SARKOZY KRITISERAR HAMASFranrikes president Sarkozy lägger en stor del av skulden för det palestinska folkets lidande på Hamas. Han är också mycket kritiskt till att Hamas var den part som inte ville förlänga den 6 månader långa vapenvilan. Läs mer här för i svenska medier lär du inte få läsa om denna kritik av Hamas.


På bloggen Dick Haas kan följande läsas.


"Frankrikes president Nicholas Sarkozy riktade flera knockoutslag mot Hamas alldeles i början av besöket i Israel på måndagskvällen. Han upprepade att Hamas ensamt bär skulden för Gazainvånarnas lidanden. 

Han sade att Hamas begick ett oförlåtligt misstag, när man den 19 december bestämde sig för att bryta den lösa vapenvilan som man ingick med Israel sex månader tidigare. Han sade att Hamas gjorde sig skyldigt till något oacceptabelt när man gång på gång sköt med raketer mot en rad tätorter och städer i Israel. Det var lika oansvarigt som att många av raketerna avlossades inifrån befolkningscentra i Gazaremsan. Sarkozy sade också som en rubrik: "Israels försvar är min högsta prioritet." 

Man satt nästan och gapade. Speciellt om man just läst de svenska mediernas rapporter. Rapporterna är som en omvänd hand. Det är också analyserna och kommentarerna. Är verkligen både Frankrike och Sverige med i EU? "

Skönt att någon hög politiker vågar kritisera terrororganisationen Hamas. Carl Bildt lär absolut inte göra det!


Kommentarer
Postat av: Martin Isaksson

fransmännen kan säga sanningen ialla fall.

2009-01-06 @ 00:36:10
Postat av: Andreas

Bra jobbat Frankrike!! Ni vågar säga er åsikt..Det vågar inte gamla Sverige..men jag som skriver detta tycker att Israel har rätt att försvara sig mot terroristerna.Som är hamas just nu.Leve Palestina!!

2009-01-06 @ 00:49:35
Postat av: Hr Føkk

Calle Bildt sa faktiskt samma sak i svt,s nyhetsmorgon sändning i fredags. Tyvärr visades inte den delen av inslaget mera.Ikväll återfanns samme Calle tillsammans med Israels utrikesminister Levni i BBC,s utsändningar. Inte lär det heller visas på svensk tv

2009-01-06 @ 00:50:47
Postat av: Martin Isaksson

fransmännen är lite som italienarna, komme aldriga glömma för några år sedan då silvio (italiens diktator) sa att muslimer var efterblivna, hahah lyckans dag.

2009-01-06 @ 10:41:50
Postat av: Hr Føkk

Vidare har både Tjeckien och Spanien uttryckt sin sympati för Israel.

Tjeckien så kraftfullt att hammas hotat Tjeckien med repressalier om de inte ändrar sin inställning.I Sverige har inatt judiska församlingar brunnit av berikare. Även skolor står i brand av dessa pyromanerDessa gäng ägnar sig dessutom åt att i sydöstra Blekinge kasta stenförsedda snöbollar mot svenskar bilar

2009-01-06 @ 11:00:40
Postat av: Martin Isaksson

va kul vi har fått arabnazister även i sverige,

2009-01-06 @ 11:10:12
Postat av: Inge Sandén

Mycket bra uttalande av Frankrikes president.Bra att visa på vilken sida man står på i denna konflikt.Nu är det så,att nu passar en del sossar,vänster och även en del på högersidan visa sitt inbyggda judehat genom att låtsas att man är djupt upprörd över att kvinnor och barn får sätta till sina liv i detta krig som Hamas startat.Det är preci8s så Hamas vill att det skall framstå,som om att det är israelernas skuld att civila får sitta emellan i konflikten.Hamas är en feg islamistsekt,som inte skyr några medel att visa sitt judehat,grnom att använda kvinnor och barn som sköldar.Det är Iran som förser Hamas med alla sortes vapen och Iran har klart uttalat,att Israel skall utplånas som stat.Nu visar dom verkliga rasisterna och nazisterna sina ansikten,som tar parti för Hamas.Judarna låter sig aldrig lastas i godsvagnar mera.När Hamas är borta ur bilden kan fredssamtalen upptas igen.

2009-01-06 @ 11:11:17
Postat av: Kalle

"Rektorn för Humlehaveskolan i Odensevarnar judiska elever och föräldrar:"Välj en annan skola."Humlehaveskolan har idag en majoritet araber, varav 30 procent är så kallade "palestinier". Den är direkt farlig förjudiska elever.Överrabbin Bent Lexner instämmer ivarningen och tillägger att situationen i Odense inte är unik. Han avråder judiska föräldrar från att placera sina barn i skolormed många araber.

Källa: imittsverigeHar vi likadana hot i sverige idag eller kommer dessa hot att komma även här i sverige???Tycker det är mycket skrämmande att situationen har blivit så infekterad i vårt grannland. De har färre invandrare än sverige!Svenska politiker stoppar huvudet i ökensanden och märker ingenting för de är inte intresserade av hot mot sverige som nation. Annars skulle de aldrig montera ned vårt försvar.

2009-01-06 @ 11:50:30
Postat av: JonasL

Det är väl inte så konstigt att Sarkozy sympatiserar med Israel.

Han är ju själv jude och för en jude kommer Israel alltid i första hand.

Så om vi har judar eller muslimer i Sverige spelar det ingen roll, ingen av dem prioriterar Sverige.

2009-01-06 @ 14:06:37
Postat av: hunter

@ JonasL"Så om vi har judar eller muslimer i Sverige spelar det ingen roll, ingen av dem prioriterar Sverige."Om jag inte minns fel så finns det cirka 30 000 personer av judisk härkomst i Sverige och vad har dessa gjort dig och Sverige för ont. Dessa är välintegrerade i Sverige och har oftast vistats i landet under flera generationer. Hur kan du bunta ihop dessa ansvarskännande människor med de nya muslimska kravmaskinerna, som på olika sätt inget annat önskar än att Sverige skall anpassas till islam och som dessutom hela tiden försöker flytta fram sina positioner.

2009-01-06 @ 17:13:22
Postat av: Roberth Ström

Bra rutet av Sarkozy. Bildt är tyvärr för feg i denna fråga.

2009-01-07 @ 08:30:07
URL: http://surabloggen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0