KURT LUNDGRENS MINNESFOND

Kurt Lundgrens begravning äger rum den 3 april. De som tänkt vissa sin uppskattning för Kurt uppmanas att istället för blommor tänka på "Kurt Lundgrens minnesfond till gagn för det fria ordet".

Handelsbanken 6701-763199982


Kommentarer
Postat av: InfoDET FRIA ORDET FÖR SOMLIGA, OFRIA FÖR ANDRASka en sådan minnesfond behövas, tänker nog somliga. I det demokratiska Sverige är väl ordet fritt för alla i alla sammanhang. Yttrandefrihet finns ju inskriven i lagen. Eller är en sådan minnesfond just nu mer befogad än någonsin?KUPPEN MOT SDI de muntliga presentationerna av dagens program av Kaliber (P1 13.00) målar Sveriges radio upp en hotfull bild: En reporter, avlönad av Kaliber, har under falsk flagg följt Sverigedemokraterna inifrån och kunnat konstatera, att rasistiska och främlingsfientliga uttalanden förekommit på en stor mängd av partiets sammankomster. En bild av ett våldsbenäget hatparti, dags att förbjuda, målas upp.Presentationen av programmet på Sveriges radios hemsida lyder idag bl.a. så här:”Reportern blev i januari avslöjad och då bestulen på sin väska med den dolda kameran. Händelsen polisanmäldes och rubricerades som misstänkt rån alternativt stöld. Den 27 februari lades förundersökningen ned av åklagaren. Motiveringen löd att brott ej kan styrkas.”I den ena meningen skriver Sveriges radio alltså utan förbehåll, att reportern blev BESTULEN. I nästa mening bekräftar samma folkägda företag, att hon INTE blivit bestulen eller rånad. En sådan uppenbar glidning och inkonsekvens bekymrar naturligtvis inte Kaliber-redaktionen. Eftersom dess enda syfte är att skada och misstänkliggöra.Det skulle vara intressant att under lögnaktiga förespeglingar få följa och i hemlighet filma denna redaktions egna möten och privatsamtal under någon säsong. Och att sedan få redovisa resultatet offentligt efter eget godtycke. Naturligtvis är detta otänkbart. Lika otänkbart som att Kaliber skulle nästla sig in med dolda mikrofoner hos SSU, AFA, Expo, Hamas i Sverige, Grön ungdom, KU osv.Sara Klinghoffer heter en redaktionsmedlem, hemlig insatsledare under kuppen mot Sverigedemokraterna. Om henne meddelar SR, att hon 2006 belönades med Grävande journalisters arbetsledarpris. Och att hon och hennes redaktion just nu nominerats till priset Guldspaden. Finns inget mer att säga?2007 var Klinghoffer och Kaliber drivande vid det s.k. Baggershusavslöjandet: ”De hade buggade bevis på rasismen. Papper på att killarna varit inlåsta. Övertygande vittnesmål om övervåld och blodspillan. Ändå slog den igenom, fyra månader efter avslöjandet: rapporten. ´Länsstyrelsens granskning av Baggershus är nu klar. Det finns inga belägg för våld och rasism på hemmet.´

En statlig dementi.”Den här gången uttalade sig Klinghoffer på följande sofistikerade sätt: ”Sanna Klinghoffer menar att övrig massmedia bidrog till att föra ut länsstyrelsens bild. Den likgiltighet inför ämnet som andra journalister visade är, anser hon, ett bekymmer för grävredaktioner. - Vi hade hoppats att andra medier skulle ta vid, säger hon. Det var ju fan i mig en skandal. Barn blev slagna, kränkta, kallade för negerbollar.”Ovanstående och resten finns egendomligt nog att läsa här:

http://www.fgj.se/grav/Start09/08Graumlvtidningen/GraumlvtidningenMotattacken/tabid/86/Default.aspx

2009-03-29 @ 08:23:54
Postat av: Hr Fökk

TV 4 "reportern" spydde på nyhetsmorgon också upp infiltrationen av SD i samma andetag som hon beskrev Joef Fritzels eskapader. Mycket charmerande!

2009-03-29 @ 09:19:23
Postat av: Hr Fökk

Tillägg!Jag dubblar insatsen till "Kurt Lundgrens minnesfond till gagn för det fria ordet".

2009-03-29 @ 09:31:29
Postat av: Per-Erik

Jag anknyter till kommentaren av Info.Från SVT 2009-03-29:

”Kaliber har låtit tre medarbetare bli medlemmar i Sverigedemokraterna i Stockholm, Göteborg och Skåne. Vid en tredjedel av ett 30-tal möten man deltog i förekom rasistiska eller främlingsfientliga uttalanden."Två av mullvadarna avslöjade:

Caroline Stenman i Göteborg

Therese i Lidingö

??? i Skåne. Någon som vet?Främlingsfientlig och rasistisk innebär, enligt Kaliber och övriga massmedias nya tolkning, en beteckning på personer med en sund kritik och en synnerligen berättigad oro över konsekvenserna av den förda massinvandringspolitiken.Radioprogrammet Kaliber är ett otrevligt inslag i svensk massmedia, där saklighet och seriositet oftast medvetet negligeras i jakten på sensationella utspel. Redaktionen har den här gången tagit som sin uppgift att med hjälp av infiltration i kombination med provokation åstadkomma starkt vinklade ihopklippta inslag, för att ge en lögnaktig bild av Sverigedemokraterna och alla oss som vill värna om vårt fosterland.Det enda glädjande med denna typ av inslag från Kaliber är, att folk i allmänhet inser deras absurda och desperata försök till ren smutskastning och att man genom sitt agerande gräver både sig själv och SR allt längre ner i sin egen inskränkta dynghög!

2009-03-29 @ 10:51:39
Postat av: Nisse

Angående Sveriges Radios avslöjande om att "främlingsfientliga åsikter fortfarande florerar" inom SD. Sveriges Radio har alltså infiltrerat SD under ett halvår eller mer med möjlighet att prata med och spela in hundratals medlemmar och resultatet blev detta: http://www.kvp.se/Nyheter/1.1515357/hemliga-inspelningarnaNio stycken citat varav ett handlar om hundar. Slutsatsen ut av detta från den alltid lika partiska och oobjektiva mediakåren blir givetvis att SD är ett rasistiskt parti.

2009-03-29 @ 12:11:29
Postat av: Knegarn

Jag såg på TV 4 nu på morgonen där de berättade om sitt scoop och spelade upp uttalanden där sverigedemokrater sade (om invandrare):

de inte vill betala skatt

att de kommer hit för att jobba svart

* att de är mer barbariska.Alla tre uttalandena är den bästa reklam SD kan få! Här säger man som det är och försöker inte bortförklara det. Alla VET ju att det är på detta viset!Sådant är inget som SD centralt skall förneka. Det blir bara fel. Möjligen skall man nyansera det hela och säga att sådana uttalanden skall de som känner sig träffade ta åt sig av. Övriga kan vara lugna.

2009-03-29 @ 12:12:15
Postat av: natasha

Att skicka infiltratörer hit och dit, som raporterar om de "felaktiga" stämmningar och uttalanden, leder tankarna direkt till den stalinistiska Sovjet. Infiltratörerna fanns överallt och de närmanste grannarna och kollegerna förtalade och avgav varandra. Det faktum att denna avskyvärda metod tillämpas i Sverige med de flestas samtycke och godkännande vittnar bara om den totalitära klimat som råder i Sverige.Jag stödjer helhjärtat Kurt Lundgrens minnesfond som står för det fria ordet!2009-03-29 @ 12:58:08
Postat av: Kalle

Sorry Kurt men detta Kaliber pockar på.Karantänsfrågan: Det är väl inget fel att önska att utomeuropeiska inavandrare sätts i karantän för att se om de bär på några smittsamma sjukdomar som vi inte vill ha in i EU. Till exempel TBC och AIDS.

Kaliber fattar noll. Vilket skitprogram det säger mer om deras politiska tillhörighet som de får framföra fritt i Public Service.Hylla hjältekonung??? Det är absolut inget fel att påminna om ett lands historia och dess konungar. I Andra länder firar man mycket mer med militära parader. Se bara på Ryssland som hyllar sin Lenin i ett mauseleum. Och så gnäller Kaliber om att en hjältekonung hyllas. Vilket nedköp av Kaliber!!!Kaliber lever utanför verkligheten. De tycker det är skandalöst om en människa uttrycker sin förtvivlan över vart sverige är på väg. Är det kaliber som ställer agendan om vad som får sägas på "gator och torg"??? Kaliber lever i en rödskimrande värld.Främlingsfientliget: Vad är det för fel att värna om sitt eget land. Se på våra grannländer som var ockuperade under 2 världsktiget och hur försiktiga de är när det gäller en ny ockupation av invandrare istället. Kaliber borde istället kolla riktigt noga hur mycket invandringen kostar svenska skattebetalare.Kaliber tycker det är fel med BevaraSverigeSvenskt.

(BSS). Kaliber borde göra en undersökning om istället Bevara Norge Norskt, Bevara Finland Finländskt eller Bevara Danmark Danskt istället. Skulle vara kul med en sådan redovisning. Kaliber är tydligen emot att älska sitt fosterland. Det är fult för dem helt enkelt.Våldtäcktsfågan. Så länge media mörkar om våldtäcktsmännens ursprung så borde ett publik service program som Kaliber redovisa OCENSURERADE

Fakta om dessa utländska våldtäcktsmän. kaliber endast vidarebefordrar felaktiga fakta som de i långa loppet gör till "sanningar".

Mycket dålig research av Kaliber och de förlorar därför sin trovärdighet.Somaliefrågan. En fader tänkte riva ut sitt golv om sonen tog hem sin somaliske kompis. Det ansåg Kaliber vara rasistiskt. Vad är då muslimernas krav på att orena polishundar skall tvingas bära hundskor när de genomsöker muslimska hem??? Muslimernas krav är är då rasistiskt enligt Kalibers tänkande!!!Tycker att Kaliber är ett icke trovärdigt publicservice radioprogram. Låt inte Kaliber "släta ut" Sd till ett åttonde systerparti tillsammans med riksdagspartierna.Rösta på SD både i EUvalet och Riksdagsvalet.

2009-03-29 @ 14:53:55
Postat av: Info

KALIBER M.M.Knappt hade Sveriges radios demoniseringsprogram idag av Sverigedemokraterna, Kaliber, slutat (ca 13.35) förrän P4 fortsatte förföljelsen:”På söndagarna sänder P4 Extra från Göteborg, 14.03-15.00 med Erik Blix som programledare. Veckans program följer upp P1 Kalibers granskning av Sverigedemokraterna.”Inkallad Sd-expert var – ja, vem tror ni? Sveriges radio har alltid haft en eller ett par Sd-hatare knutna till sina sändningar att kalla in vid behov (oftast i program som Morgonekot och Studio Ett). Från början var naturligtvis Expo-redaktören Stieg Larsson självskriven. Efter dennes död inkallades med jämna mellanrum näste Expo-redaktör, Richard Slätt. Efter Slätt (som nu är TV-producent) de gamla pålitliga, tidigare mera tillfälliga experterna Anna-Lena Lodenius och Marie Demker.Ingen som känner till Sveriges radio blev därför förvånad, när det idag återigen var just ”statsvetaren” och vänstergängaren Marie Demkers tur att förklara Sverigedemokraternas politik för lyssnarna.Det var Demker, som häromåret ville avskaffa nationaldagen. Den svenska, alltså. Inga andra.Obs. för övrigt, att dagens Kaliber-program i P1, ”första delen”, sänds i repris första gången redan kl. 19.03 idag och att därpå följer YTTERLIGARE TVÅ fortsättningsprogram. I dagens reguljära nyhetssändningar utgör Sverigedemokraternas främlingsfientlighet och dubbla budskap likaså ett huvudtema.

2009-03-29 @ 14:57:50
Postat av: Nybropensionär B Nilsson

Skall med glädje bidra till Kurts minnesfond som tack för hans kåserier och opolitiska citat!Om infiltratörerna från SR-Kaliber gentemot SD och SDU kan man bara tycka "PATETISKT".Har inte dom förstått vad gemene man pratar om när det gäller dagens snedvridna invandrarpolitik.Om dom tror att dom kommer med något sensationellt genom detta reportage så har dom "pissat i det blå skåpet".Dessa synpunkter som dom försöker misskreditera SD med är synpunkter som dagligen diskuteras på arbetsplatser och köksbord i hela vårt avlånga land.Det vore bättre om ni Wallraffade ute bland arbetare,pensionärer och dom som kommer att bli arbetslösa, mycket på grund av eran vansinniga inställning till invandringen.Då skulle ni verkligen ha något att komma med, men det skulle ni aldrig gå ut i media med för det skulle vara ett sådant nederlag för er att svenska folket tycker så tvärt emot vad era såkallade låtsasåsikter är!MVH. Humanist men inte Naivist!!

2009-03-29 @ 15:04:52
Postat av: Sverigebesöket

Och varför infiltrerar inte Sveriges Radio t ex Syndikalisterna?Dessvärre är det så att vänstern, och i synnerhet extremvänstern, har fribrev på allt vad granskning heter i svenska media.Det finns dock färre undantag som någon gång dristar sig till att beskriva verkligheten.Så har kan man i dagens Svenska Dagblad läsa om att ombudsmannen i SAC hjälper illegala invandrare med falska adresser. Givetvis mot betalning och givetvis mot anslutning till hans fackförening.Men, som sagt sådana ämnen grävs det inte i på Sveriges Radio.Tvärt om är Sveriges Radio en kamporganisation för kommunisterna och de illegala flyktingarna utnyttjas skändligt av kommunisterna.Tänk så skändligt.

2009-03-29 @ 15:13:34
Postat av: Erik i Lund

Vill någon tala om vilka som leder fonden ?

2009-03-30 @ 11:52:06
Postat av: Ronny

Givetvis skall en förkämpe för det fria ordet, Kurt Lundgren, alltid minnas! Saknaden är enormt stor, då hans blogg var en mycket bra värdemätare, på allmogens tankar och åsikter. Måtte dom patetiska PK skribenterna i dom stora "drakarna", känna en djup avundsjuka, vilket dom säkert gör. Ingen kommer att sakna dessa fega politiska medlöpare. Har aldrig hört så mycket saknad från vänner och bekanta, som Kurt´s bortgång har orsakat. Vi kommer alltid att minnas Kurt........

2009-03-31 @ 12:05:09
Postat av: Mufflon

Innan jag ger en gåva så skulle jag också vilja veta litet mer om fonden. Finns det en närmare presentation om dess syfte och vem som står bakom den?Jag har inte tittat i pappersversionerna av Öland-Kalmartraktens tidningar på länge. Har fonden och kontonumret nämnts i en dödsannons?

2009-03-31 @ 17:07:13
Postat av: Mufflon

Dödsannonsen är upplagd på Kurts blogg nu, http://kurtlundgren.webblogg.se/ , och fonden står omskriven.

2009-04-01 @ 15:06:56
Postat av: Allan

Jag sitter här och vill slänga in en slant på Kurts fond, men även jag känner också att jag vill veta mer om fonden först. vem förvaltar den och hur ska den användas? Berätta mer, och jag är med!

2009-04-04 @ 21:12:00
Postat av: Thoralf A

Jag har pratat med Lotte Lundgren som är Kurts dotter. Minnesfonden kommer att skötas i huvudsak av henne till minne av sin far och i hans anda. Inga administrativa kostnader skall finnas.Hon kunde tänka sig att belöningar/uppmuntran till personer som gör goda journalistiska insatser eller personer som jobbar/engagerar sig för din lilla människan mot byråkraterna och myndigheterna och lyckas. Men hon kunde också tänka sig att ge bidrag till historiska/kulturella gärningar med anknytning till Öland med tanke på Kurts intresse för vår historia.

Så jag tror ingen behöver vara orolig för att pengarna inte kommer att användas på ett förnuftigt sätt.

Hon tänkte också redovisa hur mycket pengar söm skänkts till minnesfonden i Ölandsbladet som är hennes nya arbetsplats då hon lämnat Barometern.

2009-04-04 @ 22:21:55
URL: http://thoralf.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0