SKRATTAR HELA VÄGEN TILL BANKENJag skulle också skratta om jag fick 2 miljoner i löneökning på ett enda bräda. Kan bara konstatera att girigheten inte tar någon hänsyn till finanskrisen.

Annika Falkengren köpte 2007 ett hus på Djursholm för 21 miljoner kronor. Så hon behöver säkert några extra kronor till amorteringarna. Men som VD för en storbank har säkert Annika Falkengren mycket förmånliga lån i sin "egen" bank.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Har man förväntat sig något annat?

Men så är det när man har haft sossar o moderater vid makten i alla dessa år ! Man tillämpar regler som gör att de lönar sig för dem. alla känner alla.Kliar du min rygg så kliar jag din mentaliteten!Men nåt som är ännu intressant är väl DEBATT igår.

De röda visade ansiktet igen. skriker o gapar och bortförklarar Judehat och hamasflaggor med att de är POJKSTRECK??

2009-03-13 @ 06:02:44
Postat av: nils.a

Vad ska det bli av denna soppa? På ena sidan en girighet utan gränser, på den andra judehat och extremism utan gränser.

2009-03-13 @ 06:44:36
Postat av: Fru Fökk

Hon får också sin pensionsersättning höjd till 35 miljoner.Det är sannerligen svårt att hitta personal som kan sätta hela finansvärlden ur business

2009-03-13 @ 07:12:48
Postat av: stefan

Per Gahrton var i storform i debatt, inte konstigt har blivit försörjd i snart 20 år av skattebetalarna utan krav på motprestation,så han är väl utvilad, Falkengren måste iaf. vara på jobbet i bland och det är akrieägarna som får stå för kulorna.

2009-03-13 @ 07:38:33
Postat av: Hr Fökk

@ stefan

Storform tyckte han lät som ett barn(frånsett alla svordomar) som någon stulit en klubba av.

Se debatten på svt och fråga er om detta ett språk värdigt en EU-parlmentariker.Debatten låg till grund av CBS news granskning av ett Sverige vi alla vet kommer att smyga på osshttp://www.cbn.com/CBNnews/556299.aspx

2009-03-13 @ 08:02:57
URL: http://svtplay.se/t/103450/debatt
Postat av: Fredrik

Jag har inga problem med att folk tjänar pengar. SEB är ett privat företag, du som kund kan ju påverka det genom att byta bank isf.Till saken hör också att Falkengren drog ner kraftigt på sin rörliga lön (vilket bara driver kvartalskapitalism) och gick över till en större fast lön. Jag ser inga problem med detta. Första gången jag inte håller med dig Thoralf. :)

2009-03-13 @ 08:14:26
Postat av: Hr Fökk

Bra fredrik! Kan du bli företrädare för alla de hårt arbetade tjänstemän samt de arbetare på golvet som sliter ashlet av sig för att företaget ska fungera. För utan dem hade det varit kk direkt.Själv nöjer jag mig med 5 miljoner och en pensionsförsäkring på 25 miljoner. När kan du starta förhandlingarna

2009-03-13 @ 09:04:52
URL: http://svtplay.se/t/103450/debatt
Postat av: BAW

Tja, det är väl bara att byta bank då, med lätta steg travar jag iväg till en annan bank. Inte för att mitt byte påverkar SEB men många bäckar små...

2009-03-13 @ 09:06:13
Postat av: Anders Leander

Sverige är fantastiskt, tittade på filmen som Hr Fökk länkat till, alla andra länder ser problemen med invandringen av muslimer i Sverige, utom Svenskarna. Det är helt otroligt hur blåögda svenska folket är. Det är ju så... synd om dem! Man blir spyfärdig.

2009-03-13 @ 09:22:08
URL: http://sdmonsteras.blogg.se/
Postat av: Sivan

Ang deras löner så skall ni vara medvetna om att vi bara ser toppen av alla bonusar mm som Annika och ex vis politiker åtnjuter.

Och dessutom UPA!

Apropå Per Gahrton, mycket svordomar blir det. Han verkade må dåligt igår, magproblem?

2009-03-13 @ 10:00:23
Postat av: Sverigebesöket

En storbank är inte så privat. För när det krisar ihop sig går direktörerna i sina fina kostymer till farbror staten och ber om socialbidrag.Staten i sin tur är i så stort behov av banksystemet att den inte kan låta en misskött bank gå i konkurs, vilket vore det sunda och naturliga.Så Falkengren är hellre att jämföra med ett kommunalråd än en företagare.

2009-03-13 @ 10:05:06
Postat av: nils.a

Jomen faktiskt, tycker att privata vd är mindre hycklare än politker. Garton är ju bara patetisk, en bra tillförare av röster till SD! Judehetsare o miljövän, där kan man snacka om problem med identiteten, eller der kanske är den ultimata föreningen.

2009-03-13 @ 10:31:34
Postat av: Jonas

Ge lite till mig istället som jobbar med utsatta ungdomar. Jag gör mer nytta på 1 vecka än den där kärringen gör på 10 år.MUPP!!!

2009-03-13 @ 10:54:27
Postat av: Micael Foghagen

Det är extremt stötande med dessa orimliga löner/bonusar/pensionsavtal som har spridit sig som en global farsot.Klart att duktigt folk med ( oftast ) en lång utbildning ska ha en rejäl hacka - men detta är löjligt!Jag har en liten teori, idrottsmän kan mäta sin framgång med tydliga mått - hoppar du 8 meter i längdhopp är du bättre en den som hoppar 7,80.

Kan det vara så att dessa chefer drivs av liknande tankar fast då räknat i pengar? Om det är så gäller det ju att få dessa personer att vilja mäta sin framgång på ett sundare sätt...

2009-03-13 @ 12:16:43
Postat av: Fredrik

Vill bara säga att " fredrik" som inte har imot nåt att damen har fet lön är inte samma Fredrik som la första inlägget. Man ska föregå med gott exempel om man har en sån position. Tar man imot statliga pengar "hjälp"så finns det det inte utrymme för lönehöjning.

Grejen är den att jag har definitivt inget imot att man får höglön eller bonus om man tar företaget framåt både utveckling och vinst.

Men ack så fel vi har !Gäller inte i Sverige faktiskt.Hade detta varit USA så hade många av dessa tjänstemän fått sparken men inte här inte.Här bedrivs det samhall ända upp på elitnivå.

Där har vi det stora problemet !Personligen så tycker jag att man ska absolut inte gå in och stötta eller ta över banker.

Låt skiten kursa ! kunder får ta sina pengar och affärer till andra banker.Där imot den övergången och försäkringen att staten garanterar kunden säkerhet för sina pengar är en annan sak. Men låt själva styrelse och företag gå rakt i backen!!Sen är de väl bara att förelägga dessa personer med näringsförbud !precis som man gör med andra privata företagare som ej sköter sin ekonomi !

2009-03-13 @ 12:45:29
Postat av: Kalle

Hon, Falkengrenskan har stoppar aktieutdelningen på SEB:s aktier och lagt beslag på en del av den med att höja sin lön. Tidigare var hon snabb på att avstå från bonusen och blev snabb bankvärldens lilla och snygga hjältinna.Inte ville hon avstå från en krona. Falkengrenskans drottningkrona föll på sniskan.Nu är hon en nedsolkad och girig hjältinna.Tidigare låg SEB:s aktieutdelning runt 6 kr i flera år. Nu med hennes orimliga lönehöjning så är den noll kronor.2009-03-13 @ 12:48:20
Postat av: Sverigebesöket

Ja aktieägarna i SE-banken är att jämföra med gamla sossar.

De gamla sossarna har betalt in och betalt in, men i slutändan blev de lurade på värdet av sina pensioner.Aktieägarna är lurade på samma sätt. Värst är väl för dem som både är sossar och aktieägare: De är ju lurade dubbelt.

2009-03-13 @ 13:25:49
Postat av: Fredrik

Alla ni som inte gillar Falkengrens lön, är det inte bara att byta bank? Så slipper ni betala för kalaset! Det är väl inte mer med det...

2009-03-13 @ 14:13:26
Postat av: Kalle

>Fredrik

Klev av SEB för många långa år sedan.Du har så rätt att det är bara att byta bank men det verkar som om de flesta företagen tävlar om att vara så giriga som möjligt med höga bomusar och löner samtidigt som de manar andra till återhållsamhet.2009-03-13 @ 14:21:42
Postat av: Fredrik

>KalleJo visst finns det en stor girighet bland topparna...mkt kli på varandras axlar, men samtidigt är det inget jag vill lagstifta emot (verkar som flertalet tycker det här på bloggen...eller något åt det hållet).Som jag har förstått det så har SEB minskat Falkengrens rörliga del, vilket jag tycker är bra då det tenderar att driva fram än mer kvartalskapitalism...så movet är bra, men visst jag håller med om att hon tjänar rätt bra!

2009-03-13 @ 14:28:25
Postat av: Fredrik

Rättelse från mitt inlägg ovan.....vilket jag tycker är bra då "rörliga delar" tenderar att driva fram än mer kvartalskapitalism...

2009-03-13 @ 14:30:07
Postat av: AWSvensson

I likhet med negerhövdingar så gäller det att slafsa i sig så mycket som möjligt medan de befinner sig vid köttgrytan. När deras oduglighet blir påtaglig så är den positionen i fara och då gäller de pengar i form av lön , bonus och pensioner som man i vissa fall lurat till sig.

2009-03-13 @ 14:51:06
Postat av: Andreas Henriksson

Fick hon inte högre löneökning än det lilla, stackars människan hur ska hon klara sig nu då?

2009-03-13 @ 15:41:41
Postat av: LP

Det är ju just sådant skamlöst utnyttjande av det system man själv i allra högsta grad är delaktig i utformandet av, som gör att vänstern tillsammans med islmisterna får vatten på sin kvarn ch kan börja sitt eviga gaggande om den "dekadenta kapitalismen" och "girigheten i väst" osv.Man har ett moraliskt ansvar! Bara för att man kan kapa åt sig när andra måste dra åt svångremmen både ett, två och tre hål, så betyder det inte att det är OK att göra det.Annika Falkengren är ett exempel på kapitalism gone bad, på samma sätt som islam är ett exempel på religion gone bad. Jag föraktar henne trots att jag är helt övertygad om marknadsekonomins förtjänster, allt beaktat. Det finns ingen motsättning i det.

2009-03-13 @ 15:45:15
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Jag undrar alltid över vad dessa människor har som inte vi andra har. Vilka kunskaper besitter Annika Falkengren m fl som får dessa fantasilöner och bonusar. Är det inte syvende och sist konjunkturen som styr.Hade däremot SAABs VD och styrelse visat ett gott resultat i denna recession, ja då hade de varit värda både en god lön och en bonus. Jag är övertygad om att många " småpåvar " i stat och kommmun,landsting,bostadsaktiebolag aldrig skulle få dessa fantasilöner ute på en öppen marknad.

2009-03-13 @ 17:01:49
Postat av: Stefan K

Jag jobbar på ABB och kunde i dessa besparingarnas tid läsa om vår högste chef Joe Hogan som fick 147 000 000:- för fyra månaders arbete. Den mannen lär inte bara skratta utan asgarva hela vägen till sin Schweiziska bank.

2009-03-13 @ 17:09:06
Postat av: AWsvensson

Är det inte dags att starta kampanjen Rör inte vår Måna.

Illavarslande tecken från de socialdemokratiska gammelväljarna som har börjat inse varthän Mona Sahlins ledning leder till.

Postat av: Ej förvånad hustru till drabbad vd

Förvånar mig inte ett Dugg! Moralen i dag är i botten!Min man sitter i samma båt!!! Där några är så ohederliga och fräcka så att

man inte tror det är möjligt!!!!!Men hur komma åt dessa ohederliga människor?????????????????SKAM är vad det är! HOPPAS bara att synden straffar sig själv.

2009-03-13 @ 17:31:14
Postat av: Sverigebesöket

Så uppmanas nu Mona Sahlin att avgå. Det är förre chefredaktören för dalademokraten, Erik Norelius, som i en artikel i Aftonbladet uppmanar folk att skriva på en lista där Mona Sahlin uppmanas att avgå.Hans bevekelsegrund är att hon inte tillräckligt tar vara på partiets intressen. För oss andra kan det väl vara nog att hon heller inte tar Sveriges intressen till vara

. Frågan är därför om det inte vore lämpligt även för oss med en namninsamling som uppmanar Mona att avgå?

2009-03-13 @ 18:17:48
Postat av: MA

Inte undra på att hon ser glad ut. ;)

2009-03-13 @ 18:36:14
Postat av: FreeBird

** Sivan säger: Apropå Per Gahrton, mycket svordomar blir det. Han verkade må dåligt igår, magproblem?Bakis?

2009-03-13 @ 18:47:39
URL: http://www.thereligionofpeace.com/
Postat av: Fru Fökk

De har ingen annan, för inte lär väl Eu miljonären Margot Wallström släppa sina topp privilegier

2009-03-13 @ 18:51:53
Postat av: Fru Fökk

Per Gharton har väl aldrig haft alla hästar i stallet. Det är väl något som är synonymt med hela EU,s garnityr

2009-03-13 @ 18:56:04
Postat av: Tore

Byta bank? De flesta är lika blodsugare var som helst! Dock inte vår bank, Landshypotek. Då vi är

delägare i banken, finns ingen anledning att klaga!Det "här" tycker jag är mycket viktigare att förmedla då det uppträder revolutionära stämningar mot sossarnas Mona. Det har väl för de flesta redan konstaterats! Problemet med dessa "röda" är, att de nu fått vattenfasta stämplar på sig för gott!

Senaste tidens demonstrationer, där antisionism följer budbärarna, då har det gått riktigt åt helvete med "röda" Sverige. Gullar man med terrorister och hade ansvaret för en massa ovälkommet dräggel, finns bara en väg, den som nu visar sig. Svensken är dryg i handling, men när denna kommer i rullning går ingen säker. Att det är

gamlingarna som revolterar nu, visar hur "sömnlösheten" och "skräcken" sprider sig.

En sak är klar: Mona "Muslim" överlever aldrig till

Riksdagsvalet 2010. Till dess gör hon en omfattande

skada för sitt parti, men en välgärning för oss i

Sverigedemokraterna...

www.aftonbladet.se/debatt/article4631192.ab

2009-03-13 @ 19:00:10
URL: http://http
Postat av: nils.a

För guds skull låt henne vara kvar. Hon är en oerhörd tillgång ! Tänk vad hon drar röster till Sd. Kommer nog att bli rättarting på sossekongressen till hösten, men förmodligen blir hon kvar, dels finns ingen annan, sen är det för nära inpå valet 2010.

2009-03-13 @ 20:51:22
Postat av: natasha

För första (och antagligen sista) gång i mitt liv hejar jag på Mona.Mona, håll dig fast med näbbar och klor vid din post och dessutom prata offentligt så mycket som du någonsin kan! Dina insatser är ovärderliga!

2009-03-13 @ 21:29:25
Postat av: Sverigebesöket

Nils.a

Håller helt med om att hon är bland det bästa som hänt Sverigedemokraterna. Tänk bara på bilden som Thoralf brukar visa, bilden där hon är iklädd islamisk slöja. Den kommer att väcka många fler sossar till insikt om att tiderna har förändrats.Men Mona tycks uppenbarligen inte ha andra bekanta än folk från överklassen, sådana som tror att dom är radikala när dom i själva verket gör bort sig så totalt.Men sossarnas dilemma är att dom både vill ha snyltinvandrarnas röster och deras som får stå för kalaset.Den ekvationen går inte ihop. Så länge som sverigedemokraternas budskap kunde censureras så gick det – men nu, i och med bloggeriet, är det slut med censuren och därmed får de etablerade partierna ingen fördel längre.Sen är nog sossarna även rädda för att moderaterna i sitt budskap plötsligt talar om lite krav och ansvar även i förhållande till invandrarna.Så vi får se om inte partiet tänker om

2009-03-13 @ 21:32:17
Postat av: nils.a

Sossar o moderater står enade om massinvandringen..de kommer säkert bilda gemensam front i riksdagen ..partierna har dock olika motiv..S - röstboskap..M - lönedumping..o landet sjunker allt djuapare ner i multkultiträsket..

2009-03-13 @ 22:11:40
Postat av: Sverigebesöket

Grattis Thoralf, och grattis andra bloggare som med rätta reagerat mot att SE-banken handlat huvudlöst och ansvarslöst.För så här skriver Annika Falkengren:”Jag inser den stora skada de senaste dagarnas diskussion om bankledningens löner har tillfogat förtroendet för SEB liksom för mig", säger SEB:s VD och koncernchef Annika Falkengren i ett pressmeddelande.”

2009-03-13 @ 22:29:18
Postat av: D Puddingfjäll

Nils.a

Bra att Du är uppmärksam för risken för ö lönedumping.Har just fått in ett inlägg i SvD om just lönedumping. Kan inte låta bli att tillfoga en länk.

2581283.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel2581283.svd


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0