MADS GILBERT

I svensk media förekommer nu norska läkare som jobbar i Gaza. En av dessa läkare är Mads Gilbert. På wikipedia kan följande läsas om denne läkare som finns så långt ut till vänster som det är möjligt på den politiska skalan.




"Like etter angrepet på World Trade Center i USA september 2001 vakte det oppsikt da Gilbert forsvarte undertryktes moralske rett til å angripe USA. «Hvis USAs regjering har en legitim rett til å bombe og drepe sivile i Irak, har også de undertrykte en moralsk rett til å angripe USA med de våpen de måtte skape. Døde sivile er det samme enten det er amerikanere, palestinere eller irakere.» På direkte spørsmål om han støttet terrorangrep på USA, svarte Gilbert: «Terror er et dårlig våpen, men svaret er ja, innenfor den konteksten jeg har nevnt."

Eftersom denne läkare tydligen jobbar på Shifa sjukhuset kan han kanske också berätta om hur Hamas avrättar palestinier på sjukhuset som misstänks för att ha samarbetat med Israel. Läs mer på Kurt Lundgrens blogg
Undrar om dessa döda också räknas in som dödade av Israel.


Kommentarer
Postat av: Martin Isaksson

är detta på riktigt inget dåligt norgeskämt ?





ja herre jesus vilken tok.

2009-01-05 @ 22:41:56
Postat av: ace

Han är också medlem i det marxist-leninistiska "Rödt"/ Röd valalliance i Norge och har helt uppenbart ett politiskt syfte med sin rapportering. Jag reagerade också på hans språkbruk när han intervjuades i P1 och när jag såg uppgifterna om hans sms-massutskick. Det är naturligtvis lovvärt att som läkare ställa upp för manniskor som drabbats i kriget, men är hans uppgift som Hamas propagandamegafon ännu viktigare?

2009-01-05 @ 23:03:59
Postat av: ace

Han är också medlem i det marxist-leninistiska "Rödt"/ Röd valalliance i Norge och har helt uppenbart ett politiskt syfte med sin rapportering. Jag reagerade också på hans språkbruk när han intervjuades i P1 och när jag såg uppgifterna om hans sms-massutskick. Det är naturligtvis lovvärt att som läkare ställa upp för manniskor som drabbats i kriget, men är hans uppgift som Hamas propagandamegafon ännu viktigare?

2009-01-05 @ 23:05:10
Postat av: Micael Foghagen

Jag kan fördra att människor tycker olika, men om de skall uttala sig i offentlig media borde det tydligt framgå var de har sin politiska hemvist.



Därmed är det SR som brister i sin opartiskhet. Återigen....

2009-01-05 @ 23:40:49
Postat av: Andreas

Thoralf!

Varför ska du hoppa på privatpersoner i din blogg hela tiden,är det det enda du kan göra hela tiden?..JA,just det.Det är ju det enda ni SD-anhänhare lyckas göra utan att misslyckas med något.

2009-01-06 @ 00:34:33
Postat av: Martin Isaksson

? om det är privat personer som gör galna saker så är det ok, känns väl inte direkt främande att pk media pekar ut privatpersoner inom SD som gör fel?

2009-01-06 @ 00:38:00
Postat av: Putte

Med tanke på citatet av den norske läkarens uttalande. WTC-dåden hände väl FÖRE kriget i Irak! Många storlögnare på vänstersidan försöker få det att låta som WTC var ett svar på USA:s invasion i Irak.

2009-01-06 @ 07:45:49
Postat av: Sune

Som extremvänsteranhängare borde han reagera på den Muslimska världens kvinnosyn. Men USA och Israelhatet överskuggar tydligen allt.........

2009-01-06 @ 08:28:58
Postat av: hunter

Lite mer info om den norske anestesiläkaren och om aktiviteter från Pallywood.



@ Andreas

"Det är ju det enda ni SD-anhänhare lyckas göra utan att misslyckas med något."



Då tycker jag att du skall lägga ut din CV, så vi andra får se och lära hur du gjort för att lyckas här i livet. Var nu inte blyg, utan visa vilken karlakarl du är och berätta för oss om dina stora bedrifter här i livet.

Postat av: Richard Nilsson

Det är just snyggt att svartmåla en läkare som faktiskt gör någon nytta och gott i den här soppan.

Det är ju väldigt sannolikt att en Sverigedemokrat skulle åka iväg till en krigszon med ständig fara för sitt liv, för att hjälpa skadade.

Det borde vara så att man känner en viss sympati för andra människor för att utsätta sig för något sådant.

Det borde inte vara några större svårigheter att räkna ut vilka som får lida i en sån här attack. Där Israel drar in med hela sin vapenarsenal och bombar så mycket som finns i en av världens mest tätbefolkade delar. Jag har svårt att se vad barn och gravida kvinnor har gjort för att förtjäna detta. Detta är inget regelrätt krig och den som tycker något annat bör nog se över sin människosyn lite.

Jag bör tillägga att jag inte försvarar terrordåd på något vis, men detta handlar om nånting helt annat som saknar motsvarighet. Människoslakt.

2009-01-06 @ 10:18:32
Postat av: Natan

Blir smått komiskt av och till med rapporteringen från "ful o fuskmedia". Nu gör man stor sak av att två israelitiska soldater dödats av egna granater. Det är inget konstigt, sånt händer i krig. Men när den andra sidan avsiktligt skjuter "förrädare" hörs inte ett knäpp från media. Mediarapporteringen borde få ett eget kapitel efter kriget ! Under all kritik!

2009-01-06 @ 10:24:05
Postat av: Martin Isaksson

Det råder inga tvivel om att denna läkare säkert är en bra man som bara vill hjälpa, men annars verkar han vara en stolle som skriver ut recept till sig själv och röker för mkt vattenpipa.



Richard var är sympatin för den andra sidan ? finns inte den bara för att de har bättre vapen?

för ett folk som även efter WW2 dödades som Löss i trevliga CCCP i miljoner, har du aldrig hört talas om planen som stalin satte upp i början på 50talet som fick namnet De judiska läkarna. gissa vad den innebar för alla judar.

2009-01-06 @ 10:46:47
Postat av: Micael Foghagen

>Richard Nilsson



Jag håller definitivt med dig om att det är tragiskt det som pågår, men vad ska Israel göra? Kriga bara lite? Inte göra något alls? Be snällt att de slutar med raketbeskjutning in i Israel?



Hamas har en medveten stragegi att just gömma sig bland civila väl medvetna om att även oskyldiga drabbas.



Israel har en skyldighet mot sitt folk att ingripa. Att läkaren Mads Gilbert gör sitt läkarjobb är en god sak, när samme uttalar sig i diverse media är det det inte.

2009-01-06 @ 10:52:56
Postat av: Richard Nilsson

Självklart känner jag sympati för judar och hur de har behandlats. Men det gör det ännu mer till ett mysterie hur man kan bete sig likadant mot ett annat folkslag. Borde man inte lärt sig av historien eller tar man ut sin ilska på andra försvarslösa människor. Oavsett vem som får lida så kan aldrig ett krig vara bra och rätt väg, inte i mina ögon iallafall. Hur ska man kunna förlåta som palestinier om man förlorat allt, sina familjemedlemmar, hur ska man kunna återgå till ett normalt liv. Det är något som vi aldrig kommer kunna sätta oss in i. Om några av dessa människor blir självmordsbombare eller hamassoldater, så är det faktiskt inte så svårt för mig att förstå.

Om man bara ha hämnd att leva för. Blir det fred, så kan man absolut inte anklaga muslimer för att vara ett våldsamt folk. Då besitter dom en otrolig förmåga att förlåta.

2009-01-06 @ 10:58:07
Postat av: Richard Nilsson

>Micael Foghagen

Jag försvara inte raketbeskjutningarna som Hamas har gjort. Men Gaza är ockuperat och livssituationen där är allt annat än enkel. Du har ingen frihet. Frihet är normalt sett iallafall människors största önskan. Och om dessa Hamas soldater trodde at dom kunde förändra något genom att avfyra raketer mot Israel, så hade dom en orsak. Det var ju helt fel väg att gå kan vi ju nu se. Det vi nu ser är ju inget krig, det är ju en masslakt av främst civila och en och annan hamassoldat. Därför tror jag att det Israel nu gör är helt fel väg. Det skapar bara mer oreda och mer hat. Tyvärr är ju inte allting enkelt och några svar på rätt och fel hittar vi säkert inte här.

2009-01-06 @ 11:06:42
Postat av: hunter

@ Richard Nilsson



Vi får inte glömma att punkt ett på Hamas agenda är en total förintelse av alla judar och således att lägga staten Israel i ruiner.



Genom att referera till att Mads Gilbert är läkare, försöker svenska massmedia ge ett intryck av att det han säger har ett större värde än om det vara en person med lägre status. Det är således inte frågan om hans kliniska insatser som läkare som jag och andra vänder oss mot, utan hans medvetet politiska utspel som utnyttjas i svenska massmedia. Mera komplicerat än så är det inte, hur du än försöker att misstolka det.

2009-01-06 @ 11:13:16
Postat av: Richard Nilsson

>hunter

Som sagt, jag försvarar inte Hamas och deras åsikter. Men som situationen har sett ut så är det inte konstigt att det skapas radikala idéer.

Hur hade det sett ut om exempelvis Skåne varit ockuperat land där du inte kan röra dig fritt där soldater kommer och våldtar kvinnor, din dotter. Är det konstigt om det väcks hat?

Angående Mads Gilberts uttalanden. Visst han är ju partisk det är inget snack om det. Men vad ska vi förlita oss på för någon att rapportera inifrån. Är du sugen på att åka ner och ge objektiva reporter. Det är nog inte alldeles lätt att hitta en opartisk reporter i rådande situation. Sen brukar det väl vara så att man får ta alla typer av nyheter med en lite nypa salt för det blir allt som oftast vinklat. Men större delen av världens nyhetsrapporter tyder på att det pågår ett krig som har passerat gränsen. Så oavsett Mads uttalanden så förändrar det inte situationen. Visst dom kunde skrivit den vänsterradikale läkaren tycker, osv. Så får folk tolka som man vill.

2009-01-06 @ 11:23:23
Postat av: Martin Isaksson

man absolut inte anklaga muslimer för att vara ett våldsamt folk. Då besitter dom en otrolig förmåga att förlåta.



OK ricky du är ju inte på riktigt gå och konvertera till denna ljusets religion.

2009-01-06 @ 11:27:15
Postat av: Martin Isaksson

Om de otrogna lever bland muslimer, enligt de villkor som angetts av Profeten, är det inget fel i detta, förutsatt att de betalar sin skatt (Jizya) till den islamska myndigheten. Andra villkor är att de inte rustar upp en kyrka eller ett kloster, inte återuppbygger sådana som förstörts, att de under tre dagar ger mat och husrum till de muslimer som passerar deras hem, att de reser sig när en muslim vill sitta, att de inte imiterar muslimer i klädsel och tal, inte rider på hästar, inte äger svärd, inte beväpnar sig med någon form av vapen, att de inte säljer vin, inte visar korset, inte ringer i kyrkklockor, inte höjer rösten under bön, att de rakar sig så att de är lätta att identifiera, inte konspirerar mot muslimer och inte slår en muslim. Om de bryter mot dessa villkor har de inget skydd.



läs mer på http://gluefox.com/orel/memri.shtm



dess släpper vi in i landet frivilligt suck.



läs om fredens religon, du måste nog läggas in om du tror att de är annat än stenålders apor.

de har verkligen berikat alla ställen jag bott som Malmö och Landskrona men fred och förlåtelse.

2009-01-06 @ 11:30:27
Postat av: hunter

@ Rickar Nilsson



"Hur hade det sett ut om exempelvis Skåne varit ockuperat land där du inte kan röra dig fritt där soldater kommer och våldtar kvinnor, din dotter."



Så du menar indirekt att Israeliska soldater håller på med detta? Dina försök att "rädda ditt skinn" börjar bli mer och mer anmärkningsvärda!



Jag upprepar en sista gäng att: "Vi får inte glömma att punkt ett på Hamas agenda är en total förintelse av alla judar och således att lägga staten Israel i ruiner." Vem är det som står för det besinningslösa hatet?

2009-01-06 @ 11:30:34
Postat av: Richard Nilsson

>Martin

Det kanske jag gör. Vem vet?

Jag ber om ursäkt för att jag drog alla över en kant även om det var i positiv mening.

Alla har rätt till sin åsikt. Jag spekulerar men vill gärna tro att det finns goda människor inom alla religoner och nationer likväl som det finns idioter.

2009-01-06 @ 11:36:03
Postat av: Micael Foghagen

>Richard Nilsson



Ja den som löser detta har fredspriset i en liten ask....



Hamas har fått Israel dit de vill, nämligen i rävsaxen. Israel har försökt med sanktioner, riktade militära aktioner, varnat för konsekvenser som vi nu ser - inget har hjälpt. Raketbeskjutningen har fortsatt.



Saken kompliceras ytterligare av att Hamas har vunnit något som i alla fall liknar ett demokratiskt val - men detta styra vägrar erkänna Israel. Dialog har hittils verkat omöjligt.



Israelerna är inte dumma, de vet att detta inte är en långsiktig lösning, men trycket är stort från dess folk att agera och alla andra medel är uttömda. Därför ser vi nu det som sker.

2009-01-06 @ 11:39:27
Postat av: HenrikP.

Hade Hamas haft Israels vapenmakt i 24 timmar hade knappast landet Israel och dess vånare funnits mer....

2009-01-06 @ 11:40:07
Postat av: Richard Nilsson

>hunter

Visst jag ska ge upp mina spekulationer. Som sagt jag har inte påstått att jag håller med Hamas, och jag liksom dom flesta andra fördömer de åsikterna.

Men är det så att hela Palestina stöder Hamas. Det är ju dom oskyldiga som får betala priset. Det finns ju Radikala grupper i princip i alla nationer. Men ska hela nationen betala ett fruktansvärt högt pris för denna grupps åsikter och handlingar. Det är i princip alltid civila och oskyldiga som får betala för andra människors åsikter och handlingar som är utom deras kontroll.

2009-01-06 @ 11:42:39
Postat av: Martin Isaksson

då kanske du förstår om det kommer bildas extrema grupper i sverige mot invandringen som kommer stöttas av hela svenska folket då det kommer folk utifrån och våldför sig på landetsbefolkning som kommer undan straff.



för vår nation betalar ett fruktansvärt pris då islam och maffian bestämmt sig för att göra sverige till ett muslimskt land. alt skit som de håller på med nu kommer att bli 10gånger värre innan sverige reagerar emot, så det är nog bäst du konverterar kvikt.

2009-01-06 @ 11:51:50
Postat av: Richard Nilsson

Tyvärr har jag inte tid att sitta här mer nu och det blir mest påhopp från båda håll här känner jag.

Tackar iallafall för att det blev lite debatt.

Som sagt alla har rätt till sin åsikt. Jag hoppas min åsikt respekteras så som jag respekterar era även om min uppfattas som fel.

Lev väl mina herrar och god fortsättning på 2009.

2009-01-06 @ 11:52:17
Postat av: hunter

@ HenrikP



Israel har utkämpat flera krig. Bland de viktigast av dessa är de som förekom 48, 67 och 73 då man överfölls av de kringliggande arabiska staterna som hade som mål att eliminera staten Israel. Vid samtliga tillfällen var man numerärt underlägsen i alla avseenden, men trots detta lyckades man tack vare heroiska insatser slå tillbaka angriparna.



Om man jämför ovanstående med vad Israel har utsatts i form av omänsklighet från sina grannar och det som Rickard Nilsson anser nu sker i Gaza, är det som att jämföra dag med natt.

2009-01-06 @ 12:09:26
Postat av: Micael Foghagen

Tack själv Richard och god fortsättning!



Micael

2009-01-06 @ 12:27:58
Postat av: hunter

@ Rickard Nilsson



Befängda påståenden från din sida har vederlagts ett efter ett. Detta är inget som benämns debatt och jag förstår varför du drar dig undan med svansen mellan benen eftersom det inte gick så enkelt som du hade tänkt dig. Din totalt felaktiga uppfattning att Sd består av lågutbildade personer borde innebära, att du inte heller skall tro på vad massmedia skriver om Sd i andra nedsättande avseenden.

2009-01-06 @ 12:28:30
Postat av: hunter

Jag bugar mig inför detta uttalande från Anneli Enochsson. Det vettigaste jag läst från en Kristdemokrat på år och dag.



Hoppas bara att debattartikeln får ligga kvar på tidningen. Man vet ju inte vilka hot som denna artikel kan leda fram till från vissa håll i dagens Sverige!

Postat av: Martin Isaksson

hmm mkt PK människor i debatten på expressen som lägger sina hjärndöda kommentarer

2009-01-06 @ 12:56:45
Postat av: Micael Foghagen

Tack för tipset hunter!



Heder åt Anneli Enochsson.

2009-01-06 @ 12:57:08
Postat av: Roberth Ström

Big surprise att han är avgrundsvänster. Han kanke kan bilda klubb med idioten Andreas Malm?

2009-01-07 @ 05:28:53
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Olle Rydén

Visst är norrmannen en Hamaskramande tok. Men oavsett detta - hundratals palestinier, flertalet civila, har dött under de senaste veckornas israeliska övervåld. Detta är tyvärr inte ett påfund av Mads Gilbert. Känns som mer relevant att fokusera på än Gilberts politiska åsikter. Eller menar ni att hela katastrofen på Gaza är ett rent påhitt?

2009-01-08 @ 21:02:49
Postat av: Olle Rydén

Visst är norrmannen en Hamaskramande tok. Men oavsett detta - hundratals palestinier, flertalet civila, har dött under de senaste veckornas israeliska övervåld. Detta är tyvärr inte ett påfund av Mads Gilbert. Känns som mer relevant att fokusera på än Gilberts politiska åsikter. Eller menar ni att hela katastrofen på Gaza är ett rent påhitt?

2009-01-08 @ 21:03:41
Postat av: Ola

Hamas vill inte att israel ska finnas, en nationalistisk extrem grupp. Men Israel är tillika styrt av nationalistiska grupper. Jag förstår inte varför många av er här verkar tycka att Hamas - höger (lo-tech militanta utan stat) skulle vara så mycket värre än Israel (hi-tech militanta med stat). Grupperna polariserar varandra. Ni ställer Israel mot Hamas men bara för att Hamas är "onda" betyder ju inte de att Israel gör rätt. Oavsätt vad man tycker om FN finns det ett par resolutioner som Israel bryter mot. Se: dLEXkolBE" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=ddLEXkolBE



Mvh

Ola

2009-01-11 @ 19:54:16
Postat av: Micke

Olle,

Visst har ett stort antal civila dött i Gaza senaste tiden. Men tror du att det är utav godheten i deras hjärta som gjort att de ca 10.000 raketer som bla. Hamas beskjutit södra Israel med inte har skadat så många civila där? Nej det enda skälet till de låga antalet skadade och döda i Israel beror på att de som bor i södra Israel tillbringar mycket av sin tid i välbyggda skyddsrum. Det är inte brist på vilja hos Hamas i alla fall. Men det är väl inte så intressant att notera eftersom så sagt inte så många judar har blivit dödade än. Men att i princip så skulle Hamas raketer som riktas direkt mot civila mål kunna döda väldigt mycket civila. Men Israel har inte som princip att offra sina medborgare för att få opinionen på sin sida.

Sen vill jag bara tillägga att jag tycker att det är konstigt att det aldrig talas om att antalet palestinier som dör för Israeliska händer är bara en spottstyver i jämförelse vid hur många som dödas av deras egna terrorgrupper när dom försöker tvinga dom till att ansluta sig till sina grupper.

2009-01-13 @ 04:23:33
URL: http://duvdevan.blogg.se/
Postat av: Emma

Man ska inte lita på den "fakta" på wikipedia, du får nog använda dig av mer pålitiliga källor.

2009-01-18 @ 20:59:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0