DANSK TIDNING LIKNAR SVERIGE VID RYSSLANDDen danska tidningen Weekend Avisen har idag en artikel skriven av Frede Vestergaard där han beskriver EU-valkampanjen i Sverige.

Han skräder inte på orden när han liknar Sverige vid Putins metoder i Ryssland.


Här kommer ett längre stycke från artikeln. Med lite fantasi så tror jag de flesta kan förstå danskan.


"Selve valgets forløb er bemærkelsesværdigt ved, at der - fortsat - ikke er fair play over for nye partier eller partier uden for Rigsdagen. I Danmark forekommer det ikke, at opstillingsberettigede partier uden for Folketinget bliver forhindret i at deltage i valgdebatterne i TV forud for et folketings- eller EU-valg. Men sådan foregår det i Sverige. 

Sverige er naturligvis et demokrati, men når det gælder valgsystemet, og kampen mellem forskellige politiske holdninger, har Sverige et demokratisk problem. Systemet med en stemmeseddel for hvert parti, som man tager ved indgangen til valglokalet, bevirker, at valget reelt ikke er hemmeligt, da andre kan se, hvem man stemmer på, hvis man nøjes med at tage et enkelt partis stemmeseddel med sig ind i stemmeboksen.  

Og ligesom i Rusland søger mange medier at fortie partier, der ikke allerede er i Parlamentet, bl.a. holdes de ude af TV. Og de etablerede partier tolererer det. 

Hverken Piratpartiet, Sverigedemokraterna eller Feministisk Initiativ fik lov at deltage i partidebatter og udspørgning i TV og radio. Især gik det ud over Sverigedemokraterna, som systematisk betegnes som fremmedfjendsk, fordi det påpeger problemer med indvandringens størrelse, noget der af de fleste journalister bliver betragtet som racisme, som man skal beskytte vælgerne mod at diskutere. 

Den politiske elite og de svenske nyhedsmedier, herunder Sveriges Radio og Sveriges Television, lader, som om Sverigedemokraterna ikke eksisterer, selvom partiet er repræsenteret i halvdelen af de svenske kommuner og i flere landsting. Det er symptomatisk, at Svt søndag aften havde interviews med lederne af Piratpartiet og Feministisk Initiativ om valgresultatet, men ikke med lederen af Sverigedemokraterna, som fik flere stemmer end Feministisk Initiativ. 

Oveni kommer autonomes ofte voldelige overfald på især Sverigedemokrater, når de holder politiske møder, uden at de etablerede politikere tager klart afstand fra den politiske vold. Det svenske modstykke til til PET, Säpo, sagde i tirsdags at der under valgkampen havde været omkring 20 tilfælde med vold mod Sverigedemokrater, men også Folkpartiet og Moderaterna, sagde chefanalytiker Johan Olsson til det svenske telegrambureau TT. 

Senest skete det sent lørdag aften i Stockholm , da Sverigedemokraternas pressesekretær og hans sambo blev overfaldet af en halv snes unge på vej hjem efter et restaurationsbesøg og banket med knojern. Et sammenstød mellem højreekstreme og venstreekstreme hed det dagen efter i den svenske radioavis.
To unge kvinder er nu fængslet." Sämre betyg än detta kan inte svenska journalister få!

Det som ändå är mest beklämmande är att det är Sveriges Radio och Sveriges Television som är de största syndarna. Dessa båda medier borde ju givetvis vara de media som stod upp för demokratin och yttrandefriheten, inte minst medtanke på att de finansieras med skattemedel.


Jag ställer mig bara frågan. Hur kan våra politiker i riksdagen acceptera att SR och SVT sköter sitt uppdrag så illa att de av våra nordiska grannländer jämförs med t.ex. Ryssland som knappast kan kalla sig en demokrati.


Om ändå ordspråket "Som man bäddar får man ligga" hade stämt när det gäller journalistkåren! Men det är ju faktiskt så att det stämmer.

Den som är mest politiskt korrekt gör karriär, den som säger sanningen har ingen framtid.

  

På söndag får man kontroversiella besök i Köpenhamn och då skall det bli intressant att se vad svenska journalister skriver i media. Sedan kan man jämföra med danska journalisters artiklar, det skall i varje fall jag göra.

SVENSK ÖVERSÄTTNING

Här kommer ovanstående översatt till svenska.

"Själva valets förlopp är anmärkningsvärt genom att det - fortfarande - inte är fair play gentemot nya partier eller partier utanför Riksdagen. I Danmark förekommer det inte att registrerade partier utanför Folketinget förhindras delta i valdebatterna i TV före ett folketings- eller EU-val. Men så tillgår det i Sverige.

Sverige är naturligvis en demokrati, men när det gäller valsystemet och i kampen mellan olika politiska åsikter har Sverige ett demokratiskt problem. Systemet med en valsedel för varje parti som man tar vid ingången till vallokalen medför att valet i realiteten inte är hemligt, eftersom andra kan se vem man röstar på om man nöjer sig med att ta med ett enda partis valsedel in i valbåset.

Och precis som i Ryssland försöker många medier dölja partier som inte redan sitter i Parlamentet, bl.a. hålls de ute från TV. Och de etablerade partierna tolererar det.

Varken Piratpartiet, Sverigedemokraterna eller Feministisk Initiativ tilläts delta i partidebatter och utfrågningar i TV och radio. Särskilt drabbades Sverigedemokraterna, som systematiskt betecknas som främlingsfientligt eftersom det pekar på problem med invandringens storlek, något som de flesta journalister betraktar som rasism som man ska skydda väljarna från att diskutera.

Den politiska eliten och de svenska nyhetsmedierna, däribland Sveriges Radio och Sveriges Television, låtsas som om Sverigedemokraterna inte existerar, trots att partiet är representerat i hälften av de svenska kommunerna och i flera landsting. Det är symptomatiskt att SVT på söndagskvällen gjorde intervjuer med ledarna för Piratpartiet och Feministiskt Initiativ om valresultatet, men inte med ledaren för Sverigedemokraterna, som fick fler röster än Feministiskt Initiativ.

Till detta kommer de autonomas [= ungefär AFA] ofta våldsamma överfall på särskilt Sverigedemokrater, när de håller politiska möten, utan att de etablerade politikerna tar klart avstånd från det politiska våldet. Den svenska motsvarigheten till PET, Säpo, sade i tisdags att det under valkampanjen hade varit omkring 20 fall av våld mot Sverigedemokrater, men också Folkpartiet och Moderaterna, sade chefsanalytiker Johan Olsson till den svenska telegrambyrån TT.

Senast hände det sent på lördagskvällen i Stockholm, när Sverigedemokraternas pressekreterare och hans sambo överfölls av ett tiotal ungdomar på väg hem efter ett restaurangbesök och blev slagna med knogjärn. En sammanstötning mellan högerextrema och vänsterextrema hette det dagen efter i svenska Dagens Eko. Två unga kvinnor är nu gripna."


Kommentarer
Postat av: Peter

Nej man kan inte kalla Sverige för en riktig demokrati när media mörklägger invandringens negativa konsekvenser och motarbetar Sverigedemokraterna hela tiden samt riksdagspartierna som vägrar att berätta vad invandringen kostar landet. Det som behövs är en ny tv-kanal i Sverige som är en motvikt till Svt och tv 4, en kanal som är politiskt inkorrekt helt enkelt.

Mvh Peter som nu dyker i säng.

2009-06-13 @ 01:25:09
Postat av: Anonym

Ingen har mörklagt ngn invandring. All information finns att nå via departement och om man anstränger sig med att leta lite statistik. Vilket herr Thoralf är en fena på.Media motarbetar er inte. Ni har bara inget nytt att säga. Man vet era svar, så varför ens anstränga sig att fråga. Vad frågan än gäller så är det muslimers fel. =)Sen kan man undra varför ni skulle ha en massa media tid. Ni är INTE i riksdagen än, på väg ev. Ni kommer allt få tid i media inför valet. Men förvänta er inte att sitta med i några riksdagsdebatter, anledningen är enkel. Det är en RIKSDAGSDEBATT. När ni väl är inne, för in kommer ni. Då kommer Sd få sina mähligheter att grillas med.Om ni nu ska tas på allvar. Är det inte dags att kasta det där martyrkortet nu? Det börjar bli bra jävla tjatigt.

2009-06-13 @ 05:59:45
Postat av: Fredrik

Till namnlös ovan.Mörkar man inte? Måste skoja friskt nu:-)

Grejen är ju den att du gör det till en SD sak viket det inte är utan den okontrollerade och katastrofala invandrings politik ligger på riksdags nivå men inget händer ?Omvärlden tittar på oss som vi vore idioter. Vänstern får härja fritt,slå sönder och förstöra för de de inte tycker om ? Fan mer och närmare odemokratiskt och rasistiskt kan man inte komma.Kriminaliteten och våldet har ökat och inte är det den etniske svensken som ligger bakom detta. Boven i dramat är den okontrollerade invandringen.Vakna till lite o se dig omkring.

2009-06-13 @ 06:18:31
Postat av: Nalle i Växjö

Läsning och radiolyssning för er som är Jurnalister.Citat

De anställda, avlönade journalisternas specialställning som “mediemakthavare” är nu inte bara är hotad, den är redan underminerad och de har fog för sin oro.Troligen en av orserkrna varför tidningar som Barometern böjar dra åt svångremmen

Postat av: Natan

SVT:s uppträdande på valkvällen trotsar all beskrivning. Folk i gemen måste ju till slut genomskåda vinklingar, utelämnanden och favoriseringar och i det närmaste totaltystnaden gentemot SD. Ska bli intressant att se taktiken framöver, när man misslyckas med att "tiga ihjäl" partiet. Holmberg försökte flera gånger göra påpekanden om Sd, varvid programledaren låtsades som han inte hörde! Helt enkelt obegripligt och inte på långa vägar värdigt en person som kallar sig journalist. Dessa rödtomtar med ideal från 68 behärskar fortfarande tv-husert, patetiskt! När det ett par gånger gjordes funderingar kring Sd så blev det med hänsyftning till de mest extrema högerpartierna i Europa. Att de inte läser på och vet nåt om partiet är väl den största skandalen och med vinklingar sedan försöker framställa partiet i så dålig dager som möjligt. Den taktiken tillhör ju i och för sig standardrepertoaren, men man trodde i sin enfald att de skulle skärpa till sig på valkvällen, men inte, det var värre än vanligt. Hur vore det om våra ärade journalister skulle ta och läsa partiprogrammet och ta ett demokratisk parti på allvar, och komma med berättigad kritik baserad på fakta!!? Hur vore det att byta ut epitetet främlingsfientligt mot invandrarkritiskt parti. Den är den utgångspunkten som borde användas, så en debatt om den katastrofala utvecklingen av invandringen kunde beskrivas, och svenska folket bibringas en mer verklighetsanpassad bild.

2009-06-13 @ 07:14:54
Postat av: Nalle i Växjö

Tillägg till förra inlägget med målgrupp ni som är journalister och lässer denn blogg.Kanske dags att börja jobba på allvar och rapportera

"sanningen och enbart sanningen och ingenting att tillägga eller förtiga"

2009-06-13 @ 07:15:21
Postat av: wied

Översättning:----EU-valet: Överraskningar i StockholmSverige och svenska medier har problem med demokratin i valrörelsen. Precis som i Ryssland döljer man vissa partier inför väljarna.http://exilen.eu/showthread.php?tid=5331&pid=86449#pid86449

2009-06-13 @ 08:40:57
Postat av: Jonas

Att Sverige är kommunistiskt är inget nytt. Redan på 70 talet hade jag kontakt med utländska företag som inte investerade i fast egendom i Sverige pga att de ansåg Sverige vara ett MINIRYSSLAND

2009-06-13 @ 08:51:02
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Det var andra hjälpande handen som Danmark sträckte ut artikeln ovan alltså.Denna veckan.Tidigare i veckan begärde Danskt Folkeparti en begärna via UD om uppgifter om våldtäckterna i Sverige.Dessa uppgifter skall ligga till grund för en DANSK utredning!!!!!!!!!!!!!!!Varför inte maila WEEKEND AVISEN med lite uppgifter

om våldtäckts/spelklubbben i Södertälje(En kille blev ju inte utvisad varför då)?.Eller medias rappotering/

återgivande av våldtäckten, samt misshandeln som startade bråket i Vännäs.Kanske påminna dom om Malexander el Rödeby.Styreplans massakern .Tipsa om den berikaren som stoppades av polis utanför en studentfest i KALMAR härromdagen med en laddad magnum i byxorna,två revolvrar till hittades vid husransakan.Han var o berusad Googla gärna på Mattias FlinkEn dom finns på denna bloggen 2008 aug , om en fin familj även där med vapenintresse.I Kalmar.Epedemi i Kalmar?Hur ser det ut med vapen i övriga Sverige .Håller Sverige på att bli som USA.Hur ser statistiken ut på gripna med vapen samt, skjutningar i Sverige.Kanske kan BRÅ kan hjälpa till, finns ingen statistik varför då?Tipsa om att SÄPOS underättelse tjänst har tappat kontrollen om dom kriminella gängen.Danskarna har gått om OK Corall i Köpenhamn.Källa :Chefen för underättelseavdelningen i direktsändning i TV bla.Statistiken för kostnader för SVENSK INVANDRING finns på BRÅ den är gjord 1993 varför då?Danska , Finska journalister vet inte detta .Dom hjälper till nu .Tänk vad lösnummer dom skall sälja.HJÄLP DOM skriv på engelska om du kör på dom FINSKA tidningar.Flyglinjer till Irak via Malmö kommer dom finska medierna att gilla.Här kan du testa din skolengelska

kör en kopia till dom tre största Brittiska tidningar samt BNP hemsida.Be dom massbomba regeringskansliet med frågor om flyktingstatusen på dom som flyger hem på sem.Likaså svängdörrarna med kommunister dömda,hos personalen på flykting förläggningen.I MalmöGoogla på ämnena o tidningarnas namn så ser ni om några artiklar finns.I annat fall kör hårt det är ju några här som skriver bra ,mycket bilder o länkar till våra nordsika grannländers journalister.I USA skulle tidningarn kanske gilla tips om dom svenskar med Somaliskt ursprung som strider i Somalia på en systerorganisation till AL Quiadas sida . och skapar flyktingströmar. 1 miljon människor på flykt bla .Detta gillar inte jänkarna vet dom om det här nedtystat i svenska pressenpressen.Tala om attt vi har problem med vänsterjournalister ända sedan Palmes tid ungefär som Sandinisterna i Niguragia el Cuba då hajjar dom.Dom nedbrända varuhusen i Södertälje ,av Global Intifada, känner man till det i USA terrordåd nedtystat.Vill du ha bort politiskt korrekta journalister använd INTERNET.Skriv korrekt källangivelser lite bilder.Nu har du lite attgöra i helgen glöm inte att lägg ut ev bra alster här på bloggen.

2009-06-13 @ 09:02:56
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Ge Moderaterna med Sten "tomhylsan" Tolgfors lite sirap i förhandlingar för att skapa ett ett Nordisktgemensamt luftförsvar.Detta för att spara pengar och kunna fortsätta nedrusta svenskt försvar som kostar 50 miljarder.Be tidningar leta uppgifter om svensk kostnad för vår flykting politik .(kostnad svår att uppskatta men 300 miljarder är nog inte orealistiskt)Finland skall skärpas sin invandring förra året fick drygt 700 asyl.Vill verkligen FINLAND O NORGE betala svenskt flygskydd?Så kanske Bildt lägger ned Turkiets medlemskap i EU av bara förskräckelsen.Tänk vad käkt när det börjar ringa journalister till ambassader o svenska tidningar och fråga om uppgifter, av dom som undanhållit dom BINGO effekte går inte att mäta i pengar.(Se långa inlägget ovan)Eller skall vi skita i alltihopa. och sitta och gnälla i klubben för det alla redan vet här.

2009-06-13 @ 09:17:08
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Glöm inte bort att gör du snygga inlägg i tex utlandspressen som är välgjorda och som tas in så kan du nog räkna hem duktigt med stålar .På köpet kanske du får en del internationella vänner

med med stort inflytande i världen pressen är tredje statsmakten.I Sverige den första stats makten.Du skal kunna väcka en SD:are mitt i natten hans första ord skall vara INTERNET.Föjt av var är min dator.

2009-06-13 @ 09:23:39
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Tidningen Baromtern fortsätter drevet mot socialt utslagna människors boende i området SMEDBY I Kalmar idagens tidning o på Internet.Googla först på SMEDBY läs artikel 1

Läs nätbilagan idag där finns artikel 2 o 3.Titta speciellt på kommentarena i artikel 1 lite tuffa artiklarna 1 2 3 är inte ihopkopplade tacka fan för det med dom kommentarena i artikel 1 Eva Thunebro soc har nog ringt Barometern.Fotnot Smedby har gott om människor med invandrabakrund.

Dom finns på bild i artikel nummer 2.Där är det mera positiva tongångar vi får veta att en som fått avslag på sin asylannsökan hoppas på att få stanna i Sverige bla.Damen på bilden med flera talar bla om problem med äldreboende osv.Artikel 2 Får man förutse ,att människor kommer att skapa problem det får man ju inte i andra sammanhang.Byt sedan ut socialt ut slagna etniskt svenskar till största delen 100%? Mot invandrare.Fundera på hur en svensk tidning driver ett drev mot detta boende.Sedan fundrar du på Vännäs ,hur svenska medier agerade där.Därefter tipsar du minst WEEKEN AVISEN samt gärna alla DANSKA NORSKA FINSKA TIDNINGAR.OM hur socialt utslagna människor behandlas bla av en svensk tidning i olika repotage .Givetvis kopplas det till Vännäs för en jämförelse.WEEKEN AVISEN BLIR NOG HELNÖJDA MED LITE LOKALA TIPS VAR O NÄR SKULLE DOM KUNNA HITTA DOM UTAN DIN HJÄLP.Använd INTERNET mot politiskt korrekta diskrimineradende journalister mot försvarslösa utslagna männsikor i Sverige 2009.

2009-06-13 @ 10:04:02
Postat av: Skånepåg

@ wiedJag lägger in en översättning till svenska av det som Thoralf citerar. Det finns en namnlös person här på bloggen, med en uppenbart allmänt begränsad fattningsförmåga, som på så sätt kanske bättre förstår den allvarliga innebörden av den danska artikeln. Finns även andra som kanske inte heller har så lätt att förstå danska. Hade själv börjat översätta artikeln då jag såg att du länkade till Exilen och "snodde" då deras översättning."Själva valets förlopp är anmärkningsvärt genom att det - fortfarande - inte är fair play gentemot nya partier eller partier utanför Riksdagen. I Danmark förekommer det inte att registrerade partier utanför Folketinget förhindras delta i valdebatterna i TV före ett folketings- eller EU-val. Men så tillgår det i Sverige.Sverige är naturligvis en demokrati, men när det gäller valsystemet och i kampen mellan olika politiska åsikter har Sverige ett demokratiskt problem. Systemet med en valsedel för varje parti som man tar vid ingången till vallokalen medför att valet i realiteten inte är hemligt, eftersom andra kan se vem man röstar på om man nöjer sig med att ta med ett enda partis valsedel in i valbåset.Och precis som i Ryssland försöker många medier dölja partier som inte redan sitter i Parlamentet, bl.a. hålls de ute från TV. Och de etablerade partierna tolererar det.Varken Piratpartiet, Sverigedemokraterna eller Feministisk Initiativ tilläts delta i partidebatter och utfrågningar i TV och radio. Särskilt drabbades Sverigedemokraterna, som systematiskt betecknas som främlingsfientligt eftersom det pekar på problem med invandringens storlek, något som de flesta journalister betraktar som rasism som man ska skydda väljarna från att diskutera.Den politiska eliten och de svenska nyhetsmedierna, däribland Sveriges Radio och Sveriges Television, låtsas som om Sverigedemokraterna inte existerar, trots att partiet är representerat i hälften av de svenska kommunerna och i flera landsting. Det är symptomatiskt att SVT på söndagskvällen gjorde intervjuer med ledarna för Piratpartiet och Feministiskt Initiativ om valresultatet, men inte med ledaren för Sverigedemokraterna, som fick fler röster än Feministiskt Initiativ.Till detta kommer de autonomas [= ungefär AFA] ofta våldsamma överfall på särskilt Sverigedemokrater, när de håller politiska möten, utan att de etablerade politikerna tar klart avstånd från det politiska våldet. Den svenska motsvarigheten till PET, Säpo, sade i tisdags att det under valkampanjen hade varit omkring 20 fall av våld mot Sverigedemokrater, men också Folkpartiet och Moderaterna, sade chefsanalytiker Johan Olsson till den svenska telegrambyrån TT.Senast hände det sent på lördagskvällen i Stockholm, när Sverigedemokraternas pressekreterare och hans sambo överfölls av ett tiotal ungdomar på väg hem efter ett restaurangbesök och blev slagna med knogjärn. En sammanstötning mellan högerextrema och vänsterextrema hette det dagen efter i svenska Dagens Eko. Två unga kvinnor är nu gripna."

2009-06-13 @ 10:04:18
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Tack för den översättingen.Det tog lite tid.Men det tog inte lika lång tid att lägga upp den på Internet.Det finns många unga o gamla här som gärna offrar tid på översättningar samt snygga välförpackade tips till pressen utanför våra gränser.Skånepågen kan väl få bli chef över Danmarks sektionen om han vill det?Vi får nog gå dit precis som i Kina tyvärr.Det tar lite tid lite jobb, men skulle inte SD in i riksdagen 2010,Kan du översätta till Danska har du ju lite tips att skriva om ovan till Danska tidningar.Någon kanske kan Finska el Norska .Det vore skitkul att få se proffsiga utlands tips på bloggen här gärna 10 stycken innan söndag.Någon somm tar handsken.Fan det kanske går att få loss proppen.

2009-06-13 @ 10:18:04
Postat av: Jungman Jansson

Väldigt bra att medias förtryck av det svenska folket uppmärksammas ute i Europa. Tänk bara hur överfallet på Martin Kinnunen slätats över i en lögnaktig rapportering:Et sammenstød mellem højreekstreme og venstreekstreme hed det dagen efter i den svenske radioavis. To unge kvinder er nu fængslet."Så skriver man alltså om en terroristattack mot svenska politiker.

Är detta klokt? Ja i Sovjetunionen var det mycket klokt att skriva på just detta sätt. Skrev man annorlunda kunde man slängas i koncentrationsläger eller råka ut för ett nackskott i Lubjankas källare.Men i Sverige har faktiskt SR och SVT ett avtal om opartiskhet och om att demokratin ska värnas.Det är nu hög tid att EU-organ granskar rättsäkerheten i Sverige och efterlevnaden av avtalet SR och SVT.

2009-06-13 @ 11:21:11
Postat av: Drutten

Informationsfriheten är ytterst viktig i en demokrati. Faller en av demokratins murstenar är inte demokratin intakt längre.

Vi kan bara tacka våra älskade grannar i Danmark för att de har öppnat ögonen för vanstyret i Sverige.

2009-06-13 @ 11:25:13
Postat av: Gumman o Gubben på Getingen

TILLÄG TILL TIDIGARE INLÄGG ANG BAROMETEERNS RAPPOTERING OM MOTSTÅNDET FÖR ETT BOENDE FÖR SOCIALT UTSLAGNA I SMEDBY:Repotaget som berör den fina integreringen i Smedby finns endast i Papperstidningen.Där vi kan hitta en fin bild på Svenskar med invandrabakgrun ,som tagit studenten ,samt en bild på killen som hoppas på att få stanna trots avslag på sin asylannsökan positiva tankegångar alltså.När det gäller tidningens nät- artiklar 3STSÅ ÄR STÄLLNINGEN PÅ KOMNENTARSFRONTENArtikel nr 1 36 st (mycket negativa mestadels till boendet)Artikel nr 2 1st positivArtikel nr 3 0st (än så länge)Det verkar ju oneklingen som det är svårare att få in kommentarer, som då kan förväntas vara lite negativa.Läser du överskriften till artikel nr 3 kan man ju förmoda det. "Flammande vrede på mötet"Smedby är redan hårt belastat säger en bybo.

Så tomtebolyckan i artikel två med berikarna på bild i den politiskt, korrekta återgivningen kanske är lite optimistisk.Bilden på våra berikare fanns på första sidan i pappers tidningen, och där går ju inte attt skicka in kommentarer.Så fiffigt Baromtern ,så slapp vi den svenne diskussionen el rättare sagt kramp i delete fingret.Tomtebolyckan i pappers tidningen stämmer ju lite illa med bybons kommentar om att SMEDBY är hårt belastat.Med vad framgår dock inte i tidningen

Vad tror du?2009-06-13 @ 11:36:31
Postat av: Dragan Klaric

Ja du Thoralf och så betalar folk ändå tv-avgiften och stödjer dessa två antidemokratiska institutioner SVT och SR. Vad vi behöver i Sverige är lite mer jävlar anamma, att svenskarna vaknar upp och börjar protestera. Jag skulle gärna vilja se att vi i ren protest avanmäler tv-innehav och slutar betala tv-avgiften! Jag undrar vad radiotjänst skulle göra om 100 000 tals svenskar avanmälde sitt tv-innehav inom en kort period? Hade varit kul att se ledningarna för SVT och SR stå där med långa ansikten när pengarna börja sina!

2009-06-13 @ 11:47:29
URL: http://www.youtube.com/SDTelevision
Postat av: pelle

nu drömmer du dragan(önskedrömmer)

dom drömmarna är just bara vad dom är--drömmar

jag är ute bland folk och försöker ta alla chanser att påverka o diskutera med normalsvensken och den uppgiften känns så övermäktig i ett land där man pratar om lagstiftning om civilkurage

fattar ni -jag blir illamående när jag hör såntom svenskarna hade civilkurage så skulle vi inte ha det så här

(toralf ska du ta bort detta med?)pelle

2009-06-13 @ 13:07:59
Postat av: pelle

om man går ut bland svenskarna och frågar hur insatta dom är i problemen i landet och vad dom tycker vi ska göra åt detta så svarar dom som om dom läste ur sverigedemokraternas program--och när man påpekar detta så blir svaret att det tror dom inte på utan "sverigedemokraternas strategi är ju att slå ihjäl alla invandrare" om man då lungt frågar var dom har hört detta ifrån så kan dom naturligtvis inte uppge någon källa --snacka om uppförsbacke---så skyll inte på media eller politiker utan skyll på det dumma fega lata svenska folket som inte ids att ta reda på sanningen den finns ju på internet på såna här bloggar tex och det finns massor av dem(ska du ta den detta inlägg med toralf?)

pelle2009-06-13 @ 13:22:39
Postat av: pelle

det vore ju bra om du kunde förklara varför du tar bort mina inlägg toralf

(annars blir det ju som i ryssland)

2009-06-13 @ 13:36:30
Postat av: Stefan K

Det är både glädjande och oroväckande att utländska medier fokuserar alltmer på det som sker i Sverige. Vill man ha reda på sanningen i landet, måste man uppenbart följa nyheterna i dansk, norsk och finsk media. Detta borde vara en knäpp på näsan för våra vänsterstyrda medier. Detta borde vara pinsamt för våra folkvalda i riksdagen. Detta inte bara borde vara, utan är, genant för oss svenskar. Världen skrattar och skakar på huvudet åt Sverige.

2009-06-13 @ 14:30:48
Postat av: Bitterfittan

ThoralfDu kan inte ta bort den där åsnedrivaren, pelle höna, från din blogg.

Det nicket är samma den 30 årige figur som skakande, uppträdde på TV 4 igår i hopp om att dumma svenskar skulle tro att han hade Parkinsson, den snubben hade inte mer Parkinsson än A lagaren som vaknar upp på parkbänken dagen efter

2009-06-13 @ 15:44:38
Postat av: dan åke

ja peter nya tv kanaler behövs och nya tidningar. men hur får man sändningstillstånd? enklast kanske är podradio och webbtv eller stödja ND´s veckotidning

http://www.nd.se/nyheter/pressmeddelande.asp?pressmedID=137snälla nu datakunniga, starta webbtv som denna, och ställ pk-trollen mot väggen

http://www.kanalregional.se/

2009-06-13 @ 16:45:58
Postat av: Ayatollah Khomeini

I Iran är det Väktarrådet som bestämmer vilka politiker som ska få yttra sig. I Sverige har vi också ett väktarråd, men medlemmarna titulerar sig journalister.

2009-06-13 @ 17:25:59
Postat av: Kalle

När SVT 1 rapporterade från Iran så hade hon en muslimsk huvuduk. Har hon konverterat eller är hon tvungen att ta seden dit hon kommer??? Kan man lita på henne som en oberoende reporter???Om nu hon är tvungen att ta seden med huvuduk i Iran så undrar jag varför inte Iranska muslimer kan ta den svenska seden att INTE bära muslimsk huvudduk i sverige. Vi svenskar är kanske lägre stående typer som man kan begära allt av. Vi är ju sååå konflikträdda???

2009-06-13 @ 18:46:22
Postat av: Kalle

Vem är det som är intresserad av bilder på människor som springer gata upp och gata ned och skriker och fäktar med armarana klädda i grönt som miljöpartister???De Iranier som är intressade har ju redan parbolantenner där de kan följa all utveckling i Iran på sitt eget språk. Varför skall SVT lägga pengar på stor rapportering därifrån långtbortistan, det räcker med ett TT-telegram!!!

Att skicka någon kvinnlig reporet dit går bra men inte att bjuda in SverigeDemokraterna till en svensk valvaka för EU-valet.Den kvinnliga reportern borde tackat för sig och sagt att hon inte accepterar tvång och ägnat tiden till att undersöka hur det är för kristna Iranier i Iran. Men så långt går det inte tänka med "påtvingad muslimsk huvudduk" tydligen!!!SVT blir bara sämre i sin rapportering dag för dag.

Det finns ingen "stake" i det företaget längre. För många politiker fingrar på dess nyhetsvärdering!!!2009-06-13 @ 19:37:43
Postat av: Carl

En gång i tiden, då jag var informationsofficer på milostaben och hade hand om både svenska och utländska journalistbesök i samband med större och mindre militärövningar, förstummades jag över den totala inkompetens som svenska mediaföreträdare uppvisade då.En krigsplacerad redaktör

med majors grad frågade mig: artilleri - är det dom som har kanoner?Jag genmälde - journalister- är det dom som har kulspetspennor?Det har tydligen inte blivit bättre sedan dess. Det var 1982. Då kostaterade jag att svenska journalister är jubelidioter.

2009-06-14 @ 00:10:24
Postat av: Robin_Shadowes

Om licenspengarna fryser inne kommer dom bara genomdriva ännu fortare att datorer skall licensbeläggas. Så får vi lik förbannat betala till vår egen undergång. Till skillnad från pejlingen som bara är båg så går det de facto att kontrollera vilka som har datorer. Dels genom att kolla av med alla bredbandsleverantörer men även genom att spåra enksilda IPs.

2009-06-14 @ 00:45:47
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Carl se utbildningskrav: JOURNALISTER ,på svenska JOURNALISTFÖRBUNDETS hemsida så blir det lättare att avliva myten att journalister .Skulle vara ättlingar till WERNER VON BRAUN.

2009-06-14 @ 01:26:42
Postat av: Hm

Apropå en kommentar av 090613 05:59:45. Visserligen endast kvällstidningen expressen men det är nog inte alltför djärvt att hävda att det är systemagtiskt för ful media.http://affes.wordpress.com/category/betraktelser/

2009-06-14 @ 10:48:34
Postat av: Hm

Symptomatiskt skulle det vara, fingrarna skenade :0(

2009-06-14 @ 10:50:12
Postat av: Hm

Bättre länk.http://affes.wordpress.com/2009/06/08/mobbar-media-sd/

2009-06-14 @ 12:19:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0