396 MÅNADER TILL PENSIONEN

Eftersom jag har lite koll på vad som händer vid tingsrätten i Kalmar så ser man både de stora men även de små och vardagliga domarna. Oftast skrivs det ju bara om de grövre brotten i media medan andra ärenden bara passerar förbi.

Överklagan av socialtjänstens beslut om bidrag är ganska vanliga vid Länsrätten. I förra veckan avslag Länsrätten en överklagan från en relativt ung (32 år) "flykting" som inte fick försörjningsstöd av socialen. Personen benämns T N i fortsättningen. Här kommer några citat från domen som visar på det ointresse som vissa personer har att göra rätt för sig när de väl fått permanenta uppehållstillstånd.


"Socialnämnden har erbjudit T.N olika insatser för att främja hans introduktion i det svenska samhället. Detta har gjorts i överensstämmelse med hans önskemål. Han har å sin sida inte fullgjort några insatser och till slut finns inga fler insatser att erbjuda honom."


"Arbetsgivaren vill inte ha honom på praktikplatser då han visar ett öppet ointresse av att göra sitt bästa eller av arbetsuppgifterna. Socialnämnden har efter en helhetsbedömning beslutat att avslå T.N ansökan i sin helhet eftersom han har avbrutit praktikplatser, undervisning samt råd och vägledning utan godtagbara skäl."


"Av handlingarna i målet framgår att T.N har varit på ett flertal praktikplatser, men att samtliga placeringar avbrutits med anledning av hög frånvaro och dåligt beteende."


T.N anser å sin sida följande.


"Han upplever att han är motarbetad av socialtjänsten. Han känner att han inte har fått en ärlig chans. Han har mått psykiskt dåligt en längre tid. Socialtjänsten har tvingat honom till diverse praktikplatser som han inte varit med och bestämt om."


"Praktikplatsen var mycket fysiskt krävande. Han fick stå och arbeta med böjd rygg hela tiden. Detta gjorde att han fick väldigt ont i ryggen."


Jag gissar att det stora problemet för T.N är att det är en kvinnlig socialarbetare som är hans "handledare" och det fungerar inte med hans kulturella bakgrund. Tänk att dessa "flyktingar" lär sig hur man skall överklaga socialtjänstens beslut innan man ens kan någon svenska.


T.N har 33 år eller 396 månader kvar till pensionen och vi svenska skattebetalare får nog betala för dessa år och månader, sedan för vi givetvis stå för hans äldre försörjningsstöd också. Att T.N skulle klara av att försörja sig själv är inte sannolikt.


Kommentarer
Postat av: BAW

Självklart så skall hans PUT dras in, om Migrationsverket vägrar så tillsätt en utredning om tjänstefel. Vi skattebetalare borde också få insyn i vad det är för stolpskott somm befolkar nämnda verk.

2009-03-10 @ 08:08:31
Postat av: Nalle i Växjö

Det här inlägget har inte med just detta fall att göra men gäller medias medvetna mörkläggning.Alldeles nyss rapporterade Sveriges Radio Kronoberg om dommen mot en våldtäktsman.

Utförligt berättade man om att våldtäktsmannen och hans fleråriga fängelsestraff

Att våldtäktsmannen efter det fleråriga fängelsestraffet skulle utvisas ( time out) på 5 år, utelämnade man medvetet på grund av att det kanske kan göra någon kriminell grupp upprörda eller ledsnaTänk så annorlunda en nyhetssändning blir när man MEDVETET UTELÄMNAR RELEVANTA FAKTAUrskta att jag skriker, men jag blir så frb.... på våra statliga media som Sveriges RadioDet skulle vara intressant att få höra hur dom resonerar och vem dom ska skydda oss mot.

Kanske mot den hemska verkligheten.

Finns det någon som jobbar inom media och vågar berätta om motivet att ni jobbar på detta sätt?Att ni läser inlägg som detta vet jag men hur kan ni somna på kvällen efter att medvetet styrt vad vanliga hedeliga männskor får veta av Radio och TV.

Det ingår väl inte i erat jobb att politiskt styra vad som ska publicera, eller ????Rädda Sverige 2010!

2009-03-10 @ 08:11:16
Postat av: Skägglös

Mycket bra fråga, varför är det alltid likadant att alla dessa berikare vet EXAKT hur man ska arbeta systemet, men att lära sig Svenska och anpassa sig är ointressant när man väl får betalt pensionering i form av att sitta på en soffa.

Sen för övrigt är det väldigt synd om han. Han fick praktikplats där man faktiskt skulle ARBETA för sina pengar... Vilken diskriminering!!!

2009-03-10 @ 08:34:05
Postat av: Martin Isaksson

Konstigt att det får fortgå såhär?Blir illa berörd över detta.Har lite minnen om hur folk kunde bete sig på socialen i landskrona. tragiskt att de inte lär sig något om hur dessa individer tänkerOm någon känner sig kränkt hela tiden och var de än kommer så är alt fel och de får ingen chans osv osv så kan det ju vara så att det är personen det är fel på ?Låter som om denna person behöver sig en tankeställare och inga bidrag tills han lärt sig lite om jämlikhet och respekt för andra människor.

2009-03-10 @ 09:02:19
Postat av: Hulda

"Arbete" för socialen är inget någon ska ägna sig åt!

Han vil säkert inte kröka på ryggen.

Det han vill är att vi Svenskar ska göra det för honom!

2009-03-10 @ 09:06:55
Postat av: AWSvensson

Svält brukar leda till att man tvingas söka mat.

Man kan ju som man gjort i Tingsryd dra in flitpengen på 41:- /dag för människor med försöjningstöd som vill o kan uträtta något, allt för att arbetsskygga skall matas.

2009-03-10 @ 09:33:25
Postat av: robban

nalle i växjö, det var tydligen lite mer bakom den händelsenforafghanskaflyktingardomdforvaldtakt.html" rel="nofollow">http://www.den-svenske.com/2009-03-09-symbolforafghanskaflyktingardomdforvaldtakt.html2009-03-10 @ 10:07:03
Postat av: Henke

Är det något som jag INTE vill se här så är det länkar till DenSvenske och liknande adresser. Det kommer osvikligen att bita tillbaka i röven på oss allihopa.

2009-03-10 @ 10:27:01
Postat av: Inge Sandén

Återigen har Thoralf träffat huvudet på spiken så att säga.

Det är just sådana händelser som Thoralf belyser som gör att jag som SD-anhängare ser klart och tydligt hur den Svenska massinvandringspolitiken misslyckats.

Vi kan inte byta ut asylmottagning mot asylinsläpp.

På g.a.att så göres får vi in all världens slödder,som bara är ute efter det välstånd som vi arbetare,tjänstemän och duktiga företagsledare skapat de sista hundra åren.

Om detta missbruk får fortsätta några år till går vi alla under.

Lyckliga är dom som inte ser förfallet.

Vi som ser,knyter näven i byxfickan och hoppas på en förändring 2010.

Rädda Sverige från undergång Rösta SD 2010.

2009-03-10 @ 11:07:19
Postat av: lee

Monas sahlins pensionsräddare!!vilken resurs..

2009-03-10 @ 12:29:43
Postat av: Martin isaksson

@ henke

håller med

2009-03-10 @ 13:15:21
Postat av: Martin Isaksson

de svenskar som beter sig på detta sätt brukar bli hemlösa rätt så fort och utan pengar.men här verkar det kunna fortsätta i oändlighet

2009-03-10 @ 13:17:51
Postat av: robban

tja trodde informationen på sidan var av värde men tydligen inte för ni lär ju inte se den i någon vanlig källa fan ni börjar bli så rädda vad folk tycker om SD att ni faller i fållan själva.grattis henke

2009-03-10 @ 13:19:35
Postat av: Martin Isaksson

tro mig vi letar upp det själva.sen snart så kommer operation smutskastning igång mot SD destonärmare valen vi kommer.

2009-03-10 @ 13:59:20
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

I boken " Från bidrag till arbete i Michigan och Wisconsin " av Benny Carlson skriver författaren om araber i Detroitområdet. En arabisk arbetsförmedlare som heter Najwa Hadous säger att de har haft problem med människor som har varit i Sverige eller hört talas om Sverige och som undrar varför man måste arbeta i USA när man inte behöver det i Sverige. Tycker detta säger allt.

2009-03-10 @ 15:31:13
Postat av: Kalle

Denne Tn är inte ett dugg intresserad av att flyta in i det svenska samhället. Han är bara intresserad av svensk förtidspension så han kan flytta hem till sitt hemland och få pengarna ditskickade så han får livstidsförsörjning av svenska skattebetalare.Han får då också möjlighet att skryta för sina hemlandskompisar om de dumma kristna svenska idioterna som skämker honom pengar utan att göra något för dem.Fy fasiken för svenska riksdagsmän som skänker bort det svenska välståndet till dem som inte skall ha ett endaste rött öre av svenska skattebetalare.TN och riksdagsmännen skall ha en stor fet spark i häcken.2009-03-10 @ 15:32:38
Postat av: Stefan K

Då pk-pressen gärna döljer och förnekar dylika händelser är Internet en utmärkt källa för nyhets- och faktatörstande personer, men jag orkar snart inte läsa om flyktingar/invandrare som inget vill, inget gör, utan bara ställer krav. Om denna 33-åring inte vill anpassa sig till ett liv i Sverige där självförsörjning är ett krav för dom som kan, finns bara en utväg och det är närmaste vägen ut ur landet.

2009-03-10 @ 15:56:56
Postat av: Martin Isaksson

@ ThoralfVad var domen fick han pengar eller inte är det en dom så är det allmänna handlingar så då är det fritt att lägga ut namn.Låt mig gissa han heter inte Tore.Nilsson haha.

2009-03-10 @ 15:59:14
Postat av: Sverigebesöket

”Om detta missbruk får fortsätta några år till går vi alla under, skriver Inge Sandén, och åsyftar då de fruktansvärda konsekvenserna av invandringspolitiken.Kan bara hålla med och erinra om ett exempel ur historien: drömlandet Argentina - Ja Argentina sågs på sin tid som ett drömland där alla hade det mycket bra och på sikt skulle alla få det ännu mycket bättre.

Men så började politikerna att laborera med ekonomin så att nu finns det till och med folk från Argentina som ”flyr” till bidragssverige.

Så det kan gå alldeles åt pipan även här i Sverige.

För övrigt håller politikerna redan nu på med att skriva ned kronan så att främst pensionärernas besparingarna urholkas ännu mer.Statsskulden urholkas nu i motsvarande grad och politikerna kan fortsätta att leka jultomte i förhållande till arbetsskygga från hela jordklotet.

Men när förtroendet för en valuta urholkas så är det ofta nära till ekonomisk kollaps.

2009-03-10 @ 16:34:25
Postat av: Carl

bidragsregnet beror nog på att nitiska Etniska Svenskar som nästlats sig in i kommuner och landsting och alla politikernivåer- dessa gillar att sätta dit folk och särskilt andra etniska Svenskar. samtidigt som de inte vågar annat än att lyda utlänningar dels för deras chefer styrs uppifrån och dels vet dom att folk från krig och andra kulturer är vana med att hota sig fram. kvar blir de personer som står med mössan i hand och byggt upp Sverige med skatten som nu blir nedtryggta när de inte betalar välfärden längre. vad skall rötäggen nu få lön från när skatteintäkterna sinar??????

2009-03-10 @ 16:43:14
Postat av: Anonym

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4610494.ab

Ja hon har ju fått pengar från annat håll. Så vad gnäller hon om? Eller ska det ses mellan fingrarn på detta ensskilda fall?

2009-03-10 @ 17:01:52
Postat av: Robb@n Borlänge

lite statistik på hur många som fått förtidspension och sen flyttat hem som kungar skulle vara trevligt att se, kan tänka mig att det är vad T.N har i kikaren

för med put och pengar på banken så glömmer man lätt bort att man var mordhotad och dömd till döden,livstid i fängelse och allt annat dom har som argument innan put är utdelat.

2009-03-10 @ 17:47:42
Postat av: Sverigebesöket

Kanske Robban har rätt, kanske är vi utsatta för rena rama utsugningen från folk som först säger sig vara förföljda i sitt land men snart flyttar hem till samma land med en diger förtidspension.Jag tror att Robban är inne på rätt spår och att det därför gäller att informera det svenska folket - att ta debatten, som sossarna säger, men aldrig vågar när det verkligen gäller.

2009-03-10 @ 18:29:40
Postat av: Sverigebesöket

Är detta klokt? Ja, jag menar rekryteringen enligt länken, Man ber om URSÄKT för att det finns svenskar i SVENSKA myndigheter.Är detta inte vanvett??

Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

T N har tydligen överklagat socialtjänstens beslut och kan det vara sant att det är invandraservice som hjälp han? Och vem arbetar inte där om skinkmackan himself. Långsökt, ja döm själv.

2009-03-10 @ 19:17:43
Postat av: Stefan A

Allt snack och bla..bla..bla om utanförskap mm. faller platt till marken, när man ser vilka resurser som läggs ned på vissa för att få in dessa i arbetslivet, inget det skrivs om i fulmedia.

2009-03-10 @ 19:38:03
Postat av: Sverigebesöket

@ Lars Rosén SD Kalmar,Vem är skinkmackan?

2009-03-10 @ 19:49:11
Postat av: FreeBird

*** lite statistik på hur många som fått förtidspension och sen flyttat hem som kungar skulle vara trevligt att se, kan tänka mig att det är vad T.N har i kikarenVisst har du 100% rätt. Vill bara påpeka att i flera europeiska länder (Österrike, Holland, Tjeckien, som jag vet) får du sjukpenning, socialhjälp, sjukpension bara om du vistas i landet, dvs. inga semestrar i utlandet. Man fick en fingervisning om problemet, när Israel gick till Libanon. Det var många ”svenskar” med olika former av arbetsfri försörjning som plötsligt krävde att få hjälp med resan till Sverige.2009-03-10 @ 19:52:19
URL: http://www.thereligionofpeace.com/
Postat av: Sverigebesöket

För vänsterpartiet och miljöpartiet är våld det enda rätta och därför ärett avståndsatagande från våld en styggelse för dessa betalda av Moskva huliganer: Så säger dom”Vi vill härmed reservera oss mot passusen ”eller tillgriper skadegörelse”. Man kan inte i varje läge fördöma skadegörelse, enligt vår uppfattning ”

2009-03-10 @ 20:11:07
Postat av: Jonas Franzen

Det är väl klart att T.N. inte ska ha statliga eller kommunala pengar. Det har ju domstolen nu fastslagit. Så jag förstår inte vad problemet är. Jag förstår inte hur Thoralf kan tolka utslaget som att skattebetalare kommer att ge han försörjning där domstolen sagt nej. Skum logik. Eller snarare brist på logik.Försök inte tro att det är är ett fenomen endbart för invandrare. Det finns flera svenskar som agerar på samma usla sätt som T.N. Varken T.N. eller de svenska arbetssmitarna ska få skattepengar.PS. Hoppas du skriver nåt om Barometerns artikel angående Fanerdun idag Thorald. Tydligen har kommunen skött sig bra... OCH tjänat pengar på Fanerdun-affären.

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/ratt-att-satsa-pa-fanerdun(1201211).gm

2009-03-10 @ 20:18:55
Postat av: Robb@n Borlänge

Minns med fasa Uppdrag granskning (tror jag det var)

med sonen som plockade ut sin mammas pension i flera år efter hon dött, och när dom var han på spåret så hade han ingen aning om att hon var död och begraven för länge sedan, och inte ens när dom visade en video film från begravnings tåget genom byn där han själv bar korset längst fram i ledet ville han kännas vid hennes död utan blånekade allt! så nästa fundering gäller,,, hur många av dom som har pension från Sverige är det som lever överhuvudtaget ?

2009-03-10 @ 20:21:42
Postat av: Martin Isaksson

@ jonas franzenursäkta lilla mig men hur kan du få den artikeln till att de tjänat på detta ? är inte den utredningen lite partisk? kommunens revisorer ? kan de var lite partiska ? inte så lite tror jag.övriga kostnader? hmm 2miljoner till infrastruktur ? vore roligt att se dem skriva lite mera i detalj nu verkar de inte gå in på nåt,2009-03-10 @ 20:50:22
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Skinkmackan är Nazim Malik och har fått det smeknamnet för han anmälde SAS för diskriminering för att dom serverade honom en skinkmacka.Sitter i kommunfullmäktige för S och jobbar på invandraservice. Fått asyl pga förföljelse men kan ändå åka hem till Pakistan varje år. PS som alla andra.

2009-03-10 @ 21:20:50
Postat av: Jonas Franzen

Martin Isaksson. Partiska revisorer? Kul. De har betalt för att leta fel och granska makten så att inga fel begås. Knappast partiska.

... 2 miljoner till infrastruktur? Så du tycker det är förlorade pengar? Vi har en samlat politikerkår i Kalmar som ständigt arbetar för förbättrad infrastruktur och bättre kommunikationer. Knappast bortkastade pengar.

... mer ingående? Revisorer granskar minsta lilla kvitto och minsta lilla mötesprotokoll.

2009-03-10 @ 22:51:06
Postat av: Thoralf A

Jonas FranzenVi har inte sett slutnotan ännu för Fanerdun.Kommunen har sålt mark för ca 21 miljoner kronor.Enligt revisorerna har kommunen haft kostnader på ca 7 miljoner till detta skall läggas Fanerduns skuld på ca 5,5 miljoner kronor till ett kommunalt bolag. Tillsammans ca 12,5 miljoner kronor.

Jag hoppas att du är medveten om att de kostnader som omfattas av de 4,7 miljonerna är i huvudsak externa kostnader. Det vill säga kommunala tjänstemäns arbetstider i Fanerdunprojektet är inte inräknade, de kostnarsförs överhuvudtaget inte på olika projekt. Därför är det mer eller mindre omöjligt att beräkna kommunens kostnader för Fanerdunjippot.

2009-03-10 @ 23:35:24
URL: http://thoralf.se
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Jo det är helt korrekt. Tjänstemännens löner är inte inräknade i kostnaderna. Och visst, det har gått en hel del pengar dit. Men är inte det självklart att en grej som den här får kosta lite? Jag menar om kommunen skulle vägra låta sina tjänstemän satsa på investeringsmöjligheter i kommunen så är vi riktigt fel ute.

... Reflektera över hur mycket pengar kommunen la på att förbereda IKEA. Åtskilliga möten och planeringar innan det ens blev offentligt att IKEA var intresserade. Det kostade mycket mer än Fanerdun. Den stora skillnaden är att IKEA etablerade sig, då är det ok med kostnaden. Precis som revisorerna säger i Barometerns artikel så måste kommunen satsa pengar på etableringsmöjligheter. Jag menar om Fandersun blir verklighet (eller vad det nu kommer heta med nya ägare) så lovar jag att ingen kommer klaga på ett par miljoner i kommunala etableringskostnader. Det kommer ge så mycket mer tillbaks. Man måste våga lite för att vinna.

2009-03-11 @ 07:05:35
Postat av: Thoralf A

Jonas FranzenDet är bra att vi är överens om att alla kostnader inte redovisas. Jag anser däremot att kommunens tjänstemän skall börja redovisa all sin arbetstid för att kommunen skall ha en fullgod uppföljning av t.ex. investeringsprojekt eller andra projekt.

Det hade väl även varit bra att få en redovisning av vad hela IKEA etableringen kostat kommunen.Samtidigt blir det en press på alla kommunanställda om de måste redovisa varje arbetad timme under sin arbetsdag. Vem vet kanske effektiviteten skulle öka på de olika förvaltningarna.

2009-03-11 @ 07:57:47
URL: http://thoralf.se
Postat av: Martin Isaksson

ska bli kul att sen om pengarna kommer den 17mars som de lovade

2009-03-11 @ 08:55:06
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Ja, vi är överens om att alla pengarna inte redovisas. Nej, vi är inte överens om att de borde redovisas. Det skulle bli helt omöjligt.

... Säg att du jobbar på gatukontoret och planerar en ny avfart från E22an till Berga. Ska du då redovisa det som pengar för IKEA? För allmän upprustning av infrastrukturen? För Fanderdun? För ... osv. Det skulle vara helt omöjligt. Eller säg att Kommunens tjänstemän arbetar med att hjälpa Kalmar flygplats att expandera. Skulle det vara för Fanderdun? Eller turistnäringen? Eller ...

... Sedan har vi intäkter som genereras av etableringar. De redovisas inte heller. Ska vi räkna på samtliga utgifter för IKEA bör vi kanske räkna samtliga intäkter också, eller? Då får vi uppskatta hur många som kommer till Kalmar från grannkommuner och köper mat, bensin osv i Kalmar. Dessa skatteintäkter går ju delvis till oss. Eller varför inte all IKEAs personals inkomstskatter som kommunen får in.

2009-03-11 @ 13:53:40
Postat av: Thoralf A

Jonas FranzenJobbar eller studerar du? Om du jobbar, i vilken bransch jobbar du?Ditt svar är mycket märkligt.

2009-03-11 @ 15:54:31
URL: http://thoralf.se
Postat av: Janne

"Säg att du jobbar på gatukontoret och planerar en ny avfart från E22an till Berga. Ska du då redovisa det som pengar för IKEA? För allmän upprustning av infrastrukturen? För Fanderdun? För ... osv. Det skulle vara helt omöjligt."

Fullt möjligt! Självklart!! Hur skulle man annars kunna göra en kostnadsuppföljning??

Så har jag jobbat hela mitt liv. Nedlagd arbetstid tidskrivs på det projekt man arbetar på för tillfället.

Men då kanske det syns för tydligt hur mycket spilltid som presteras på kommunen ? Om varje timme ska tidskrivas??

En misstanke bara.

2009-03-11 @ 16:38:41
Postat av: Tore

Bidrag, Thoralf! Sossebidrag...

2009-03-11 @ 19:02:04
URL: http://http
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Jag studerar. Men har jobbat 10 år innan jag började studera. Varför tycker du mitt svar är konstigt?Janne. I många yrken och områden kan det absolut vara möjligt att skilja på arbetstid och arbetstid. Men i det här fallet är det kommunala investeringar som påverkar många områden. Då blir det värre.

2009-03-11 @ 22:53:15
Postat av: Thoralf A

Jonas Franzen"Säg att du jobbar på gatukontoret och planerar en ny avfart från E22an till Berga. Ska du då redovisa det som pengar för IKEA? För allmän upprustning av infrastrukturen? För Fanderdun?"Givetvis skall du redovisa tiden för det projekt du jobbar med, alltså "Avfart E22"."Eller säg att Kommunens tjänstemän arbetar med att hjälpa Kalmar flygplats att expandera. Skulle det vara för Fanderdun? Eller turistnäringen?"Samma sak även här, tiden skall redovisas på projekt "Expansion Kalmar flygplats". Inga konstigheter utan väldigt lätt att summera arbetstid och kostnader för projektet.När det sedan gäller intäkter i t.ex. fallet med IKEA så är det inte relevant när det gäller kostnaderna för ett projekt. Det är däremot något man överväger innan man tar beslut om att genomföra ett projekt.2009-03-11 @ 23:09:55
URL: http://thoralf.se
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Precis. Du redovisar det som "Avfart 22". Då hamnar det i rätt projekt. Men när du sedan ska räkna in kostnaderna för en etablering så kan du ju inte ta med den här kostnaden då. För då måste du ju ta med den kostnaden i alla etableringar i samma område. Då räknas pengarna flera gånger och du får felaktiga siffror.

... Är inte inkomsterna relevanta? Nu får du förklara dig lite igen. Du menar alltså att endast kostnaderna är relevanta? Menar du att ökade kostnader inte kan motiveras med hjälp av kraftig ökade intäkter?

2009-03-12 @ 07:16:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0