fått in nomineringarna så arbetar man fram ett förslag till vem som ska företräda partiet och var. Då kollar man också upp de personer som är föreslagna om man misstänker att något inte är som det ska. Vi kollar dock inte regelmässigt upp alla i olika register, det klarar vi inte. Det är partiets högsta beslutande organ här i Kalmar som beslutar och oftast går man på valberedningens förslag.När den aktuella personen valdes till sitt uppdrag i december 2006 kände partiet och därmed också valberedningen inte till att han var misstänkt för brott. Hade det varit känt hade han inte fått uppdraget. När det blev känt att han var misstänkt för brott diskuterade vi frågan i styrelsen men kom fram till att när han inte var dömd så kunde partiet inte döma honom i förskott och därför fick han sitta kvar. Efter domen så beslutade rättens företrädare att han kunde fortsätta sitt uppdrag som nämndeman. Det medförde att styrelsen bedömde att vi inte kunde be honom att avgå. Därför är han kvar.Man kan naturligtvis tycka att vi borde göra noggrannare undersökningar av de personer som väljs till förtroendeuppdrag, men hittills har det inte varit nödvändigt. Med anledning av vad som hänt så ser vi nu över de kriterier som gäller för att bli föreslagen till uppdrag för partiets räkning. Vi är naturligtvis väl medvetna om att det inte är bra för partiet att ha en företrädare som har begått brott, men vi ber honom inte avsäga sig uppdraget så länge rätten godkänner hans medverkan.För övrigt är det så att när en person tackat ja till att företräda partiet så kan vi inte bara avsätta vederbörande, det är den enskilde som måste avsäga sig uppdraget. Så är det när det gäller alla förtroendeuppdrag, det gäller alla partier och deras företrädare. Det kan man säkert ha synpunkter på, men sådana är reglerna i dag.Socialdemokraterna i Kalmars styrelse den 19 maj 2009Gm/Steve SjögrenGm/Steve Sjögren

2009-05-20 @ 07:57:08
Postat av: Dr Kloroform

Tore: "Enbart hans vokabulär bland människor, diskvalifiserar honom!"Årets inlägg. Hilarious! Sällan har ett spjut kastats så hårt i ett radhus.

2010-01-07 @ 15:49:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0