TÄNKAREN MONA SAHLIN

Vad menar egentligen Mona Sahlin när hon återigen i Almedalen upprepar att "socialdemokraterna aldrig, aldrig någonsin, under några omständigheter, någonstans samarbeta med Sverigedemokraterna."


För mig innebär detta att Socialdemokraterna aldrig någonsin kommer stödja ett förslag/motion eller motsvarande från Sverigedemokraterna i någon folkvald församling, oavsett om det gäller kommun, landsting eller riksdagspolitik. Det innebär givetvis också att alla typer av samarbete för att skapa en majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna i en folkvald församling är uteslutet.


Jag ser detta som ett mycket märkligt agerande av Mona Sahlin i en demokrati där politikerna skall respektera folkets vilja som kommer till uttryck vart fjärde i år i vårt land. Att då så fullständigt respektlöst nonchalera en stor del av Sveriges befolkning är häpnadsväckande. Vad fyller då detta löfte för syfte? Som jag tolkar det har det bara ett huvudsyfte och det är att försöka knyta alla invandrare till Socialdemokraterna. Många invandrare ser ju idag Socialdemokraterna = Socialbidrag.


Mona Sahlin och Socialdemokraterna är enligt min uppfattning ute på en väldigt farlig väg om de fortfarande vill vara Sveriges största parti. Genom att säga nej till allt samarbete med Sverigedemokraterna säger man också Nej till alla politiska förslag från SD. Detta kan komma att bli väldigt kostsamt och problematiskt efter valet 2010 för Socialdemokraterna. Allting tyder på mycket stora valframgångar för SD i alla politiska församlingar och på alla nivåer. Det kommer med stor sannolikhet innebära att Socialdemokraterna sitter med både fotbojor och handfängsel efter valet och vad man än gör kommer man anklagas för svek av sina vallöften.


Fredrik Reinfeldt spelar däremot sina kort på ett betydligt mer klokare sätt och kommer att ha många alternativ efter valet 2010.


I Almedalen lovade Mona Sahlin att pensionärerna skulle få samma skatt som arbetstagare vilket också är något som Sverigedemokraterna står bakom. Skulle nu Sverigedemokraterna lägga ett sådant förslag i riksdagen efter 2010 måste således Socialdemokraterna säga nej till detta om Mona Sahlin skall hålla sitt löfte. I valrörelsen 2006 kom Sverigedemokraterna med en rad förslag när det gäller de äldre i samhället och med Mona Sahlins löfte i bakhuvudet kan Socialdemokraterna inte stödja ett enda av dessa förslag om de väcks av Sverigedemokraterna. Och detta trots att flera av dessa förslag återfinns i liknande formuleringar i det socialdemokratiska partiprogrammet.


Här följer ett utdrag ur Sverigedemokraternas valtidning 2006.
Kom ihåg att Socialdemokraterna inte kan stödja något av detta om Sverigedemokraterna driver dessa frågor.


Kommentarer
Postat av: Henrik P.

Äldreförsörjningsstödet är det som stör mig mest.Då våra egna äldre som slitit i alla år blir fattigpensionärer samtidigt som denna flod av anhöriginvandring försörjs med upptill 10 000:-/månad är en skam.

En fd. "invalid" har ertappats med att dansa med Lisebergskaninen mm.Försäkringskassan begär tillbaka 3 miljoner i bla. assistansersättning (utbetalas vanligtvis till nära anhöriga) och vedebörande har nu flyttat från Halmstad till Malmö(lilla Bagdad).Frågan infinner sig: Hur många liknande fall finns det? http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.529251

2009-07-22 @ 10:03:16
Postat av: Stefan A

Man påminns om förre sap-ledarens ord, godsägare Persson "Monas starka sida är inte tänkandet"

2009-07-22 @ 10:35:39
Postat av: j-å

Ang. Mona Sahlins uttalande.

Försöker du vända på "kuttingen" Thoralf, då "snärjer" du nog in dej.

Precis som du skriver så kör socialdemokraterna med samma frågor(samt flera partier f.ö.) med en viss nyansskillnad. Det har man dessvärre gjort långt innan Sverigedemokraterna blev till.

Så frågan är då vem som stödjer vem? Vad det gäller Reinfeldt så är han nog mera "falsk" än klok, vilket bl.a. en halv miljon arbetslösa säkert insett till nästa val.

2009-07-22 @ 10:46:52
Postat av: Mattias Johansson

Hej Thoralf,

Du kan givetvis inte tolka Sahlins uttalande på det viset. Dom kommer inte att samarbeta med Sd men om Sd:s och s:s politik sammanfaller på vissa områden så kör dom den ändå.2009-07-22 @ 10:55:59
Postat av: Snaphanen

Thoralf - AL erfaring viser, at kun virkelige amatører siger "aldrig" i politik !

2009-07-22 @ 11:04:49
Postat av: Thoralf A

MattiasDet är ju faktiskt på det sättet som socialdemokraterna agerat i många fall. Aldrig stödja en motion oavsett innehåll om den är skriven av Sverigedemokraterna. Visst det finns undantag men då har det i många fall riktats kritik mot s-ledamöter.

2009-07-22 @ 11:33:56
Postat av: Klarsynt

Vill nog påstå att det är ett ödesval 2010!Den rödgröna alliansen med den inte helt obekanta konvertiten Mona Muslim öppnar portarna ännu mera om möjligt! – ochintegration/Fler-far-stanna-med-rodgron-flyktingpolitik/" rel="nofollow">http://www.rod.se/politikomraden/migrationochintegration/Fler-far-stanna-med-rodgron-flyktingpolitik/Dessutom kritiserar man de gränskontroller EU infört…En "passande" kurs som går att läsa vid Lunds Universitet, "Tillämpning av shari'a i Sverige och EU, 7.5 hp" - http://www.lu.se/o.o.i.s?id=320&lukas_id=MOSA30Används redan i Sverige... En tydlig agenda om man "lägger pusslet"!Tänker på alla våra “gamlingar” som vaneröstar på de gamla “goda” sossarna. Om de bara visste vad de får!ALDRIG MERA SOSSARNA!

Låt er ej heller luras att rösta grönt av miljöskäl, vi behöver ingen miljö om vi går under!

2009-07-22 @ 12:47:21
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Hej j-å.Josef Stahlin var socialdemokrat innan han blev kommunist.Josef mördade 20 miljoner av sitt eget folk vilken myspys va (Detta står det inget om i liten SSU handbok)Socialdmokrater och kommunister är således samma sak i princip, mördande o ljugande för befolkningen,

är utmärkande saker för dessa helidioter.Tre kommunister dömdes idag för fängelse för politiskt våld tyvär fick dom p-k rabatt.

Vi får hoppas att dom får rejält med pisk på Hinsan.Mona Sahlin har blivit idiot förklarad av Göran Persson.Att hon har spårat så snett, efter sin Chilenare,

är ju bara att beklga ekonomiskt o politiskt för Sverige.Möjligtvis borde hennes nuvarande gubbe tänka till lite.

(Är jag verkligen nummer ett?)Tänk er själva Mona Margot EU -muppen runt en läger eld ,SSU läger på Bommersvik med nyanlända Chilenare.Mums smask plask.Både magen o SD hatet växte.Nu j-å när du fått reda på hur det förhåller sej

tar du rätt valsedeln 2010 en SD VALSEDELStormamma skojar på dej va.2009-07-22 @ 13:54:35
Postat av: Bosse Andersson

Den minnesgode behöver inte gå så långt tillbaks i tiden för att konstatera att sossarna är duktiga på att bryta vallöfte. För ett så maktfullkomligt parti som sossarna betyder makten allt och de drar sig inte för något. Grodorna kommer med en jämn strömm ur Sahlins mun men de flesta av oss inser att steget mellan ord och handling är stort. Sossarna har svikit förr och kommer att göra det igen när riksdagsmandaten är räknade.Bosse

2009-07-22 @ 15:18:12
URL: http:// yahoo
Postat av: Niklas Bergström

sossarna med sin förjugna politiska agenda, De har spelat ut sin roll i trovärdighet. De är en stor skamm att äldre människor blir tackade på detta syniska vis. sd står för solidaritet och har fötterna på jorden.sd kommer garanterat in i riksdagen 2010.

2009-07-22 @ 17:07:55
Postat av: Branchtender Linden

Det väller in i den nya flugan "ankarbarn"! 40 nya bara till Malmö de senaste 4 dagarna.

En kä.... från migrationsverket sa i SVT att en ny lag ska tvinga kommunerna att ta emot dessa skäggiga barn. Har kommunerna godkänt denna nya lag eller är det bara ett nytt påfund av regeringens nyttiga idioter?

2009-07-22 @ 18:27:24
Postat av: Robin_Shadowes

Måna Muslim borde hålla sig till att gå på Springsteen-konserter och gå på fredagsbön i Ståkkålms-moskéen.

2009-07-22 @ 21:05:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0