STIGMATISERINGEN AV SDI ett inlägg under förra veckan länkade jag till ett inslag som visats i CBN-news om Malmö och Rosengård. I inslaget uppmärksammas hur vi Sverigedemokrater stigmatiseras i media. Sedan dess har vi sett ett skrämmande exempel i SVT:s Gomorron där man diskuterade en bok "Slaget om svenskheten" hur SD skall stoppas.

I TV-soffan fanns Journalisterna/författarna Mats Wingborg och Anna-Lena Lodenius som tilläts komma med en hel mängd beskyllningar och kränkande påståenden om SD utan att programledaren ingrepp. Efter en stund ansåg programledaren att det var pinsamt och kläckte ur sig något i stil med "att nu har vi inga Sverigedemokrater med".

Nej, tror fan det när man nekar SD från att delta och bemöta dessa påståenden.

Östrans ledarsida
gav denna vecka också ett exempel på denna stigmatisering när man kallade min blogg för en "digital dynghög".

  

Barometern har också bistått med ett nytt exempel på denna stigmatisering. Barometerns största vänsterjournalist Mats Andersson har skrivit en artikel där han låter ett antal EU-parlamentariker uttala sig om att SD kandiderar i EU-valet. Att Mats Andersson inte låter någon Sverigedemokrat bemöta dessa anklagelser är ännu ett bevis på den stigmatisering som media ägnar sig åt.

Det är inte första gången Mats Andersson låter sina egna vänstervridna värderingar styra hans artiklar i Barometern. Objektivitet är något som inte förekommer i hans journalistiska yrkesgärning.


Här kommer några verkligt finna smakprov från artikeln.


"-Att Sverigedemokraterna satsar på EU-valet bekymrar mig oerhört. Sverigedemokraterna står för värderingar som strider helt med de värderingar jag har och står för. Det är svårt att säga hur man bästa tar debatten med ett parti som har en antidemokratisk och rasistisk syn."


Vad menar Gunnar Hökmark? Inte ett enda exempel, utan endast rena floskler.


"- Ärligt talat förstår jag inte varför Sverigedemokraterna vill in i Europaparlamentet.

Det känns inte som rätt arena för ett parti som har som affärsidé att tycka illa om människor från andra länder. Det fungerar inte i EUparlamentet att föra fram en politik som har en nedlåtande syn på människor från andra länder, säger Gunnar Hökmark (M)."


Undrar om Gunnar Hökmark funderat på varför han själv sitter i Europaparlamentet?


Tydligen har han inte det och då kan det nog enbart vara den feta lönen som styr hans kandidering till Europaparlamentet. Undrar om Gunnar Hökmark även undrar vad Vänsterpartiet gör i EU-parlamentet men den tanken har väl ännu inte poppat upp i hans "hökhjärna". Det samma gäller väl även i stort sett för Miljöpartiet men det kanske inte ingår i Hökmarks verklighetsbild.

Får en moderat politiker vara hur dum som helst.


"Samtidigt som representanter för de partier som redan finns representerade i EU-parlamentet skräms och oroas av att Sverigedemokraterna nu för första gången på allvar är ett parti som kan vinna mandat i EU-parlamentet räds ingen debatten."


"Jag måste bemöta Sverigedemokraternas retorik, jag måste förklara att deras politik är för mig förfärliga åsikter som helt strider mot mina grundläggande värderingar om allas lika rätt och värde, säger Lena Ek (C)."


Har ni hört retoriken förut? Samma floskler och skrämseltaktik som tidigare används för att påverka väljarna.

Men aldrig att något exempel på vad de menar med sina påståenden!

  

Jag tycker att det är fegt av dessa politiker att inte ange vad de menar i konkreta exempel med sina påståenden men då får de givetvis stora problem med sin egen retorik för då måste man ta ställning i konkreta frågor och det kan ju vara farligt.


Det som är än mer bedrövligt är att journalisten Mats Andersson låter det gå igenom utan att ifrågasätta ett enda ord eller låta någon Sverigedemokrat bemöta dessa påståenden och ge sin syn på varför Sverigedemokraterna behövs i EU-parlamentet.

  

Tyvärr är detta troligen den verklighet som vi Sverigedemokrater kommer att få möta i media ända fram till valet i september 2010.

HÄR KOMMER SD:S HUVUDPUNKTER I EU-VALET


Kommentarer
Postat av: Info

SD-HATETS RÖST I ETERNSD-hatets röst i etern, Christoph Andersson, återkommer idag i P1 med en första av en lång rad repriser, där han återigen demoniserar den ”svenska extremhögern”. Den här gången är det tydligen Nationaldemokraterna i Södertälje, som står i fokus. Sveriges radio skriver på sin hemsida:EFTER ATT PROGRAMMEN SÄNDES FÖRSTA GÅNGEN 2008 HAR SÖDERTÄLJE KOMMUNALFULLMÄKTIGES PRESIDIUM SKÄRPT TONEN MOT NATIONALDEMOKRATERNA. DET BLEV TILLÅTET ATT KALLA MARC ABRA[HA]MSSON FÖR ”HATETS PARTILEDARE”.”Från gatan in i parlamenten del 1 - om tyska och svenska högerextremister” - Lördag 21 mars 2009 kl 14:03. Repris 28/3 kl. 20.03 och 6/4 kl. 00.03.Del 2 av ”Från gatan in i parlamenten - om tyska och svenska högerextremister” sänds lördag 28 mars kl 14.03 samt 4/4 kl 20.03 och 13/4 kl 00.03.Andersson" rel="nofollow">http://sv.metapedia.org/wiki/ChristophAndersson

2009-03-21 @ 09:41:19
Postat av: Martin Isaksson

Ja nu sätter det igång på riktigt det är nästan lite för bra, De prövar ju div taktiker tex tysta leken, och smutskastning (jo det är det om 2st i TV sitter och håller med varandra om hur dåligt SD är utan att fråga nån från SD hur partiet tänker)bara att hålla i sig snart kommer det nya trams program om SD om deras tysta ner SD leken inte fungerar

2009-03-21 @ 09:50:43
Postat av: wolfe

Det e så synd om er. Stackare. Ni får inget utrymme någonstans. Alla är emot er. Stackare. Men det kankse är så det ska vara runt 96% av de som röstar vill ju inte ha med er att göra, eller hur. Så sluta gnäll...=)

2009-03-21 @ 09:51:32
Postat av: Urban

Ny undersökning av Novus"Sverigedemokraternas siffror parkerar stabilt kring fyraprocentsspärren."

Postat av: wolfe

http://www.patcondell.net/

En underhållande man med en och annan poäng

2009-03-21 @ 11:01:10
Postat av: BAW

Men wolfe, vi vill inte ha med dig att göra så det är ömsesidigt. Håll dig till ssu bloggen.

2009-03-21 @ 11:19:47
Postat av: Wolfe

BAW:

Det var ett insiktsfull inlägg. Har du fler djupa tankar? Exakt vad är det du inte gillar mig är för? Du har inte en susning om vem jag är, eller vad jag står för, ändå tar du dig friheten att döma mig.

2009-03-21 @ 11:22:04
Postat av: robban

"Det är svårt att säga hur man bästa tar debatten med ett parti som har en antidemokratisk och rasistisk syn." ett citat från citatet :)hur skulle det vara att argumentera vad som de tycker är fel med SD's politiska linje i stället för att köra med en variant av godwins lag hela tiden? (citatet)t.ex om vi nu har råd med den stora invandringen vi har så får man tyst på kritiken med att sakligt motivera vad det kostar och vad det genererar ekonomiskt. vilket är skälet till att skolor och skjukvård får mindre resurser om det inte är en ambulerande kostnad för de nyanlända? jag vill se argument som säger att jag har fel inte att jag har en antidemokratisk syn. förövrigt hur kommer det sig att invandrare utan flyktingsstatus kan få bidrag för uppehälle när de genom att inte ha flyktingsstatus kan betraktas som att vara här frivilligt, flyttar en norrman till sverige så har han ingen rätt till någon form av ersättning.jag har inga problem med att de 5% flyktingar får all hjälp de behöver som nyanlända till sverige, är jag en rasist om jag tycker att de övriga 95% inte ska få tillgång till vårt sociala skyddsnät då de kan betraktas som turister/oppurtunister?2009-03-21 @ 11:23:34
Postat av: Mekongs Blogg

Mycket bra huvudpunkter i EU-valet! Borde de flesta svenskar kunna ställa upp på!

2009-03-21 @ 11:23:45
URL: http://mrmekong.blogspot.com/
Postat av: Martin Isaksson

Nä man undrar varför man inte för statestik på kostnader osv med invandringen och vad man tjänar samt kriminella från utlandet, är nu mångkulturen så bra så bara släng fakta i ansiktet på SD om hur fel vi har, man är ju inte sämmre än man kan ändra sig, men då ska det vara riktiga fakta och inte halal-tv fakta.tjänar vi på det och altförbättras så varsågod fortsätt vi kan ju ha fel bara knäck oss med fakta och inga floskler

2009-03-21 @ 12:04:14
Postat av: Libertarian

Scannade in artikeln med översittaren Hökmark:http://img24.imageshack.us/img24/4228/hkmark.png

http://img18.imageshack.us/img18/2994/hkmark2.png

2009-03-21 @ 12:36:04
Postat av: Fredrik

Programledaren har nog kommit ett pinnhål för högt upp, låt Micke kommentera ute-bandy och skidåkning.

2009-03-21 @ 12:36:36
Postat av: D Puddingfjäll

Som sagt ligger sd kvar kring fyraprocentspärren. Moderaterna går upp.

Finanskris och nya varsel. Ändå belönar väljarna regeringen Reinfeldt med ett allt starkare stöd, säger TV4.Visst, men moderaterna har också börjat tala om krav gentemot invandrarna och det är sannolikt att väljarna låtit sig luras.Ja jag tror att moderaterna med sina tomma löften medvetet försöker att värva sd:s potentiella väljare. Som ett led i detta lurendrejeri får man nog se Hökmarks smutskastning av SD.

Men moderaterna kommer knappast att lyckas . Det är ju långt till valet och väljarna kommer säkert att känna på sig att något är på tok och därför gå till SD

2009-03-21 @ 13:31:46
Postat av: oveg

Thomas Gür har en intressant kolumn i SvD idag:”Slippa se Sahlin som statsminister

SvD, Publicerad: 21 mars 2009, 04.47

2626007.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel2626007.svd

Kolumn | Borgerlig valallians

Thomas Gür

Den borgerliga alliansregeringen ökar sina chanser att sitta kvar efter valet 2010 på (minst) tre olika sätt om de fyra partierna går till val som en valallians.

Förenklat görs detta genom att man registrerar in en ny partibeteckning i riksdagsvalet – till exempel ”Allians för Sverige”. Sedan kan partierna gå fram med skilda listor under denna övergripande beteckning. De som vill rösta på ”sitt parti” kan göra det inom ramen för det gemensamma. Inga röster kan gå förlorade på grund av fyraprocentsspärren, eftersom alla borgerliga väljare tekniskt sett har röstat på ett enda parti: ”Allians för Sverige”. Fördelning av riksdagsmandat bestäms i enlighet med utfallet för de olika valsedlarna.

Elimineringen av risken att ett av de små borgerliga partierna faller under riksdagsspärren är den första fördelen med en valallians….”

Till de fördelar som Gür räknar upp kommer väl också det verkliga skälet: att blockera SD från inflytande i riksdagen.

2009-03-21 @ 13:49:26
Postat av: Anonym

I gamla Sovjetunionen var i stort sett alla Astrid Lindgren figurer tillåtna och framförallt Karlsson, eftersom han var ganska harmlös och inte oroade makthavarna. Men en figur fick ryssarna aldrig se. Pippi Långstrump. Hon var ifrågasättande, lite uppkäftig, rebellisk etc. Det kanske är lite långsökt och jämföra med sverigedemokraterna i Sverige idag men visst finns det vissa likheter. Och frågan man då ställer sig är. Är vi så långt från gamla sovjet. Döm själv. Till och med många borgliga tidningar kan man i dag döpa om till PRAVDA " sanningen ".

2009-03-21 @ 13:51:47
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

PS Glömde avsändare på ovan. 13.51.47.

2009-03-21 @ 13:53:27
Postat av: Carl

alla man talar med stödjer SD och det visar sig att de flesta har röstat på SD i flera år och först nu börjar folk öppet uttala sitt stöd för SD. Men hur i hela friden har alliansen lyckats vinna valet när "igen" röstat på dom???? jag tror alvarligt att rösträkningen inte går rätt till! är det fler som har den känslan???? vad media och makteliten säger har INGET med vad medelsvensson tycker. det är skilda Världar.

2009-03-21 @ 14:20:35
Postat av: Robin_Shadowes

Skriver lätt under på dom nio första punkterna. Den sista är för luddigt formulerad för att man skall veta vad som menas. Men nine out of ten ain't bad för att parafrasera Meat Loaf.

2009-03-21 @ 14:24:26
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

" Sanningen skola göra eder fria " står det på Stagneliusskolan i Kalmar. I radio och tv, barometern,östra småland etc får bara en sanning komma fram. Detta är en ynkedom i en demokrati som Sverige. Borde man inte ens få en svarsreplik? Hur många gånger har man inte hört i radio och tv journalister tala om hur viktigt det är med yttrandefrihet etc. Men det är tydligen bara viktigt i andra länder men inte i Sveige. Ni journalister är idag fega, rättar in i ledet, skall vara politiskt korrekta osv. Men det är tydligen viktigare och skriva om Let´s Dance än att ta upp viktiga samhällsproblem. Måste man gå ett par år på journalisthögskola för att skriva i Hänt i veckan. Ert förtroende är lägre än Glocalnet.

2009-03-21 @ 18:27:45
Postat av: Tore

Moderaterna "lånar" uppslag från SD, och gör som Folkpartiet gjort, en "folkparti-rondell"...Det är så synd om dig "wolfe"! Stackare! Du får inget utrymme någonstans! Alla är mot dig! Stackare! Men det kankse (kanske?) är så det skall vara runt 0,001 % som håller med dig, och resten vill inte ha med dig att göra! Så kryp du tillbaka till din håla, och återkom när du blivit torr bakom öronen...:-)

2009-03-22 @ 02:40:45
Postat av: Alexander den store

Favorit i repris:

Slaget om svenskheten

Inför en sk debatt bok om Sverigedemokraterna----

Har inte läst den men har mina för aningar vad som kommer i debatten :Det luktar gammal rutten sovjetkommunism lång väg redan innan boken kommit ut...

Dessa jävla rödvinskomunister och Stalinister som ALLTID är tysta som möss om kommunismens förträffligt lyckade samhällen med människors lika värde !

Som ständigt och jämt hasplar ur sig ord som ..........nu .......kommer flosklerna :

Främlingsfientlig, invadrarfientlig, mångfaldsmotåndare, fiskare i grumliga vatten,

Islamofob, rasist , Facistoid, högerfalang, Motståndare till mångfalds kultur- osv. osv

som en papegojas envishet.

Du kan aldrig diskutera med kommunister och vissa MP:are om saker som rör en invandringspolitik som gått snett, utan att få höra dessa klyshor !

- Är det att visa människors lika värde och respekt genom att tussa ihop människor ifrån 100 olika etniska och religiösa grupper i en förfallen förort utan framtidshopp ?

- Är det att visa respekt för infödda svenskar som anser det är fel på svensk invandrarpolitik genom att slänga ur sig ord som "rasist" till höger och vänster så fort någon eller några vill ha debatt om detta problem ?

Hon säger att Sd aldrig tar upp konkreta fall som bevis ???- Man kan bara ta sig för pannan !!Åk till Rosengård, Hammarkullen, Rinkeby eller vilket annat "mångkulturellt" invandrar-ormråde som helst i Sverige , det är bara att välja .

Visa ett som INTE har stora problem !

Och vad beror det på ?

Integration som inte ens existerar ! Det Kallas för EXTREM SEGREGRATION !

Sen tycker jag för övrigt att dessa proffstyckare i dessa frågor skall sätta sig ner på sin RÖV i dessa områden och BOSÄTTA sig där i minst 3 år för att överhuvud taget, kunna öppna sin stora kommunist-trut om hur det är där !

Det är där rasisterna bor Ibland, invandrarna själva !

"Vi och dom" syndromet - Vem har skapat det ?

När du väl har bott ett sådant område

i 10 år , kommer du finna att det inte är Sverige som du bor i !

Och "VI och dom" har du bytt ut till "JAG och DOM" , istället, om du är Svenskfödd d.v.s. Dina fina önskedrömmar om integration och ömsesidig respekt kan du kasta på soptippen !

Men om du flyttar därifrån vilket du högst troligen kommer att göra , kommer du se saker med andra ögon, Jag talar av egen erfarenhet så kom inte å snacka en massa Kommunistdynga !

Varför vågar inte Mona Sahlin ta en debatt i TV om tex invandrarpolitiken och segregrationen ?

Varför kan inte MP ställa sig rakt upp och ner och tala ur sitt parti program där det klart och tydligt står att man är för en totalt fri invandring till Sverige och EU även ifrån icke EU länder ?

Varför blir det sånt fasligt liv på Kommunister och MP när FP eller M kommer med några förslag om hur man kanske kan stävja de största problemen?

Genast kommer PK:are och Kommunisterna dragande att de för Rasisternas talan, underblåser rasism och/eller att man flörtar med rasistiska partier (läs. Sverigedemokraterna)

I själva verket är det så att de blå nekar till debatt genom att förneka en integrationspolitik och en invandrarpolitik som har spårat ur !

Det är därför detta skadar demokratin mer än något !

och felet blir inte destå mindre av att socialdemokraterna hålls i Stryp koppel

av V och MP, de sossar som vågar att tala om det tystas ner av PK i sina egna led !

Och vinnare i debatten blir givetvis SD !

Heja SD !

2009-03-22 @ 02:43:27
URL: http://roljede.blogspot.com
Postat av: Henrik

Wolfe gillar inte SD. Jag gillar inte Wolfes åsikt. Men även om jag tycker hans vad-synd-om-er-då inlägg verkar barnsligt så är inte slutsatsen att han är sosse så mycket bättre.Jag gilla dock din länk, Wolfe.

2009-03-22 @ 07:18:56
Postat av: Peter L

Tror inte alliansen behöver oroa sig för jobbdiskutionen eftersom alliansen har en konsekvent jobbpolitik som fungerar. Medan vänsteralliansen inte har någon jobbpolitik överhuvudtaget möjligtvis har dom en bidragspolitik. Tror också att svenska folket inser att det är en global kris och i synnerhet en kris för ett exportberoende land som sverige. Men som sagt en jobbpolitik har alliansen som fungerar det tror jag alla objektiva bedömare håller med om.

Tror alla partier får problem med trovärdigheten om SD kommer in i riksdagen. Men mkt enklare att skrika om man är i opposition dessutom är väl dom allra flesta som röstar på SD från sossarna och kanske lite upp till sossarna att jobba ner SD under 4% så vi slipper få in dom i riksdagen.

2009-03-22 @ 07:46:24
Postat av: Martin Isaksson

@ Peter Lhmm du menar att ta in alla kineser och indier för att svenskar ska ha jobb är en bra jobbpolitik?arbetskraftsinvandring är inte så aktuell just nu eller du vill att det ska bli som för när arbetarna stog med mössan in hand och hoppades bli utvald till ett dagsarbete. och jobba för en lön som man inte ens kan försörja sig på?

2009-03-22 @ 08:44:00
Postat av: Anonym

SD gnäller vidare

http://blogghelvetet.se/blogg/?p=615

2009-03-22 @ 09:09:19
Postat av: Hr Fökk

@ anonymSo are you.Istället för att ta till lipen, var glad över vår vågmästarroll. SD,s framgång kan du runt juletid konstatera med att S och SSU i kraftig motvind sjunkit till 20% till förmån för SD såklartNU GÅR VI UT och samlar in de 32% soffliggare.

Hela villakvarter här i södra Sverige sluter upp bakom SD. BRA JOBBAT!!

2009-03-22 @ 09:53:01
Postat av: s-e karlsson

Christer Emehagens 32 miljoners pension !

Samtliga i AMF - styrelsen bör avgå med omedlbar verkan !

Peter L , jag ställer Ingvar Oldsbergs klassiska fråga till dej " är du dum eller är du född sån "?

Du kan iaf inte vara pensionär för då skulle du inte resonera på det viset som du gör !

Alliansen har ju försämrat pensionärernas köpkraft

med att inte ge dom den skattelindring som de som arbetar har . Samtidigt har AMF infört något som dom kallar för återtag . min hustru och jag får ca 300 mindre ifrån AMF lägg det till den obefintliga skattelindringen så är min hustru och tillsammans uppe i drygt 2000 kr mindre utbetalt i månaden !

Snacka om orättsvisa .

2009-03-22 @ 10:05:08
Postat av: Hr Fökk

@ Martin IsakssonKommentaren "Peter L" är hämtad från denna muppsite, ville bara visa lite av hur dessa skojare försöker förringa 3 - 400000 SD väljares lika värde och deras märkliga syn på demokratihttp://promemorian.blogspot.com/2009/03/jobbavning-och-ovalkomna-vagmastare.htmlP.S. Hr Fökk,s glädjeyttringar än naturligtvis raderade, vad annar kan man vänta sig att klena S bloggar S.D.

2009-03-22 @ 10:46:35
Postat av: SKägglös

Kommunist median är IGÅNG IGEN!!!

2009-03-23 @ 17:31:15
Postat av: lee

gillar allt på listan utom kronan.svenska politiker har våldtagit kronan allt för länge..

2009-03-24 @ 12:13:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0