VÅR RETORIK


Muslimskt kvinnoförtryck eller?

Henrik Rydström har på sin blogg tagit upp några som han upplever det hemska citat från Sverigedemokraternas politik och han har även kommenterat. Här kommer mina egna funderingar till dessa citat.
 

Kan det kanske vara för att allianspartierna INTE, som SD, för en politik som säger att "en alltför stor invandring på ett allvarligt sätt har kommit att hota den svenska nationella identiteten och sammanhållningen i landet"?


Att ett land med en homogen befolkning och en gemensam kultur är bästa förutsättningen för ett tryggt samhälle står utan allt rimligt tvivel.  Det är bara att titta sig om i världen för att se vilka orsakerna är bakom dagens konflikter i världen. Är man ändå inte överbevisad är det bara att börja läsa historieböckerna så hittar man ett oändligt antal bevis. En invandring till Sverige från våra grannländer eller närstående länder som delar vår kultur, värderingar och religion ser jag inte som något problem Men dagens massinvandring sker i huvudsak från länder där vare sig kultur, religion och värderingar överensstämmer med den svenska majoritetens och det ser jag som ett stort bekymmer för sammanhållningen och solidariteten mellan medborgarna i vårt land. Varje dag kan vi läsa i media om dessa så kallade integrationsproblem som ofta skylls på utanförskap av ansvariga politiker. Orsaken till detta utanförskap är i grunden en annan kultur, religion och helt andra värderingar som inte fungerar ihop med de svenska, utan istället skapar konflikter.


Kan det ha att göra med att allianspartierna INTE, som SD, för en politik med det primära målet "att återupprätta en gemensam nationell identitet och därmed också en stark inre solidaritet i det svenska samhället"?


Att riksdagspartierna inte strävar efter en gemensam nationell identitet är nog de flesta upplysta om. Istället gör dessa partiers företrädare sitt bästa för att nedvärdera våra svenska traditioner och kultur. Mona Sahlins uttalande om att vi "har midsommar och sådant trams" är ju bara ett litet men skrämmande exempel på den oikofobi som råder i vårt land.


Kan det också ha att göra med att allianspartierna INTE, som SD, för en politik som är mot det mångkulturella, för att allianspartierna INTE, som SD, ser det som en fara att ha ett "samhällssystem där främmande kulturer jämställs med [...] ursprungskulturen och där staten på olika sätt uppmuntrar invandrare att behålla, eller förstärka, sina ursprungliga identiteter"?Konsekvensen av det Henrik Rydström menar kan vara att det svenska samhället ska stödja t.ex. införandet av särlagstiftning som sharialagar för muslimer i Sverige. Det innebär också att samhället skulle motverka jämställdheten mellan könen i t.ex. skolorna eller i arbetslivet om vi nu skall behålla eller förstärka invandrarnas ursprungliga identiteter. Jag tror allvarligt talat att Henrik Rydström inte funderat över konsekvenserna av det mångkulturella samhället eller menar han att det på något sätt skall vara mångkulturellt men enligt svenska regler och lagar.


Och kan det kanske ha att göra med att allianspartierna INTE, som SD, graderar människor utifrån nationalistiska skalor, där svensk "är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk".

Och det kan ha att göra med att allianspartierna INTE, som SD, talar om "ett svenskt levnadssätt"


Ett svenskt levnadssätt är det som Henrik Rydström och jag lever. I Egypten har man ett egyptiskt levnadssätt som skiljer sig markant från oss i Sverige. Att vi sverigedemokrater graderar människor utifrån nationalistiska skalor är inte korrekt men när man bedömer vad som är svenskt eller inte så måste man använda sig av någon form av måttstock. Kosmopoliten Henrik Rydström kanske anser att det inte finns något som är svenskt, danskt, engelskt eller italienskt och då förstår jag hans problem. Men anser han att det finns ett franskt eller japanskt levnadssätt får han nog också finna sig i att det även finns ett svenskt levnadssätt. Hur vi sedan definierar detta är nog till viss del individuellt.


Det kan också bero på att allianspartierna INTE, som SD, ser främjandet av olika kulturer som något farligt och att allianspartierna INTE, som SD, menar att "det offentliga stödet till invandrarföreningar och alla andra verksamheter som syftar till att befrämja främmande kulturer och identiteter i Sverige skall dras in. Lovdagar i anslutning till religiösa högtider skall endast omfatta traditionella svenska och kristna högtider. Den skattefinansierade modersmålsundervisningen skall avskaffas."


I Kalmar kommun har man under ett antal år betalat ut närmare 1,5 miljoner kronor till invandrarföreningar för att de skall kunna bevara sin kultur. Under samma period har hembygdsföreningarna i kommunen ansökt om bidrag år efter år men inte fått en enda krona i bidrag från Kalmar kommun. Dessa hembygdsföreningar har stora kostnader för byggnader och material som är vårt svenska kulturarv men får inte en enda krona från Kalmar kommun. Följden av detta är att vårt svenska kulturarv som byggnader och liknande förfaller. Detta är bara ett litet exempel på den katastrofala oikofobi som råder bland förtroendevalda politiker i landet som nedvärderar det svenska på det mest skrämmande sättet. Ja, Henrik Rydström, jag tycker uppriktigt sagt att det är för jäkligt att våra hembygdsföreningar behandlas på det här sättet av Kalmars vänsterpolitiker.

Sverige är ett kristet land och har så varit i i mer än tusen år. Vår helgdagar grundar sig på vår religion och våra traditioner. Som invandrare till Sverige har man gjort ett aktivt val när man sökte sig till Sverige och då accepterade man också att respektera och följa den svenska samhällsordningen. Den innefattar inte muslimska högtider eller hinduiska eller någon annan religion och därför skall dessa dagar heller inte vara lovdagar i skolan. Svårare än så är det inte.


Och det kan också handla om att allianspartierna INTE, som SD, talar om en "svensk byggnadstradition", där "inga fullskaliga moskéer, med en för svensk byggnadstradition främmande arkitektur, skall få byggas. Iögonfallande religiösa eller politiska symboler, som till exempel slöja eller turban, skall inte vara tillåtna att bäras i yrkesutövningen av offentliganställd personal, då det riskerar att skada medborgarnas tilltro till den offentliga verksamhetens objektivitet. Heltäckande slöjor skall inte få bäras i skolan av omyndiga elever." (men man ska alltså få bära kristna symboler, det skadar alltså inte de ateistiska medborgarnas tilltro till den offentliga verksamhetens objektivitet?)


Jag undrar vad det är för kristna iögonfallande symboler som Henrik Rydström avser? Den vanligaste kristna symbolen är enligt mig ett kors och det bärs oftast som ett halssmycke. Det är inte ovanligt att man till och med bär det innanför tröjan. Hur Henrik Rydström kan se det som en iögonfallande kristen symbol och göra en jämförelse med slöja, burka eller turban är märkligt. Snart kanske vi får se fotbollsdomare på Fredriksskans i turban eller i burka om Henrik Rydström får som han vill.


Som fotbollsspelare kan det väl knappast ha undgått Henrik Rydström att kvinnor inte var välkomna och se det svenska fotbollslandslaget i Saudi Arabien 2006. Att kvinnorna i det muslimska Saudi-Arabien står under ett massivt mansförtryck är tydligen inget som Henrik Rydström reagerar på utan han anser tydligen att detta bara är ett saudiskt levnadssätt som är helt ok i deras kultur. Jag däremot kritiserar denna medeltida syn på jämlikhet mellan könen och det märkliga är att det också sammanfaller med religionen islam.


Kommentarer
Postat av: Inge Sandén

Återigen ett stort tack för dina mycket bra återgivna Sverigedemokratiska åsikter.Jag njöt av att läsa varje stycke och hade inga invändningar mot något.Allt var supersant.Om du orkar fortsätta i detta hårda tempo fram till valet,måste ju Sd.få minst 8-10 mandat i Kalmar.Henrik Rydström måste känna sig helt uträknad, stackars lille pojk.

2009-01-12 @ 00:20:21
URL: http://http:
Postat av: Haddock

"Låt oss säga att exempelvis de mänskliga rättigheterna faktiskt är västerländska och att det är fel att kräva att andra civilisationer ska respektera dem. Vad ska i så fall gälla när personer emigrerar till västerländska samhällen? Ska de tillåtas avskriva de mänskliga rättigheterna för medlemmar i den egna gruppen? Hur ska det gå till? Vem ska bestämma det?Ska man få aga barn, också om man är bosatt i Sverige, om man har sitt ursprung i en Kultur där detta anses riktigt? Och när barnet blir myndigt, ska det "tvingas" kvar i föräldrarnas ursprungskultur eller få välja om det vill

tillhöra Sveriges, eller kanske ytterligare någon annan kultur med egna lagar och regler?"Från artikeln "Historien slår tillbaka" av Torbjörn Elensky.2009-01-12 @ 01:05:34
URL: http://exilen.eu
Postat av: Bengt Warborn

Mycket bra skrivet Thoralf. Du blir bara bättre och bättre på att beskriva det sjuka med nuvarande invandringspolitik.

2009-01-12 @ 08:45:35
Postat av: Roberth Ström

Det är skillnad på folk och folk! Det är tydligt det.

2009-01-12 @ 09:06:41
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Martin Isaksson

Ja man ser ju vilka som är den nya adeln som ej får ifrågasättas och kritiseras,

samt vem som är de nya livegna dvs svenskar.

2009-01-12 @ 09:41:53
Postat av: B.Nilsson Nybropensionär

Min gamla snälla Farmor hon var en äkta folkhemssosse.Hon hade ett stort porträtt av

Per Albin Hansson ovanför sin säng och även den obligatoriska jesusbilden.Hon skulle nog vända sig i sin grav om hon såg hur illa ställt det är med folkhemmet idag.På tal om Henrik Rydström bra genmäle av dig Toralf.Jag tror att han försöker utnyttja sina skriverier till att göra reklam för sitt företag Henrik Rydström Media AB .Boholmarna .Hade han bara haft läraryrket att stoltsera med hade han varit ganska anonym!Men i detta läge med FF.s framgångar gäller det att brassa på.Kramar han inte bucklan så kramar han invandrare.Det verkar Gulligt!!Ha det!

2009-01-12 @ 10:00:02
Postat av: hunter

@ B.Nilsson NybropensionärMycket intressant.Om Rydström Media AB:

Bolagets verksamhet ska vara att bedriva konsultverksamhet inom mediabranschen, föredragshållare inom media och sport, journalistverksamhet, samt äga och förvalta värdepapper och fastigheter och därmed förenlig verksamhet.Med kännedom om detta tillåts han ha en blogg på Barometern och en reklamplats som är värd multum utan att behöva att betala ett öre. Är tidningsledningen "fullständigt bakom flötet" eller vänta, man kan ju börja undra hur mycket Barometern betalar Rydström Media AB för att denna på sin blogg rentav skall skriva det som Barometern önskar beträffande Sd?Samordnigen av de senaste "attackerna" mot Thoralf från SSU, Barometerns ledarredaktion och Rydströms blogg verkar inte längre vara så slumpartade?

2009-01-12 @ 10:23:37
Postat av: AWSvensson

Jag tror inte för ett ögonblick att denne Rydström verkligen tror på det han skriver. Men i sann PK-anda så förväntas det av honom, men för de flesta socialdemokrater dvs de som ej tänkt göra karriär så är dessa skriverier en klar belastning för partiet.

För alla dessa som sett problemet med den ohämmade invandringen så får de klart besked från vilket håll det finns förslag på problemslösningar, som anser att låt gå politiken har nått världens ände.

Jag imponeras av det mobiliserade försvaret av folkviljan som SD- bluffen frammanat med Toralf som härförare. Till årets rookie vill jag utnämna Martin Isaksson som gått från klarhet till klarhet med sitt spontana språk.

2009-01-12 @ 10:39:08
Postat av: hunter

@ AWSvensson"Till årets rookie vill jag utnämna Martin Isaksson som gått från klarhet till klarhet med sitt spontana språk."Jag känner mig djup trakasserad för att jag inte platsade, vart vänder jag mig och hur mycket kan jag begära?Skämt åsido, ser att SD-bluffen får sina fiskar varma med kommentarer från olika håll och kanter. Vissa av dessa tycks inte enbart komma från Sd-håll, utan även från andra som verkar allmänt irriterade på SSU:s simpla smutskastning.

2009-01-12 @ 11:03:32
Postat av: AWSvensson

hunter : har inte varit tillräcklig uppmärksam på att du tillkommit under året, men du får hoppas någon annan nominerar dig till den årliga SD- galan.

2009-01-12 @ 11:20:23
Postat av: Micael Foghagen

Vet det är offtopic men vänner i Israel har skickat mig den här länken!

http://www.terrorismawareness.org/what-really-happened/

Postat av: Martin Isaksson

Som fotbollsspelare kan det väl knappast ha undgått Henrik Rydström att kvinnor inte var välkomna och se det svenska fotbollslandslaget i Saudi Arabien 2006. Att kvinnorna i det muslimska Saudi-Arabien står under ett massivt mansförtryck är tydligen inget som Henrik Rydström reagerar på utan han anser tydligen att detta bara är ett saudiskt levnadssätt som är helt ok i deras kultur. Jag däremot kritiserar denna medeltida syn på jämlikhet mellan könen och det märkliga är att det också sammanfaller med religionen islamJa man vet ju inte om man ska skratta eller gråta när man ser att denna Henrik inte förstår vad han säger han förstår inte att det är helt ok att muslimerna gör som de vill i deras hemländer (förtryck av hälften av befolkningen samt medeltida straff der anser ju i iran att man är vuxen som pojk vid 14 och kan då straffas till döden (27st sen -05) och tjejer vuxna vid 9 (hmm kan det ha något att göra med att kamelfösaren Muhammed förgreps sig på en 9åring)men det är inte ok i när vi lever ett svensk levnadsätt (jämställt och fängelse istället för kapande av lemmar)Tackar för nomineringen skriver lite som jag känner och som de flesta spanjaker så är jag lite hetsig i retoriken,När jag var och hälsade på släkt på kanarieöarna (ja det bor även spanjorer där och inte bara semester svenskar) samt på fastlandet,så läste jag upp SD program vilket enligt dem lät precis som vilket parti linje som helst i spanien. När jag förklarade att detta parti anses väldigt rasistiskt och t.o.m Nazistiskt så gapade de bara och frågade om ingen läst partilinjen innan de bildat sig den uppfatningen.de känner inte helle sig så berikade när det dyker upp flyktingar från afrika och gör en massa brott på ön, sen har ju spanien kämpat mot muslimerna i århundraden innan och vet mkt väl vad de går för och de får inga förmåner i spanien detta vet muslimerna och håller rätt låg profil.hade de gjort som de gjorde i rosengård så hadde militären sprängt hela stadsdelen i luften.Ingen av min släkt kan förstå hur svenskar kan aceptera den skit vi gör samt politiker som skäms för att vara svenska och premierar alt utländskt.hadde politiker i spanien gjort detta hadde de hängts i närmaste korkek.

2009-01-12 @ 12:19:18
Postat av: pelle motala

detta är något som jag eftersökt-en debatt om invandringen och det är så typiskt att det ska vara någon som har något ekonomiskt utbyte av att tycka på ett visst sätt-samma historia i motala vi har folk som sitter med o styr i komunen som talar så fint om invandringen men privat så tycker dom att det är rena vansinnet--har själv hört detta hyckleri. Det var bra att någon avslöjade om rydström media-det förklarar en hel del

jag har redan tipsat folk om denna debatt o dom säger att dom förstår nu varför inte sossarna har vågat ta debatten--så fortsätt toralf att hålla dej till sanningen så kommer detta att gå bra

tack

2009-01-12 @ 12:31:03
Postat av: Martin Isaksson

TITTA PÅ DETTA HELT SJUKT I DANMARK ARABER OCH MUSLIMER SIDA VID SIDANER MED DANMARK NER MED DEMOKRATIN:borde skjutas på plats.http://se.youtube.com/watch?v=AeUzAk1nXy4&eurl=http://ungsvensk.se/vbtube_show.php?do=tube&tubeid=538&t=3612

2009-01-12 @ 12:37:45
Postat av: Martin Isaksson

show.php?do=tube&tubeid=538&t=3612" rel="nofollow">http://se.youtube.com/watch?v=AeUzAk1nXy4&eurl=http://ungsvensk.se/vbtubeshow.php?do=tube&tubeid=538&t=3612såja mångkultur härligt

2009-01-12 @ 12:53:56
Postat av: Roberth Ström

Araber och nazister har alltid samarbetat! Hitler träffade ju stormuffen eller vad det nu kallas!

2009-01-12 @ 13:04:31
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Martin isaksson

stormuftin från jerusalem satte ihopa hela regementen med frivilliga muslimer från bosnien som hadd tysk uniform förutom att de hadde fez på huvet. de var mkt svårkontrollerade och passade mest på att döda kristna i de området de verkade i.Muftin hadde ett möte (som finns på film på yuotube) där de diskuterade judefrågan.

2009-01-12 @ 13:10:06
Postat av: hunter

@ Micael FoghagenTack för länken. Har varit på jakt efter denna information. Skall sprida den vidare.Om stenålderskultur och skadegörelse i Smedby finns att läsa i Barometern.

Postat av: Anonym

Mycket bra skrivet Thoralf,

men tyvär tror jag inte ens sanningen biter på sådana som Henrik Rydström utan sådana som han har målat in sig i det berömda hörnet och kommer aldrig att erkänna att så är fallet.

Det är först när den mångkulterella härdsmälltan slår till och drabbar dom själva som dom visar sitt rätta ansikte, ta och bygg en flykting förläggning som blir granne med Herr henrik rydström så ska ni se att det blir fart på fotbolls benen och det kommer löpas gata upp och gata ner med anonyma protestlistor som säger att vi är inte rasister men vill inte ha dom nära oss.Robb@n Borlänge

2009-01-12 @ 13:53:04
Postat av: AWSvensson

Vad händer i Kalmar FF, är det inte sossar så är det kommunister och nu senast rattfyllerister.2009-01-12 @ 14:12:45
Postat av: Martin isaksson

Robban i borlänge var inte så hård vid Henrik R han är ju en guldklimp det är som någon skrev på hans blogg att han måste ju vara avlönad av SD för så dum kan man ju inte vara.denne man har genererat minst 100extra röster åt SD heter åt honom tycker SD borde skicka en keps med SD på som tack för hjälpen

2009-01-12 @ 14:40:09
Postat av: Robb@n

ha ha Martin men jag är inte hård på Henrik utan håller med helt med resten av dom som läser vad han skriver att han är guld värd... 100 till i hans kaliber skulle sitta fint, tycker för övrigt att han är mycket komisk som många av hans sort tyvärr är och förundras men även beundrar, för hur kan någon som herr Rydström spela/spelat fotboll på topp nivå ? han som bevisligen måste vara både döv och blind,,,,, ja ja livet är en gåta

2009-01-12 @ 15:07:44
Postat av: Martin Isaksson

Har ni inte hört att det är dessa som Henrik vurmar för som är sveriges framtid.

ska visst bli väldigt retro i framtiden typ 600tals retro.

med följande fredags nöje.

klockan 05.00 bön

klockan 0530-1300 Män röka vattenpipa. kvinnor samla vatten och ved

klockan 13.00 Stena våldtagna flickor på hokey arenan 5kr per sten.

klockan 13,30 bön

klockan 14.15 Hänga ickemuslimer i stadsparkens träd 25kr inträdes avgift barn halva priset.

klockan 1435 bön

klockan 14.55 Hänga upp djur och skär halsen av dem och se dem ha dödsångest.

klockan 15.15 bön

Klockan 16.00 Grillparty Halal slaktade djuren grillas på en bädd av döda judar.

klockan 16.25 bön

Klockan 17.00 Filosofi afton Hitler borde han inte skrivas in som profet i Koranen.

klockabn 17.25 bön

Klockan 18.00 Alla kvinnor utan manlig eskort som visar sig utomhus ska stenas.

klockanb 18.30-24.00 Män röka vattenpipa. kvinnor städa, laga mat, behaga männen, ta hand om barnen, tvätta, renovera huset, handla. massera männens fötter, låt sönerna springa vind för våg. slå dötrarna om de pratar utan att blivit tilsagda.häligt med mångkultur

2009-01-12 @ 15:32:16
Postat av: Carl

http://frianyheter.wordpress.com/2009/01/12/kommunfakta-orebro/#comments kommuner måste spara på de som inte kan protestera således skolbarn och äldre.

2009-01-12 @ 16:19:03
Postat av: Inge Sandén

Tack Micael Foghagen.Har just sett filmen mycket bra gjord.Tänk om någon kunde lura Henrik Rydström och alla SSU-are att se den,så skulle deras trutar vara igentäppta för lång tid framåt.För mig har det alltid varit antisimit= nazist.Undrar om inte bumerangen slagit tillbaka mot alla Islamister,AFA och SAC anhängare vilka som är nazister i det här landet.Nu får också alla vänsterjournalister hålla igen sina fula påhopp och kommentarer om att Sverigedemokrater skulle vara några nynazister,det är nu bevisat att det inte är så.Har inte läst en enda Sd-blogg som tagit parti för terroristerna Hamas.När kriget är slut och Hamas besegrat och sanningarna kommer fram hur Hamas behandlat sitt eget folk och att deras mål alltid varit att utplåna staten Israel och judarna.Då får Henrik Rydström och alla SSU-are göra som sossenazisterna fick göra efter andra världskrigets slut.Vi såg inget och visste inget.Inte trodde vi att Hitler och Hamas var så stygga. Nu har jag skrivit av mig allt hat jag bär på mot alla orättvisor som vi har i det här landet år 2009.

2009-01-12 @ 17:53:02
URL: http://http:
Postat av: Martin Isaksson

hmm inga AFA och SSU som ska kommentera ?

2009-01-12 @ 18:45:57
Postat av: natasha

Micael Foghagen!Tack för en mycket gripande film. Jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

2009-01-12 @ 19:19:04
Postat av: Stefan K

Tack Thoralf för ännu ett välskrivet och belysande inlägg.

Till alla besökare. Gör som jag och sprid länkar som denna till vänner och bekanta. Det får folk som bara läser Expressen och Aftonbladet att tänka till, tro mig.

2009-01-12 @ 19:20:21
Postat av: Frode Karlsson

Micael!Jag orkar bara inte titta igenom hela din länk! Jag är alldeles för gammal och har sett alldeles för mycket! Jag gråter blod! Varför kan inte alla gå hem och jobba i stället? Odla upp öknen eller dylikt? Kolla in länken till newsmill! Ganska intressant!

http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/08/gaza-och-rattslaget-ett-traditionellt-folkrattsligt-perspektiv

2009-01-12 @ 19:46:38
Postat av: Martin Isaksson

Bra film sorglig och sann.

2009-01-12 @ 19:48:47
Postat av: AWSvensson

Henrik Rydström är nominerad till Stora Bloggpriset inom kategorin Sport och Fritid. Inte visste jag att PK-folket hade en egen gala.

2009-01-12 @ 21:16:39
Postat av: Martin Isaksson

väldigt intressant passar väl henrik som handen i hansken då kan han ju vältra sig själv i sin egen godhet och fördomsfrihet (ja så länge man är PK då)

ryggdunkarnas blogg pris kommer nog gå till stora tänkare som Blondinbella och Henrik rydström.

2009-01-12 @ 21:32:52
Postat av: hunter

@ Martin IsakssonDu glömde innebruden Linda Rosing, som knappt kan stava till sitt eget namn!

2009-01-12 @ 21:54:33
Postat av: Roberth Ström

De är sjuka. Att vilja döda folk som inget har gjort. Araberna är vår tids nazister utan tvivel!

2009-01-12 @ 22:19:11
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Nalle i Växjö

Nu vädrar reklambranschen pengar i den nya stora kundgruppenmall.asp?version=210142" rel="nofollow">http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmediamall.asp?version=210142Coop ser stora möjligheter att öka omsättningen på mat

2009-01-12 @ 22:32:04
Postat av: jerk

2009-01-13 @ 00:10:34
Postat av: hunter

@ Nalle i VäxjöRättat URL beträffande COOP.

Postat av: Lars

Rydström bör inte bli en följetong här på bloggen. Man bemöter vad han nu säger men sen går man vidare med sitt. Han är bra på att formulera sig men det han tar upp är nu inget som förtjänar att ständigt diskuteras; "nu har Rydström skrivit att ..." Han skjuter sig i foten hela tiden bara tycker jag, han är inte riktigt inne på hur man kommunicerar på internet numera heller, det är lite förlegade angrepp han kommer med. För något tiotal år sedan gjorde många gärna löje av sina meningsmotståndare och kom undan med det, det ser de allra flesta igenom nu

2009-01-15 @ 22:33:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0