VÄRLDEN FÖRDÖMER! MEN FN KAN INTE ENAS.

Så börjar rapport sin sändning under söndagen. Läs rubriken en gång till och tänk efter!


Det är med andra ord två påståenden som inte går att förena. Om hela världen skulle fördöma Israels försvarskrig mot Hamas hade det ju varit ett enat FN. Men nu är det inte så, vilket tydligen inte svt:s reportrar kan förlika sig med. Att ett antal vänstergrupper och invandrargrupper protesterar mot Israel tolkar tydligen Rapport som att "världen fördömer". Det visar bara på inkompetensen hos Rapports medarbetare.


Ett flagrant exempel på SVT:s sätt att rapportera om konflikten mellan Israel och Hamas och ännu ett bevis på att Fri Television inte existerar i Sverige trots en massiv annonskampanj i de egna kanalerna.


Läs gärna följande blogg Dick Haas för att få en annan bild av utvecklingen i Gaza. Då kan man se med andra ögon på svensk medias rapportering av utvecklingen.




Han kritiserar även svensk medias rapportering som han tydligen följer från Israel.

Bo-Inge Andersson, expert i Rapport får sig en rejäl portion kritik i senaste inlägget.

Bo Inge Andersson analys av att stoppa Hamas raketbeskjutning är minst sagt oprofessionell. Jag tror inte att israelerna kommer att börja gatustrider i Gaza city.
Enligt uppgifter har Israel delat Gaza remsan i två delar och man för in betongblock och grus. Detta tyder enligt min mening att man tänker upprätta vägspärrar för att kunna förhindra Hamas från att frakta in nya vapen i norra Gaza remsan vilket till slut kommer att leda till att raketerna tar slut för Hamas och därmed kommer det bli lugnt i de angränsande områdena norr om Gaza. Hur stora resurser Hamas besitter avgör hur länge Hamas kan hålla på med sin raketbeskjutning mot Israel.
Jag tror Israel förbereder sig på att vara kvar i Gaza för mycket lång tid och med det menar jag flera år. Det är nog tyvärr det enda sättet att få stopp på Hamas raketattacker.


Kommentarer
Postat av: DDR2

Bo-Inge Andersson, "expert" i Rapport, måste väl göra cheferna (dvs stalinisterna/socialisterna i ledningen för STASI-telivisionen) nöjda och glada?!



Läste hans krönika om kriget på text-tv i går, och höll på att ROTFL:a på mig...



Det g-å-r inte att som STASI-anställd s.k. reporter ha förståelse för Israels anfall mot terroristerna i HAMAS.

2009-01-05 @ 12:05:03
URL: http://exilen.eu
Postat av: Roger

Hej Thoralf

Det är allt fler oavsett partitillhörighet som har slutat tro på den Politisk Korrekta media rapporteringen (=desinformation) som vi har blivit tvångsmatad med här i landet dom senaste åren.

Och vi är allt fler som noga följer utvecklingen i Sverige och Europa.

Kanske kan vi till och med tänka oss att rösta på SD nästa val.

2009-01-05 @ 13:01:33
Postat av: Micael Foghagen

>Roger



Jag känner väl igen mig i ditt inlägg. För ca ett år sedan befann jag mig i din situation. Jag hade själv en övertro - visade det sig - på media och etablerade partier.



Förut var det som att bära polariserade glasögon ( ni vet sådana som tar bort reflexer, bra att ha till sjöss eller vid skidåkning ) men de filtrerar verkligheten. Det man ser genom sådana är tillrättalagd verklighet och lätt att tro på.



(Som kuriåsa kan jag tillägga att det var förbjudet att bära polariserade glasögon som pilot. Att kunna se en reflex från ett annat jaktflygplan var guld värt!)



2009-01-05 @ 13:49:24
Postat av: Hr Føkk

Själv känner jag inte till någon av dessa båda som talar strunt med varann eftersom jag sedan många år avlägsnat svt utsändningar på min TV. Jag tar hellre fängelse än att betala sådan propaganda tv.

Idag har vi streaming webb. Lätt och smidigt kan bloggar & organinsationer sätta medier med fri och ocensurerad TV. Många med mig skulle också säkert betala för dessa kanaler.



Se bara här hur Margot Wallström talar så mycket skit att om det funnit himmel & helvete så hade det inte varit svårt att gissa var hennes plats ligger.



http://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg

2009-01-05 @ 13:55:16
Postat av: Roberth Ström

Samma sak varje gång i detta organ. Svt är en lögnaktigt skitorganisation liksom TT.

2009-01-05 @ 13:58:07
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Jack - Kille - Foto - Humor

Grym blogg !

Du måste ju vara med i min månadens blogg tävling på min blogg ;) !

2009-01-05 @ 14:01:35
URL: http://fotografjack.blogg.se/
Postat av: Magnus

En klen tröst, men ändå en ...klen tröst är kanske att humorgänget i P1:s Gomorron Kamra... Gomorron Världen brukar skämta om SVT:s stollige gamle vänsterradikal, stolsnötaren Bo-Inge.

2009-01-05 @ 14:36:30
Postat av: Peter, den förste.

Gratulerar! Nu är det utom allt rimligt tvivel klargjort att sverigedemokraterna inte är rasister eller nazister! För dessa epitet är numera reserverade för Andreas Malm och Toblerone vänstern!



Läs på www.newsmill.se Andreas Malm artikel och kommentarerna till artikeln så förstår ni varför!



Det vore bra om SD klart och tydligt distanserar sig Andreas Malm och Toblerone vänstern!

2009-01-05 @ 14:48:18
URL: http://www.newsmill.se
Postat av: Krister Maconi

Hej Toralf! Har förskräckts över SVT:s och SR:s rapportering om Gaza. Denna gång känns skevheten i rapporteringen värre än någonsin. Den genomsnittlige svensken med med ett måttligt intresse för utrikespolitik får oerhört svårt för att bilda sig en saklig uppfattning om konflikten via svensk media och i synnerhet då statliga etermedier. SVT och SR sviker sitt publicistiska ansvar och journalistetiken ligger illa till. Bo-Inge Andersson som jag för egen del och för många år sedan döpte till "universalsnillet" då det knappast finns ngt som han inte har en bestämd och mer eller mindre vinklad åsikt om har vållat mig svårartad huvudvärk ett antal år. Den tidigare (s)-märkta ledarskribenten är en journalistisk styggelse!



Mvh Krister Maconi

2009-01-05 @ 15:07:33
Postat av: Martin Isaksson

Om de otrogna lever bland muslimer, enligt de villkor som angetts av Profeten, är det inget fel i detta, förutsatt att de betalar sin skatt (Jizya) till den islamska myndigheten. Andra villkor är att de inte rustar upp en kyrka eller ett kloster, inte återuppbygger sådana som förstörts, att de under tre dagar ger mat och husrum till de muslimer som passerar deras hem, att de reser sig när en muslim vill sitta, att de inte imiterar muslimer i klädsel och tal, inte rider på hästar, inte äger svärd, inte beväpnar sig med någon form av vapen, att de inte säljer vin, inte visar korset, inte ringer i kyrkklockor, inte höjer rösten under bön, att de rakar sig så att de är lätta att identifiera, inte konspirerar mot muslimer och inte slår en muslim. Om de bryter mot dessa villkor har de inget skydd.



läs mer på http://gluefox.com/orel/memri.shtm



dess släpper vi in i landet frivilligt suck.

2009-01-05 @ 15:08:55
Postat av: hunter

Och det finns "galna" politiker som vill ha in Turkiet i EU!

Postat av: s-e karlsson

Hej,hej !



Hoppas kylan håller i sej ett bra tag , då kanske all skit som invandrat söderifrån fryser bort, fästingar ,mördarsniglar , kackerlackor mm , plus

annat invandrat !

SEK .

2009-01-05 @ 16:03:44
Postat av: Carl

jag är så trött på SVT de vinklar allt så det passar vad korkade Svenska politiker bestämmer. fler och fler får info från webben och inser att SVT och TT blivit propaganda media istället för som de låtsas vara politiskt fria.

och så sänder de alldrig nåt bra så varför betala tv licens?? kommer snart bara ha snappt bredband och projektor kan då se streamad tv från seriösa tv bolag och sparar 2076 kr om året. hoppas Sverigedemokraterna rensar upp på från Sverigefientlig personal på SVT när ni bildar regering.

2009-01-05 @ 16:17:44
Postat av: Micael Foghagen

Det vore ganska intressant om SVT och SR "varudeklarerade" sina journalisters partipolitiska färg...Speciellt de som gör analyser och är korrespondenter.



Visst det kommer säkert i konflikt med den personliga integriteten, men nu kan en arabkramare sitta på bästa sändningstid i ett påstått seriöst programm och ge "analyser" över konflikten i mellanöstern....



2009-01-05 @ 17:18:48
Postat av: hunter

Expressen rubrik på nätupplagan.



"Palestinsk milis fortsätter att skjuta raketer mot Israel".



Nu har man plötsligt gett Hammasterroristerna ett nytt epitet!

2009-01-05 @ 18:33:22
Postat av: Anonym

lite som aktivisterna på rosengård, TERRORISTER inget annat precis som dessa så kallade milis

2009-01-05 @ 18:45:54
Postat av: kalle

Nu har palestinierna visat hur in i helsicke korkade de är. Det skall ju vara sååå svårt i gaza just nu enligt media. Om det nu är sååå svårt hur kan det då komma sig att de fortfarnde skjuter raketer in över israel som idag.



Fördöm det om du törs herr utrikesminister Bildt. Gör du inte det såå kan de genast dra dit pepparn växer.



Slutsats hamas får skjuta på vem de vill hur länge som helst utan att ovärden inte gör något mer än att fördöma offret israel.



Svarar israel med samma mynt så fördöms de.



Är politikerna riktigt kloka i skalen???



Att det är offret som skuldbeläggs påminner om den svenska rättspolitiken där de kriminella i princip går fria.



2009-01-05 @ 19:37:16
Postat av: Dumle

Trevligt att se att Krister Maconi besöker Thoralf med vänner. Jag uppskattar dina inlägg på SD-blogg och i BT!

Kurt Lundgren har ett kort bra inlägg där Hamas jämförs med de nazistiska Einsatzkommando på östfronten. Det är en träffande liknelse. Annars finns det så mycket på nätet om Hamas idag att alla läsare som fortfarande tror att konflikten handlar om att byta land mot fred kan upphöra med denna villfarelse.

- 90 procent av alla palestinier mellan 18-25 vägrar att någonsin acceptera en judisk stat i området.

- ca 65 % stödjer raketattackerna mot civila judar.

- Hamas talesman Ismail Radwan har officiellt uppmanat till en total förintelse av alla judar på religiösa grunder!

- I palestinska skolböcker för grundskola och högre studier beskrivs konflikten utifrån religiösa motiv. Det handlar om jihad mot islams fiender. Nationen Israel skall utplånas och därför saknas och detta land i de palestinska kartböckerna, då lärarna ser Israel som historisk parentes!

Skall vi inte skänka bara några fler miljarder til det utsatta palestinska folket. Naturligtvis helt villkorslöst! Att de skall upphöra med hat- och våldsindoktrineringen är väl inte vårt problem. Bara vi ger dessa neonazzar lite mer pengar och fördömer judarna så blir alla glada. Eller hur Mona?



2009-01-05 @ 20:05:23
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Micael Foghagen

På bloggen här är vi ganska eniga i skuldfrågan, men finns det någon som har en lösning på problemet?



Jag har det inte.



Det enda grundläggande, det mest fundamentala, man kan utgå ifrån ,är nog att det palestinska folket slutligen måste välja ledare som vågar erkänna Israel fullt ut.



Men det tror jag inte händer under min livstid - fast jag bara är 46...

2009-01-05 @ 20:43:57
Postat av: Ruskprick

Själv begriper jag inte varför vi här uppe i kalla norden och framför allt träskvänstern är så fanatiskt besatt av denna konflikt så långt bort? Fanatismen är så utbred så massmedia ljuger sig gröna för att lura oss vanliga människor. Hänger denna fanatism ihop med massimporten av muslimer från mellanöstern? Hur fanken är dom funtade? Är Sveriges omvandling till Palestina deras våta dröm? Jag blir faan mörkrädd. Så insatt i denna fråga är jag. Ursäkta jag störde.

2009-01-05 @ 21:33:34
Postat av: Nissolf

Svensk media använder sig av en norsk läkare i rapporteringen från Gaza: Mads Gilbert. Snälla gå in på wikipedia.no, läs och njut. Aktiv politiker i "Röd valgallinse", det rödaste som finns i norsk politik. Som tur är värkar batteriet till hans mobil ha tagit slut nu.

2009-01-05 @ 22:01:17
Postat av: Thoralf A

Nissolf



Tack för tipset!



Blir ett kort inlägg omgående.

2009-01-05 @ 22:12:18
URL: http://thoralf.se
Postat av: Magne

Ett tips till eventuella oskyldiga Palestinier här inne; Håll er borta från alla Palestinska raketramper och bunkrar så kanske ni klarar er. Lägg er inte framför banden på eventuella Israeliska stridsvagnar med sprängdeg knutna runt magen. Då kan ni bli skickade till Pär i hagen eller Sankte Pär i himlen. Annars bryr jag mig inte ett ögonbryn.

2009-01-05 @ 23:08:39
Postat av: lappen

Israelerna är ett tålmodigt folk som inte låter sig styras av några skränande islamister.Tänk om Hamas haft dom militära resurser som Israelerna förfogar över tror ni "islamistkramare" att staten Israel existerat idag??

Svaret är naturligtvis NEJ!

Men så länge det finns folk som är så beroende av att förhålla sig till saker som dom över huvudtaget inte har någon aning om,utan följer efter vad som är PK-korrekt så blir rapporteringen därefter.



Vakna upp alla naiva som tror på den Svenska modellen av en

2009-01-06 @ 00:15:32
Postat av: lappen

Israelerna är ett tålmodigt folk som inte låter sig styras av några skränande islamister.Tänk om Hamas haft dom militära resurser som Israelerna förfogar över,tror ni "Islamistkramare" att staten Israel existerat idag??

Svaret är naturlitvis NEJ !!

Men så länge det finns folk som är så beroende av att förhålla sig till saker som dom överhuvudtaget inte har en aning om,utan följer efter vad som är PK-korrekt så blir rapporteringen därefter.



Vakna upp alla naiva som tror på den Svenska modellen av en asyl och flyktingpolitik som sprids av etablissemanget!



Tycka synd om mentaliteten och solidariteten är vad vi matas med! Men om vi är mer solidariska med våra egna föräldrar,mor o farföräldrar än med Mohammeds då blir vi plötsligt Rasister!!Jag säger bara

FY FAN för alla landsförädare!

2009-01-06 @ 00:50:45
Postat av: Ture F.

Kommenterade Jan Eliassons uttalande om bindande FN-resolutioner återgivet i Baromteren i går, men inlägget kom aldrig in. Censur eller slö uppdatering? I vart fall blir det ingen debatt!



"Han borde veta att FN:s säkerhetsråd aktar sig jäkligt nog för att anta några rättsligt bindande beslut om eldupphör. Saken är enkel - om parterna inte lyder, vem skall då tvinga fram eldupphöret?? Detta har hänt tidigare, så rådet har bränt sig. Israel har all folkrätt på sin sida, så bara gör slut på Hamas! Det finns alltid civila förluster, vilka var enorma, när de allierade gick till motattack mot Nazityskland. Det är långt dit, när det gäller Gaza! Nu stödköper vi israeliska varor!"



Till detta kan läggas att det är svårt att räkna civila offer. Barn är det uppenbarligen, men sedan blir frågan vilka som skall anses som stridande. Något klart svar finns inte enligt Genèvekonventionerna och första tilläggsprotokollet. På BBC:s hemsida finns en mycket bra artikel om saken, men sådana analyser finns aldrig i svenska media. vad är det för fel på svenska journalister?

2009-01-06 @ 13:02:06
Postat av: Frode Karlsson

Är det någon mer än jag som ser parallellen mellan Hitler i bunkern i Berlin 1945 och Hamas ledningen i bunkern i Gaza City 2009? Kunde tro det! Visst är det samma sak! Min rekommendation är att de israeliska styrkorna gör samma sak som de allierade i Berlin 1945 - bomba dem sönder och samman! Civila offer? Visst! Hur var det i Tyskland? Ca 34% röstade för Hitler 1933, och hur kul hade det varit att vara tysk 1945 och en som alltid röstat mot Hitler? Hur ser det ut i Gaza? mer än 75% för Hamas! Trist för de 25%, men sådant är livet! Nu krossar vi Hammas som de allierade krossade nazisterna! Sedan får det kosta vad det vill! Finns det inget konto där man kan bidra med pengar till Israel? Själv köper jag allt vad Israel producerar! Den enda demokratien i en region full av muslimer av snitt 800-talet! Fy fan, bara! Och dessa mussar skall vi ha i Sverige och vara nyfikna på dem. Vilket jävla larv! En mussekontakt, och jag vill bara inte ha med em att göra. Sedan kan de ta sin heder och köra upp den på lämpligt ställe alltefter tillgången på kroppsöppningar! Min empati är på minus! Jag har inte bett om det, som en gammal kosmopolit! Heja Israel!

2009-01-06 @ 17:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0