HUVUDLÖST

Kommunstyrelsen I Torsås kommun har sagt nej till ensamkommande barn vilket givetvis vållat uppståndelse inom vissa kretsar. I Torsås som ligger söder om Kalmar finns Torsåspartiet med drygt 18 procent av rösterna och detta har ju gett upphov till ett dramatiskt parlamentariskt läge med tp som vågmästare. Vilket de "etablerade" partierna har svårt att acceptera. Efter nästa val kommer med stor säkerhet samma situation råda i många kommuner med Sverigedemokraterna som vågmästare. Torsåspartiets framfart med Bert Appert som ledare har samtidigt inneburit att Torsås är den kommun i Kalmar län där sd har minst antal medlemmar. Trots att Torsåspartiet driver en politik som i mångt och mycket liknar sd:s politik förekommer inga epitet som främlingsfientliga eller rasistiska i media.
Efter att Torsåspartiet, Centern och Moderaterna sagt nej till att ta emot ensamkommande barn har dock en hel rad insändare publicerats i Barometern och Östran och i stort sett alla är kritiska till detta beslut. Centern och Moderaterna valde att inte motivera sina beslut då det inte finns något krav på detta i kommunstyrelsen. Vi får se om beslutet även står sig i kommunfullmäktige eller om några ledamöter inte klarar av pressen.


Ett citat från en insändare.
"Att i dessa tuffa ekonomiska tider säga nej tillsex-sju årliga miljoner statliga pengar till kommunen, flera nya arbetstillfällen, säga nej till flera nya kommuninvånare finner jag huvudlöst. "
Insändare


Här följer fler exempel på fler insändare från Barometern. Insändare1, Insändare2


När man läser dessa insändare så blir jag alltid så förvånad över att ingen tycks tänka på vad detta kostar. Ingen tycks fundera över varifrån statens pengar kommer. Borde det inte i dessa tuffa ekonomiska tider vara bättre att använda dessa pengar till att försöka behålla kvaliten inom skolan och omsorgen hos kommunerna.
Med anledning av dessa insändare har jag skrivit följande insändare som jag skickat till Barometern.


De senaste dagarna har det varit flera insändare som kritiserar Torsås kommuns nej till att ta emot ensamkommande barn. Alla dessa kritiska insändare ser till att 7-8 arbetstillfällen skulle skapas utan att det kostar kommunen en enda krona. Hurra så bra, tycker de. Ingen av dessa kritiker tycks fundera över vem som betalar för dessa arbetstillfällen, de tycks tro att det är manna som regnar ner från himlen. Med samma logik vore det ju ypperligt om staten tog över all kommunal verksamhet så kan vi slopa kommunalskatten. Och när vi ändå håller på kan ju staten även ta över sjukvården från landstingen så kan vi även slopa landstingsskatten. Vilket skatteparadis vi skulle få? Tyvärr är det många kommuner som jobbar efter den principen men det är skönt att se att det finns kommuner som Torsås som vågar säga nej till ensamkommande barn som inte är ensamma. Under 2008 fick migrationsverket in ca 600 ansökningar om uppehållstillstånd från anhöriga till ensamkommande barn som fått permanenta uppehållstillstånd i Sverige. Något att tänka på för de kommuner som sysslar med denna verksamhet bara för att skapa arbetstillfällen genom att ta emot mutorna från migrationsverket (ca 800 000 kronor/barn). Hur många av dessa kommuner skulle ägna sig åt denna verksamhet utan dessa generösa ersättningar från migrationsverket?


Thoralf Alfsson

Sverigedemokraterna


Kommentarer
Postat av: hunter

@ ThoralfOM du får din insändare publicerad i Barometern, kommer med stor sannolikhet följande att strykas: "Under 2008 fick migrationsverket in ca 600 ansökningar om uppehållstillstånd från anhöriga till ensamkommande barn som fått permanenta uppehållstillstånd i Sverige."Detta visar vilket oerhört välplanerat bedrägeri som pågår med de s.k. "ensamkommande flyktingbarnen"/ankarbarnen. Jag har genom flera insändare till Barometern påtalat detta bedrägeri, men ingen av dessa insändare har publicerats. Har även försökt att i Barometerns nätupplaga kommentera de insändare som du syftar på, men ingen av mina kommentarer har publicerats.

2009-02-17 @ 12:57:57
Postat av: Nalle i Växjö

Det är för många som har radion inställd på en kanal."Partikanalen"dom klara inte att vrida ratten för att lyssna på flera kanaler.

Eller så har dom inte fått tillstånd till det

2009-02-17 @ 13:22:06
Postat av: Sverigebesöket

Du har rätt Hunter, bedrägeri är vad det är fråga om.Ändå verkar det som om våra herrar börjat på att fundera på om inte showen snart är över. Deras lögner får allt mindre slagkraft i och med bloggeriet, t ex Thoralfs och Fria Nyheter.Just i dagarna verkar det som moderaterna håller på att se över sin invandringspolitik så att till och med medborgarskap ska kunna återkallas.Sen går politikerna och säger att Sverigedemokraterna inte har något inflytande.

2009-02-17 @ 14:09:16
Postat av: AWSvensson

PK blaskorna basunerar ut kraftig skärpning av invandringspolitiken. Jag vågar stå till tals för större delen av svenska folket som ser det hela som en normalisering en dragning mot sunt förnuft. Men de övriga partierna står vettskrämda och ser på när moderaterna drar ifrån i väljarsympatier utan att de själva kan göra något uppknutna som de är i retorik och godhet.

2009-02-17 @ 14:17:48
Postat av: Sven Duva

Det må vara vinter och kallt ute men men Sverige känns varmare och trevligare för var dag som går. Moderaterna har så stilla börjat använda svenskvänlig retorik. Nu måste de andra riksdagspartierna följa efter om de inte vill gå under. Det ska bli mycket intressant att se hur Mona Muslim förpackar sin påhittade svenskvänlighet.

2009-02-17 @ 14:28:22
Postat av: Ibbe

Det är galanta resonemang insändarskribenterna för. I förlängningen så löser vi alla kommande arbetslöshetsproblem på följande sätt:Efter den förmodade nedläggningen av SAAB omvandlas Trollhättan till en gigantisk flyktingmottagning. Alla arbetslösa sugs upp i den nya organisationen,alla är nöjda och glada och gratis är det ju också. Runt om i landet löses sedan arbetslöshetens gissel med inrättandet av nya mottagningsenheter, dels för ensamkommande barn, dels för alla andra nytillkomande. Allt alldeles gratis för kommunerna och medborgarna, staten betalar ju allt. Det tänks stort och revolutionerande i Torsås och inte bara där. Visst är det bra att kunna leva i landet gratis.

2009-02-17 @ 14:34:08
Postat av: Sverigebesöket

Tilläggas kan att många av dessa ” ensamkommande barn” har kraftig skäggväxt, och redan nu lär det ha letts i bevis att det förekommer falska åldersuppgifter bland dessa ”barn”Slutligen anser jag att det är PK-iternas sak att bevisa att vi svenskar är skyldiga att försörja dessa snyltare.Lycka till, herrar och damer PK-iter.

2009-02-17 @ 15:26:22
Postat av: Roberth ström

Vad pappskallarna inte fattar är att detta ger visserligen arbeten med vilka betalar ut lönerna? Kommunen får pengar i två om de har tur sen är det gonatt!

2009-02-17 @ 15:45:20
Postat av: Trader

Ingen kan väl vara tillräckligt korkad för att tro att detta är en vinst för kommunen. Kanske på ett års sikt, men sen?

En femåring kan räkna ut att icke-arbetande invandrare någostans måste kosta skattepengar. S-tälje är ju Sveriges främsta exempel på vad multikultiskutan leder till vad gäller kommunal ekonomi.Tror inte på ngt sätt att dessa insändare är hederliga, utan det handlar som vanligt om att desinformera maximalt.

2009-02-17 @ 16:21:16
Postat av: Malin R.

Jag fick del av ett ledarstick från kalmartidningen Barometern häromdagen.Ämnet var bl.a. en analys varför det ser ut som det gör i Rosengård.Ledarskribentens förklaringar var en av de största trivialiseringar av en allvarlig problematik som jag sett.Han/hon har under årens lopp ingenting sett eller hört om problemen i Malmö.Trots okunskapen har man tyckt och tyckt mycket.Moderaternas kursändring måste ha kommit som en kalldusch på tidningens politiska redaktion.Kanske kommer sanningen ifatt Barometern både på insändarsidan och ledarsidan?Det vore faktiskt på tiden.

2009-02-17 @ 17:18:37
Postat av: Sverigebesöket

Malin, man får intrycket av att moderaternas ”kursändring” skett i all hast och skett i vild panik över Sverigedemokraternas framgångar, inte minst inom Bloggosfären.

Men sverigedemokraterna kommer även fortsättningsvis att driva på försoffade politiker. Även sossarna kommer säkert att försöka att framstå som lite svenskvänliga inför valet.Men det enda att lita på är förstås originalet, dvs Sverigedemokraterna

2009-02-17 @ 18:20:34
Postat av: Martin Isaksson

Jag har som så många andra i min bekanskapskrets väntat på något liknande som M ska tala varm om men så fort valet är över så släpps det och hörs aldrig av igen.många tror av någon anledning att M kommer fixa detta HMM ja då klubbar man väl för helsike inte igenom fri arbetskrafts invandring när det ser ut som det gör? SAAB är snart ett minne blott och Volvo ger jag max 7mån till sen är det antingen i konkurs eller flyttat till de nya ägarna i Kina.Nu sitter regeringe och diskuterar om SAABs öde men då pratar de om att de måste hålla i skattebetalarnas pengar? tror de inte att hela trollhättan kostar att ha på bidrag istället för att hjälpa tillfälligt några år?

2009-02-17 @ 18:40:40
Postat av: S-E Karlsson

Den lilla veckotidningen Kvällsstunden har idag en insändare från en Östersundsbo . Denne berättar att Östersunds kommun har beslutat att under innevarande år ta emot mellan 100 och 120 st asylsökande . Trots stor bostadsbrist i kommunen har man bestämt att bygga tillfälliga baracker för att lösa bostadsfrågan för de asylsökande !

Trots stor arbetslöshet har man beslutat att anlita ett baltiskt byggföretag till att bygga dessa tillfälliga bostäder . Studenter och barnfamiljer kan idag få vänta flera år för att få en bostad i de centrala delarna av Östersund .

Tänk vad kortsiktiga pengar kan ställa till med .

S-E Karlsson .

2009-02-17 @ 19:24:14
Postat av: D Puddingfjäll

Nu har jag läst DN och ju mer jag läst ju mer tveksam blir jag till Billströms soppa. För nog verkar det som om han håller på att koka soppa på en spik.Slugt och listigt radar han upp sin egen invandringspolitiks misslyckanden, t ex dessa rader:Svensk migrations- och integrationspolitik har misslyckats. Flyktingmottagningen, introduktionen till Sverige och Svenska för invandrare (sfi) fungerar så illa att det tar sju år för vuxna flyktingar att få ett arbete i Sverige, för kvinnor tar det mer än tio. Många invandrare blir år efter år helt beroende av bidrag eller av den man i familjen som ofta kom först.Jo, men detta har ju SD sagt hur länge som helst. Sen försöker då Billström ge sken av att han ska rätta till alla dessa övergrepp mot oss svenskar genom lite krav.Det hat vi faktiskt hört tidigare.

2009-02-17 @ 20:09:34
Postat av: Sven Duva

@ D PuddingfjällRom byggdes inte på en dag. Det viktiga är att bollen kommit i rullning. Invandringspolitiken kommer mer och mer i fokus. Inte för att de andra partierna vill ta i skiten med tång ens utan för att de måste. Diskuterar de inte förslumningen av samhället tar SD massor av röster. Diskuterar de måste de själva ha en hård agenda. Det är bra för Sverige.

2009-02-17 @ 20:30:59
Postat av: Carl

att printa ut och dela ut till de indoktrinerade Tårsåsborna

http://www.bahnhof.se/wb704147/massinvandringsfakta.pdf

2009-02-17 @ 21:22:06
Postat av: D Puddingfjäll

@ Sven DuvaDu har helt rätt i ditt resonemang. Ändå är jag lite rädd för att politikerna håller på att gräva ett rävgryt.

Fast det blir svårare för varje val att lura väljarna som fp gjort vid tidigare val.

Min slutsats blir att vi måste varna väljarna för deras locktoner. Dom har hört dessa tidigare och vet nog hur falska dessa i grund och botten var.Men jag har i vart fall fått in två bidrag på SvD och länkar därför.Kanske SvD för en gångs skull följer sin uttalade policy och länkar tillbaka.

Men det är väl att förvänta sig alldeles för mycket?

2473743.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel2473743.svd

Postat av: Arbetare

Tydligen har SR infiltrerat SDU under en längre tid. Statlig media övervakar ett politiskt parti med skattebetalarnas pengar !! Det börjar likna Zimbabwe.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sr-reporter-flydde-fran-sd-ledare-1.801137#article-readers

2009-02-17 @ 22:27:59
Postat av: Schweinfeldt

Maila och ge detta parti,torsås,ditt stöd,det har jag gjort,dom behöver stöd och uppmuntran lika mkt som SD,för när fulmedia och den bisarra tidningen "barometern" som ni har i kalmar bara släpper in(eller troligtvis också hittar på)negativa kommentarer så bör man stödja partiet och visa att fulmedia driver en ren hatkampanj mot folk som inte vill ha sin trygghet ochn ekonomi raserad i sin kommun.

2009-02-18 @ 04:05:19
Postat av: Torsåssosse

Det var jag som skrev några av insändarna ang ensamkommande flyktingbarn till Torsås.

Jag är inte orolig för att skapa ett rosengård i Torsås med 8 platser för tonårsflickor. Däremot är jag rädd för vår befolkningsminskning,och för den delen segregationen i våra stora städers förorter. Det är givetvis sant att även om kommunen får ersättning för flyktingar så betalar samhället. Men betänk den investering som samhälet gör i ett barn. Från graviditet till arbetsför ålder. Bara utgifter. Här kommer ett antal ungdommar i övre tonåren som efter mottagningstid och utbildning kan börja bidra till allas vår välfärd.Resten är upp till oss att se till att det funkar, med krav och uppmuntran.

2009-02-24 @ 00:35:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0