SÅGNINGEN AV SACRÉDEUSGöran Hägglunds sågade Lenaart Sacredeus vid fotknölarna vid gårdagens presskonferens inför landets samlade mediauppbåd. Sågningen var nog något av det värsta som skådats i modern tid utfört av en partiledare och med en riksdagsledamot i det egna partiet som offer.


Grundorsaken till sågningen är givetvis att Lennart Sacredeus håller fast vid grundläggande kristna värderingar och inte ställer i sig i ledet under Göran Hägglund. Att sedan Lennart Sacredeus är EU-kritisk gör bara att han även är en nagel i ögat på Göran Hägglund. Kristdemokraterna vågade inte ens sätta Lennart Sacredeus på 55 plats på valsedeln till EU-parlamentet. Man befarade då att han skulle kryssas fram till första plats av de kristdemokratiska väljarna. Detta är ett ultimat bevis på hur illa partiledningen är i fas med sina väljare och medlemmar. Samtidigt är det också förklaringen på kristdemokraternas kräftgång i opinionen.


Den främsta "officiella" orsaken till sågningen var samarbetsproblem enligt Göran Hägglund.


"- Politik är ett lagspel som får alla partimedlemmar att känna att vi kan nå framgång. Lennart Sacrédeus är ganska mycket en individuell idrottare. Det skapar ett problem i ett parti, sa Hägglund."


Om man gör jämförelsen med ett fotbollslag så förstår man att kd inte kommer att nå några framgångar med Göran Hägglund vid rodret. För att ett fotbollslag skall nå framgång krävs både samarbete och profiler som gör det där lilla extra. Det är profilen som oftast gör det där avgörande målen eller slår den där geniala passningen som ger rubriker i media. Det är just dessa profiler som får rubrikerna och skapar intresset för laget som man sedan kan bygga vidare på i många avseenden.


Sacredeus själv anser sig inte ha några samarbetsproblem utan berättar enligt tidningen Dagen.

"När han och Anders Wijkman valdes in i Europaparlamentet sades det på rikstinget att man var glad över att Wijkman kommit in, men ingen nämnde honom. Göran Hägglund besökte honom aldrig när han besökte Bryssel i egenskap av gruppledare i riksdagen."


Det framgår ganska tydligt att det inte handlar om samarbetsproblem utan att Sacredeus inte valt att stödja de "nya kristdemokraterna" under Göran Hägglunds ledning.


I mina ögon måste det vara mer eller mindre omöjligt för Lennart Sacredeus att sitta kvar under kristdemokraternas paraply med Göran Hägglund som osamarbetsvillig partiledare.


Frågan för mig är om detta kommer leda till att Sverigedemokraterna kan räkna med nya väljare till EU-parlamentsvalet den 7 juni. Det är min egen övertygelse att så är fallet och att kristdemokraterna därmed riskerar att bli utan representant i EU-parlamentet.


SvD, SvD, DN, DN


Kommentarer
Postat av: nils.a

Stackars lille snälle Hägglund som kanske redan före valet får se sig om efter ett nytt jobb. Helt säkert efter valet. Kd kommer med största sannolikhet att åka ur riksdagen. Tappar man helt sin ideologiska kompass och värderingar med ideliga kompromisser och jämkanden så får man skylla sig själv. Raset lär fortsätta.

2009-01-17 @ 15:48:40
Postat av: carl

Hoppas Göran Hägglund åker ut i södertälje eller Rosengård och får för sig att försvara de judar som bor i Sverige.

2009-01-17 @ 15:51:08
Postat av: Krille

2009-01-17 @ 15:59:01
Postat av: Westerbotten

Ja Hägglund verkar ju iallfall väldigt snäll. Så snäll att han är fullständigt ryggradslös. Reinfeldts egen viljelösa lilla slav. Sen skulle jag gissa på att Hägglund innerst inne tycker ungefär som Sacredeus i avgörande frågor, men att han är för feg/taktisk för att stå för sina åsikter.

2009-01-17 @ 16:21:16
Postat av: Erik

Jag röstade på kd i förra valet. Jag kommer inte göra det igen.Men jag kommer absolut inte rösta på sd istället. Min personliga tro är att de som sett Sacredeus som "sin" politiker inte ligger nära till för att byta till sd.

2009-01-17 @ 16:36:00
Postat av: Thoralf A

ErikKom ihåg att nästa val är EU-valet. Om man som kristdemokrat har en negativ inställning till EU och är värdekonservativ, vilka alternativ finns då förutom SD.

2009-01-17 @ 16:44:55
URL: http://thoralf.se
Postat av: Carl

Erik! kanske du vill rösta på nåt Musliskt parti exempelvis Socialdemokraterna eller nåt av de nya renodlade invandrarparierna nu finns det i Göteborg Muslimska föreningar som bildar partier så då blir det nog svårt med mångfalden verkar redan vara svårt för barn och barnbarn till judar som kom till Sverige på 40-talet. skulle vilja se den Allians och Sossepolitiker som öppet vågar fördömma hot i Sverige mot Israeler.skulle vara lika bra att lägga upp en länk från -www.theync.com- där de behead huvet på folk som tycker annorlunda så får alla se hur det kommer bli i Sverige också om 10 -20 år.vi har redan förbud mot att inte gilla Islam och Halalslakt och många Muskeebyggen är planerade förändringar sker sakta tills tills ketchupeffekten är ett faktum. Snart kan ingen sitta hemma och glo på tv och inbilla sig att de fortfarande bor i "Sverige"

2009-01-17 @ 16:58:40
Postat av: Carl

alla borde åka på studieresa till Afganistan så Svenskar vaknar upp till verkligheten. i FN tjänst så inser man snappt att den fred och trygghet som finns i Sverige är en skör tråd bort från att helvetet bryter ut. verkligen skrämmande hur naiva politiker i Allians och Sossepakten är när de vill förändra Sverige så snabbt.

Än så länge kan ett kommunalråd försvara sig med att vi har religionsfrihet i kommunen och kan säga nej till, krav om att skolbarn bara skall få undervisas av lärare på som döljer sitt ansikte. men hur blir det om 5 -10 -20 år?????

2009-01-17 @ 17:22:13
Postat av: Martin Isaksson

var inne och skickad ett paket med bussgods pratade lite med damen där om invandringen (givetvis visade det sig att hon skulle rösta på SD)hennes dotter var in afghanistan eller pakistan kommer inte ihåg, jobbade med FN där på nåt projekt.

det första hon nästan sa till sin mor var att man ska passa sig för muslimerna och inte släppa hit dem. lustigt hur lifserfarenhet kan kallas fördomar.

2009-01-17 @ 17:43:38
Postat av: Emil

För det första är Lennart Sacredeus inte den enda EU-kritiska kristdemokraten. Däremot kanske han själv utsett sig som lite av en martyr i den frågan. Och vilka är dessa "kristna värderingar" som han står för som t.ex. inte toppnamnet Ella Bohlin står för?

Att säga att Lennart Sacredeus blivit petat av Kristdemokraternas ledning tycker jag inte riktigt stämmer. Jag tycker inte man ska glömma att det faktiskt var valda ombud ifrån landets alla partidistrikt (dvs partifullmäktige) som demokratiskt röstade om man skulle godkänna nomineringskommiténs förslag eller ej.

2009-01-17 @ 18:18:55
Postat av: Inge Sandén

Hut går hem.Nu får Görna Hägglund sitt straff.Han var stor i truten under Almedalsveckan mot Sd.Om inte Erik tänker rösta på Sd,gör inte så mycket,Jag har redan 20 st. i min bekantskapskrets som 2006 röstade Kd,som nu skall rösta Sd i både EU och riksdagsvalet 2010.

2009-01-17 @ 18:21:43
Postat av: Nicklas Eriksson

Martin: som den "damen" uttalade sig sade många i Saverige om judarna på tjugotalet också.Något för dig att tänka på."Deutsche, währt euch! Kauf nicht bei Juden" har bytts ut mot "Svenskar, skydda er! Handla inte med muslimer".Skillnaden är väl att muslimerna inte är så få att de lätt kommer att ledas in i ugnarna av lägervakter som tänker som Martin Isaksson. Ni lär få ta i, ert skenheliga pack!

2009-01-17 @ 19:15:57
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Inge Sandén

Jag har varnat på andra bloggar för Nicklas Eriksson.Det är en svårt sjuk man,med sjuka åsikter.Svara helst inte,så blir det tyst.På Dragans blogg får han inte komma in.

2009-01-17 @ 19:39:30
Postat av: Fredrik

Niclas kommer nog bli en bra "dhimmi" :)

2009-01-17 @ 19:47:44
Postat av: Martin Isaksson

Är du sjuk i huvet Niklas hon hadde varit där med FN i 1år idiot tror inte att de svenskar som talade om judarna hadde varit i deras land som inte ens fanns på den tiden det är en fördom men det hon sa var en erfarenhet du vet väl vad de säger att man ska lära sig av erfarenheter?.såna som du får mig att tappa humöretsen att muslimerna avlar av sig värre än löss är väl bara en sak att stoppa dem från att komma hit ?

de judar som kom hit efter kriget märker man inte så mkt av då de kan föra sig i verkliga livet och vet att med rättigheter kommer skyldigheter, detta har våra kravmaskiner som förpestat här de senaste 20åren inte tagit fasta på utan deras leibenraum är i full gång med sverige som nästa kamelfösar fäste.

2009-01-17 @ 21:51:18
Postat av: hunter

@ Nicklas ErikssonNågot som du bör tänka på är vad som hände med de afganer, som samarbetat med de kommunistiska sovjetsoldaterna. Talibanerna/islamisterna tog en gruvlig hämnd som går utanpå det mesta, i synnerhet efter det att sovjetsoldaterna hade lämnat Afganistan.

2009-01-17 @ 22:35:52
Postat av: Hashomer

När kärnväljarna sviker Kd är partiet i verkligt stora svårigheter. Själv har jag inte röstat på dem på länge, vare sig i riksdags- eller EU-parlamentsval. Eftersom det inte finns något anständigt parti som kräver utträde ur EU - V och Mp kan jag inte stödja p g a deras sjukliga Israelhat - har jag i val till EU-parlamentet röstat på Junilistan, som i alla fall vill sätta stopp för överförandet av ytterligare makt till denna odemokratiska koloss. Gör gärna detsamma - om Kd-ledningen får sig en allvarlig näsbränna kanske man inser att ett parti måste ta hänsyn till sina väljare.

2009-01-18 @ 00:04:02
Postat av: Martin Isaksson

@ NicklasJag har en kund som är från lettland som är en exemplarisk invandrare som bott här i 6år och kan svenska, har eget företag, köpt hus hans yngsta går i skola här och de har blivit riktigt bra medborgare, såna vill jag bo granne med (det gör jag nästan med denna man som bor 7km från mig)som lett så var han med i Röda armen under 80talet gissa var ? jo i afghanistan han hadde kunnat skriva en bok om all skit som hände där och hans rädsla för muslimerna som kommer till sverige kan jag förstå. när hans enhet var på updrag så undersökte de konstiga ljud som kom från ett bostadshus, de gick in och där väntade en unge i 4års åldern som när de kom in i rummet slog med full kraft på en stridsvagns mina med en sten men den gick inte av då denna var en sk magnetisk mina

dessa hedersknyflar (talibanerna) hadde altså lyckats lura in fienden i en bygnad och tänkte offra ett litet barn bara för att döda 4-5st fiender! jag kan nog göra mkt men att skicka mina små barn i döden hadde jag inte gjort (då kan ni tänka er hur sjuka i huvet dessa grottmänniskor är)

2009-01-18 @ 00:31:29
Postat av: Lars Göran Johansson

En liten kommentar kring Sacrédius -

http://lgjohanssons.bloggsida.se/

2009-01-18 @ 11:28:16
URL: http://lgjohanssons.bloggsida.se/
Postat av: Småland

Vad ska en partiledare göra, när alla hävdar att det är en persons åsikter det är fel på, när det i själva verket är hans brist på omdöme som är orsaken till att han inte passar på en position?Hägglund tyckte tydligen att det blivit nödvändigt att offentligt säga att Sacredeus beter sig som en skit, och inte själv förstår det.På kd-listan finns människor som har åsikter näraliggande Sacredeus. Tvåan på listan röstade nej till EU-medlemskapet. Fyran på listan stred i abortfrågan förra året, liksom femman.Jag har svårt att förstå en person som arbetar på ett sätt som tyder på att han kräver att han ska få en plats på listan. När partiets representanter hörde argumentationen från nomineringskommittén tyckte de uppenbarligen annorlunda. Varför försvara en man som verkar ha svårt med omdömet, istället för att försvara åsikter? Det är obegripligt....

2009-01-18 @ 11:36:11
Postat av: Tore

"Lars Göran Johansson" är en oförskämd rackare!

Snart angriper han även dig, Thoralf! denne

spjuver och Sd hatare...

2009-01-19 @ 00:07:55
URL: http://http

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0