NYA GRANSKNINGAR OCH NYTT VECKOREKORD.

Socialdemokraterna och SSU är den bästa draghjälpen man kan få för att öka antalet besökare på min blogg. Någon annan slutsats går knappast att dra efter att jag det senaste två veckorna haft rekord i antalet besökare. Den senaste veckan nådde bloggen för första gången över 6000st besökare enligt Bloggtoppen och det är verkligen toppen.


Det är ju också bra att det just är socialdemokraterna som hjälper till att marknadsföra min blogg med tanke på att det är just från socialdemokraterna som vi plockar flest väljare.
Aftonbladet är nästa draglok för Sverigedemokraterna! Är det möjligt undrar säkert mina läsare? Jo, just nu granskar Aftonbladet alla kommunfullmäktigeledamöter från sd och ställer en rad frågor. Givetvis är det ett försök att hitta någon med avvikande uppgifter på dessa 10 frågor som man kan göra stora rubriker av. Nu tror jag inte Aftonbladet kommer att hitta så stora avvikelser. Vi är dessutom ett parti där vi tillåts att ha lite avvikande åsikter utan att vi för den skull blir utsatta av någon partipiska. Om nu Aftonbladet gör en stor sak av denna undersökning så innebär det endast mer publicitet och förhoppningsvis hittar en del nya läsare även till min blogg.


Följande 10 frågor ingår i enkäten. Personligen blev jag uppringd av en kvinna från Aftonbladet i eftermiddag.


  1. Vill du ha en ny folkomröstning om euron?
  2. Tycker du att Sverige ska gå med i Nato?
  3. Bör Sverige avskaffa utomeuropeiska adoptioner?
  4. Ska ersättningen från a-kassan höjas?
  5. I Sverige har en kvinna rätt till abort fram till den 18:e graviditetsveckan. Tycker du att gränsen bör sänkas?
  6. Är du för dödsstraff vid vissa brott?
  7. Vilket block vill du helst att Sd samarbetar med om ni kommer in i riksdagen, alliansen eller de rödgröna?
  8. Tycker du att Sverige ska bygga ut kärnkraften?
  9. Om en person är född i ett annat land, kan han eller hon då bli svensk? Om ja - vad krävs för att bli svensk?
  10. Vad är typiskt svenskt enligt dig?
För min egen del var det ingen svårighet att svara på dessa frågor förutom den sista frågan som inte går att svara på i en mening.

Skall bli väldigt intressant att se hur Aftonbladet lyckas snedvrida dessa frågeställningar.


Undrar också vilka andra partier som Aftonbladet ställt dessa frågor till. Det skulle vara intressant att se hur alla socialdemokrater svarar på just dessa frågor. Det kanske skulle ge större rubriker än de svar som sd:s företrädare lämnar.


Bloggen SD Bluffen som granskar sd kanske kunde svara på ovanstående frågor men jag tror inte de vågar göra detta!

Vi behöver nog inte vänta så många dagar på denna artikel i Aftonbladet.


Kommentarer
Postat av: Antiism

Thoralf, det bästa är att inte dra sådana idiotiska frågor som fråga 10 i långbänk! Sverigedemokrater måste lära utav Pia K i DF!! Att falla in i multikultilobbyns spel där Sdaren hela tiden måste förklara sig i sådana frågor är inte bra.I Danmark skulle en Pia K kort och koncist svarat på följande fråga "Vad är typiskt svenskt enligt dig?" med "Allt som inte är osvenskt!". Det är denna styrka som bringat Dansk Folkeparti sådana stora framgångar, löjliga och intetsägande frågor skall alltid ges lika löjliga och intetsägande svar...ett tips bara ;)/Antiism

2009-01-20 @ 23:56:41
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: robban

tja sånna här puckade frågor för att "lura" ut avvikande åsikter från partiprogrammet måste ju klassas som typiskt svenskt eller?

2009-01-21 @ 00:53:24
Postat av: Ture F.

Själv skulle jag svara enligt följande:Ja, ja, ja, nej, ja, nej, alliansen, ja, nej och det är PK-svenskt att tramsa om vad som svenskt. Där skall man klippa som Pia K.

2009-01-21 @ 02:03:30
Postat av: Marthin

På fråga 10 kan du ju hänvisa till riksdagspartierna. Så kallade "mångfaldsplaner" är ju deras påfund, vilket innebär att något och några har identifierats som svenskt och svenskar - och således skall kvoteras bort för att konstruera så kallad mångfald.

2009-01-21 @ 03:35:23
Postat av: Mr.T

Din självgodhet har då inga gränser.

2009-01-21 @ 05:36:17
Postat av: nils.a

Borde det inte i demokratisk anda vara intressant för tidningen att ställa samma sorts frågor till andra partiföreträdare ? Demokrati bygger på att väljarna har alternativ att ta ställning till! Om inte så är fallet kan man ju ana att tidningen jobbar på en negativkampanj, det är bara ett parti som ska granskas. Om ab gör en likadan genomgång med enkäter till övriga partier skulle man bli mera trovärdiga. Tror nog att folk genomskådar detta, kommer nog att ytterligare öka intresset för Sd.

2009-01-21 @ 05:46:48
Postat av: Anonym

nils.a

Jag är ganska övertygad om att människor i landet har en hyfsad insikt i vad de stora partierna stå för. Många vet fortfarande inte vilka ni är, eller vad ni står för, så var glada för den granskning ni får.

2009-01-21 @ 06:07:51
Postat av: Eric

Hur vet Du att kvinnan öht var från Aftonbladet??

Frågorna tycka vara konstruerade för att få vissa förutbestämda PK-svar

2009-01-21 @ 06:49:04
Postat av: Thoralf A

EricJag brukar lita på människor som ringer mig och utgå ifrån att de är ärliga!

Sedan finns även frågorna på mail till andra förtroendevalda inom partiet.

2009-01-21 @ 07:29:08
URL: http://thoralf.se
Postat av: stefan

Typiska rubriksättarfrågor, abort, dödsstraff och den ständiga frågan från Sverigeförnekarna,vad är Svenskt, kul att få se frågorna i förväg innan artikeln har vridits till av Pravda för att passa sitt syfte.

2009-01-21 @ 08:16:38
Postat av: Robert

Aftonbladet, Till 50% ägt av Socialdemokraterna (LO) kommer knappast att ställa samma frågor till sitt eget parti.

2009-01-21 @ 08:40:08
Postat av: Göran Olsson Sd Forshaga

Hej Thoralf. Jag fick också samtal från nämnda kvinna, hon verkade en aning för påstridig för att man skulle tro på hennes objektivitet. Jag hänvisade till Sds principprogram och bad henne istället återkomma med frågor som rör kommunpolitiken men det passade tydligen inte damen ifråga. Hon avslutade samtalet med "jag förstår mig inte på dig" en aning irriterad. Verkar inte vara någon toppreporter. Det är alltid roligt att vända på deras ofta barnsliga frågor och påståenden.

2009-01-21 @ 08:51:14
Postat av: Ibbe

I Danmark är i princip alla partier utom extremvänstern överens om den s.k. främlingspolitiken. Dansk Folkeparti är kreatören bakom denna politik, så är det det, men det vill inte svenska pk-ztyrda medier erkänna. SD kan bidraga till en tillnyktring vad gäller svensk invandrings/flyktingpolitik.

2009-01-21 @ 09:31:08
Postat av: AWSvensson

PÅ frågan om vad som är svenskt brukar jag svara, bosätt dig i Afghanistan ett år är du då fortfarande osäker då kan vi ta upp frågan igen.

2009-01-21 @ 09:49:15
Postat av: hunter

Att övehuvudtaget hålla på med denna rent ut sagt löjeväckande fråga om vad som är svenskt, visar på en till gränsen sjuklig inskränkthet. Olika länder har givetvis utvecklats olika och som är typiska självklarheter för respektive land. Den som ställer denna fråga är definivt inte ute efter fakta, visar en enorm kunskapsbrist och är endast ute efter att försöka hitta enstaka "misslyckade" svar som kan användas för att förlöjliga den som sagt detta.Läs gärna Staffan Arnbergs artikel i SD-kuriren och där skriver han bl.a."Vad är svensk kultur?

Alla har vi hört den evinnerliga och uttjatade frågan i olika sammanhang. ”Vad är svensk kultur?”, Oftast uttalad med en kritisk och närmast hånfull ton. Vem skulle ha fräckheten att ställa samma fråga, i samma tonläge, om grekisk eller kinesisk kultur? Frågan ställs ofta av politiskt korrekta svenskar, speciellt journalister, men även av en hel del invandrare. I första gruppen bottnar frågan som regel i självförakt, självförnekelse och ett oförklarligt behov av att förringa sitt land och sitt folk, och upphöja alla andra. I den andra gruppen som regel enbart av förakt. Visst finns det okunskap, nyfikenhet och oskuldsfullhet som kan ligga till grund för frågeställningen, men det hör man oftast på tonfallet.

När man inför den politiskt korrekte upplyser om svensk kultur och kulturarv infinner sig alltid det obligatoriska påståendet: - “Men svensk kultur har vi ju fått tack vare invandringen“. Det är ett felaktigt påstående, dessutom ett hån och ett svek mot det svenska folket, precis som om vi inte lyckats uträtta någonting av egen kraft. När det gäller icke- svenskar skall det tydligen löna sig att arbeta och vara innovativ (se stycket om begreppet rättvisa). Vi har naturligtvis fått en del kultur och influenser utifrån, mig veterligen har inget land undgått detta, och det är heller inget negativt om det sker av fri vilja och naturlig nyfikenhet. I ett samtal påpekar den politiskt korrekte aldrig detta när det är tal om andra länder, men alltid om det handlar om Sverige. Efter en kortare diskussion brukar lyckligtvis sinnena öppnas även hos den mest fanatiske mångkulturivraren.

För att i möjligaste mån bevara svensk kultur och undvikande av konflikter förordar Sverigedemokraterna att invandrare skall skriva på en deklaration där man bekräftar sin lojalitet med Sverige och förbinder sig att respektera svenska lagar och övriga samhällsregler."

Postat av: Erik

Socialdemokraternas kollegor i Danmark, Norge(?)och Finland använder i praktiken samma integrations och invandringspolitik som SD i Sverige förespråkar.Det är Sverige som är universellt extrem i sin asyl/flyktingpolitik.Avskaffa anhöriginvandringen helt, svenska kommuner faller en efter en i ekonomisk kris.2009-01-21 @ 12:05:38
Postat av: Cap

Jaha då är det dags att ställs in sig på att aftonblaskan ska göra stora rubriker av detta. Det märks att denna frågeställning är utformad för få SD att framstå i dålig dager.

2009-01-21 @ 12:09:11
Postat av: AWSvensson

Äktenskap för alla från den 1 maj

Homosexuella ska kunna ingå äktenskap från och med den 1 maj i år. Det är innebörden i Moderaternas, Centerns och Folkpartiets motion som presenterades i dag.

Ännu ett ord i svenskan som ska tvingas till ny betydelse. För att man även fortsättningsvis skall veta vad man pratar om , det är så ett språk fungerar att ord är definierade, så får man tala om gammeläktenskap resp nyäktenskap, där ny inte har ett jota med det efterföljande att göra, se nysvensk,nysilver.mm

2009-01-21 @ 12:49:52
Postat av: BAW

Ni som förespråkar fri invandring, läs Länstidningen i Södertälje och läsarnas kommentarer.http://lt.se/nyheter/1.62115

2009-01-21 @ 14:17:25
Postat av: Magne

Känd sportprofil kallar multikultistaden Södertälje för otryggt ghetto i Barometern. -Inget ställe jag vill flytta tillbaks till. Motivering jag har småbarn.bergstrom/micke-larsson%281099538%29.gm#comments" rel="nofollow">http://www.barometern.se/blogg/alexanderbergstrom/micke-larsson(1099538).gm#comments

Postat av: Martin Isaksson

BAW, artikeln kommentarer säger väl det som alla överberikade stadsinvånare säger.dvs stryp invandringen specielt anhöriginvandringen det är inte sverige ansvar att försörja ens släkt det är ens eget ansvar om man vill att släkten ska komma hit precis som det är i alla andra länder.

2009-01-21 @ 15:46:08
Postat av: AWSvensson

En nederländsk domstol har gett order om att den högerextremistiske parlamentsledamoten Geert Wilders ska åtalas för hets mot folkgrupp. Wilders anses ha gjort sig skyldig till uppviglande och diskriminerande uttalanden om muslimer genom att jämföra islam med nazismen.

Om man jämför judendomen med nazism då eller är det bara dessa stackars muslimer som kan diskrimineras.

2009-01-21 @ 16:32:49
Postat av: Sverigebesöket

Ja man får tacka sossarna för uppbackningen. Går man in på bloggtoppen så kan man glädjas åt att Thoralfs blogg även ökat relativt sett, så grattis Thoralf för ytterligare en välförtjänt framgång.Bloggtoppen visar glädjande nog att det är regimkritiker som det går allra bäst för. Fria nyheter, en regimkritisk blogg som tänker på brottsoffren, håller nu på ta över förstaplatsen. Sen finns det massor med sd-bloggar som det går bra för.Kort sagt: Det vill synas som om det inte längre är lätt som en plätt att dölja sanningen för medborgarna.

2009-01-21 @ 17:12:48
Postat av: Westerbotten

Thoralf, Bloggtoppen byter vecka 03.00 på måndagar. Dessuton är hemsidan buggig. Förra veckan låg den nere i en eller par timmar vid åtminstone två tillfällen, så eventulla besökare som kommit då räknas inte...

2009-01-21 @ 17:18:46
Postat av: Pierre Nilsson

Tycker inte frågorna är så svåra att svara på som företrädare för (s). Sen är det ju mina privata åsikter såklart.Vill du ha en ny folkomröstning om euron? Nej.

Tycker du att Sverige ska gå med i Nato? Nej.

Bör Sverige avskaffa utomeuropeiska adoptioner? Nej.

Ska ersättningen från a-kassan höjas? Ja.

I Sverige har en kvinna rätt till abort fram till den 18:e graviditetsveckan. Tycker du att gränsen bör sänkas? Nej.

Är du för dödsstraff vid vissa brott? Nej.

Vilket block vill du helst att Sd samarbetar med om ni kommer in i riksdagen, alliansen eller de rödgröna? Inget av dem, hellre en koalition över blockgränserna.

Tycker du att Sverige ska bygga ut kärnkraften? Nej.

Om en person är född i ett annat land, kan han eller hon då bli svensk? Om ja - vad krävs för att bli svensk? Ja. Kan inte så mycket om regelverket tyvärr, men tycker de regler kring detta verkar vara bra som de är idag, men att handläggningen borde gå snabbare. Inom EU gäller ju vissa regler, och utanför EU andra. Det borde ju vara samma regler att få medborgarskap i Sverige som i övriga EU-länder kan man tycka, för har du medborgarskap i ett land får du ju bosätta dig vart du vill såvitt jag vet.

Vad är typiskt svenskt enligt dig? Ärtsoppa och lingondricka.

2009-01-21 @ 17:48:27
Postat av: Jonas Gustafsson

"Om en person är född i ett annat land, kan han eller hon då bli svensk? Om ja - vad krävs för att bli svensk?"Nej, lika lite som att jag blir kines om jag flyttar till Kina. Däremot kan utlänningar bli svenska medborgare.

2009-01-21 @ 18:18:35
Postat av: Martin Isaksson

@ Pierre Nilsson

Om en person är född i ett annat land, kan han eller hon då bli svensk? Om ja - vad krävs för att bli svensk? Ja. Kan inte så mycket om regelverket tyvärr, men tycker de regler kring detta verkar vara bra som de är idag, men att handläggningen borde gå snabbare? ett bevis på att du inte lever i den verkliga världen verkar bra som de är idag menar du alvar ?helt sanslöst

2009-01-21 @ 18:43:19
Postat av: hunter

@ Martin Isaksson"Om en person är född i ett annat land, kan han eller hon då bli svensk?"Smart kille den där Pierre. Han fattade inte ens innebörden med frågan!

2009-01-21 @ 18:56:32
Postat av: natasha

"Vad är typiskt svenskt enligt dig?"För mig som inte är etnisk svensk det typiskt svenska (eller snarare det unikt svenska) är att dansa schottis, polka och snoa en ljummen sommarkväll ute i det gröna i en liten byggd vid Siljan medan spelmännen spelar för fullt. Att dansa med blomsterkransen i håret, dalaträskorna på fötterna och att ta en klunk kallt öl mellan danserna.Det finns inget som är mera svenskt och inget som är bättre! Min kära make, som är etnisk svensk, tycker precis likadant, fast han koncentrerar sig mest på ölen!

2009-01-21 @ 19:02:42
Postat av: Roberth Ström

Vill du ha en ny folkomröstning om euron? JA!

Tycker du att Sverige ska gå med i Nato? JA!

Bör Sverige avskaffa utomeuropeiska adoptioner? NEJ

Ska ersättningen från a-kassan höjas?NEJ

I Sverige har en kvinna rätt till abort fram till den 18:e graviditetsveckan. Tycker du att gränsen bör sänkas? vet ej

Är du för dödsstraff vid vissa brott? JA

Vilket block vill du helst att Sd samarbetar med om ni kommer in i riksdagen, alliansen eller de rödgröna? ALLIANSEN!

Tycker du att Sverige ska bygga ut kärnkraften? ABSOLUT!

Om en person är född i ett annat land, kan han eller hon då bli svensk? Om ja - vad krävs för att bli svensk? NEJ

Vad är typiskt svenskt enligt dig? Du gamla du fria och mammas köttebullar

2009-01-21 @ 20:14:49
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: s-e karlsson

Fråga 10 !

Vad är typiskt svenskt enligt dig ?

Svar :

Att vi i Sverige får behålla de seder och bruk som vissa påstår att vi inte har !Mvh S-E karlsson .2009-01-21 @ 20:21:17
Postat av: Inge Sandén

Svar på fråga 10. Självföraktet.

2009-01-21 @ 20:37:40
Postat av: SverigebesöketEn liten lustig detalj mot bakgrund av pk-isternas skrän om att vi skulle sakna historia och kultur:

Hur har världens största stad, New York fått sitt namn?

Namnet kommer från vikingarna som hade ett kungarike i Storbritannien under åren 876 – 954. Detta kungarike kallades för Jorvik och dess huvudstads namn förändrades så småningom till York.

2009-01-21 @ 20:45:19
URL: http://en.wikipedia.org/wiki/Jorvik
Postat av: Erik

"PK-människornas paradox:

PK-axiom 1: Svensk kultur finns inte, för den är bara skapad genom sånt som "stulits" från utlandet (julgranen, drottningen, kåldolmarna etc etc)

PK-axiom 2: Svensk kultur är bara pinsam (små grodorna etc)Men det som inte finns kan väl inte vara pinsamt/dåligt?"

2009-01-21 @ 20:45:56
Postat av: salasso

Det är väl klart att en person som är född i ett annat land kan bli svensk. T ex ett barn som av finska föräldrar föds i Åbo och i späd ålder flyttas till Sverige måste väl för f-n betraktas som svensk åtminstone när han/hon blivit vuxen och hela tiden levt i den svenska kulturen och identifierar sig med den?I "min" hemvärnsbataljon finns åtskilliga som är födda i andra länder och som några sade i en diskussion "jag är född i ett annat land men betraktar mig som svensk. Jag är beredd att försvara Sverige och andra svenskar. Borde jag då inte också av andra få rätten att bli accepterad som svensk?"

Så småningom kom vi överens om att den som väljer att själv anse sig som svensk också borde få vara svensk i andras ögon.

Det är om man identifierar sig och solidariserar sig med andra svenskar som borde få vara det avgörande när man bedömer svenskheten. Inte om man en gång föddes i Finland, Norge eller Jugoslavien.

2009-01-21 @ 23:09:08
Postat av: lee

typiskt svenskt är att vi lever i ett samhälle som är sekulariserat.Och att vi genom förhandlingar och inget våld har gjort att vi har"har haft" ett av dom bästa samhällena i världen .

2009-01-21 @ 23:43:50
Postat av: Tore

"salasso"! Du skriver om dig själv, förstår jag!.

Det normala är väl att man säger "Finland-svensk",

om man är född i Finland.

Berätta om de som är födda i Sverige men bosätter sig i Finland. Kallas inte dessa för "svensk-finne"

Hade du däremot varit född i Stockholm, blev det

"stockholmare" eller hur!. Det var ju mycket skriverier bl a om "Zlatan" i vänsterpressen. Han

är ju född i Bosnien och kom i unga dar till Rosengård i Malmö. Anser du att han är svensk, eller är han "bosnien-svensk"?

Du må gärna känna dig som svensk, men i mina ögon

är du en finland-svensk, även om Finland en gång

för över 200 år sedan tillhört Sverige. Att räknas som etnisk svensk, bör man åtminstone vara född av svenska föräldrar i Sverige! Du gjorde själv frågan

aktuell...

2009-01-22 @ 01:18:38
URL: http://http
Postat av: salasso

Vad var nu detta för utbrott från vännen Tore? Mot en annan etnisk värmlänning dessutom?

Nej, du har som vanligt inte förstått mycket av vad jag skrev men varför skulle du sluta göra det du är bra på?

2009-01-22 @ 04:14:50
Postat av: salasso

Dragan Klaric har uttryckt det mycket väl på sin blogg i december 2008 i en polemik mot någon "Refik":

"Jag har mitt ursprung i Kroatien, visst har jag väl samma hudfärg som många andra svenskar. Blodsband har jag inga i Sverige förutom då att vi varit i Sverige i 43 år och bildat egen familj med barn och barnbarn.

Men är jag mindre svensk bara för att artikelförfattaren Refik Sener säger så? Jag skulle vilja upplysa artikelförfattaren Refik Sener att svenskhet har att göra med hur man känner i hjärta och själ! Det är min tolkning av vem som är svensk och inte bit papper där det står svensk medborgare.Har man inte det inom sig i sitt hjärta och själ då vet man inte vad det betyder att vara svensk.Dragan Klaric"

2009-01-22 @ 04:34:06
Postat av: Anonym

@ salassosvenskhet har att göra med hur man känner i hjärta och själ! Det är min tolkning av vem som är svenskdet är ju det som det handlar om vill man vara svensk och leva enligt sunda värderingar så är man svensk, det finns ju etniska svenskar som hatar sverige tycker inte de borde få kalla sig svenskar som mona muslim hon kan få medborgarskap i iran och jag betalar frakten

2009-01-22 @ 07:25:09
Postat av: Arandur

Hoppas du får en bra dag :)

Kolla gärna in min fotoblogg.

Följ den gärna med bloglovin och tipsa gärna andra om den också :)

2009-01-22 @ 07:32:35
URL: http://arandur.blogg.se/
Postat av: Martin Isaksson

det var jag som skrev ovanstående

2009-01-22 @ 13:22:29
Postat av: Rättvis

Få bestrider att en etnisk tysk som bott ett antal generationer i t ex Ryssland

är tysk. Detsamma gäller om andra folkgrupper, t ex judar.

Etniska svenskar finns i t ex Finland och Estland. I Finland kallas svenskar för svenskar, inte finlandssvenskar, och finländare för finländare.I Sverige kallas svenskarna i Finland för finlandssvenskar. För den okunnige kan detta leda till problemet att han inte inser att det rör sig om svenskar.

2009-01-22 @ 14:39:03
Postat av: salasso

Martin, jag delar din tolkning av svenskhet, tro inte annat.Rättvis, tyvärr vet sällan vi rikssvenskar att det i Finland bor nästan 300 000 människor som har svenska som modersmål. Istället blir rikssvensken glatt överraskad när denne pratar med en finlandssvensk: "Nämen, vad bra svenska du talar. Har du lärt dig det i skolan?"

2009-01-22 @ 22:19:27
Postat av: Tore

"salasso"! det är inget utbrott, och jag är absolut inte en "etnisk värmlänning"! Som vanligt

ett svammel, utan något sant innehåll! Du och Dragan Klaric må gärna "känna er som svensk", men

i mina ögon är ni som Zlatan och Co. Känn dig där-

med stolt över ditt "födelseland", eller skäms du för det? Eller läser du dåligt vad jag skriver!. Du

gjorde själv frågan aktuell, eller hur...

2009-01-23 @ 00:52:24
URL: http://http
Postat av: Staffan Arnberg

Hej Alf !Tack för att du hänvisar till min artikel i SD-Kuriren. Tyvärr blev den av utrymmesskäl kraftigt redigerad och reviderad. Du kan läsa den i dess helhet på :mangkultur.blogspot.comNu i ännu bättre uppdaterad versionBästa Hälsn.fr. Staffan Arnberg (SD-Stlms Län)

2009-09-17 @ 01:11:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0