PALESTINASJALARNAS RÄTTA ANSIKTEDen som såg svt:s Debatt med Janne Josefsson fick sig förhoppningsvis en tankeställare när dessa människor från Palestina vägrade att ens titta på de svenska judar som fanns i studion.
Det visar på det verkliga hatet som finns i dessa människor. Jag har som sagt erfarenhet från min FN-tjänst i Sinai 1978 och jag har hört och sett hatet som finns hos palestinierna.

När Janne Josefsson ställde den konkreta frågan till denna kvinna Fadia Ayad om hon ansåg att Israel skulle utplånas, då vägrade hon att svara. Det var synd att Janne Josefsson inte pressade henne till att svara. Men egentligen har det ingen betydelse för jag tror alla som såg programmet förstod att hon ansåg att staten Israel skall utplånas.
Palestinasjalarnas rätta ansikte.

Idag har jag tittat på en manifestation för fred som arrangerades av socialdemokraternas internationella föreningen i Kalmar. Kameran var givetvis med och jag kan lova mina läsare ett intressant inlägg imorgon förmiddag med många talande bilder. Har just läst Barometerns artikel på nätet om manifestationen och då undrar man om jag var på samma manifestation som journalisten Jesper Eriksson och fotografen Sonja Palm för då missade de väldigt mycket.

Men jag lovar mina läsare en annan story i mitt inlägg imorgon som visar på att pk-media inte är någon myt.


Kommentarer
Postat av: Martin Isaksson

visst är det roligt att folk aldrig verkar lära sig av historien.

2009-01-17 @ 18:29:22
Postat av: Inge Sandén

Skriv på namninsamlingen "Stöd Israel i kampen mot Hamas.Kl. 1815 i dag hade 2140 skrivit på.Skall bli myckrt spännande i morgon.Så här tror jag att det kommer att stå.Sossar och vänster går i tåg med nazister och AFA-SAC-anhängare.

2009-01-17 @ 18:29:51
Postat av: Johan theo

Det är skrämmande att man kan piska upp en sådan stämning mot ett land som bara vill försvara sig själva och alla moderna demokratiska människor. Står vi inte upp för Israel nu blir det svårt om ens möjligt att få hjälp av dem den dag vi själva befinner oss i samma situation.

2009-01-17 @ 19:45:54
Postat av: Lennart

Deat var synd att Josefsson inte pressade på. Han kunde ju sagt. Svarar du inte tar jag det som att du vill utplåna Israel.

Vet inte varifrån sossarnas kärlek till terrororganisationer kommer. Palme var ju en företrädare som gick i spetsen hand i hand med en riktig kändis som tacksamt mottagit många miljoner för egen del.

2009-01-17 @ 20:22:29
Postat av: Sverigebesöket

S-info håller låda. En Andersson, som håller låda får mig att brista ut i skratt i det han säger att SSU:s medlemmar är mellan 13-25.

Men herr Andersson, Kjell-Olof Feldt är väl en bra bit över de sjuttio? Är han utesluten nu, eller har ni strukit honom från era fejkade medlemskartotek?

Anledningen till att jag nämner herr Andersson på S-info är att han tar upp Thoralf i sin krönika och häver ur sig något som förmodligen är menat som en varning för SD och Thoralfs blogg.2009-01-17 @ 20:58:18
Postat av: Elle Rhur

Hur ska pk media lyckas förvanska Israels PM Olmerts tacktal till alla PM,s i europa, usa som hjälpt Israel

till att bli av med terroristerna i palestina.Hamas tänker inte ansluta sig till vapenvilan

2009-01-17 @ 22:18:14
Postat av: Emma

Kul att du har fakta fel toralf, han frågade inte fadina om hon ville utplåna israel utan om hon ville att det skulle vara en tvåstads lösning. Och att du drar "egna erfarenheter" från din FN tjänst 78. det var över 30 år sedan. Saker förändras.

2009-01-17 @ 22:47:15
Postat av: Elle Rhur

Historien förändras aldrig, Emma! I synnerhet i den delan av världen där inget förändrats sedan Hedenös.Vad gäller tvåstadslösning så syns det svårt att begripa hur en statslös bit mark kan ha en "stad"2009-01-17 @ 22:55:59
Postat av: hunter

@ Emma"Kul att du har fakta fel toralf, han frågade inte fadina om hon ville utplåna israel utan om hon ville att det skulle vara en tvåstads lösning."Hur är det med ditt logiska tänkande oavsett hur frågan ställdes. Att inte svara på om det skulle vara en tvåstatslösning eller ej har exakt samma betydelse som Thoralf antyder. Vem är det nu som

inte kan tolka fakta och som skall ta på sig dumstruten?

2009-01-17 @ 23:45:31
Postat av: be

Emma,

Jag har precis tittat på programmet. Josefsson säger dessutom flera gånger, "tycker du att Israel ska få finnas?" Hon säger att hon inte kan svara på det. Det tycker jag är svar nog för hur svårt skulle det vara att säga ja,om man nu tyckte det?

2009-01-17 @ 23:54:58
Postat av: hunter

Från premiärminister Olmerts radiotal i kväll."Vi har inget otalt med er. Vi vill leva i fred med er palestinier. Vi hoppas att vi kan leva i gott grannskap med er i framtiden, ni i er stat och vi i vår. Det har varit en plåga att se hur Hamas utnyttjade er som sköldar i krigföringen mot Israel. Vi beklagar det lidande som drabbat Gazas civilbefolkning under kriget, men lidandet bär Hamas ensamt ansvaret för. Hade man inte bombat Israel i sju år med 11 000 (elvatusen) raketer, hade vår motoffensiv aldrig kommit."Och i Sverige har man bland de Politiska Korrekta som vanligt inte förstått hur verkligheten ser ut, utan går ut på gator och torg och skriker åt sin egen idioti!

2009-01-18 @ 00:02:02
Postat av: Thoralf A

EMMADu har fel när du beskyller mig för faktafel. Ta och titta på programmet en gång till.

Då kan du höra Janne Josefsson fråga Fadia. Tycker du att staten Israel skall finnas? Inte bara en gång utan två!Sedan har givetvis situationen förändrats sedan jag var i Sinai 1978 men det tråkiga är att situationen inte blivit bättre utan snarare sämre med terroristattacker och självmordsbombare som nya inslag i vardagen för Israels befolkning.

2009-01-18 @ 00:26:31
URL: http://thoralf.se
Postat av: Martin Isaksson

hadde detta att säga i en annan av thoralf trådar men tycker det passar här med.Jag har en kund som är från lettland som är en exemplarisk invandrare som bott här i 6år och kan svenska, har eget företag, köpt hus hans yngsta går i skola här och de har blivit riktigt bra medborgare, såna vill jag bo granne med (det gör jag nästan med denna man som bor 7km från mig)som lett så var han med i Röda armen under 80talet gissa var ? jo i afghanistan han hadde kunnat skriva en bok om all skit som hände där och hans rädsla för muslimerna som kommer till sverige kan jag förstå. när hans enhet var på updrag så undersökte de konstiga ljud som kom från ett bostadshus, de gick in och där väntade en unge i 4års åldern som när de kom in i rummet slog med full kraft på en stridsvagns mina med en sten men den gick inte av då denna var en sk magnetisk mina

dessa hedersknyflar (talibanerna) hadde altså lyckats lura in fienden i en bygnad och tänkte offra ett litet barn bara för att döda 4-5st fiender! jag kan nog göra mkt men att skicka mina små barn i döden hadde jag inte gjort (då kan ni tänka er hur sjuka i huvet dessa grottmänniskor är)

2009-01-18 @ 00:55:05
Postat av: Utter

Det är bara att titta på hennes sjal så vet man att hon inte förespråkar en tvåstatslösning.På sjalen finns en karta över Israel, ovanför står palestina.

2009-01-18 @ 01:29:09
Postat av: JonasL

Tror att saken år betydligt mer komplicerad än som anges. För att få en bakgrund och för att kanske förstå att enna konflikt inte kommer att lösas så lätt, rekommenderar jag er att läsa Israel Shahaks böcker.

Om Israel skall utplånase eller inte är inte frågan, snarare om det skall tillåtas existera som ett judereservat.

2009-01-18 @ 04:44:52
Postat av: Arandur

Hoppas du får en bra helg :)

Kolla gärna in min fotoblogg.

2009-01-18 @ 04:45:51
URL: http://arandur.blogg.se/
Postat av: s-e karlsson

Eskilstuna vill sluta sitt mottagande av ensamkommande "barn" ! Dom har i dagsläget ca 30 st mer eller mindre män , som sköts av 35 anställda ! Det har visat sej att personalen inte klarar av skötseln av dessa "barn " ! De som vurmar för mottagande av dessa ensamkommande " barn " borde gå in på Fria Nyheter och läsa först !Mvh S-E Karlsson

2009-01-18 @ 06:42:24
Postat av: Hulda

När Rosengårdskravallerna ägde rum hade Janne Josefsson med div, skägg i sitt program. På en direkt fråga om Osama bin Laden var bra eller dålig, fick vi inget svar, trots flera påstötningar.

Nu i Debatt kom detta helt tydliga oförsonliga hat mot Israel.

Man förstår varför Israel har ett starkt försvar.....

2009-01-18 @ 08:49:26
Postat av: s-e karlssonNågot som alla borde skriva under på !" Stöd Israel i kampen mot hamas " .Mvh Sd Högsby genom S-E Karlsson

2009-01-18 @ 08:55:19
Postat av: hunter

Har skickat följande kommentar till Barometern med anledning av deras artikel:"Varför läser eller hör man aldrig från svenskt massmedia, att Hamas sedan 7 år tillbaka har skickat in cirka 11 000 raketer och granatkastarprojektiler i de södra delarna av Israel. Torde vara enkelt för vilken normalt funtad person som helst att föreställa sig vilken fasansfull tillvaro cirka en halv miljon människor i Israel har utsätts för genom detta.Om samma personer som nu fördömer Israel varit intresserade av en fredlig lösning, varför har man då inte fördömt dessa raketangrepp? Verkar inte vara någon tvekan om att de som nu demonstrerar mot Israel har samma önskan som Hamas, d.v.s. ett förintande av staten Israel.Någon i kommntarerna uppmanar till bojkott av varor från Israel. Varje vettig människa bör givetvis göra det motsatta och köpa så mycket som möjligt för att stötta den enda demokratin i denna del av världen.Att tänka på är att såväl Hamas som Hizbollah för ett krig mot Israel som "ombud" för Iran. Det är dessa och inga andra som bär ansvaret för att alla dessa oskyldiga människor dödas och lemlästas genom att Israel har provocerats till detta försvarskrig."

2009-01-18 @ 09:43:45
Postat av: Inge Sandén

Ett klart konstaterande.Alla dessa människor som tar parti för Hamas har en inkapslad cancersvulst,som nu har blommat ut,och diagnosen blir nazist inne i själen.För är man så korkad,att man spelar godhjärtad när oskyldiga barn dödas i Gaza och skyller det på Israel,när det är Hamas strategi att det skall se ut så.Hamas är precis som nazisterna skyr inga medel,det är ju bevisat att islamisterna Hamas också utbildar självmordsbombare.Således är det på det viset,att den ena halvan som går i tågen är nazister och den andra halvan är korkade i skallen och kan inte sin historia.

2009-01-18 @ 10:36:45
Postat av: AWsvensson

Hamas fortsätter att skicka raketer, men rubriken lyder Israel bryter vapenvilan när de som de gör självklart skall besvara angreppet.

Är det några som skall ut i Medelhavet är det Hamas.

2009-01-18 @ 11:05:50
Postat av: JonasL

Det är inte speciellt utmärkande 'naziztiskt' att ogilla judar, det finns det måga som gör i alla möjliga politiska läger från höger till vänster.

Se bara hur judarna regelmässigt har utsatts för förföljelse under historiens gång, långt före nazismen var uppfunnen.

(Man kan ju också då passa på att fråga sig varför det har varit så och varför ett så fint folk alltid har blivit så missförstått)OM det nu är något som påminner om nationalsocialism här så är det väl:

1.Judarnas strävan efter att upprätta en judisk stat där endast judar är välkomna och speciallagar gäller för dem. I vilket annat land som helst hade en sådan strävan brännmärkts som nazism eller värre.

Södra Afrika, Kosovo, m fl.2. SD's mfl nationalistiska partiers strävan efter att begränsa den etniska mångfalden i Sverige.Därmed inte sagt att det är fel, judarna gör precis det riktiga för att ta vara på sina intressen och att värna om sin särart. Etnisk grupp är dock svårt att kalla dem när man betänker ursprungssskillnadena mellan Ashkenazy och Sephardijudar, det är nog mer en religionsfråga.

Ungefär som om man plötsligt skulle gå ut med att säga att London skulle vara en kristen stad.Likaledes tycker jag at SD gör rätt för Sverige och svenskarna när de värnar om det svenska och motsätter sig den kulturskymning som nu råder.Så man kan se att detta med att åsiktsmotståndare i debatt kallar varandra för 'nazister' är egentligen är egentligen en rätt meningslös och andefattig argumentation.

2009-01-18 @ 17:26:40
Postat av: DDR2

JonasL:1. Vilken stat menar du då? I Israel har araber mer frihet än i sina hemländer.2. Överallt i världen är det OK att "bevara sin kultur", utom just i Sverige.Svensk kultur och svenska traditioner är enligt de 7 sossepartierna något mycket fult (till skillnad mot politiskt extrem islamism).

2009-01-18 @ 19:04:29
URL: http://exilen.eu
Postat av: Martin Isaksson

DDR2 de har tom mer rättigheter där än i islam länder

2009-01-18 @ 19:42:13
Postat av: Roberth Ström

Araberna förnekar sig som vanligt inte

2009-01-18 @ 22:07:50
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: JonasL

DDR2,

Stat? Jag nämnde Israel och dess existens som ett judiskt reservat. Vilka (viktiga) rättigheter har araber i Israel? T ex betr förvärv av land och rätten att bosätta sig på valfri ort?Du har rätt i att Sverige verkar ha rekordet i självförnekelse, svenskarna förtjänar väl att gå under eftersom det är självförvållat.

2009-01-20 @ 04:43:57
Postat av: hunter

@ JonasL"Vilka (viktiga) rättigheter har araber i Israel?"Det räcker med att nämna, att de har egna politiska partier och att det finns arabiska parlamentsledamöter i Knesset (Israels Riksdag) för att nämna en viktig (och självklar) rättighet. Däremot finns det t.ex. stora grupper av såväl judar som kristna i Egypten, som inte tillåts att delta i det politiska livet. Varför tror du att dessa inte har motsvarande rättigheter som araberna i Israel?

2009-01-20 @ 14:53:52
Postat av: lee

1.Judarnas strävan efter att upprätta en judisk stat där endast judar är välkomna och speciallagar gäller för dem. I vilket annat land som helst hade en sådan strävan brännmärkts som nazism eller värre.

I Vatikanstaten går det bra .Det är i Europa!!

2009-01-22 @ 02:00:33
Postat av: Martin Isaksson

@ leeläser du inte inläggen ?judarna har mkt araber i israel som har rättigheter som araberna själva inte har i sina länder, sen har de inga special lagar lägg ner.

2009-01-22 @ 15:40:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0