FRAMTIDSTRO

Nu börjar så sakteliga analyserna av valet komma och Sverigedemokraterna nämns helt plötsligt i media igen, så lustigt. Innan valet hörde det till undantagen att SD nämndes.


Barometern har idag en artikel (till och med bild på mig) där man skriver att Sverigedemokraterna gör ett starkt val.

Oavsett hur bra det gick i valet måste man vara självkritisk och fundera på vad vi gjort för fel eller om vi hade rätt strategi när vi prioriterade vissa geografiska områden.

En sak är ställt utan rimligt tvivel och det går igen i många valkretsar i Kalmar kommun och det är att en valkrets som bearbetats med information om vår politik, tidningar, valmaterial och slutligen valsedlar, ger resultat. Resultatet blir ca 100 procent högre i en "bearbetad" valkrets i jämförelse med en helt obearbetad. Resultatet har heller inget att göra med befolkningsstruktur om man tolkar siffrorna från valmyndigheten.


Att information om Sverigedemokraterna spelar en väldigt stor roll med tanke på den smutskastningskampanj som råder i media är det ingen tvekan om. Saklig och lättläst information om vad partiet står för är väldigt viktig och det kommer att prioriteras i det kommande valarbetet.


När man har så god översyn över hur vi utfört vårt valarbete och att vi utfört det helt själva på lokal nivå är det relativt enkelt att dra slutsatserna hur arbetet fram till nästa års val skall bedrivas.


Jag är övertygad om att Sverigedemokraterna har lärt sig en hel del saker inför nästa års val till riksdagen, landsting och kommuner.

När vi sedan vet att SD kommer satsa ca 30 ggr mer ekonomiska resurser på nästa års val så är det med stor tillförsikt som jag ser fram emot valet 2010. Då skall vi in i riksdagen och alla landsting söder om dalälven och i 95 procent av landets kommuner.


Sedan är det vissa som har väldigt svårt att acceptera SD:s valframgång i EU-valet. Läs artikel i DN.

Marie Demker kommer få det ännu svårare efter valet i september 2010.


Kommentarer
Postat av: HenrikP.

Att få media att rapportera mer objektivt och att acceptera annonser från SD kunde vara en milsvid skillnad till nästa års val. Har precis fått in en annons i Lokaltidningen här på västkusten delvis genom ultimatum om att mitt företags annons uteblir ifall SD väljs bort.Väntar nu på besked ifrån Metro Student.Samma scenario här. Annonssäljaren ringde och frågade hur mitt företag marknadsförde sig mot studenterna i stan. Min motfråga blev då hur de olika politiska partierna fick annonsera eller ej. Att på detta sätt skicka signaler till media som censurerar kan säkert bli ett verktyg att få komma in även på de mest SD-kritiska tidningar mm. Money talks!

Vi ser med tillförsikt fram mot 2010.

2009-06-09 @ 15:57:50
Postat av: Erik

Vi måste täcka alla brevlådor i hela landet med SD reklam tills valet 2010!

2009-06-09 @ 16:02:08
Postat av: dan åke

satan vad nära fattas 9 359 röster kl 15.45

http://www.val.se/val/ep2009/slutresultat/rike/index.htmlhur blir man valarbetare? skulle behöva ett år på mig att lära mig den tjocka manualen hur man bedömmer "ogiltiga valsedlar"utantillhttp://na.se/nyheter/2.2503/1.474411det är meningslöst att läsa bloggar, det är valkontrollant man skall vara om man vill Sverige väl

2009-06-09 @ 16:16:19
Postat av: Branchtender Linden

Godmorgon vänner...Börjar direkt med att kolla PB och newtorrents.info för att om kolla upp vad man kan titta på idag för trevligt...hm...nämen titta!

Weeds säsong 5 har börjat, vad roligt.....download.

Bra fart också 4.3 Mbps inte illa alls, fast man har ju lite krut att ta av på linan,,,så jag kollar vidare...Weeds redan hemma, bra!

Trot jag tar ett spel också The Sims 3 får duga, ska bara kolla lite

2009-06-09 @ 16:43:33
Postat av: Rättvis

@dan åke

Bra länk och kul att SD ökar i förhållande till valnatten - Det fattas ju så förargligt lite.

En annan sak: Vänsterpartiet fick inte ens hälften av förra valets röster. Är det någon som sett eller hört något om detta i media? - Nej just det, man ställer inte besvärande frågor till ett kommunistiskt parti och mörkar i vanlig ordning det obehagliga.

För övrigt är det också så att där SD ökat som allra mest i relativa tal där har också vänsterpartiet tappat som allra mest. Jämför t ex Strömsund.Även detta mörkar media och låtsas som om det är SD, och inte Vänsterpartiet som har problem.

2009-06-09 @ 17:30:58
Postat av: dan åke

funderade att sätta upp banderoller på vägräcken ovanför motorvägsbroar med webbadress till denna blogg. men tänkte det kanske är förbjudet och skadar partiet. så frågan är vilka regler gäller för reklam och webbadresstavlor??? 50 meter från väg? hoppas bönder med mark vid motorvägar kan hyra ut reklamplats med STORA banderoller

2009-06-09 @ 17:38:44
Postat av: Björn Hammarbäck

Både läsvärt och tänkvärt.

Saxat från Dick Erixon.

http://erixon.com/blogg/Högerpopulister! Nationalister! Ultra! Anti! Fientliga! Extremister!

tisdag 9 juni 2009 · 9:26Det är ingen hejd på de tillmälen som public service-bolagens journalister och andra medier riktar mot de nya uppstickarpartier som tar plats i Europaparlamentet. För mig står denna kräkreflex hos medierna för ett allvarligt förakt för demokrati och vanligt folk.Medierna borde vara försiktiga med sina tillmälen. Och det är man, när det gäller den röda bokstavsvänstern. De får heta “vänsteraktivister” eller andra mindre fördömande beskrivningar. Det framgår tydligt i sökmotorn google:“Vänsteraktivister” får 232.000 träffar, “högeraktivister” 929 träffar.

“Högerextremister” får 168.000 träffar, “vänsterextremister” 41.800 träffar.Men det riktigt allvarliga är att massmedierna med sina föraktfulla epitet inte kan tolka dessa samhällsfenomen och inte förstår i vilka samhällsklasser de hämtar sina sympatisörer.I EU-valet har borgerliga, liberala och gröna partier ökat något eller bibehållit sina ställningar. De som förlorat stort är socialdemokratiska, socialistiska och andra röda partier. Det är alltså härifrån som de nya uppstickarpartierna tagit sina väljare.Det är socialdemokratiska väljare som går till de partier som medierna dömer ut.Istället för att stigmatisera den här utvecklingen borde man analysera varför det händer, vad det beror på. Medierna verkar ha lättare att förlåta våld, hot och skadegörelse från vänster, än det man kallar högeråsikter framförda i demokratiska val. Att fördöma åsikter ökar bara motsättningarna — och skapar ett debattklimat som förmodligen gynnar de nya partierna.

2009-06-09 @ 17:48:28
Postat av: dan åke

rätt ERIK varje brevlåda måste ha SD röstsedlar inför kyrkovalet 2009 och riksdag 2010.

på hösten när det är mörk tidigare ser inte sossepaktens afa arme oss reklamutdelare så lätt.funderade att sätta upp banderoller på vägräcken ovanför motorvägsbroar med webbadress till denna blogg. men tänkte det kanske är förbjudet och skadar bloggen. så frågan är vilka regler gäller för reklam och webbadresstavlor??? 50 meter från väg? hoppas bönder med mark vid motorvägar kan upplåta reklamplats med STORA banderoller. DET VORE BRA OM ADMIN PÅ DENNA BLOGG KUNDE SÄGA OM VI SKALL ELLER SABBAR VI BLOGGEN med stora stora banderoller på bloggenswebbadress

2009-06-09 @ 17:52:57
Postat av: Cap

Nåt som blir extra viktig nästa år blir att hålla koll på samtliga vallokaler så att våra valsedlar finns där. Finns de inte där så måste det dokumenteras, helst spela in det på film.

För nästa år står mycket på spel och var så säker på att alla fula knep kommer att användas för att sabotera SDs valframgång.För er som missat det, här är ett exempel på valfusk mot SD i eu-valet som dokumenterats på film! :http://www.youtube.com/watch?v=Kq-JOyPvQE0

2009-06-09 @ 17:53:58
URL: http://www.youtube.com/watch?v=Kq-JOyPvQE
Postat av: Micael Foghagen

Framtidstro är ordet för dagen!Nu är det väldigt viktigt att ge erkännande till alla som röstade på SD. Tänk positivt och sug på alla karameller som finns.Om ett år drygt börjar vi vår resa - att få påverka Svensk politik på allvar!Eller hur?P.S. Naturligtvis ska vi inte bara slå oss för bröstet utan verkligen analysera vad som gick mindre bra. Det är självklart att vi kan bli än bättre på att få ut vårt budskap. D.S.2009-06-09 @ 18:14:48
Postat av: Sven Duva

> dan åkeJag tror inte det är tillåtet med sådana banderoller men jag rekomenderar dig att kontakta Vägverket och/eller din kommuns trafikkontor för att få veta säkert.Personligen anser jag att sådana banderoller ser oseriösa ut även om det naturligtvis finns undantag.

2009-06-09 @ 18:42:27
Postat av: dan åke

är det ca 67 000 förtidsröster från 6/6 och 7/6 som inte hunnit visas i resultaten? totalt antal i nedre högra hörnet

fortidsroster.xls" rel="nofollow">http://www.val.se/val/ep2009/statistik/mottagnafortidsroster.xls

2009-06-09 @ 19:14:47
Postat av: Magne

Muhaa!!! Detta var inte förvånande ett dugg;http://www.idiot.se/2009/06/06/lars-ohly/

2009-06-09 @ 19:40:28
URL: http://www.idiot.se/2009/06/06/lars-ohly/
Postat av: Vlad-Drakul

Precis som det finns fler och fler hatfylld okkuniga rasister där ute och, oftast de minst intelligent och latast folk i samhället som tror alla samhällets problemen är skapade av ett litet föraktade minoritet så finns där massor av så kallad 'mogna' vuxen därute som lika okunig och föraktful som vuxen har oftast blivit när de som medias hundar omedveten tar upp makthararnas oändligt förakt av ungdomer som de gjorde mot 60 talets Hippies, 70 talets Punkare etc eller dagens ungdomer när de demonstrerade mot Krigs kriminella som George Bush när han med lögn skapade Krig i Iraq med ! miljoner död mass förståelse av infrastrukur och ett förbrukade ekonomin och ökade rasismen överallt.

Då lätt rubrikan i DN och Expressen, ' Mer övervåld mot Skitunger ', 'Låt de smakar batong', 'Låt blodet flödar', 'Våld är den enda språk de föstår'. Kommer ihåg det eller? Ni 'mogna vuxen' som lever inte längre i 'flummeri' sa att Iraquier skulle 'välkommer oss med blommer' och att detta skulle leder till demokratisering i Mellan Östern och att Kvinna skulle frigöras' men nu lever de under 'sharia lagen'. Prat om naive föreställning!

Nej ni är varken klok eller mogen bara förbrukad och korkad. Visst är demonstrationer bra i andra länder men just vår ungdomer är förjävligt 'curling barn' och även om det visa sig att media har visat sig oärligt och cynisk med ett klart partiskt vinkel så kan det inte vara sant att ungdomer bryr sig om demokrati och ett öppet samhället.

Visst säger ni föraktfulla att det var hemskt med öst tysklands totalitär övervakning av sitt folk och visst är det dåligt med Kinas censur och tänk styrande när det gäller internet och folkets opinioner men det är jätte bra när vi gör det eller EU.

Vi är så pass fria och demokratiskt att vi behöver ingen val på Lissabon fördraget för att folk är för dumma för att veta sina egna bästa och det är bra att statens dömarer kör visar sitt själv interesse med stöd för stör företag istället för sitt folks rätt till integritet och frihet. Bara kriminella och de skyldiga behöver rättigheter enligt de här kloka hatare. Jag är 47 år och bryr mig väldigt liten om just den frågan om fil nedlagning men som 'mogna' vuxen med 9 år militär tjänst bakom mig och 20 års liv i New York och Chicago och mycket livs erfahrenhet så vet jag att oavsett om det är så att 'vissa ungdomer bara bryr sig om sitt rätt att snattar' vet jag att denne frågan 'demokrati eller inte' är den viktigaste av alla och det är varken ett höger eller ett vänster fråga trotts anklagelser på båda håll. Jag röstade på PP för att alla andra partiet är korrumperade eller rasister och jag med mina Amerikanska backgrund älska frihet, Obama och ungdomer!

2009-06-09 @ 19:42:11
Postat av: Tore

"dan-åke", sidan är borttagen. Antingen är de in-räknade i resultatet, eller också har de hamnat i "spisen"! Därför röstar jag alltid på valdagen, för att slippa dessa misstankar...

2009-06-09 @ 19:48:47
Postat av: Habran

Jag håller med Vlad-Drakul;

Precis som det finns mer och mer hat okkuniga rasistiska och generellt är de minst intelligenta och latast människor i samhället som anser att alla sociala problem som orsakas av en liten minoritet loathed, så att många av de så kallade "gamla" vuxna som Okun föraktful än vuxna, och vanligtvis media hundar medvetslös resa makthararnas oändliga förakt för ungdomar, eftersom de inte är mot 60-talet Hippias, 70's punk, etc., eller yngre om de är mot krigsförbrytare gillar George Bush, om han skall göras i Irak krig! Miljoner dödsfall i massan av information infrastruktur och ekonomi konsumtion och ökningen av rasism överallt.

Så enkelt rubriken i DN och Expressen "mer våld sketch Unger," "Let's smak billets", "Låt blodflöde," "Våld är det enda språket i fostret. Tänk på, eller hur? Du" vuxna lever inte längre "flummeri, säger Irak gärna med oss blommor ", och att detta kan leda till en demokratisering av Mellanöstern, och att kvinnor vill ha", men de lever i "sharia". Prat är en naiv idé!

Nej, det är inte rimligt, eller barnen bara springa ut och dum. Visst, det finns goda demonstrationer i andra länder, men ungdomarna är skit "Curling Barn", och även om det verkar som om media har visat oärligt och cyniskt, med en tydlig vinkel mot fans, så att det kan inte vara sant att ungdomar upprätthållandet av ett demokratiskt och öppet samhälle.

Kom ihåg att du sa att det var irrelevant fruktansvärda East tyska totalitära kontroll av människor och de fattiga, Kina censureras och tankar på Internet och synpunkter från människor, men det är mycket bra om vi gör det, eller EU.

Vi är så fria och demokratiska, vi har inget val om Lissabon fördraget om befolkningen dumt att känna till sina egna intressen, och det är bra att staten domare att driva sina egna intressen att stödja stora företag i stället för människors rätt till integritet och frihet. Endast brottslingar och de skyldiga har rättigheter i dessa galna hater. Jag är 47 år och är ett litet tema fil nedlagning men "gamla" vuxna, 9 år av militärtjänst bakom mig och 20 år av sitt liv i New York och Chicago och en stor del av livet erfahrenhet Jag vet att det är ett faktum att vissa ungdomar bara hand om sin rätt till Snoop: "Jag vet att denna fråga är "demokrati" eller inte är det viktigaste, och det är inte höger eller vänster frågan om anklagelser från båda sidor. Jag kommer att rösta för PP i andra korrupta eller rasistiskt, och jag, svensk bakgrund, att älska frihet, obama och jungdomer.

2009-06-09 @ 20:11:17
Postat av: Fredrik

Detta med valfusk i form av inte framlagda valsedlar måste ju tas tag i ordentligt.Men även vid räkning så måste detta ske av opartiskt eller att en från varje parti deltar vid de olika stionerna och är med under räkning så man kan hålla koll på varandra.För att behöva utsättas för detta i vår demokrati är bedrövligt.SD måste bli tuffare och tydligare men att granska dem som granskar SD in i sömmarna.Laddar vi för 2010 !

2009-06-09 @ 20:57:52
Postat av: Magne

Misstänkt valfusk i länet;http://www.vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4955217

Postat av: ExilSvensk

DN har en artikel från i går om våldtäckter i inbördeskrigets Kongo.

Det är väldigt interessant att jämföra våldtäcktssiffror från olika krigszoner med Sverige.

Democratic Republic of the Congo har 66 mio innevånare (wikipedia), dvs. 7 ggr fler än Sverige. Multiplicera de 5000 svenska våldtäckterna per år med 7 och man får 35000, mer än dubbelt mot 15000 i Kongo.

Gamla Jugoslavien hade cirka 26 mio innevånare, dvs. cirka 3 ggr fler än Sverige. 5000 gånger 3 = 15000 dvs fler än de 12500 per år som begicks i gamla Jugoslavien under kriget.

Visst kan man hävda att merparten av våldtäckterna i Jugoslavien och Kongo i huvudsak begicks i vissa provinser och att man därför bör jämföra med befolkningen i dessa provinser. MEN då måste man även göra det med de Svenska siffrorna. Malmö mot östra Kongo? Västra Stockholm mot Bosnien?

Kan detta ha något att göra med att fler röstar SD?Postat av: Mogge, Norrköping

Nu drar vi på. SD i riksdagen 2010.

2009-06-09 @ 22:15:40
Postat av: Urban

Hade nån trott något annat?

Postat av: danne

off topic, men hoppas bloggen rotar lite i valräknarnas tillvaro.jag kollade på valmyndighetes sida och där står att man kan söka jobb under valet. men länstyrelserna är ju politsikt styrda så man måste nog säga att man är sosse eller allians medlöpare för att ha nån chans. däremot skall det enl rykten på bloggar vara lagligt att närvara och kolla vid rösträknandet. skulle vara intressant att se de 23 000 “ogiltiga” och “blanka”valsedlarna hur många skulle göra sig besväret gå och rösta och då lägga i en omärkt eller två olika valsedlar i kuvertet. statsstyrd fusk tror jag

2009-06-09 @ 23:08:28
Postat av: Kalle

Att valsedlar myglas bort i valokalen är ett stort problem. Det bästa vore att det fanns ett stort "lakan" med alla valbara partier och med kryssrutor på där väljaren får göra sina val och med ett tomt utrymme för egenskrivna partival eller rösta blankt med kryssa för en ruta för blankröst.Det lär finnas sådana partisamlande "lakan" utomlands för att undvika mygel med valsedlarna.Konstigt att det inte finns i Sverige. Beror det på att valförättarna vill ha fria händer med att mygla bort vissa partiers valsedlar som ej passar in i deras egen världsbild ???Chefen för valokalen borde sparkas ut ögonaböj när sådant valfusk upptäcks för då klarar denne ej av sitt uppdrag... att sätta VALDEMOKRATIN i första hand framför sitt eget välbefinnande.2009-06-09 @ 23:15:39
Postat av: Zimona

Hej!

Är en vanlig liten SD-medlem. Jag delade ut EU-valmaterial och lade även med SD-kuriren på flera ställen runt min bostadsort, bla. i samhället Östansjö, Hallsbergs Kommun, Örebro Län. Det blev 9,2% av rösterna till SD där. Vill gärna tro att det gjorde skillnad med utdelningen =). Kommer göra det igen till 2010 års val, för folk behöver få veta vad SD egentligen står för och inte ljug från media och de andra partierna.

Hade!

2009-06-09 @ 23:27:35
Postat av: Thoralf A

ZimonaGrattis till ett väl utförd utdelning av material!Hoppas att ännu fler vill ta efter dig i kommande val.I Kalmar var det största problemet ca 1 vecka före valet att få fram mer material till de som ville hjälpa till med utdelning. Det var givetvis ett riktigt roligt problem som vi löste.

2009-06-09 @ 23:39:48
Postat av: Peter, den förste.

@Thoralf "Framtidstro..."Jag säger till SD "släpp ingen djävel över bron..." d.v.s. ert parti program är rätt, smärre justeringar kanske behövs i fråga om tillägg och justeringar men absolut inga större ändringar! Det som däremot behövs, och som du själv konstaterade är mer information till väljarna. Och det där med EU är helt rätt, vi i Sverige bestämmer över Sverige och det är det ingen djävel i Bryssel som skall lägga sig i!Till alla norrlänningar tillägnar jag dennna låt, Eddie Meduza - Socialdemokraterna: http://www.youtube.com/watch?v=5c3ON6V3Bs8Till alla SD arbetsmyror över hela Sverige tillägnar jag denna låt, Eddie Meduza - Sveriges kompani: http://www.youtube.com/watch?v=ZdD6wLXdBiAP.S. Är stolt över att vara en Svensk barbar!

2009-06-10 @ 00:18:30
Postat av: Micael Foghagen

>ZimonaJag är också en vanlig SD-anhängare med träniningsvärk i vaderna...3-våningshus kräver sin tribut...Hoppas vi blir än fler nästa gång det gäller!Ni alla som läser Thoralfs blogg - gör en insats och hör av er till din lokala kommunförening (SD naturligtvis) och be att få hjälpa till!Tror säkert att alla redean gör sitt bästa, men rent "fysiskt" behöver vi bli fler när det gäller att dela ut material mm.

2009-06-10 @ 10:55:58
Postat av: AB

dssgdgd

2009-06-10 @ 12:20:45
Postat av: Skånepåg

@ ThoralfTill nästa val föreslår jag ett sammandrag i pdf och storlek A4 med Sd:s viktigaste frågor. Alla som då känner sig manade, får då en enkel möjlighet att skriva ut och informera om/dela ut Sd:s valprogram i sin omgivning.Vet inte om det har funnits något sådant inför det här EU-valet, men jag har i alla fall inte hittat det?

2009-06-10 @ 14:00:19
Postat av: Erik

Bra idé, Skånepåg

2009-06-10 @ 14:19:44
Postat av: Erik

Vi måste bli bättre på att få ut vårat budskap. Eftersom media tystar ned oss så måste vi se till att samtliga hushåll istället får SD-reklam till nästa val.

2009-06-10 @ 14:21:02
Postat av: Dan Åke

nu blir det syntax error för Svenska sosse och allianspolitik. när storebror EU nu inför SD och Nd politik i Bryssel! eller är det planerat sedan 10-15 år? för att få fotfolket att gilla EU

jag tror politiker enbart fattar beslut som gynnar dom själva och deras lobbyister. I spanien vill de tjäna pengar på att bryta kvicksilver, med hur skapa efterfrågan på en giftig metall? jo förbjud Glödtrådslampan!lågenergilampan är dyr och livsfarlig för hälsan

sämsta köp alla kategorier: Lågenergilampan, den tänds långsamt,den lyser svagt,den slutar lysa helt efter 2 år,garantikvittot är slängt,den är dyr,den innehåller världens mest farliga tungmetall Kvicksilver!går den sönder inomhus måste rummet utrymmas och saneras, giftdamm är farligt att andas in. en 14Wattare drar 38Watt fasförskjutet men det syns inte på elmätaren. Men Glödlampan däremot är billig och ofarlig med blyfri lödtenn, bättre att producera miljövänlig el istället för att snåla på elström med dyra tariffer och bryta kvicksilversulfit i spanien.Samma sak med nya super EU folk skulle säga nej direkt. men skapa då ett hot och tvinga folk att söka hjälp och stöd från Bryssel.

nu får vi välja mellan massinvandring av folk som ger kulturkrockar och det kommer garanterat INTE gillas. så nu finns bara valet kvar att högerpartier som skall motverka massinvandring skall få majoritet i EU och därmed får makteliten hela Europas fotfolk med sig. smart men cyniskt. nu kör Svenska politiker till max med Sverigefientliga beslut så vi Svenskar skall tro att enda hoppet är att Bryssel beslutar som vi bara skulle drömma om. så har de fixat ett nytt förenta staterna och fått folket med sig. går vi ur EU 2010 och vill ha ett tryggt och tradionellt Sverige igen, så kommer Reinfelt och Måna börja hota med massinvandring igen.

2009-06-10 @ 16:23:58
Postat av: Dexter

"Deras väljare är svårmobiliserade, eftersom de generellt har lågt politiskt intresse och samhällsengagemang"Vad vet Demker om detta? Bekanta som i likhet med mig röstar på SD har ett synnerligen stort politiskt intresse och engagemang svara inte alls mot den bilden.Istället kan man konstatera att det är ett konsstycke för SD att trots konstant mediamobbing ha plockat ca 20% av EU-motståndarna (tror f ö personligen att kravet på EU-utträde fällde SD denna gång).Kollade de slutgiltiga valsiffrorna på www.val.se och konstaterar att SD tar drygt 75.000 (!) nya röster och får totalt drygt 100.000 röster, vilket är fyra ggr så många som 2004. Det hade räckt till mandat om övriga partier inte lyckats mobilisera ett större valdeltagande.

2009-06-11 @ 12:05:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0