UTRIKES FÖDDA INTE ATTRAKTIVA PÅ ARBETSMARKNADEN

Arbetsmarknadsläget i Kalmar har under de senaste åren sett riktigt positivt ut. Några mängder av industrijobb har kanske inte skapats men trots det stora kinafiaskot med Fanerdun så är det just handeln som utvecklats något enormt. Sedan IKEA öppnade sitt nya varuhus i kvarteret Bilen som numera döpts om till Hansa City har det rått rena byggbommen.

Under det senaste året har Elgiganten, CityGross, MediaMarkt, Stadium, Bauhaus, Hemtex, Rusta och Sova öppnat stora varuhus på området. Nästa företag att slå upp portarna är Plantagen som tydligen skall öppna i februari.


Jag har nu gjort en liten djupdykning i AMS statistik över arbetslösa i Kalmar kommun och noterat några intressanta iakttagelser.

Idag har AMS ändrat sin statistik så att det är lätt att läsa och använda. SD Bluffen hade för några dagar sedan ett inlägg om arbetsmarknadspolitik där man skrev följande.


"Den politiska vänstern framhåller gärna att Sverige har en relativt låg öppen arbetslöshet. För att få en korrekt bild måste man lägga till alla de människor som är placerade i arbetsmarknadspolitiska åtgärder, ofrivilligt deltidsarbetslösa, ungdomar som studerar långa tider på grund av att man inte hittar arbete samt en del av sjukskrivna och förtidspensionärer som skulle kunna arbeta - om lämpligt arbete fanns."

UR SD:s arbetsmarknadspolitik antagen 26 mars 2006


Arbetslösheten i Sverige mäts idag (ändrades för ett par år sedan) så att den mäts på samma sätt som EU och andra länder mäter den. När man i olika länder mäter på samma sätt får man en rättvis jämförelse.


Här försökte SD Bluffen avslöja något men skjuter sig själva i foten. Socialdemokraterna vägrade ändra AMS sätt att registrera arbetssökande så att det gick att jämföra med våra grannländer, trots krav från oppositionen. Sättet att föra statistik ändrades efter att alliansen tillträtt efter valet 2006 och sedan sparkade man också AMS-chefen Bo Bylund under 2008, kompis till Göran Persson.


Numera finns det även statistik tillgänglig över arbetslöshet för utrikes födda hos AMS vilket faktiskt är ganska förvånande men väldigt intressant. Jag har alltså valt att titta just på detta då det är intressant med anledning av den stora "flyktingmottagningen" i Kalmar. Mina politiska motståndare i kommunfullmäktige hävdar ju envist att "flyktingmottagningen" inte kostar något utan snarare är en inkomst för kommunen.


När man jämför dessa siffror skall man också komma ihåg att utrikes födda utgjorde 8,8 procent av befolkningen i Kalmar men ca 27 procent av de öppet arbetslösa.


Om man tittar på siffrorna för öppet arbetslösa som är födda i Sverige under perioden september 2007 till november 2008 har inte antalet öppet arbetslösa ökat, utan ligger på i stort sett samma nivå.Kalmar kommun.    Källa AMS.

I statistiken kan man tydligt se en nedgång i arbetslösheten bland personer födda i Sverige under våren 2008 när CityGross, MediaMarkt och Bauhaus startade sin rekrytering av anställda.

När man däremot tittar på utrikes födda under samma period har antalet öppet arbetslösa ökat med hela 45 procent.Kalmar kommun.    Källa AMS

Den lågkonjunktur som började under hösten har ännu ej fått någon effekt i statistiken då det än så länge bara är i huvudsak  varsel. Att situationen kommer att bli än mer bekymrad för utrikes födda med låg utbildning och dåliga kunskaper i svenska språket är självklart. Som arbetsgivare väljer man inte Muhammed om det finns en Kalle att välja på.


Alliansregeringen införde ju de så kallade Instegsjobben som skulle göra det möjligt för invandrare att komma in i det svenska arbetslivet. Arbetsgivaren kan få upp till 75 procent av lönen i bidrag från staten.


(Fejkad bild som överensstämmer bättre med dagens verklighet)


Hur många har då fått instegsjobb i Kalmar? Enligt AMS statistik är det i november endast 2st personer i instegsjobb i kommunen.

Detta visar på den verklighet som råder på arbetsmarknaden. Arbetsgivare är inte intresserad av okvalificerad arbetskraft även om de får 75 procent av lönen betald av staten. I praktiken innebär ofta en person som "instegsjobbare" att företaget måste ha ett förkläde åt denna person och några sådana resurser existerar inte i dagens företag med slimmade organisationer.

Inte ens Kalmar kommun med dess invandrarkramande kommunalråd Birgitta Elfström (s) har tydligen några instegsjobbare trots att kommunen är den största arbetsgivaren med närmare 5000 anställda.
Det är inget annat än rena rama hycklerin från vänsterblocket.


Kommentarer
Postat av: Martin Isaksson

Nej nu kom du men sån här fakta igen hmm lalala hålla för min PK öron, lugn balans harkelDin fakta är inte tillförlitlig det har jag mkt säkra källor på, bara när S,V presenterar fakta så är det sant. källa=SVT Halal TV.Så nu slapp anonyma PK nissar skriva.

2009-01-14 @ 23:56:12
Postat av: Knegarn

Jaa, enda sättet att komma tillrätta med denna oerhörda rasism är väl mera skatter och mera tvång för arbetsgivare. Allah skall ju med!Även om firman kursar!

2009-01-15 @ 00:31:36
Postat av: Ryssen

Utbildade utrikesfödda attrageras inte till svenska arbetsmakknaden, trots krisen. Laga löner, helt orättvis beskattning, daliga samällstjänster primärt hälsovard och skola/universitet utbildning att säga inget om trygghet mot t ex kriminalitet. Inget att attrageras at. Skräpfolk fran Somalia och Irak har naturligtvis en anna uppfattning. Halsningar fran Schweiz jag tycker synd om Sverige. :( Utbildade ryss...

2009-01-15 @ 01:17:42
Postat av: AWSvensson

Somalier o Irakier kom inte ut i arbetslivet ens under det glada 80-talet,ännu mindre under den senaste högkonjunkturen. Säg den högkonjunktur som skulle göra dessa grupper attraktiva på arbetsmarknaden.Är man inte utbildad så gör man sig omöjlig som arbetstagare, det ligger inte i deras intresse att arbeta när försörjningen ändå kommer regelbundet i brevlådan.

Jag läste någonstans om dessa nomadfolk somalier att i hemlandet när det regnade och gräset växte så hade korna mat och dagarna kunde förbrukas med kat-tuggande. Slutade det regna så blev det fart på folket , då var man tvungen att se till så korna överlevde. Eftersom det regnar här hela tiden och gräset växer så behöver man inte tänka på arbete.

Åtgärd, stoppa regnet så tvingas man ta itu med sin försörjning.

2009-01-15 @ 10:17:49
Postat av: Martin Isaksson

Fann klart man vill bevara Sveriges traditioner,vara stolt över sitt land,friheten att säga ifrån när man försöker göra om det till nån smältdegel av alla dess avarter till religioner och kulturer där stening,köns stympning,hedervåld etc är vardag.Säger definitivt inte nej till invandring men jag säger nej till invandring av kulturer som inte vill anpassa sig till svenska normer och värderingar. Som inte vill leva enligt demokratisk anda.Sverige är och skall förbli ett land med en människosyn som är human. Men samtidigt finns det regler som skall följas och följer man ej detta eller uppfyller ej kraven ” papperslös” så har man inga rättigheter här.Låter krallt men finns ingen papperslös som inte slängt eller förfalskat sina handlingar ! Fråga tullverket eller migrationsverket.Men varför gör man detta ?För man vet att man ej har legitim orsak att vistas i landet.

Man är ekonomisk flykting ! Jag är inte villig att betala detta som pågår idag inom sjukvård på vissa ställen i landet.Varför skickar vi ej hem kriminella på stående fot ?Varför när man får uppehålls tillstånd ställer man ej krav på skötsamhet? Kanske så att man ska minst i 10 år vara utan fängelsedom innan man får permanent uppehålls tillstånd.Vi vill ju att dom ska bli medborgare eller hur !

Ställ då krav förhelvete !!Låt deras hemländer betala notan, intagen idag 1900 kr per dygn.

Rättegångs kostnader, våra brotts offer. varför inte !! deras ansvar eller hur !!

Kan säga såhär ! Om Man gjorde så tror ni dessa länder skulle låta en kriminell sitta kvar i Sverige och kosta en massa pengar ??Låt mig skratta !!Nä du !! för i deras hemländer så ses de som avskum som livnär sig på att stjäla ,våldta, plundra, mörda hederliga,civila människor.Man accepterar inte detta !! men vad bättre om de kriminella elementen flyttar på sig som till Sverige eller övriga Europa !Iran införde en ny lag när man fick veta att Eu krävde att de skulle ta imot sina medborgare som ej hade legitim anledning att få asyl eller iranska medborgare som suttit i fängelse.Man införde en lag att vill ej medborgaren frivilligt åtkomma till Iran så vägras dom rätta att komma tillbaka !?Varför ! Jo men dom vill väl inte ha kriminella i sitt landSom sagt ! kalla mig vadfan ni vill men en sak är säker !Stolt svensk som kommer att rösta SD pga av att sanningen måste upp till ytan ! politiker måste stå till svars för sina misstag.2009-01-15 @ 12:01:33
Postat av: Ronken

Ingen idé att ha dem i försvaret heller.http://nyheter.se.msn.com/article.aspx?cp-documentid=12818431

2009-01-15 @ 12:19:40
Postat av: Jonas Franzen

Kommentarer som "Skräpfolk fran Somalia och Irak" och "Somalier o Irakier kom inte ut i arbetslivet ens under det glada 80-talet..." osv tycker jag är så absurda att jag tycker Thoralf ska gå in och fördöma.Till Thoralft intressanta inlägg.Du skriver "I statistiken kan man tydligt se en nedgång i arbetslösheten bland personer födda i Sverige under våren 2008 när ..." och "När man däremot tittar på utrikes födda under samma period har antalet öppet arbetslösa ökat med hela 45 procent"

Här undrar jag vilken period du tittar på. För jag får inte ihop dina siffor utifrån diagrammen. "Våren" för mig kan tänkas vara feb-apr (möjligtvis jan-mar eller mar-maj). Under de tre månaderna har arbetslösheten gått ner för "svenskar" från 900 till 600. Mycket bra. 30% sänkning. Tittar vi vidare ser vi dock att under hösten ökar tyvärr siffrorna nästan ända upp till 900 igen. Tittar vi sedan på "utrikes födda" ser vi under samma period en höjning från 245 till 285. Det blir en ökning på 16%. Inte 45 som du skriver Thoralf.Sedan skriver du "Som arbetsgivare väljer man inte Muhammed om det finns en Kalle att välja på" vilket jag tycker är riktigt intressant. Just nu pågår en debatt på SD-bluffen där SD-anhängare påstår att det inte finns någon diskriminering mot invandrare.Nästa sak du tar upp är "Instegsjobben" där du avslutar med "Det är inget annat än rena rama hycklerin från vänsterblocket". Va? Det är en borglig regering som infört dessa jobb. Inte Birgitta Elfström. Sedan kan det mycket väl finnas andra osaker till att det inte anställts mer än 2 personer. Det kan t.ex. vara bristfällig information till arbetsgivare om hur det fungerar, dålig marknadsföring, osv osv. Jag är helt övertygad om att det finns mängder med arbetsgivare som skulle älska att få en outbildad invandrare att arbeta för 25% av lönen. Bara de visste hur, var och när.

2009-01-15 @ 15:56:00
Postat av: Thoralf A

Jonas FranzenDin sakliga kommentar förtjänar givetvis ett sakligt svar.Jag låter var och en kommentera mina inlägg utan moderering av kommentarerna och jag fördömer inga kommentarer. Däremot plockar jag bort kommentarer som går under en viss anständig nivå. Jag plockar mycket sällan bort kommentarer även om de är kritiska mot mig eller sd.När jag sedan jämför perioden är det från september 2007 till november 2008 som jag jämför. Bland födda i Sverige är antalet i stort sett samma men bland utrikes födda har antalet ökar från ca 215 till 315, vilket motvarar ca 45 procent.När det gäller instegsjobb och Birgitta Elfström så är jag mycket väl medveten om att det är alliansen som infört instegsjobb. Men Birgitta Elfström är den politker som driver ökad flyktingmottagning absolut hårdast i Kalmar kommun. Hon pratar sig varm för alla möjliga åtgärder och särbehandling av invandrare, inte minst i media och insändare. Med 2st instegsjobb totalt i kommunen så ser vi hur duktig hon är i själva verket, med tanke på hur stor arbetsgivare kommunen är och att hon är kommunalråd. Jag tror för övrigt att de arbetsgivare som är intresserade av instegsjobb också tagit reda på all information. Så det är troligen inte där skon klämmer.

2009-01-15 @ 16:28:15
URL: http://thoralf.se
Postat av: Martin Isaksson

är så nöjd idag sålde min bil idag så jag blev av med min enroma restskult på 200000sek

det som var grädden på moset var att det var 3st herrar från örkeljunga varav en var från slovenien

samtliga röstar SD från att ha blivit en vanlig bil affär så blev det en mkt trevlig lunch med dessa herrar.folket börjar vakna vad än PK gör.

2009-01-15 @ 16:28:27
Postat av: Kalle

Södertälje har tillsatt en ny turistchef. Efter mycket om och men har staden fått tag på en sådan.

Den nya turistchefen skall pendla mellan Stockhom, där hon bor, och Södertälje. Hon skall alltså "sälja" Södertälje men tror så lite på staden att hon inte vill flytta dit.Kommunen tror inte heller på sina innevånare så att de anställt en turistchef från Södertälje. Svenskarna flyr staden och tuistchefen "importeras". Det lär ju bara bo "invandrade raketforskare" i Södertälje. Är de för överkvalificerade för ett så simpelt jobb som turistchef eller vill de inte???Ett svaghetstecken för PK-folket. De snackar mycket multikulti men när det kommer till kritan så vill de INTE bo bland invandrare. Det finns säkert lediga bostäder för den nytillträdande Turistchefen i Ronna, Hovsjö eller Fornhöjden men där vill hon eller någon av de andra komuncheferna INTE bosätta sig!!!Länk till artikeln i Länstidningen i Södertälje.

2009-01-15 @ 17:05:38
URL: http://lt.se/nyheter/1.59978
Postat av: AWSvensson

Somalier o Irakier kom inte ut i arbetslivet ens under det glada 80-talet, visst är det absurt men inte som Jonas Franzen tror.

Bemöt gärna mina påståenden, men det ska vara med fakta. Välkommen

2009-01-15 @ 17:06:40
Postat av: Martin isaksson

Tänkte lägga in en liten PK ordbok så att läsare lättare kan tolka tidningarna de läser.Antisemitism = Det hemskaste hemskt. Kan dock endast utövas av brölande skinnhuvuden och suspekta farbröder alá Ingvar Kamprad. Antisemitism kan aldrig utövas av intellektuella och muslimer, i dessa fall handlar det om solidaritet med förtryckta araber samt om berättigad motståndskamp mot det onda Israel.odemokratisk - att framföra åsikter som inte håller för pk-etablissemangets testsvensk - kulturlös rasistisk andraklassmedborgarestigmatisera - att återge en händelse korrekt och sakligt om en människa ur en god skyddad grupp gjort något klandervärtkränkande - att en person gör en fri association utifrån en händelse eller sak och finner något som går att tolka negativt (speciellt vanligt om glassar, exotiska djurparksdanser, och plastfigurer som håller i något i fel vinkel)diskriminerande - att två personer eller grupper är olika bra på att utföra samma saker, vilket leder till olika utfallrationell - om ond känslolös person som förvisso gör logiskt korrekta resonemang men som utgår från "felaktigt" formulerade frågeställningarOffer för samhället - person som medvetet väljer att upprepa ett beteende som konstant försätter de själva i dåliga situationer (vanligt t ex om kriminella eller de som skiter i skolan)zlatan = (exakt lika med) svensk

invandringspolitikkritisk = invandrarkritisk = xenofob = främlingsförgentlig(.) = rasist = nazist = sverigedemokratsvensk man som blir rånad = Robin hood = tar från en potentiell utvandrare och ger till sig själv.snygg tjej = icke korrekt sagt enligt rinkebysvenskan(=svenska) som enligt den korrekta svenskan ska heta "kattig guzz" eller liknande.militant palestinier = arabisk terrorist från det förra brittiska mandatområdet PalestinaRikta udden mot de svaga - synonym till "sparka på de som redan ligger" = att upphöra med att ösa bidrag över en allt latare och bekvämare befolkning som till stor del dessutom består av importerade samvetslindrare.

Användes företrädesvis av Göran Persson i valdebatten -06Integration = Funkar bara i en rosa drömvärldOch det värsta ordet jag vet är Utanförskap = Myntat av SAP, och Mona Sahlin med sina hundögon ser bedjande ut när hon nämner detta ord. Många invandrare VILL leva och bo i ex Rosengård, Tenta m.m. Inte undra på att det blir "utanförskap" då Kalle Svennson med familj inte vill slitas från radhusidyllen i Sumpan för att flytta till Tensta, Utanförskap --- ja jösses Amelia. Varför kan inte Mona jävulen flytta till Tensta eller Rosengård från sin idyll i Nacka ? Här har hon chansen att bryta Utanförskapet .. FYYY FAAN på ren SvenskaOch inte förglömma ordet Politiskt Korrekt (PK) = Personer med rosa dagdrömmar eller personer som genom egen ekonomisk vinning följer galleriets spelregler (ex Journalister, Flyktingadvokater, högre tjänstemän i allmän förvaltning m.mNysvensk – nyanländ utomeuropeisk medborgare som kastar sten på bussar, tåg, polis- och brandbilar

Tortyroffer – t ex en egyptisk terrorist som avvisas tillbaka till Egypten

Vardagshjälte – oftast någon med utomeuropeiskt ursprung boende i förort gärna med kriminellt förflutetInvandrarentreprenör - Pizzabagare, frukthandel på torget, bilimport i skattemässig gråzon

Invandrarkompetens - Driftiga och amibitösa invandrare av den typ som ofta återfinns i USA. I Sverige har ordet inget användningsområde.Nolltolerans - vanlig okonsekvent reaktion från person som berömmer sig själv för sin tolerans när denne stöter på meningsmotståndare. Läs Henrik på barometern blogg.Integrationspolitik – ersätter ordet "invandrarpolitik" och betyder per ny definition att inte bara invandrarna utan även svenskarna ska integreras i det mångkulturella samhälletIslamofob- Samlingsnamn för alla som inte knäböjer inför muslimerna, kan användas mot alla islam-kritiker mellan Nyamko Sabuni och Arkantänkte släga in en ironisk med

Muslim = Fredsälskande, tolerant, arbetsvillig, ärlig, och som sätter kvinnans frihet i centrum, tillber Allah och lever ett sunt liv med djup insikt rörande naturvetenskap, teknikutveckling samt har ett fantastiskt patos vad gäller demokratiska värderingarBusungar - Beväpnade unga invandrarePojkstreck - Unga invandrare som använder vapnenBarbariet - Liknelse om ursvenskhetSvensk = alla människor i 3:e världen som någon gång funderat på att söka asyl i SverigeFördomsfullhet = Att vara på sin vakt när man möter ett gäng zigenare en mörk kväll i en ännu mörkare gränd.Flykting = Alla icke-europeer som befinner sig i Sverige.Extremhöger = Allt till höger om SAP.Terrorist = När en person anfaller demokratiska ställningstaganden och/eller partiföreträdare.Aktivist = När en vänsteranhängare anfaller demokratiska ställningstaganden och/eller partiföreträdareså nu kan ni läsa tidningarna bättre.

2009-01-15 @ 19:56:22
Postat av: Andreas

Till ThoralfDu tillåter tydligen väldigt konstiga inlägg på din blogg.

2009-01-15 @ 20:02:17
Postat av: Martin Isaksson

Kvinna = den högre stående av de två mänskliga raserna, är genomgående god. Om en kvinna på något sätt gör något som bryter detta har hon uppträtt som en man och troligen blivit tvingad av patriarkatet.Man = den lägre stående rasen som bara vill sprida sin säd. Det enda målet med levnaden är att producera avkommor. Inkompetent och ständigt förtryckande mot alla som inte är precis som dem, vita hetrosexuella män. Latenta att ta till våld i alla situationer, den höger stående rasen bör därför få bära vapen.SSU:are = person som saknar all verklighetsförankring och anser att alla svenskar är rasister.Muslim = muslimer är precis som kvinnor aldrig onda, gör något moraliskt fel eller enligt lag straffbart beror det på att de kristna eller sekulariserade har tvingat den att göra detta genom strukturell diskriminering. Att man vill skära i sina flickors könsorgan och att de senare ska tvingas gifta sig med en av fadern utvald man beror också på det sekulariserade samhället

2009-01-15 @ 20:13:20
Postat av: Ruskprick

Bra jobbat Martin! Hehe.

2009-01-15 @ 21:46:46
Postat av: Carl

kan tipsa om www.frianyheter.wordpress.com som visar varje kommun hur mycket de betalar ut i "Bidstånd" ex Göteborg 1 Miljard, Örebro 110 Miljoner som bara okar för varje år. undrar vad de skall spara in på i kristider? blir väl som vanligt Äldreboenden, skolor mm

2009-01-15 @ 21:55:24
Postat av: Martin Isaksson

68,2 % av det totala biståndet. Utrikesfödda i kommunen var 13,4 %så låg det till i grannkommunen Halmstad.berikningen forsätter,

2009-01-15 @ 22:32:55
Postat av: test

test

2009-01-15 @ 22:37:02
Postat av: salasso

Andreas, visst är det en del konstiga inlägg på bloggen men vi som anser oss ha ett öppet sinnelag måste nog acceptera att det vi tycker är "konstigt" anses som rätt och riktigt av andra.

När vi väl förstått det så kan vi på allvar kalla oss toleranta.

Här har vänstern mycket att lära av t ex sd. Vänsterbloggar tillåter sällan avvikande uppfattningar men sådant straffar sig i längden.Någon sade att totalitära ideologier som socialism och islamism lockar auktoritära människor. Säkert ligger det mycket i det men det kan också vara så att den som fostras i någon av dessa totalitära ideologier så småningom själv blir en auktoritär människa som inte förstår att uppskatta den mångfald som man kan möta på t ex denna blogg.

2009-01-15 @ 22:48:36
Postat av: Anonym

2 Jonas:

Det som är verkligen absurd är sveriges invandringspolitik. Tyvärr kommer Sverige att betala ett högt pris for denna (struts)politik, faktiskt redan började betala...

2009-01-15 @ 23:14:05
Postat av: Elle Rhur

Vi ska ivf vara glada över att det går bra för Israel i gaza.

2009-01-16 @ 00:18:20
Postat av: Robin_Shadowes

Haha pk-ordboken var underbar! Borde spridas mer.

2009-01-16 @ 00:26:25
Postat av: Schweinfeldt

Men hur j-a svårt ska det vara att förstå för sådana som "Franzen" här,folk i allmänhet i europa/usa vill inte,och kommer aldrig vilja,varelse jobba med somalier eller muslimer från irak,eller ha dessa som grannar,man måste vara sjukt blind och självförnekande om man inte ens ser var dom flesta multikultur-förespråkarna för tex muslimer bor och vilka umgängen dom har på fritiden.NÄR tror du att reinfeldt eller sahlin eller ulvskog kommer att köpa semesterhus bland somalier,irakier,kurder eller övriga muslimer (Ja dom grupper som mest innebär problem och kostnader för europa)....ja,jag säger semesterhus,för den dagen en ledande politiker i sverige bygger/köper sig en ny villa för sig och sin familj i en svensk förort med majoriteten muslimer ska ja ge dig rätt.Ta tex angered i göteborg,naturen runtomkring är sjukt fin,skogen,promenadstigarna - ja allt,omgivningarna runt hela norra göteborg är bland dom finaste i länet,det håller dom flesta med om....men dom flesta håller också med om att ingen jävel vill bo där tack vare folket som bor där,dvs för er blinda och självförnekande - mest muslimer och negrer.Så sluta nu för f-n hyckla och klaga på att folk använder vissa ord,det är nästan aldrig någon som använder rasistiska eller nazistiska slagord och annat skitsnack här i kommentarerna,utan ren svenska.Och på ren svenska så vill folk i allmänhet inte ha med varelse somalier eller muslimska irakier/kurder att göra,varken förespråkarna eller "motståndarna",och knappast du heller franzen,dina barn lär knappast växa upp i rosengård för att du väljer det,det vet vi alla.Wake the f**k up

2009-01-16 @ 03:29:16
Postat av: Jonas Franzen

Thoralf. Tackar för ditt svar.När du skrev "våren" så uppfattade inte jag det som en period från sep 07 till nov 08. (Du kanske har en lång vår =D). Men med tanke på hur diagrammet ser ut (det för födda i Sverige) så är det oerhört svårt att dra den slutsatsen. Med tanke på de enorma svängningar so förekommer på den biten vi ser så behöver man se en längre period för att dra några slutsatser. På diagrammet med ulands födda ser vi en trend, den kan vi skapa. Men på födda i Sverige kan de kommande två tre månaderna hoppa upp eller ner 30-40% igen. Likaså perioden innan diagrammet startat kan mycket väl hoppat upp och ner. Det här argumentet blir då en tolkning av utsliten statistik vilket är synd.När det gäller instegsjobben så vet inte jag var felet ligger. Jag påpekade bara ett par alternativ till vad det kan vara. Birgitta kanske inte gillar instegsjobben och att det är något i de som politiskt inte är bra enligt henne, vad vet jag. Och jag är inte lika övertygad som dig att arbetsgivarna känner till all fakta.

2009-01-16 @ 09:31:47
Postat av: Jonas Franzen

Övriga. När det gäller politiskt korrekta ordföklaringar känner jag att jag egentligen inte borde kommentera, men ok. Lite kort.AWSvensson. Du bara slänger ur dig en kommentar utan några källor, utan några fakta, utan något bakom dina påståenden. Inlägg som det, eller kommentarer som du ger tycker jag inte det finns anledning att svara på. Du säger att jag ska bemöta med fakta, men du visar ingen.Martin Isaksson. När det gäller din ordbok tror jag att du bör ta ett samtal med Svenska Akademin. Jag tror inte ni är riktigt överens.Sweinfeldt. När det gäller var folk väljer att bo så beror det på flera aspekter. Var de har jobb, var deras familj jobbar/går i skolan, osv bestämmer oftast ort, eller del av större stad. När det gäller delen i stan så handlar det ofta om pengar, tyvärr. Många vill bo central i en stor villa för en låg månadskostnad. Nu funkar det inte riktigt så utan man måste oftast välja. Antingen lägenhet lite mer centralt, eller villa lite utanför. Det valet beror ofta på familjeförhållande. Du hittar inte många singelmän under 25 i en egen villa utanför stan. Det finns oerhört många faktorer som påverkar bostadsvalet. Visst har grannar och område också en betydelse, men jag tror inte det är det första folk tittar på när de väljer bostad.Kalle. Du missade länken. Det blev ingen. Synd. Men visst kan jag hålla med om att en turistchef borde bo i Kommunen som de ska sälja. Absolut. Sedan vet vi ju inte bakgrunden till att hon bor kvar (kanske står i artikeln), eller om att en flytt blir aktuell om ett tag när hon satt in sig i jobbet.2009-01-16 @ 09:44:27
Postat av: Martin Isaksson

När det gäller din ordbok tror jag att du bör ta ett samtal med Svenska Akademin. Jag tror inte ni är riktigt överensJa jag har påpekat det för Svenska Akademin de håller med om att språket måste förändras till vad det verkligen betyder inom media så de kopierar mina anteckninga rätt av och lägger till PK ordlistan.DAGEN PK ORD:"Strukturell diskriminering" - en förklaring man tar till när inget annat funkar. Om zigenare misslyckas fast dom inte blivit utsatta för "vanlig" diskriminering måste det bero på "strukturell" diskriminering.Solidaritet - Används i regel som en undanflykt för att rättfärdiga politiska beslut som ingen ser någon mening med.Förstamajdemonstration = Den dag på året då en samlad vänster går ut på gator och torg och demonstrerar mot det samhälle de själva styrt i åttio år.Klassisk högerpolitik = Sunt förnuft, logiskt tänkande och att rätta munnen efter matsäcken. Stick i stäv med socialismens naiva idealisering, alltså.Fördomsfull

Absolut ett av Sveriges mest missbrukade ord. Jag skulle tro att alla i någon form av debatt eller diskussion fått höra att dom är "fördomsfulla" eller har "fördomar". Ordet "fördom" har fått en väldigt negativ klang och jag skulle vilja påstå att detta har sin grund i arbetarrörelsens "Vi mot Dom"-mentalitet. "Du har minsann aldrig varit XXXXXX(fyll på med lämpligt ord: arbetslös, sjukpensionär, invandrare, flykting, lågavlönad, osv) och därför har du bara fördomar, medans jag varit XXXXXX och därför vet bättre."

Fördom är egentligen ett väldigt positivt ord som visar att man kan ta till sig upplevelser och erfarenheter personer i ens omgivning gjort tidigare.

2009-01-16 @ 10:11:14
Postat av: Martin Isaksson

hmm känns lite bekant med 30talets tyskland men nu heter nazisterna muslimer (oj de är ju nazister i deras åsiktervad klumpigt av mig)http://www.spectator.co.uk/melaniephillips/3237516/molotov-latte-to-go-please.thtml

2009-01-16 @ 13:12:40
Postat av: Tore

Och sen har vi "rövslickare" även på denna blogg.

Typiska "femtekolonnare", som gullar och står i!...

2009-01-19 @ 00:17:28
URL: http://http
Postat av: zerounu

Jättebra webbsida,väldigt informativt.Tack och kolla här också. <A HREF="http://www.greencheck.se/" TARGET="_blank">Jämför priser</A>

2009-12-09 @ 22:26:33
URL: http://www.greencheck.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0