MAIL FRÅN BAROMETERN OCH GEERT WILDERS

Hej,

Ditt blogginlägg om boendet i Smedby är blockerat från Barometern.se eftersom att det ger felaktig en bild av hur reportern jobbat.
Har du frågor angående detta, kontakta webbchefen Peter Sigfridsson på 0480- 592 12 eller på [email protected]

Hälsar Jonatan Holgersson Barometern.se

Kalmars pravda, Barometern censurer friskt och godtyckligt!

============================================================

GEERT WILDERS OCH WAFA SULTAN I KÖPENHAMN IDAG.Läs mer på Snaphanen.

När skall dessa personer besöka Sverige och intervjuas av SVT?
I dagens Sverige och med dess pk-media är det med stor sannolikhet en omöjlighet. Vem skall bli först att bjuda in Geert Wilders till Sverige?

Se intervjun i DR 2


 

Kommentarer
Postat av: Anonym

De har väl kankse gått samma kurs som Dragan Klaric?

2009-06-14 @ 20:00:46
Postat av: Rättvis

Så här står det på Thoralfs blogg om Barometern:

”Det märkliga är att denne affärsinnehavare inte har samma problem med snatteri, inbrott och skadegörelse.

Kan det möjligen bero på att han inte är en etnisk svensk affärsinnehavare?

I så fall kan man ju verkligen fråga sig vem som är rasister i vårt samhälle? Något för journalisterna på Barometern att ta tag i ;-)”Det dröjer inte länge innan Barometern har blockerat Thoralf.Så arbetar vi inte, förtydligar Barometern i ett efterföljande mail.Men snälla Barometern en tidnings uppgift är väl att granska - och vad tror man på Barometern att läsarna betalar för?

2009-06-14 @ 20:17:43
Postat av: Nalle i Växjö

Bra artikel om Censur på Sydsvenskan.

Stämmer även på andra tidningar både i Sverige, Nordkorea, och före detta Östtyskland

Postat av: Kalle

Snälla Barometern.ALL text kan tolkas på olika sätt. Nästa gång ni skriver om Snedby så skicka med en bruksanvisning om hur Barometerns text skall tolkas eller instruera den skrivande reporter hur det skall göras på ett bättre sätt.Demokrati bygger på olika uppfattningar och då ingår det skrivna ordet.Jonathan Holgersson du är en feg och rutten journalist som inte tillåter olika eller andra åsikter om den text som publiceras i Barometern.Du är med andra ord det "Fia Ordets" diktator som är gömd bakom tidningens tangentbord.Du menar med bortagandet av Thoralfs text att dina texter inte håller för en kritisk granskning.Behandlar du alla kommunpolitiker på samma sätt.Vi i sverige lever i en Demokrati, glöm inte det, snälla.

2009-06-14 @ 20:54:10
Postat av: Blackfootnation

Får man ett sånt mail från dagens PK-media, kan man lugnt luta sig tillbaka och inse att man kommit oerhört nära sanningen.

Den sanning som de allra flesta som bor i vårt land kan enas om.

Den sanningen gäller inte enbart svenskar utan även de med svenskt medborgarskap och andra invandrare.Det är framför allt vänstergrupperingar, vissa journalister, alla chefsredaktörer och officiellt sett alla riksdagspartier som inte förmår att se hur det faktiskt ser ut.

Självklart gör dom det, men dom är lika mycket hycklare som alkoholister som är fast i sitt missbruk.

Varje dag vill dom sluta dricka, varje dag dricker dom, missbruket konsumerar dem. Dom ljuger för att behålla det och hatar att inte missbruket försvinner.

Dom är fast i ett helvete.

2009-06-14 @ 21:13:21
Postat av: Smålandskonsulten

Nu säger jag upp min prenumeration på PravdaBarome-

tern. Ett bättre alternativ är nog Ölandsbladet, tis,tors o lör och Kalmar Läns Tidn. fredagar. Dom

tycks inte vara lika snett vridna åt Pk-vänstern.

Förresten, skåningarna har liknande problem med

Sydsvenskan. I övrigt räcker det att läsa Din blogg

samt Fria Nyheter.

2009-06-14 @ 23:00:57
Postat av: Skånepåg

Efter att ha läst igenom den danska texten på Snapphanen, fastnade jag för följande uttalande från Wafa Sultan och då i synnerhet hennes "slutkläm". Här en snabböversättning från den danska artikeln:"Wafa Sultan är säkert bekant för många från de berömda inslagen i Al-Jazeera där hon på rungande arabiska "läser texten" för religiösa - och mållösa - mörka män. Inget tvivel om att hon är ett av våra mycket starka kort, eftersom hon som "avfälling" och med en autentisk etnisk bakgrund kan säga saker som vi tvekar att säga. De "goda och anständiga" klarar detta obehagliga dilemma genom att ignorera henne, i vart fall är uppmärksamheten som tilldelas henne mycket mindre än den som t.ex. tilldelas Geert Wilders - och hon gav också sitt stöd till samma Wilders några meter från henne. Det finns inget vacklande eller osäkerhet hos henne: "Islam måste besegras." Starka ord från en stark och modig kvinna som gör stort intryck på den närvarande publiken.Hon riktar också uppmärksamhet på ett svårt spörsmål: Den "sugar coated" översättningen av koranen till västerländska språk, och som inte förmedlar hela det grundläggande aggressiva budskapet."

2009-06-14 @ 23:45:57
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Bra Thor-Alf in med mailen från BAROMTERN KALMAR.I Thor-Alf blogginlägg finns möjligheten att nå Dansk press.En Svensk EN Donna från Malmö har tagit den möjligheten.

INGEN MERA PÅ DENNA BLOGGEN SOM ÄR SUGEN?Möjligheten kanske är en liten vink från THOR-ALF.?Finns det inga taggade Sveigedemokrater med skriv- data -INTERNET KUNSKAPER PÅ DENNA BLOGGEN ?Hur många läsare har tagit chansen att skriva lite om läget i Sverige framför allt då pressen censurening samt vinkling av invadrarområden tex SMEDBY I KALMAR.Låt DANSKARNA BEDÖMMA Ia Sellerbergs artikel kontra Thor-Alfs beskrivning.Ett bra uppslag är således Barometerns rappoteringom om läget i Smedby tex.Med åtföljande mail

från Jonathan Holgersson på Baromtern.Låt nu Danskarna få bedömma inläggen själva samt mailet från TIDNINGEN BaromternScanna in bilderna i pappers tidningen samt texter

tillsammans med Thor-Alf inlägg.Givetvis tar du med mailet från JONATHAN HOLGERSSSON BAROMTERN KALMARVem på denna bloggen blir först med att stödja THOR-ALF ALFSSSON för hans Jobb som skattebetalare fritids poitiker bloggskribent.MED ETT INLÄGG PÅ SNAPPHANENS KOMNENTARS SIDA.Skulle det råka bli flera inlägg/kommentarer ang tex Vännäs,gruppvåldtäckten i Ronna Södertälje.Eller ned brända varuhus så skadar det inte.Artiklar om DRAGAN STRIPPKLUB I Barometer, samt EXPRESSEN kommer Danskarna att gilla.Hjälp Dragan lite så kanske du får en RajRaj klubb i närheten där du bor.Glöm för guds skull inte bort charteresorna från Malmö till Irak samt Tobias Billströms raggning av nya invandrare.DANSKT FOLKEPARTI ÄR PÅ HUGGET ANG SAMMA SAK I DANMARK.TIPSA DOM!!!!!!!!!!LÄS FRIA NYHETET , samt STOCKHOLMS FRIA TIDNINGAR.Skriv på temat ut i ena änden in i andra änden med Tobbe Billström.Börja skriv använd ett par timmar av din nattsömn för att stödja Thor-Alf.Samt att se till att SD kommer in i riksdagen kanske

även en bonus effekt på mindre prenumeranter på pk-press blir ett faktum.ANVÄND INTERNET PÅ RÄTT SÄTT.Ps.Skicka en kopia av ditt alster till VERDENS GANG i Norge.

D.s Fremskrittspartiet samt Danskt Folkeparti har höga siffror tack vare en någorlunda fri press.

Ringer det några klockori päronet på dej.2009-06-15 @ 00:06:52
Postat av: Peter, den förste.

Utdrag ur wikipedia om boken: "The Wisdom of Crowds: Why the Many Are Smarter Than the Few...": Se WisdomofCrowds" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/TheWisdomofCrowds"...that a diverse collection of independently-deciding individuals is likely to make certain types of decisions and predictions better than individuals or even experts...". Fritt översatt: ...en brokig blandning av oberoende-beslutande individer kan med stor sannolikhet göra bättre förutsägningar och ta bättre beslut än enskilda individer och experter...Och mina vänner, det är därför demokrati fungerar i praktiken! Men när mer än 50% av medborgarna i en demokrati t.ex. vill ha en begränsad invandring och detta inte avspeglas i politikers beslut, då har denna princip, "The Wisdom of Crowds" sats ur spel och de odemokratiska besluten leder oftast till katastrofala resultat... som vi börjar skönja idag.Förutsättningarna för "The Wisdom of Crowds": these key criteria separate wise crowds from irrational onesDiversity of opinion

Each person should have private information even if it's just an eccentric interpretation of the known facts.

Independence

People's opinions aren't determined by the opinions of those around them.

Decentralization

People are able to specialize and draw on local knowledge.

Aggregation

Some mechanism exists for turning private judgments into a collective decision.Och som avslutning vill jag visa ett exempel på "Diversity of opinion" från ~1983 som Eddie Meduza gjort - Sverige vart É vi på väg: http://www.youtube.com/watch?v=voO-ZU2VOT8Då (~1983) var Eddie Meduza "galen", nu börjar han få rätt!P.S. Pirat Partiet kan slänga sig i väggen, Eddie Meduza var först!

2009-06-15 @ 01:18:22
URL: http://www.youtube.com/watch?v=voO-ZU2VOT8
Postat av: natasha

Gubben o gumman!Vid det här laget bör man nog veta att Thoralf heter Thoralf och inte Thor-Alf!

2009-06-15 @ 02:01:37
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Tack (N)natasha vi skall försöka tänka på det.Skickar med detta mail ETT JÄTTE FÖRLÅT till THORALF.Ett mycket bra politiskt inlägg från dej, med stor genomslags kraft.Stavar du verkligen ditt namn med litet n.Annars är det brukligt med stor bokstav vid förnamn.

I Sverige .Det fick åtminstone vi lära oss skolan .Vi koncenterar oss nu på opinion i våra Nordiska grannländer ,så kanske du natascha kan hjälpa till med påpekande om våra StAevfEl.Vi får ju vara lite försiktiga med vår kritik mot varandra så inte pressen får vatten på sin kvarn.Ang lågutbildade Sverigedemokrater.

Nej Natascha nu ger vi politiskt korrekta journalistr lite att bita i så SD kommer in i riksagen 2010.Ditt inlägg är korrekt men ger ändå en halv skruvmejsel.

2009-06-15 @ 02:16:59
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Nu finns det tre Svenska kommentarer på SnaphanenBla från tre Svenska kvinnor Gumman, är då inräknadImorgon hoppas vi det finns 513 välskrivna kommentarer på Snaphanen.Då gärna från kvinnor som ogillar våldtäckter mer än rättstavning.Samt begriper den politiska skillnaden.Let s rock Natascha.

2009-06-15 @ 02:26:12
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Vi lyckades blanda ihop Snaphanen med en dansk tidning sorry.Tydligen en blogg.Men det finns säkert några Danska tidningar .2009-06-15 @ 03:31:19
Postat av: Anonym

http://sarajasims.blogg.se/

take a look <3

2009-06-15 @ 03:35:15
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Vi lovade i ett tidigare inlägg ,att återkomma till den vi tycker censurerar, samt tar bort möjligheten att kommnetera i Barometern allra mest.Det behövdes inte när vederbörandes mail till THORALF (ok n)Hans namn dök upp här, och det är inte PETER SIGFRIDSSON ,även om han inte är många mm efter.Baromterns reportrar turas om att vara Webbredaktörer i veckorna ,så varför Holgersson hänvisar till Sigfridsson.Han kan väl lämna sitt eget tel löjligt.

Att Ia Sellerverg inte återgivit det faktiska läget i SMEDBY.Det kan en femåring lista ut läs era egna publicerade omdömmen av i NYA SNEDBY boende läsare.Baromtern har för övrigt haft repotage om ett annat boende i en annan kommun Då med skillnaden ,att man bla refererade till samtal med missbrukarna och ortsbefolkning.För ökad förståelse.Men där kanske inte Soc/kommun styr journalisterna, som på redaktionen i Ryggdunkarköping.DÄR VAR SYFTET ATT STÖDJA BOENDET.Det tror iallafall vi.Rubrikerna ang det boendet, kan inte jämföras med det indirekta drevet i bla rubrikform , mot socialt utslagnas boende i SMEDBY .Eller tycker du rubrikerna stödjer dom socialt utslagnas sak. Ta då JONATHAN HOLGERSSON o titta på bilden i Barometern med skattmasen som står o pekar finger, i sin ilska mot boendet på bild i er tidning.Byt sedan ut orden i hennes kritik till zigenare Irakier Somalier,. så kanske du hajjar.

Vad ni håller på med ,i detta fall.Detta är vår ståndpunkt.Däremot så värnar ni ju om dom nya svenskarna i text o bild inga pekande vansinniga kärringar där inte.Sockersöt till o med lite asylvädjan indirekt patetiskt.

Tydligen har man en mera human människosyn på lokalredaktionerna i allafall när det gäller etniska svenskar .Rubrikerna är lite mera förstående mot dom svaga där.På lokalredaktionerna det för övrigt ,är lättare att få in kommentarer, som ej är politiskt korrekta.Givetvis inte lätt men ändå.Ia Sellerbergs artikel är och förblir patetiskt politiskt korrekt.URLÖJLIGDet vet hela Kalmar så kom med något bättre JONATHAN HOLGERSSON.Ditt svar är ju löjligare, än Ia Sellerbergs artikel i PAPPERSTIDNINGEN ,för på nätet vågade ni inte lägga ut den.Men på nätet skall ni hamna var så säker på det.Gå gärna in på Journalistförbundets hemsida där utbildnings kraven för journalsiter berörs.Vilket i sej medför att en del journalister inte är mera journalister än Jönssons katt defakto.Du behöver i princip inte ha någon utbildning. Livets hårda skola? kan räcka.Vilket Gumman o Gubben, mer än väl ser och förstår när man granskar o håller koll på Baromtern i Kalmar.HUR BAROMTERNS CHEFSREDAKTÖR ,SAMT STYRELSE KAN MEDVERKA TILL UPPENBAR VILSELEDANDE JOURNALISTIK, SAMT STYRD DEMOKRATISK DISSKUSSION ÄR O FÖRBLIR EN GÅTA.Det är vår bedömningDetta kan bara leda till att kunder säger upp sina prenumerationer på lite sikt.Framför allt i Smedby o Trekanten.Med dagens INTERNET ,där journalister kan granskas o omskrivas .Skall man nog hålla sej till sanningen.Politisk korrekthet är ett minne blott om 1-2 år.

Då kan det ju vara dumt att springa rätt in i väggen in i det sista.För vem vill bli den siste politiske korrekta idioten på en redaktion någonstans i Sverige.2009-06-15 @ 04:52:26
Postat av: Robin_Shadowes

"Det är framför allt vänstergrupperingar, vissa journalister, alla chefsredaktörer och officiellt sett alla riksdagspartier som inte förmår att se hur det faktiskt ser ut.

Självklart gör dom det, men dom är lika mycket hycklare som alkoholister som är fast i sitt missbruk.

Varje dag vill dom sluta dricka, varje dag dricker dom, missbruket konsumerar dem. Dom ljuger för att behålla det och hatar att inte missbruket försvinner.

Dom är fast i ett helvete."Det var banne mig den bästa liknelse jag läst hittills.Kollade också på Ljugsvenskan och noterade att dom raderat samtliga kommentarer. Dom gillar nog inte att bli jämförda med sovjetiska skitblaskor.

2009-06-15 @ 05:18:53
Postat av: Robin_Shadowes

"Det är framför allt vänstergrupperingar, vissa journalister, alla chefsredaktörer och officiellt sett alla riksdagspartier som inte förmår att se hur det faktiskt ser ut.

Självklart gör dom det, men dom är lika mycket hycklare som alkoholister som är fast i sitt missbruk.

Varje dag vill dom sluta dricka, varje dag dricker dom, missbruket konsumerar dem. Dom ljuger för att behålla det och hatar att inte missbruket försvinner.

Dom är fast i ett helvete."Det var banne mig den bästa liknelse jag läst hittills.Kollade också på Ljugsvenskan och noterade att dom raderat samtliga kommentarer. Dom gillar nog inte att bli jämförda med sovjetiska skräpblaskor.

2009-06-15 @ 05:19:56
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Tidningsredaktioners motiv till att ta bort länkningar, samt kommentarer är en ARBETSMILJÖFRÅGA för journalisterna.Detta svar fick en bloggpappa tillika frilansjournalist,när han konfronterade en stor tidning.Det gällde väl att krysta fram något.Det var väl inte så djävla lätt.När man helt plötsligt skulle försvara galopperande mytomania på redaktionen.När redaktionen väl svarade sa man även att journalisten kan inte svara/försvara sej heller????Har dom inte INTERNET?Att granska o kritisera artiklar o enskilda journalister tillhör en demokrati.Fridlysa staten el som i Sverige vänsterjournalister.Är inget annat än en Socialdemokratisk/Vänster diktatur.Som pågått sedan 1970-talet.Dessa medvetna o omedvetna journalister håller Nationen i ett järngrep 2010 tar det slut.Sossarna är borta från makten nu är det bara resterna av 68 vänstern som skall bort.Detta sker snabbast om du använder INTERNET där går det inte att gömma sej el mörka.Rumänien Sovjet är exempel på diktaturer.Där mördas journalister.För att dom granskar makthavarna.I Sverige som är en (demokratiskt) styrd diktatur av vänster journalister mestadels, har man vänt på det hela ,journalisten är oantastlig vakna Svenssson.Precis som staten är oantastlig för journalistera i diktaturer.Man gömmer sej bakom svensk arbetsmiljölagstiftning.Detta blir bara bättre o bättre.Journalisterna om några borde väl ta emot konstruktiv kritik om någon yrkesgrupp.Hur många företag ,samt privat personer har tidningar slagit sönder ekonomi heder äktenskap för att sälja lösnummer, el för att det passat deras politik.Argumentet med arbetsmiljö väger således mycket lätt ,en direkt lögn inget annat.Likheten med kommunist diktaturenas sätt att argumenteara är otäckt lika.Oj oj vad tunt PK journalisternas grund vilar på.

Detta blir spännande o följa varefter SD plockar politiskt mark.Detta rasar ihop som ett kort hus.ARBETSMILJÖFRÅGA TA DEN OM RÖDLUVAN MED

2009-06-15 @ 06:28:32
Postat av: Anonym

Tips:http://www.sdungdom.se/index.php?action=fullnews&id=70

http://ungsvensk.se/showthread.php?t=5557

2009-06-15 @ 06:28:52
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Mycket bra av SDU att JO-anmäla.Gubben o Gumman håller koll på er med ,på er alldeles egen hemsida.Skriver inget av respekt för er ,ni klarar det mesta framför allt nätet, man behöver bara ägna några timmar åt att titta på sidan.SDU UNGDOMEtt tips till er och alla andra SDU:are begär informations tid snarast på skolor så att JO-anmälningarna kommer in i god tid innan valet precis

som ni gjort i Mönsterås använd demokratin mot diktaturen.För eller senare går proppen ur rejält.Glöm inte att bevaka CENTERPARTIET STENHÅRT med deras linje att öka invandringen upp med det på nätet o i Köpingen.Så kanske Roland Åkesson får sina fiskar varma.

2009-06-15 @ 06:45:44
Postat av: Ingrid

Nu anses det vara kostnaden eller något annat som stoppar ankarbarnen. Dessutom har BLT ändrat kostnaden till en miljon, full fart på de duktiga idioterna m.a.o."Det anses för dyrt och svårt att ordna boende"Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna fick sin vilja igenom.På TV 4 påstås det att ankarbarnen skulle torteras i Kongo!!Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna i samarbete hör väl inte till vanligheterna!http://www.blt.se/nyheter/blekinge/facket-rasar-over-listan-pa-chockbesparingarna(1378801).gm

Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

I dagens nätupplaga av Baromtern i KALMAR.Har man artikelen om senste sifomätningen inför riksdagsvalet 2010 inlagd.Med rubriken Piratpartiet på väg in i riksdagen.

Läser man siffrorna ser man att även Sverigedemokraterna är på väg in siffermässigt.Rubriken torde således vara :Piratpartiet samt Sverigedemokraterna på väg in i riksdagen.Ett bra exempel på hur tidningen Barometern inte återger då i rubrikform uppriktigt vad som artikeln handlar om ,ang dessa tvåpartier.Här bör läsare och prenumeranter vara på sin vakt. Då tidningen enligt vårt förmenande inte återger en korrekt bild av en enkel valundersökning.Får du som läsare egentligen veta i Baromtern vad som rör sej i vår värld.Kanske har du lust att maila journalisten och fråga om inte rubriken är lite missvisande.Samt varför det är skrivet så.Ett mail till ansvarige utgivare är befogat i detta fall.

2009-06-15 @ 08:01:09
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Mera Baromtern i dagens nätupplaga skriver man en artikel om Kalmar nya område LJUSSTADEN intill Norrliden.Kalmars Rosengård.Man kan väl förmoda att husföretaget velat ha en artikel kanske kanske inte vad tror du?HSB har inte lyckats sälja sina bostadsrätter av någon anledning.Dessa skall ev bli hyresrätter vad som händer då tja vad tror du.Läs gärna artikelnSAMT TITTA PÅ LÄSARUNDERSÖKNINGEN HUR KALMARBORNA TYCKER.!!!!!!!!!!!!!!

Hur många villor man sålt framgår inte i artikeln

men visst är en bra reklam för LJUSSTADEN.Men återspeglar den verkligheten vad tror du.Kan det vara så att artikeln skrivs för att det gått åt helvete, med försäljningen av lägenheter samt gruppbostäder?Om det är så vad skulle du kalla det för då vinkling objektivitet manipulation?

2009-06-15 @ 08:30:08
Postat av: oveg

Men nånstans måste Migverket och Kommunerna stoppa de inPUTade – Smedby i Kalmar är bara ett i raden av bostadsområden som påverkas av det. Problemet måste lösas mycket högre upp, i Riksdagen. Sveriges politiker har med sin inbillade godhet tagit sig vatten över huvudet – det går mot en katastrof. Och det finns heller inte arbetstillfällen för de nya. Asyleriet måste länkas bort från Sverige, och ett sätt att lösa det vore att Sverige ihop med andra medlemsländer i samma sits agerar för att EU centralt får sköta alla asylsökande i EU och göra det i ett gemensamt Safe Haven, lämpligen i ett leasat område på Medelhavets södra sida, där de får skydd undan förföljelse medan deras asylskäl utreds.

”Nittiotalister får svårt att hitta bostad

SR måndag 15 juni 2009

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2904087Antalet nya bostäder väntas enligt Boverket i år hamna på 15 000, och nästa år tros siffran stiga till 16 500. Det blir i sådana fall den lägsta nivån under hela 2000-talet.”***

http://www.migrationsverket.se/swedish/statistik/tillstand.html

”PUT för Asylsökande och Anhöriga 2008:

Flyktingar 11237

Anhöriga 33687”Summa 44924Beviljade PUT till asyleriet år 2008 kräver således bostad åt 45000 nya invånare (till det kommer personer som fått PUT av andra skäl, och till asylsökande). Men byggandet stannar år 2009 på 15000 nya bostäder. Hur många finns kvar för svenska ungdomar när asylanterna fått sitt? Jag tror SD kan se fram emot ett bra val 2010 – även pirater behöver bostad.

2009-06-15 @ 09:55:50
Postat av: Roberth

Kan inte Sd bjuda in Gert? Oj jag glömde bort att den svenska polisen inte kan skydda människor. De tar väl av sina hjälmar då...

2009-06-15 @ 11:14:07
Postat av: SkånepågLedarartikel från Östgöta Correspondenten. Hur f-n tänker "folk" som röstat på detta parti? Skrämmande!"Piratpartiet vann väljare med ett enkelt budskap: "Du ska inte behöva betala för filmer, musik och dataspel". Men nu vill de bli respektabla, genom att tona ned fildelningsfrågan och framställa sig som ett integritetsparti. Det håller inte.

1) Ingen kontroll eller övervakning av internet.

2) Minimera upphovsrätten.

3) Avskaffa patenträtten.Punkt 1 har med integritet att göra, men det har inte punkterna 2 och 3. Upphovs- och patenträtt är inte integritetskränkande. Eventuella kränkningar uppstår först när brott mot upphovs- och patenträtt ska beivras, men då pratar vi om brottsbekämpningsmetoder. Polisen kan ju kränka människors integritet när de jagar en våldtäktsman, men det gör inte lagen som förbjuder våldtäkt integritetskränkande.

Alltså är det något annat än integritetsskydd PP vill uppnå med avskaffad patent- och nästan helt avskaffad upphovsrätt.

Intellektuell äganderätt är en vidareutveckling av "vanlig" äganderätt. I icke-socialistiska åskådningar är äganderätten central. Du själv äger rätten till frukten av ditt arbete. Så kan du försörja dig och bli din egen lyckas smed. Om man tror på detta, och vill att människor ska kunna försörja sig på annat än kroppsarbete, blir upphovs- och patenträtt en logisk konsekvens.

Viljan att nästan helt avskaffa intellektuell äganderätt tyder alltså på en socialistisk grundsyn hos PP. Men frontfigurerna Falkvinge och Engström poängterar gärna sin borgerliga bakgrund, och många pirater svänger sig med marknadsliberala argument: "Branscherna har inte hängt med i utvecklingen".

Den marknadsekonomiska analysen haltar dock betänkligt. Marknaden säger "Gå med vinst eller gå under". Piraterna säger "Ge bort frukterna av ditt arbete gratis eller gå under". Logiken står inte på piraternas sida - och inte heller empirin.

Tidningsbranschen har i flera år lagt ut nästan allt sitt material gratis på nätet. Facit förskräcker. Tidningsdöden härjar i USA, och spås snart komma till Europa. Att underhållningsbranschen inte vill gå i tidningarnas fotspår förvånar inte. Det är marknadsekonomisk logik, och självbevarelsedrift. Gå med vinst eller gå under. Ge bort frukterna av ditt arbete gratis och svält ihjäl.

Är PP alltså bara ett populistiskt gratisätarparti?

Nja, många ideologiska debattinlägg från pirater handlar om den kollektiva kreativiteten. Enligt detta synsätt har internet helt förändrat kreativiteten. Skapande är numera en kollektiv process, där individerna bara bistår med pusselbitar till helheten.

PP:s motiv för att säga nej till intellektuell äganderätt är alltså ett förnekande av individuell kreativitet.

Många som röstade på PP gjorde det nog för att de vill ladda ned film, musik och dataspel utan att betala. Det är inte särskilt hedervärt, men bättre än alternativet. De ideologiska Piratpartisterna skrämmer.Att neka människor frukten av deras arbete och sätta kollektivet framför individen har aldrig lett till något bra tidigare.Marika Formgren"

Postat av: Ölänning

Mycket tänkvärd läsning som direkt hänvisar till behovet av ett säkert skydd för samhällskroppens viktigaste delar. Jag kan absolut inte tänka mig att rösta på Piratpartiet i nästa val. Dom är ju tjuvar! Inte bara det förresten, jag får en känsla av att de också är kommunister när de kräver att allt ska vara "gratis". Fattar dom inte att även de som producerar det som konsumeras på nätet också behöver mat på på bordet! Det har de sannerligen gjort skäl för. Jag förstår ledarskribenten precis. Det Piratpartiet kallar "skydd för den personliga intetgriteteten" är bara en vacker fasad. I praktiken handlar det om något helt annat. Piratpartiet Bläääääääääää......

2009-06-15 @ 12:41:14
Postat av: Fredrik

Kan väl vilken analfabet eller halvtaskig politiker

räkna ut att när man under 1 år får tusentals och åter tusentals nya invånare att det kommer gå åt helvete.Och de är likadant år efter år !?Vänster och höger extrema kommer fylla våra gator med våld och misär.Brottsligheten kommer att vara brutal och dra alla över en kam.Fanatism av olika slag kommer frodas som baktierier på en nerpissat allmän toalett.Fan fan fan säger ja ! Jävla oansvariga satan politiker med huvudet uppkört i arslet på varandra.Vi i lilla kalmar:

Beväpnad man på teatervallen ?????

Kom igen nu va ! När i helvete senast tog man en beväpnad man på krogen i kalmar ?ALDRIG !Tack Mona shalim och ditt terrorist parti !!

2009-06-15 @ 13:48:55
Postat av: Anonym

Tack, Gubben o Gumman på Getingen. Östran tog upp det:kommunjoanmaeldavsdu" rel="nofollow">http://www.nyheterna.net/nyheter/moensteraas/moensteraaskommunjoanmaeldavsdu

http://tinyurl.com/ndepfo

Postat av: Peter, den förste.

Det finns tidningar som debaterar viktiga frågor, tyvärr inte i Sverige: http://www.dagbladet.no/2009/06/10/magasinet/islam/innvandring/integrering/6650884/Tacka http://safflemannen.se för infon.

Postat av: Anonym

uppsalajoanmalermonsteraskommun" rel="nofollow">http://www.sverigedemokraterna.se/lokalt/blogs/index.php/uppsala/2009/06/15/sduuppsalajoanmalermonsteraskommun

http://www.tinyurl.com/lo6gvg

Postat av: SnaphanenHej Thoralf og Sverige. Vi havde også en del svenske tilstede - helt fra Göteborg. Medlemmerne ha bla. nylig kunnet se og høre:

Video: Bruce Bawer-Henryk Broder, I

Video: Daniel Pipes in Copenhagen

Video: Ehsan Jami in Copenhagen

Video: Geert Wilders in Copenhagen, 2008

Video: Geert Wilders in Copenhagen, 2009

Video: Gregorius Nekschot in Copenhagen

Video: Hedegaard, Sveriges Radio

Video: Ibn Warraq in Copenhagen

Video: Kurt Westergaard

Video: Melanie Phillips in Copenhagen

Video: Pia Kjærsgaard/Farshad Kholghi interview

Video: Robert Redeker in Copenhagen

Video: Robert Spencer in Brussels

Video: Yriy Edelstshein in Copenhagen

Video:Dewinter & Vanhecke in Copenhagen

Video:Lars Vilks i København, I & II

Video:Robert Spencer in CopenhagenI er alle velkomne - hilsner fra Danmark2009-06-16 @ 01:06:44
URL: http://snaphanen.dk/
Postat av: Tore

PP och deras "olagliga" fildelning. Myndigheten

anställer 15 poliser, som enbart skall sätta dit fildelare!

Smakar det, så kostar det"!...Expressen har blivit mer "liberala" när det gäller

anhängare till SD. Åtminstone hos "vissa lärlingar"

har jag märkt...

2009-06-16 @ 02:44:09
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Det var en konstig skolchef i Mönsterås.

Först o främst varför utestänga information från

politiska partier inför ett val.Generellt så sjuker ju intresset för politik i Sverige.Att då rekommendera nämnden detta förslag.Har ju bara ett syfte.Tomas Jonsson talade förmodligen om hur det förhåller sej vid det beslutande mötet .Ändå fattar dom ett beslut mot gällande regler o rekommendationer i nämnden i Mönsterås .Då har även nämnden lämnat et bidrag i det blå skåpet .Förslaget går ju emot bla Justitsieombudsmannen samt

Skolverket.Men vad är dom mot Göran Pettersson, o en kommunal nämnd i Mönsterås.Här lider man ju av galoppernade storhetsvansinne av sällan skådat slag.

I förslaget står "erbjudas rätten" att komma o informera om politik.I Östra Småland står det .Att beslutet går ut på att erbjuda partier i riksdagen ,att komma och informera.Erbjudas att komma (rätten att komma har således fallit bort). En informationsrätt

precis som en biobijett. Har man ingen kommer man inte in på biografen.Varför behöver man annars fatta ett beslut överhuvudtaget.SD Fi piratpartiet är utestängda, varför säger Göran Petterson att så inte är fallet .Det är ju inte sant ,dom kan ju enligt beslutet inte erbjudas en rätt, dom är ju inte riksdagspartier.Detta är ett hastigt framkastat politiskt korrekt beslut, utan stöd hos JO el skolverket.

Av en skolchefHär kan man utan att överdriva säga att GÖRAN PETTERSON givit uttrycket. Att ha skitit i det blå skåpet.Ett ansikte, då tillsammans med beslutande kommunala nämnd.Man får ju inte var så politiskt korrekt att man gör sej till åtlöje.Att sedan inte kunna stå för formuleringen,samt det praktiska resultat .När pressen ringer .Såvida inte Östran felciterat Pettersson.Ordvalet i beslutet går ju bara ut på ,att stänga SD ute.Det inser ju hela Kalmar län

Göran Petterson.Att då Piratpartiet samt FI får en släng av sleven med, gör ju bara beslutet patetiskt korkat.Är Göran Pettersson rätt citerad i Östra Småland

så har han ju medvetetet utelämnat orden rätten att komma.Vilket bara visar hur skakig han är när pressen ringer.(Heja SDU )Det är ju bra ,om man inte blir så politiskt korrekt

så att det går ut över en själv.Detta blir ju bara flera SD väljare av ,tillsammans med CENTERPARTIETS FÖRSLAG ATT ÖKA INVANDRINGEN I MÖNSTERÅS KOMMUN.Visst luktar det lite oövertänkt svågerpolitik över köpingen.Får SDU rätt av JO ,vilket det verkar vara goda förrutsättningar för.Så får nog Göran Pettersson packa ihop .Samt då dom politiker som fattat detta beslut.En skolchef som motverkar samhällsinformation torde inte ha inom skolans värld att göra.En så odemokratisk högsta chef för utbildningen i Mönsterås ,kan man inte ha. Det blir fel på alla kanter.Det riktigt delikata problemmet för små-påvarna. Måste ju vara att Tomas Jonsson måste ju ha informerat ledamöterna , om att beslutet var åt helvete allra helst med sin reservation.Att strunta i den o formodat korrekta information, samt fatta beslutetet i frågan är ju graverernade .Är inte det härskarfarsoner så vad är då härskarfasoner.Egentligen visar detta bara på inkompetens samt hur liten skolchefens värld är i Mönsterås.Man kan nog på goda grunder misstänka att skolchefen är lika mycket målvakt, som barn o fritidsnämnden är åt skolchefen .Dom sitter ju dessutom med ansvaret o svartepetter.

För ett knasbeslut .

Med endast ett syfte.Att sedan komma med att SDU söker publicitet.

Talar ju sitt tydliga språk. Vem det är som bestämmer, är boss i ostkupan.Ett tag till iallafall.För vi misstänker att Göran Petterson inte är så stor att han styr över skolverket ,samt JO men det ger sej ju snart.Gubben o Gumman skickar en Volksvagen buss med skruvmejslar använd rätt ände bara.Kalmar andra Socialdemokratiska tidning söver tungt i demokratifrågan.Men dom skall väl sälja hus i Ljusstaden idag igen.God morgon förresten Baromtern

2009-06-16 @ 07:21:19
Postat av: stoppa valfusk

media som är styrda av politiker kan nu tvingas förlora pressstödet. sluta prenumerera det är ändå en uppdiktad värld de återger. tom Zlatan tar av stånd från Svenska tidningar.

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/eu-sager-nej-till-svenskt-presstod-1.893556

2009-06-17 @ 14:34:04
Postat av: Anonym

När wilders sa "when you start -thinking- of jihad and sharia, they have to go" fick jag skarpa 1984-vibbar, tankebrott.. Men jag antar att det var dåligt ordval.

2009-06-30 @ 22:27:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0