ARBETARFIENTLIGA CENTERPARTIET


Har Maud en dold agenda?       Foto Thoralf Alfsson

Vid Centerpartiets stämma i Örebro talade idag Centerpartiets första namn Lena Ek och det råder inte det minsta tvivel om att Centerpartiet är mycket arbetarfientligt, eller vad sägs om följande citat från DN.


Ett tredje grundpelare i valmanifestet är att EU ska "visa vägen mot ett företagsamt Europa". Partiet betonar den fria rörligheten av tjänster inom unionen. I det läget är denna viktigare än kollektivavtalen, sa Ek, och passade på att angripa socialdemokraterna som varnat för en "armé av lågavlönade" från de nyaste EU-länderna.
 

- Gränsen är nådd när man står och skriker "Go home". Det kan jag inte acceptera, sa hon och syftade på när fackförbundet Byggands togs strid för högre löner vid ett skolbygge i Vaxholm där lettiska arbetare jobbade för betydligt lägre löner än som är normalt för svenska byggnadsarbetare.


Jag har själv jobbat på flera arbetsplatser under det senaste året där processleverantörer utnyttjat den fria rörligheten av tjänster inom EU. Det har fått till följd att polska mekaniker och svetsare jobbar i Sverige för en lön på ca 9 000 kronor/ månaden. Självklart leder detta till att svenska jobbare går miste om dessa jobb. Men det är uppenbarligen inget som bekymrar Lena Ek och Centerpartiet men så jobbar de heller inte inom  yrkesgrupper som utsätts för den fria rörligheten och då är det lätt att vara "generös".

Allinsregeringen har ju till och med öppnat upp för arbetskraftsinvandring från länder utanför EU och Tobias Billström har ju till och med varit i Indien för att marknadsföra Sverige och arbetskraftsinvandringen mitt i rådande lågkonjunktur.

Effekten kommer att bli hög arbetslöshet med lönedumpning som följd om detta vansinne får fortsätta.


Ett säkert sätt att skjuta dessa idéer i sank är att lämna EU och Brysselpolitikerna.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Jag skulle gärna se Svenska politiker bli konkurrensutsatta från den Finländska politikerkåren. Lite mer Sisu och mindre PK är helt nödvändigt i Svensk politik.

2009-05-11 @ 01:16:30
Postat av: Robin_Shadowes

Hoppas väljarna lämnar Mååds sjunkande badbalja 2010. blubbblubbblubb

2009-05-11 @ 06:20:03
Postat av: Roberth Ström

Jag trodde att de som arbetade i Sverige skulle ha minst svenska minimilöner?

2009-05-11 @ 07:19:56
Postat av: Egon

Ta chansen att attackera kommunistoket på Twitter. Sök på Vännäs

2009-05-11 @ 07:28:56
URL: http://https://twitter.com/
Postat av: Fru Fökk

Nu får det vara nog!! Dagens nyhetsmorgon program på SVT och TV 4 har haft EU som tema. Inget av dessa skitkanaler har sagt ett ord om SD.

Enfrågepartier som PP och Junilistan ventileras däremot flitigt och kaniner som hoppar över hinder!SD har minst 300.000 anhängare, om alla dessa sa upp SVT och avslutade prenumerationerna i svenska skittidningar hade hela deras odemokratiska media fått akuta problem.

Vad ska SD anhängare gynna detta skräp vars enda uppgift är att förgöra oss!?Allt som behöver läsas finns som bekant på Internet, så SÄG UPP!!

SVT har dessutom fått 700 miljoner ÖVER i för mycket inbetalda licenser

2009-05-11 @ 07:43:02
URL: http://https://twitter.com/
Postat av: s-e karlsson

700 miljoner över i licensavgifter !!! Sen gnäller SVT över att det är ekonomin som avgör om dom kan sätta text till sina program så att döva och hörselskadade kan få full tillgänglighet !!

Nu går ta mej den faen på torra land , här har man jobbat ideellt i 25 års tid för Hörselskadades förening i Högsby och så får man läsa sådant !Dom pengarna kommer väl att användas i första hand till att anställa flera invandrare på SVT för att hoppas på att det ska bli mer resurser till textning är väl för mycket begärt !!

Förgrymmad och ideellt arbetande för döva och hörselskadade i Högsby.

S-E Karlsson.

2009-05-11 @ 10:18:02
Postat av: Martin Isaksson

verkar som om fler tröttnat på berikarnas trams

om man ser till vännäs kommuns innevånare, politikerna verkar dock i vanlig ordning skylla alt på svenskarna

2009-05-11 @ 11:46:46
Postat av: Kalle

Ett fyrfaldigt leve för de Vännäsbor som jagade ut invandrarna ut ur Vännäs.Politikerna på vänsterkanten beklagade sig som vanligt och försöker släta över Vännäsbornas heroiska beteeende.Vännasborna vill INTE ha några våldtagare i sin by. De tog saken i egna händer. Bra gjort.2009-05-11 @ 12:30:51
Postat av: Magne

Polisen är ett skämt politikerna och massmedia något annat som det inte finns ord för ens. Svenskarna får helt enkelt kavla upp armarna och sleva ut skiten själva. Anarki kallas det. Bara att gilla läget som råder. Bra jobbat Vännäs.

2009-05-11 @ 12:57:24
Postat av: Anonym

I EU-valet 2004 fick vänster mellan 30 och 40 procent av rösterna i Vännäs. Så fick då befolkningen stifta bekantskap med den mångkultur som vänsterpartiet så ivrigt propagerat för.

Det mötet blev inte bra med påföljd att vänsterpartiet riskerar att tappa väldigt mycket röster i Vännäs.Vad göra? Kommunisterna på invandrarverket ser till att flyktingförläggningen evakueras.Denna evakuering var till för att hjälpa vänsterpartiet politiskt. Det är vad jag tror.Hur är det med Kalix, där miljöpartiets boss kommer ifrån? Finns det någon flyktingförläggning där?

2009-05-11 @ 14:00:14
Postat av: Roberth

Hur är det med lönerna? Någon som vet?

2009-05-11 @ 14:25:37
Postat av: Magne

Bilden man får från massmedia är att helt plötsligt uppe i lilla Vännes kommer en femtimannahop bestående av skitiga "rednecks" på att dom är rasister och helt så där börjar attackera stackars oskyldiga "flyktingar" som endast vill ha skydd och arbete som endast håller sig på sin stillsamma kant. Det otäckaste av allt är när de politiskt korrekta dvs de goda går ut och hjärntvättar samt näst inpå tvingar skolbarn till att gå ut och manifestera mot nazism i samhället. En bild som inte stämmer.Svennen har fått nog och tänker inte blunda längre så är det. Tack och lov för rakryggade Vännesbor.

2009-05-11 @ 14:57:17
Postat av: Fru Fökk

Flera kvinnliga halvfigurer, kommunistkvinnor som förnekar sitt eget kön i upphetsningen över att få behålla så många kåldolmekärringar som möjligt i Sverige.Dunkels manar t.om till demonstration i Vännäs ikväll kl 19. Rassarna får inte ta så här mycket plats! http://bit.ly/JVLN8

2009-05-11 @ 15:20:53
URL: http://https://twitter.com/
Postat av: Robin_Shadowes

PK kommer säkert se till så att Vännäs får ännu fler berikare nu så att dom rasistiska svenskarna får sig en läxa. Vad vi än gör så kommer resultatet ändå bara bli fler visntlotter.

2009-05-11 @ 16:50:20
Postat av: Jungman Jansson

http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article287679.ece

http://www.vk.se/Article.jsp?article=276769Nu vill kommunens representanter att främlingarna ska komma tillbaka till Vännäs.En delegation från Vännäs kommun har varit hos de främlingarna som evakuerades efter hot och trakasserier i helgen, för att övertala dem att komma tillbakaMen inte nog med detta krusande. Vännäs kommun och polisen ska göra insatser för att "trygga tillvaron"(!) så att flyktingarna vågar komma tillbaka:

Va? Finns det ingen gräns för politikernas pajaseri?

Tydligen inte och nu ska även polisen tilldelas extra resurser i Vännäs.

När hände det i fråga om svenskar som hotas, misshandlas eller mördas?

Svaret är aldrig.

Det är S och V som har majoriteten i Vännäs.

2009-05-11 @ 17:01:56
Postat av: M

Men vad tror du det är för arbetskaftsinvandring man vill ha från Indien? Det är inga bilmekar och betongblandare vi pratar om här. Det är de extremt välutbildade. Doktorer, läkare, ingenjörer, forskare. Sånt som vi inte har tillräckligt av i Sverige. Om några av de arbetare du vurmade så mycket för orkade lyfta arslet ur vagnen och utbilda sig så skulle ju inte indierna behövas. Istället sitter ni och gömmer er bakom kollektivavtal och är livrädda för polska arbetare. Sanningen är väl att den stolta svenska arbetarkåren är tagen med brallorna nere. Polackerna gör jobbet för halva priset, alltså har vi betalat för mycket. Klart killarna med blåställ gnäller och tycker att det är skit. För övrigt samma gnälliga arbetare som tar bilen till Tyskland och köper billig sprit för att dom tycker den svenska är för dyr. I Sverige gäller bara solidaritet när man själv har något att vinna på den.

2009-05-11 @ 19:57:10
Postat av: s-e karlsson

: M . Varför ska vi locka hit läkare från indien och försämra deras sjukvård , samtidigt som våra svenska läkare ger sej iväg för att jobba för Läkare utan gränser ! Jag kan inte se någon logik i det , låt dom fattiga länderna ha sina läkare som dom så väl behöver och behåll sveriges läkare i Sverige ! Mbh S-E Karlsson .

2009-05-11 @ 20:43:22
Postat av: Rune

Till M.

Beträffande läkare så har Sverige inte utbildningsplatser som motsvarar behovet. Nästan hälften av läkarstudenterna tvingas att utbilda sig utomlands. Läste i Nerikes Allehanda att Örebro Universitet skall göra ett nytt försök att få läkarutbildning till Örebro.

Men utsikterna är små att det blir så, enligt en sakkunnig i något av departementen. Pengarna räcker inte.

2009-05-11 @ 20:51:22
Postat av: M

@S-e

Vaddå "ska"? Det är väl inget krav att ta hit läkare utifrån? De har väl fri vilja? De kanske vill jobba i ett höglöneland? Precis som våra läkare (jag tror inte de är så många svenskar i läkare utan gränser) som väljer att jobba utomlands några år ska få göra det.

Ska man tvingas att jobba i det land som man är utbildad i?

Jag har en högskoleutbildning, betyder det att jag aldrig ska få jobba utomlands? Vi behöver vissa kategorier av högutbildade i Sverige, det är ett faktum. Ska vi då inte få ställa frågan till andra? Är det inte bra att vi själva skickar läkare till regioner som har det ÄNNU sämre än Indien, och dessutom helt frivilligt?

Läkare är dessutom bara ett exempel. Ericsson behöver forskare. Killar med stora hjärnor och hög arbetskapacitet. Såna finns det hundratusentals av i asien men inga här i Sverige. Om Ericsson får anställa dessa forskare, tror ni att det är bra eller dåligt för Sverige då? TAR dom jobbet från killarna med blåställ eller kan det vara så att de faktiskt kommer SKAPA arbetstillfällen? Kan du inte se logiken i detta?

Det är inte den välutbildade arbetskraftinvandringen från asien som är problemet, det är skäggkusinerna från mellanöstern. De som bara vill ha och ha och ha, precis som våra stolta svenska arbetare som gömmer sig bakom kollektivavtal och hatar billig polsk arbetskraft. Det finns likheter där, om man bara väljer att se dem.

2009-05-11 @ 21:12:01
Postat av: M

Rune: Vad är din poäng? Sa jag inte att vi saknade läkare redan i mitt första inlägg?

2009-05-11 @ 21:14:14
Postat av: Rune

Till M.

Beträffande läkare så har Sverige inte utbildningsplatser som motsvarar behovet. Nästan hälften av läkarstudenterna tvingas att utbilda sig utomlands. Läste i Nerikes Allehanda att Örebro Universitet skall göra ett nytt försök att få läkarutbildning till Örebro.

Men utsikterna är små att det blir så, enligt en sakkunnig i något av departementen. Pengarna räcker inte.

2009-05-11 @ 21:27:09
Postat av: Rune

Oj då det blev dubbelt!

Men min poäng var att det är inte så lätt att "lyfta arslet ur vagnen och utbilda sig" som du skriver, om det saknas utbildningsplatser.

2009-05-11 @ 21:32:58
Postat av: M

@Rune

Ok, då förstår jag din poäng. Läkare är dock bara ett exempel.

Jag undrar för övrigt vad de tycker i Polen om alla invällande svenska läkarstudenter som kommer och tar deras utbildningsplatser. Enligt S-E borde de kanske tvingas att jobba i Polen resten av livet?

2009-05-11 @ 21:44:01
Postat av: Petra

Hur mår du M?Det finns gott om högutbildade som är arbetslösa i dagens sverige och ännu fler som skulle kunna tänka sig/klara av högre studier om det hade funnits kvalificerade arbeten åt dessa efter avklarade studier. Sverige är ett dyrt land att leva i till skillnad mot de forna östländerna och en lön på 9000/månad brutto är det inte många som klarar att leva på när hyra, el, telefon, hemförsäkring etc har betalats.

2009-05-14 @ 10:14:03
Postat av: M

"Hur mår du M?"Ahh.. en retorisk fråga i syfte att förminska mig. Det som i vänsterkretsar populärt kallas manliga härskartekniker och som inte har något som helst med mig, min text eller blogginlägget att göra... Men för all del, jag mår bra.

Kommentarer till ditt inlägg:

Visst finns det många högutbildade och arbetslösa. I dessa fall har personerna i nästan alla fall valt utbildningar utifrån intresse och inte utifrån samhällets behov, eller hur? Jag vågar inte tänka på hur många arbetslösa arkeologer det finns i Sverige. De som är både högutbildade och arbetslösa är i väldigt många fall kulturarbetare, konstnärer.. äh. humanister helt enkelt. Du ser inte många arbetslösa läkare, ingenjörer, forskare etc. Om man har "jättemånga" poäng i litteraturvetenskap är man per definition högutbildad men det betyder inte att man är garanterad jobb. Man kan inte bara bunta ihop alla med många högskolepoäng och säga att det är en enda kategori och att det visst finns många arbetslösa där. Jag lovar dig att vi med arbetskraftinvandringsförslaget inte kommer låta utländska litteraturvetare få de få jobb som eventuellt finns inom detta gebit. Vi pratar fortfarande om forskning etc för dessa personer. Dvs områden där vi saknar arbetskraft.Summan av mitt svar till dig: Jag känner ingen arbetslös civilingenjör men många arbetslösa arkeologer. Det krävs faktiskt inga högskolepoäng alls för att räkna ut varför det är så.Jo, det andra: Ja, Sverige är ett dyrt land att leva i. Det betyder inte att det är rätt att gömma sig bakom kollektivavtal när det passar. En fri marknad gynnar ALLA.

Jag hävdar att problemet inte är att polacker kommer hit för att de vill jobba, problemet är alla hundratusentals som kommer hit för att de vet att de kan SLIPPA jobba. De som gör att vi måste ha världens högsta skatter så att vi kan försörja dem.

2009-05-14 @ 19:23:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0