ANMÄLD SVENSK UTREDS HÅRDARE!Brottsförebygganderådet har kommit med en publikation om "Misshandel mellan obekanta" som har en hel del intressanta uppgifter.

"När båda parter har utländsk bakgrund prioriteras ärendet mindre ofta än i övriga fall"

Efter att ha tittat på publikationen skulle jag vilja ändra på sammanfattningen av denna del till föjande.

"När den misstänkta parten har svensk bakgrund prioriteras ärendet oftare än i övriga fall"

Följande tabell från publikationen visar med all tydlighet att så är fallet.Polisens dåliga ekonomi är nog den mest troliga orsaken till denna utveckling. Många av dessa misstänkta med utländsk bakgrund innebär att polisen måste ha tillgång av en tolk. I Kalmar får ofta tolkar kallas upp från det mångkulturella Malmö för att förhör skall kunna hållas. Enligt en initierad källa i rättsväsendet fungerar samordningen av tolkar mycket illa, vilket innebär att flera tolkar kan åka till Kalmar samma dag men ej gemensamt. I vissa fall handlar det om förhör på endast 10-20 minuter men 7-8 timmars restid för varje tolk, med stora kostnader som följd för rättsväsendet. Här döljer sig nog en väldigt stor orsak till den låga andelen prioriterade ärenden med personer av utländsk bakgrund.
För övrigt är ju fängelserna redan överfulla av personer med utländsk bakgrund. Enligt uppgifter är det fängelse som finns i Malmö i stort sett till 100 procent fyllt av intagna med utländsk bakgrund.

Frågan är om kriminalvården börjat med segregerade fängelser? Det finns personer inom kriminalvården som menar att så är fallet. Det handlar helt enkelt om de intagnas säkerhet, även religösa hänsyn är något som styr urvalet till olika anstalter.

  


Kommentarer
Postat av: stefan

Dålig ekonomi, eller dålig produktivitet, en kombination kanske, förhör med tolk borde gå att ordna med högtalartelefon, men det är väl för enkelt och billigt, kanske "krängande" också...

2009-01-16 @ 06:18:32
Postat av: Nalle i Växjö

Det där låter som en synnerligt bra affärside.Att tillhandahålla tolkning över Webb tv dygnets alla timmar.

Tolkarna kan var var som helst i landet bara dom har Internetuppkoppling dator med webbkamera,.Polisen eller vem det är som behöver utnyttja tjänsten kan på enkelt sätt kontakta en central, bemannad dygnet runt som kontaktar rätt tolk.Men förmodligen är det väl någon lag eller bestämmelse som gör att man inte kan/ får göra så på ett enkelt sätt.Men för ett förberedande förhör borde det väl fungera.

Hoppas jag så kan allt gå lite fortare och bli billigare, för oss som betalar skatt i sverige

2009-01-16 @ 07:43:46
Postat av: Jonas Franzen

Tillåt mig vara en av de första som håller med dig i det här ärendet Thoralf. Självklart ska alla behandlas likvärdigt. Det är självklart så att oavsett vilken bakgrund brottslingen har ska brottet utredas på samma sätt.Däremot dina argument om att tolkarna skulle vara problemet, var får du det ifrån?

2009-01-16 @ 09:18:33
Postat av: Martin Isaksson

Lägger in en PK ordlista här så SSU och andra som läsar denna blogg kan läsa tidningarna korrekt

dagens ord"Fördom"* betyder i Sverige helt enkelt en åsikt som inte är flumvänster-korrekt, oavsett om åsikten är välgrundad och empiriskt belagd.Detta betyder att en högst relevant åsikt om t ex muslimer är en "fördom", medan en jämförbar åsikt om t ex amerikaner är relevant, insiktsfull, modig osv.Att påstå att zigenare är särskilt stöldbenägna kallas därför av PK-media och flumvänstern (t ex Måna Muslim) för en "fördom", trots att det är ett välkänt faktum att så är fallet.Med detta Orwellska nyspråk kan snyft-vänstern och hyckleri-media underkänna och demonisera debattinlägg om allvarliga samhällsproblem, som t ex vissa invandrargruppers kraftiga överrepresentation inom grov brottslighet. Att åtgärda problemen och skydda de vanliga medborgarna är, som alltid, inte särskilt intressant för dessa människor.Ordet "fördom" är ett av de allra giftigaste vapnen i lögnhalsarnas arsenal. Observera och reagera när det används på ett felaktigt sätt, dvs nästan alltid.Så, enligt flum-mupparnas logik: Att vägra ha sex med en HIV-smittad person är ett fördomsfullt beteende, eftersom smittan bara överförs i ett fall av 100.

2009-01-16 @ 10:15:05
Postat av: iln

Om det här med tolkar: Jag har läst på flera ställen om att tolkning är ett stort problem. Merit Wager har vid flera tillfällen beskrivit om migrationsverkets problem att få tolkar att komma vid rätt tidpunkt och att de inte alltid talar "rätt" språk. Även om de kommer från en tolkförmedling. Detta sätter tydligen käppar i hjulet för många utredningar.

2009-01-16 @ 11:13:57
Postat av: Politisk åskådare

Första gången jag läser denna blogg. Och efter att översiktligt läst den så konstaterar jag att kommunpolitikern inte säger mycket med koppling till Kalmar kommun. Vore intressant att läsa om lokala frågor och vad Thoralf driver för frågor i sin politiska vardag då integration och invandring sällan är en kommunal fråga. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att SD är ett enfrågeparti...Javisst ja, det är ju precis vad de är. Om SD menar allvar måste Ni deklarera andra åsikter än att ni vill ha färre utlandsfödda i Sverige. Just denna blogg visar SD:s rätta ansikte d v s att invandringsfrågan är överordnat allt. Och SD undrar varför de kallas rasister? Tycker du överhuvudtaget något utöver migration, integration och redovisning av statistik? Denna blogg tyder inte på det.

2009-01-16 @ 16:20:01
Postat av: Martin Isaksson

dettä är ju en fråga som ingen annan tar i med tång ens, och den fråga som mest förändrat vårat samhälle till det sämmre de senaste åren, är detta svårt att förstå? SD motsätter sig väl dåliga beslut och ogenomtänkta politiska handlingar att det sedan nästan altid verkar vara att utläningar antingen gör brott eller felaktigt får PUT eller pengar osv osv i all oändlighet är inte SD fel.

2009-01-16 @ 16:29:35
Postat av: hunter

@ Politisk åskådare"Tycker du överhuvudtaget något utöver migration, integration och redovisning av statistik? Denna blogg tyder inte på det."Hoppas att du åtmistone har tillräcklig förmåga att "skåda" följande liknelse.Om du har en segelbåt där det blivit fel på bottenventilen och vattnet (massinvandringen) strömmar in. Vilket är då viktigast. Att få ordning på detta så att segelbåten i värsta fall inte sjunker, eller att du t.ex. i stället ägnar dig åt ett allmänt underhåll av båten?

2009-01-16 @ 16:46:23
Postat av: Thoralf A

Politisk åskådareEnligt din logik är den som kritiserar migration, integration och redovisar statistik som inte förekommer i pk-media en rasist.

Har jag uppfattat det rätt?

2009-01-16 @ 17:43:43
URL: http://thoralf.se
Postat av: Anonym

Jag ser inget konstigt med att ett parti fokuserar på sin kärnfråga.Sen vad jag vet så har inte Fanerdun-frågan ett enda dugg med invandringspolitiken att göra.

2009-01-16 @ 18:06:52
Postat av: Carl

när man som liten hörde sagan om Oliver Twist, tänkte man vilket elände på 1800-talet tur att det inte händer nu, iallafall inte i Sverige.Men som konsekvens av värdelösa politikers beslut under 20 års tid så har Världens rikaste och tryggaste land förvandlats till en provins där kriminalliteten kan frodas bättre än en bakterieodling!Alla kan ju räkna ut med lillfingret att de stora elefanterna lockar till sig barn som inte kan straffas de får utföra brotten medans de själva köper lägeheter på strandvägen.Trots att stora bolag utnyttjar fattiga pinade arbetare i kina så går de med Miljardförlust. När skall företagsledningar inse att det behövs förnuftiga personer med hög moral som styr företagen. vad skall de nu spara in på??? blir det barnarbete i exempelvis Pakistan som skall vända förluster???Varje gång man ser Quislingpolitikern Fredrik Reinfeldt så slår det mig hur lik han är figuren på försvarets gamla skjuttavlor. kan nån som är duktig i fotoredigering montera en hjälm på hans bild och skriva en skylt på hjälmen "Halalslakt av Sverige" det borde inte vara kränkande för han har gjort lumpen och försvarar Halalslakt i Sverige och han slaktar livssituationen för Svenska folket i sin iver att ta Sveriges tillgångar och ge till EU-maffian i Bryssel

2009-01-16 @ 18:16:36
Postat av: Carl

när man som liten hörde sagan om Oliver Twist, tänkte man vilket elände på 1800-talet tur att det inte händer nu, iallafall inte i Sverige.Men som konsekvens av värdelösa politikers beslut under 20 års tid så har Världens rikaste och tryggaste land förvandlats till en provins där kriminalliteten kan frodas bättre än en bakterieodling!Alla kan ju räkna ut med lillfingret att de stora elefanterna lockar till sig barn som inte kan straffas de får utföra brotten medans de själva köper lägeheter på strandvägen.Trots att stora bolag utnyttjar fattiga pinade arbetare i kina så går de med Miljardförlust. När skall företagsledningar inse att det behövs förnuftiga personer med hög moral som styr företagen. vad skall de nu spara in på??? blir det barnarbete i exempelvis Pakistan som skall vända förluster???Varje gång man ser Quislingpolitikern Fredrik Reinfeldt så slår det mig hur lik han är figuren på försvarets gamla skjuttavlor. kan nån som är duktig i fotoredigering montera en hjälm på hans bild och skriva en skylt på hjälmen "Halalslakt av Sverige" det borde inte vara kränkande för han har gjort lumpen och försvarar Halalslakt i Sverige och han slaktar Svenska staten

2009-01-16 @ 18:17:49
Postat av: Anonym

Kalmar tycks vara befolkat av väl så många knallkorkar. Det är därför som socialismen tillåts att köra ner kommunen till det kinesiska träsket. Den fattiga kommunen har därtill åtagit sig att ta emot all världens lycksökare på skattebetalarnas bekostnad. Någon som funderat på varför pk-maffian aldrig spenderar egna pengar,alltid våra pengar?

2009-01-16 @ 18:25:49
Postat av: Putte

Här är SD:s invandringspolitik i sammanfattning. Ni som är emot SD kan ju tala om vad som är så hemskt med följande:Stoppa massinvandringen och återgå till en ansvarsfull invandringspolitik där invandringen begränsas till en nivå som inte är högre än i våra grannländer.Att tillfälliga och inte permanenta uppehållstillstånd skall vara regel.Höja biståndet i takt med att kostnaderna för invandringen minskar och satsa på att hjälpa verkliga flyktingar i deras närområden.Höja återvandringsbidraget och stimulera utlänningar utan skyddsbehov och möjlighet till egen försörjning att återvända till sina hemländer.Återgå till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten av 1970-talet och som innebär att det är invandrarna som skall anpassa sig till det svenska samhället och inte tvärtom.Avskaffa alla former av särrättigheter och etnisk kvotering.Skärpa villkoren för svenskt medborgarskap. Ett grundkrav ska vara att man levt i Sverige permanent och laglydigt under lång tid, att man behärskar svenska språket i tal och skrift, samt har tagit till sig den svenska kulturen.

2009-01-16 @ 20:25:09
Postat av: Martin Isaksson

@ puttevar i princip detta jag visade för mina spanska släktingar de tyckte inte det var ett dugg rasistiskt.bara i sverige ska man skämmas över att vara svensk och premiera folk som parasiterar.

2009-01-16 @ 21:47:04
Postat av: Stefan K

Det finns inget rasistiskt i Sd:s politik precis som Putte säger, utan det är något som media och riksdagspolitiker fabricerat fram. Att inte partiledarna för våra riksdagspartier vill eller törs ta debatten med Sd talar bara sitt tydliga språk. Man vet att Sd har rätt i sina argument och därför vill man inte stå med skammens rodnad och lång näsa, för lögner kommer man inte speciellt långt med i dagens IT-värld. Sanningen finns och den finns att hämta på Internet. Vi lever inte längre i en tid då massmedia styrde all rapportering och svenska folket tog till sig det dom fick höra, läsa och se i den pk-korrekta värld dom vill skapa åt oss naiva svenskar.

2009-01-16 @ 22:44:42
Postat av: Carl

fick ett tips som jag önskar jag aldrig fått! på videositer som w.theync.com— och w.kaotic.com—- visar de hur barn som är soldater skärhalsen av vuxna och terrorister som avrättar folk som anklagas för att de samarbetat med ICKE muslimer. sökord beheadedom nån lägger upp sån länkar och politiker får se verkligheten så inser de flesta att okontrollerad invandring inte är så lämpligt. det kommer hehövas enorma psykologi rehabilitering för att återställa dessa personer och sjukvården i Sverige skall det sparas på.FN måste hjälpa folk i deras hemländer. vad hjälper det att välja ut vissa personer som kommit till Sveriges gräns skall terrorn fortsätta mot deras släktingar tills alla är på flykt och de kan bara få hjälp inom Sveriges gränser efter att smygglats hit?Hur skall barnsoldater som tvingats döda hundratals kunna bli människor igen och sedan utan problem gå i samma skola som våra barn med den oskyldiga kategoriseringen Ensamkommande barnskall män som varit soldater med svåra upplevelser bli rehabiliterade på FSI-kursen och sedan jobba på ex dagis, sjukvård mm

det är inte konstigt att det blivit så mycket grovt våld i Sverige.2009-01-17 @ 01:30:46
Postat av: Carl

fick ett tips som jag önskar jag aldrig fått! på videositer som w.theync.com— och w.kaotic.com—- visar de hur barn som är soldater skärhalsen av vuxna och terrorister som avrättar folk som anklagas för att de samarbetat med ICKE muslimer. beheadedom nån lägger upp sån länkar och politiker får se verkligheten så inser de flesta att okontrolerad invandring inte är så lämpligt. det kommer hehövas enorma psykologi rehabilitering för att återställa dessa personer och sjukvården i Sverige skall det sparas på.FN måste hjälpa folk i deras hemländer. vad hjälper det att välja ut vissa personer som kommit till Sveriges gräns skall terrorn fortsätta mot deras släktingar tills alla är på flykt och de kan bara få hjälp inom Sveriges gränser efter att smygglats hit?Hur skall barnsoldater som tvingats döda hundratals kunna bli människor igen och sedan utan problem gå i samma skola som våra barn. Med den oskyldiga kategoriseringen Ensamkommande barnskall män som varit soldater med svåra upplevelser bli rehabiliterade på FSI-kursen och sedan jobba på ex dagis, sjukvård, äldrevård mm

det är inte konstigt att det blivit så mycket grovt våld i Sverige.2009-01-17 @ 01:32:35
Postat av: Söder

Har känningar inom psykvården som är så frustrerade över situationen. Både de svenska och de invandrade anställda är förundrade över hur naiva vi är i detta land. Vi har psykavdelningar som nästan enbart består av somalier. Dessa människor är sjuka och traumatiserade, men är det sveriges ansvar att ta hand om dessa tickande bomber?

2009-01-17 @ 14:32:39
Postat av: Martin Isaksson

@ söderALLAH SKA MEDså visst är det vi som ska ta ansvar över problem som importeras

2009-01-17 @ 14:53:32
Postat av: Dr. Teacher

Statistik används som ett instrument för analys som bekant. Begreppet är tydligen inte SSU:s starka sida ,däför kommer man naturligtvis att komma med nya attacker mot den visade statistiken. Statistik ljuger alt. slutsatser av densamma är bluff och båg enligt SSU-bloggen. Tydligare kan inte matteämnets förfall i den svenska skolan illustreras, SSU-representanterna har inte förmåga att tolka sifferunderlag. Förnekandet av verkligheten är ingenting annat än en intellektuell härdsmälta hos SSU.

2009-01-17 @ 14:54:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0