ROPEN SKALLAR, PARTISEKRETERARE UTAN BALLAR!


Per Schlingmann partisekreterare nya moderaterna.  Foto Thoralf Alfsson

Moderaternas partistyrelse beslutade vid sitt senaste möte att inleda ett "korståg" mot män och framförallt äldre män med livserfarenhet och kunskap. I praktiken handlar det om ett "korståg" mot de värdekonservativa och att förhindra de mycket kritiska rösterna mot de så kallade nya moderaterna. Läs artikel i DN.

Uppenbarligen finns det så mycket inbördes kritik mot det nya ledarstyret inom moderaterna att man måste besluta om nya regler för att uppehålla makten och ordningen inom partiet efter valet 2010. Så var det med den friheten och demokratin. Det påminner mer om första steget mot diktatur inom de nya moderaterna i och med att kunskap, erfarenhet och ålder inte längre har något värde inom moderaterna.


MODERATA MÅL. Detta är moderaternas mål i Kalmar län inför valet 2010.

  

Valsedlarna ska innehålla 20 % fler kandidater 2010 än 2006


Valsedlarna 2010 ska innehålla minst 25 % nya kandidater


Medelåldern bland kandidaterna ska vara 2 år lägre 2010 än 2006


Valsedlarna 2010 ska ha en jämn könsfördelning, minst 40/60 (gäller även valbara kandidater)


Gammelmoderater göre sig icke något besvär.

  

En moderat som deltog i en sammankomst mellan alla moderater i sydöstra Sverige berättade för mig nyligen att en ung kvinnlig och moderat från Blekinge i sitt tal ansåg att alla moderater äldre än 45 år skulle lägga av.

De var med andra ord föråldrade stofiler!


Det är ju intressant med tanke på att Fredrik Reinfeldt är född 1965 och med andra ord faller för åldersstrecket valåret 2010.


I Kalmar har vi fått en ny moderat bloggare vid namn Magnus Isaksson och jag kan inte annat än citera följande från hans blogg med anledning av moderaternas partistyrelses beslut. Magnus tycks inte vara så överförtjust precis och Schlingman tycks absolut inte vara hans favorit.


"Jag föreslår att Schlingman föregår med gott exempel och bortkvoterar sig själv, för jag kan inte dra mig till minnes att Moderata samlingspartiet någon gång haft en kvinnlig partisekreterare.

Ropen skallar, partisekreterare utan ballar!"


Tack Magnus, för ett riktigt gott skratt. Jag vet att det finns många gamla moderater som delar din uppfattning.

Inte undra på att så många moderater överväger eller redan säger att de kommer lägga sin röst på Sverigedemokraterna vid nästa val. Jag väntar bara på första avhoppet från moderaterna till SD. Hos Sverigedemokraterna förekommer ingen åldersdiskriminering eller kvotering utan vi utgår från kunskap, erfarenhet, intresse och sunt bondförnuft oavsett om man är 30 eller 75 år.


P.S.

Hoppas att Magnus inte blir utesluten ur nya moderaterna nu när jag både citerat och länkat till hans blogg.


Kommentarer
Postat av: Stefan K

Ett parti som kvoterar in ledamöter kan man inte ta på allvar. Skrämmande att inte de med bäst kvalifikationer och erfarenhet ska få leda de beslut som berör Sverige och det svenska folket.

2009-03-08 @ 10:21:21
Postat av: LP

Motsägelsefulla signaler de skickar ut. Å ena sidan säger man sig vilja förhindra åldersdiskriminering. Å andra sidan kan det vara OK. Citat:"2 En 70-årig aktiv politiker klagar över att politiska partier inför nya val inte nominerar äldre politiker till valbara platser, ibland inte ens ”som utfyllnadsgods” på listan till kommunfullmäktige.

– Politiska anställningar faller under lagen men inte politiska uppdrag. Inget land har en lag som skyddar mot åldersdiskriminering i politiska partier. Jag tror väljarna har större möjligheter att påverka sina partier, som man har gjort med kravet på varannan damernas."DO-juristen Paul Lappalainenhttp://sydsvenskan.se/sverige/article408092/DO-juristen-om-fem-olika-fall.htmlFlera utspel om åldersdiskriminering:"Ta ditt ansvar, Britta Leijon, och förbjud åldersdiskriminering."http://www.aftonbladet.se/nyheter/article58585.ab"Inför ett förbud mot åldersdiskriminering i Sverige, kräver blivande folkpartiledaren Jan Björklund."http://sydsvenskan.se/sverige/article263685.eceDiskrimineringsjakten börjar bli smått absurd. Den flyttar alltmer fokus från de akuta verkliga problemen. Det är en kvasidebatt som är till för att få oss att vända blicken åt fel håll.2009-03-08 @ 10:57:29
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Magnus

Tror att vi decennierna efter murens fall kan ha fått en ny konfliktlinje i politik i stort -- föreställningen att sanningar finns å ena sidan och relativism (dialektiken?) med sådant som postmodern maktanalys, strukturalism eller idén att ondska och personligt ansvar inte finns å den andra.Till den senare kategorin kan nog naiv idealism i liberalism säkert läggas, där man t ex menar att invandrare i arbete helt löser integrationsproblem. (Något som terrorattentaten i Storbritannien falsifierar. Alla de hade invandrare i första eller andra generation (födda i UK) och personer som hade bra utbildning, arbete och status i samhället. T o m ett gäng läkare. Kultur/religion sitter djupt och många muslimer tycks uppleva sig involverade i ett kultur- och religionskrig som en hel del av den muslimska invandringen stärker.)

2009-03-08 @ 11:48:58
Postat av: nils

Håller med Thoralf. En obehaglig syn på demokrati hos det styrande partiet, med toppstyrning och diktat!! Ungefär som Eu, där allt ska styras uppifrån, lyder inte undersåtarna så ve dem. Den enda framkomliga vägen är naturligtvis att partier bygger på kunskap, intresse, sunt förnuft och att alla är välkomna oavsett ålder o kön. Allt annat är ju dumhet och jönserier och ODEMOKRATISKT!! Olika åldrar befruktar varandra och ger dynamik och progressivitet. Sd kommer vinna mycket på att satsa på "vanligt folk" där både unga och gamla deltar.

2009-03-08 @ 12:23:20
Postat av: Fredrik

Tack för din blogg Thoralf. Du behövs mer nu än någonsin!

2009-03-08 @ 12:34:32
Postat av: Nalle i Växjö

Hörde på P1 nu på morgonen ”Slaget om svenskheten”, om konsten att ta debatten med Sverigedemokraterna.

Det handlade bland annat om att SD är odemokratiskt och toppstyrt.Undrar hur en bok om "Nya Moderaterna " skulle beskriva det partiet.

Bara en liten undring så här på Söndagen efter att ha läst om M och politiken

2009-03-08 @ 12:45:52
Postat av: Nalle i Växjö

Hörde på P1 nu på morgonen ”Slaget om svenskheten”, om konsten att ta debatten med Sverigedemokraterna.

Det handlade bland annat om att SD är odemokratiskt och toppstyrt.Undrar hur en bok om "Nya Moderaterna " skulle beskriva det partiet.

Bara en liten undring så här på Söndagen efter att ha läst om M och politiken

2009-03-08 @ 12:46:15
Postat av: hunter

@ MagnusUtmärkt sammanfattat!

2009-03-08 @ 13:42:06
Postat av: carl

läste på blockets nyheter. att alliansen vill ha hit yttliggare 2 Miljoner utlänningar på 13 år. varför inte införa politik så Svenskar kan få råd att skaffa fler barn. nu får bara utlänningar försörjning så de kan skaffa 10 barn. varför är etniska Svenskar diskriminerade av makteliten i sitt egna land???

2009-03-09 @ 02:01:58
Postat av: ROFL

Det var en intressant vändning från dom. När ska SD kvotera in kvinnor? För ni saknar verkligen kvinnor på starka poster. Eller är det er syn på kvinnan som gör att de underrepresenterade? Ni vill ju införa gammelsverige där kvinnan är hemma i köket med barnen, och mannen är på jobbet

2009-03-09 @ 02:13:49
Postat av: s-e karlsson

En försynt undran när det gäller de ensamkommande "barnen" det är ju i regel unga män egentligen , med i vissa fall begynnande helskägg som kommer hit på för att agera "ankare " tills dom erhållit PUT varefter resten av deras familjer översvämmar Sverige ! Min försynta undran är varför kommer det bara unga "män " inga unga kvinnor hör man talas om , var är dom ? Är det det måhända fler som undrat över denna sak ?Mvh S-E Karlsson .

2009-03-09 @ 07:43:14
Postat av: Niklas

Varför har många karlar i övre poster ingen haka.. ? har sett det i riktiga livet där har det funnits några sådana . Kan det vara en dominerande familj med makthunger som driver sina småhakade ungar att försöka med nån cp-ig härskarteknik och tvingar sig in lite överallt..? tanke bara

2009-03-09 @ 23:06:59
Postat av: Niklas

Å andra sidan så har jag varit politiskt involverad i muff i några år. Där fick jag höra i seminarium av en äldre moderater att moderaterna höll på att dö ut för att moderaterna bara var en massa äldre gubbar med pengar "företag, och givetvis inga tanter. Den nya generationen vill annat, var tvungen att finna nya vägar såklart annars var de "vi" rätt döda. Ungefär som SD.

2009-03-09 @ 23:12:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0