LOLLO

Media undanhåller något när det gäller fallet Lollo. Jag har nu letat runt på nätet men jag kan inte finna de uppgifter som jag skulle vilja se innan jag tar ställning till denna utvisning.


Kvällens Agenda i SVT gav heller inga svar på mina frågor, utan snarare blev jag än mer skeptisk till den bild media ger. Jag hade förväntat mig att få en resumé av familjens historia. Riksdagsledamoten Cathrine Pålsson Alhgren anser att Lollo måste få stanna och jag undrar hur mycket fakta hon har om familjen eller om det bara är ett sätt för att vinna politiska poäng. Läs artikel i Barometern.
Vilka år har familjen befunnit sig i Sverige? Hur kan det komma sig att hon inte har uppehållstillstånd i Sverige om hon föddes i Lund för 17 år sedan? Hur kan det komma sig att hon pratar så dålig svenska efter så många år i Sverige? Har hon verkligen varit i Sverige under sin uppväxt? Varför pratar hon inte romani? Varför pratar hon inte kroatiska? Varför får vi inte reda på något om mamman? Varför får vi inte reda på något om övriga syskon?

 

VARFÖR FINNS INGET OM OVANSTÅENDE I MEDIA?

 

Var finns pappan? Är han i Sverige? Är han i Kroatien? Har han redan utvisats? Varför skulle han ringa till socialen i Karlshamn och säga att han skall ta henne när hon kommer till Kroatien? Vem tjänar på ett sådant samtal? I varje fall gör inte pappan det.

 

Om man vill ha lite mer information om detta fall skall givetvis besöka Merit Wagers blogg där hon kritiserar media.


"Det skydd hon behöver har ju dessutom garanterats i hemlandet och en hel mottagningskommitté med folk från inrikesministeriet, socialverksamheten, svenska ambassaden etc kommer att ta emot "Lollo" när hon anländer.

Sedan skulle det vara klädsamt om journalister och programledare såg till att läsa alla handlingar i ett asylärende som de tar upp till diskussion och debatt i sina program så att de har en korrekt bakgrund. Jag har inte sett eller hört någon göra det i fallet "Lollo" och det är oroande att journalister slarvar eftersom det ger allmänheten en falsk bild och piskar upp stämningar som kanske inte skulle finnas om man hade alla fakta."


I mitt stilla sinne undrar jag vilka fakta som inte allmänheten vet något om och som media vägrar att skriva om. Jag är helt övertygad om att det finns en hund begraven i detta fall och att media vet om detta men informerar inte om detta för då är fallet inte lika intressant längre.


Om någon av mina läsare känner till några uppgifter vore det intressant att få information om det.

[email protected]

Trackback
RSS 2.0